Liikennevalvonta on lopetettu

sataataajamassa

Useita kymmeniä vuosia Espoossa autoilleena muistan hyvin kuinka ennen vanhaan, silloin kun oli ne paremmat ajat, niin Espoossa näki aika usein ylinopeusratsioita, esim. Turvesuontiellä, Mankkaantiellä, Kokinkyläntiellä, Laaksolahdessa, Lintuvaarassa jne jne.
En ole nähnyt yhden yhtä ratsiaa pitkiin pitkiin aikoihin, enkä ole kuullut niiltä muutamalta kaverilta, jotka paljon täällä ajavat, että hekään olisivat nähneet.
Olen sitä mieltä että poliisi on lopettanut liikennevalvonnat ilmeisesti kokonaan.
Havahduin tätä asiaa pohtimaan tuossa vähän aikaa sitten ja olen tehnyt muitakin havaintoja, jotka mahdollisesti tukevat tätä ajatusta.
Esimerkiksi mopojen kilpien kääntäminen niin, että sitä ei voi takaa nähdä ollenkaan, aiemmin jos mopoilija sen teki, niin se oli suoranainen sakon pyytäminen poliisilta, koska aiemmin poliisi aina kääntyi perään kun näki käännetyn kilven, mutta nykyään täytyy olla toisin, koska isossa osassa mopoja on nykymuodin mukaisesti kilpi piiloitettu.
Oikein hyvää asennekasvatusta nuorisolle, jotka koettelevat näin lain rajoja, ja saavat vaan huomata että ei niin mitään väliä, koska kukaan ei puutu asiaan.

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poliittinen-poliisi

      Eihän noi poliittiset poliisit viitsi enää vaivalloisesti pistoolitutkan kanssa puskassa kytätä. Saati että pistäisi pariksi tunniksi kolmijalan varaan pusikkoon nopeustutkan torven väijymään, ja keräisi kaikki ylinopeutta ajavat jollekin levikkeelle.

      Kaikki nopeusvalvonta tehdään nykyään autosta käsin. Mitataan vaikka vastaantulevan auton nopeus, tehdään U-käännös ja lähdetään perään.

      Toinen poliisin harrastama keino on jäädä ohituskaistalle menevän perään roikkumaan, roikkuvat siinä niin kuin olisi kiire ja haluavat ohitse. Siinä vaistomaisesti painaa kaasua, ettei olisi tien tulkkeena.

      Tällainen perässä roikkuva siviiliauton poliisi on 4 vuoden aikana Vanhalla Turuntiellä kahteen eri kertaan pitkään painostanut perässä. Kotiin sivutielle käännettäessä laittanut punaisen pysäytysvilkkunsa päälle. Toisella kertaa tuli sakot, ja toisella kertaa piti kuunnella saarnaavaa poliisivit-tuilua 10 minuutin ajan.

      • väistäjä

        No mikset mennyt tien sivuun jos roikkuivat perässä. Olisit sanonut että väistit, jos pysäyttävät.Ei pidä koskaan painaa kaasua jos poliisi provoaa takana.


      • Kohtelias-liikenteessa

        Eläkeläisillä on enemmän aikaa ajaa körötellä, ja työelämässä olevilla on omat päiväkiireensä. Kaikilla on omat kiireensä päästä myös omaan määränpäähänsä tiettyyn aikaan mennessä.

        Ihan kohteliaisuuttaanhan sitä hiukan nostaa nopeutta, jos joku tulee lähellä perässä, mutta ei ole kuitenkaan aggressiivisesti aivan puskurissa kiinni.

        Poliisit käyttävät tätä ihmisten kohteliaisuutta härskisti hyväksi, ja lähellä perässä riippumalla provosoivat edellä ajavaa tilapäiseen ylinopeuteen.


      • ajaaisihiljaa

        Eikö vanhalla Turuntiellä ole vain kaksi kaistaa?
        Oletko siis ajanut vastaantulevan kaistalla poliisit perässä?
        Vai jos olet moottoritiellä ajanut vasentakaistaa ja taaksesi on tullut auto?
        Eikös silloin ole yleensä tapana palata takaisin oikealle kaistalle?


      • Kaistoja-kyllä-on

        Kyllä siellä on Kehä-1:n ja Kilon liittymän välillä 2 2 kaistaa, vajaa 2 km matkan verran.


      • tuhattajasataa

        No niinpäs on, ja tällä pätkälläkö Espoon poliisin siviilipoliisiautot ärsyttävät autoilijoita?


      • Poliisi-harrastetta

        Kyllä ärsyttävät. Molempiin suuntiin ovat olleet peräääsni siviiliautolla. Ensimmäisellä kerralla tuli sakkoa.

        Toisella kerralla tuli nuhdesaarnaa. Tällä kertaa laitoin kunnolla kampoihin, sanoin että roikuit niin lähellä perässä, että halusin ohittaa oikealla kaistalla olijat, että pääsen sinne ja pois tieltäsi.

        Poliisi kuunteli ja säksätti että toi ei ole yhtään mikään selitys. Ei ole nyt hyvä selitys sulla, koska rikoit liikennesääntöjä. Ajoit ainakin puoli kilometriä selvästi yli 60 km nopeusrajoituksen.
        Tämän vit-tuilupuheen perästä sakkoa ei toisella kertaa sitten kuitenkaan tullut.

        Nuohan jepet ajavat usein juuri tuon Kilon liittymän kautta Nihtisillan poliisiasemaa kohti. Ovat ottaneet harrasteekseen kerätä sakkoja tällä pätkällä, roikkumalla perässä ja painostamalla ylinopeuteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe