Evankeliumi tarkoittaa Jeesuksen opetusta

OpetusOnEvankeliumia

Evankeliumi ei ole kertomus Jeesuksesta eikä se ole Jeesuksen ristiinnaulitseminenkaan. Se evankeliumi, jonka Jeesus on oppilailleen opettanut on tiivistetty hyvin Didakhen alkuun opetukseksi kahdesta tiestä, kahdesta halakhasta. Ristiinnaulitseminen on vain pelkkää ristin hullutusta ja Messiaan passion kärsimystä, ei hei, sen sijaan se todellinen evankeliumi eli ilosanoma/hyväuutinen on se mitä Jeesus omille oppilailleen ringissä opetti. Siksi meidän tukee keskittyä enemmän siihen mitä silloin Jeesus opetti sen sijaan että valehtelemme kutsumalla evankeliumiksi sitä mitä nykyisin Jeesuksesta opetetaan.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi_usko

      Didakhe haisee pahasti kristittyjen pappien myöhäisemmille pernnäistavoille. Kopioin alla olevasta linkistä seuraavan kohdan.

      "Toinen osa (luvut 7-10) alkaa kasteohjeilla. Kaste on toimitettava "Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" juoksevassa vedessä. Jos sellaista ei ole käytettävissä, tulee kastaa kylmään tai jopa lämpimään veteen. Kasteen ottavan ja kastajan sekä mahdollisuuksien mukaan kaikkien tilaisuuteen osallistuvien tulee paastota päivä tai kaksi ennen kastetta. Jos vesi ei riitä upotuskasteeseen, sitä voidaan valella kolme kertaa päähän.
      Paastoa ei sopinut pitää maanantaisin ja torstaisin "ulkokultaisten kanssa". Sen sijaan sopivia paastopäiviä olivat keskiviikko ja perjantai (luku 8). Kristittyjen ei tullut rukoilla "ulkokultaisten" (hypocrites) kanssa, vaan lukea Isä Meidän -rukous kolme kertaa päivässä. Kirjan antama rukous ei ole täysin yhtenevä Matteuksen evankeliumissa olevan rukouksen kanssa.
      Ehtoollisen viettoon liittyen kirjoitus antaa opetuksen kiitosrukouksesta ehtoollisen jälkeen."'

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Didakhe

      Verrataanpa tuota pätkää Raamatun kirjoituksiin.

      1) kaste piti toimittaa juoksevassa vedessä
      2) kastetta ottavan ja kastettavan pitää paastota päivä tai kaksi ennen kastetta
      3) jos vesi ei riitä upotuskasteeseen, sitä voidaan valella kolme kertaa päähän
      4) paastoa ei sopinut pitää maanantaisin ja torstaisin "ulkokultaisen kanssa"
      5) sopivia paastopäiviä olivat keskiviikko ja perjantai
      6) kristittyjen ei tule rukoilla "ulkokultaisen" kanssa
      7) kristittyjen tulee lukea Isä Meidän -rukous kolme kertaa päivässä
      8) rukous ei ole yhtenevä Matteuksen evankeliumissa olevan rukouksen kanssa
      jne

      Miten Raamatussa
      1) kaste toimitettiin upottamalla
      2) kaste suoritettiin heti saman tien
      3) jos ei ole mahdollista kastaa upottamalla, niin suun tunnustus pelastaa (kuten ryöväri ristillä)
      4) Raamatun ainoa paastopäivä on suuri sovituspäivä syksyllä
      5) Raamatussa ei ole annettu mitään viikoittaisia paastopäiviä
      6) tuollaista ei ole Raamatussa, paremminkin päin vastoin, kaikki ihmiset ovat Herralle rakkaita
      7) rukousten lukumäärää ei ole mainittu Raamatussa, rukoillaan silloin kun on asiaa ylöspäin
      8) Isä meidän -rukous on oikein hyvä ja kaikenkattava, toki omin sanoinkin on hyvä rukoilla.

      Kaikenlaista paskaa sinäkin päässäsi pyörität. Tuollaista orjallista ja saatanallista oppia harvoin näkee tällä palstalla. On kumma, ettei mikään kohta sattunut olemaan Raamatun mukaan. Kenenhän arvelet tuollaisesta opista iloitsevan? Aivan oikein, saatanahan siitä iloitsee kun saa ihmisen tekemään juuri päin vastoin kuin Herramme on Sanassaan opettanut. Tuollainen oppi tekee ihmisestä todellakin saatanan orjan pelkkine rutiineineen. Huh, huh!

      • Yksi_usko

        lisään vielä yhden ohjeen. Maailmassa levitetään tällä hetkellä paskaa uskonnon nimissä. Hyvä ohje seuloa oikea väärästä on ottaa Raamattu käteen ja verrata. Jos opit ovat vähänkään ristiriidassa Raamatun opetuksen kanssa, ne on heitettävä romukoppaan. Muuta ohjetta ei ole erottaa oikeaa väärästä.


      • ilkikurinen2
        Yksi_usko kirjoitti:

        lisään vielä yhden ohjeen. Maailmassa levitetään tällä hetkellä paskaa uskonnon nimissä. Hyvä ohje seuloa oikea väärästä on ottaa Raamattu käteen ja verrata. Jos opit ovat vähänkään ristiriidassa Raamatun opetuksen kanssa, ne on heitettävä romukoppaan. Muuta ohjetta ei ole erottaa oikeaa väärästä.

        Toivottavasti rupeat noudattamaan itsekin omaa ohjettasi.


      • <<<Kaikenlaista paskaa sinäkin päässäsi pyörität. Tuollaista orjallista ja saatanallista oppia harvoin näkee tällä palstalla. On kumma, ettei mikään kohta sattunut olemaan Raamatun mukaan. Kenenhän arvelet tuollaisesta opista iloitsevan? Aivan oikein, saatanahan siitä iloitsee kun saa ihmisen tekemään juuri päin vastoin kuin Herramme on Sanassaan opettanut. Tuollainen oppi tekee ihmisestä todellakin saatanan orjan pelkkine rutiineineen. Huh, huh! >>>

        Heh. Näin kirjoittaa uskonnollinen hihhuli, joka itse harrastaa pahimman sorttista huuhaata, eli kristinuskon ja juutalaisuuden sotkevaa synkretismia, jota levittävät äärioikeistolaiset viharyhmät ja extrimistit, kuten yksiuskon palvoma hra Brown.


      • Eksegetiikkaa

        Didakhee on kirjoitettu noin vuosina 50-130, mutta kuitenkin ennen evankeliumeja jotka ovat kirjallisesti riippuvaisia Didakheen opetuksesta. Näin muumuassa eksegetiikan ja tekstikritiikin pohjalta. Varhaiskristillinen "katekismus" on kirjoitettu aikana jolloin vielä ollut ilemassa apostoleja ja profeettoja. Nämä kirkon virat jäivät pian vuossadan jälkeen pois käytöstä.

        Ps. Didakheen Isä meidän -rukous on lähempänä Kuukkaan versiota. Alkuperäisen Isä meidän rukouksen on arveltu menneen seuraavasti:

        "Isä! Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meille velassa. Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      140
      2020
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      171
      1220
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1137
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      167
      994
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      92
      911
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      850
    7. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      849
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      804
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      770
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      117
      688
    Aihe