En jaksa enää elää

itku-iita

En jaksa enää elää. Joka päivä tuntuu, kuin hiivun pala palalta pois ja olen luovuttanut niin, etten jaksa enää yrittää mitään enkä uskoa mihinkään. Olen rukoillut Jumalalta uskoa, toivoa ja rakkautta, mutta mitään niistä en ole kokenut saavani vaan vain syvää surua, epätoivoa ja pohjatonta itkua.

Elämäni on ollut vaikea lapsuudesta asti ja olen nyt 4-kymppinen. Elämääni on mahtunut työttömyyttä, onnettomuuksia, väkivaltaa, koulukiusaamista, raiskaus, peliriippuvuutta ja viimeisimpänä tämä vaikea masennus. Erosin alkuvuodesta pitkästä avioliitosta ja muutin toiselle puolelle Suomea tyttäreni kanssa, jotta hän pääsi haluamaansa kouluun opiskelemaan eikä isänsä ottanut häntä luokseen asumaan vaikka asuu samalla paikkakunnalla, missä tytön uusi koulu sijaitsee. Tyttäreni on ollut ainoa syy, miksi vielä olen elänyt ja nyt haluni kuolla alkaa olemaan suurempi ja minua surettaa vain se, etten näe hänen kasvavan ja kokevan elämässään hienoja asioita.

Olen kärsinyt tästä vaikeasta masennuksesta jo 7 vuotta, saanut siihen lääkkeitä, sähköhoitoa, magneettihoitoa ja käynyt psykiatrisen sairaanhoitajan luona puhumassa jo pari vuotta. Kesällä voin vähän paremmin mutta nyt kaikki on tullut kahta kertaa kauheampana, sillä mietin vain, miten tappaisin itseni ja itken sitä, ettei minulla ole mitään, mitä jättää lapselleni kuin muistot.

Olen peliriippuvuuteni takia aikoinaan sössinyt talouteni ja tulen olemaan ulosoton vanki lopun elämäni, sillä tuloni ovat niin pienet, että juuri ja juuri selviän ja pystyn huolehtimaan tyttärestäni mutta kun tulee jotain muuta, niin en kykene sitä maksamaan vaan annan mennä sen ulosoton summan jatkeeksi. Lisäksi olen ex-aviomiehelleni velkaa kymmeniä tuhansia euroja peliriippuvuuteni takia enkä millään pysty maksamaan niitä hänelle edes pienissä erissä ja hän uhkaa minua petossyytteellä ja väkivallalla, jos en tee velkakirjaa. Olen käynyt sossussa, mutta sieltäkin on sanottu suoraan, että anna kaikki ylimääräinen mennä ulosottoon kunhan maksat vuokran, ruuan ja pakolliset muut laskut ja huolehdit tyttärestäsi. Ainoa keino, millä voisin saada talouttani edes jonkinmoiseen kuntoon, olisi pääsy töihin ja velkajärjestelyyn mutta psykiatrin mukaan en ole millään tavalla työkykyinen ja kirjoitti sairaslomani vuoden 2018 loppuun.

Olen syönyt jo pitkään erilaisia mielialalääkkeitä, rauhoittavia, ahdistus- ja unilääkkeitä, ja kaikkia näitä on vaihdettu useaan kertaan, kun mistään ei ole saatu toivottavia tuloksia. Pääni on tyhjä, mieleni käy hitaalla, en pysty toimimaan normaalisti ja häpeän itseniä niin monella eri tavalla. En jaksa liikkua enkä harrastaa enää mitään, sillä nukun, syön ja vain katson telkkaria. Olen lihonut lääkkeistä ja liikkumattomuudesta liki 20 kiloa ja vihaan vartaloani. Minulla oli ennen muutama hyvä ystävä, joita näin säännöllisesti mutta en jaksa enää tavata heitäkään ja yhteydenpito on jäänyt. Minulla on sukua hyvin vähän, käytännössä vain äitini, jota kiinnostaa enemmän oma työ kuin minun kuulumiset.

Olen netin kautta tutustunut mieheen, joka maksaa seksistä kanssani ja olen sillä tavalla yrittänyt kustantaa tyttäreni lukion kirjat. En nauti seksistä hänen kanssaa, sillä hän haluaa alistaa kovalla tavalla ja koen itseni todella halvaksi. Olen pyytänyt rahallista tukea lapseni isältä, jotta voisin tarjota tyttärelleni edes talvitakkia mutta häntä ei voisi vähempää kiinnostaa.

Haluan vain kuolla, liittyä isoisäni seuraan ja vapautua tästä kaikesta tuskasta. Minulla on jo tarpeeksi lääkkeitä, jotta voin vain lopullisesti nukahtaa, kun tyttäreni lähtee huomenna isänsä luokse viettämään viikonloppua. Olen niin kauhean surullinen, etten ole voinut olla parempi äiti tyttärelleni ja tyttäreni joutuu kasvamaan ilman äitiään mutta toivon, että hän joku päivä antaa minulla anteeksi ratkaisuni. Ajattelin kirjoittaa hänelle kirjeen, jotta hän tietää, että rakastan häntä oli hän sitten missä vain ja tulen aina olemaan hänen lähellään.

En tiedä, miksi kirjoitan tätä tänne. Ehkä jollakulla muulla on samanlaisia ajatuksia. Olen etsinyt netistä apua itselleni mutta nyt tuntuu, että mikään ei saa minua enää elämään.

Olen pettynyt itseeni niinkuin muutkin ihmiset.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivoimitäänenää

      Se on sitten itse sössitty elämä.

    • Hei,

      Oletko miettinyt, että voisit saada helpotusta oloosi keskusteluavun kautta? On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joissa voisit keskustella tilanteestasi. Ulkopuolinen tuki voi auttaa jäsentämään ajatuksia ja se voi olla myös hyvä voimavara ja helpottaa jaksamista.

      Tässä muutamia vaihtoehtoja, joihin voisit halutessasi olla yhteydessä:

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saat halutessasi itsellesi tukihenkilön, jonka kanssa voit keskustella kahden kesken. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea. Tukinet on avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

      - Jos haluat keskustella tilanteestasi mieluummin soittamalla, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      - Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      133
      2616
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      109
      1514
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      137
      1357
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      353
      1288
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      108
      1198
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1085
    7. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      13
      781
    8. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      46
      779
    9. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      749
    10. Mikä elokuva kuvaa ikävöityä henkilöä ja sinua?

      Otsikossa aloitus.
      Ikävä
      55
      734
    Aihe