Lapuan kaupunginjohtajan valinta

maaneuvo

Miksi pätevät henkilöt eivät hae Lapualle kaupunginjohtajaksi? Esimerkkeinä pätevistä ovat Lapuan entinen hallintojohtaja, nykysin Seinäjoen kaupungin lakimies ja lapualainen Alajärven hallintojohtaja, joka juuri valittiin IsoKyrön kunnanjohtajaksi. Juristi myös koulutukseltaan.

Lapuan kaupunginvaltuusto on jo kolmesti epäonnistunut täydellisesti kaupunginjohtajavalinnassa ja pahoin pelkään, että epäonnistuu nyt neljännen kerran, koska kukaan "täyspäinen" ei hakeudu Lapualle kaupunginjohtajaksi sattuneesta syystä.

Joku merkillinen syytä on olemassa, kun pätevät hakijat puuttuvat hakijoiden joukosta. Kuka osaa sanoa tämän "merkillisen syyn" ääneen?
Alkaako tuo merkillinen syy isolla P-kirjaimella?

74

2647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimitäänväliä

      Lapualle riittää ku kaikki on epäpäteväääääää !!!

    • takapiru_ja_etukeno

      Lapuan kaupunginjohtajan tulee alistua olemaan päättäjille salainen tietopankki. Hänen tulee osata junailla asiat niin, että päättäjät saavat esittää ne omina oivalluksina ja saada neuvoksen arvonimiä.

      • Kätevää4

        Justihinkin näin. Tämän takia kukaan pätevä ei Lapualle hakeudukaan. Lepistö on hyvä esimerkki siitä, kuinka käy pätevän kaupunginjohtajan Lapualla.

        Lapualla kaupunginjohtajan tulee olla sopiva, ei pätevä.


      • Huonojahakijoita
        Kätevää4 kirjoitti:

        Justihinkin näin. Tämän takia kukaan pätevä ei Lapualle hakeudukaan. Lepistö on hyvä esimerkki siitä, kuinka käy pätevän kaupunginjohtajan Lapualla.

        Lapualla kaupunginjohtajan tulee olla sopiva, ei pätevä.

        Ei missään tapauksessa muutosjohtaj, nähtiinhän mite. Lepistö joutui kärsimään.


    • kehtys_säilyy

      Ilkka kertoo:

      "Haastattelujen jälkeen valintaa valmisteleva työryhmä päätyi tänään lauantaina pitämässään kokouksessa lähettämään soveltuvuustesteihin kolme hakijaa.

      Haastatelluista hakijoista testeihin lähtevät kauppatieteiden maisteri, talous- ja hallintojohtaja Satu Kankare, filosofian maisteri, kunnanjohtaja Ari Koskinen ja geronomi (ylempi AMK), aluejohtaja Ari Vaaranmaa."

      Hyvä kun Seinäjokiset ovat tippuneet.

    • sätkynukket

      Ei hyvältä näytä. Lapualle haetaan sätkynukkea. Hyvät eivät enää Lapualle hae.

    • kaupunginkukka

      Kaupungininsnööri vois jatkella vielä veeteenä monet vuodet ennen 70 v paalua, ei tarvii
      valita ketään muuta

      • Bfalos

        Ko henkilö, kaupungin insinööri varmaan tunnollinen ja pätevä, mutta valitettavasti, ei näkyvä, ulospäinsuuntauva, maakunnassa "räväkästi" kotikuntaansa puolustava. Muuten hyvä virkamies.


    • hyvin_hoidettu

      Olipa hyvä kun kokoomuksella kuorrutetut putosivat pois. Ministerin määräyksellä mukaan otetut naiset olisivat olleet Lapuan tuho.

    • callekiwes

      Täyttääkö geronomi kaupunginjohtajan koulutusvaatimuksen.
      Vaikka ei koulutksella ole merkitystä jos mies on muuten pätevä.

      • tutkinnoteivätvastaa

        Geronomi ylempi AMK ei todellakaan täytä virkavaatimuksia! Uskokaa nyt jo se!
        On aivan eri asia opiskella vuosia 5-6 vuotta yliopistossa esimerkiksi hallintotieteitä, valtiotieteitä ym. kuin suorittaa AMK sosionomi 3,5 vuotta ja siihen päälle muutama opintoviikko ylempään AMK tutkintoon. Kaupunginjohtajalta vaaditaan nykypäivänä myös suomenkielen lisäksi ruotsin, englannin ja saksan kielen sujuvat taidot.


      • Paskaankyllästynyt

        Pitäiskö sun katsoa laista mitä sanotaan ymk koulutuksesta ja kenties tutustua mitä koulutuksen jälkeen on tehnyt työkseen. Tärkeää saada henkilö, joka ajaa lapualaisten etuja ja Lapuan kehittymistä. Oispa ihana, kun täälläkin joku aidosti kehuis tai kirjoittais positiivista jostain.


      • koulutusasiantuntija

        Tähän yksittäistapaukseen ottamatta kantaa.
        Yleisellä tasolla.
        Paperilla AMK yamk ja yliopistotutkinnot näyttää vertailtavilta.
        Todellisuudessa kuin eri maasta. YAMK-tutkinnon tekee heittämällä työn ohessa. AMK-tutkinnon saa jo lähes sillä, että muistaa kiltisti käydä paikalla. Tenteistä läpipääsyyn ei paljon vaadita. Koulu haluaa rahat ja opiskelija pisteensä. Fifty-fifty.

        Ainakin tasokkaimmat yliopistot ja linjat pitäneet kiinni siitä, että kursseista ei pääse läpi ellei todella osaa. Tentit ovat aivan eri tasoa. Tutkinnon arvostuksen säilymisen kannalta tämä tason pitäminen on hyvin tärkeää. Ei ole sama mistä oppilaitoksesta ja miltä linjalta on valmistunut. Kaikki maallikot eivät tätä tiedä ja ymmärrä.

        Aina on myös poikkeuksia.

        Koulutus kuin koulutus on silti aina eteenpäin. Asennetta.


    • harjaTalonen

      Englanti riittää sillä pystyy keslustelemaan kaikkien kanssa.

    • Älä hulluja puhu. Euroopan mantereella ei puhuta missään englantia äidinkielenä ja Britannia eroaa EU:sta, joten englantia ei tarvita missään.
      Se nyt olisi hassua, että kaikki puhuisivat keskenään rallienglantia. 😂

      • jälkeenköjäänyt

        Sehän on ollut totta jo kauan eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, mihin porukkaan Britannia kuuluu tai ei kuulu.


    • harjaTalonen

      Lapualla puhutaan Suomen kiältä.

    • Neuvottelutaitoinen

      Tärkein taito on hoitaa Seinäjoen liittyminen Lapuaan mahdollisimman jouhevasti. Tätä hommaa ei seuraava kaupunginjohtaja pysty väistämään.

    • laatua_valinnassa

      On ihailtavaa huomat, miten valintaryhmä todella paneutuu valintaan. Valtuustonpuheenjohtajan Ilkassa antama tiedote on syvällistä ja rakentavaa. Haastattelujen jälkeen on jatkoon kelpuutettu kolme parasta, ilman "komoomuspaineita". Edellisellä hakukaudella, siis vuosi sitten, silloinen valtuustonpuheenjohtaja pyrki tiedottamisella ohjaamaan valintaa haluamaansa suuntaan. Sitten lopputulos oli nolla.

    • Nuot

      Hakijoilla hyvä työkokemus ja osaaminen. Ei heidän töissä tumpelot pärjää.

      • onnea_valintaan

        Kyllähän varmaan osaamista on. Geronoomin tutkinto hieman arveluttaa, perustutkintoja kaupunginjohtajan hommiin. Voisi olla sopivan "tietämätön" talutettavaksi. Onneksi noi kokoomuksen naiset lensivät ulos, kai siellä Taivaassa hieman seurataan.


    • Onneajatkoon

      Paljonkohan näillä arvostelijoilla on tietoa näiden kolmen hakijan lisäkoulutuksista ja työkokemuksista!? Onnea kaikille kolmelle jatkoon!

      • etsivä_löytää_kolkuttav

        Jokaisen hakijanhan tulee esittää paperinsa joihin haluaa vedota. Sitten aikaisemmilta työnantajilta voi kysyä mimmonen on henkilö. Jos kovin kehuu niin voi kysyä, miksi haluat hänestä eroon?...edellisessä valinnassa vapauttivat töistä jo ennen valintaa...niin hyvä oli...


    • Geronoomi

      En usko geronoomin mahdollisuuksiin kehittää kaupunkia. Miten sitoutuminen strategiaamme, tuskin onnistuu?

      • Yrittäjyyttä

        Oiskohan kuitenkin strategiatyö ja suunnitelmallisuus tänä päivänä aivan eri sfääreissä yrityksissä kuin kunnilla ja kaupungeilla...ainakin kaksi jatkossa olijaa tulee yritysmaailmasta.


      • tiedän_kokemuksesta

        Mikäli ei ole mitään tuntemusta tai kokemusta kuntapuolelta ja tulee yrityspuolen opein niin karikkoon menee.


      • lapuanmaine

        Lapua pääsisi valtakunnan uutisiin "Geronomi valittiin kaupunginjohtajaksi!"
        Suomessa olisi ensimmäinen, joka saisi tällaisen viran, ilman virallista yliopistokoulutusta!
        Kaikki alan koulutusta tuntevat tietävät, mistä koulutuserosta on kysymys, jos verrataan oikeisiin yliopisto-opintoihin!
        Varmaan pätevä mies alallaan, mutta ei kaupunginjohtaja ainesta!
        Mutta sitten on toisin, jos halutaan Seinäjoki-Lapua liitoskuntaan yksityisen puolen asiantuntijaa sosiaali-ja terveydenhuollon palvelujen suunnitteluun.
        Voi olla, että Lapua on jo päätynyt tähän ulkoistamiseeen ja haluaa juuri tämän alan asiantuntijaa.


      • ainevalinnat

        Ammattikorkeakoulututkinto ja ylempiammattikorkeakoulututkinto ovat virallisia tutkintoja ja rinnasteisia yliopistotutkinnoille. Molemmissa tutkinnoissa tehtävään soveltuvuus riipuu ainevalinnoista. Tämä kai lienee kaikille selvyys. Monissa ammaatikorkeatutkinnoissa on kohtuu paljon myös työelämään tutustumista.
        On hyvin ihmeellistä, miten vähän Seinäjoen ammattikorkeakoulu tuo oppilaitostansa ja sen opiskelumahdollisuuksia julki. Lienee vetämätön rehtoari.


      • jotainrääpyä

        Geronomi on vanhustyöntekijä, ei valmiuksia kaupunginjohtajaksi. Meillä on jo yksi vanhustyön johtaja, miksi palkata toinen ?


    • ei-pissitäkkään-sinpäi

      Seinäjoki jätetään kokonaan lapuan sisäisissä asioissa syrjään ja pitää muistaa pitää se tuon rajan takana -sinnepäin ei sitten mitään enään luovuteta.

      • piikitön-harava-onon

        Kummakun ei tuo ole ilmajoelta tuota jätelautakuntaa keskusta kopannut ja -antaa sen siellä kokoustaa on se kumma se.


    • akatemiaaa

      On nuota yliyliopiston käyneitä jo katseltu tarpeeksi ja todettu usein täysin kykenettömäksi
      työhön, jossa pitää olla myös ihmissuhdetaitoja. Lukutoukat saisivat pysyä omassa
      kategoriassa. Tosi on, tehtyjen tutkimuksienkin mukaan. Anteeksi, mutta tosi.

    • aktiivia

      Onko Lepistön muotokuva jo paljastettu, koska juhla tulossa ?

      • ei_uutta_velkaa

        Kunhan esin on patsasvelat maksettu.


    • luojankiitos

      Satu Kankare noista kolmesta paras valinta !!!!!!!! Onneksi ei se lesbo oo jatkossa !!!!!!!!

    • Ahtimukaan

      Omituista asiantuntemattomuutta valitsijoilta, kun olivat laittaneet Ahtin sivuun. Hän olisi juuri yhdistavä lenkki uusien luottamushenkilöiden ja vanhan virkakunnan välissä. Hän on maltillinen neuvottelija, ei höpötä turhia ja on ehdottomasti sitoutunut Lapuaan,

      Strategiaamme sitouttaminen olisi tärkeää, silloin tiedettäisiin minne ollaan menossa.

      • Vai-vielä-strategiamme

        Jos ensin olisikin jonkinlainen vakavastiotettava strategia, niin sitten siihen voisi vaikka sitoutua. Pitkän aikaa on kuitenkin näyttänyt siltä, ettei sellaisesta ole tietoakaan, tai ei siitä ainakaan kansalle ole tiedotetu mitään. Pääasiassa ulkopuoliset voimat ovat Lapualla vieneet poliitikkoja kuin pässejä narussa.


    • tietoeiojaankaada

      Miksi tosiaan tekniikan tohtori Ahti Latvala ei kelpaa olisi siinä uutta verta ja tietoa

    • callekiwes

      Koska Ahti on tohtoriksi väitellyt?

    • tietoalisää

      Eikö kylillä sanoivat

    • Naapurinplikka

      Lapuan ikärakenne huomioiden geronomi on mitä mainioin valinta kaupunginjohtajaksi

    • Kukaparas

      Koska valitaan?

    • AhtiMarttisaari

      Kannattais jatkaa hakuaikaa. Ei näistä kolmesta kestään ole kaupunginjohtajaksi.
      Tulee ikävä karismaattisia edeltäjiä Yli-Härsilä, Karttunen ja Latva-Rasku.
      Vallankin Karttunen oli kaupunginjohtajan näköinenkin.

      • kentietäissen

        Mitähän karismaa Latva-Raskussa oli?


    • pullaapullaaa

      Karttu oli pullukka poika

    • jälkeäsynnytävä

      Ei taida nyt yksin karismat piisata kaupunkijohtajalla, kyllä pitääkin olla aikaan-saapa.

    • Pormestarimalli

      Pöntinen Lapuan pormestariksi. Kaupunginjohtajaa ei Lapualla tarvita.

    • nythyväehdokas

      Pöntinen maakuntaneuvos merkonomi toimitusjohtaja kannatan kauppalanjohtajaksi

      • alikoulutettu

        Kun ei nyt nuo merkantinpaperit riitä .....


    • eiikäloppu

      Vaaranmaa on ollut yksi kolmesta aluejohtajasta Mikevassa, joka tuottaa ja kehittää asumis-, hoiva-, kuntoutus-, tuki-, koti- ja työtoimintapalveluita kunnille, kaupungeille sekä yksityisille asiakkaille yli 70 paikkakunnalla yli 120 yksikössä kattavasti ympäri Suomea. Vaaranmaan vastuualue on ollut suurin, työntekijöitä 1.000, kaikkiaan Mikevassa yli 2.000.
      Henkilönä hän on taitava neuvottelia, joka tunnetaan myös päättävissä elimissä. Työn puolesta laaja kokemus ja osaaminen kuntaankin liittyvissä osa-alueissa, esim. rakennustöiden kilpailutus, talousosaaminen, päätöksenteko ja sote.
      Asuu Lapualla ja tuntee Lapuan, ei tarvitse vuosien perehtymistä.
      Vai olisiko varmempi vaihtoehto henkilö, jota ei tunneta, jolla ei ole siteitä entuudesta Lapualle ja kulttuuriimme.
      Onko merkitystä, saammeko kaupunginjohtajaksi jäähdyttelijän vai kehittäjän?

    • Ahtivakinaiseksi

      Hoitaja rakennuttajana, on siinä vitsi. no eihän kj. mitään rakennuta eli ei siitä haittaakaan ole.

      Jos Ahdin ainut vika on heikohko ulospäin suuntautuvuus ei se näillä muillakaan sen parempi ole. Ikärasismi pois ja antaa vielä panoksensa kaupungin eteen.

    • potkurilla

      Aikakutensa henkilö, annetaan hänen nyt jäädä eläkkeelle.

    • Napolla

      Pysyykö kannettu vesi kaivossa?

    • lapualleeikelpaa

      Lapualle haetaan lapualaista, joten sellaiset pätevät ja ennenkaikkea sopivat ovat vähissä. Kaikki muut tietää, ettei täällä arvosteta ammattitaitoista virkamiestyötä

    • AhtiMarttisaari

      Sellaista hakijaa ei ole olemassakaan, eikä tule koskaan olemaankaan, joka ei aiheuttaisi kitinää ja valittamista sinunlaisten ihmisten keskuudessa.
      Olen niin s..tanasti täynnä näitä kitisijöitä. En jaksa. Tulen yhtä hulluksi kuin te.

      • MahtiArttisaari

        Voisiko Ahti pysyä asiassa ja kitistä vähemmän, ettei vaan tule hulluksi.


      • callekiwes

        Ahti puhuu asiaa.


    • sullemullejaittelle

      Kukaa tervejärkinen narus talluuteetavaksi puudeliksi tuu ;) Se joka tuloo niin huomaa hyvin äkkiä kuinka Pieni rahanjakopiiri viee...Ei tarvi ku vähän kattella vanhoja *Kunnan päätöksiä...

    • Denniekö

      Kaksi vuotta pois työelämästä, aika pitkä aika. Mikä on todellinen syy?

      • HuhuillaSiivet

        Mielenterveysongelmat?


    • Jamesbo

      Tieto peitossa?

    • Karikossa

      Yksikään ehdokas ei vastannut kysymyksiin, että miten ratkaisuja tekisivät. Kaikki luettelivat litanian yrityksistä, asukkaista, yhteistyöstä ja koulutuksesta. Ongelmat ovat jo tiedossamme, tarvitsemme ratkaisuja. Nykyinen vs. etenisi tässä karikossa hyvin.

    • työjakuokka

      Lapua on tallannut paikalla jo useita vuosia. Tarvitsemme uudenlaisen johtajan, joka tuo kuntaan uudenlaisen tekemisenmeiningin. Emme tarvitse eläkeiän reunalla olevia harrastajia. Emme menneisyyttään pakoon lähteneitä tai terveyslomalla olleita.

    • Vsvt

      Tämä vs. Ei ole näistä tyypeistä yksikään.

    • piiripienipyöriijnejne

      Ei hemmetti kunhan ei vaan saada surkeeta johtajaa tänne Lapualle. Lepistö oli todella hyvä ja asiansa osaava. Ei tule toista noin hyvää. Sori vaan kaupungin tunarit !!!!!!!!!!

      • ampua-pitääs

        Mitä se sai aikaan? Kauhian riidan, ei mitään muuta. Putsas vielä pajatson kun lähti omin luvin palkalliselle lomalle. Ittekö sä siellä kirjoottelet?


    • pellekerhoa

      omin luvin palkalliselle aijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      • että-näin-oli

        No se vei kuus nolla noita valtuuston pellejä ja sai nuo tekemään tuon älyttömän sopimuksen. Sillä ei ollu mitään muuta aikomusta kuin repiä niin paljon tuohta kuin kaupungin kassasta suinkin irtoaa, eikä voi välttyä ajatukselta jotta kysees oli jonkinlaanen kosto lapualle, syystä tai toisesta.


    • eitarvitakokojohtajaa

      Nyt meitä hulluja pidetään vielä viikko jännityksis. Kukakohan valitaan. Toivottavasti menee vielä uusintaan koko touhu. Aika kehnoja noi kolme !

    • Hävettääpi

      Valtuutetut eivät saa ajatella omilla, keskustan johtaja määrää niiauksen ajan ja suunnan.

    • kokoomuksenkonstit

      Seinäjoen sivustolta on luettavissa juttu, jossa epäillään kokoomuksen sisäistä sopimusta valita Lapuan kaupunginjohtajaksi seinäjoen varhaiskasvatuspomi. Hänelle on "valittu" jo elokuussa sijainen.

    • vatulaaa

      Onko Lepistö jo saanut muotokuvansa ja koska paljastus ja lähtiäiset yleensä lehdes on mutta ei
      vielä oo ollu

    • ääääääääsjoelta

      Onko Tapio Korjus vielä ehdoilla tai kutsuttuna mukana ?

    • Ampulansi

      Kun henkilö irtisanoo itsensä, on hänellä toinen työpaikka tiedossa. Jos ei ole, on lähdön syy riitatilanne, erimielisyydet tai terveys. Kun henkilö on 2,5v kotona, pitäisi valitsijoiden herätyskellot soida. Tälle tosiasialle ei voi sulkea silmiä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe