Miksi kansa katoaa kirkosta ???

Seurakuntalaiset

Miksi kansa katoaa kirkon päiväjumlanpalveluksista eli messuista? Syys on yksinkertainen . Kirkoissa ei kuulla enää vahvaa pelastavaa veren evankeliumia. On jotain kummallista humanismia, ja femnistiteologiaa, ei jakseta tulla kuulemaan pelkkää lässytystä.
Uudet virret myös karkottavat kansaa. Niissä ei ole sanomaa,eikä melodista säveltä, joita olisi helppo laulaa. Eikä kaikki uudet virret sovi kirkkokansan laulettavaksi ja uruilla säestettäviksi. Uusia virsiä yriteään ikäänkuin pakkosyöttää seurakuntalaisille.Todella tympäisevää.

36

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aattelin

      Kirkko on oltava sellainen että se sukjektioi ihmisen transsi tilaan.

    • Kaupat kun ovat auki sunnuntaisinkin. Nykyisinhän mennään kauppaan tapaamaan tuttujakin.

      • Ldkdkdj

        Niinkö teillä maalla tehdään?


    • Tämä on seurausta siitä, kun ilman opettajan lupaa naiset päästetään opettamaan. Koko tasarvokulttuurimme on täyttä utopiaa, eikä toimi millään tasolla, vaan tekee kaikesta vain tyhjänpäiväistä ja arvotonta, kurittomuuden lisääntyessä, ja epäjumalisuuden

      Tosin Daniel näki näyssään, miten valakuntaa seuraisi aina arvottomampi, kunnes se sitten ramahdutettaisiin alas kokonaan.

      • Itse koin jo kymmeniä vuosia sitten, että kirkonmenoissa puhuttiin vain arkisesta elämästä. No, ei sekään vähäpätöistä ole.

        Tosin Raamattu on esillä monen monta kertaa.


    • Jipk

      Messu on itselleni se tärkein uskonelämän hoitamisen paikka. Tänään menen paikallisseurakunnan messun sijasta naapuri kaupungin messuun. Siksi, että väistän oman seurakunnan homoliittoja puoltavaa pappia. En tiedä onko näistä syistä johtuva kokonaan messusta poisjääntiin johtava väistäminen yleisemmin syynä kävijäkatoon, mutta kyllä yhteiskunnassamme on muutenkin vähentynyt kiinnostus kristinuskoon. Tilalle on tullut mm. idän uskonnoista nousevaa henkisyyttä ja kehon hyvinvointia yhdistävää ajattelua. Tiedeusko niin ikään tyydyttää toisia ajallisen edistyksen kannalta. Kristinuskon tarjoama iäisyyskysymys ei puhuttele.

      • saviseutulainen

        Raamatun ilmoittama lopunajan suuri luopumus on enenevässä määrin meneillään. On ollut jo pitkään ja vauhti senkuin kiihtyy. Suomen evankelisluterilaisen kirkon papiston rappeutuminen kauhistavaan mädännäisyyden tilaansa, jossa se tänä päivänä esiintyy, on niin hirmuinen, ettei sitä muutama vuosikymmen sitten olisi todeksi eli tulevaksi asiaintilaksi saattanut uskoa. Vaan näin siinä on käynyt kuin vääjäämåttä käyväksi tuleman piti.


      • saviseutulainen kirjoitti:

        Raamatun ilmoittama lopunajan suuri luopumus on enenevässä määrin meneillään. On ollut jo pitkään ja vauhti senkuin kiihtyy. Suomen evankelisluterilaisen kirkon papiston rappeutuminen kauhistavaan mädännäisyyden tilaansa, jossa se tänä päivänä esiintyy, on niin hirmuinen, ettei sitä muutama vuosikymmen sitten olisi todeksi eli tulevaksi asiaintilaksi saattanut uskoa. Vaan näin siinä on käynyt kuin vääjäämåttä käyväksi tuleman piti.

        Noin se on mennyt. Minä liityin takaisin evl kirkkoon 2006 ja erosin 2014 kun en enää voinut olla osallinen sen jumalattomasta menosta.


    • niinmiksi

      Jos papit nykyään suoltaa tyyliin lässyn lässyn ... pieni poika .... lässyn lässyn ... armoa täynnä .... lässyn lässyn ..... pieni tyttö ... .lässyn lässyn ... .minun jumalani ... lässyn lässyn ..... armo armo armo ... lässyn lässyn ..... hiljainen ja nöyrä .... .lässyn lässyn .... niin ei pidä ihmetellä miksi ihmiset eivät enää halua istua kirkoissa tyhjä ja tuijottava katse silmissään muka pyhyyttä tavoitellen.

      Kirkon pappien tulisi saada kristillistä sanomaa ihmisille joiden sielut kuivuu tyhjyyttään eikä kukaan heitä enää ruoki muuta kuin vapaiden suuntien tilaisuuksissa.

      Btw. Miksi kirkon pappien silmissä on aina tuijottava katse, joka ei kuitenkaan katso minnekään? Mikä ihmeen voima poistaa kirkon papeista elämän? Ja miksi kirkon papit eivät nykyään saa mainita Jeesus-nimeä, vaikka tässä nimessä on se pelastus ja voima? Jotain kamalaa on kirkon piirissä tapahtunut viimeisen 10 vuoden aikana.

      • >Kirkon pappien tulisi saada kristillistä sanomaa ihmisille joiden sielut kuivuu tyhjyyttään eikä kukaan heitä enää ruoki muuta kuin vapaiden suuntien tilaisuuksissa.

        Niihin "vapaiden" (lue: ahdasmielisten ja kontrolloivien) suuntien tilaisuuksiin on sitten varmaan tungosta, jos kerran ihmiset isoavat helvettioppia sielunsa ravinnoksi?


    • ei.vastaa.tarvetta

      Ihmisillä ei ole mitään syytä mennä kirkkoon. Ihmkset etsivät Jumalaa ja vahvistusta uskolleen mutta liberaalipappien saarnoissa ei ole muuta kuin humanismia ja synnin silittelyä.

    • Johtuisikohan siitä, ettei Jp:ssä käynti ole enää pakollista eikä siihen liity enää sosiaalistakaan pakkoa. Toisaalta aikoinaan Jp:t olivat sosiaalisia tapahtumia, missä tavattiin tuttuja, kuultiin uutisia ja juoruja sekä vaikkapa katsastettiin tulevia puolisoita. Nämä funktiot ovat kadonneet. Oikeastaan syyt käydä Jp:ssä olivat aikoinaan varsin maallisia.

      • Vapaissa suunnissa kokouksissa käydään edelleenkin hyvin ahkerasti kaksi kertaa viikossa. Myös herätysliikkeiden jumalanpalvelukset ovat aina ääriään myöden täynnä.
        Toki sosiaalinen elmä kuuluu niihin mutta pääasia on kuitenkin uskovien yhteys, Jumalan sanan kuuleminen ja oppiminen siitä sekä HPE?

        Tämä aloituksen ongelma on pelkästään evl.kirkon ihan omissa jumalanpalveluksissa.


      • Kirkkolaissa määrätään, että kirkon jäsenen on käytävä jumalanpalveluksissa.


    • Hyvä ja aiheellinen aloitus. Jipk ja saviseutulainen vastasivat mielestäni hyvin.

      Itsekin ajattelen pääsyyksi ettei aito alkuperäinen kristinusko enää oikein sovi nykyihmiselle joka on tullut niin hempeäksi ettei häntä enää saa kukaan opettaa eikä ojentaa. Vannotaan "rakkauden" nimiin ja sillä tarkoitetaan kaikkien raja-aitojen kaatamista ja niin kristillisyydestä tulee semikristillisyyttä tai oikeammin pseudokristillisyyttä.

      Yhteiskunnassa on poliitikot ja sosiaalitädit sekä muut "ammattiymmärtäjät", niin että kirkko häärää kokonaan väärällä tontilla touhutessaan heidän sarallaan.

      Ihmisiä ei vaan kiinnosta tällainenkaan.

      • Kirkolla on ollut rooli olla kaikessa mukana; ristiäisissä, avioliiton solmimisessa, hautajaisissa, pitäen kirkonmenoja ja rippikouluja, antaen henkistä ja aineellista apua, pitäen Jumalaa ihmisille esillä esim. erilaisilla piireilläkin.

        Mutta ihminen on vieraantunut kirkosta ja Jumalasta. Jotain osoittaa sekin, että yli 70% ei usko Jumalaan.


    • Muuanukkeli

      Ihmiset eivät ole enää tyhmiä. Koko Suomen evakelisluther kirkko on suurta valhetta. Tyhmät ns.kirkkouskovaiset luulevat tulevansa "pelastatetuiksi"kun vaan käydään kirkossa.

    • kysynn

      Flunsa-aikoina ihmset myös sairastelevat paljon - maaseuduillakin kun ihmiset liikkuvatmetsällä sienestäen ja marjastaen, - jänismetsilläkin - paljonkohan sitä tularemiaa l. jänisruttoa ihmisissäkin esiintyy epidemiana - sekään ei kuulemma heti näy tavallisissa labrakokeissa - olisi silti hoitoa vaativa tauti -epidemioinakin.

    • valvotaan

      Olen itse (vielä) luterilaisen kirkon jäsen, mutta en ole enää pitkään aikaan käynyt sunnuntaimessuissa. Silloin kun kävin, oli monta kertaa surullinen olo vain siitä, kuinka papit pystyivätkin pyörittelemään , kiertelemään ja kaartelemaan saarnansa niin ympäripyöreäksi, ettei etsivä ihminen varmaan pystynyt saamaan otetta mistään. Kristillista humanismia olivat monet saarnat. Toki on elävässä uskossakin olevia pappeja luterilaisuudessakin, mutta monet heistä ovat sitten herätysliikkeiden puolella.

      • luopumusta

        Papeilla tuntuu olevan jonkinlainen kilpailu siitä, kuka kumartaa syvimpään tämän maailman homo- ja lesbovouhotuksen suuntaan.
        Siksi normaali ihminen ei mene kirkkoon, jossa ei enää kuule juuri selkeätä Jumalan Sanaa.


      • luopumusta kirjoitti:

        Papeilla tuntuu olevan jonkinlainen kilpailu siitä, kuka kumartaa syvimpään tämän maailman homo- ja lesbovouhotuksen suuntaan.
        Siksi normaali ihminen ei mene kirkkoon, jossa ei enää kuule juuri selkeätä Jumalan Sanaa.

        Olen ollut kirkon tilaisuuksissa, kohdannut pappeja. Yksikään papeista ei puhunut mitään homoista eikä lesboista. Se ei ole kirkollinen asia.


      • kunnteleppas
        torre12 kirjoitti:

        Olen ollut kirkon tilaisuuksissa, kohdannut pappeja. Yksikään papeista ei puhunut mitään homoista eikä lesboista. Se ei ole kirkollinen asia.

        Et ole varmaan kuunnellut Mäkistä tai Askolaa?


      • kunnteleppas kirjoitti:

        Et ole varmaan kuunnellut Mäkistä tai Askolaa?

        Mäkinen on ottanut sen verran kantaa, että oli iloinen homoseksuaalisten saatua avio-oikeuden (iloitkaa iloitsevien kanssa), ja siihen, että homoseksuaaliset eivät saa mennä vihittäväksi kirkkoon.

        Askola on hyväksynyt homoseksuaaliset ihmiset, se on tullut selväksi. Se ei tee hänestä huonoa kristittyä.


    • LutherinUudetVirret

      "Uudet virret myös karkottavat kansaa. Niissä ei ole sanomaa,eikä melodista säveltä, joita olisi helppo laulaa. Eikä kaikki uudet virret sovi kirkkokansan laulettavaksi ja uruilla säestettäviksi. Uusia virsiä yriteään ikäänkuin pakkosyöttää seurakuntalaisille."

      Plääpäplää, samaa potaskaa ja marinaa jolla vastustettiin Martti Lutherin kirjoittamua virsiä kuten "Enkeli taivaan" ja "Jumala onmpi linnamme". Täysin turhaa marinaa, eiköhän kun kulu toiset viisisataa vuotta ja uudetkin virret sopii kirkkokansan suuhun kuten Lutherin virret tänäpäivänä.

      • Nykyään moni voi seurata TV:stä tai netistä Jumalanpalvelusta. Ei se liikkuminen kaikille niin helppoa ole.


    • aktiiviseurakuntalainen

      Itse sanon sen , etten tule kuuntelemaan humanismia,vaan sanomaa Jeesuksesta joka syntisen ihmisen pelastaa, jos otamme hänet vastaan syntisten Vapahtajana. Virsikirjan lisävihko ei puhuttele millään lailla. Eihän sieltä liioin löydä Jeesus sanaa.

      • Ehkä tuon asian jo tiedätkin, kuten niin moni muukin. Että Jeesus pelastaa. Onko siitä pakko kirkoissa aina puhua?


    • Suosittelen että kaikki lähtevät ulos saarnaamaan jotta oikeaoppista opetusta saadaan kaikkien kuultavaksi.. Kipin kapin ulos!

    • Tää kansa tarvitsee täyttä evankeliumia,,,,paranuksen saarnaa,,ja tekoa,,ei mitään korvasyyhyä.,,,,

      • Kyllä. Koska kirkossa on uskomattomia ihmisiä töissä he saarnaavat maailman evankeliumia.
        Hedelmistään puu tunnetaan.


      • ihanaa.saarnaa

        Ihmiset haluavat kuulla olevansa PAHOJA ja HUONOJA elleivät tee PARANNUSTA!!!

        Aivan sama millaisia he OIKEASTI ovat lähimmäisilleen - vaikka olisivat maailman ihanimpia isiä, äitejä, setiä, tätejä, serkkuja, ystäviä! Vain lahko-opin mukainen PARANNUS merkitsee! Vaikka ei olisi MITÄÄN todellista parannettavaa!


    • Jeesuksen.seuraaja

      Kun tulin uskoon, menin ev.lut.kirkon messuun, jossa luettiin itämaisen filosofian kirjaa, jossa kielletään Jeesus. Meno oli muutenkin järkyttävää. Oli hirveää huomata kuinka ev.lut.kirkko oli sitonut minua läpi elämän valheelliseen kuvaan pelastuksesta. Kun tulin uskoon luulin että minun on mentävä juuri ev.lut.kirkkoon. Huomasin myös, että uskoin valheeseen kun pelkäsin ensin menettäväni pelastuksen jos eroan kirkosta. Onneksi Jeesus antoi voimaa erota kirkosta, jonka jälkeen tajusin että olin ollut sidottu valheeseen. Kirkko on kokonaisuudessaan luopunut Jumalan Sanasta. Tärkeää olla rakkaus totuuteen ja uskoa enemmän Jeesusta ja Hänen Sanaansa kuin kirkon valheita. Raamattu käskee eroamaan harhaopeista, muutoin on osallinen muidenkin synneistä. Uskovalla ei tule olla osallisuutta pimeyden töihin, joita mm. kirkko tekee. Suuri eksytys on se, että pimeys yrittää pukeutua valoksi. Monet luulevat kirkon opettavan oikein, koska siellä mainitaan Jeesus. Todellisuudessa kirkossa saarnataan toista "Jeesusta", ei Herraamme Jeesusta Kristusta. Lähde pois kirkosta jos vielä siellä olet. Ota Jeesus vastaan henkilökohtaisesti Herranasi ja Vapahtajanasi ja seuraa Häntä totuudessa ja Pyhässä Hengessä. Älä eksy Jumalan Sanasta.

    • PasiToivonen

      >>Vapaissa suunnissa kokouksissa käydään edelleenkin hyvin ahkerasti kaksi kertaa viikossa. >>

      Tyhjää on, 40 % osallistujista matuja. Alle 10 % jäsenistä on sellaisia jotka käyvät kaksi kertaa viikossa.

      Ainoa kirkko joka on täynnä osallistujia on katolinen kirkko Tampareella.

    • Lmomomomo

      Kansa alkaa tulla järkiinsä pikkuhiljaa vaikka sitä ei aina uskoisi.

    • Pudis55

      Kirkonisät vain eivät oikein huomaa asiaa. Esim Ylivieskassa aletaan rakentaa uutta kirkkoa poltetun tilalle vaikka viisaampaa olisi vuokrata kaksio jumalanpalveluksia varten. Ja jos joskus esim hautajaisiin on tulossa yli kymmenen henkilöä niin silloin voisi vuokrata jonkun ravintolan kabinetin ko. tilaisuutta varten.

    • aktiiviseurakuntalainen

      torrelle.Siksi pitää puhua Jeesuksesta että vain siinä nimessä pelastutaan. Kukapa nyt kirkkoon tulisi humanismia ja humanoideja kuulemaan.Alaspäin on kirkon sanoma mennyt.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1980
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1527
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1350
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1275
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1121
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1057
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1032
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1027
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      861
    Aihe