Paratiisisijoittajat suomessa ja maailmalla

yrittäjyydestä

Jos et keksi muuta tekemistä syksyn pimeinä sateisina iltoina niin miksi et ottaisi selvää suomalaisesta "yrittäjyydestä"? Nyt siihen on erinomaisia työvälineitä ja samalla saat ikkunan myös kansainväliseen yrittäjyyteen. Miksi rikkaat vain rikastuu samalla kun köyhät pureskelee ainoastaan omia kynsiään? Ja duunarit maksaa kaikki verot!

Suomeksi kirjoitettua infoa löytyy enimmäkseen YLEn web-sivuilta koska YLE on lienee ainoa ICIJ:n jäsenyhteisö suomessa. "Noin 400 toimittajaa eri puolilla maailmaa on hankkeessa mukana. Ylen MOT on järjestössä ainoana suomalaisena mediana. Järjestön sisällä on sovittu, millä aikataululla juttuja julkaistaan. Yle kunnioittaa päätöksiä." Vaikka toimittajia sitoo erilaiset säännöt ja sopimukset (Sipilän ja muiden salailuun sotkeutuneiden painostus) niin sinä itse voit selvitellä asioiden taustoja ao. ICIJ:n web-linkin kautta. Miksiköhän Sipilän hallituksella on tosi suuri tarve säätää verorikoksien armahduslaki? Sitä on yritetty hivuttaa hyväksyttyväksi yhä uudestaan vaikka useimmat toimittajat sitä ei kertoneetkaan.

Tietovuodossa satoja suomalaisnimiä – miksi kaikkia ei julkaista?
Seitsemän vastausta Paratiisin papereista
https://yle.fi/uutiset/3-9917561

Varsinainen aineisto on englannin kielellä. Sinulla on mahdollisuus halutessasi ladata vaikka lähes koko aineiston kopio jos niin haluat mutta pidä huoli että sinulla on linjat kunnossa koska aineistoa VALTAVASTI. Pelkästään Panama-paperien dataa 2.6 Teratavua ja myöhemmin tulee saataville tämä viimeinen "Paratiisin-paperit" data (1,4 TB). Nämä ovat monessakin mielessä sitä "big-dataa" mistä isot pojat ja tytöt kahvipöydässä kertovat. Sitä lataillessasi on kohtuullisillakin yhteyksillä mahdollista pistää polvilleen pienen kylän nettiyhteydet! Helpointa ko. dataa on hakea icij.org -porukan hakupalvelulla jolloin saa nimilistan lisäksi asiaa selventäviä kuvia yhteyksistä. Suomalaisista (firmoista) saa lisätietoa ilmaiseksi esim. yhden "Paratiisin-paperit" tietovuodon kohteena olevan yhtiön tuotteella eli google-hakupalvelulla.

Offshore Leaks Database
Find out who’s behind almost 500,000 offshore companies, foundations and trusts from the Panama Papers, the Offshore Leaks and the Bahamas Leaks investigations, and explore the offshore financial data from some politicians featured in the Paradise Papers investigation.
https://offshoreleaks.icij.org/

OpenCorporates
OpenCorporates is the largest open database of companies and company data in the world, with in excess of 100 million companies in a similarly large number of jurisdictions. Our primary goal is to make information on companies more usable and more widely available for the public benefit, particularly to tackle the use of companies for criminal or anti-social purposes, for example corruption, money laundering and organised crime.
https://opencorporates.com/

Muistakaa kertoa sitten muillekin maukkaimmat herkut.

7

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • odottakaa...minä-kanssa

      Tänään ma 6.11.2017 YLEn MOT-ohjelmassa kerrotaan aiheesta lisää:
      Lainkiertäjät paratiisissa.
      "Veroparatiisien kautta toimivat suuryritykset, eliitti ja huijarit pystyvät kiertämään oman maansa lakeja. Miten pörssirikos tai petos tehdään veroparatiisien avulla? "

      Eli tämähän on nähtävä, on koulutusmateriaalia jokaiselle itseään kunnioittavalle limanuljaskalle! Kuten kaikenlaiset pörssirikos-neuvokset ovat osoittaneet portugalin rannoilla tarpoessaan.

      https://areena.yle.fi/1-3849181

    • odottakaa...minä-kanssa

      Jaa, eipä ollut vielä paljonkaan suomalaisista rötöstelijöistä. Ainoastaan Nordea _taas_ tuli esille veroparatiisi-kytköksistä. Milloinkohan nalle paljastuu hämähäkiksi lankojen keskellä? Nallehan on ollut wanna-be-veronkiertäjä henkilökohtaisesti ja myös ainakin Nordean konttorin kanssa. Miksei siis varsinkin Nordean omistaja-firman Sampo-konsernin veronkierto olisi mahdollista?

      Viikon päästä pitäisi sitten tulla enempi suomalaisia verokikkailija-suuruuksia:
      ma 13.11.2017 - Lainkiertäjät paratiisissa 2
      "Sadat suomalaiset ovat perustaneet yhtiöitä tai sijoittaneet varoja veroparatiiseissa toimiviin yhtiöihin. Usein syynä on verosuunnittelu, mutta joskus taustalla on verokiertoa, rahanpesua tai rikoksia. "
      https://areena.yle.fi/1-3849185

    • kgfk885

      Bernerin suvulla sijoituksia veroparatiiseissa. Alkaa pikku hiljaa paljastua miksi Sipilän hallitus on yrittänyt saada vero-katujille vero-armahdusta?
      https://yle.fi/uutiset/3-9933669

    • gergergrege

      Sinänsä yrittäjistä puhuminen on harhaanjohtavaa. Valtaosa suomalaisista yrittäjistä kun ei yllä edes keskipalkan tasolle. Kyllä, keskivertoduunari tienaa enemmän kuin 90% yrittäjistä. Mutta toki myyttistä valetta yrittäjien suurista tuloista kuitenkin levitetään. Rikkaita yrittäjiä on erittäin vähän, 99,9% yrittäjistä ei rikkaita ole.

      Ja muuten, tuossa puhutaan siis muutamasta sadasta suomalaisesta, mikä on aika pieni määrä siihen nähden, että Suomessa on yli 250 000 yrittäjää. Ja noissakin tiedoissa on paljon sellaisia, jotka eivät koskaan ole ollut yrittäjiä.

      • yrittäjyydestä

        Koska "gergergrege" haluaa tahallaan ymmärtää väärin niin väännetäänpäs tämä vielä "rautalangasta" (Aivan, minullahan ei ole rautalankaa!):

        Sana "yrittäjyydestä" oli tarkoituksella hipsukoissa. Tarkoittaen että tämä yrittäjyys ei ole välttämättä perinteistä kunniallista yrittäjyyttä toimeentulon hankkimiseksi vaan kaikenlainen (vero)ketkuilu henkilöiltä joilla rahaa on jo muutenkin niin paljon että pystyy maksamaan esim. vero-paratiisi-puotien laskuttamiset. Eihän niiden palveluihin ole edes varaa normaali itsensä työllistäjillä, muilla pakkoyrittäjillä ja perus-duunareilla.
        Isojen yritysten johtajisto, jotka periaatteessa ovat duunareita eikä yrittäjiä, ovatkin sitten jo kuitenkin mahdollisia ketkuilu-"yrittäjiä"! Oppi tulee isoille firmoille myönnettyjen vero-etuuksien ja huonosti tehdyn verotuksen lainsäädännön hyödyntämisestä. Ja johtajistolle maksetaan tästä.

        "Yrittäjiksi" lehdistö voi tituleerata myös kaikenlaiseen petos-, väärennös-, ja yms. toimintaan syyllistyneitä tyyppejä kunnes vankilan oven kolahtaessa selän takana kiinni titteli muuttuukin petoksen-tekijäksi tai väärentäjiksi. No, ehkä myös "entisiksi yrittäjiksi"?


    • BernerOy

      Niin Anne Bernerin suvulla ei ole mitään, josta ei ole maksettu veroja. Sen sijaan sillä toisella Bernerin suvulla, joka on koko nostanut esille syyttömyytensä ministeriin on rutkasti piilossa.

    • yrittäjyydestä

      Jossain on kepulimiesten verotus toteutettu hiukan suoraviivaisemmin, ehkä suomessakin pitäisi kopsata tämä malli paratiisisijoittajien ja muiden kähmijöiden verotukseen? :)

      "Vangittu saudiprinssi osti vapautensa takaisin noin miljardilla dollarilla – Loistohotellin vankeja syytettiin korruptiosta, nyt heitä vapautetaan maksua vastaan"
      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005468760.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3040
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2194
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1604
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1067
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      894
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe