Ideaparrkk

Asioiva

Kun citymarkettia rakennettiin niin Citymestarilla oli lista johonka sai laittaa nimen ja vastustaa Citymarkettia. Moni sanoi että ei ikinä mene uuteen kauppaan. Kun Citymarket avattiin niin nimenkirjoittajia ja vannojia oli ovella tunti ennen avaamista. Näin käy Ideaparkin kanssakin. Mahtava että tulee Seinäjoelle. Vielä kun saataisiin Ikea.

37

7499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ett1

      Mitähän tuolle nykyiselle Joupin Cittarille käy sitten aikanaan, jos ja kun se siirtyy Ideaparkiin? Rakennuksenahan se ei ole hääppöinen, kelpaako se edes kenellekään varastoksi, vai kokeeko se purkutuomion? Ja kerrostaloja tilalle? Kuitenkin kerrostaloja siinä toisellakin puolen... Muuttuisi tuokin alue enemmän asuintalovoittoiseksi.

      • dsfsdfdsg

        Eikö sinne voisi rakentaa muutama lisä-salibandykenttä, tai muulle urheilulle, mikä ei tarvitse korkeita tiloja. Toki siihen saisi julmetun parkkihallin.


    • unelmiajamuuta

      Aina saa unelmoida.

      Turhaa puhetta kaupungin johdolta Ikeasta. Ei ole mitään takeita että olisi edes harkinnut tulemista tänne. Ideapark tulee varmaan joku Oulun ideaparkin kokoinen tai pienempi, jos sekään tulee.

    • kunnollakilpailua

      Ei Ikea mitään, tulis Bauhaus.

    • onhyvähalli

      Kartinghalli ja vapaa-ajankeskus.Toki Rinta-Jouppi voi ostaa autohalliksi jos kesko myi

    • Annukkii

      Talo vain matalaksi ja uusia korkeita tiloja tilalle.

    • tulijoitaolisi

      Joupin Cittari muuttaa sitten Seinäjoen Ankkuriin kun sen aika tulee. Mutta tietysti tuohon sitten muuttaa keskustasta joitai liikkeitä tai vaikka Sopuraha tahi Halpa-Halli tai Intersport ehkä alkokin. Varmasti tulijoita riittäisi.

      • SeisooKouras

        Kyllä ne tulijat menee kaikki ideaparkiin, siellä on tilaa. Se cittarin bunkkeri puretaan ja tulee kerrostaloja tilalle. Myös mäkkäri ja kylmäasema lähtee tuosta poies. Siihen mahtuu ainakin 10 uutta kerrostaloa.


    • herkkoo

      ne nyt on keskustassa jo muutenkin kaikki viikolla tyhjänä maakunta pyörittää kylää

      • Tai....Rovekseen

        Ideapark saa tulla asemankohtaan ja päälle.
        Kuin Tampereellakin kaikki rautatieaseman päälle.
        Muuten keskusta autioituu.


    • kivaaluettavaa

      itämaan viisaat tietäjät kokoontuu suomi24 palstalla..

    • Kapernauminkasvatti

      Ei tuu mitään ideaparkkia tai muutakaan parkkia. Päivölä vahvistuu koko ajan ja vain ajattelematon sijoittaa yrityksensä joupin pellolle nykyisyä etäämmäksi kaupallisista alueista. Päivölä on maantieteellisesti optimi paikassa tulevaisuutta ajatellen.

    • Sebbosepiinsebbo

      Jäähalli siihen aseman päälle.sitten kylpylähotelli.keilahalli.kartingrata.elokuvateatteri.alko.ja kamuxin autokauppa

    • KauhajoenKristiina

      Ideapark alkaa rakentua vilkkaan Suupohjantien varteen keväällä 2018. 2024 myös toiselle puolelle Suupohjantietä, rata Kaskisiin katoaa. PP ostaa rautaa ja rakentaa siitä uuden taidemuseon varikkokallerian muahahaa päälle. Se on fakta!

