SOTE tulee

Mitäköhän SOTE-palveluja Vimpeliin jää jos tuo SOTE-uudistus joskus toteutuu? Jonkinmoinen (puhelin) neuvola ehkä? Tuskin mitään lääkäri-hammaslääkäripalveluja? Eikä varmaan mitään sossupalvelujakaan, nekin varmaan lähtevät isompiin yksiköihin. Olisikohan järkeä myydä koko terveyskeskus Attendolle jos ovat vielä kiinnostuneet?
Ilmianna
Jaa

48 Vastausta


Heikot (vimpeli)sortuu elon tiellä,lappajärvi ja alajärvi porskuttaa.
Ilmianna
Jaa
SOTEn jälkeen jää tuohiperänmaisteri Kaartusensuoralle terveysbussinsa kanssa ihmettelemään maailman menoa.
Ilmianna
Jaa
On tuo valtava sote-keskus mitä väliin Lapualle, väliin Kauhavalle povataan, eikö Alajärvi olisi oikea paikka kun ottaa huomioon edellämainittujen etäisyyden Seinäjoesta?
Ilmianna
Jaa
Hullujen huone niin ei tarvii kuljetella edestakaisin. Niitä täällä riittää.
Ilmianna
Jaa
Tulee se terveysbussi josta maisteri on kirjoittanut sehän selvä
Ilmianna
Jaa
Tervehdys. Olen koittanut kirjoittaa miten tämä Sote-uudistus vaikuttaa näin pieneen tappio kuntaan ja tilanne tulee olemaan äärimmäisen vaikea palveluitten suhteen, pitää todella varautua
moniin uudistuksiin palvelu saatavuuden suhteen lähinnä terveys palvelut etunojassa joita ei missään oloissa tule kaikki oman kunnan palveluina tähän pitää kyllä tottua, Alajärven kaupungin puolelle tulee lähikuntien palveluita yhteiskäyttönä tähän pakottaa kuntien huono tilanne ei pystytä järjestämään kaikkia palveluita oman kunnan hoitona tämä pitäs olla kaikille selvä juttu. Mitä tulee uuden kunnanjohtajan valintaan tien siitä oman kirjoituksen kuhan ehdin kiireiltäni, valinta tulee olemaan vaikea johtuen lähinnä henkilöitten tasapäisyydestä taustoista
joissa ei nyt ole näköpiirissä mitään joka olisi joku parempi kuin toinen, yhteen asiaan kiinnitäsin huomiota insinööritausta kunnanjohtaja kriteereissä täytyy huomiodaa hyvin tarkasti sen omaava henkilö ei sovellu kunnantajohtajavirkaan tästä on monissa kunnissa täysin tuottaneet pettymyksen , kunnanjohtaja tehtävät on niin moninaiset jossa insinöörikoulutus ei tuo mitään lisä arvoa päin vastoin koulutus on hyvin kaponen moniin henkilökysymyksiin ja kunnan tärkeisiin päätöksiin, siitä kerron tarkemmin kuhan ehdin tutkia näiden hakijoiden taustoihin. TERVEYSBUSSI ei ole valinta vaan TOTUUS.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minusta MAISTERI on paras ja sopivin Vimpelin kunnanjohtajan virkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Terveysbussi nähty jo Menkijärven kansainvälisellä lentokentällä joten tulossa on.
Ja maisteri leikkaa nauhan.
Ilmianna
Jaa
Maisterille tiedoksi että se terveydenhuollon järjestäminen nimen omaan LÄHTEE KUNNILTA pois, joten terveyspalvelujen järjestämiseen ei vaikuta kuntien huono tai hyvä taloudellinen tilanne.

Soten myötä esimerkiksi Vimpeliläinen tai Lappajärveläinen saa samat palvelut kuin korkeista valtiontuista lähiseutujen kustannuksella tähän asti nauttineet Alajärveläiset koska maakunta järjestää palvelut ja huolehtii niiden laadusta ja maakunta on käytännössä sama kuin Seinäjoki.
Ilmianna
Jaa
Saman asian löysin soteen liittyviltä sivuilta joten tuo maisteri valehtelee .
Ilmianna
Jaa
Valinnanvapaus

Hallitus esittää asiakkaan valinnanvapauden lisäämistä osana sote- ja maakuntauudistusta. Valinnanvapauslain luonnos julkaistiin 19.10.2017 ja se on lausunnolla 15.12.2017 saakka. Hallituksen on tarkoitus antaa eduskunnalle uusi esitys valinnanvapauslaiksi maaliskuussa 2018.

Valinnanvapaudella tarkoitetaan asiakkaan oikeutta valita itse, mistä hän saa sosiaali- ja terveyspalveluja. Julkisesti rahoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja voisivat jatkossa tarjota asiakkaalle julkiset, yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat, kuten järjestöt ja säätiöt. Asiakasmaksut olisivat samat kaikilla palveluntarjoajilla.

Valinnanvapauden laajentamisen tarkoituksena on lisätä asiakkaan vaikutusmahdollisuuksia sekä parantaa palvelujen saatavuutta, laatua ja kustannusvaikuttavuutta. Asiakas voi valita nykyistä monipuolisemmin omaan tilanteeseensa sopivia palveluntuottajia. Tavoitteena on, että asiakas pääsisi nopeammin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön vastaanotolle ja muihin palveluihin.
Valinnanvapaus lyhyesti

Valinnanvapautta sosiaali- ja terveyspalveluissa laajennetaan:

Pääset nopeammin lääkäriin ja sosiaalityöntekijälle.
Voit valita haluamasi sote-keskuksen ja hammashoitolan.
Voit valita julkisesti omistetun tai yksityisen palvelun (samat asiakasmaksut).
Saat halutessasi apua valinnan tekemiseen.
Jos on hätätilanne, soitat 112 tai menet lähimpään päivystykseen, kuten ennenkin.
Ilmianna
Jaa
Ameriikan malliin, siihenhän se menee, vakuutukset pitää olla kunnossa jos meinasi saada hoitoa ja jos ei ole rahnaa ei saa myöskään hoitoja.......
Ilmianna
Jaa
Totta maisteri on oikeassa kunta ei voi päättää rahoista niin kuin kirjoittanut anomukset tehdään maakunta hallinnolta ja säästöjä pitää saada aikaiseksi uskon täysin maisterin toteamuksia
joten valintoja suoritetaan
Ilmianna
Jaa
Seuraan vain maisterin tietoja
Ilmianna
Jaa
Totta kyllä tulee ahdistusta palveluitten suhteen maisterin tieto kyllä totta ja palveluita yhdistettään
Ilmianna
Jaa
Tervehdys. Täytyy vielä vääntää piikkilangasta malli jotta jokainen ymmärtää asian todellisen laidan joka liittyy tähän suuren uudistuksen joka kosketaa rajulla tavalla kuntien asukkaita, rahoitus, toteutustapa, sekä suurin palveluitten kustantaminen tarkoitus maanhallituksella on saada suuria säästöjä aikaiseksi maakuntauudistuksella joka tuo väistämättä suuret uudistukset varsinkin syrjäkylä kuntiin johon kuulumme varsinkin tulopuolen heikommalle oksalle taseen suhteen. kysymys on lähtökohtaisesti siitä millä halvimmalla tavalla tuotamme näitä palveluita kaikkien saataville ja maanhallituksen lähtöisesti jokaiselle asuinkunnasta riippumatta tai tulotasosta hyvään terveyspalveluitten tasapuoliseen kohteluun eli hyvään hoitotasoon jokaiselle.
Hoidonmäärä tietty lähtee kunnilta tarpeen mukaan mutta rahoitus tulee maakuntapohjalle rakennettu rahoitus, ja uskoni mukaan jokaiselle kunnalle ei tule hillotolppaa että voitas sillä kustantaa jotka nyt perustuu nykyhetkenä valtionosuuksiin nämä osuudet tulevat poistumaan
jossain ajankohdassa, joten kuntien väinen yhteistyö palveluitten osalle tulee väistämättä ja suurimpana on terveydenhoito jatkossa Alajärvi näyttelee suurinta osaa näissä palvelukompinaatiossa jatkossa,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Köyhissä pikkukunnissa ei ole kuin perusterveydenhuolto niin sieltä ei säästöjä juurikaan taida saada kun työssäkäyvät ovat työterveyden piirissä ja koululaiset kouluterveydenhuollon piirissä.

Sitten näitten Alavuden, Alajärven, Kauhavan kaltaisia taantuvia keskuksia joista vuodeosastot, päivystykset, röntgenit yms perusterveydenhuollon ulkopuoliset tehtävät Seinäjoelle keskittämällä kyllä säästöä syntyy, aika näyttää mitä tapahtuu.

Tietääkä maisteri mikä on tuo sote-keskus mitä puuhataan väliin Kauhavalle, väliin Lapualle?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No tuo sun piikkilankas on Kiinasta tuotu kun ei siinä ollut mitään järkevää sanomaa.
Mietippä ens kerralla tarkemmin mitä kirjoitat sillä virheistä rokotetaan armotta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tiedoksi vaan teille kaikille SOTEsta jauhaville, ensivuoden helmikuussa tämä hanke jälleen kerran menee nurin ja palataan lähtöruutuun.
Menee vielä vuositolkulla, ennekuin tämä soteseikkailu on "saatu maaliin" ja se on aivan erinäköinen mitä tälläkin hetkellä kaavaillaan. Maisterikin voi ihan kaikessa rauhassa vetää henkeä, mitään uutta ei soterintamalla käytännössä vuosiin tule tapahtumaan.
Ilmianna
Jaa
Jepp--SoTe ja maakuntauudistus ovat kaatumassa ja palataan takas -*back to square one*- tilanteeseen joten maisterinkin(?) kommentit ovat olleet aivan turhia ennenaikaisia siemensyöksyjä jotka nollautuvat tämän myötä.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tervehdys. Lueskelin kunnanhallituksen päätöksiä erinäisiin kohteisiin annettuja avustuksia lainoilla jotka katetaan veronmaksajien veroilla, tuntuu vähän oudolta kun jotkut pitävät kuntaa hyvin toimeen tulevana eikä silloin voitas kassasta ottaa näihin eurot eikä velkavipua käyttäen joilla katetaan temaattiset kärki hankkeet ja katsoa primäärisesti kuntien tärkeimmät
kohteet joista osa ei millään muotoa kaikki edes olleet. Pakko ihan vastata perusterveyden hoito ei kuulu mitenkään uudessa sote-paperissa hoitaa joka kunnassa soten tarkoitus alusta pitäen on kuulunut saada saastöjä aikaiseksi nyt miljardiluokan menoihin tätä vaan suomentalous jatkossa ei ole kestävällä pohjalla tämä ei tarkoita että jatkossa terveydenhoito mitenkään olisi huonompaa vaan hoito järjestetään järkevällä tavalla poistaen päällekäisyyksiä
ja eri hoit osaatavuuksia parantaen ja tähän kuuluu hoitopaikkojen vähentäminen sillä saavutetaan parempi hoitohenkilöitten saatavuus ja sopivan kokoisissa hoitopaikoissa
mitenkään ei puolla sitä että jokaisen kunnan alueella pitää olla terveystalo näin pääsemme pois turhista organisatioista joita nykyhetken perusterveydenhoito mallit tuottaa.
Ilmianna
Jaa
Oho maisteri osu arkaan paikkaan
Ilmianna
Jaa
HELVETTI SENTÄÄ MAISTERI TIETÄÄ
Ilmianna
Jaa
Ei tuo maisterikaan mikään järjenjättiläinen ole sillä lanseeraamansa terveysbussi? on ollut jo olemassa kymmeniä vuosia:
AMBULANSSI!
Siletä se apu löytyy yhä tänä päivänäkin .
Ilmianna
Jaa
Tervehdys. Sanon oikaisuna tälle kirjoittajalle AMBULANSSI ei ole TERVEYSBUSSI vaan jossa annetaan joitain hoitoja, vanhuspalvelua, seurantaa, verenpainemittausta, sokeritaudin, ehkä lääkkeiden tuontia joilla muuten vaikeeta menne tervesasemalle.
Nämä voidaan TERVEYSBUSSIN ansiosta viedä monen kunnanalueelle.
Ilmianna
Jaa
AMBULANSSI ei ole TERVEYSBUSSI??
Ymmärränkö oikein?
Ns. fiktionaalisessa terveysbussissako ei saa em. hoitoja laisinkaan?
No miksi sitten selllaista olet lanseeraamassa?
Turhia kulueriä kunnille soten kautta ainoastaan olet hakemassa kun sama asia hoituu takuuvarmasti ambulanssissa ja vielä moninkerroin paremmin alan ammattilaisten toimesta.
Vai eikö ambulanssit kuljekaan joka paikkakunnalle?
Ilmianna
Jaa
Tervehdys.Pakko vielä vääntää piikkilangasta kun tälle veijarille ei mene mikään ajauksen selkeyttäjään. AMBULANSSI on äkillisiä tapauksia varten TERVEYSBUSSILLA on vaikka määrätyt päivät kiertää kuntien alueilla olla ihmisten saatavuuden tavoitettavissa antaen palveluita.
Ilmianna
Jaa
Soten myötä kansalainen voi valita meneekö julkiselle puolelle vai yksityiselle lääkärille, ei tartte odottaa terveysbussia!
Ilmianna
Jaa
Elä helvetti valehtele ei voi mennä sen tulet näkemään vaikka olisit porvari
Ilmianna
Jaa
Kyllä terveydenhoidon tuleva valinnanvapaus tulee syrjäyttämäään kaikenmaailman bussit tms. huuhaat kun kerran on mahdollisuus valita se oikea hoitotapa jonka itse haluaa saada.
Tuo aivopieru terveysbussista on sairas sairaille hoitoa tarvitseville.
Todella sama asia kuin ambulanssi kuten jo mainittu.
Ilmianna
Jaa
minäkin olen terveysbussin kannalla se on lisäpalvelu senkin junttieinari
Ilmianna
Jaa
Terveysbussi on tervetullut tänne emme vanhukset pääse aina terveyskeskukseen mittauttamaan sokeritasoja ja verenpainetta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Verenpaineen mittausta suositellaan kotona tehtäväksi ,seuranta näin luotettavampaa kuin hoitohenkilökunnan suorittamat mittaukset ,tuppaa tulemaan valkotakkiverenpainetta .Kannattaa hankkia myös verensokerimittari kotiin ,halpa investointi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Luottakaa HONGISTOON, laittaa ihmisten asiat kuntoon, saiskohan se naakatkin ojennukseen.........
Ilmianna
Jaa
No jos verenpainetta /veren sokeritasoja ym. mitataan omatoimisesti kotosalla niin mihin ihmeessä tota veronmaksajien kustantamaa turhaa bussia sitten tarvii??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Näin sivullisena eksyin tänne Vimpelin sivuille. Voin kertoa noista terveysbusseista. Niitä on Suomessa käytössä jo monilla paikkakunnilla esimerkiksi Itä-Suomessa ja Kajaanin seudulla. Käykääpä tutustumassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ja ovat vaikeuksissa kustanuuksiensa suhteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei todella ole vaikeuksissa
Ilmianna
Jaa
TERVEYSBUSSI on hyvä lisä palveluun
Ilmianna
Jaa
Terveysbussin nimike on epärealistinen.
Sen pitäisi olla sairausbussi , sillä eihän terveitä tarvitse parantaa.
Eli itseasiassa aivan samakuin menisi suoraan Seinäjoelle Keskussairaalaan hoidettavaksi oikeiden hoitajien/lääkäreiden luokse eikä minkään linja-auton kyytiin istumaan ja odottamaan kuolemaa.
Ilmianna
Jaa
Tervehdys. Pakko sanoa jotkut vaan eivät tajua asian ydintäTERVEYSBUSSI nimenä on hyvä sitä voi käyttää jotka luulevat olevansa terveitä ja jotka tarvitsevat hoitohenkilön palveluita eivätkä vaadi sairaalan palveluita. Kukapa nyt lähtee vaikkapa tikkien poistojen takia seinäjoelle ja edes alajärvelle kun ne voidaan ammattitaitoisen henkilöntoimesta TERVEYSBUSSI palveluna joten käyttöä kyllä löytyy tälle käytölle. TERVEYSBUSSI mallilla saadaan valtavat säästöt aikaiseksi kun hoitaa monen kunnanalueen asukkaita hoidon siitä huonontumasta jopa hoitoketju tuo valtavat parannukset hoidon tarvitsivien suhteen potilas voi olla omalla kotialueella säästyen turhilta matkoilta. Aluksi uusi toimintamalli tuo vastustelua sehän on nähty monilla alueilla, kuhan se toimii ajatukset muuttuu täysin positiiviseksi toiminnan alettua. Sanosin tälle joka menisi Keskussairaalaan ensisijaisesti hoidettavaksi, tämän kunnanalueen ensisijainen paikka on Alajärven terveyskeskus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kannattaa pyytää tarkat selvitykset Itä-Suomesta ,palvelun hinnasta ja vaikuttavuudesta
Oletan että Vimpelissä tulee olemaan hoitajavetoinen vastaanotto ,siis sairaanhoitaja,terveydenhoitaja,diabeteshoitaja ,lasteneuvola jne Ainakin yhdellä hoitajalla on reseptin määräämisoikeus
Ei tarvita bussia eikä se ole kustannustehokasta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä maisteri kirjoittaa asiaa ei voi muuta sanoa totta hitossa se on lisäpalvelua
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä ärsyttää tämä tekomaisteri. Luulee tietävänsä kaikista asioista kaiken. Lopettas jo kirjottelunsa, ei oo tietoa enempää, kuin sialla pohjatuulesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kukapa nyt lähtee vaikkapa tikkien poistojen takia seinäjoelle ...

Kyllä näitä riittää jotka arvostavat sitä oikeaa hoitatapaa eikä mitään JÄÄTELÖAUTOn tapaista feikkilinjuria.
Ja kyllä enemmän arvostetaan hyvää ja asiallista hoitoa kuin matkakuluja-vai onko se sitten parempi ja edukkaampi kun passitetaan BUSSIN takia esim. Tampereelle hoitoon?
Se SE vasta yhteiskunnalle maksaa...
Ilmianna
Jaa
Taitaa sote kaatua,nyt vaan tekemään reilua yhteistyötä järvenympäryskuntien kanssa. Kuntaliitos ennen pitkää tulee olemaan vääjäämätön tosiasia ja näiden kuntien yhteinen etu.
Ilmianna
Jaa
Ylisen joukon kidutus salakatselu Parkanossa pihlajalinna mukana karmeeta shoitajat lääkärit mukana jo19 vuotta kidutuksen lisäksi aiheuttavat sairauksia niistä pahin verisyövän riski monivammanen ihminen ei voi saa oikeutta hänen lapsia ja lapsen lapsia uhkailu murhaamisella Nämä lääkärit hulluja hirviöitä
Ilmianna
Jaa
Nyt mitä lukenut täältä ja lehdistä maisterin tiedot on täysin oikeassa säästöt on tärkeimmät mitä maisterikin tuonut julki taidetaan olla tervesybusan varassa
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

SOTE tulee

Mitäköhän SOTE-palveluja Vimpeliin jää jos tuo SOTE-uudistus joskus toteutuu? Jonkinmoinen (puhelin) neuvola ehkä? Tuskin mitään lääkäri-hammaslääkäripalveluja? Eikä varmaan mitään sossupalvelujakaan, nekin varmaan lähtevät isompiin yksiköihin. Olisikohan järkeä myydä koko terveyskeskus Attendolle jos ovat vielä kiinnostuneet?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta