SOTE tulee

puuxtaavi

Mitäköhän SOTE-palveluja Vimpeliin jää jos tuo SOTE-uudistus joskus toteutuu? Jonkinmoinen (puhelin) neuvola ehkä? Tuskin mitään lääkäri-hammaslääkäripalveluja? Eikä varmaan mitään sossupalvelujakaan, nekin varmaan lähtevät isompiin yksiköihin. Olisikohan järkeä myydä koko terveyskeskus Attendolle jos ovat vielä kiinnostuneet?

48

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JESSSSS

      Heikot (vimpeli)sortuu elon tiellä,lappajärvi ja alajärvi porskuttaa.

    • terveysmaisteri

      SOTEn jälkeen jää tuohiperänmaisteri Kaartusensuoralle terveysbussinsa kanssa ihmettelemään maailman menoa.

    • Mikähanke

      On tuo valtava sote-keskus mitä väliin Lapualle, väliin Kauhavalle povataan, eikö Alajärvi olisi oikea paikka kun ottaa huomioon edellämainittujen etäisyyden Seinäjoesta?

    • Sykologi

      Hullujen huone niin ei tarvii kuljetella edestakaisin. Niitä täällä riittää.

    • rampakankauhu

      Tulee se terveysbussi josta maisteri on kirjoittanut sehän selvä

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Olen koittanut kirjoittaa miten tämä Sote-uudistus vaikuttaa näin pieneen tappio kuntaan ja tilanne tulee olemaan äärimmäisen vaikea palveluitten suhteen, pitää todella varautua
      moniin uudistuksiin palvelu saatavuuden suhteen lähinnä terveys palvelut etunojassa joita ei missään oloissa tule kaikki oman kunnan palveluina tähän pitää kyllä tottua, Alajärven kaupungin puolelle tulee lähikuntien palveluita yhteiskäyttönä tähän pakottaa kuntien huono tilanne ei pystytä järjestämään kaikkia palveluita oman kunnan hoitona tämä pitäs olla kaikille selvä juttu. Mitä tulee uuden kunnanjohtajan valintaan tien siitä oman kirjoituksen kuhan ehdin kiireiltäni, valinta tulee olemaan vaikea johtuen lähinnä henkilöitten tasapäisyydestä taustoista
      joissa ei nyt ole näköpiirissä mitään joka olisi joku parempi kuin toinen, yhteen asiaan kiinnitäsin huomiota insinööritausta kunnanjohtaja kriteereissä täytyy huomiodaa hyvin tarkasti sen omaava henkilö ei sovellu kunnantajohtajavirkaan tästä on monissa kunnissa täysin tuottaneet pettymyksen , kunnanjohtaja tehtävät on niin moninaiset jossa insinöörikoulutus ei tuo mitään lisä arvoa päin vastoin koulutus on hyvin kaponen moniin henkilökysymyksiin ja kunnan tärkeisiin päätöksiin, siitä kerron tarkemmin kuhan ehdin tutkia näiden hakijoiden taustoihin. TERVEYSBUSSI ei ole valinta vaan TOTUUS.

      • Tukinaisetjamiehet

        Minusta MAISTERI on paras ja sopivin Vimpelin kunnanjohtajan virkaan.


    • teepussia

      Terveysbussi nähty jo Menkijärven kansainvälisellä lentokentällä joten tulossa on.
      Ja maisteri leikkaa nauhan.

    • Maisteri-hoi

      Maisterille tiedoksi että se terveydenhuollon järjestäminen nimen omaan LÄHTEE KUNNILTA pois, joten terveyspalvelujen järjestämiseen ei vaikuta kuntien huono tai hyvä taloudellinen tilanne.

      Soten myötä esimerkiksi Vimpeliläinen tai Lappajärveläinen saa samat palvelut kuin korkeista valtiontuista lähiseutujen kustannuksella tähän asti nauttineet Alajärveläiset koska maakunta järjestää palvelut ja huolehtii niiden laadusta ja maakunta on käytännössä sama kuin Seinäjoki.

    • yyorma

      Saman asian löysin soteen liittyviltä sivuilta joten tuo maisteri valehtelee .

    • Kerrataanvielälyhyesti

      Valinnanvapaus

      Hallitus esittää asiakkaan valinnanvapauden lisäämistä osana sote- ja maakuntauudistusta. Valinnanvapauslain luonnos julkaistiin 19.10.2017 ja se on lausunnolla 15.12.2017 saakka. Hallituksen on tarkoitus antaa eduskunnalle uusi esitys valinnanvapauslaiksi maaliskuussa 2018.

      Valinnanvapaudella tarkoitetaan asiakkaan oikeutta valita itse, mistä hän saa sosiaali- ja terveyspalveluja. Julkisesti rahoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja voisivat jatkossa tarjota asiakkaalle julkiset, yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat, kuten järjestöt ja säätiöt. Asiakasmaksut olisivat samat kaikilla palveluntarjoajilla.

      Valinnanvapauden laajentamisen tarkoituksena on lisätä asiakkaan vaikutusmahdollisuuksia sekä parantaa palvelujen saatavuutta, laatua ja kustannusvaikuttavuutta. Asiakas voi valita nykyistä monipuolisemmin omaan tilanteeseensa sopivia palveluntuottajia. Tavoitteena on, että asiakas pääsisi nopeammin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön vastaanotolle ja muihin palveluihin.
      Valinnanvapaus lyhyesti

      Valinnanvapautta sosiaali- ja terveyspalveluissa laajennetaan:

      Pääset nopeammin lääkäriin ja sosiaalityöntekijälle.
      Voit valita haluamasi sote-keskuksen ja hammashoitolan.
      Voit valita julkisesti omistetun tai yksityisen palvelun (samat asiakasmaksut).
      Saat halutessasi apua valinnan tekemiseen.
      Jos on hätätilanne, soitat 112 tai menet lähimpään päivystykseen, kuten ennenkin.

    • Halla_aho

      Ameriikan malliin, siihenhän se menee, vakuutukset pitää olla kunnossa jos meinasi saada hoitoa ja jos ei ole rahnaa ei saa myöskään hoitoja.......

    • haloolainen

      Totta maisteri on oikeassa kunta ei voi päättää rahoista niin kuin kirjoittanut anomukset tehdään maakunta hallinnolta ja säästöjä pitää saada aikaiseksi uskon täysin maisterin toteamuksia
      joten valintoja suoritetaan

    • maisterin_ihailija

      Seuraan vain maisterin tietoja

    • hallaperänraitilta

      Totta kyllä tulee ahdistusta palveluitten suhteen maisterin tieto kyllä totta ja palveluita yhdistettään

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Täytyy vielä vääntää piikkilangasta malli jotta jokainen ymmärtää asian todellisen laidan joka liittyy tähän suuren uudistuksen joka kosketaa rajulla tavalla kuntien asukkaita, rahoitus, toteutustapa, sekä suurin palveluitten kustantaminen tarkoitus maanhallituksella on saada suuria säästöjä aikaiseksi maakuntauudistuksella joka tuo väistämättä suuret uudistukset varsinkin syrjäkylä kuntiin johon kuulumme varsinkin tulopuolen heikommalle oksalle taseen suhteen. kysymys on lähtökohtaisesti siitä millä halvimmalla tavalla tuotamme näitä palveluita kaikkien saataville ja maanhallituksen lähtöisesti jokaiselle asuinkunnasta riippumatta tai tulotasosta hyvään terveyspalveluitten tasapuoliseen kohteluun eli hyvään hoitotasoon jokaiselle.
      Hoidonmäärä tietty lähtee kunnilta tarpeen mukaan mutta rahoitus tulee maakuntapohjalle rakennettu rahoitus, ja uskoni mukaan jokaiselle kunnalle ei tule hillotolppaa että voitas sillä kustantaa jotka nyt perustuu nykyhetkenä valtionosuuksiin nämä osuudet tulevat poistumaan
      jossain ajankohdassa, joten kuntien väinen yhteistyö palveluitten osalle tulee väistämättä ja suurimpana on terveydenhoito jatkossa Alajärvi näyttelee suurinta osaa näissä palvelukompinaatiossa jatkossa,

      • Pikkukuntienperushoito

        Köyhissä pikkukunnissa ei ole kuin perusterveydenhuolto niin sieltä ei säästöjä juurikaan taida saada kun työssäkäyvät ovat työterveyden piirissä ja koululaiset kouluterveydenhuollon piirissä.

        Sitten näitten Alavuden, Alajärven, Kauhavan kaltaisia taantuvia keskuksia joista vuodeosastot, päivystykset, röntgenit yms perusterveydenhuollon ulkopuoliset tehtävät Seinäjoelle keskittämällä kyllä säästöä syntyy, aika näyttää mitä tapahtuu.

        Tietääkä maisteri mikä on tuo sote-keskus mitä puuhataan väliin Kauhavalle, väliin Lapualle?


      • tottuus

        No tuo sun piikkilankas on Kiinasta tuotu kun ei siinä ollut mitään järkevää sanomaa.
        Mietippä ens kerralla tarkemmin mitä kirjoitat sillä virheistä rokotetaan armotta.


    • Kaljakylänkandi

      Tiedoksi vaan teille kaikille SOTEsta jauhaville, ensivuoden helmikuussa tämä hanke jälleen kerran menee nurin ja palataan lähtöruutuun.
      Menee vielä vuositolkulla, ennekuin tämä soteseikkailu on "saatu maaliin" ja se on aivan erinäköinen mitä tälläkin hetkellä kaavaillaan. Maisterikin voi ihan kaikessa rauhassa vetää henkeä, mitään uutta ei soterintamalla käytännössä vuosiin tule tapahtumaan.

    • ettäheippavaan

      Jepp--SoTe ja maakuntauudistus ovat kaatumassa ja palataan takas -*back to square one*- tilanteeseen joten maisterinkin(?) kommentit ovat olleet aivan turhia ennenaikaisia siemensyöksyjä jotka nollautuvat tämän myötä.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Lueskelin kunnanhallituksen päätöksiä erinäisiin kohteisiin annettuja avustuksia lainoilla jotka katetaan veronmaksajien veroilla, tuntuu vähän oudolta kun jotkut pitävät kuntaa hyvin toimeen tulevana eikä silloin voitas kassasta ottaa näihin eurot eikä velkavipua käyttäen joilla katetaan temaattiset kärki hankkeet ja katsoa primäärisesti kuntien tärkeimmät
      kohteet joista osa ei millään muotoa kaikki edes olleet. Pakko ihan vastata perusterveyden hoito ei kuulu mitenkään uudessa sote-paperissa hoitaa joka kunnassa soten tarkoitus alusta pitäen on kuulunut saada saastöjä aikaiseksi nyt miljardiluokan menoihin tätä vaan suomentalous jatkossa ei ole kestävällä pohjalla tämä ei tarkoita että jatkossa terveydenhoito mitenkään olisi huonompaa vaan hoito järjestetään järkevällä tavalla poistaen päällekäisyyksiä
      ja eri hoit osaatavuuksia parantaen ja tähän kuuluu hoitopaikkojen vähentäminen sillä saavutetaan parempi hoitohenkilöitten saatavuus ja sopivan kokoisissa hoitopaikoissa
      mitenkään ei puolla sitä että jokaisen kunnan alueella pitää olla terveystalo näin pääsemme pois turhista organisatioista joita nykyhetken perusterveydenhoito mallit tuottaa.

    • maisteritietääasiat

      Oho maisteri osu arkaan paikkaan

    • OPINTIELTÄ

      HELVETTI SENTÄÄ MAISTERI TIETÄÄ

    • Mdiootti

      Ei tuo maisterikaan mikään järjenjättiläinen ole sillä lanseeraamansa terveysbussi? on ollut jo olemassa kymmeniä vuosia:
      AMBULANSSI!
      Siletä se apu löytyy yhä tänä päivänäkin .

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Sanon oikaisuna tälle kirjoittajalle AMBULANSSI ei ole TERVEYSBUSSI vaan jossa annetaan joitain hoitoja, vanhuspalvelua, seurantaa, verenpainemittausta, sokeritaudin, ehkä lääkkeiden tuontia joilla muuten vaikeeta menne tervesasemalle.
      Nämä voidaan TERVEYSBUSSIN ansiosta viedä monen kunnanalueelle.

    • usebrain

      AMBULANSSI ei ole TERVEYSBUSSI??
      Ymmärränkö oikein?
      Ns. fiktionaalisessa terveysbussissako ei saa em. hoitoja laisinkaan?
      No miksi sitten selllaista olet lanseeraamassa?
      Turhia kulueriä kunnille soten kautta ainoastaan olet hakemassa kun sama asia hoituu takuuvarmasti ambulanssissa ja vielä moninkerroin paremmin alan ammattilaisten toimesta.
      Vai eikö ambulanssit kuljekaan joka paikkakunnalle?

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys.Pakko vielä vääntää piikkilangasta kun tälle veijarille ei mene mikään ajauksen selkeyttäjään. AMBULANSSI on äkillisiä tapauksia varten TERVEYSBUSSILLA on vaikka määrätyt päivät kiertää kuntien alueilla olla ihmisten saatavuuden tavoitettavissa antaen palveluita.

    • Lääkärijokapäivä

      Soten myötä kansalainen voi valita meneekö julkiselle puolelle vai yksityiselle lääkärille, ei tartte odottaa terveysbussia!

    • vistinperäkylältä

      Elä helvetti valehtele ei voi mennä sen tulet näkemään vaikka olisit porvari

    • huumoripussi

      Kyllä terveydenhoidon tuleva valinnanvapaus tulee syrjäyttämäään kaikenmaailman bussit tms. huuhaat kun kerran on mahdollisuus valita se oikea hoitotapa jonka itse haluaa saada.
      Tuo aivopieru terveysbussista on sairas sairaille hoitoa tarvitseville.
      Todella sama asia kuin ambulanssi kuten jo mainittu.

    • kannatan

      minäkin olen terveysbussin kannalla se on lisäpalvelu senkin junttieinari

    • sääskenperältä

      Terveysbussi on tervetullut tänne emme vanhukset pääse aina terveyskeskukseen mittauttamaan sokeritasoja ja verenpainetta

      • Asioistatietävä

        Verenpaineen mittausta suositellaan kotona tehtäväksi ,seuranta näin luotettavampaa kuin hoitohenkilökunnan suorittamat mittaukset ,tuppaa tulemaan valkotakkiverenpainetta .Kannattaa hankkia myös verensokerimittari kotiin ,halpa investointi


    • Ödkgjig

      Luottakaa HONGISTOON, laittaa ihmisten asiat kuntoon, saiskohan se naakatkin ojennukseen.........

    • heikotperusteet

      No jos verenpainetta /veren sokeritasoja ym. mitataan omatoimisesti kotosalla niin mihin ihmeessä tota veronmaksajien kustantamaa turhaa bussia sitten tarvii??

      • terveysbussittuloo

        Näin sivullisena eksyin tänne Vimpelin sivuille. Voin kertoa noista terveysbusseista. Niitä on Suomessa käytössä jo monilla paikkakunnilla esimerkiksi Itä-Suomessa ja Kajaanin seudulla. Käykääpä tutustumassa.


      • eikövaan

        Ja ovat vaikeuksissa kustanuuksiensa suhteen.


    • itäsuomesta

      Ei todella ole vaikeuksissa

    • joensuusta_tohtori

      TERVEYSBUSSI on hyvä lisä palveluun

    • deathbecomes

      Terveysbussin nimike on epärealistinen.
      Sen pitäisi olla sairausbussi , sillä eihän terveitä tarvitse parantaa.
      Eli itseasiassa aivan samakuin menisi suoraan Seinäjoelle Keskussairaalaan hoidettavaksi oikeiden hoitajien/lääkäreiden luokse eikä minkään linja-auton kyytiin istumaan ja odottamaan kuolemaa.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Pakko sanoa jotkut vaan eivät tajua asian ydintäTERVEYSBUSSI nimenä on hyvä sitä voi käyttää jotka luulevat olevansa terveitä ja jotka tarvitsevat hoitohenkilön palveluita eivätkä vaadi sairaalan palveluita. Kukapa nyt lähtee vaikkapa tikkien poistojen takia seinäjoelle ja edes alajärvelle kun ne voidaan ammattitaitoisen henkilöntoimesta TERVEYSBUSSI palveluna joten käyttöä kyllä löytyy tälle käytölle. TERVEYSBUSSI mallilla saadaan valtavat säästöt aikaiseksi kun hoitaa monen kunnanalueen asukkaita hoidon siitä huonontumasta jopa hoitoketju tuo valtavat parannukset hoidon tarvitsivien suhteen potilas voi olla omalla kotialueella säästyen turhilta matkoilta. Aluksi uusi toimintamalli tuo vastustelua sehän on nähty monilla alueilla, kuhan se toimii ajatukset muuttuu täysin positiiviseksi toiminnan alettua. Sanosin tälle joka menisi Keskussairaalaan ensisijaisesti hoidettavaksi, tämän kunnanalueen ensisijainen paikka on Alajärven terveyskeskus.

      • Doctore

        Kannattaa pyytää tarkat selvitykset Itä-Suomesta ,palvelun hinnasta ja vaikuttavuudesta
        Oletan että Vimpelissä tulee olemaan hoitajavetoinen vastaanotto ,siis sairaanhoitaja,terveydenhoitaja,diabeteshoitaja ,lasteneuvola jne Ainakin yhdellä hoitajalla on reseptin määräämisoikeus
        Ei tarvita bussia eikä se ole kustannustehokasta


    • pokelanasuoralta

      Kyllä maisteri kirjoittaa asiaa ei voi muuta sanoa totta hitossa se on lisäpalvelua

      • Nummisuutarineukko

        Kyllä ärsyttää tämä tekomaisteri. Luulee tietävänsä kaikista asioista kaiken. Lopettas jo kirjottelunsa, ei oo tietoa enempää, kuin sialla pohjatuulesta.


    • kysynvaanhetsitte

      Kukapa nyt lähtee vaikkapa tikkien poistojen takia seinäjoelle ...

      Kyllä näitä riittää jotka arvostavat sitä oikeaa hoitatapaa eikä mitään JÄÄTELÖAUTOn tapaista feikkilinjuria.
      Ja kyllä enemmän arvostetaan hyvää ja asiallista hoitoa kuin matkakuluja-vai onko se sitten parempi ja edukkaampi kun passitetaan BUSSIN takia esim. Tampereelle hoitoon?
      Se SE vasta yhteiskunnalle maksaa...

    • kaikkihyötyyliitoksesta

      Taitaa sote kaatua,nyt vaan tekemään reilua yhteistyötä järvenympäryskuntien kanssa. Kuntaliitos ennen pitkää tulee olemaan vääjäämätön tosiasia ja näiden kuntien yhteinen etu.

    • Kdijt

      Ylisen joukon kidutus salakatselu Parkanossa pihlajalinna mukana karmeeta shoitajat lääkärit mukana jo19 vuotta kidutuksen lisäksi aiheuttavat sairauksia niistä pahin verisyövän riski monivammanen ihminen ei voi saa oikeutta hänen lapsia ja lapsen lapsia uhkailu murhaamisella Nämä lääkärit hulluja hirviöitä

    • koskelankorvilla

      Nyt mitä lukenut täältä ja lehdistä maisterin tiedot on täysin oikeassa säästöt on tärkeimmät mitä maisterikin tuonut julki taidetaan olla tervesybusan varassa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1666
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1295
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1158
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1146
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1055
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1041
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      957
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      834
    Aihe