    • ideanieimaksa

      Jos meillä olisi viisaita päättäjiä ( JOS ) niin suunnittelussa on otettava tuleva liikennekin huomioon jo tässä vaiheessa eikä sitten kun kusi tulee jo kintuille ...se just mikä Ässäjoella jää aina huomioimatta koska "kauppala" on niin pienellä alueella.
      Itäisen ohitustien varteen se on tehtävä ...siellä on tilaa ....siellä liikkennejärjestelyt onnistuisi kivuttomasti.. ohikulkijatkin näkevät / löytävät.
      Käytetään kerrakin järkeä ... esimerkki löytyy LENPÄÄLÄSTÄ ei raharikkairen taskusta .

    • Klgub

      Päivölä-Roves alue on sivussa pääliikennevirrasta, joka on Ilmajoki-Lapua välinen tie.

      Jossain Pohjanvaltatien varrella sen Ideaparkin kannattaa olla. Ja ainoa tarpeeksi suuri rakentamaton paikka löytyy tuosta Sopurahan takaiselta pellolta.

      Toki Itäväylän varressa on tilaa, mutta se on pääliikennevirtojen kannalta syrjässä. Pääliikennevirta muodostuu Ilmajoen ja Lapuan suunnista tulevasta liikenteestä, joka on noin puolet ja puolet suuntiinsa. Lapuan suunnasta tuleva liikenne kyllä pääsisi Itäväylälle. Mutta Ilmajoen suunnasta tuleva liikenne joutuisi kulkemaan sinne Käyttöauton liittymästä. Se liittymä ei ole suunniteltu niin suurelle liikennevirralle, varsinkin kun siitä Ilmajoen suunnasta tulevat joutuu kääntyä rampin alapäästä Kuortaneentielle vasemmalle, niin kyllä jonoa kertyisi kun Ilmajoen suunnasta tultaisiin kaupoille. Ja kun Ilmajoen suunnasta nimenomaan tullaan kaupoille sankoin joukoin.

      Jo nykyäänkin Ylistaron ja Kuortaneen suunnasta tulee sen verran autoa, ettei siitä odottamatta pääse vasemmalle Kuortaneen suuntaan kääntymään.

      Eikä tässä voi vaan todeta että sehän on sitten Ilmajokisten ongelma. Kyllä jos Käyttöauton liittymä ruuhkautuu, niin se on kaikkien ongelma. Eikä Ilmajoelta väki kuitenkaan ala Rengonkylän kautta kiertämään, kyllä ne tuota 67:aa pitkin tulee, sankoin joukoin. Käyttöauton liittymää ei voi enää tehdä ns oikealle taittuvaksi, koska siinä on uudehkoja asuinrakennuksia ihan vieressä kiinni.

      Sen sijaan Jouppiin on mahdollista rakentaa sellaiset liittymät, että joka suunnasta on helppo tulla. Pitää ajatella kokonaisuutta kaikkien kannalta. Eikä pelkästään minäkeskeisesti, että minä asun Hyllykalliolla ja mun on helppo asioora Rovekses. Ajatelkaa ennemmin kokonaisuuksia, älkääkä pelkkää Nurmoo-Lapuaa.

    • Kehätiekintulee

      Nimenomaan nykyisen Joupin cittarin tuntumaan se pitää rakentaa.Tulevaisuudessa tehdään läntinen kehätie Rengonharjun kohdasta Jouppiin.Sitten on ääsjoellakin kehäykkönen jota voi kiertää.

      • Klgub

        No ei tule läntistä kehätietä kun ei ole mitään tarvetta sille. Joupissa sen ideaparkin paikka silti on. Itäväylän liikenne on nimenomaan ohikulkevaa siitä ei saa päivittäistä asiakasvirtaa. Kaupallinen pääasiointisuunta on Ilmajoki-Lapua tie. Kaikki muu on sivuseikkaa.

        Pääasia on että Ilmajoen ja Lapuan suunnista tulevat suuret asiakasvirrat pääsee helposti sinne ideaparkkiin. Jos ideapark tulisi Rovekseen, niin ongelmaksi muodostuisi Käyttöauton liittymä. Se ei vedä niin suurta määrää autoja, mitä Ilmajoelta sankoin joukoin tulisi.

        Siinä tapauksessa ideapark voidaan rakentaa Rovekseen, mikäli ratkaistaan Ilmajoen suunnasta tulevien reitti sinne. Se ei ole ratkaisu, että jonon häntä ulottuu pitkälle Pohjanvaltatielle, kun se liittymä ei vain vedä. Mikäli ideapark tulisi Rovekseen, muodostuisi Käyttöauton liittymään ajoittain kilometrin pituinen autojono, joka tukkisi Pohjanvaltatien oikean ajokaistan, sekä haittaisi HongKongin liittymästä Lapuan suuntaan kiihdyttäviä, kun jonon häntä olisi jo siinä vastassa.

        Mutta mikäli joku keksii Käyttöauton liittymään ratkaisun (ilman talojen purkua), ettei se puuroudu, niin siinä tapauksessa ideapark voidaan rakentaa Rovekseen. Ongelma ei siis ole ilmajokisten ongelma, vaan yleinen liikenneruuhka-ongelma tuossa kohdassa, joka haittaisi kaikkia.


    • Klgub

      Jos ideapark tulisi Rovekseen Itäväylän läheisyyteen. Niin tavallaan asia pitäisi miettiä siltä kantilta, millä liikennejärjestelyillä voitaisiin estää ettei Ilmajoen suunnasta tulevat tuki Käyttöauton risteystä. Ja tämä ei ole mielipideasia, vaan seuraus, mikäli ideapark tulisi Rovekseen.

      Eli kysymys... Millä estetään ettei Ilmajoen suunnasta tulevat tukkisi Käyttöauton risteystä?
      Jos monen sadan autojono tulee siihen, ja liittymän välityskyky Roveksen suuntaan on 1-2 autoa minuutissa, niin jokainen voi laskea että kilometrin mittainen seisahduksissa oleva ruuhka muodostuu hyvin äkkiä Pohjanvaltatielle.

      Liikennevalot tuohon kohtaan ainoa ratkaisu. Mutta sekään ei nosta välityskykyä riittävästi, etteikö jonojen häntä ulottuisi pitkälle Pohjanvaltatielle.

      Minua ei kiinnosta Ilmajokiset sinänsä. Mutta liikenteen sujuvuus kiinnostaa. Siksi pitäisi miettiä miten Ilmajoen suunnasta tuleva liikenne saadaan ohjattua Rovekseen, ilman suuria ruuhkautumisia ja pysähtynyttä jonoa joka ulottuisi vaarallisesti Pohjanvaltatielle asti. Peräänajot pysähtyneeseen jonoon tulisivat hyvin yleiseksi, koska Pohjanvaltatiellä ei olla totuttu pysähtyneisiin jonoihin.

      Eikä asian ratkaisu voi olla sekään, että Ilkka-lehdessä sanotaan yleisesti, ettei Ilmajoen suunnasta saa käydä ideaparkissa ollenkaan. Kyllä ne ihmiset sieltä tulee sankoin joukoin. Kyse on lähinnä siitä, että pitää keksiä ratkaisu millä estää Käyttöauton liittymän käyttö. Ei siihen voi betoniporsaitakaan laittaa. Ja se ei auta, että sanotaan että kiertäkää sieltä tai kiertäkää täältä. Ihmiset puskee siitä mistä lyhin reitti, se on päivänselvää.

      Näiden seikkojen takia, tuohon pitäisi keksiä ratkaisu. Koska ennemmin tai myöhemmin, tuonne Roveksen suuntaan kuitenkin jotain suurempaa kauppaa rakennetaan, ja Käyttöauton liittymän liikenne lisääntyy ja lisääntyy.

    • ilmajokinen

      Aika yksinkertaista ajattelua... ajatellaan kuinka Ilmajokiset /suupohjasta tulevat pääsisivät Ideaparkkiin niin olisi jo aikaisemmin ajateltu järjellä toi Alakylän risteys 67:n .... tuo liittymä on niin perseestä ja menisi kauppakeskuksella vielä syvemmälle. Ei tarvi olla paljonkaan järkeä kun tiedostaa sen tosiasian jotta Ässäjoen keskusta ei pysty vetämään yhtään lisää liikennettä. Jos tuota ei tajuta niin jossain on vikaa.
      Kyllä itäsen ohitustien alue on paras paikka...kesisuomesta / pohjoisesta / lännestä / etelästä suuupohjaa myöden hyvät yhteydet....taksitkin ajelevat suupohjasta Ässäjoelle "Jalasjärven" tokerotienkautta ja niillä on takaraivossa joustavuus liikenteessä .

      • Roves.....Rules

        Käyttöauton risteykseen on jo päätetty rakentaa ersitasoristeys.
        Kerran olivat putketkin jo pellolla.
        Päivölä, Roves on optimi paikka isolla kaupalle.


      • Klgub
        Roves.....Rules kirjoitti:

        Käyttöauton risteykseen on jo päätetty rakentaa ersitasoristeys.
        Kerran olivat putketkin jo pellolla.
        Päivölä, Roves on optimi paikka isolla kaupalle.

        Et taida ymmärtää mistä puhut... Siinä on jo eritaso, ollut vuosikymmeniä. Se on vain "väärin tehty" siinä mielessä, jos Ilmajoen suunnasta alkaa puskea satamäärin autoja. Käyttöauton liittymällä tarkoitin eritasoa, joka yhdistää Pohjanvaltatien tuohon Ylistarontiehen/Kuortaneentiehen.


      • Inssit..sokeita
        Klgub kirjoitti:

        Et taida ymmärtää mistä puhut... Siinä on jo eritaso, ollut vuosikymmeniä. Se on vain "väärin tehty" siinä mielessä, jos Ilmajoen suunnasta alkaa puskea satamäärin autoja. Käyttöauton liittymällä tarkoitin eritasoa, joka yhdistää Pohjanvaltatien tuohon Ylistarontiehen/Kuortaneentiehen.

        Ramppi oikealle helpottaisi monta risteystä,
        kuen tätäkin notkossa olevaa eritasoa.


      • Ideaperkk

        Ei sitä ireaparkkia ilomajokisille tehdä. Muistelkaa kaupunginjohtajan lupauksia kaupassakäyntialueen laajentumisesta, kauppa on parkanolaisille, soinilaisille, kokkolalaisille ja vaasalaisille ja heille Päivölä on ihan oikealla suunnalla ja oikeiden tieyhteyksien takana. Ilimajokiset voi ajaa päivölään ohikulkutien kautta niin ei tarvi jonottaa 67:lla.


      • Gkut
        Ideaperkk kirjoitti:

        Ei sitä ireaparkkia ilomajokisille tehdä. Muistelkaa kaupunginjohtajan lupauksia kaupassakäyntialueen laajentumisesta, kauppa on parkanolaisille, soinilaisille, kokkolalaisille ja vaasalaisille ja heille Päivölä on ihan oikealla suunnalla ja oikeiden tieyhteyksien takana. Ilimajokiset voi ajaa päivölään ohikulkutien kautta niin ei tarvi jonottaa 67:lla.

        Mutta millä saat estettyä ettei ilmajokiset yrittäisi kaikki tuosta samasta rampista? Siitä ne tukkisivat, viisasteletpa mitä tahansa. Suomi on vapaa maa liikkua ja asioida.


    • Job

      No huh huh, vai että ilmajokiset tukkii tiet. Ehkä avajaispäivänä voisi olla ruuhkaa, mutta sen jälkeen ei mitään ongelmaa. Eihän tuota oikeasti ole mitään järkeä rakentaa jouppiin ja sen ymmärsi jo YIT aikanaan.

      • ÖyhöÖyhö

        No kyllä ne vaan tukkii. Niinhän se konsulttiyhtiö asian aikanaan totesi. Ei Ilmajoella ole katokaas kauppoja, sen takia ne käy kaupoilla Seinäjoella, sankoin joukoin. Joka ei asiaa usko, menkööt autoja laskemaan Alakylän risteyksen kohdille, on meinaa liikennettä. Nykyäänhän Ilmajoelta kaupoille suuntautuva liikenne tulee lähinnä Citymarkettiin, sekä Pohjanvaltatien kauppoihin, Motonetistä Prismaan.

        Pohjanvaltatie vetää sen verran hyvin, että sinne mahtuu vielä vaikka kuinkapaljon autoja lisääkin. Mutta nuo eritasoliittymät eivät kestä mitään yksittäistä pääliikennesuuntaa. Nurmon maailmanliikenneympyrää lukuunottamatta.

        Yhtäläisesti olisi ongelma, mikäli Itäväylän kakkososaa ei olisi rakennettu, ja Lapuan suunnan liikenne pyrkisi Rovekseen Käyttöauton liittymän kautta. Toki sillä liikenteellä olisi se helpotus, että se saisi kääntyä aina oikealle.

        Matemaattinen fakta on kuitenkin se, että Ilmajoen suunnasta pyrkii kaupoille yms suunnilleen yhtä paljon autoja, mitä Lapuan suunnasta. Asukkaita on Seinäjoen molemmin puolin suunnilleen saman verran.

        Öyhöttämisellä tämä asia ei raktea. Täytyy ymmärtää faktat, ja ymmärtää asiat asiana. Se että öyhötetään Ilmajoen suunta jotenkin toisarvoiseksi, ja sanotaan ettei niiden tarvi käydä kaupoilla ollenkaan, niin kyllä mennään suunnittelussa metsään ja pahasti. Tavalliset ihmiset kun eivät öyhöttämisestä välitä, vaan kaikesta huolimatta kulkevat kohti kauppaa, öyhötettiin mitä tahansa. Ja jos suomalaista neuvot, niin ei hän sitä usko, hän puskee vaikka läpi harmaan kiven mieluummin. Sen takia asiat kannattaa suunnitella perusteellisesti, eikä vain öyhöttää.


    • KauhajoenKylältäParkkiin

      Ihmehöpinää! Ideapark on Jouppiin määrätty, nimet on paperissa ja sinne kauppakeskus alkaa rakentumaan. Ihmehöpinää jorisee joku joka luulee että se alkaisi muualle nousemaan. Hei haloo älyköt! Rakentakaa te oma parkkinne typerään paikkaan; sitten on millä kehuskella! Ihmehöpisijät!

      • YlöspäinOnTilaa

        Joupin Ideapark-vuokrasopimus on heikko kaupungin kannalta.
        Aseman päälle tai Rovekseen syntyy iso putiikkikeskittumä.


    • Tyhjiäunelmia

      Citymarketin avatessa Jouppiin oli urheiluliikettä ja muuta kuhinaa kauppakäytävällä, jonkin aikaa. Ei ole enää urheiluliikettä, kenkäkauppakin lähti, miksi ?

    • kepulitpettääaina

      Muistan vain Citymestarin .Kauppias Niskasen ja Keskon koston.

    • Osuma40

      Liikennelogistisesti ylivoimaisesti paras paikka olisi Raviradan kohdalla. Kauhajoki-Kauhava tien sekä Vaasa-Jyväskylä tien keskiössä tämä paikka. Tasapuolinen joka suuntaan. Yhteys myös rekoille Itäväylän suuntaan, sekä muihin neljään suuntaan. Raviradan sijainti on varsinainen tähtipiste Seinäjoella.

      Wink Wink. Ravirata purkuun, ja siihen se Ideapark. Eihän se raviradan katsomorakennus nyt häävi ole muutenkaan, vanha rousku purkuun vaan. Muutenkin se on vähän häjyssä paikassa tuo ravirata, taikka liian hyvässä paikassa ollakseen ravirata.

      Uuden raviradan voisi rakentaa eripaikkaan. Kustannukset eivät varmasti ole niin suuria, kunhan tasaista paikkaa vain löytyy, ja sitähän löytyy. Vaikka siihen junaradan toiselle puolen, siinähän sitä tilaa löytyy, ja tasaista. Tulvavaara-aluettahan se radan toinen puoli on toki, mutta kyllähän se raviradan tarpeisiin sopii, tuskin se hevoisurheilua haittaa jos kerran 10:ssä vuodessa vähän tulvii viikon verran. Tuskin ne ravit juuri sille viikolle osuu.

      • Osuma40

        Kivisaaren puoli olisi teoriassa vielä parempi, tilaa enemmän. Mutta se alue pilattiin itsenäisen Nurmon aikana kaavoituksen sekamelskalla. Se alue on kuin tilkkutäkki, jopa viljapeltoa kasvaa kiinteistöjen välissä. Pieniä tontteja siellä täällä, sekä pikkuhalleja siellä täällä.

        Raviradan alueelle mahtuisi teoriassa 3x nykyisen Prisman alue. Mikä nyt luulisi yhdelle Ideaparkille riittävän keposesti.


      • Ideaparkkiin...järkeä

        Loistava idea Raviskan siirto toiselle puolelle rataa.
        Joupin eritasoristeys ja kunnallistekniikka maksaa 12 milj e.
        Sillä rakenatis pitkälle uutta ravipyhättöä.


      • Osuma40
        Ideaparkkiin...järkeä kirjoitti:

        Loistava idea Raviskan siirto toiselle puolelle rataa.
        Joupin eritasoristeys ja kunnallistekniikka maksaa 12 milj e.
        Sillä rakenatis pitkälle uutta ravipyhättöä.

        Niin, ja siinähän olisi eritaso jo valmiina. Riittäisi vain liittymä Rengastieltä, taikka liikenneympyrä siihen Raviskan tiehaaran kohdalle. Siitä vain sileeksi koko Raviskan alue, ja Ideaparkkia siihen. Tilaa tuossa on noin 20 hehtaaria, eli riittävästi. Raviradalle todella uljas paikka, ja sopisi maisemaan muutenkin.


      • Nashiki
        Osuma40 kirjoitti:

        Niin, ja siinähän olisi eritaso jo valmiina. Riittäisi vain liittymä Rengastieltä, taikka liikenneympyrä siihen Raviskan tiehaaran kohdalle. Siitä vain sileeksi koko Raviskan alue, ja Ideaparkkia siihen. Tilaa tuossa on noin 20 hehtaaria, eli riittävästi. Raviradalle todella uljas paikka, ja sopisi maisemaan muutenkin.

        Ja vielä lisäksi siinä menisi vieressä Hki-Oulu pääjunarata vieressä lähes kiinni. Siihen voisi tehdä junapysäkin, josta kuivin jaloin sisätiloja pitkin kulku liukuportaita pitkin Ideaparkiin. Olisi Suomen ensimmäinen Ideapark, jonne pääsee suoraan junan ovesta kastumatta sisään. Nousisi Seinäjoki kertaheitolla urbaanille tasolle muiden suurkaupunkien joukkoon.


      • visioontia

        Menkää sinne kaupungille visioimaan, kuten muut tyhjäntoimittajat siellä tekee jotka vieläpä nostaa haaveilusta isoa palkkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe