Nuoret äänestäjät.

ErittäinSairasPuolue

Älkää ikinä äänestäkö vasemmistoliittoa!!! Se muka esiintyy köyhien etuja ajavana puolueena. Vasemmistoliitto petti poikkeuksellisen röyhkeästi äänestäjänsä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Vasemmistoliitto eduskuntavaalikampanjoi eu ja eutovastaisesti. Vasemmistoeliitti kiersi ympäri Suomea julistamassa" kun äänestät vasemmistoliittoa, vastustat samalla tukipaketti politiikkaa eli yhteenkään tukipakettiin ei Suomi enää osallistu". Keskustajohtoinen hallitus oli vasta lainannut Kreikalle miljardin jota ei useiden asiantuntijoiden mukaan Suomi saa koskaan takaisin. Tälle aiottiin tehdä loppu. Mutta kun vaalit meni, Vasemmistoliitto käänsi takin ja äänestäjille, vaalilupauksille selän ja meni Kokoomuksen johtamaan hallitukseen jakelemaan tukipaketeita suomalaisten veronmaksajien kustannuksella ympäri Eurooppaa vastoin vaalilupauksia siis. Mm. avuttomien vanhusten hoidosta leikattiin, ja lisäverotettiin kansaa. Työttömyyskorvaus nousi 50 euroa mutta kun samalla lisättiin verotusta, ei nostolla ollut mitään merkitystä. Ja Suomelle tuli miljardien vastuut noista tukipaketeita. Ja Kreikka ei siis ikinä maksa mitään takaisin. Vasemmistoliiton Arhinmäki ilmoitti julkisesti jotta Kreikalle pitäisi antaa velkoja anteeksi. - Jos tämä ei ole takinkääntöä niin mikä on. Ja siis suomalaisilta leikattiin. On hyvin kyseenalaista, maksaako/selviääkö Espanjakaan kuin muutkaan pönkätyt maat velkojaan. Kun vasemmistoliitto oli tuossa sateenkaarihallituksessa, siinä suomalaisista hyötyi eniten Kokoomuksen Jyrki Katainen joka sai kesken kauden korkean eu viran koska Euroopan Unioni palkitsi Suomen hyvänä antajana/tukipakettien takaajana. Uskokaa hyvät ihmiset että vasemmistoliitto on täysin kommunismiin verrattava puolue jossa pärjää vain johtoeliitti. Aina vain vuodesta toiseen nousee tuohon eliittiin uusia tyrkkyjä keräämään köyhien äänet ja hyötymään itse. Muuten nuo tukipaketit laukeavat maksuun viimeistään lapsillemme. Eli suomalaisten veronmaksajien kustannuksella vasemmistoliittokin vastoin vaalilupauksia jakeli ympäri Eurooppaa noita paketeista. Suomi pärjää vain työllä/yrittämisellä /hallitulla maahanmuuttopolitiikalla joita kaikkea vasemmistoliitto vastustaa. Vasemmistoliiton Kontula mm haluaisi ulkomaista halpatyövoimaa Suomeen ja samalla vasemmistoliitto syyttää muita puolueita kun Suomessa on työttömyyttä.

55

614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuomipoikaTyttöMaksaa

      Muistakaa nuoret kuin vanhemmatkin että myös vihreät sosiaalidemokraatit sekä Kokoomuksen ja keskustan äärisiipi kuin myös rkp ovat erittäin kantasuomalaisia vihaavia. Tuo porukka vasemmistoliiton lailla haluaisi rajattomasti pakolaisia maahamme elämään suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Tänne jo tulleet kymmenettuhannet ovat enimmäkseen nuoria miehiä joista hyvin ison osa ei todennäköisesti koskaan haluaisikaan lähteä töihin. Ne kun suvakit on järjestäneet asiat niin että erikoisesti muslimimiehet saavat kirkonkin siunauksella täysylöspidon älypuhelimineen.

    • Tässähyväneuvo

      Ei ikinä vasemmistoliittoa, ei ikinä vihreitä, ei ikinä sosiaalidemokraatteja!!!

      • Onanias_Runkman

        Katsokaapas keputrollien linjaa tällä foorumilla. Vähimmillään muunneltua totuutta, pääasiassa selvää valehtelua. Tällaista linjaako pitäisi kannattaa?


    • VL_parasta_kansalle

      Hyvä kun muistutit!
      Nuorien äänestäjien kannattaa todellakin lukea Vasemmistoliiton periaateohjelmaa ja huomata, että Vasemmisto on heillekkin oikea valinta!

      UUDISTAVA VASEMMISTO – MAAILMANLAAJUINEN LIIKE
      Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.

      Vasemmisto tavoittelee yhteiskuntaa, jossa jokainen yksilö elää vapaana ja voi kehittää itseään rajoittamatta muiden vapautta. Kaikkien vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

      Kestävän kehityksen vaatimus asettaa ihmiskunnan suurten valintojen eteen. Kiihtyvän aineellisen tuotannon ja kulutuksen tie on kestämätön. Luonnonvarat ovat rajalliset. Ihmisen toiminnan aikaansaama ilmastomuutos ja ympäristön tuhoutuminen uhkaavat elämämme ehtoja. Ne ovat jo vakavasti heikentäneet luonnon monimuotoisuutta.

      Ihmiskunnan on valittava tietoinen kestävän kehityksen tie. Maailman ihmisten ja kansakuntien keskinäistä solidaarisuutta on vahvistettava. Se tarkoittaa yhteistyötä rauhan, ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

      Vasemmistoliitto toimii suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Samoja perusarvoja edistämme kansainvälisessä toiminnassa, osana maailmanlaajuista vasemmistoliikettä.



      2. VASEMMISTOLIITON PERUSARVOT
      Tasa-arvo, vapaus ja kestävä kehitys

      Vasemmistoliiton perusarvot muodostavat kokonaisuuden, jonka kaikki osat ovat yhtä tärkeitä ja joka toteutuu vain demokraattisessa yhteiskunnassa.

      Tasa-arvo on kaiken vasemmistolaisen ajattelun ja toiminnan lähtökohta. Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen arvo. Jokaisella on oltava oikeus hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Tasa-arvo on se järjen ja sydämen mitta, jonka avulla otamme kantaa niin koulutukseen, työelämään, sukupuolten ja ikäryhmien välisiin suhteisiin kuin toimeentuloon. Suuret tulo- ja varallisuuserot ja omistamiseen perustuva valta ovat ihmisten tasa-arvon toteutumisen pahimmat esteet.

      Vapaus on ihmisen oikeus ja mahdollisuus itsensä toteuttamiseen ja luovuuteen. Vapaus on jokaisen ihmisen yksilöllisyyden ja koskemattomuuden kunnioittamista. Vapaus on kautta historian ollut sorrettujen ja alistettujen unelma, joka on saanut ihmiset yhtymään toimintaan yhteiskunnan muuttamiseksi. Pahimmat vapauden esteet ja pakot tämän päivän ihmisille tuottaa omien lakiensa mukaan toimiva talous. Vasemmistolle vapauteen liittyy aina yhteisöllinen vastuu ja solidaarisuus. Vapaassa yhteiskunnassa jokaisen vapaus on kaikkien vapauden ehto.

      Kestävä kehitys on tulevien sukupolvien elinehto. Vasemmistoliitto edistää kohtuusperiaatetta, jonka mukaan jokaisella on oltava aineellista hyvää riittävästi, mutta kenellekään sitä ei kuulu ylettömästi. Kestävyyden vaatimus koskee kaikkea yhteiskunnan ja talouden toimintaa. Kestävä kehitys edellyttää, että demokratia ulottuu myös talouteen. Valtavat kehitys- ja tuloerot, ilmastomuutos, luonnonvarojen rajallisuus ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat hälyttäviä tosiasioita, jotka edellyttävät valtiorajat ylittävän yhteistoiminnan lisäämistä ja syventämistä.

      Demokratiaa vahvistettava

      Vasemmistoliiton perusarvoja voidaan edistää vain demokratiassa, jossa jokainen ihminen on poliittiseen toimintaan oikeutettu kansalainen. Vasemmistoliitolle demokratia on sivistyneen kansalaisyhteiskunnan välttämätön toimintatapa, jonka tulee ulottua kaikkiin yhteisöihin myös taloudessa, työelämässä ja kansainvälisessä toiminnassa.

      Päätöksenteon on perustuttava tasa-arvoisiin osallistumismahdollisuuksiin ja vapaassa keskustelussa saavutettavaan laajaan yhteisymmärrykseen. Vasemmistoliitto edistää demokratiakulttuuria, jossa toteutuu kaikkien ihmisten osallisuus ja kaikista herruuden muodoista vapaa avoin keskustelu.

      Demokratia tekee julkisesta vallasta kansan liittolaisen. Demokratia muuttaa alamaiset kansalaisiksi. Vasemmistoliitto näkee demokraattisen hyvinvointivaltion ihmisarvon, kansalaisten tasa-arvon ja yhteisen hyvän edistämisen välineenä.

      Edustuksellinen demokratia jää muodolliseksi, ellei se perustu koko yhteiskuntaa läpäisevään demokratiakulttuuriin. Kansalaisaktiivisuuteen on kasvatettava ja sitä on tuettava ja rohkaistava. Hyvässä demokratiakulttuurissa otetaan aina huomioon myös vähemmistöjen ääni ja tarpeet.

    • PahaSuuntausOn

      Vasemmisto (myös vihreät) = loputon elintasopakolaistenkin kuin myös Euroopan Unionin kriisimaiden tukeminen Kreikka ym suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Myös loputonta/älytöntä velalla elämistä. Suomalainen työntekijä kuin myös opiskelija joutuisi vihervasemmiston vallassa lopulta elämään vedellä ja leivällä.

      • persut_mamuttaa

        Persujen mamu-haaliminen on tuottanut jo yli 100 000 uutta elintasopakolaista maahamme ... Miksi siis jatkaa samaa?


      • 1111122222

        Etkö vittu vieläkään ole oppinut lukemaan?? Lattapää!!!


    • Sompanssi

      vain työnvieroksujien ja kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajien kannattaa äänestää viherkommareita, ei muiden......ja niinhän ne tekevätkin....

      • 1111122222

        Paavo sai mitä halusi, suomalaiset asunnottomat eivät pääse enää yö majoihin diakonissalaitos on yksi niistä johon ei oteta enää suomalaisia vaan matuja ainoastaan.


    • Eikenenkään

      Kenenkään ei kannata äänestää vihervasemmistoa

    • Faktaa.kehiin

      Vasemmisto elää vain ihmisten katkeruudesta. Siksi heillä ei ole mitään motivaatiota parantaa ihmisten elinoloja.

      • 1111110110

        Ja kuitenkin parantanut eniten suomalaisten oloja...Kiitos, vasemmisto!!


      • Sompanssi

        Ei kehitysmaamuslimi partalasten paapominen paranna mitenkään suomalaisten oloja eikä varsinkaan niihin ahansyytäminen miljarditolkulla sekä vähätellä tai jopa hyväksyä niiden tekemät henki, raiskaus jne rikokset suomalaisia kohtaan kultuuriin ja Islamin rauhanuskontoon kuuluvana. Kerroppas 1111110110 montako kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajaa suomalaiset ovat tappaneet tai raiskanneet, kun nämä suomeen ”turvaan tulleet” rauhanuskojat ovat tappaneet jo yli 30 ja raiskanneet satoja 27 vuoden aikana ja kehitysmaa muslimi haittamaahanmuuttajien populaatio kasvaa niin nämä rikokset kasvavat näköjään progressiivisesti......


      • 000000001101

        Persujen uudistama maahanmuuttopolitiikka on kyllä ollut aikamoinen floppi.


    • luuserit

      haluatko maksaa korkeita veroja kallista ruokaa olutta tupakkaa kaikesta?jos haluat äänestä luusereita ne pitää huolen et kaikki maksaa vitusti

    • salakuljettajatienari

      Tottakait äänestän vihervasureita..On bisnes!

    • Eijuurilapsiaollut

      Eräs lehti kirjoitti jotta autettiin Suomenkin lapsia kun Suomessa oli sota. Suvakkien johdosta Suomi on ikävä kyllä Suomi auttanut enimmäkseen hyväkuntoisia nuoria terveitä elintasopakolaismiehiä.

      • MaailmaMuuttuu

        Ei ne on partalapsia 30 vuotiaaksi asti.......


    • HyväAfD

      Saksassa todennäköisesti uudet vaalit.

      • OiimaammeS

        Saksassa AFD pistää suvakki hallituksen lujille jos hallitus yleensäkin syntyy


    • VL_parasta_kansalle

      Vasemmistoliitto on todellakin hyvä puolue nuorillekkin, Sen voi nuoret äänestäjät itse todeta alla olevasta faktasta. Joten lue, opi ja ihastu!


      UUDISTAVA VASEMMISTO – MAAILMANLAAJUINEN LIIKE
      Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.

      Vasemmisto tavoittelee yhteiskuntaa, jossa jokainen yksilö elää vapaana ja voi kehittää itseään rajoittamatta muiden vapautta. Kaikkien vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

      Kestävän kehityksen vaatimus asettaa ihmiskunnan suurten valintojen eteen. Kiihtyvän aineellisen tuotannon ja kulutuksen tie on kestämätön. Luonnonvarat ovat rajalliset. Ihmisen toiminnan aikaansaama ilmastomuutos ja ympäristön tuhoutuminen uhkaavat elämämme ehtoja. Ne ovat jo vakavasti heikentäneet luonnon monimuotoisuutta.

      Ihmiskunnan on valittava tietoinen kestävän kehityksen tie. Maailman ihmisten ja kansakuntien keskinäistä solidaarisuutta on vahvistettava. Se tarkoittaa yhteistyötä rauhan, ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

      Vasemmistoliitto toimii suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Samoja perusarvoja edistämme kansainvälisessä toiminnassa, osana maailmanlaajuista vasemmistoliikettä.



      VASEMMISTOLIITON PERUSARVOT
      Tasa-arvo, vapaus ja kestävä kehitys

      Vasemmistoliiton perusarvot muodostavat kokonaisuuden, jonka kaikki osat ovat yhtä tärkeitä ja joka toteutuu vain demokraattisessa yhteiskunnassa.

      Tasa-arvo on kaiken vasemmistolaisen ajattelun ja toiminnan lähtökohta. Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen arvo. Jokaisella on oltava oikeus hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Tasa-arvo on se järjen ja sydämen mitta, jonka avulla otamme kantaa niin koulutukseen, työelämään, sukupuolten ja ikäryhmien välisiin suhteisiin kuin toimeentuloon. Suuret tulo- ja varallisuuserot ja omistamiseen perustuva valta ovat ihmisten tasa-arvon toteutumisen pahimmat esteet.

      Vapaus on ihmisen oikeus ja mahdollisuus itsensä toteuttamiseen ja luovuuteen. Vapaus on jokaisen ihmisen yksilöllisyyden ja koskemattomuuden kunnioittamista. Vapaus on kautta historian ollut sorrettujen ja alistettujen unelma, joka on saanut ihmiset yhtymään toimintaan yhteiskunnan muuttamiseksi. Pahimmat vapauden esteet ja pakot tämän päivän ihmisille tuottaa omien lakiensa mukaan toimiva talous. Vasemmistolle vapauteen liittyy aina yhteisöllinen vastuu ja solidaarisuus. Vapaassa yhteiskunnassa jokaisen vapaus on kaikkien vapauden ehto.

      Kestävä kehitys on tulevien sukupolvien elinehto. Vasemmistoliitto edistää kohtuusperiaatetta, jonka mukaan jokaisella on oltava aineellista hyvää riittävästi, mutta kenellekään sitä ei kuulu ylettömästi. Kestävyyden vaatimus koskee kaikkea yhteiskunnan ja talouden toimintaa. Kestävä kehitys edellyttää, että demokratia ulottuu myös talouteen. Valtavat kehitys- ja tuloerot, ilmastomuutos, luonnonvarojen rajallisuus ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat hälyttäviä tosiasioita, jotka edellyttävät valtiorajat ylittävän yhteistoiminnan lisäämistä ja syventämistä.

      Demokratiaa vahvistettava

      Vasemmistoliiton perusarvoja voidaan edistää vain demokratiassa, jossa jokainen ihminen on poliittiseen toimintaan oikeutettu kansalainen. Vasemmistoliitolle demokratia on sivistyneen kansalaisyhteiskunnan välttämätön toimintatapa, jonka tulee ulottua kaikkiin yhteisöihin myös taloudessa, työelämässä ja kansainvälisessä toiminnassa.

      Päätöksenteon on perustuttava tasa-arvoisiin osallistumismahdollisuuksiin ja vapaassa keskustelussa saavutettavaan laajaan yhteisymmärrykseen. Vasemmistoliitto edistää demokratiakulttuuria, jossa toteutuu kaikkien ihmisten osallisuus ja kaikista herruuden muodoista vapaa avoin keskustelu.

      Demokratia tekee julkisesta vallasta kansan liittolaisen. Demokratia muuttaa alamaiset kansalaisiksi. Vasemmistoliitto näkee demokraattisen hyvinvointivaltion ihmisarvon, kansalaisten tasa-arvon ja yhteisen hyvän edistämisen välineenä.

      Edustuksellinen demokratia jää muodolliseksi, ellei se perustu koko yhteiskuntaa läpäisevään demokratiakulttuuriin. Kansalaisaktiivisuuteen on kasvatettava ja sitä on tuettava ja rohkaistava. Hyvässä demokratiakulttuurissa otetaan aina huomioon myös vähemmistöjen ääni ja tarpeet.

      • täyttäasiaa

        vasemmisto puolue on parasta mitä paskalla saa aikaseksi,lauman turpaansa soittavia niittinaamoja joita yksi älypää ohjailee ja käskyttää.yhteiskunnan pohjasakkaa joita ei työt kiinnosta.rikostilastot puolittuisivat jos tää puolue kriminalisoitaisiin.sorry mut tää on totuus tästä asiasta


    • KaksiToivetta

      Nuoruuteen kuuluu tyhmyys joka johtuu vain ja ainoastaan tietämättömyydestä ja kokemuksien puutteesta.
      Minä oli nuorena kommunisti ja nyt vastustan sitä voimakkaasti.
      Olen Isänmaallinen ja haluan palauttaa kansallisen itsemääräämisoikeutemme ja sananvapauden.

    • LueSuomenUutiset

      On aloittaja oikeassa

    • VL_parasta_kansalle

      Vasemmistoliitto on todellakin hyvä puolue kaikille, nuorillekkin, Sen voi myös nuoret äänestäjät itse todeta alla olevasta faktasta. Joten lue, opi ja ihastu!

      UUDISTAVA VASEMMISTO – MAAILMANLAAJUINEN LIIKE
      Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.

      Vasemmisto tavoittelee yhteiskuntaa, jossa jokainen yksilö elää vapaana ja voi kehittää itseään rajoittamatta muiden vapautta. Kaikkien vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

      Kestävän kehityksen vaatimus asettaa ihmiskunnan suurten valintojen eteen. Kiihtyvän aineellisen tuotannon ja kulutuksen tie on kestämätön. Luonnonvarat ovat rajalliset. Ihmisen toiminnan aikaansaama ilmastomuutos ja ympäristön tuhoutuminen uhkaavat elämämme ehtoja. Ne ovat jo vakavasti heikentäneet luonnon monimuotoisuutta.

      Ihmiskunnan on valittava tietoinen kestävän kehityksen tie. Maailman ihmisten ja kansakuntien keskinäistä solidaarisuutta on vahvistettava. Se tarkoittaa yhteistyötä rauhan, ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

      Vasemmistoliitto toimii suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Samoja perusarvoja edistämme kansainvälisessä toiminnassa, osana maailmanlaajuista vasemmistoliikettä.

      VASEMMISTOLIITON PERUSARVOT
      Tasa-arvo, vapaus ja kestävä kehitys

      Vasemmistoliiton perusarvot muodostavat kokonaisuuden, jonka kaikki osat ovat yhtä tärkeitä ja joka toteutuu vain demokraattisessa yhteiskunnassa.

      Tasa-arvo on kaiken vasemmistolaisen ajattelun ja toiminnan lähtökohta. Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen arvo. Jokaisella on oltava oikeus hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Tasa-arvo on se järjen ja sydämen mitta, jonka avulla otamme kantaa niin koulutukseen, työelämään, sukupuolten ja ikäryhmien välisiin suhteisiin kuin toimeentuloon. Suuret tulo- ja varallisuuserot ja omistamiseen perustuva valta ovat ihmisten tasa-arvon toteutumisen pahimmat esteet.

      Vapaus on ihmisen oikeus ja mahdollisuus itsensä toteuttamiseen ja luovuuteen. Vapaus on jokaisen ihmisen yksilöllisyyden ja koskemattomuuden kunnioittamista. Vapaus on kautta historian ollut sorrettujen ja alistettujen unelma, joka on saanut ihmiset yhtymään toimintaan yhteiskunnan muuttamiseksi. Pahimmat vapauden esteet ja pakot tämän päivän ihmisille tuottaa omien lakiensa mukaan toimiva talous. Vasemmistolle vapauteen liittyy aina yhteisöllinen vastuu ja solidaarisuus. Vapaassa yhteiskunnassa jokaisen vapaus on kaikkien vapauden ehto.

      Kestävä kehitys on tulevien sukupolvien elinehto. Vasemmistoliitto edistää kohtuusperiaatetta, jonka mukaan jokaisella on oltava aineellista hyvää riittävästi, mutta kenellekään sitä ei kuulu ylettömästi. Kestävyyden vaatimus koskee kaikkea yhteiskunnan ja talouden toimintaa. Kestävä kehitys edellyttää, että demokratia ulottuu myös talouteen. Valtavat kehitys- ja tuloerot, ilmastomuutos, luonnonvarojen rajallisuus ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat hälyttäviä tosiasioita, jotka edellyttävät valtiorajat ylittävän yhteistoiminnan lisäämistä ja syventämistä.

      Demokratiaa vahvistettava

      Vasemmistoliiton perusarvoja voidaan edistää vain demokratiassa, jossa jokainen ihminen on poliittiseen toimintaan oikeutettu kansalainen. Vasemmistoliitolle demokratia on sivistyneen kansalaisyhteiskunnan välttämätön toimintatapa, jonka tulee ulottua kaikkiin yhteisöihin myös taloudessa, työelämässä ja kansainvälisessä toiminnassa.

      Päätöksenteon on perustuttava tasa-arvoisiin osallistumismahdollisuuksiin ja vapaassa keskustelussa saavutettavaan laajaan yhteisymmärrykseen. Vasemmistoliitto edistää demokratiakulttuuria, jossa toteutuu kaikkien ihmisten osallisuus ja kaikista herruuden muodoista vapaa avoin keskustelu.

      Demokratia tekee julkisesta vallasta kansan liittolaisen. Demokratia muuttaa alamaiset kansalaisiksi. Vasemmistoliitto näkee demokraattisen hyvinvointivaltion ihmisarvon, kansalaisten tasa-arvon ja yhteisen hyvän edistämisen välineenä.

      Edustuksellinen demokratia jää muodolliseksi, ellei se perustu koko yhteiskuntaa läpäisevään demokratiakulttuuriin. Kansalaisaktiivisuuteen on kasvatettava ja sitä on tuettava ja rohkaistava. Hyvässä demokratiakulttuurissa otetaan aina huomioon myös vähemmistöjen ääni ja tarpeet.

    • Sekasortoistaon

      Vasemmistoliitto nykyään kuten vihreät ja sosiaalidemokraatit = mahdollisimman paljon pakolaisia (saa olla myös haittapakolaisia) Suomeen. Suomen lakia ei tarvitse kunnioittaa eli mm ne pakolaiset jotka on saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, niillekin täysihoito suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Vihervasemmistolle on ulkomaalaisten auttaminen tärkeämpää kuin meidän kantasuomalaisten. Vasemmistoliitto haluaa ulkomaista halpatyövoimaa, samalla valitetaan kun on työttömyyttä eli mikään muu ei käy kuin valitus.

    • VL_parasta_kansalle

      Porvarien työläisvastaisesta propagandasta huolimatta Vasemmistoliitto on todellakin hyvä puolue kaikille, nuorillekkin, Sen voi myös nuoret äänestäjät itse todeta alla olevasta faktasta. Joten lue, opi ja ihastu!

      UUDISTAVA VASEMMISTO – MAAILMANLAAJUINEN LIIKE
      Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.

      Vasemmisto tavoittelee yhteiskuntaa, jossa jokainen yksilö elää vapaana ja voi kehittää itseään rajoittamatta muiden vapautta. Kaikkien vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

      Kestävän kehityksen vaatimus asettaa ihmiskunnan suurten valintojen eteen. Kiihtyvän aineellisen tuotannon ja kulutuksen tie on kestämätön. Luonnonvarat ovat rajalliset. Ihmisen toiminnan aikaansaama ilmastomuutos ja ympäristön tuhoutuminen uhkaavat elämämme ehtoja. Ne ovat jo vakavasti heikentäneet luonnon monimuotoisuutta.

      Ihmiskunnan on valittava tietoinen kestävän kehityksen tie. Maailman ihmisten ja kansakuntien keskinäistä solidaarisuutta on vahvistettava. Se tarkoittaa yhteistyötä rauhan, ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

      Vasemmistoliitto toimii suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Samoja perusarvoja edistämme kansainvälisessä toiminnassa, osana maailmanlaajuista vasemmistoliikettä.

      VASEMMISTOLIITON PERUSARVOT
      Tasa-arvo, vapaus ja kestävä kehitys

      Vasemmistoliiton perusarvot muodostavat kokonaisuuden, jonka kaikki osat ovat yhtä tärkeitä ja joka toteutuu vain demokraattisessa yhteiskunnassa.

      Tasa-arvo on kaiken vasemmistolaisen ajattelun ja toiminnan lähtökohta. Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen arvo. Jokaisella on oltava oikeus hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Tasa-arvo on se järjen ja sydämen mitta, jonka avulla otamme kantaa niin koulutukseen, työelämään, sukupuolten ja ikäryhmien välisiin suhteisiin kuin toimeentuloon. Suuret tulo- ja varallisuuserot ja omistamiseen perustuva valta ovat ihmisten tasa-arvon toteutumisen pahimmat esteet.

      Vapaus on ihmisen oikeus ja mahdollisuus itsensä toteuttamiseen ja luovuuteen. Vapaus on jokaisen ihmisen yksilöllisyyden ja koskemattomuuden kunnioittamista. Vapaus on kautta historian ollut sorrettujen ja alistettujen unelma, joka on saanut ihmiset yhtymään toimintaan yhteiskunnan muuttamiseksi. Pahimmat vapauden esteet ja pakot tämän päivän ihmisille tuottaa omien lakiensa mukaan toimiva talous. Vasemmistolle vapauteen liittyy aina yhteisöllinen vastuu ja solidaarisuus. Vapaassa yhteiskunnassa jokaisen vapaus on kaikkien vapauden ehto.

      Kestävä kehitys on tulevien sukupolvien elinehto. Vasemmistoliitto edistää kohtuusperiaatetta, jonka mukaan jokaisella on oltava aineellista hyvää riittävästi, mutta kenellekään sitä ei kuulu ylettömästi. Kestävyyden vaatimus koskee kaikkea yhteiskunnan ja talouden toimintaa. Kestävä kehitys edellyttää, että demokratia ulottuu myös talouteen. Valtavat kehitys- ja tuloerot, ilmastomuutos, luonnonvarojen rajallisuus ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat hälyttäviä tosiasioita, jotka edellyttävät valtiorajat ylittävän yhteistoiminnan lisäämistä ja syventämistä.

      Demokratiaa vahvistettava

      Vasemmistoliiton perusarvoja voidaan edistää vain demokratiassa, jossa jokainen ihminen on poliittiseen toimintaan oikeutettu kansalainen. Vasemmistoliitolle demokratia on sivistyneen kansalaisyhteiskunnan välttämätön toimintatapa, jonka tulee ulottua kaikkiin yhteisöihin myös taloudessa, työelämässä ja kansainvälisessä toiminnassa.

      Päätöksenteon on perustuttava tasa-arvoisiin osallistumismahdollisuuksiin ja vapaassa keskustelussa saavutettavaan laajaan yhteisymmärrykseen. Vasemmistoliitto edistää demokratiakulttuuria, jossa toteutuu kaikkien ihmisten osallisuus ja kaikista herruuden muodoista vapaa avoin keskustelu.

      Demokratia tekee julkisesta vallasta kansan liittolaisen. Demokratia muuttaa alamaiset kansalaisiksi. Vasemmistoliitto näkee demokraattisen hyvinvointivaltion ihmisarvon, kansalaisten tasa-arvon ja yhteisen hyvän edistämisen välineenä.

      Edustuksellinen demokratia jää muodolliseksi, ellei se perustu koko yhteiskuntaa läpäisevään demokratiakulttuuriin. Kansalaisaktiivisuuteen on kasvatettava ja sitä on tuettava ja rohkaistava. Hyvässä demokratiakulttuurissa otetaan aina huomioon myös vähemmistöjen ääni ja tarpeet.

    • EiKoskaanNoilleÄäniä

      Vasemmistoliitto on jäänne kommunismista. Jos kannatat vasemmistoliittoa, tuet myös haittapakolaisten lisäottamista Suomeen suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

    • LahjaTaivaanko

      Kyllä lienee Taivaan lahja kun Halla-aho jo toinen perussuomalaiset puolue on olemassa. Muuten kävisi Suomelle ja suomalaisille ihmisille eliittiä lukuunottamatta todella köpelösti.

    • pelastummevielä

      Halla-ahon johtaman perussuomalaisten ansiosta Suomi vaurastuu

    • RuplanippuPunalippu

      Vasemmistoliitto kehitysmaamuslimeiden ja tukielättien asialla, ei todellakaan suomalaisen duunarin asialla........

    • iSOPERSEMERJa

      Ei Vasureista ole muuhun kuin huutelemaan puskista,pääsivät kerrankin hallitukseen tämä köyhien tuki ja turva kuten Arhinmäki ennen vaaleja julisti,alettiin sitten leikkaaman ensikiksi lapsilisät joutuivat leikkauksien listalle ,Paavo ja Merja istuksivat audin takapenkillä köyhä kansa unohtui Paavo rellesti ja ryyppäsi toinen vasuripuupää lähti sovittelemaan sateliittipantaa köyhälle autoilialle onneksi hanke kaatui. Äänestäjät täkö halauatte puolueeltanne ?

    • PunainenMoskeija

      Leikkaaminen on välttämätöntä, rahaa tarvitaan kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajien ikuiseenelättämiseen, holtittomaan lisääntymiseen ja niiden rikollisuuden aiheuttamiin kuluihin... Mistä muualta ne rahat voitaisiin ottaa kuin sosiaalietuuksista......

    • TuskinIkikuunapäivänä

      Miksi uskoisit nyt vasemmistoliiton pitävän vaalilupauksensa????

      • PunainenMoskeija

        Varmasti viherkommarit pitävät vaalilupauksensa siitä että kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajien Islamilainen kalifaatti tulee suomeen, se alkaa stadista ja pääkaupunki seudulta mutta ajanmittaa se tulee kattamaan kaikki suomen kaupungit.......


    • TämäonTosi

      Ainoana kantasuomalaisten puolella on Perussuomalaiset!!!

    • EiköTotta

      Viherkommarit ja demarit voisi yhdistää ja nimeksi voisi laittaa kehitysmaamuslimiliitto joka kuvaisi puolueita täydellisesti.....

    • Tämäonuppeeta

      Onneksi vasemmistoliiton kannatus laski Yle gallupissa

      • KannatanPerusässiä

        Hyvä suunta


    • HyväHalla-aho

      Onneksi Perussuomalaiset on seuraavien eduskuntavaalien jälkeen ykkönen

    • persupoika_18v
    • Parahinon

      Ääni Lauralle

      • EiiMuille

        Ehdottomasti Lauralle


    • SitMeSikailtiin

      Köyhän etu on antaa rahansa vasemmistoliitolle.
      - Li Anderson

    • VL_parasta_kansalle
    • SamaSarkkisille

      Suomi voi muuttua niin jotta köyhiä heikkoja sairaitakaan ei unohdeta kun ajetaan heti pois Suomesta ne jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Jokainen miljoona haittapakolaisten hyyssäyskseen on pois Suomenheikoimmilta.

    • EiIkinäVasVihreitä

      Ilman vihervasemmistoänkyröitä Suomi vaurastu isi. Mutta ne haittapakolaisten hyyssäyskset, yrittäjävastaisuus

    • Näinsevaanonp

      Perussuomalaiset on paras puolue suurimmalle-osalle-eli-miljoonille-suomalaisille

    • VL_parasta_kansalle

      Porvarilasten työläisvastaisesta propagandasta huolimatta Vasemmistoliitto on todellakin hyvä puolue kaikille, nuorillekkin, Sen voi kaikki äänestäjät itse todeta alla olevasta faktasta. Joten lue, opi ja ihastu!

      UUDISTAVA VASEMMISTO – MAAILMANLAAJUINEN LIIKE
      Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.

      Vasemmisto tavoittelee yhteiskuntaa, jossa jokainen yksilö elää vapaana ja voi kehittää itseään rajoittamatta muiden vapautta. Kaikkien vapaus voi toteutua vain demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

      Kestävän kehityksen vaatimus asettaa ihmiskunnan suurten valintojen eteen. Kiihtyvän aineellisen tuotannon ja kulutuksen tie on kestämätön. Luonnonvarat ovat rajalliset. Ihmisen toiminnan aikaansaama ilmastomuutos ja ympäristön tuhoutuminen uhkaavat elämämme ehtoja. Ne ovat jo vakavasti heikentäneet luonnon monimuotoisuutta.

      Ihmiskunnan on valittava tietoinen kestävän kehityksen tie. Maailman ihmisten ja kansakuntien keskinäistä solidaarisuutta on vahvistettava. Se tarkoittaa yhteistyötä rauhan, ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

      Vasemmistoliitto toimii suomalaisen yhteiskunnan uudistamiseksi tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Samoja perusarvoja edistämme kansainvälisessä toiminnassa, osana maailmanlaajuista vasemmistoliikettä.

      VASEMMISTOLIITON PERUSARVOT
      Tasa-arvo, vapaus ja kestävä kehitys

      Vasemmistoliiton perusarvot muodostavat kokonaisuuden, jonka kaikki osat ovat yhtä tärkeitä ja joka toteutuu vain demokraattisessa yhteiskunnassa.

      Tasa-arvo on kaiken vasemmistolaisen ajattelun ja toiminnan lähtökohta. Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen arvo. Jokaisella on oltava oikeus hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Tasa-arvo on se järjen ja sydämen mitta, jonka avulla otamme kantaa niin koulutukseen, työelämään, sukupuolten ja ikäryhmien välisiin suhteisiin kuin toimeentuloon. Suuret tulo- ja varallisuuserot ja omistamiseen perustuva valta ovat ihmisten tasa-arvon toteutumisen pahimmat esteet.

      Vapaus on ihmisen oikeus ja mahdollisuus itsensä toteuttamiseen ja luovuuteen. Vapaus on jokaisen ihmisen yksilöllisyyden ja koskemattomuuden kunnioittamista. Vapaus on kautta historian ollut sorrettujen ja alistettujen unelma, joka on saanut ihmiset yhtymään toimintaan yhteiskunnan muuttamiseksi. Pahimmat vapauden esteet ja pakot tämän päivän ihmisille tuottaa omien lakiensa mukaan toimiva talous. Vasemmistolle vapauteen liittyy aina yhteisöllinen vastuu ja solidaarisuus. Vapaassa yhteiskunnassa jokaisen vapaus on kaikkien vapauden ehto.

      Kestävä kehitys on tulevien sukupolvien elinehto. Vasemmistoliitto edistää kohtuusperiaatetta, jonka mukaan jokaisella on oltava aineellista hyvää riittävästi, mutta kenellekään sitä ei kuulu ylettömästi. Kestävyyden vaatimus koskee kaikkea yhteiskunnan ja talouden toimintaa. Kestävä kehitys edellyttää, että demokratia ulottuu myös talouteen. Valtavat kehitys- ja tuloerot, ilmastomuutos, luonnonvarojen rajallisuus ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat hälyttäviä tosiasioita, jotka edellyttävät valtiorajat ylittävän yhteistoiminnan lisäämistä ja syventämistä.

      Demokratiaa vahvistettava

      Vasemmistoliiton perusarvoja voidaan edistää vain demokratiassa, jossa jokainen ihminen on poliittiseen toimintaan oikeutettu kansalainen. Vasemmistoliitolle demokratia on sivistyneen kansalaisyhteiskunnan välttämätön toimintatapa, jonka tulee ulottua kaikkiin yhteisöihin myös taloudessa, työelämässä ja kansainvälisessä toiminnassa.

      Päätöksenteon on perustuttava tasa-arvoisiin osallistumismahdollisuuksiin ja vapaassa keskustelussa saavutettavaan laajaan yhteisymmärrykseen. Vasemmistoliitto edistää demokratiakulttuuria, jossa toteutuu kaikkien ihmisten osallisuus ja kaikista herruuden muodoista vapaa avoin keskustelu.

      Demokratia tekee julkisesta vallasta kansan liittolaisen. Demokratia muuttaa alamaiset kansalaisiksi. Vasemmistoliitto näkee demokraattisen hyvinvointivaltion ihmisarvon, kansalaisten tasa-arvon ja yhteisen hyvän edistämisen välineenä.

      Edustuksellinen demokratia jää muodolliseksi, ellei se perustu koko yhteiskuntaa läpäisevään demokratiakulttuuriin. Kansalaisaktiivisuuteen on kasvatettava ja sitä on tuettava ja rohkaistava. Hyvässä demokratiakulttuurissa otetaan aina huomioon myös vähemmistöjen ääni ja tarpeet.

    • tyhjäsalikoss

      Kuka saatanan tollo edes äänestää? Muuten se suomen suurin puolue on? Ja kas kun katsellee suomen kalleinta sirkusta luulisi jopa 80 prosenttia olevan nukkuvissa.

    • Vasuri_Natsittaa_suomen

      Nyt kaikki vasemmistolaiset nuoret kadulle huutamaan Natsia!
      Vain siten Suomi pelastuu!

    • Eipämuutoikeinole

      Valistetaan rahvasta kautta maan jotta ymmärretään äänestää sitä puoluetta joka on suomalaisten puolella. Se on Perussuomalaiset.

    • Tarpeettomiaon

      Neukkuaikana kommunistit estivät suomalaisia yrittämästä. Nyt kommunistien jälkeläiset.

    • Sompanssi

      Viherkommunistien unelmana on kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajien Islamilainen kalifaatti suomessa...... jonka puolsta ne järjestävät unelmakonsertteja sekä marsseja.....

    • NäkeeKenElää

      Eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset on ykkönen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe