Yksi seurakunta

exleesia

Kari Kangasharjun opetusvihkonen vuodelta 1997 nimeltään ”Yksi seurakunta” on edelleen ajankohtainen. Siinä on selitetty Raamatun kirjoitusten mukaisesti se, että Jumalalla on vain yksi seurakunta, johon kaikki pyhästä hengestä osalliset Jumalan lapset kuuluvat. Jumalalla on yksi maailmanlaajuinen seurakunta ja sen lisäksi kullakin paikkakunnalla kaikki sen paikkakunnan ”pyhät ja uskovat kristuksessa Jeesuksessa” muodostavat sen paikkakunnan seurakunnan ja kuuluvat siihen.

Vaikka yhden paikkakunnan uskovat voivat kokoontua käytännöllisistä syistä monessa eri paikassa (uskovien suuri lukumäärä ja paikkakuntien suuri koko), niin silti Jumalan silmissä kullakin paikkakunnalla on vain yksi seurakunta sen sijaan, että niitä olisi monia ja kullakin niistä olisi oma ”tunnustuksellinen” nimensä sekä oppinsa ja käytänteensä, joiden perusteella ne erottautuvat muista saman paikkakunnan uskovista ”paremmuutensa” tai ”oikeaoppisuuden” vuoksi. Sellaiset uskovien ryhmät ovat lahkoja, eivät sen paikkakunnan ”yksi ainoa oikea Jumalan seurakunta”.

Vapaan kristillisyyden kirkkokunnat ja uskovien yhteisöt puhuvat mielellään ”paikallisseurakunnasta” ja pitävät omaa yhteisöään sen paikkakunnan paikallisseurakuntana, johon he itse kuuluvat. Tästä huolimatta erityisesti Helluntai- ja Vapaakirkkoon kuuluvat pitävät myös toisiaan ”Jumalan seurakuntina” omilla paikkakunnillaan. He tunnustavat siten sen, että samalla paikkakunnalla on monta Jumalan seurakuntaa sen sijaan, että niitä olisi vain yksi. Tässä tekevät poikkeuksen adventistit, jotka ovat vähintään salaisesti omassa joukossaan puheidensa mukaan oman paikkakuntansa ”yksi ainoa oikea Jumalan seurakunta”.

Jumalan seurakunta on jakaantunut lahkoihin ja eri seuroihin (puolueisiin) uskovien lihallisuuden vuoksi, synnin teon seurauksena. Kristuksen ruumis on jaettu lahkoihin, kun on annettu opillisten erimielisyyksien ja riitojen johtaa hajaannukseen, jota kutsutaan Raamatun kirjoitusten hengellisen puheen mukaan Baabelin hajaannukseksi. Baabelin hajaannus on sikäli erikoinen, että sen sisällä voi olla monia eri uskontoja ja opinsuuntia, mutta Baabeliin kuuluvat pitävät silti Baabelia yhtenä ja ainoana Jumalan lasten yhteisönä, yhtenä ainoana ”Jumalan kansana”.

Oikea oppi ja yksi yhteinen usko muodostavat silti hengellisen Baabelin perustan, josta kirjoitamme pian lisää. Sitä yhteistä ekumeenista oppia ja uskoa tunnustavat myös ne nimeltään kristityt ihmiset, jotka eivät harjoita käytännössä ekumeniaa muiden kirkkokuntien ja eri uskontojen kanssa.

Vaikka monet ekumeniaa kannattavat ihmiset tunnustavat Jumalan kansaan kuuluviksi myös muiden uskontojen kannattajia kuin vain nimeltään kristittyjä, muodostavat nimeltään kristityt ihmiset yhden ekumeenisen kirkon ja monet muut uskonnot eivät tunnusta yhteyttä näihin nimeltään kristittyihin tahoihin. Hindut, muslimit ja buddhalaiset eivät pidä nimeltään kristittyjä yhden ja saman uskonnon tai uskon edustajina, puhumattakaan siitä, että muslimit pitäisivät nimeltään kristittyjä ja juutalaisia ”Jumalan lapsina” ja iankaikkisesti pelastettuina ”veljinään” ja ”sisarinaan”.

8

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ekumenia on eksytystä ja siitä tulee irtisanoutua.

      Jokaisen paikkakunnan uskovat muodostavat sen paikkakunnan seurakunnan. Esimerkiksi Laukaassa on vapaa srk ja helluntai srk saman rakennuksen eri puolillä, välissä seinä. He tekevät yhteistyötä mutta pitäisi vielä purkaa se seinä ja vapaa- ja helluntai- etuliitteet pois

    • Ei.vapista

      Totta on, Raamattu.on.totta.
      Ekumenia on eksytystä. Vapaakirkko on ekumeenisen liikkeen jäsenkirkko. Voiko uskossa oleva kuulua sellaiseen?

    • Missä.sitä.on

      Kari Kangasharju opettaa oikein. Mutta onko näkyvissä työn tuloksia? Kaipaisin nähdä YHDEN seurakunnan mallin mukaista seurakunnan toimintaa.

    • Herätyys

      Raamatun UT mukaisia Krist. seurakuntia, yksi PÄÄ paikkakunnallaan, on vasta ne, joissa saman paikkakunnan kaikki Kristuksen omat (jäsenensä) elää ja toimii / vaikuttaa kaikille hyväksi Totuudessa / Laillisen, kaikille ja kaikkia kohtaan Luvallisen OIKEUDEN mukaisesti YKSI mielisesti. Jokaista jäsentä myöden YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, keskinäisessä rakkaudessa ja huolenpito yhteydessä elävästi ja toimivasti, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavasti. Jossa vasta, mahdollisuus päästä kasvamaan siihen lopulliseen pelastukseen / ylös ottoon, Kristuksen Jeesuksen pudas PYHÄ morsian, kelvollisuuteen. Siihen tahrattomuuteen ja rypyttömyyteen, siihen Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, täyttymykseen.

      Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin tähän em. vasta Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Kristillisyyteen HERÄTYKSEKSI.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä, ja siihen, Jumalan Sanan mukaiseen pitäytyvästi elävä, puhuva ja toimiva, tähän em. mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

      Niitä muita etsivä / peräänkuulutteleva.

      "Löytäneekö"?

      • Herätyys

        Ei näytä tämä kaikille hyväksi Raamatun UT mukainen, YKSI Kristuksen Jeesuksen PÄÄ seurakunta paikkakunnallaan, jäsenistö verkosto Kristuksessa Jeesuksessa (Raamatun UT mukaisuudessa) muita mitenkään kiinnostavan, edes sen vertaa, että haluaisivat alkaa / yhtyä siitä asiallisesti ja rakentavasti keskustelemaankaan. Siitä mitä kaikkea edellyttää, miten kuulu Raamatun UT mukaan alkaa / yhtyä elämään ja toimimaan / vaikuttamaan, että alkaisi ne kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmenemään ja täyttymään. Joista kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen.

        Jeesuksen nimessä... niitä muita Hänen seuraajikseen, Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviin eri virkoihin, ja muihin eri palvelusten tehtäviin, ja niissä avustajiksi kutsuttuja / armoitettuja etsivä / peräänkuulutteleva

        Tähän em. Raamatun UT mukaiseen Hänen (Apostoliseen) Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, vähäinen palvelijansa ja seuraajansa.

        Missä muut?

        "Löytäneekö"?


    • Herätyys

      Ei sitten täältä löydykkö ketään, kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisesta Kristillisyydestä, siitä Kristuksen Jeesuksen YKSI ruumis / jäsenistö, Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimia / vaikuttavia, APPOSOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavasta Krist. yhteydestä ja yhteistyöstä,, edes millään tavalla kiinnostuneita?!

      Jeesuksen nimessä... niitä muita tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja etsivä / peräänkuulutteleva.

      vähäinen, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

      • Herättelevä

        Kaikki muutko täällä niitä nukkuvien leriläisiä, niitä jotka heräävät liian myöhään, TUOMIOKSEEN!!


    • KUtsutko.johonkin

      Mitähän tarkoitat? En ymmärrä tekstiäsi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2709
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2607
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      64
      2349
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      195
      1829
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe