Mitä ARMO tarkoittaa?

LähettiläsA

Tarkoittaako armosta pelastuminen sitä, että ihminen saa vaeltaa miten tahansa ja silti Jumala armahtaa jos uskoo Jeesukseen, vai tarkoittaako sitä, että armo tulee heidän osakseen, jotka uskovat Jeesusta? Tuleeko armo ansiosta, vai onko se sellainen lahja, että sitä ei voi ansaita?

1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
3 joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
4 mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
5 on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa-armosta te olette pelastetut-
6 ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.

8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-
9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.
10 Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

92

1684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PasiToivonen

      Kysy Hakkaraiselta.

      • LähettiläsA

        Tietääkö Hakkarainen nämä armoasiat?
        Sinä näyttäisit olevan vakikirjoittaja täällä, joten sinä varmaankin osaat itse vastata tuoho armoa koskevaan kysymykseen?


    • LähettiläsA

      Jumalan Poika opetti Ihmisen Poikana käskyjen pitämisen olevan edellytys elämään sisälle pääsyyn, mutta samalla Hän osoitti, että käskyjen pitäminen ei ole riittävä silloin kun se tehdään omalla voimalla. Hän koetteli nuorukaista suorastaan rajulla otteella, sillä Hän näki, että tuo nuorukainen ei ollut ainakaan tuossa vaiheessa kypsynyt viljaksi. Nuorukainen ei kyennyt seuraamaan Jeesusta niin, että olisi luopunut kaikesta siitä mistä Jeesus häntä vaati luopumaan.

      Jumala antaa voiman tulla Jumalan lapseksi ja usko Jeesukseen on uskoa Hänen käskyihinsä, neuvoihinsa ja opetuksiinsa ja tuo usko pitää lain voimassa. Jeesus ei koskaan kumonnut lakia, vaan täytti lain.
      Matteus 19
      16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"
      17 Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt."
      18 Hän sanoi hänelle: "Mitkä?" Jeesus sanoi: "Nämä: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta',
      19 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'".
      20 Nuorukainen sanoi hänelle: "Kaikkia niitä minä olen noudattanut; mitä minulta vielä puuttuu?"
      21 Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua".

    • LähettiläsA

      Miksi Simeon kertoi Marian sielun lävitse käyvän miekan?
      Luukas 2
      25 Ja katso, Jerusalemissa oli mies, nimeltä Simeon; hän oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen päällänsä.
      26 Ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ollut näkevä kuolemaa, ennenkuin oli nähnyt Herran Voidellun.
      27 Ja hän tuli Hengen vaikutuksesta pyhäkköön. Ja kun vanhemmat toivat Jeesus-lasta sisälle tehdäkseen hänelle, niinkuin tapa oli lain mukaan,
      28 otti hänkin hänet syliinsä ja kiitti Jumalaa ja sanoi:
      29 "Herra, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan;
      30 sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi,
      31 jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä,
      32 valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille".
      33 Ja hänen isänsä ja äitinsä ihmettelivät sitä, mitä hänestä sanottiin.
      34 Ja Simeon siunasi heitä ja sanoi Marialle, hänen äidilleen: "Katso, tämä on pantu lankeemukseksi ja nousemukseksi monelle Israelissa ja merkiksi, jota vastaan sanotaan
      35 -ja myös sinun sielusi lävitse on miekka käyvä-että monen sydämen ajatukset tulisivat ilmi".

      • LähettiläsA

        Maria eli vanhan ja uuden liiton rajalla. Hänkin joutui kokemaan Jumalan SANAN puhdistuksen, eli joutui kokemaan terävämmän kuin kaksiteräinen miekka kulkeutumisen sielunsa lävitse. Vanha liitto ei tuonut lepoa, vaan sen aika oli ansaitemisaikaa, eli itsensä vartiointia käskyjen lain mukaan. Uusi liitto toi levon, sillä Jeesus täytti lain puolestamme ja me saamme levätä Hänessä ilman pienintäkään ansaitemistarvetta. Niin suuri on Armo, että Jumala lähetti oman Poikansa täyttämään lain puolestamme ja antamaan Uhrin puolestamme, jotta me rauhan saimme ja levon.
        Laki on laitettu vartijaksi, Jeesus on tullut ja täyttänyt lain ja siinä täyteydessä ei tarvita enää muita vartijoita. Jumalan Sana Jeesus on alku ja loppu.
        Heprealaiskirje 4
        1 Varokaamme siis, koska lupaus päästä hänen lepoonsa vielä pysyy varmana, ettei vain havaittaisi kenenkään teistä jääneen taipaleelle.
        2 Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.
        3 Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti.
        4 Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa";
        5 ja tässä taas: "He eivät pääse minun lepooni".
        6 Koska siis varmana pysyy, että muutamat pääsevät siihen, ja ne, joille hyvä sanoma ensin julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden tähden,
        7 niin hän taas määrää päivän, "tämän päivän", sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne".
        8 Sillä jos Joosua olisi saattanut heidät lepoon, niin hän ei puhuisi toisesta, senjälkeisestä päivästä.
        9 Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.
        10 Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.
        11 Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä.
        12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;
        13 eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.
        14 Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta.
        15 Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.
        16 Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.


    • Jeesuksen.seuraaja

      Jeesuksen armosta ihminen voi vastaanottaa Jeesuksen Vapahtajanaan ja Herranaan. Ja Jeesuksen armosta ihminen voi seurata Häntä Pyhässä Hengessä ja totuudessa ja näin pysyä Hänen armossaan. Mutta moni väärinkäyttää Hänen armoaan eikä anna Hänen hallita itseään ja elämäänsä vaan seuraa itseään / maailmaa / vääriä henkiä jne. Moni uskova siis kieltää Jeesuksen koska elää lihassaan eikä Pyhässä Hengessä. Jumalan armoa ei voi väärinkäyttää. Jos lihan mukaan elää, sen loppu on kadotus. Jos elää Pyhässä Hengessä ja tottelee Jeesusta, sen loppu on iankaikkinen elämä. Pysykää Jumalan Sanassa!

      • Eenokki12

        Jeesuksen armo on lahkolaisille sitä että he voivat vastaanottaa Jeesuksen, siis se on lupa tehdä ratkaisu jne.. mutta ei Jumala ole antanut poikaansa uudesti kastettujen vastaan otto kykyjen tähden vaan syntien sovitukseksi. Voi näitä junttien juntteja.


    • markku.lievonen

      >>>Tarkoittaako armosta pelastuminen sitä, että ihminen saa vaeltaa miten tahansa ja silti Jumala armahtaa jos uskoo Jeesukseen<<<

      JUMALAN lain / säätänmyksien tiedostaminen ohjaa ihmisen synnin tunttoon. Siis ihminen havinnoi,- ettei mahdollistu toteuttamaan ja siten elämään JUMALAN säätämyksissä / lakien mukaan. Siis Jeesukseen uskova ihminen ei hylkää JUMALAN lakia,- vaikka ei mahdollistu elämään laissa,- vaan uskova vahvistaa / pitää hyvänä / JUMALAN tahtona lain;

      30. koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.
      31. Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me VAHVISTAMME lain.

      Siis Jeesukseen uskova vahvistaa lain,- ei hylkää. Nyt se sokeri pohjalta. Jeessukeen uskova omaa ymmäryksen,- ettei hänellä ole pienintäkään mahdollisuutta täyttää lakia eli toteuttaa laissa elämistä,- vaikka tämä on JUMALAN tahto. JUMALA ei hyväksy syntistä ihmistä.

      Juuri tuohon liittyen Jeesukseen uskova ihminen omaa ymmärryksen ja uskon, miten Jeesus on hänen syntien sovittaja. Syntihän tulee siitä kun ihminen ei elä JUMALAN lain / säätämyksien mukaisesti. Siis Jeesus TÄYTTI LAIN eli Jeesus eli lain mukaan ihmisen puolesta. Täytti lain vaatimuksen.

      Siis ihminen uskoo lainn olevan hyvä ja siksi uskollaan vahvistaa lain. Sekin on huomioitva, miten tolokun ihminen ymmärtää ja näkee, miten synti,- sen tekeminen ongelmoittaa aina ihmistä. Aina. Siis ei ole syntiä, jonka tekeminen ei aiheuttaisi kielteisyyttä ihmiseen eli kukaan tolokun ihminen ei haluaisi tehdä syntiä,- mutta turmeltunut ihminen / ihmisen lihalllisuus on synnin orjuuttamassa asemassa. Mieltymys synnin tekemiseen on ainainen.

      Niin, Jeesukseen uskova ihminen on edelleen syntiä tekevä / syntinen,- mutta ei elä synnissä, koska asenne on kielteinen. Ihminen,- joka elämällä elää synnissä ei koe synnin tuntoa. Siis lankeaminen on eri tila ihmisessä kuin eläminen synnissä.

      Juuri tuo kielteinen asenne syntiin tulee kun ihminen on uskollaan vahvistanut JUMALAN lain ja lisäksi omaa uskon Jeesuksen Kristuksen KAUTTA tulleesta syntien sovituksesta.
      Tässä tilassa olevasta ihmisestä JUMALA ei näe syntiä eli ihminen on JUMALAN silmillä katosen SYNNITÖN = armahdettu.

      • LähettiläsA

        Jeesuksen.seuraaja kirjoitti hyvin ja markku.lievonenkin osittain hyvin.
        Kyllä Jumala synnin näkee, markku.lievonen. Ei Hän ole sokea meidän synneillemme ja siksi me joudumme avuksi huutamaan Herraa, jotta synnin houkutus ei pääsisi meissä teettämään syntiä. Jumalan Sana ja Pyhä Henki on se Lähde, jossa ihminen saa peson ja vapautuu synnin orjuudesta ja kaikista kahleista.

        Jeesuksen usko tekee ihmisestä synnittömän, sillä totisesti Jeesuksessa ei ole syntiä.
        Oma rakenteinen uskomus jättää ihmisen luuloon, että ihminen ei todellisuudessa koskaan vapaudu synnistä tämän matkan aikana. Se on väärä luulo ja harhaoppi.

        Jumala antaa VOIMAN tulla Jumalan lapseksi. Jokaisen tulee halata Sanan väärentämätöntä maitoa, sillä se on ravinto joka kasvattaa ihmisen aikuiseksi uskossa.


      • markku.lievonen

        Muuten,- ymmärrättekö / omaatteko näkökyvyn, miten ihminen on JUMALALLE kauhistus, joka pyrkii tai uskottelee toteuttavansa JUMALAN lakia eli pyrkii elämään laissa.

        Jo vanhan testamentin puolella on erittäin tarkat ohjeet syntiuhrista juuri siitä syystä kun Israelilaiset eivät mahdollistuneet toteuttamaan ja elämään lain vaatimissa puitteissa. Hekin tiesivät ja omasivat ymmrryksensä,- ettei he voi täyttää ja elää lakinen mukaan, vaan piti suorittaa synnin tekemisen tähden synti uhri JUMALALLE.

        Siis järkyttävää on, jos ihminen yrittää pelastua itsensä kautta eli kuvittelee,- vaikka aivan pienen eleen itsesättään, jolla vaikkuttaisi pelastukseensa. Juuri tuohon liittyen ihminen on niiiiiiiiiiiiiiiiin läpeensä ja syvältä turmeltunut,- ettei löydy JUMALALLE kelpaavaa edes pientä elettä. Sekin on saastaa JUMALAN silmissä,- koska ihminen on läpeensä synnin turmelema. Ihmisestä ei löydy yhtään aivonystyrää,.- ei solua, joka kelpaisi JUMALALLE. Huomioi itsestäsi tämä.

        KAIKKI on JUMALAN tekoa ihisessä, mikä liittyy ihmisen pelastumiseen. Siis ateistissa on yhtä paljon hyvää / pahaa kuin sinussa = lihassasi.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Jeesuksen.seuraaja kirjoitti hyvin ja markku.lievonenkin osittain hyvin.
        Kyllä Jumala synnin näkee, markku.lievonen. Ei Hän ole sokea meidän synneillemme ja siksi me joudumme avuksi huutamaan Herraa, jotta synnin houkutus ei pääsisi meissä teettämään syntiä. Jumalan Sana ja Pyhä Henki on se Lähde, jossa ihminen saa peson ja vapautuu synnin orjuudesta ja kaikista kahleista.

        Jeesuksen usko tekee ihmisestä synnittömän, sillä totisesti Jeesuksessa ei ole syntiä.
        Oma rakenteinen uskomus jättää ihmisen luuloon, että ihminen ei todellisuudessa koskaan vapaudu synnistä tämän matkan aikana. Se on väärä luulo ja harhaoppi.

        Jumala antaa VOIMAN tulla Jumalan lapseksi. Jokaisen tulee halata Sanan väärentämätöntä maitoa, sillä se on ravinto joka kasvattaa ihmisen aikuiseksi uskossa.

        >>Kyllä Jumala synnin näkee, markku.lievonen. <<

        Mutta,- juuri usko syntien sovituksesta muuttaa kaiken. Uskova ihminenkin tekee syntiä ja jos tuon todellsiuuden kiellät, niin totuus ei ole sinussa. Siis ihminen havinnoi itsessään olevan tämän turmeltuneisuuden ja sen vaikutuksen.

        Niin, vaikka Raamatusta et löydä sanaa; Arnmahdettu syntinen, niin tämä mielikuva on todellisuutta.

        No, eikö Jeesukseen uskovalla ihmisellä ole itsestään selvyys, miten ongelmien tullessa hän turvautuu Herraansa ja juuri tämä turva / sen tiedostaminen juuri nostattaa ihmiseen tasapainoisen mielen,- aina iloisuutta ja tyytyväisyyttä myöten.

        4. Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
        5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
        6. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        7. ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
        8. Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Jeesuksen.seuraaja kirjoitti hyvin ja markku.lievonenkin osittain hyvin.
        Kyllä Jumala synnin näkee, markku.lievonen. Ei Hän ole sokea meidän synneillemme ja siksi me joudumme avuksi huutamaan Herraa, jotta synnin houkutus ei pääsisi meissä teettämään syntiä. Jumalan Sana ja Pyhä Henki on se Lähde, jossa ihminen saa peson ja vapautuu synnin orjuudesta ja kaikista kahleista.

        Jeesuksen usko tekee ihmisestä synnittömän, sillä totisesti Jeesuksessa ei ole syntiä.
        Oma rakenteinen uskomus jättää ihmisen luuloon, että ihminen ei todellisuudessa koskaan vapaudu synnistä tämän matkan aikana. Se on väärä luulo ja harhaoppi.

        Jumala antaa VOIMAN tulla Jumalan lapseksi. Jokaisen tulee halata Sanan väärentämätöntä maitoa, sillä se on ravinto joka kasvattaa ihmisen aikuiseksi uskossa.

        >>>Jeesuksen usko tekee ihmisestä synnittömän, sillä totisesti Jeesuksessa ei ole syntiä.
        Oma rakenteinen uskomus jättää ihmisen luuloon, että ihminen ei todellisuudessa koskaan vapaudu synnistä tämän matkan aikana. Se on väärä luulo ja harhaoppi

        Haluaisin sanoa avoimesti,- että ymmärrän tuon väärin. Tai haluaisin ymmärtää tuon väärin. Et kai tosissasi ajattele noin eli ajautunut syvälle eksyksiin turmeltuneen ihmisen tuntemisesta.

        Tutkippa tätä ilmoitusta ajan kanssa ja syvältä pohtien;

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Esim. jos puskassa kirjoittaninen on syntiä, koska ihminen ei vaella valkeudessa. Todellisuudessa ihminen, joka ajattelee synnittömyyttään on läpikotaansa sokea. Juuri tuohon liittyen Paavali oikein parahti;Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Muuten,- ymmärrättekö / omaatteko näkökyvyn, miten ihminen on JUMALALLE kauhistus, joka pyrkii tai uskottelee toteuttavansa JUMALAN lakia eli pyrkii elämään laissa.

        Jo vanhan testamentin puolella on erittäin tarkat ohjeet syntiuhrista juuri siitä syystä kun Israelilaiset eivät mahdollistuneet toteuttamaan ja elämään lain vaatimissa puitteissa. Hekin tiesivät ja omasivat ymmrryksensä,- ettei he voi täyttää ja elää lakinen mukaan, vaan piti suorittaa synnin tekemisen tähden synti uhri JUMALALLE.

        Siis järkyttävää on, jos ihminen yrittää pelastua itsensä kautta eli kuvittelee,- vaikka aivan pienen eleen itsesättään, jolla vaikkuttaisi pelastukseensa. Juuri tuohon liittyen ihminen on niiiiiiiiiiiiiiiiin läpeensä ja syvältä turmeltunut,- ettei löydy JUMALALLE kelpaavaa edes pientä elettä. Sekin on saastaa JUMALAN silmissä,- koska ihminen on läpeensä synnin turmelema. Ihmisestä ei löydy yhtään aivonystyrää,.- ei solua, joka kelpaisi JUMALALLE. Huomioi itsestäsi tämä.

        KAIKKI on JUMALAN tekoa ihisessä, mikä liittyy ihmisen pelastumiseen. Siis ateistissa on yhtä paljon hyvää / pahaa kuin sinussa = lihassasi.

        Markku.lievonen, mitä Johannes tarkoittaa tällä:
        1. Johanneksen kirje 3
        1 Katsokaa, minkäkaltaisen rakkauden Isä on meille antanut, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, joita me olemmekin. Sentähden ei maailma tunne meitä, sillä se ei tunne häntä.
        2 Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.
        3 Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niinkuin hän on puhdas.
        4 Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.
        5 Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä.
        6 Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.


      • Eenokki12
        LähettiläsA kirjoitti:

        Jeesuksen.seuraaja kirjoitti hyvin ja markku.lievonenkin osittain hyvin.
        Kyllä Jumala synnin näkee, markku.lievonen. Ei Hän ole sokea meidän synneillemme ja siksi me joudumme avuksi huutamaan Herraa, jotta synnin houkutus ei pääsisi meissä teettämään syntiä. Jumalan Sana ja Pyhä Henki on se Lähde, jossa ihminen saa peson ja vapautuu synnin orjuudesta ja kaikista kahleista.

        Jeesuksen usko tekee ihmisestä synnittömän, sillä totisesti Jeesuksessa ei ole syntiä.
        Oma rakenteinen uskomus jättää ihmisen luuloon, että ihminen ei todellisuudessa koskaan vapaudu synnistä tämän matkan aikana. Se on väärä luulo ja harhaoppi.

        Jumala antaa VOIMAN tulla Jumalan lapseksi. Jokaisen tulee halata Sanan väärentämätöntä maitoa, sillä se on ravinto joka kasvattaa ihmisen aikuiseksi uskossa.

        Sinä se et ymmärrä mitä se perk. lähettiläs kirjoitti. Onhan se helluntailaisuutta mutta ei Raamatullista oppia.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Markku.lievonen, mitä Johannes tarkoittaa tällä:
        1. Johanneksen kirje 3
        1 Katsokaa, minkäkaltaisen rakkauden Isä on meille antanut, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, joita me olemmekin. Sentähden ei maailma tunne meitä, sillä se ei tunne häntä.
        2 Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.
        3 Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niinkuin hän on puhdas.
        4 Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.
        5 Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä.
        6 Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.

        MIKSI sensuroit ilmoituksia ja siten olet johtanut itsesi harhaan ja pyrit viemään samaan tilaan lukijatkin.

        Huomaappa 9 jakeen sanojen sisöltö hieman edempää;
        9. Ei yksikään JUMALASTA SYNTYNYT tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

        Juuri tuo on se sisäinen ihmisemme,.- joka ei edes voi ja saata syntiä tehdä. Ei pysty. Juuri tuo on todisteena sille, miten ihminen ON ENSIN SYNNYTTÄVÄ JUMALASTA, = JUMALA tekee eläväksi = JUMALA tekee uskon ihmiseen, niin tämä ihminen mahdollistuu ottamaan pelastuksen vastaan. Ei muut. Tämä sisäinen ihmisemme seuraa JUMALAN tahtoa kuin hai laivaa.

        Kuten Johannes opettaa, niin Jeesukseen uskossa olevassa ihmisessä on kaksi eri ihmisen ilmentymää. Wanha ihminen, joka on perkeleestä ja tämä on turmeltuneen ihmisen osio/ilmentymä ja juuri Jeesus tuli tekemään tyhjäksi perkeleen teot ja pelastaa ihmisen:

        8. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.
        Tähän vanhaan ihmiseen liittyy;

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Koska me joudumme edelleen elämään tämän wanhan ihmisemme vaikutuksessa.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        MIKSI sensuroit ilmoituksia ja siten olet johtanut itsesi harhaan ja pyrit viemään samaan tilaan lukijatkin.

        Huomaappa 9 jakeen sanojen sisöltö hieman edempää;
        9. Ei yksikään JUMALASTA SYNTYNYT tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

        Juuri tuo on se sisäinen ihmisemme,.- joka ei edes voi ja saata syntiä tehdä. Ei pysty. Juuri tuo on todisteena sille, miten ihminen ON ENSIN SYNNYTTÄVÄ JUMALASTA, = JUMALA tekee eläväksi = JUMALA tekee uskon ihmiseen, niin tämä ihminen mahdollistuu ottamaan pelastuksen vastaan. Ei muut. Tämä sisäinen ihmisemme seuraa JUMALAN tahtoa kuin hai laivaa.

        Kuten Johannes opettaa, niin Jeesukseen uskossa olevassa ihmisessä on kaksi eri ihmisen ilmentymää. Wanha ihminen, joka on perkeleestä ja tämä on turmeltuneen ihmisen osio/ilmentymä ja juuri Jeesus tuli tekemään tyhjäksi perkeleen teot ja pelastaa ihmisen:

        8. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.
        Tähän vanhaan ihmiseen liittyy;

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Koska me joudumme edelleen elämään tämän wanhan ihmisemme vaikutuksessa.

        Jokainen ihminen on kirkkautta vailla ja siksi Jumala sanoo, että kaikkien on kaikkialla tehtävä parannus.
        Johannes kirjoittaa kirjeessään heille, jotka ovat vielä synnin paulassa, mutta ovat lähteneet parannuksentielle ja heille, jotka ovat kasvaneet Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen kasvatuksessa ja saaneet uudistuksen siinä Lähteessä.

        Jeesuksen vapauttama ei ole orja, vaan tulee todellisesti vapaaksi.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        MIKSI sensuroit ilmoituksia ja siten olet johtanut itsesi harhaan ja pyrit viemään samaan tilaan lukijatkin.

        Huomaappa 9 jakeen sanojen sisöltö hieman edempää;
        9. Ei yksikään JUMALASTA SYNTYNYT tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

        Juuri tuo on se sisäinen ihmisemme,.- joka ei edes voi ja saata syntiä tehdä. Ei pysty. Juuri tuo on todisteena sille, miten ihminen ON ENSIN SYNNYTTÄVÄ JUMALASTA, = JUMALA tekee eläväksi = JUMALA tekee uskon ihmiseen, niin tämä ihminen mahdollistuu ottamaan pelastuksen vastaan. Ei muut. Tämä sisäinen ihmisemme seuraa JUMALAN tahtoa kuin hai laivaa.

        Kuten Johannes opettaa, niin Jeesukseen uskossa olevassa ihmisessä on kaksi eri ihmisen ilmentymää. Wanha ihminen, joka on perkeleestä ja tämä on turmeltuneen ihmisen osio/ilmentymä ja juuri Jeesus tuli tekemään tyhjäksi perkeleen teot ja pelastaa ihmisen:

        8. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.
        Tähän vanhaan ihmiseen liittyy;

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Koska me joudumme edelleen elämään tämän wanhan ihmisemme vaikutuksessa.

        En sensuroi mitään. Uskotko sinä todella, että Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, vai keksitkö verukkeita tuolle ilmoitukselle? Väitätkö todella, että ihminen joutuu elämään vanhan ihmisen vaikutuksessa, eli ei tule koskaan vapaaksi, eikä orjuus koskaan lopu täällä kulkevalta?
        Jos sinä noin väität, et ole saanut kokea uudestisyntymistä ja siksi sinulle ovat Jumalan Ilmoitukset käsittämättömiä.

        Markku.lievonen:
        "MIKSI sensuroit ilmoituksia ja siten olet johtanut itsesi harhaan ja pyrit viemään samaan tilaan lukijatkin.

        Huomaappa 9 jakeen sanojen sisöltö hieman edempää;
        9. Ei yksikään JUMALASTA SYNTYNYT tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt."


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        En sensuroi mitään. Uskotko sinä todella, että Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, vai keksitkö verukkeita tuolle ilmoitukselle? Väitätkö todella, että ihminen joutuu elämään vanhan ihmisen vaikutuksessa, eli ei tule koskaan vapaaksi, eikä orjuus koskaan lopu täällä kulkevalta?
        Jos sinä noin väität, et ole saanut kokea uudestisyntymistä ja siksi sinulle ovat Jumalan Ilmoitukset käsittämättömiä.

        Markku.lievonen:
        "MIKSI sensuroit ilmoituksia ja siten olet johtanut itsesi harhaan ja pyrit viemään samaan tilaan lukijatkin.

        Huomaappa 9 jakeen sanojen sisöltö hieman edempää;
        9. Ei yksikään JUMALASTA SYNTYNYT tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt."

        Kerro osoite,- (sähköpostini löydät kirjautuneenna ollessani nimen takaa) mistä löydän synnittömän ihmisen. Siis ihnmisen, joka ei tee syntiä.

        Olen erikoisen kiinnostunut tästä ihnmisestä,- joka mahdollistuu elämään JUMALAN lain ja säädökset toteutettuna.

        Vai tahdotko piirtää mielikuvan, miten itse elät synnittömänä eli et tekisi syntiä. Kerro sitten oma osoitteeesi niin tutustun harvinaiseen ihmiseen ihmilajin edustajista.

        Niin, ihan aikuisen oikeesti. Niin, en ole tavannut vielä YHTÄÄN ihmistä,- joka ei hijenisi tämän ilmoitksen edessä ja painaisi katsettaan alas;

        12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

        Elätkö tuon ilmoituksen mukaisesti 24/7 arjeasi?
        Soisin rehellisen vastauksen,.- mutta en puheripulin kera.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Jokainen ihminen on kirkkautta vailla ja siksi Jumala sanoo, että kaikkien on kaikkialla tehtävä parannus.
        Johannes kirjoittaa kirjeessään heille, jotka ovat vielä synnin paulassa, mutta ovat lähteneet parannuksentielle ja heille, jotka ovat kasvaneet Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen kasvatuksessa ja saaneet uudistuksen siinä Lähteessä.

        Jeesuksen vapauttama ei ole orja, vaan tulee todellisesti vapaaksi.

        Ymmärrätkö mitä tämä ilmoitus tarkoittaa sanojen sisällön mukaan,. ei fiktiivisesti ajatekllen;

        30. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
        31. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista."

        Kun JUMALA sanoo; On tehtävä, niin toteutuuko sinun mielestäsi tuo asia,- vei ei. Siis toteutuuko aina saletisti se, mitä JUMALA tahtoo? On muuten syvällinen opetus.


    • Mitä armo tarkoittaa?

      Armo näyttää tarkoittavan sitä, että tulee vain vitsauksia.

      Armo on henkisen liiketoiminnan velhojen syöttämä harhaoppi, joka on täyttänyt intohimoisesti helvettiä pelkäävien elämän.

    • "Jumala antaa VOIMAN tulla Jumalan lapseksi. Jokaisen tulee halata Sanan väärentämätöntä maitoa, sillä se on ravinto joka kasvattaa ihmisen aikuiseksi uskossa."

      Väärentämätön maito on VT:ssä, se on vanhempi ja juutalaiset ovat huolellisesti jäljentäneet sitä, ettei yksikään sana tai kirjain menisi hukkaan, tai väärin.

      Kristinoppi on eri tarina, se on VT:n väärennös, kuten myös koraani.

    • Jos nämä henkisen liiketoiminnan velhot julistavat tämä päivänä armoa, niin kannattaa muistaa että aikaisemmin he ovat julistaneet helvettiä.

      Nyt he haluavat armahtaa siitä minkä itse ovat kylväneet, ilman mitään todellisuuspohjaa vaan ainoastaan siitä syystä, että itse ovat voineet puuhastella mitä haluavat, kerätä veroja ja pitää kansat nöyrinä pelottelun avulla.

    • markku.lievonen

      Näin sivutuotteena kerron. Ihmisen turmeltuneisuuden tiedostaminen ja sen ymmärtäminen oikeassa valossa avaa ihmisen silmät näkemään JUMALAN armon, mitä se todellsiuudessa on. Juuri,- vain ja ainoastaan tämä näkökyky ohjaa ihmisen tähän mielen tasapainoon;


      4. Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
      5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
      6. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
      7. ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
      8. Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;

      Juuri turmeltuneisuuden ymmärtämäminen Jeesuksen opetuksien kautta avaa silmät näkemään koko ihmislajin tilasta. Ihmislajin,- johon kuuluu siis joka ikinen ihminen ja on lähtökohtaisesti siten samalla viivalla.
      Ilo Herrassa / Iloitkaa aina Herrassa kehotus kumpuaa siitä mitä JUMALA on aivoittanut tehdä koko ihmislajille. LUODUILLEEN.

      Liian vaikea asia ja alue monen ihmisen ymmärtää. Liian,- johtuen juuri uskonnollisuuden piiiiiiiitkä kestoisesta opetuksesta ja siten mielikuvien ohjaamisesta ihmisissä. Koko ilosanoman on uskonto / uskonnollisuus muuttanut pelko/ iloton sanomaksi,. josta armo / pelastaja käsitteet on polhettu maan rakoon.
      Mutta,. iloitkaamme,- joilla on näkökyky,.- niin onneksi JUMALA ei ole mennyt muuttanaan piiruakaan aivoituksiaan peastaa ihminen. Sitä se vielä uupuisi, jos uskonnot alkaisivat ohjata kaikkivaltiaan näkymättömän JUMALAN tahtoa.
      Erikoisen suuri ilon aiheeni on juuri tuo eli on edes yksi alue ihmikunnassa / ihimsellä, johon sormet ei ylety.

    • Usko.Toivonen

      Armo on armahdus.

      Syyllinen saa armon, armahduksen. Syytön ei tarvitse armahdusta.

      Jeesus on omalla verellänsä ansainnut Jumalan seurakunnan itselleen.

      28. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.
      ( Apt. 20. )

      Syyllinen on syyllinen, eikä ole siis ansiollinen Armoon, vaan saa lahjaksi vanhurskauden, syyttömyyden Herran Jeesuksen veressä, mikä on Armoistuin.

      23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
      24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
      25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä,
      ( Room. 3. )

      " armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä ".

      Herra Jeesus on on sen siis tehnyt syntisten puolesta:

      14. Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.
      ( Hep. 10. )

      Armo on siis täydellinen lahja, siihen ei kukaan voi mitään lisätä:

      Eli ihminen armahdetaan täysin ilman omaa ansiota, kun hän kääntyy Herran puoleen syntisyydessään, armahdusta tarvitsevana.

      Jumala kehoittaa jokaista ihmistä Kristuksen palvelijoiden julistaman Sanan Rististä kautta:

      19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
      20. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
      21. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.
      1. Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
      ( 2. Kor. 5:19-21; 2. Kor 6:1 )

      Armo on siis 100% Jumalan lahja.

      • LähettiläsA

        Kyllä. Armo on todella 100% Jumalan lahja. On käsitystä, että tuo lahja peittää synnit, mutta ei koskaan niistä puhdista ja vapauta ihmistä. Armo tosin peittää synnit siihen asti, että ihminen saa uudestisyntymisen Jumalan Sanasta ja Pyhästä Hengestä. Tuolloin ihminen on siinä asemassa, että hän on tullut vapaaksi seuraamalla Jeesusta.
        Johannes 8
        32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".


      • LähettiläsA kirjoitti:

        Kyllä. Armo on todella 100% Jumalan lahja. On käsitystä, että tuo lahja peittää synnit, mutta ei koskaan niistä puhdista ja vapauta ihmistä. Armo tosin peittää synnit siihen asti, että ihminen saa uudestisyntymisen Jumalan Sanasta ja Pyhästä Hengestä. Tuolloin ihminen on siinä asemassa, että hän on tullut vapaaksi seuraamalla Jeesusta.
        Johannes 8
        32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".

        Jos aikoo uudesti syntyä henkisesti on ensin tyhjennettävä mieli kaikesta sinne kertyneestä ja aloitettava puhtaalta pöydältä. Näin minä tein.
        Nyt voin katsella asioita ja uskontoja ulkopuolelta, eikä minun tarvitse takertua mihinkään, jäädä vangiksi, kunhan etsin tosiasioita ja perustarkoitus on hyvän puolesta.


      • LähettiläsA
        fari.g kirjoitti:

        Jos aikoo uudesti syntyä henkisesti on ensin tyhjennettävä mieli kaikesta sinne kertyneestä ja aloitettava puhtaalta pöydältä. Näin minä tein.
        Nyt voin katsella asioita ja uskontoja ulkopuolelta, eikä minun tarvitse takertua mihinkään, jäädä vangiksi, kunhan etsin tosiasioita ja perustarkoitus on hyvän puolesta.

        Miksi haluat katsella uskoa ulkopuolelta? Jos sinä tuntisit Jumalan ja sen valtavan lahjan, jonka Hän antaa, niin et ikinä enää haluaisi olla ulkopuolinen. Ei mikään maailman anti voita sitä rikkautta ja rauhaa, joka jopa kuolemaan lähellä pitää rauhan yllä ja sellaisen rauhan, että sitä ei voi maailma pois ottaa.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Miksi haluat katsella uskoa ulkopuolelta? Jos sinä tuntisit Jumalan ja sen valtavan lahjan, jonka Hän antaa, niin et ikinä enää haluaisi olla ulkopuolinen. Ei mikään maailman anti voita sitä rikkautta ja rauhaa, joka jopa kuolemaan lähellä pitää rauhan yllä ja sellaisen rauhan, että sitä ei voi maailma pois ottaa.

        Niin, kuvitteletko aikuisen oikeesti, miten hänessä,- ymmärrän jumalattomassa turmeltuneessa ihmisessä olisi jokin kyky tms, jolla voisi hakutessaan ottaa pelastus vastaan. Jos tämä kyky tai piirre löytyisi eli voisi valita viitsin tai en viitsi, niin ihminen pelastuisi jo teon / itsensä kautta.

        Niin, eikö mielikuvasi / sanasi ole todisteena sydämen tilastasi, jossa tilassa et usko alkuunkaan, miten näkymätön kaikkivaltias JUMALA on taho, joka vain ja ainoastaan voi tehdä uskon ihmiseen;

        29. Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

        Siis se on JUMALAN teko ihmiseen, joka uskoo mitä Jeesus opetti.
        Taas kaikkia ihmisiä voi tiedostaa mitä Jeesus opetti. Ateistejakin voi tiedostaa, mutta luonnollisesti hän ei usko, jos JUMALA ei tee uskoa häneen.

        Huomaatko, miten koko oppisi on todella uskonnolllisuuden opettamaa uskontoa. Uskonnot aina painottavat ihmisen omaa osallistumista ja siten tekoja.


      • saamiettiäkkin
        markku.lievonen kirjoitti:

        Niin, kuvitteletko aikuisen oikeesti, miten hänessä,- ymmärrän jumalattomassa turmeltuneessa ihmisessä olisi jokin kyky tms, jolla voisi hakutessaan ottaa pelastus vastaan. Jos tämä kyky tai piirre löytyisi eli voisi valita viitsin tai en viitsi, niin ihminen pelastuisi jo teon / itsensä kautta.

        Niin, eikö mielikuvasi / sanasi ole todisteena sydämen tilastasi, jossa tilassa et usko alkuunkaan, miten näkymätön kaikkivaltias JUMALA on taho, joka vain ja ainoastaan voi tehdä uskon ihmiseen;

        29. Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

        Siis se on JUMALAN teko ihmiseen, joka uskoo mitä Jeesus opetti.
        Taas kaikkia ihmisiä voi tiedostaa mitä Jeesus opetti. Ateistejakin voi tiedostaa, mutta luonnollisesti hän ei usko, jos JUMALA ei tee uskoa häneen.

        Huomaatko, miten koko oppisi on todella uskonnolllisuuden opettamaa uskontoa. Uskonnot aina painottavat ihmisen omaa osallistumista ja siten tekoja.

        lievosta kiinnostaa kauheasti muiden opettaminen mutta itse et pääse mihinkään uskovien joukkoon, mikähän siihen mahtaa olla syynä oletko miettinyt?
        mitä jos tekisit parannuksen, oletko miettinyt?


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Niin, kuvitteletko aikuisen oikeesti, miten hänessä,- ymmärrän jumalattomassa turmeltuneessa ihmisessä olisi jokin kyky tms, jolla voisi hakutessaan ottaa pelastus vastaan. Jos tämä kyky tai piirre löytyisi eli voisi valita viitsin tai en viitsi, niin ihminen pelastuisi jo teon / itsensä kautta.

        Niin, eikö mielikuvasi / sanasi ole todisteena sydämen tilastasi, jossa tilassa et usko alkuunkaan, miten näkymätön kaikkivaltias JUMALA on taho, joka vain ja ainoastaan voi tehdä uskon ihmiseen;

        29. Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

        Siis se on JUMALAN teko ihmiseen, joka uskoo mitä Jeesus opetti.
        Taas kaikkia ihmisiä voi tiedostaa mitä Jeesus opetti. Ateistejakin voi tiedostaa, mutta luonnollisesti hän ei usko, jos JUMALA ei tee uskoa häneen.

        Huomaatko, miten koko oppisi on todella uskonnolllisuuden opettamaa uskontoa. Uskonnot aina painottavat ihmisen omaa osallistumista ja siten tekoja.

        Tietenkin on Jumalan teko, että ihminen kykenee uskomaan Jumalan Sanaan.
        Moni uskoo Jumalan Sanaan sielun voimalla, eikä koskaan pääse tuntemaan Jumalaa.
        Jeesus käski jokaisen ottaa Sanan vastaan niin, että se sulautuu ihmiseen ja tekee hänestä vapaan, eli Jeesus käski kuunnella kaikkea sitä mitä Hän opettaa ja uskoa kaikkeen siihen, mitä Hän opettaa ja puhuu.
        Pyhä Henki ei koskaan ole kirkastanut ihmisoppeja ja siksi monet ovat jääneet ulkopuolelle, ristin juurelle alati armoa aneleviksi, eli eivät ole koskaan päässet sisälle Elämään.
        Moni odottaakin pääsevänsä Jumalan valtakuntaan vasta kuoltuaan, mutta niin ei saa olla, sillä lihan on kuolava, eli synnin on kuoltava tässä ajassa ja tässä ajassa ihmisen tulee päästä Jumalan valtakunnan rauhaan ja iloon, joka on sisäisesti jokaisessa uudestisyntyneessä Jumalan lapsessa.
        Portilla on paljon vartioita, jotka pyrkivät estämään, että kukaan ei sisälle menisi. Onneksi Jeesus on Itse hyvä Paimen, joka johtaa lampaansa ahtaasta portista sisälle Elämään.
        Onneksi on heitä, jotka tutkivat evanekliumeita, kuuntelevat niitä ja antavat Sanan tehdä tehtävänsä.


      • Usko.Toivonen

        "LähettiläsA" kirjoitti:

        >> Kyllä. Armo on todella 100% Jumalan lahja. On käsitystä, että tuo lahja peittää synnit, mutta ei koskaan niistä puhdista ja vapauta ihmistä. Armo tosin peittää synnit siihen asti, että ihminen saa uudestisyntymisen Jumalan Sanasta ja Pyhästä Hengestä. Tuolloin ihminen on siinä asemassa, että hän on tullut vapaaksi seuraamalla Jeesusta.
        Johannes 8
        32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi". >>

        Minusta tuossa on suuri epäkohta, kun kirjoitat, että Armo peittää synnit siihen asti, että ihminen saa uudestisyntymän.

        Tuossa ajatuksessa tulee esille ihmisen oma tekeminen, oma ansio pelastumisesta, tuon mukaan Armo ei riitä, vaan siihen täytyy lisätä ihmisen oma ansionsa.

        Jumalan Armossa on kyllin, siinä on kaikki.

        Niin kuin tuossa aloituksesi tekstikohdassa ( Ef. 2. ) on sanottukin:

        8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
        9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.
        10. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

        Armo sisältää kaiken, se on Jumalan lahja, siitä ei puutu pienintään osaa.

        Tunnetussa hengellisessä laulussa ( Armo suuri ihmeinen ) todetaan:

        " Kun vaarat vaanii tiellä maan, saan käydä suojassaan
        Tää armo varjelee ja tieni valaisee,
        kun kuljen taivaaseen. "

        Mutta Totisen viinipuun hedelmän kantaminen on niitä Jumalan edeltäpäin valmistamia hyviä töitä.

        34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        35. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        36. minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        37. Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        38. Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        39. Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        40. Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
        Matt. 25.


      • LähettiläsA
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        "LähettiläsA" kirjoitti:

        >> Kyllä. Armo on todella 100% Jumalan lahja. On käsitystä, että tuo lahja peittää synnit, mutta ei koskaan niistä puhdista ja vapauta ihmistä. Armo tosin peittää synnit siihen asti, että ihminen saa uudestisyntymisen Jumalan Sanasta ja Pyhästä Hengestä. Tuolloin ihminen on siinä asemassa, että hän on tullut vapaaksi seuraamalla Jeesusta.
        Johannes 8
        32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi". >>

        Minusta tuossa on suuri epäkohta, kun kirjoitat, että Armo peittää synnit siihen asti, että ihminen saa uudestisyntymän.

        Tuossa ajatuksessa tulee esille ihmisen oma tekeminen, oma ansio pelastumisesta, tuon mukaan Armo ei riitä, vaan siihen täytyy lisätä ihmisen oma ansionsa.

        Jumalan Armossa on kyllin, siinä on kaikki.

        Niin kuin tuossa aloituksesi tekstikohdassa ( Ef. 2. ) on sanottukin:

        8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
        9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.
        10. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

        Armo sisältää kaiken, se on Jumalan lahja, siitä ei puutu pienintään osaa.

        Tunnetussa hengellisessä laulussa ( Armo suuri ihmeinen ) todetaan:

        " Kun vaarat vaanii tiellä maan, saan käydä suojassaan
        Tää armo varjelee ja tieni valaisee,
        kun kuljen taivaaseen. "

        Mutta Totisen viinipuun hedelmän kantaminen on niitä Jumalan edeltäpäin valmistamia hyviä töitä.

        34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        35. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        36. minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        37. Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        38. Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        39. Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        40. Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
        Matt. 25.

        8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
        9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.
        10. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

        Jeesus opettaa meille, että me olemme pelastetut armosta, emme tekojemme kautta ja se on Jumalan lahja. Tuo tarkoittaa sitä, että kun meidät kutsutaan Jumalan Pojan luokse, me saamme tahdon ja suorastaan innon istua hiljaa Hänen jalkojensa juuressa ja kuulla Häntä. Sana tekee syntisessä ihmisessä aivan itsenäisesti työtään, eli puhdistaa ihmistä armon alla niin kauan, että ihminen on saanut tulla vapaaksi entisestä elämästään ja teoistaan. Tuolloin ihminen ei enää elä armon alla, vaan hän elää Jumalan valtakunnassa, jossa ei enää ole Uhria, eikä sitä siellä tarvita. Uhri on portin ulkopuolella.
        Heprealaiskirje 13
        12 Sentähden myös Jeesus, pyhittääkseen omalla verellänsä kansan, kärsi portin ulkopuolella.

        Raamattu opettaa päällekkäin vastakääntyneitä ja kasvaneita ja siksi syntyy usein epätietoisuutta mitä milläkin tarkoitetaan. Vastakääntynyt ei ole vielä Herransa tuntija, vaan on vasta kasvamassa Jumalan tuntemiseen.


      • Usko.Toivonen

        En oikein tiedä, mitä oppia tuo niin pyhäksi tuleminen on, ettei ihminen enää tarvitse elää armon alla.

        Minusta tuo on kauhistuttava oppi. Se mukaanhan ihminen pärjää omillaan.

        Ja tuo Raamatunkohtakin kuuluu:

        12. Sentähden myös Jeesus, pyhittääkseen omalla verellänsä kansan, kärsi portin ulkopuolella.
        13. Niin menkäämme siis hänen tykönsä "ulkopuolelle leirin", hänen pilkkaansa kantaen;
        14. sillä ei meillä ole täällä pysyväistä kaupunkia, vaan tulevaista me etsimme.
        15. Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät.
        16. Mutta älkää unhottako tehdä hyvää ja jakaa omastanne, sillä senkaltaisiin uhreihin Jumala mielistyy.
        ( Hep. 13. )

        Armoistuin on Jeesuksen veressä ja perillepääsevät ovat Jeesuksen verellä pestyjä, Jeesuksen veren suojassa perille saakka, ei vain viittä vaille saakka.

        Oletko ajatellut Paavalin kirjeitä pyhien kansalaisille, Jeesuksen pyhille, mitä Paavali kirjoittaa:

        7. kaikille Roomassa oleville Jumalan rakkaille, kutsutuille pyhille. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!

        Armo ja Rauha pyhille.
        Miksi Paavali toiottaisi Armoa pyhille, siis pyhille, jos he eivät eläisi Armon alla?


    • omalehmä

      Kristillis-uskonnollisessa mielessä kaikki on armoa.

    • "Varjele vakainen Luoja, kaitse kaunoinen Jumala, miesten mielijouhtehista, akkojen ajatuksista.
      Kaa'a maalliset katehet, veelliset velhot voita. "

      " Katehia kaikki kansa, velhoja joka veräjä. "

    • näin__on

      Jeesus tarkoittaa armolla sitä, että syntistä elämää eläneella on mahdollisuus saada uusi alku elämälleen. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. portto voi saada anteeksi kaiken tekemänsä haureuden. Tämän armon saa lahjana. Kun portto menee kasteelle, hän saa syntinsä anteeksi ja syntyy ylhäältä uudeksi ihmiseksi. Silloin hän on lopettanut portton ammatin.

      Hän ei saa sen jälkeen palata vanhaan ammattiinsa takaisin. Armo ei anna oikeutta elää uudestaan syntistä elämää. Armo saamisen edellytys on parannuksen teko. Ihminen ei voi uusia uskoaan koko ajan.

      Hepr 10
      26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi.
      27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat.

      Jos kasteella kähnyt kristitty palaa porttoksi takaisin, hän voi menettää siitä pelastuksensa. Jumalan valtakuntaan pelastuu vain ne uskovat, jotka tekevät parannuksen synneistään ja alkavat noudattaa Jumalan tahtoa.

      Mt 7
      21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

      Uskontunnustus ja helluntaiseurakunnassa ylistäminen ei riitä pelastumiseen. Jos pappi sanoo, että sinä olet pelastunut, se ei perustu mihinkään, koska hän ei sinun tekojasi tunne. Helluntailaisuus on maan päälle lähetetty eksytys, jotteivat ihmiset tee parannusta, koska he luulevat tärinätuntemusten olevan merkki pelastuksesta. Taivaaseen ei pelastu laittomuuden tekijät, kuten Jeesus edellä sanoo. Vain hyvin pieni osa uskovista pelastuu, ne pelastuvat, jota tekevät Jumalan tahdon kuten se on kirjoitettu Raamattuun.

      • kivakunlopetit

        jok o lopetit tuon sekotuksesi tällä erää häh !?


      • näin__on
        kivakunlopetit kirjoitti:

        jok o lopetit tuon sekotuksesi tällä erää häh !?

        Et siedä kuulla totuuttaa Raamatusta, koska et ole Jumalan oma.


    • "Kun sanotaan, muuten te hukutte, "

      Eri elementeillä oli aikoinaan omat jumalansa....
      Poseidonille annettiin merten herruus ja merenkävijät ilmeisesti rukoilivat Poseidonia etteivät hukkuisi, vaan hän varjelisi merellä myrskyiltä ja merirosvoilta.

    • markku.lievonen

      Nyt on lopeteltava ja jään odottamaan tähän vastausta;


      12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

      Elätkö tuon ilmoituksen mukaisesti 24/7 arjeasi?
      Soisin rehellisen vastauksen,.- mutta en puheripulin kera.

      • LähettiläsA

        12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

        En oikein käsitä sitä miksi sinä usein kyselet sellaisia asioita, jotka jokaiselle uskovaiselle ovat elämän tärkein ohje ja ikään kuin yrittäisit alentaa kanssamatkaajiasi väittämällä esim., että muut eivät noin elä.
        Kyllä elävät, sillä tuo on laki ja profeetat ja Jeesus täytti lain ja profeetat ja Hänessä laki ja profeetat pysyvät täytettynä.


      • LähettiläsA kirjoitti:

        12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

        En oikein käsitä sitä miksi sinä usein kyselet sellaisia asioita, jotka jokaiselle uskovaiselle ovat elämän tärkein ohje ja ikään kuin yrittäisit alentaa kanssamatkaajiasi väittämällä esim., että muut eivät noin elä.
        Kyllä elävät, sillä tuo on laki ja profeetat ja Jeesus täytti lain ja profeetat ja Hänessä laki ja profeetat pysyvät täytettynä.

        " Kaikki mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. "

        MInä en tahdo, että ihmiset tekevät minulle yhtään mitään, mutta voin auttaa jos pystyn siitä huolimatta.

        Sensijaan, rabbi Hillelin ohje: Älä tee toiselle sitä, mitä et halua itsellesikään tehtävän, on minusta parempi ohje.


      • LähettiläsA
        fari.g kirjoitti:

        " Kaikki mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. "

        MInä en tahdo, että ihmiset tekevät minulle yhtään mitään, mutta voin auttaa jos pystyn siitä huolimatta.

        Sensijaan, rabbi Hillelin ohje: Älä tee toiselle sitä, mitä et halua itsellesikään tehtävän, on minusta parempi ohje.

        Hyvä ohje on tuolla rabbilla on. Tärkeää olisikin, että kukaan ei olisi kenellekään velkaa ja jokainen pärjäisi aivan itse, mutta kuten tiedämme niin ei ole. Moni tarvitsee apua ja avun pyytäjää pitää aina auttaa, vaikka se ei aina kovin mukavaa olisikaan.
        Muistan, kun aikanaan kieltäydyin antamaan köyhälle äidille lainaa, sain siitä niin huonon omantunnon, että tein nopeasti parannuksen ja annoin lainaa.
        Toki annan muillekin, mutta tuon äidin kohdalla olin vähän epätietoinen, kun hän oli usein avun tarpeessa. Nykyään hän ei enää pyydä lainaa, mutta jos pyytäisi niin antaisin. Hän on aina maksanut lainansa takaisin, paitsi silloin kun olen sanonut, että ei tarvitse maksaa.
        Matteus 5
        42 Anna sille, joka sinulta anoo, äläkä käännä selkääsi sille, joka sinulta lainaa pyytää.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

        En oikein käsitä sitä miksi sinä usein kyselet sellaisia asioita, jotka jokaiselle uskovaiselle ovat elämän tärkein ohje ja ikään kuin yrittäisit alentaa kanssamatkaajiasi väittämällä esim., että muut eivät noin elä.
        Kyllä elävät, sillä tuo on laki ja profeetat ja Jeesus täytti lain ja profeetat ja Hänessä laki ja profeetat pysyvät täytettynä.

        >>>12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

        En oikein käsitä sitä miksi sinä usein kyselet sellaisia asioita, jotka jokaiselle uskovaiselle ovat elämän tärkein ohje ja ikään kuin yrittäisit alentaa kanssamatkaajiasi väittämällä esim., että muut eivät noin elä.<<<

        Kerroin jo edellä, mutta viesti on poistettu. Kerroin siinä, ettei kukaan ihminen mahdollistu toteuttamaan , jos ei huomioi armoa. Juomaa kollektiivinen alue,- KAIKKI ja 24/7 aikana.
        Niin, oletko toteuttanut tuon ilmoituksen. Jos et, niin teet syntiä.


    • siiis

      Kun Jumala armollisesti vapauttaa ihminen ettei hän joutuu tekemään syntiä niin kuin Paavali Room 7 niin silloin ihminen on todella saanut Armon ja on matkalla Taivaaseen !! Joka tunnustaa synnin ja hylkää ne ja tekee parannuksen saa ARMON !!

      • LähettiläsA

        Tuota armo tarkoittaa. Armo todella tarkoittaa sitä, että Jumala ottaa syntisen, kirkkautta vailla olevan ihmisen hoivaansa, antaa voiman ja viisauden seurata Jeesusta, uskoa kaikkeen, mitä Jeesus opettaa ja käskee, eli armollinen Jumala antaa voiman tulla Jumalan lapseksi.

        Paavali kertoo roomalaiskirjeessä siitä, miten syntinen ihminen on itsessään kyvytön pääsemään synninkirouksesta eroon. Hän ottaa itsensä esimerkikiksi kertoessaan tuosta ja aivan valittaa sitä miten synti hänessä tekee juuri päinvastoin mitä Jeesus käskee tehdä, mutta alkaakin kiittämään siitä, miten Jeesus tuli ja vapautti hänet synnin- ja kuoleman laista. Hän kertoo, että sen jälkeen ei lihalla, eli synnillä ole häneen valtaa. Jumalan Sana on niin voimallinen, että Sanan vastaanottajan lihallisuus, eli synti kuolee ja siitä alkaa uusi elämä vanhurskautettuna pois synnistä.
        Se on armoa.

        Roomalaiskirje 6
        1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?
        2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?
        3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
        4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
        5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,

        6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
        7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.


    • Samaan aikaan pyhä ja syntinen.

      Meissä oleva liha himoitsee ja haluaa kaikenlaista..

      Meissä oleva Jumalan uusi luomus haluaa elää Herralle mieliksi..

      Tämä taistelu meissä on ja siihen on hyvä löytää lepo ja ymmärrys.

      Muistan, kun jo edesmennyt alkoholisti palavasti rukoili Jumalaa, että ota pois tämä himo .. ei Jumala ottanut himoa pois .. samoin Jumala ei ota pois meidän seksuaalisia halujammekaan .. eikä muitakaan mielitekojamme ..

      Me joudumme itse kamppailemaan, ettemme lähde toteuttamaan niitä asioita syntiä tekemällä oikeasti, mutta niistä mieliteoista emme pääse tässä lihassa ollessamme eroon.

      Jeesukselle voimme viedä mielitekomme ja koko olemuksemma kaikkinensa, elää siis totuudessa Herramme edessä, jolloin hän pääsee meitä auttamaan ja voittamaan synnin kiusaukset.

      Se että Jeesus saa asua meidän sydämessämme ja me olemme alati matkaa tekemässä hänen kanssaan, antaa meille levon ja luottamuksen, siitä, että me pääsemme perille asti voittajina eli Jumalan lapsina.

      Ellei koe tuota Jeesuksen läsnäoloa, on vaikea elää levossa ja tuntea syvää rauhaa ja luottamusta, että kaikki on sovitettu ja anteeksi annettu ja syvä kiitollisuus vallitsee sydämessä. Tuo Jeesuksen kokeminen ei tarvitse olla tunnetila, vaan se riittää, että saamme sen Jumalan Sanan kautta vahvistetuksi, että näin on.

      • LähettiläsA

        Raamattu kertookin heistä, jotka huutavat avuksi Herraa. Ei tuo avun huutaminen tarkoita, että joskus huutaa, vaan se on tila, joka kuuluu kasvatuksessa olevalle uskovaiselle. Jos esim. viinahimo yllättää, niin silloin uskovainen huutaa avuksi Herraa ja totisesti Herra vapauttaa tuosta himosta niin, että ihmisen ei tarvitse alkaa uudelleen juopoksi.
        Uskontie on kasvun- ja muutoksentie. Jotkut muuttuvat hyvinkin äkkiä ja nuo eivät välttämättä kykene käsittämään sitä, että kaikkien kohdalla muuttuminen ei ole äkillistä. Rakas ystäväni kertoi, että hän joutui vuosikausia huutamaan Herraa avuksi koska ei käsittänyt Jumalan Sanan totuuksia. Herra tuli avuksi niin, että kasvatti ystäväni totuuteen ja se teki hänet vapaaksi.
        Raamattu käskeekin ottaa hiljaisuudessa vastaan Jumalan Sanan, mutta kaikkien kohdalla tuo ei toteudu, vaan usein käy niin, että ihmiset lähtevät julistamaan keskenkasvuisina ja jäävät keskenkasvuisiksi.
        Varmasti moni on joutunut nykyään kuulemaan heistä, jotka kertovat olleensa eksytyksessä mukana. Nuo ovat luulleet vapautuneensa siitä ja ovat heti paikalla alkaneet julistamaan eksytyksistä ja varoittamaan niistä, kun heidän olisi tullut nöyrästi alkaa ottamaan Jumalan Sanan kasvatusta vastaan. Noin ihmiset ovat uudelleen eksyneet, vaikka Jeesus varoittaa niistä ja käskee valvoa jokaisen ITSEÄÄN. Valvovasta tulee valo.
        Efesolaiskirje 6
        17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.
        Johannes 6
        41 Niin juutalaiset nurisivat häntä vastaan, koska hän sanoi: "Minä olen se leipä, joka on tullut alas taivaasta";
        Matteus 11
        27 Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne Poikaa kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.
        28 Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.
        29 Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.
        30 Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä."


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Raamattu kertookin heistä, jotka huutavat avuksi Herraa. Ei tuo avun huutaminen tarkoita, että joskus huutaa, vaan se on tila, joka kuuluu kasvatuksessa olevalle uskovaiselle. Jos esim. viinahimo yllättää, niin silloin uskovainen huutaa avuksi Herraa ja totisesti Herra vapauttaa tuosta himosta niin, että ihmisen ei tarvitse alkaa uudelleen juopoksi.
        Uskontie on kasvun- ja muutoksentie. Jotkut muuttuvat hyvinkin äkkiä ja nuo eivät välttämättä kykene käsittämään sitä, että kaikkien kohdalla muuttuminen ei ole äkillistä. Rakas ystäväni kertoi, että hän joutui vuosikausia huutamaan Herraa avuksi koska ei käsittänyt Jumalan Sanan totuuksia. Herra tuli avuksi niin, että kasvatti ystäväni totuuteen ja se teki hänet vapaaksi.
        Raamattu käskeekin ottaa hiljaisuudessa vastaan Jumalan Sanan, mutta kaikkien kohdalla tuo ei toteudu, vaan usein käy niin, että ihmiset lähtevät julistamaan keskenkasvuisina ja jäävät keskenkasvuisiksi.
        Varmasti moni on joutunut nykyään kuulemaan heistä, jotka kertovat olleensa eksytyksessä mukana. Nuo ovat luulleet vapautuneensa siitä ja ovat heti paikalla alkaneet julistamaan eksytyksistä ja varoittamaan niistä, kun heidän olisi tullut nöyrästi alkaa ottamaan Jumalan Sanan kasvatusta vastaan. Noin ihmiset ovat uudelleen eksyneet, vaikka Jeesus varoittaa niistä ja käskee valvoa jokaisen ITSEÄÄN. Valvovasta tulee valo.
        Efesolaiskirje 6
        17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.
        Johannes 6
        41 Niin juutalaiset nurisivat häntä vastaan, koska hän sanoi: "Minä olen se leipä, joka on tullut alas taivaasta";
        Matteus 11
        27 Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne Poikaa kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.
        28 Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.
        29 Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.
        30 Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä."

        Pysähdyppä hetkeksi ja istu ajattelemaan syvällisesti. Kerroppa omin sanoin minulle ja lukijoille. Miten ihminen pääsee tähän tilaan? Onko tämä tila ihmisessä edes ,mahdollista ymmärryksesi mukaan?
        Onko tämä tila tavoittelemisen arvoinen ja miten ihminen saavuttaa tämän? Toivon , että käytät aikaasi ja sanoja asian kuvaamiseen. Tuleeko ihminen olla ahdottomasti synnitön, vai ei?

        4. Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
        5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
        6. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        7. ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
        8. Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Pysähdyppä hetkeksi ja istu ajattelemaan syvällisesti. Kerroppa omin sanoin minulle ja lukijoille. Miten ihminen pääsee tähän tilaan? Onko tämä tila ihmisessä edes ,mahdollista ymmärryksesi mukaan?
        Onko tämä tila tavoittelemisen arvoinen ja miten ihminen saavuttaa tämän? Toivon , että käytät aikaasi ja sanoja asian kuvaamiseen. Tuleeko ihminen olla ahdottomasti synnitön, vai ei?

        4. Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
        5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
        6. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        7. ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
        8. Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;

        Ihminen ei koskaan pääse itse synnittömään tilaan, vaan siihen pääsee vain Jeesuksessa. Jokainen, joka on Jeesuksessa, elää Hänen kauttaan ja vain Hänessä laki pysyy voimassa.
        Kutsuttu, vasta kääntynyt alkaa tehdä parannusta, mutta ei tuo parannuksen tekeminen ole sitä, että siitä vain on kaikki synnit hyljätty, vaan se on sitä, että Jeesus kasvattaa ihmisen käsittämään mikä on syntiä ja antaa voiman hyljätä synnin. Se on ARMOA. Jumala armahtaa syntisen uuteen elämään Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen voimavaikutuksella.

        Laittomuus on syntiä. Jeesus kertoo kahden käskyn täyttävän koko lain ja nuo käskyt ovat:
        Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.

        Pitää aina muistaa se, että uskon tie on myös ahdistuksen tie, sillä monen ahdistuksen kautta tie vie Jumalan valtakuntaan. Vasta siellä ahdistus kaikkoaa ja rauha ja ilo saapuu.


      • LähettiläsA

        Jumalan valtakunta on täällä ja siinä on Kuningas, jota myös Rauhan Ruhtinaaksi sanotaan.
        Luukas 17
        20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
        21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Ihminen ei koskaan pääse itse synnittömään tilaan, vaan siihen pääsee vain Jeesuksessa. Jokainen, joka on Jeesuksessa, elää Hänen kauttaan ja vain Hänessä laki pysyy voimassa.
        Kutsuttu, vasta kääntynyt alkaa tehdä parannusta, mutta ei tuo parannuksen tekeminen ole sitä, että siitä vain on kaikki synnit hyljätty, vaan se on sitä, että Jeesus kasvattaa ihmisen käsittämään mikä on syntiä ja antaa voiman hyljätä synnin. Se on ARMOA. Jumala armahtaa syntisen uuteen elämään Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen voimavaikutuksella.

        Laittomuus on syntiä. Jeesus kertoo kahden käskyn täyttävän koko lain ja nuo käskyt ovat:
        Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi.

        Pitää aina muistaa se, että uskon tie on myös ahdistuksen tie, sillä monen ahdistuksen kautta tie vie Jumalan valtakuntaan. Vasta siellä ahdistus kaikkoaa ja rauha ja ilo saapuu.

        >>Ihminen ei koskaan pääse itse synnittömään tilaan, vaan siihen pääsee vain Jeesuksessa. Jokainen, joka on Jeesuksessa, elää Hänen kauttaan ja vain Hänessä laki pysyy voimassa.<<

        Kysäisen edelleen. Miksi tänä aikana ei ole näitä synnittömiä ihmisiä? Mitä itse olen aisteillani nähnyt ja havainnoinut ihmisiä ja myös itseäni, niin he / minä emme ole päässeet eroon synnistä.
        Olen kuullut miten wanhat helluntalaiset ja luterilaiset kertovat, miten tämä on todellisuutta arjen keskellä:

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Niin, kerroppa : Miksi tänä aikan ihmiset tekevät syntiä,- vaikka suullaan tunnustavat olevansa uskossa Jeesukseen ja pelastumeita? Kerro!! Miksi ei ole synnittömiä ihmisiä?

        Niin, pidätkö itseäsi synnittömänä?


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>Ihminen ei koskaan pääse itse synnittömään tilaan, vaan siihen pääsee vain Jeesuksessa. Jokainen, joka on Jeesuksessa, elää Hänen kauttaan ja vain Hänessä laki pysyy voimassa.<<

        Kysäisen edelleen. Miksi tänä aikana ei ole näitä synnittömiä ihmisiä? Mitä itse olen aisteillani nähnyt ja havainnoinut ihmisiä ja myös itseäni, niin he / minä emme ole päässeet eroon synnistä.
        Olen kuullut miten wanhat helluntalaiset ja luterilaiset kertovat, miten tämä on todellisuutta arjen keskellä:

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Niin, kerroppa : Miksi tänä aikan ihmiset tekevät syntiä,- vaikka suullaan tunnustavat olevansa uskossa Jeesukseen ja pelastumeita? Kerro!! Miksi ei ole synnittömiä ihmisiä?

        Niin, pidätkö itseäsi synnittömänä?

        Jotenkin sinä et markku.lievonen pääse mukaan siihen, mitä minä olen Sanan opetuksessa saanut oppia ja kokea. Mistä se johtuu?
        Koeta nyt ymmärtää se, että yksikään muu ihminen kuin vain Ihmisen Poika Jeesus, ei ole täällä ikinä ollut synnitön ja siksi usko Jeesukseen ratkaisee kaiken, sillä Hänessä on synnittömyys.

        Jos sinä uskot mitä Jeesus opettaa, niin aivan väkisinkin sinunkin lihasi kuolee ja voitko väittää, että tämä ei ole Raamatunkin kertomaa?

        Jos sinulla vaikka tekee mieli vainota jotakin ja pyrkiä saamaan hänet sanoista kiinni, niin sinun tulee muistaa mitä Jeesus tuosta vainoamisesta sanoo. Hän käskee rakastaa lähimmäistä ja antaa sisältä hänelle sen hyvän, mitä on itselleen Jumalan armosta sisälleen saanut.


      • LähettiläsA
        LähettiläsA kirjoitti:

        Jotenkin sinä et markku.lievonen pääse mukaan siihen, mitä minä olen Sanan opetuksessa saanut oppia ja kokea. Mistä se johtuu?
        Koeta nyt ymmärtää se, että yksikään muu ihminen kuin vain Ihmisen Poika Jeesus, ei ole täällä ikinä ollut synnitön ja siksi usko Jeesukseen ratkaisee kaiken, sillä Hänessä on synnittömyys.

        Jos sinä uskot mitä Jeesus opettaa, niin aivan väkisinkin sinunkin lihasi kuolee ja voitko väittää, että tämä ei ole Raamatunkin kertomaa?

        Jos sinulla vaikka tekee mieli vainota jotakin ja pyrkiä saamaan hänet sanoista kiinni, niin sinun tulee muistaa mitä Jeesus tuosta vainoamisesta sanoo. Hän käskee rakastaa lähimmäistä ja antaa sisältä hänelle sen hyvän, mitä on itselleen Jumalan armosta sisälleen saanut.

        Markku.lievonen, muista se, että Pyhä Henki kirkastaa meille evankeliumin, eli sen mitä Jeesus puhui ja opetti ja sitä evanekeliumia saarnasivat myös kaikki apostolit ja kertoivat synnyttäneensä sillä saarnalla Jumalalle lapsia. Eli jos ei maistu elävä Sana, niin ei Jumalakaan tule eläväksi, vaan jää kuolleeksi kirjaimeksi. Silloin mielitekona voi olla vaikkapa pyrkimys sanoista toisen ansaan ajaminen ja se tila voi jatkua loputtomasti, vaikka koskaan ei siinä onnistuisi.
        Luukas 11
        41 Mutta antakaa almuksi se, mikä sisällä on; katso, silloin kaikki on teille puhdasta.
        42 Mutta voi teitä, te fariseukset, kun te annatte kymmenykset mintuista ja ruuduista ja kaikenlaisista vihanneksista, mutta sivuutatte oikeuden ja Jumalan rakkauden! Näitä olisi tullut noudattaa eikä noitakaan laiminlyödä.
        43 Voi teitä, te fariseukset, kun te rakastatte etumaista istuinta synagoogissa ja tervehdyksiä toreilla!
        44 Voi teitä, kun te olette niinkuin merkittömät haudat, joiden päällitse ihmiset kävelevät niistä tietämättä!"
        45 Silloin eräs lainoppineista rupesi puhumaan ja sanoi hänelle: "Opettaja, kun noin puhut, niin sinä häpäiset myös meitä".
        46 Mutta hän sanoi: "Voi teitäkin, te lainoppineet, kun te sälytätte ihmisten päälle vaikeasti kannettavia taakkoja ettekä itse sormellannekaan koske niihin taakkoihin!
        47 Voi teitä, kun te rakennatte profeettain hautakammioita, ja teidän isänne ovat heidät tappaneet!
        48 Näin te siis olette isäinne tekojen todistajia ja suostutte niihin: sillä he tappoivat profeetat, ja te rakennatte niille hautakammioita.
        49 Sentähden Jumalan viisaus sanookin: 'Minä lähetän heille profeettoja ja apostoleja, ja muutamat niistä he tappavat ja toisia vainoavat,
        50 että tältä sukukunnalta vaadittaisiin kaikkien profeettain veri, mikä on vuodatettu maailman perustamisesta asti,
        51 hamasta Aabelin verestä Sakariaan vereen saakka, hänen, joka surmattiin alttarin ja temppelin välillä'. Niin, minä sanon teille, se pitää tältä sukukunnalta vaadittaman.
        52 Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet."
        53 Ja hänen sieltä lähtiessään kirjanoppineet ja fariseukset rupesivat kovasti ahdistamaan häntä ja urkkimaan häneltä moninaisia,
        54 väijyen, miten saisivat hänet hänen sanoistaan ansaan.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Markku.lievonen, muista se, että Pyhä Henki kirkastaa meille evankeliumin, eli sen mitä Jeesus puhui ja opetti ja sitä evanekeliumia saarnasivat myös kaikki apostolit ja kertoivat synnyttäneensä sillä saarnalla Jumalalle lapsia. Eli jos ei maistu elävä Sana, niin ei Jumalakaan tule eläväksi, vaan jää kuolleeksi kirjaimeksi. Silloin mielitekona voi olla vaikkapa pyrkimys sanoista toisen ansaan ajaminen ja se tila voi jatkua loputtomasti, vaikka koskaan ei siinä onnistuisi.
        Luukas 11
        41 Mutta antakaa almuksi se, mikä sisällä on; katso, silloin kaikki on teille puhdasta.
        42 Mutta voi teitä, te fariseukset, kun te annatte kymmenykset mintuista ja ruuduista ja kaikenlaisista vihanneksista, mutta sivuutatte oikeuden ja Jumalan rakkauden! Näitä olisi tullut noudattaa eikä noitakaan laiminlyödä.
        43 Voi teitä, te fariseukset, kun te rakastatte etumaista istuinta synagoogissa ja tervehdyksiä toreilla!
        44 Voi teitä, kun te olette niinkuin merkittömät haudat, joiden päällitse ihmiset kävelevät niistä tietämättä!"
        45 Silloin eräs lainoppineista rupesi puhumaan ja sanoi hänelle: "Opettaja, kun noin puhut, niin sinä häpäiset myös meitä".
        46 Mutta hän sanoi: "Voi teitäkin, te lainoppineet, kun te sälytätte ihmisten päälle vaikeasti kannettavia taakkoja ettekä itse sormellannekaan koske niihin taakkoihin!
        47 Voi teitä, kun te rakennatte profeettain hautakammioita, ja teidän isänne ovat heidät tappaneet!
        48 Näin te siis olette isäinne tekojen todistajia ja suostutte niihin: sillä he tappoivat profeetat, ja te rakennatte niille hautakammioita.
        49 Sentähden Jumalan viisaus sanookin: 'Minä lähetän heille profeettoja ja apostoleja, ja muutamat niistä he tappavat ja toisia vainoavat,
        50 että tältä sukukunnalta vaadittaisiin kaikkien profeettain veri, mikä on vuodatettu maailman perustamisesta asti,
        51 hamasta Aabelin verestä Sakariaan vereen saakka, hänen, joka surmattiin alttarin ja temppelin välillä'. Niin, minä sanon teille, se pitää tältä sukukunnalta vaadittaman.
        52 Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet."
        53 Ja hänen sieltä lähtiessään kirjanoppineet ja fariseukset rupesivat kovasti ahdistamaan häntä ja urkkimaan häneltä moninaisia,
        54 väijyen, miten saisivat hänet hänen sanoistaan ansaan.

        Kerrotko avoimesti ilman puheripulia.

        Oletko synnitön eli et tee eläissäsi arkea 24/7 syntiä.?


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kerrotko avoimesti ilman puheripulia.

        Oletko synnitön eli et tee eläissäsi arkea 24/7 syntiä.?

        Olen kertonut, että Jeesuksessa en tee syntiä, se on sula mahdottomuus. En halua irti Hänestä joka on synnitön.

        Kerro sinä nyt omin sanoin mitä tämä Jeesuksen opetus sinun näkökulmastasi tarkoittaa:
        Johannes 8
        34 Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
        35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Olen kertonut, että Jeesuksessa en tee syntiä, se on sula mahdottomuus. En halua irti Hänestä joka on synnitön.

        Kerro sinä nyt omin sanoin mitä tämä Jeesuksen opetus sinun näkökulmastasi tarkoittaa:
        Johannes 8
        34 Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
        35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti.

        Jos ei tätäkään asiaa tehdä monimutkaiseksi ja mysteeriksi, m niin kysyn yksinkertaisesti. Tarvitsetko JUMALAN armoa arkesi keskellä ,- tekemiesi syntien sovittamista Jeesuksen sovitustyön kautta.

        Vastaisitko kyllä tai ei. Älä' pidä tätä kuulusteluna tms,- vaan haluaisin ymmärtää mitä ajattelet.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Jos ei tätäkään asiaa tehdä monimutkaiseksi ja mysteeriksi, m niin kysyn yksinkertaisesti. Tarvitsetko JUMALAN armoa arkesi keskellä ,- tekemiesi syntien sovittamista Jeesuksen sovitustyön kautta.

        Vastaisitko kyllä tai ei. Älä' pidä tätä kuulusteluna tms,- vaan haluaisin ymmärtää mitä ajattelet.

        Et silti taida ymmärtää:) Jeesus on sovittanut syntini portin ulkopuolella olevalla ristillä. Sain jättää Hänen lihaan omat syyni ja syntini, joten en voi jälleen alkaa syntiä tekemään ja palata Jumalan valtakunnasta portin ulkopuolelle ristin juurelle. Ja siitä teosta Raamattu varoittaakin kertoen, että joka uudelleen naulaa Jeesuksen ristille, eli polkee Jumalan armon jalkoihinsa ei tule enää koskaan löytämään Uhria puolestaan.

        En voi olla uskossa silloin tällöin, vaan olen sitä koko aikaisesti, eli 24/7.
        Usko on ELÄMÄ, ei silloin tällöin uskossa käväiseminen, vaan koko elämä.

        Heprealaiskirje 10
        18 Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.
        19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
        21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
        22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
        23 pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
        24 ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;
        25 Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.
        26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
        27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.


      • sanansuojassa
        markku.lievonen kirjoitti:

        Jos ei tätäkään asiaa tehdä monimutkaiseksi ja mysteeriksi, m niin kysyn yksinkertaisesti. Tarvitsetko JUMALAN armoa arkesi keskellä ,- tekemiesi syntien sovittamista Jeesuksen sovitustyön kautta.

        Vastaisitko kyllä tai ei. Älä' pidä tätä kuulusteluna tms,- vaan haluaisin ymmärtää mitä ajattelet.

        Olit markku.lievonen kysynyt LähettiläsA:lta tällaista?
        Tarvitsetko JUMALAN armoa arkesi keskellä ,- tekemiesi syntien sovittamista Jeesuksen sovitustyön kautta.
        Sitten olit kysynyt tämmöistä:
        Oletko synnitön eli et tee eläissäsi arkea 24/7 syntiä.?

        Kyselet välillä jotenkin täysin selkeistä asioista? Kaikkihan löytyy raamatusta, se, miten meidän tulee elää ja sinunkin pitäisi kaikki nämä asiat jo tietää. Kirjoitusasustasi voi jo päätellä, ettet ole enää poikasen iässä, että olet hyvinkin täysi-ikäinen aikuinen, mutta oletko täysi-ikäinen uskossasi?


      • saviseutulainen
        sanansuojassa kirjoitti:

        Olit markku.lievonen kysynyt LähettiläsA:lta tällaista?
        Tarvitsetko JUMALAN armoa arkesi keskellä ,- tekemiesi syntien sovittamista Jeesuksen sovitustyön kautta.
        Sitten olit kysynyt tämmöistä:
        Oletko synnitön eli et tee eläissäsi arkea 24/7 syntiä.?

        Kyselet välillä jotenkin täysin selkeistä asioista? Kaikkihan löytyy raamatusta, se, miten meidän tulee elää ja sinunkin pitäisi kaikki nämä asiat jo tietää. Kirjoitusasustasi voi jo päätellä, ettet ole enää poikasen iässä, että olet hyvinkin täysi-ikäinen aikuinen, mutta oletko täysi-ikäinen uskossasi?

        Markku Lievonen esitti hyvät kysymykset, joihin ei tainnut tainnut saada suoraa vastausta sen paremmin Lähettiläältä kuin sinultakaan, joka vastailit noihin Lievosen kysymyksiin omalla tavallasi, et kuitenkaan "on, on tai ei, ei" tapaan. Siispä kysäistään nyt täältä saviseudunkin suunnasta, että tarvitsetko sinä nm. sanansuojassa koko aikaisesti Jumalan armoa Jeesuksessa Kristuksessa syntiesi sovittajana? Sitten tämä: Elätkö joskus íhan kokonaisen päivän ( 24/7 ) synnittömänä ( ajatuksia, asenteita myöden, puuttuvaisena lähimmäisen rakkaudesta, Jumalan yli kaiken rakastamisesta ... ) Vai oletko joka-aikaisessa omassa kelvottomuudessasi Pyhän Jumalan edessä yksin ja ainoastaan Jeesuksen Kristuksen varassa. "Jos sanomme, ettei meissä ole syntiä, teemme valhettelijaksi HÄNET"!


      • LähettiläsA
        saviseutulainen kirjoitti:

        Markku Lievonen esitti hyvät kysymykset, joihin ei tainnut tainnut saada suoraa vastausta sen paremmin Lähettiläältä kuin sinultakaan, joka vastailit noihin Lievosen kysymyksiin omalla tavallasi, et kuitenkaan "on, on tai ei, ei" tapaan. Siispä kysäistään nyt täältä saviseudunkin suunnasta, että tarvitsetko sinä nm. sanansuojassa koko aikaisesti Jumalan armoa Jeesuksessa Kristuksessa syntiesi sovittajana? Sitten tämä: Elätkö joskus íhan kokonaisen päivän ( 24/7 ) synnittömänä ( ajatuksia, asenteita myöden, puuttuvaisena lähimmäisen rakkaudesta, Jumalan yli kaiken rakastamisesta ... ) Vai oletko joka-aikaisessa omassa kelvottomuudessasi Pyhän Jumalan edessä yksin ja ainoastaan Jeesuksen Kristuksen varassa. "Jos sanomme, ettei meissä ole syntiä, teemme valhettelijaksi HÄNET"!

        Saviseutulainen, sinä olet monessa asiassa kavanut, mutta oletko uskaltanut miettiä sitä, että oletko kasvanut sen iän määrään uskossa, josta Paavali sanoo:
        1. Korinttolaiskirje 2
        6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
        8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
        9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
        10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
        11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
        12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
        16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

        Ei uskossa olla esimerkiksi vain sunnuntaina, vaan usko on koko elämä ja kaikki mitä siihen kuuluu. Uudestisyntynyt ei ole vain välillä Jeesuksessa, vaan hän on koko ajan Hänessä ja elää elämänsä kaikki hetken Jeesuksen kautta.


      • saviseutulainen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Saviseutulainen, sinä olet monessa asiassa kavanut, mutta oletko uskaltanut miettiä sitä, että oletko kasvanut sen iän määrään uskossa, josta Paavali sanoo:
        1. Korinttolaiskirje 2
        6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
        8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
        9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
        10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
        11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
        12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
        16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

        Ei uskossa olla esimerkiksi vain sunnuntaina, vaan usko on koko elämä ja kaikki mitä siihen kuuluu. Uudestisyntynyt ei ole vain välillä Jeesuksessa, vaan hän on koko ajan Hänessä ja elää elämänsä kaikki hetken Jeesuksen kautta.

        Herran Jeesuksen Kristuksen ristin juurella on syntisen paras paikka- myös armahdetun syntisen.


      • LähettiläsA
        saviseutulainen kirjoitti:

        Herran Jeesuksen Kristuksen ristin juurella on syntisen paras paikka- myös armahdetun syntisen.

        Ja suurinta armoa on se, että tuo armahdettu syntinen saa muuttua Jumalan kuvaksi. Ei Jumala jätä ketään armonkerjäläiseksi, vaan vapauttaa synnin orjuudesta, kuten kautta koko Pyhän Sanansa sen kertoo ja lupaa.
        Syntisenä me jokainen tulimme Jeesuksen luokse ja saimme Armon suojan ja kasvatuksen vapauteen.
        Monen ahdistuksen kautta tie käy Jumalan valtakuntaan. Ei ole helppo seurata Jeesusta ja nähdä oma mitättömyys. Ei ole helppo uskoa Jeesuksen jokaista opetusta ja käskyä. Sen takia syntinen, armon alla eläjä joutuu huutamaan Herraa avuksi. Totisesti Hän tulee. Hän on sen luvannut ja kaikki Hänen lupauksensa pitävät.
        Jeesus on ainoa, joka on lihassa voittanut synnin ja siksi meidän lihamme joutuu kuolemaan seuraamalla Jeesusta kasteen haudan kautta uuteen elämään ja vapauteen.


      • saviseutulainen

        Isä meidän rukouksen tiimoilta "roseniolaisittain":


        Anna meille meidän velkamme anteeksi Matt. 6:12.


        Rukous: »Anna meille meidän velkamme anteeksi» on uuden ihmisen sydämen työtä, joka saattaa hänen kaikki muutkin voimansa liikkeelle. Kun sydän ruumiissa pysähtyy eikä enää pakota verta suoniin, silloin on elämä maan päällä päättynyt. Samoin on asianlaita kun tämä rukous lakkaa kuulumasta, niin ettei enää pyydetä anteeksiantamusta, ei enää ole tarvetta tulla armoistuimen luo, silloin on uskonelämä sammunut, silloin Jumalan Henki pakenee.

        Mehän tiedämme, että koko hengellinen elämä riippuu kahdesta pääasiallisesta armotyöstä, joita lyhyesti nimitämme parannukseksi ja uskoksi. Ensinnäkin elävästä synnin tunnosta, joka pakottaa ihmisen sekä pyytämään anteeksi että rukoilemaan voimaa. Toiseksi sen armon tunnosta, joka johtaa ihmisen armoistuimen luo anomaan ja vastaanottamaan tätä anteeksiantamusta. Tätä hengellisen elämämme tärkeintä kohtaa teroittaakseen Herra opetti meille tämän rukouksen.

        Tiedämme, että vaikka ihmisellä olisi kaikki muu, mikä kuuluu elämään ja jumalisuuteen, mutta häneltä puuttuisi tämä oleskelu armoistuimen luona, olisi kaikki väärää ja kuollutta, niin kuin Herra Kristus vakuuttaa sanoessaan Efeson seurakunnan enkelille: »Minulla on sinua vastaan, että olet hylännyt ensimmäisen rakkautesi.» Ensimmäinen rakkaus on kihlausajan rakkautta, vasta-armoitetun rakkautta anteeksi saamisestaan, josta Herra sanoi: »Jolle paljon on anteeksi annettu, se myös paljon rakastaa.»

        Tämä on ensimmäinen asia, jonka tämä rukous tahtoo opettaa meille. Sillä kun Herra opetti lapsiansa tässä päivittäisessä rukouksessa rukoilemaan: Anna meille meidän velkamme anteeksi, huomaan siitä ensinnäkin, että hänen lastensa täytyy yhä jatkuvasti tuntea anteeksiantamuksen tarvetta ja niin muodoin tuntea ne synnit, jotka painavat heitä. Hän ei nimittäin ole tarkoittanut rukoustansa tyhjäksi sellaisen pyytämiseksi, josta ei enää huolehdita, siis ulkokullaisuudeksi, vaan todellisen huolen tunnustukseksi. Jumala varjelkoon meitä sellaisesta ulkokultailemisesta, niin että edelleenkin rukoilisimme tätä rukousta tuntematta itsessämme mitään huolettavia syntejä!

        Niin huomaamme siis tämän rukouksen todistavan, että tosikristityillä on pysyväinen synnintunto ja pysyväinen tarve saada vakuutus syntiensä anteeksisaamisesta. Tämä oli ensimmäinen asia, joka meidän tästä tulisi oppia ja jota pitäisi vakavasti ajatella.
        ...

        ( C.O.Rosenius )


      • LähettiläsA
        saviseutulainen kirjoitti:

        Isä meidän rukouksen tiimoilta "roseniolaisittain":


        Anna meille meidän velkamme anteeksi Matt. 6:12.


        Rukous: »Anna meille meidän velkamme anteeksi» on uuden ihmisen sydämen työtä, joka saattaa hänen kaikki muutkin voimansa liikkeelle. Kun sydän ruumiissa pysähtyy eikä enää pakota verta suoniin, silloin on elämä maan päällä päättynyt. Samoin on asianlaita kun tämä rukous lakkaa kuulumasta, niin ettei enää pyydetä anteeksiantamusta, ei enää ole tarvetta tulla armoistuimen luo, silloin on uskonelämä sammunut, silloin Jumalan Henki pakenee.

        Mehän tiedämme, että koko hengellinen elämä riippuu kahdesta pääasiallisesta armotyöstä, joita lyhyesti nimitämme parannukseksi ja uskoksi. Ensinnäkin elävästä synnin tunnosta, joka pakottaa ihmisen sekä pyytämään anteeksi että rukoilemaan voimaa. Toiseksi sen armon tunnosta, joka johtaa ihmisen armoistuimen luo anomaan ja vastaanottamaan tätä anteeksiantamusta. Tätä hengellisen elämämme tärkeintä kohtaa teroittaakseen Herra opetti meille tämän rukouksen.

        Tiedämme, että vaikka ihmisellä olisi kaikki muu, mikä kuuluu elämään ja jumalisuuteen, mutta häneltä puuttuisi tämä oleskelu armoistuimen luona, olisi kaikki väärää ja kuollutta, niin kuin Herra Kristus vakuuttaa sanoessaan Efeson seurakunnan enkelille: »Minulla on sinua vastaan, että olet hylännyt ensimmäisen rakkautesi.» Ensimmäinen rakkaus on kihlausajan rakkautta, vasta-armoitetun rakkautta anteeksi saamisestaan, josta Herra sanoi: »Jolle paljon on anteeksi annettu, se myös paljon rakastaa.»

        Tämä on ensimmäinen asia, jonka tämä rukous tahtoo opettaa meille. Sillä kun Herra opetti lapsiansa tässä päivittäisessä rukouksessa rukoilemaan: Anna meille meidän velkamme anteeksi, huomaan siitä ensinnäkin, että hänen lastensa täytyy yhä jatkuvasti tuntea anteeksiantamuksen tarvetta ja niin muodoin tuntea ne synnit, jotka painavat heitä. Hän ei nimittäin ole tarkoittanut rukoustansa tyhjäksi sellaisen pyytämiseksi, josta ei enää huolehdita, siis ulkokullaisuudeksi, vaan todellisen huolen tunnustukseksi. Jumala varjelkoon meitä sellaisesta ulkokultailemisesta, niin että edelleenkin rukoilisimme tätä rukousta tuntematta itsessämme mitään huolettavia syntejä!

        Niin huomaamme siis tämän rukouksen todistavan, että tosikristityillä on pysyväinen synnintunto ja pysyväinen tarve saada vakuutus syntiensä anteeksisaamisesta. Tämä oli ensimmäinen asia, joka meidän tästä tulisi oppia ja jota pitäisi vakavasti ajatella.
        ...

        ( C.O.Rosenius )

        Isä meidän rukous on se rukous, jota minä rukoilen. En juurikaan neuvo Jumalaa, vaan tyydyn Hänen tahtoonsa.
        Jotenkin tuo saviseutulaisen tuoma kirjoitus ei sovellu keskusteltuun aiheeseen.
        Vaikuttaisi kuin hän luulisi, että uudestisyntynyt ihminen on menettänyt kokonaan synnintunnon, vaikka asia on juuri päinvastoin. Uudesti Jumalan Sanasta ja Pyhästä Hengestä syntynyt on niin herkkä synnille, että hän havaitsee sen ennen kuin se teoksi muuttuu.

        Esimerkiksi jos ajatuksiin tulee sellainen asia, että tuolle ihmiselle voisin sanoa rumasti koska hän kohtelee minua rumasti (vain esimerkki, ei tarkoita sitä, että koskisi täällä jotakin), niin Pyhä Henki muistuttaa heti paikalla miten lähimmäistä on kohdeltava, jopa vihollista, eli rumasti sanominen kuolee jo ajatustasolle.

        Tai jos tekisi mieli käyttää hyväksi epärehellisin keinoin jotakin asiaa, joka tuo taloudellista etua, vaikkapa verokiertoa tai jotakin muuta, niin sellainen halu kuolee jo ajatustasolle Sanan ja Pyhän Hengen Lähteen voimasta. Täytyy kyllä sanoa, että ei tee edes mieli tehdä vääriä tekoja ja verot maksan koska ne kuuluu maksaa, jotta yhteiskunta toimii.

        Uudestisyntynyt ei tarkkaile kaiken aikaa itseään, vaan luottaa siihen, että lampussa on Öljy, joka valaisee kaikki ansatkin ja siksi uudestisyntynyt ihminen on täysin vapaa.
        Jos Pyhä Henki ei olisi astiassa, niin ihminen ei käsittäisi edes sitä mitä synti on.


      • LähettiläsA
        LähettiläsA kirjoitti:

        Isä meidän rukous on se rukous, jota minä rukoilen. En juurikaan neuvo Jumalaa, vaan tyydyn Hänen tahtoonsa.
        Jotenkin tuo saviseutulaisen tuoma kirjoitus ei sovellu keskusteltuun aiheeseen.
        Vaikuttaisi kuin hän luulisi, että uudestisyntynyt ihminen on menettänyt kokonaan synnintunnon, vaikka asia on juuri päinvastoin. Uudesti Jumalan Sanasta ja Pyhästä Hengestä syntynyt on niin herkkä synnille, että hän havaitsee sen ennen kuin se teoksi muuttuu.

        Esimerkiksi jos ajatuksiin tulee sellainen asia, että tuolle ihmiselle voisin sanoa rumasti koska hän kohtelee minua rumasti (vain esimerkki, ei tarkoita sitä, että koskisi täällä jotakin), niin Pyhä Henki muistuttaa heti paikalla miten lähimmäistä on kohdeltava, jopa vihollista, eli rumasti sanominen kuolee jo ajatustasolle.

        Tai jos tekisi mieli käyttää hyväksi epärehellisin keinoin jotakin asiaa, joka tuo taloudellista etua, vaikkapa verokiertoa tai jotakin muuta, niin sellainen halu kuolee jo ajatustasolle Sanan ja Pyhän Hengen Lähteen voimasta. Täytyy kyllä sanoa, että ei tee edes mieli tehdä vääriä tekoja ja verot maksan koska ne kuuluu maksaa, jotta yhteiskunta toimii.

        Uudestisyntynyt ei tarkkaile kaiken aikaa itseään, vaan luottaa siihen, että lampussa on Öljy, joka valaisee kaikki ansatkin ja siksi uudestisyntynyt ihminen on täysin vapaa.
        Jos Pyhä Henki ei olisi astiassa, niin ihminen ei käsittäisi edes sitä mitä synti on.

        Asiaa voi kirkastaa toisinkin päin, eli pysyisikö laki voimassa jos kiertäisin veroja. Ei pysyisi, sillä olisin silloin epärehellinen ja en rakastaisi lähimmäistäni, vaan vaikeuttaisin yhteiskunnan toimintaa.
        Pysyisikö laki voimassa, jos hyväksyisin kaikki mitä kerrotaan ja opetetaan miellyttääkseni kanssakulkijoita. Ei pysyisi, sillä silloin en rakastaisi lähimmäisiäni pyrkimyksenä tuoda valoa siihen, mikä ei pidä Raamatun kanssa yhtä.
        Pysyisikö laki voimassa, jos haukkuisin lähimmäistä eksyttäjäksi ja hakisin Raamatusta jakeita joilla sen osottaisin. Ei pysyisi, sillä silloin olisin levän raamattukotelon kantaja ja tuosta Jeesus erityisesti varoitti.
        Pysyisikö laki voimassa, jos en valvoisi itseäni, vaan käyttäisin kaiken aikani lähimmäisten valvomiseen ja jopa tuomitsemiseen. Ei pysyisi, sillä silloin minua ei olisi kutsuttu evankeliumin julistajaksi ja en kirkastaisi Jeesuksen nimeä, vaan häpäisisin Hänen opetuksiaan.

        Armo on valtava, sillä Jeesus täytti lain ja me saamme elää täytetyssä laissa ja vapaudessa.

        Matteus 5
        13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.
        14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
        15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.
        17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
        20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.


    • sanansuojassa

      Olipas hyvä aloitus ja monenlaisia tekstejä tässä ketjussa. Tämä Johanneksen kohta on aivan erityinen:

      (Huomaappa 9 jakeen sanojen sisöltö hieman edempää;
      9. Ei yksikään JUMALASTA SYNTYNYT tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt)

      Kun ihminen on jo kasvanut Herran Sanan tuntemisessa ja Sana on saanut hänessä rauhassa tehdä työtään, niin tuo jae on astunut silloin jo voimaan. Sana on tosiaan silloin etusijalla jo heti varoittamassa ihmisen lihasta ulos pyrkivistä synneistä, etteivät ne tekosynneiksi asti edes onneksi ehdi.
      Sanan mukaan liha on heikko, mutta kun Sana tuleeki Pyhän Hengen kautta suuremmaksi, tehtyään meissä työn kuolettaen lihan tieltä pois, seuraa sellainen vapaus, jonka ei tarvitse syntien edessä horjua enää. Sekin on armoa ja vapautta Herrassa. Ja silloin aivan erityisesti tuo jae 9 tulee todeksi elävässä elämässä, että Sana eli Jumalan siemen pysyy oikeasti ihmisessä, eikä hän kertakaikkiaan saata syntiä enää tehdä. Mikä mahtava etuoikeus : )
      Samoin yksi kohta, jossa kerrottiin samojen jakeiden olevan jo pitemmälle kasvaneille ja vasta kasvuansa aloitteleville, on niin totta, että ei voi kuin ihmetellä Jumalan mittaamatonta viisautta. Sana on kyllä sellainen viisauksien aarteiden lähde, ettei hienompaa ammennusastiaa voi olla meille olemassa. Kumpa vain kaikki tämän käsittäisivät : )

    • markku.lievonen

      Niin, edelleen ihmettelen, miksi ihmiselle, joka sanoo olevansa uskossa Jeesukseen on niiiiiiiiiiiiiiiiin vaikea myöntää olevansa syntinen ja siten tekevänsä syntiä arjen keksellään / elämiseen liittyen. Jos näin ei olisi, niin mihin ihmeeseen ihminen tarvitsisi enää armoa j aolla siten armahdettu syntinen.
      Pysähtykääpä ja tutkikaa tätä ilmoitusta, jossa mielestäni parhaiten on kuvattu turmeltuneen ihmisen olemus ja tahtotila ja siten mistä JUMALA aivoitti pelastaa ihmisen. Siis YKSINKERTAISTA asia,- äläkä tee tätä yksinkertaista asiaa monimutkaiseksi ja mysteeriseksi. Siis, jos joku kysäisi sinulta mitä teet arkenasi ajatellen syntiä ja synti käsitettä, niin vastaa näin;


      12. Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä.
      13. Onko siis hyvä tullut minulle kuolemaksi? Pois se! Vaan synti, että se.... synniksi.... nähtäisiin, on hyvän kautta.... tuottanut... minulle ...kuoleman, että synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta.
      14. Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, .......myyty....... synnin ...........alaisuuteen.
      15. Sillä ......minä........ en...... tunne .......omakseni sitä, mitä teen; sillä MINÄ EN TOTEUTA sitä, MITÄ TAHDON, vaan mitä minä vihaan, sitä .......minä...... TEEN.
      16. Mutta jos minä TEEN SITÄ, mitä EN TAHDO, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
      17. Niin en nyt enää tee sitä minä, VAAN...... SYNTI, .....JOKA .......MINUSSA..... ASUU.
      18. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta VOIMAA HYVÄN TOTEUTTAMISEEN EI;
      19. sillä sitä hyvää, mitä....... minä .......tahdon, minä .......en .......tee, vaan sitä PAHAA, mitä en tahdo, MINÄ TEEN.
      20. Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, VAAN SYNTI, joka MINUSSA ASUU.
      21. Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;
      22. sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin,
      23. mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on.
      24. Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?
      25. Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.

      Niin, voiko enää tuon yksinkertaisemmin enää ilmentää ihmisen olemusta, miten ihminen on synnin orjuuttama ja juuri tästä tilasta JUMALA aivoitti pelastaa ihmisen.

      Tai kuka väittää, ettei tee arjessaan syntiä? Eläkäämme todellisuudessa,- ei fiktiivisessä kuvitusmaailmassa.

      • LähettiläsA

        Kirjoitin hetki sitten tuonne ylemmäs tämän, jonka tuon nyt tähän. Jos sinulla on kysymyksiä edelleen, niin keskustellaan siitä asiasta, että onko totta se, että Jumala lähetti ainokaisensa vapauttamaan synnin orjat.
        Asiaa voi kirkastaa toisinkin päin, eli pysyisikö laki voimassa jos kiertäisin veroja. Ei pysyisi, sillä olisin silloin epärehellinen ja en rakastaisi lähimmäistäni, vaan vaikeuttaisin yhteiskunnan toimintaa.
        Pysyisikö laki voimassa, jos hyväksyisin kaikki mitä kerrotaan ja opetetaan miellyttääkseni kanssakulkijoita. Ei pysyisi, sillä silloin en rakastaisi lähimmäisiäni pyrkimyksenä tuoda valoa siihen, mikä ei pidä Raamatun kanssa yhtä.
        Pysyisikö laki voimassa, jos haukkuisin lähimmäistä eksyttäjäksi ja hakisin Raamatusta jakeita joilla sen osottaisin. Ei pysyisi, sillä silloin olisin levän raamattukotelon kantaja ja tuosta Jeesus erityisesti varoitti.
        Pysyisikö laki voimassa, jos en valvoisi itseäni, vaan käyttäisin kaiken aikani lähimmäisten valvomiseen ja jopa tuomitsemiseen. Ei pysyisi, sillä silloin minua ei olisi kutsuttu evankeliumin julistajaksi ja en kirkastaisi Jeesuksen nimeä, vaan häpäisisin Hänen opetuksiaan.

        Armo on valtava, sillä Jeesus täytti lain ja me saamme elää täytetyssä laissa ja vapaudessa.

        Matteus 5
        13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.
        14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
        15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.
        17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
        20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Kirjoitin hetki sitten tuonne ylemmäs tämän, jonka tuon nyt tähän. Jos sinulla on kysymyksiä edelleen, niin keskustellaan siitä asiasta, että onko totta se, että Jumala lähetti ainokaisensa vapauttamaan synnin orjat.
        Asiaa voi kirkastaa toisinkin päin, eli pysyisikö laki voimassa jos kiertäisin veroja. Ei pysyisi, sillä olisin silloin epärehellinen ja en rakastaisi lähimmäistäni, vaan vaikeuttaisin yhteiskunnan toimintaa.
        Pysyisikö laki voimassa, jos hyväksyisin kaikki mitä kerrotaan ja opetetaan miellyttääkseni kanssakulkijoita. Ei pysyisi, sillä silloin en rakastaisi lähimmäisiäni pyrkimyksenä tuoda valoa siihen, mikä ei pidä Raamatun kanssa yhtä.
        Pysyisikö laki voimassa, jos haukkuisin lähimmäistä eksyttäjäksi ja hakisin Raamatusta jakeita joilla sen osottaisin. Ei pysyisi, sillä silloin olisin levän raamattukotelon kantaja ja tuosta Jeesus erityisesti varoitti.
        Pysyisikö laki voimassa, jos en valvoisi itseäni, vaan käyttäisin kaiken aikani lähimmäisten valvomiseen ja jopa tuomitsemiseen. Ei pysyisi, sillä silloin minua ei olisi kutsuttu evankeliumin julistajaksi ja en kirkastaisi Jeesuksen nimeä, vaan häpäisisin Hänen opetuksiaan.

        Armo on valtava, sillä Jeesus täytti lain ja me saamme elää täytetyssä laissa ja vapaudessa.

        Matteus 5
        13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.
        14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
        15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.
        17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
        20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Sanokaamme asia yksinkertaisesti ja siten helposti ymmärtäen.

        Lue tue edellä olevassa viestissäni JUMALAN ilmoitus, joka kuvaa todellisuutta ja aluetta, mitä otsikko pitää sisällään.
        Toivoisin, että pysyisit vain tässä asiassa / asia kerrallaan, eikä hyppelehtien asioiosta toiseen.
        JUMALA juuri aivoitti vapauttaa ja siten pelastaa ihmisen tuosta tilasta,- mutta ei ennallistaa ihmistä tässä ajassa synnittömäksi.

        Niin, uskonnollisuuden keksintö on kuvitella, miten Jeesukseen uskova ihminen olisi synnintekemisestä vapaa ja vapautettu. JUURI tuohon liittyykin, miten monen ihminsen on niiiiiiiiiiiiiiiin vaikea myöntää tekevänsä syntiä arjen keskellä ja näin hän elää näyteikkunamaista salailevaa elämäänsä.

        Niin, missä on se vapaus ja ilo Herrassa? Niin, tätä valheessa elämistä voi kuvata tuo puskasta kirjoittamisen tila eli ihminen ei siten näytä mitä on. No, tälläkö se ongelma ratkaistaan? Väittämällä synnittömyyttään,- vaikka JUMALA sanassaan paljastaa ihmisen syntiseksi. "Synti ASUU minussa" ,- käsitteellä.


    • sanansuojassa

      Olit saviseutulainen kysynyt minulta ja LähettiläsA oli vastannut. Olit kirjoittanut näin:

      (Vai oletko joka-aikaisessa omassa kelvottomuudessasi Pyhän Jumalan edessä yksin ja ainoastaan Jeesuksen Kristuksen varassa. "Jos sanomme, ettei meissä ole syntiä, teemme valhettelijaksi HÄNET"!)

      Kyllä minä vastaan ja LähettiläsA kertoi jo miten raamattu asian opettaa. Sinä haluat korostaa tuota ristinjuurella olemista ja siihen jäämistä, josta taannoin minuun jo loukkaannuitkin, kun kerroin, ettei meidän ole siihen tarvetta lihan kuoltua jäädä. Silläkin tarkoitin sitä, mitä sinä et käsitä, että en minä ristiä halvenna, vaan yritin kertoa sitä, että se ei sinällään ole viimeinen etappi uskon elämässä, vaan meidän on siitäkin noustava ja katsottava Jeesukseen.
      Hänhän on elossa, ei Hän enää ole siinä ristillä. Hänet kirjaimellisesti laskettiin ristinpuulta hautaan ja nyt Hän on jo Isän luona. Olet ilmeisesti vieläkin loukkaantunut, mutta minä en ole loukkaantunut sinuun.
      Sekään, milloin silmämme avautuvat asialle, ei ole aina heti itsellemmekään selvää. Herra todella Sanassaan lupaa sen vapauden, että saamme voiman vastustaa syntiä, kun Pyhä Henki meitä myös valvoo ja meidänkin on valvottava (Sanan kautta), ettemme lähde enää hairahtumaan synnin tielle. Ihminen olen, syntinen, mutta kun Herran Sana kasvaa sisällä ja sinäkin alat todella käsittää, mitä se elävässä elämässä tarkoittaa, niin silloin ymmärrät vastauksetkin. Se, miten niitä voisi sieltä Sanasta vielä paremmin selittää, niin ymmärrät senkin, kun oma ymmärryksesi avautuu.

      • markku.lievonen

        Sanotko tälle aamenen ja siten tunustat sen olevan todellisuutta kohdallasi,- niin ilman puheripulia;

        15. Sillä ......minä........ en...... tunne .......omakseni sitä, mitä teen; sillä MINÄ EN TOTEUTA sitä, MITÄ TAHDON, vaan mitä minä vihaan, sitä .......minä...... TEEN.
        16. Mutta jos minä TEEN SITÄ, mitä EN TAHDO, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
        17. Niin en nyt enää tee sitä minä, VAAN...... SYNTI, .....JOKA .......MINUSSA..... ASUU.
        18. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta VOIMAA HYVÄN TOTEUTTAMISEEN EI;
        19. sillä sitä hyvää, mitä....... minä .......tahdon, minä .......en .......tee, vaan sitä PAHAA, mitä en tahdo, MINÄ TEEN.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Sanotko tälle aamenen ja siten tunustat sen olevan todellisuutta kohdallasi,- niin ilman puheripulia;

        15. Sillä ......minä........ en...... tunne .......omakseni sitä, mitä teen; sillä MINÄ EN TOTEUTA sitä, MITÄ TAHDON, vaan mitä minä vihaan, sitä .......minä...... TEEN.
        16. Mutta jos minä TEEN SITÄ, mitä EN TAHDO, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
        17. Niin en nyt enää tee sitä minä, VAAN...... SYNTI, .....JOKA .......MINUSSA..... ASUU.
        18. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta VOIMAA HYVÄN TOTEUTTAMISEEN EI;
        19. sillä sitä hyvää, mitä....... minä .......tahdon, minä .......en .......tee, vaan sitä PAHAA, mitä en tahdo, MINÄ TEEN.

        Jospa et jättäisi lukemista tuohon, eli et tekisi sitä raamattukoteloa, jolla saisit tyrmättyä Jumalan Sanoman ja Paavalin ilon siitä miten hän syntinen sai tulla vapaaksi Jeesuksen Kristuksen takia, ei itsensä takia.
        Paavali ei koskaan ylistänyt itseään, vaan kertoi kuinka suuri syntinen hän oli ollut ennen Jeesuksen kohtaamista.


      • LähettiläsA
        LähettiläsA kirjoitti:

        Jospa et jättäisi lukemista tuohon, eli et tekisi sitä raamattukoteloa, jolla saisit tyrmättyä Jumalan Sanoman ja Paavalin ilon siitä miten hän syntinen sai tulla vapaaksi Jeesuksen Kristuksen takia, ei itsensä takia.
        Paavali ei koskaan ylistänyt itseään, vaan kertoi kuinka suuri syntinen hän oli ollut ennen Jeesuksen kohtaamista.

        Vakava varoitus Paavalilta:
        8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
        2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
        3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,
        4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.
        5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
        6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
        7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
        8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Jospa et jättäisi lukemista tuohon, eli et tekisi sitä raamattukoteloa, jolla saisit tyrmättyä Jumalan Sanoman ja Paavalin ilon siitä miten hän syntinen sai tulla vapaaksi Jeesuksen Kristuksen takia, ei itsensä takia.
        Paavali ei koskaan ylistänyt itseään, vaan kertoi kuinka suuri syntinen hän oli ollut ennen Jeesuksen kohtaamista.

        Paavali opettaa tuon tässä ja nyt käsitteellä,- ei menneisyyteensä viitaten. Huomaa todellisuus, miten KAIKKI muut ilmoitukset ihmisen olemuksesta nivoutuu erittäin kauniiisti ja ristiriidattomasti juuri tuonkin opetuksen kanssa.

        mutta, kuten lukijat ja kaikki havaitsemme, niin ihmiselle on niiiiiiiiiiiiiin vaikea myöntää todellisuuttaan, miten synti ASUU ihmisessä ja ihmisellä ei ole vapaata tahtoa muuttaa tekemisiään. Voimaa siihen.

        On helppo olla voittajan puolella ja tyytyä ja olla todellisuudessa.


      • sanansuojassa
        markku.lievonen kirjoitti:

        Sanotko tälle aamenen ja siten tunustat sen olevan todellisuutta kohdallasi,- niin ilman puheripulia;

        15. Sillä ......minä........ en...... tunne .......omakseni sitä, mitä teen; sillä MINÄ EN TOTEUTA sitä, MITÄ TAHDON, vaan mitä minä vihaan, sitä .......minä...... TEEN.
        16. Mutta jos minä TEEN SITÄ, mitä EN TAHDO, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
        17. Niin en nyt enää tee sitä minä, VAAN...... SYNTI, .....JOKA .......MINUSSA..... ASUU.
        18. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta VOIMAA HYVÄN TOTEUTTAMISEEN EI;
        19. sillä sitä hyvää, mitä....... minä .......tahdon, minä .......en .......tee, vaan sitä PAHAA, mitä en tahdo, MINÄ TEEN.

        markku.lievonen, jos ihminen on antanut elämänsä Jeesukselle ja jos hän haluaa Jeesusta seurata, niin hän ottaa "sen ristinsä" ja todella seuraa sitten Jeesusta, jättäen syntinsä kasteen hautaan. Herran seuraaminen on itsensäkieltämisen tie, mutta se tie vie silti vapauteen, ei synnin orjuuteen.
        Ja viitaten tuomiisi jakeisiin, niin lihassamme ei tosiaan asu mitään hyvää ja vain Jeesus on synnitön. Eli yksinkertaisesti sanottuna, meidän tulee tehdä Herran Sanan ja tahdon mukaan = vapaus Herrassa, ei lihamme tahdon mukaan.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Paavali opettaa tuon tässä ja nyt käsitteellä,- ei menneisyyteensä viitaten. Huomaa todellisuus, miten KAIKKI muut ilmoitukset ihmisen olemuksesta nivoutuu erittäin kauniiisti ja ristiriidattomasti juuri tuonkin opetuksen kanssa.

        mutta, kuten lukijat ja kaikki havaitsemme, niin ihmiselle on niiiiiiiiiiiiiin vaikea myöntää todellisuuttaan, miten synti ASUU ihmisessä ja ihmisellä ei ole vapaata tahtoa muuttaa tekemisiään. Voimaa siihen.

        On helppo olla voittajan puolella ja tyytyä ja olla todellisuudessa.

        Tietenkin minun olisi tullut muistaa se, että sinä et tunne Raamattua kuin osittain ja siksi et käsittänyt sitä kertomaani, että Paavali oli syntinen ENNEN Jeesuksen tapaamista. Korjaan nyt tilanteen ja tuon sinunkin luettavaksesi Paavalin oman kertoman asiasta. Hän kertoo olleensa suurin syntinen tietämättömyyden ja epäuskon ajalla ja koska hän oli tuollaisessa tilassa tehdessään syntiä, hän sai armon ja laupeuden, eli sai anteeksi ennen tekemänsä teot.
        Paavali ei todellakaan palannut tekemään syntiä saatuaan kokea noin valtavan armon ja laupeuden.

        1. kirje Timoteukselle 1
        12 Minä kiitän häntä, joka minulle on voimaa antanut, Kristusta Jeesusta, meidän Herraamme, siitä, että hän katsoi minut uskolliseksi ja asetti palvelukseensa

        13 minut, entisen pilkkaajan ja vainoojan ja väkivallantekijän. Mutta minä sain laupeuden, koska olin tehnyt sitä tietämättömänä, epäuskossa;

        14 ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
        16 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi.
        17 Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen.
        18 Tämän käskyn minä annan sinun toimitettavaksesi, poikani Timoteus, aikaisempien, sinusta lausuttujen ennustusten mukaisesti, että niiden nojalla taistelisit jalon taistelun,
        19 säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet.
        20 Niitä ovat Hymeneus ja Aleksander, jotka minä olen antanut saatanan haltuun, kuritettaviksi, etteivät enää pilkkaisi.
        14 ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
        16 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi.
        17 Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen.
        18 Tämän käskyn minä annan sinun toimitettavaksesi, poikani Timoteus, aikaisempien, sinusta lausuttujen ennustusten mukaisesti, että niiden nojalla taistelisit jalon taistelun,
        19 säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet.
        20 Niitä ovat Hymeneus ja Aleksander, jotka minä olen antanut saatanan haltuun, kuritettaviksi, etteivät enää pilkkaisi.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Vakava varoitus Paavalilta:
        8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
        2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
        3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,
        4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.
        5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
        6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
        7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
        8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        Toivon hartaasti, että ymmärtäisit tuon Raamatun ilmoituksen,- koska juuri tuota ajan takaa eli se on juuri todisteena itseäsi vastaan, mitä aiemmin toit esille.

        7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.

        Paavali kuvaa juuri tuota tilaa ihmisessä jonka aiemmin toin esille. Lihan mieli on turmeltuneen ihmisen tila / lihallisuutemme, joka ei voi toteuttaa JUMALAN tahtoa. Juuri tuo avaa ymmärryksen mitä armo on.

        Armo on mm ymmärryksen laajentumisen kautta nähdä tilansa / lihallisuus ja nähdä miten JUMALA pelastaa ihmisen tästä tilasta.

        Paavali huudahtaa; KUKA pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista! Paavali ei huuda; Kuka muuttaisi minut synnittömäksi! Ennalllistaisi pois kuoleman ruumiini pois synnistä.

        Huomioikaa todellisuus, miten koko pelastuminen / uudestisyntyminen on mielenuutos ihmisessä. Näkökyvyn saaminen. Itsetunnosta on kysymys.


      • markku.lievonen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Tietenkin minun olisi tullut muistaa se, että sinä et tunne Raamattua kuin osittain ja siksi et käsittänyt sitä kertomaani, että Paavali oli syntinen ENNEN Jeesuksen tapaamista. Korjaan nyt tilanteen ja tuon sinunkin luettavaksesi Paavalin oman kertoman asiasta. Hän kertoo olleensa suurin syntinen tietämättömyyden ja epäuskon ajalla ja koska hän oli tuollaisessa tilassa tehdessään syntiä, hän sai armon ja laupeuden, eli sai anteeksi ennen tekemänsä teot.
        Paavali ei todellakaan palannut tekemään syntiä saatuaan kokea noin valtavan armon ja laupeuden.

        1. kirje Timoteukselle 1
        12 Minä kiitän häntä, joka minulle on voimaa antanut, Kristusta Jeesusta, meidän Herraamme, siitä, että hän katsoi minut uskolliseksi ja asetti palvelukseensa

        13 minut, entisen pilkkaajan ja vainoojan ja väkivallantekijän. Mutta minä sain laupeuden, koska olin tehnyt sitä tietämättömänä, epäuskossa;

        14 ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
        16 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi.
        17 Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen.
        18 Tämän käskyn minä annan sinun toimitettavaksesi, poikani Timoteus, aikaisempien, sinusta lausuttujen ennustusten mukaisesti, että niiden nojalla taistelisit jalon taistelun,
        19 säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet.
        20 Niitä ovat Hymeneus ja Aleksander, jotka minä olen antanut saatanan haltuun, kuritettaviksi, etteivät enää pilkkaisi.
        14 ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
        16 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi.
        17 Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen.
        18 Tämän käskyn minä annan sinun toimitettavaksesi, poikani Timoteus, aikaisempien, sinusta lausuttujen ennustusten mukaisesti, että niiden nojalla taistelisit jalon taistelun,
        19 säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet.
        20 Niitä ovat Hymeneus ja Aleksander, jotka minä olen antanut saatanan haltuun, kuritettaviksi, etteivät enää pilkkaisi.

        Paavali opetti mitä hän on tässä ja nyt hetkessä eli kuvaa turmeltuneen ihmisen olemusta tuossa Roomalaisille 7.
        Vai olenko väärässä?
        Juuri tuohon todellisuuteen liitty, miten ihminen on armosta pelastunut ja ihmisellä itsellään ei ole osaa ei arpaa pelastuksensa kanssa ja koko uskossa vaelluksensa. KAIKKI on JUMALAN vaikutusta ihimseen.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Toivon hartaasti, että ymmärtäisit tuon Raamatun ilmoituksen,- koska juuri tuota ajan takaa eli se on juuri todisteena itseäsi vastaan, mitä aiemmin toit esille.

        7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.

        Paavali kuvaa juuri tuota tilaa ihmisessä jonka aiemmin toin esille. Lihan mieli on turmeltuneen ihmisen tila / lihallisuutemme, joka ei voi toteuttaa JUMALAN tahtoa. Juuri tuo avaa ymmärryksen mitä armo on.

        Armo on mm ymmärryksen laajentumisen kautta nähdä tilansa / lihallisuus ja nähdä miten JUMALA pelastaa ihmisen tästä tilasta.

        Paavali huudahtaa; KUKA pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista! Paavali ei huuda; Kuka muuttaisi minut synnittömäksi! Ennalllistaisi pois kuoleman ruumiini pois synnistä.

        Huomioikaa todellisuus, miten koko pelastuminen / uudestisyntyminen on mielenuutos ihmisessä. Näkökyvyn saaminen. Itsetunnosta on kysymys.

        Markki.lievonen, sinulla itselläsi on tuota puheripulia, josta muita syytätä. Keskisty kerrankin lukemaan Raamatun ilmoituksia ja pyydä Jumalalta apua niiden ymmärtämiseen, eli huuda Herraa avuksesi.
        Paavali kertoo tehneensä syntiä niin voimakkaasti, että pitää itseään suurimpana syntisensä entisten tekojen takia, jotka hän on tehnyt ennen kuin tutustui Jeesukseen ja hän kertoo, että koska hän teki TIETÄMÄTTÖMYYDEN ja EPÄUSKON ajalla syntiä sai hän LAUPEUDEN ja ARMON.
        Paavali varoittaa alati ihmistä palaamasta lihan alaisuuteen ja muistuttaa, että uudestisyntyneen tulee vaeltaa Hengessä, jotta synti ei saisi otetta ja ihminen kävisi kelvottomaksi Jumalalle.

        Paavali kertoo tässä miksi hän suurin syntinen sai laupeuden:
        13 minut, entisen pilkkaajan ja vainoojan ja väkivallantekijän. Mutta minä sain laupeuden, koska olin tehnyt sitä tietämättömänä, epäuskossa;

        Tämä on Paavalin kertomaa:
        8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        Paavali opetti mitä hän on tässä ja nyt hetkessä eli kuvaa turmeltuneen ihmisen olemusta tuossa Roomalaisille 7.
        Vai olenko väärässä?
        Juuri tuohon todellisuuteen liitty, miten ihminen on armosta pelastunut ja ihmisellä itsellään ei ole osaa ei arpaa pelastuksensa kanssa ja koko uskossa vaelluksensa. KAIKKI on JUMALAN vaikutusta ihimseen.

        Ihminen on armosta pelastunut, mutta ei niin kuin sinä markku.lievonen väität. Suurinta armoa on se, että Jumala lähetti ainokaisensa, eli oman Sanansa lihkaksi, eli ihmiseksi meidän syntisten ja kelvottomien, eli kirkkautta vailla olevien ihmisten takia. Jo ensimmäiset ihmiset kävivät kapinaan Jumalaa vastaan, koska vastavoima lupasi heille mahdottoman hyvää ja kaikki tietävyyttä ja viisautta. Tuosta alkoi valhe, jonka lukemattomat nielevät.
        Jeesus tuli ihmiseksi, jotta Hän lihana, eli ihmisenä sovitti ensimmäisen Aadamin synnin, eli Jeesus tuli viimeiseksi Aadamiksi.
        Jeesus täytti koko lain ja kaikki profeetat ja Hän antaa voiman tulla Jumalan lapseksi opastamalla ihmisen lihansa, eli esiripun kautta sisimpään majaan, jossa on Jumalan valtakunnan rauha ja ilo.
        Ristin juurella ei ole iloa, siellä on vain murhe siitä, että Jumalan Poika joutui ristiinnaulatuksi ihmisen takia. Jeesus naulattiin ristille minun syntieni takia.
        Niin suuri on armo, että itku ja suru muuttuu iloksi ja vapaudeksi, sillä Jumala antaa synnit ja syyt anteeksi ja vapauttaa uuteen elämään.


      • markku.lievonen
        sanansuojassa kirjoitti:

        markku.lievonen, jos ihminen on antanut elämänsä Jeesukselle ja jos hän haluaa Jeesusta seurata, niin hän ottaa "sen ristinsä" ja todella seuraa sitten Jeesusta, jättäen syntinsä kasteen hautaan. Herran seuraaminen on itsensäkieltämisen tie, mutta se tie vie silti vapauteen, ei synnin orjuuteen.
        Ja viitaten tuomiisi jakeisiin, niin lihassamme ei tosiaan asu mitään hyvää ja vain Jeesus on synnitön. Eli yksinkertaisesti sanottuna, meidän tulee tehdä Herran Sanan ja tahdon mukaan = vapaus Herrassa, ei lihamme tahdon mukaan.

        >>> jos ihminen on antanut elämänsä Jeesukselle ja jos hän haluaa Jeesusta seurata, niin hän ottaa "sen ristinsä" ja todella seuraa sitten Jeesusta, jättäen syntinsä kasteen hautaan. Herran seuraaminen on itsensäkieltämisen tie, mutta se tie vie silti vapauteen, ei synnin orjuuteen. <<<

        Totta, jos ihminen seuraa Jeesuksen tahtoa 100% arjen keskellä, niin tämä ihminen on synnitön ja elää arkeaan synnittömänä ja siten ei tarvitsisi armoa. Kristuksen mieli/syys ei tunne toteuttamisessaan synti käsitettä.

        Mutta, otsikkoon liittyen,- ihminen elää arkeaan lihallisessa ruumiissaan ja on siten taistelusssa tämän kahden tilan kanssa.
        Juuri tuohon liittyy,,- ettei ihminen tule koskaan tässä ajassa täydelliseksi ja virheettömäksi ja irti lihansa teoista. Juuri tähän todellisuuteen liittyen JUMALA huomauttaa ihmisen todellisuudesta. Ihmisen, joka on siis uskossa Jeesukseen;

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Huomioikaa, miten tuo tila on kollektiivinen ja todellisuutta eli tässä ja nyt hetki.

        Niin, mitä ymmärrän ihmisen käytäytymistä ja mielen ohjausta, niin todellisuudessa KAIKKEIN hankalimpia ja ikävää seuraa on ihminen,- joka pitää itseään synnittömänä,- ja siten ei armoa tarvitsevana.
        Ihminen, joka läpikotaansa on sokea itsetuntemuksessaan. Juuri todellisen armon näkevä ja tunteva ja siinä elävä ihminen näkee toistenkin tarvitsevaan samaa armoa ja armossa elämistä eli on kokonaan näivettynyt tuomitsemisen tarve. Ovat siis samassa veneessä.


      • LähettiläsA
        markku.lievonen kirjoitti:

        >>> jos ihminen on antanut elämänsä Jeesukselle ja jos hän haluaa Jeesusta seurata, niin hän ottaa "sen ristinsä" ja todella seuraa sitten Jeesusta, jättäen syntinsä kasteen hautaan. Herran seuraaminen on itsensäkieltämisen tie, mutta se tie vie silti vapauteen, ei synnin orjuuteen. <<<

        Totta, jos ihminen seuraa Jeesuksen tahtoa 100% arjen keskellä, niin tämä ihminen on synnitön ja elää arkeaan synnittömänä ja siten ei tarvitsisi armoa. Kristuksen mieli/syys ei tunne toteuttamisessaan synti käsitettä.

        Mutta, otsikkoon liittyen,- ihminen elää arkeaan lihallisessa ruumiissaan ja on siten taistelusssa tämän kahden tilan kanssa.
        Juuri tuohon liittyy,,- ettei ihminen tule koskaan tässä ajassa täydelliseksi ja virheettömäksi ja irti lihansa teoista. Juuri tähän todellisuuteen liittyen JUMALA huomauttaa ihmisen todellisuudesta. Ihmisen, joka on siis uskossa Jeesukseen;

        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Huomioikaa, miten tuo tila on kollektiivinen ja todellisuutta eli tässä ja nyt hetki.

        Niin, mitä ymmärrän ihmisen käytäytymistä ja mielen ohjausta, niin todellisuudessa KAIKKEIN hankalimpia ja ikävää seuraa on ihminen,- joka pitää itseään synnittömänä,- ja siten ei armoa tarvitsevana.
        Ihminen, joka läpikotaansa on sokea itsetuntemuksessaan. Juuri todellisen armon näkevä ja tunteva ja siinä elävä ihminen näkee toistenkin tarvitsevaan samaa armoa ja armossa elämistä eli on kokonaan näivettynyt tuomitsemisen tarve. Ovat siis samassa veneessä.

        *Tämä kaikki, että et käsitä mitä Raamattu armosta, laupeudesta ja vapaudesta kertoo johtuu siitä, että et tunnusta Jumalan Poikaa Jumalana. Jumalan Poika, eli Jumala tuli lihaksi, eli ihmiseksi ja vain Hänen opetuksensa Pyhä Henki kirkastaa ja Paavali opetti Jeesuksen opetuksia, mutta niitä opetuksia jatkuvasti väännetään kieroon siellä missä ei tunneta Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä yhtenä Jumalana. Paavalin väitetään eläneen synnissä, eli lihassa ja näin jääneen loputtomasti ristin juurelle kerjäämään armoa. Tuo on kamala harhan.

        Paavali varoittaa samoin kuin Jeesus ihmistä jäämästä lihan määräysvallan alle ja Paavali kertoo samoin kuin Jeesus, että vain Jumalassa ihminen saa voiman vaeltaa Hengessä.

        Ei ihminen itsessään mitään voi, mutta totisesti Jeesus Kristus pitää voimassa lupauksensa ja ihminen saa voiman elää Jumalan lapsena. Kaikki kunnia menee Jumalalle, joka ei kunniaansa jaa.


    • markku.lievonen

      Otsikkoon viitaten; MItä armo tarkoittaa. Armo ja armossa vaeltamisen vaikutus on myös kasvattava.
      Juuri armon avulla ihminen tiedostaa syntisyytensä ja siten mahdollistuu kasvamaan. Jos ei olisi armoa, niin ihmisellä olisi tasan kaksi eri vaihtoehtoa käytössään.

      1. Ihmisen synnin tehtyään olisi laaki ja vainaa ja näin ihminen ei tulisi ymmärtämään synnin vaikutuksta kehityksessään.
      2. Ihminen ei tiedostaisi koko synti käsitettä. Taskaan ihminen ei kehittyisi ymmärryksessään, miten synti vaikkuttaa hänessä,- koska ei olisi koko käsitettä tutkittavanaan.

      Mutta, kun JUMALAN armo antaa mahdollisuuden ihmiselle, niin ihmisellä on aikaa ja mahdollisuus käsitellä syntikäsitettä ja näin armossa kasvaa ja laajentua ymmärryksen alueella. Materiaalia,- syntiä riittää loputtomasti käsitellä ja havainnoida. Sitä ihmisessä on repullinen , jos kaksikin.

      • sanansuojassa

        Meille kaikille riittää armo, mutta raamattu opettaa meitä eri tavalla kuin sinä. Sinä pohdit nyt noita asioita, syntikäsitettä ym. ihmisjärjelläsi. Raamattu ei perustu ihmisjärkeen, vaan Jumalan antamaan viisauteen, joka kasvumme mukaan meille avautuu ja avataan. Oletkohan jäänyt nyt järkiperäiseen ajatteluun kiinni?
        Meidän tulee roikkua Jeesuksessa ja meidän tulee tuntea Sana. On huono asia, jos jäämme järkemme pähkäilyihin kiinni. Järki kyllä voi kehoittaa tekemään vaikka mitä, mutta onko se Jeesuksen tahto ja sen me voimme tutkia raamatusta. Ja kun tarpeeksi kauan Sanan siemen sisällämme kasvaa, niin siitä tulee osa meitä, onhan meillä sentään muistikin olemassa ja se järki.
        Jos me otamme sieltä raamatusta vain osan, niin se tuntuisi samalta, kuin lapsi pääsisi valtavaan urheiluhalliin, jossa on kaikkea kivaa, mutta hän saisi vain ja ainoastaan pelata pingistä. Aika paljosta mukavasta jäisi lapsi osattomaksi. Niin käy uskovillekin, jos pelaamme vain sitä pingistä päivästä toiseen. Herran antama kasvu nyt tietenkin on todella kaikkea muutakin, kuin pelkkää kivaa, mutta vapaus on todellinen vapaus, ei pelkkä järjenpäätelmä : )


      • sanaontärkeä

        Sanansuojassa nimimerkki on kirjoittanut kyllä todellakin oikeasta asiasta. Järjellisesti kun ajattelemme luulemme asioiden olevan näin ja näin, mutta emme voi tietää mikä on Jumalan tahto ellemme nöyrry ja ota Sanaa vastaan ja anna elämäämme kokonaan Jeesukselle.

        Jes 55
        8. Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.
        9. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.


    • markku.lievonen

      Tässäkin tapauksessa molempien osapuolten näkemykset lienee tullut jo selvksi / ymmärretykseksi ja tästä tilasta jatkaminen on jo samojen asioiden jankkaamista ja riitelyyn ohjaantumista.
      Eli tämä tästä aiheesta.

    • LähettiläsA

      Armo on siis se, että Jumala ottaa huomaansa syntisen ihmisen. Ajatelkaa mitä armoa, että Pyhä Kaikki Valtias seurustelee syntisen ihmisen kanssa.
      Eihän se tietenkään armoa olisikaan, jos täällä olisi pyhiä, jotka Jumala ottaisi ystävikseen, mutta se on armoa, että Hän ottaa syntisen ihmisen luokseen ja antaa voiman muuttua syntisestä pyhäksi, eli ystäväkseen. Pyhä Kaikki Valtias laittaa kuitenkin Välimiehen asialle, eli Jumalan Sanan. Ei syntinen pääse muuten Jumalan luokse ja ystäväksi kuin vain ottamalla Pyhän Hengen kirkastaman Sanan vastaan ja peseytymällä Elävän Veden Lähteessä, Herrassa.

    • LähettiläsA

      Jeesus seurusteli ja seurustelee syntisten kanssa:
      Markus 2
      16 Kun fariseusten kirjanoppineet näkivät, että hän söi syntisten ja publikaanien kanssa, sanoivat he hänen opetuslapsilleen: "Publikaanien ja syntistenkö kanssa hän syö?"
      17 Sen kuullessaan Jeesus sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

    • parannusauttaa

      Armo tarkoittaa sitä, että Jumala antaa antaa kaikki synnit anteeksi kun ihminen koko sydämestään katuu ja haluaa lopettaa vääryydentekemisen.Armoa ei voi ansaita se on ARMOA.Jos armoa ei ota vastaan tai käytää Jumalan armoa väärin,yrittää linkuttaa ja kulkea kahdella tiellä ja jatkaa tietoista vääryydentekemistä ja ei edes yritä päästä vääryydestä eroon ja etsi Jumalaa avukseen päästäkseen eroon synnistä ja vapaaksi, niin Sefanjassa on kerrottu mikä tilanne sitten on edessä. Kannattaa siis luopua vääryydestä niin käy hyvin.

      KR 33/38
      Sefanja 1
      1. Herran sana, joka tuli Sefanjalle, Kuusin pojalle, joka oli Gedaljan poika, joka Amarjan poika, joka Hiskian poika, Juudan kuninkaan Joosian, Aamonin pojan, päivinä.
      2. Totisesti minä otan kaiken pois maan pinnalta, sanoo Herra.
      3. Minä otan pois ihmiset ja eläimet, otan pois taivaan linnut ja meren kalat, viettelykset ja jumalattomat. Minä hävitän ihmiset maan pinnalta, sanoo Herra.
      4. Minä ojennan käteni Juudaa vastaan ja kaikkia Jerusalemin asukkaita vastaan, ja minä hävitän tästä paikasta Baalin jätteet, epäjumalain pappien nimet ynnä myös Herran papit,
      5. ne, jotka katoilla kumartaen rukoilevat taivaan joukkoa, sekä ne, jotka kumartaen rukoilevat Herraa ja vannovat hänen kauttansa, mutta myös vannovat Melekinsä kautta,
      6. ynnä ne, jotka ovat luopuneet seuraamasta Herraa, eivät etsi Herraa eivätkä häntä kysy.
      7. Vaiti Herran, Herran edessä! Sillä Herran päivä on lähellä; sillä Herra on laittanut teurasuhrin, on vihkinyt kutsuttunsa.
      8. Ja Herran teurasuhrin päivänä minä rankaisen päämiehiä ja kuninkaan poikia ja kaikkia muukalaispukuun puettuja.
      9. Ja minä rankaisen sinä päivänä kaikkia kynnyksen yli hyppääjiä, jotka täyttävät herransa huoneen väkivallalla ja petoksella.
      10. Sinä päivänä, sanoo Herra, kuuluu huuto Kalaportilta ja valitus toisesta kaupunginosasta ja suuri hävitys kukkuloilta.
      11. Valittakaa, te Huhmaren asukkaat, sillä tuhottu on kaikki kauppaakäypä väki, hävitetty kaikki hopean punnitsijat.
      12. Siihen aikaan minä tutkin lampuilla Jerusalemin ja rankaisen ne miehet, jotka rauhassa makaavat pohjasakkansa päällä ja sanovat sydämessään: "Ei Herra tee hyvää eikä pahaa".
      13. Heidän rikkautensa joutuu ryöstettäväksi, ja heidän talonsa jäävät autioiksi. He ovat rakentaneet taloja, mutta eivät saa niissä asua; ovat istuttaneet viinitarhoja, mutta eivät saa niistä viiniä juoda.
      14. Lähellä on Herran suuri päivä, se on lähellä ja tulee sangen kiiruusti. Kuule, Herran päivä! Silloin sankarit haikeasti huutavat.
      15. Vihan päivä on se päivä, tuskan ja ahdistuksen päivä, häviön ja hävityksen päivä, pimeyden ja synkeyden päivä, pilven ja sankan sumun päivä,
      16. pasunan ja sotahuudon päivä varustettuja kaupunkeja ja korkeita muurinkulmia vastaan.
      17. Minä saatan ihmiset ahdistukseen, niin että he kulkevat kuin sokeat, sillä he ovat tehneet syntiä Herraa vastaan. Ja heidän verensä vuodatetaan niinkuin tomu, ja heidän elinnesteensä niinkuin saasta.
      18. Eivätkä voi pelastaa heitä heidän hopeansa ja kultansa Herran vihan päivänä: hänen kiivautensa tulessa kuluu koko maa. Sillä lopun, äkkilopun, hän tekee kaikista maan asukkaista.

      LOHDUTUS, vain parannuksenteko auttaa synneistä johtuviin ongelmiin

      KR 33/38
      Jesaja 1
      15. Kun te ojennatte käsiänne, minä peitän silmäni teiltä; vaikka kuinka paljon rukoilisitte, minä en kuule: teidän kätenne ovat verta täynnä.
      16. Peseytykää, puhdistautukaa; pankaa pois pahat tekonne minun silmäini edestä, lakatkaa pahaa tekemästä.
      17. Oppikaa tekemään hyvää; harrastakaa oikeutta, ojentakaa väkivaltaista, hankkikaa orvolle oikeus, ajakaa lesken asiaa.
      18. Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi.
      19. Jos suostutte ja olette kuuliaiset, niin te saatte syödä maan hyvyyttä;
      20. mutta jos vastustatte ja niskoittelette, niin miekka syö teidät. Sillä Herran suu on puhunut.
      21. Voi, kuinka onkaan portoksi tullut uskollinen kaupunki! Se oli täynnä oikeutta, siellä asui vanhurskaus, mutta nyt murhamiehet.
      22. Sinun hopeasi on kuonaksi käynyt, jaloviinisi vedellä laimennettu.
      23. Sinun päämiehesi ovat niskureita ja varkaiden tovereita; kaikki he lahjuksia rakastavat ja palkkoja tavoittelevat; eivät he hanki orvolle oikeutta, lesken asia ei pääse heidän eteensä.
      24. Sentähden sanoo Herra, Herra Sebaot, Israelin Väkevä: Voi! Minä viihdytän vihani vastustajissani, minä kostan vihollisilleni;
      25. minä käännän käteni sinua vastaan ja puhdistan sinusta kuonan niinkuin lipeällä ja poistan sinusta kaiken lyijyn.
      26. Ja minä palautan sinun tuomarisi muinaiselleen ja sinun neuvonantajasi sellaisiksi, kuin alkuaan olivat. Sitten sinua kutsutaan "vanhurskauden linnaksi", "uskolliseksi kaupungiksi".
      27. Siion lunastetaan oikeudella ja sen kääntyneet vanhurskaudella.
      28. Mutta luopiot ja syntiset saavat kaikki turmion, ja ne, jotka hylkäävät Herran, hukkuvat.

    • PasiToivonen
    • PasiToivonen

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3229
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1285
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe