Ruuneperin makkarakeitto

Ruuneperiu

Palstatilaa löytyy ruokaohjeita runsaastikin. Kun omat ohjeeni puuttuvat, lisään ne tähän.

Otetaan käyttöön puolikas makkaralenkkiä, jonka värin kylä tiedätte.

Poistetaan muovikuori ja halkaistaan makkara puolipituudelta molempiin suuntiin. Pätkitään makkara yhtä pitkiin kuin leveisiinkin pätkiin ja sama tehdään loppuosalle. Näin saadut makkarapalat heitetään tai kaadetaan paistinpannuun, jossa olevassa voissa palat ruskistetaan.

Poiketaan vielä kaupassa ostamassa keittojuureksia, jotka löytyvät pakastetealtaasta. Kraanasta vettä ja kämmeneltä suolaa. Muutama pippuri vielä,ettei soppa happane.

Veši keitetään kiehuvaksi ja lisätään keittotoainekset, lihaliemikuutio juureskuutio makua antamaan ja keitetään. Valmiiseen keittoon voidaan lisätä vielä 2dl kermaa kuin lohikeittoon konsanaan.

Minulle maistui! Entä teille?

24

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isoäiti_

      Kiitos vaan, mutta kylläisenä jo.

      Aromaterapiaksi kutsuvat naapurini meiltä tulevia tuulahduksia ja niitä olen tänään tuottanut,
      *Teeseremonian* järjestin illalla tuttavan kiinalaisista teetuliaisista.
      Melkein jäi juomatta, Teelehdet olivat kuin tikkuja ja tee näytti aivan virtsanäytteeltä ja maistui samalta.

      Kiinalaisen tuttavan on tapana tuoda näitä tuliaisiaan, En ole kehdannut sanoa, ettei meille maistu vaan olen kiitellyt kovasti, ehkä liikaakin, ja tuoja aina vakuuttelee ostavansa vain parasta ja kalleinta.

      Kiinassa sain olla mukana teenkeruussa ja ohjeen mukaan ainoastaan pensaan
      tuoreet, vielä vajaakokoiset lehdet kelpasiva, ei mitään tikkuja. Koriin kerätyt lehdet veimme
      kuivaamoon, missä levitellessä niistä poimittiin roskat ja huonot lehdet pois.

      Dmitri Hvorostovskyn upea musiikki pelasti illan. Mielestäni hänellä oli maailman kaunein miesääni - baritoni. Liian aikaisin tuli kutsu hänelle, vain 56 v.

      • aiheesta.poiketen

        Dmitri Hvorotovskyn poismeno koskettaa. Upeimpia artisteja mitä olen koskaan kuullut. Odotin niin hänen konserttiaan Suomeen. Valitettavasi kutsu yläkertaan tuli liian aikaisin.
        Anteeksi otsikon aiheesta poikkeaminen, mutta isoäidin mainitsemana maailman parhaan baritonin musiikki onneksi elää.🎶


      • yhyyhyy
        aiheesta.poiketen kirjoitti:

        Dmitri Hvorotovskyn poismeno koskettaa. Upeimpia artisteja mitä olen koskaan kuullut. Odotin niin hänen konserttiaan Suomeen. Valitettavasi kutsu yläkertaan tuli liian aikaisin.
        Anteeksi otsikon aiheesta poikkeaminen, mutta isoäidin mainitsemana maailman parhaan baritonin musiikki onneksi elää.🎶

        "aiheesta.poiketen"

        Miksi et avaa omaa "muistelo" kirjoitusta mustalaisen poismenosta, vaan tulet ruikkimaan itkuasi ruunen makkarakeittoon?


      • nyyyhhhhhh
        yhyyhyy kirjoitti:

        "aiheesta.poiketen"

        Miksi et avaa omaa "muistelo" kirjoitusta mustalaisen poismenosta, vaan tulet ruikkimaan itkuasi ruunen makkarakeittoon?

        Tämä onkin outoa täällä palstalla, kun ei oteta riskiä avata omaa ketjua. Käydään vain muiden ketjuissa omia aiheeseen kuulumattomia asioita höpisemässä. Ruune keitossa on suolaa muutenkin tarpeeksi, ei itkuja kaivata. Vai on upea artisti, oliko henk.koht kaverisi ?. Mutta kun joku kirjoittaa, niin johan kaikki tuntee ja on melkein kavereita.


      • nyyyhhhhhh kirjoitti:

        Tämä onkin outoa täällä palstalla, kun ei oteta riskiä avata omaa ketjua. Käydään vain muiden ketjuissa omia aiheeseen kuulumattomia asioita höpisemässä. Ruune keitossa on suolaa muutenkin tarpeeksi, ei itkuja kaivata. Vai on upea artisti, oliko henk.koht kaverisi ?. Mutta kun joku kirjoittaa, niin johan kaikki tuntee ja on melkein kavereita.

        Olihan se uskomatonta,että kaksi Dimitriä kuoli samalla viikolla.Dmitri Hvohorostovsky ja Dimitri Sjöberg joka todella romaani.

        Jollei tunne taustoja,niin on jotenkin kornia alkaa arvostella ja mennä teinilinjalle arvosteluissaan kirjoittelijaa kohtaan.
        No tietenkin,tämähän ei makkarakeiton kanssa nautittava mielipide ollut,että siinä suhteessa ravistelu oli oikein,kaiketi mielipiteen esilletuoja ei sitä tullut ajatelleeksi?


    • Ramoona_

      Maistuisi Ruuneperin keitto minullekin, varsinkin jos ei laskisi kaloreita makkaroiden voi-paistinpannutuksen ja kermalisäyksen jälkeen, mutta nehän nostavat arkisen ruuan herkun tasolle. Ilahduttavaa ohjeessasi oli etenkin makkaran kuutioinnin seikkaperäinen ja insinöörimäinen kuvaus.

      En juuri muuta makkarasta valmista kuin joskus siskonmakkarakeittoa. Niin herttaista kuin olisikin ajatella siskoa tämän raakamakkaran yhteydessä, nimi juontuu kuitenkin toisin :
      Nimi tulee ruotsin sanasta siskonkorv, joka taas tulee vanhan saksan sanan Sausischen kautta ranskan sanasta saucisse. Siskon tai syskon ei ole siis käännös vaan väännös. Pakasteesta saa nopeasti juureskuutioita , mutta enemmän makua tulee , kun itse kuorii ja paloittelee ne. Ainakin perunaa, purjoa ja porkkanaa pitää olla, mielellään myös lanttua, palsternakkaa ja selleriä, kukkakaalikin käy hyvin. Käytän kasvisliemifondia, pari laakerinlehteä ja pinnalle paljon persiljasilppua. Lautaselle keittoannoksen päälle sopii hyvin ranskankermanokare, 18 % :nen riittää hyvin. Ranskankermaa tai joskus juhlavammassa tarjoilussa rasvaisempaa smetanaa kannattaa laittaa myös borssikeiton päälle. Smetanan voi hyvin vaahdottaakin.

      Olen tällä viikolla löytänyt vielä priimakuntoisia suppilovahveroita kallion kupeesta ja keittänyt niistä ihanaa keittoa. Kasviskeitoissa ja sienikeitoissa suosin Koskenlaskija-juustoa , se myös sakeuttaa, eikä vehnäjauhoja tarvita. Myös tuorejuustot sopivat ja antavat vaihtelua. Juhlavaan suppiskeittoon voi lisätä vielä oikeaa vispikermaa, vaahdottaa osan kermasta lautaselle koristeeksi vaikka sydämenmuotosiksi kuvioiksi, vielä loraus valkoviiniä ja ripaus sokeria makuja pyöristämään. Lautaselle kruunuksi jotain vihreää ja tuoretta, esimerkiksi itse kasvatettu herneenverso on suloisen näköinen.

    • Jaa a', onhan se puolikas makkaralenkki hyvä vielä puolittaa, kaareva kun on. Naurattaa kun tuon operaation ihan näkee. Näin ollen halkaistuna saakin suht.koht. samankokoiset "sattumat" keittoon.

      Raaka-aineiden kuullottaminen antaakin sekä makua, että väriä keittoon. Tuon määrän kermaa tosin vaihtaisin tomaattimurskaan ja vain tilkka kermaa.
      Käytän kattilanpohjaa paistamiseenkin, lisäten hiljaa nesteen liemikuutiot, ja valitsemani juurekset, lehtikaalin ja kokonaisen purjonkin pätkittynä, miks'ei pienen riisi, tai makarooninkin lisäyksellä.

      Maistuisihan noin ravitseva keitto toki, joskin kirkas liemi toisi minulle juuresten erilaiset värit esiin.

    • Kiitos kommenteista!

      Olen viime aikoina laittanut ikäänkuin "parempaa ruokaa". Porsaan ulkofileestä tein wienerleikkeen ja uskomattoman hyvältä tuo maistui hyvän perunamuusin kanssa.

      Nyt tein hiukan edistyneemmän makkarakeiton. Ehkä yksinkertaisimmillaan. mutta hyvää tuli. Kasvis-ja lihaliemikuutio yhdessä antaa näköjään aika hyvän tuloksen. Kerman lisäyksen olen oppinut lohikeitoista.

      Pyydän anteeksi höpöviestejäni. Hienoja en osaakaan.

      • yx.soppakauha

        Kukapa tässä hienouksia odottaa, ihan tarpeeksi ihailtavaa on valmistaa ikämiehenä itse aterioita. Kokien onnistumisen ja jakamisenkin iloa!


    • tulikosuolasta

      Aika suolasta soppaa ruunella, kun kaksi liemikuutiota ja kämmeneltäkin suolaa. Ennen äiti laittoi maidosta ja vehnäjauhosta suuruksen makkarasoppaan, ei tuo kermakaan varmaan hassumpi homma ole. Telkkarissakin mainostetaan koskenlaskijaa keittoon, solttupojat ryntää syömään.

    • rauhallinenmietiskelijä

      Ruune sinä olet hyvä ja ymmärrettävä kirjoittaja, parempi joskus kuin oikea R:peri!
      Kyllä tuo makkarakeitto maistuis varmaan mullekin, itse laitan aivan tavallista ruokaa, keitot yleensä pariksi päisäksi, en ole niin fiini että siellä pitää olla kissanmintuista kaikki mukana tavallinen arkiruoka ja kerman laitan vasta lautaselle soppaan!
      Tuoreet yrtit syön yleensä voileivällä, peittelen ne yleensä juustolla tai muulla leikkeellä että eivät 'putoile' ;-))).

      Hyvähän toki on että viimeistelee kotona valmistetut ruuat se on kallista, arvokasta ja maistuvaa.

    • Ramoona_

      Ruune, turhaan pyytelet anteeksi viestiesi laatua ja sisältöä, oikein kiva oli tähänkin vastata ja innostua vähän omia kokintaitojaan esittelemään. Enemmän vaan aloituksia, saat kirjoittajat liikkeelle !

      Rauhalliselle mietiskelijälle sanoisin, etteivät nuo viherviimeistelyt eivätkä ranskankermanokareet keiton päällä kalliita ole, arvokkaita siinä mielessä kylläkin, että edullisista terveellisistä perusruoka-aineista, kuten juureksista tehty ruoka saa arvoisensa viime silauksen , ja syödäänhän silmilläkin, värit ovat tärkeä lisämauste. Yrttejä minulla kasvaa kesät talvet, pakastan ja kuivatan niitä. Ikkunalaudalla on helmikuusta lähtien itämässä ja versomassa monenlaista vihreää. Kaupan yrttiruukut istutan multaruukkuihin, ne kestävät kauan ja tuuhettuvat napsimisesta. Kasvimaan laitaan jätin persiljaa, sieltä voi vieläkin hakea ja se talvehtiikin. Laakerinlehti on perusmauste, euron-parin pussissa on kymmeniä kuivattuja lehtiä, kyllä kalakeittoonkin pari aina laitan - tosin ne ongitaan pois ennen ruokailua. Jotain minttuakin yrttimaassani kasvaa, joskus koristelen sillä jälkiruokia.

      Hyvä idea piilotttaa yrtit leivälle juuston alle. Yksi konsti on levittää leivälle voita tai jotain levitettä, vaikka itsetehtyä rahkaseosta ja painaa se lautasella olevaan yrttisilppuun, aika hyvin silppu kiinni levitteeseen tarraa. :))))

    • Per-kel

      Itte joskus innostunut sopankeittoon.- Kuorin 4-5 perunaa joita paloittelen, pari porkkanaa, jokunen valkosipulin kynsi, teelusikallinen mustapippuria (kokonaisia) annan kiehua kunnes ovat puolikypsiä, sitten lisään nakkimakkaran palasia keittoon ja pikkasen suolaa, himpun verran chilijauhetta, saapi sitten muhia vähän aikaa.- Bon Appetit :)

    • mitensaat

      Miten saat pippurit puolikypsisksi, minulla ne pysyy aina vaan kovina ?

    • ruorikoski1

      Minulla tuntuu olevan pysyvä ongelma. Vaikka tiedän laihialaisen juhla-aterian kaikki kolme peruselementtiä, ohi ammutun riistan liemi alkukeittona, unissa paistettu porsas pääateriana ja illan kruunaava unelmatorttu jälkiruokana, minun taitoni eivät yksinkertaisesti riitä tuon juhla-aterian kattamiseen.
      Itse ristisin käteni ja lukisin vaikka Ave Marian kolme kertaa takaperin, jos osaisin riittävästi kirkkolatinaa (en tosin taida sitä maallisessa muodossakaan ) ruotsia kylläkin. Tämä Ave Maria olisi kiitokseni osoitus Damernas värdl lehden yhdelle kattausvalokuvalle, jossa pääosaa näyttelee
      - KÄRPÄSSIENI - se punainen! Tuon kuvan ansiosta vasemman käteni nimettömässä komeilee kultainen kahle.
      Sopivan kypsäksi keitetyt perunat, sammaleen vihreitä salaatinlehtiä. juoksevan veden alla sulatuttuja herneitä, muutama suolakurkun siivu, hauduttamalla kypsennetyt porsaan fileesiivut viherpippurikastikkeessa, tietysti mustaleimajuustoa ja kaiken kruunaava punainen kärpässieni, sopivan kovaksi keitetystä ja vähän molemmista päistä tasoitettu kananmuna , päällä tomaatista leikattu hattu hammastikulla kiinnitettynä. Muutama vähän kostutettu raesokerin siru, Tietysti italialaista punaviiniä ja kynttilät. Täydelliseksi osoittautunut ensiateriamme.

    • kullankimallusta

      Minä muistan vain suloiset suudelmat ja upposimme toistemme silmiin...Illallinen kattauksineen oli sivuseikka. Juovuimme toisistamme, söimme toisiamme silmillämme. Kultaa on yhä nimettömissämme, ei kahliten vaan kullaten arkemme.

      • Luinpa läpi uudetkin ruokailuun liittyvät osallistumiset, mietteitä löytyy aloituksen makkaran leikkuusta, ainesosien ja kattauksen runsaudesta, ihan ensilemmestä juopumiseen ☺️

        On niitä ollut monenlaisia ruokahetkiä, hauskimpana joskus kuin retkellä olo, paperikääröt auki, leipä voi ja teemuki vain tarvikkeina, ja iloisesti päästiin isosta tiskistä! ~😊~

        Eilinen aamupäivä meni lihapasteijoiden paistamisessa, kaikki 20 meni vierasvaraksi pakasteeseen, ja nyt harmittaa, etten edes yhtä raaskinut jättää itselleni.
        Väsymyskö, vai mikä vei viime yön unet osittain, nukuinkin aamupäivällä onneksi klo kymmeneen asti.

        Naurattaa kun luin ensin Skillania Kahvipirtissä, missä kertoi olleensa 71 v. aviossa, koskahan huomaa,...
        Nyt pitää jo ruokaa lämmittää, ostin lihamakaronilaatikon, ajatellen että saan vähällä vaivalla valmista , ja nyt paistamaan sitä pannulla, heippa!

        PS. Mitähän tänään syötäisi 👋


    • Ramoona_

      Eväät kruunaavat luontoretken, ja oikean tunnelman saamiseksi käärin vieläkin eväsleivät voipaperiin. Veneellä olen oppinut säästämään tiskiä , eikähän paatissa mitään 12 hengen astiastoja pidetä kolisemassa. Nuotiolla tai saariston grillipaikalla paistetaan tikun nenässä makkaraa, hiillostetaan saaliskalaa ja olen kehittänyt myös nyytitystekniikoita. Folioon kasviksia, perunasuikaleita , jotain särvintä ja öljytilkka, kivien koloista löytää aina ruohosipulia. Jokaiselle oma nyytti mieltymysten mukaan, haarukka tai vaikka sopiva puhtaaksi vuoltu oksa aterimeksi.
      Taikina-ainekset kulkevat helposti , taikinan voi sekoittaa vaikka muovipussissa ja nauttia nuotiolla tuoretta tikkupullaa. Lapsenlapset kuumentavat joskus vaahtokarkkeja, en ole uskaltanut edes maistaa. Foliossa kuumennetut hedelmälohkotkin ovat herkkua, kun hiukan hunajaa valuttaa päälle.

      En toki pelkää astioiden likaantumista , on tehokas tiskikone, lämmin juokseva vesi, onhan käsin pestävääkin vanhoissa astioissa. Yhteiset juhlaruokailut ovat mukavia siinäkin mielessä, että suvun perintöastiat, lahjoina saadut tai joskus nuorna matkamuistoina hankitut kertovat omia tarinoitaan.

      Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa. Lapsuuden herkkua oli kylmenneestä ja jähmettyneestä edellispäivän riiripuurosta pannulla voissa paistetut viipaleet, sokeria ja maitoa päälle. Tokihan makaroonilaatikkokin saa herkullisenvärisen ja rapeanmaistuvan pinnan pannulla, mikrotus vain kuumentaa. Minulla on lounas valmistumassa uunissa, graavilohen rippeistä ja peruna- ja puroviipaleista kevyen ruokakerman kanssa hautuva laatikko. Vuoraan paistovuuan leivinpaperilla, ruoka ei tartu vuokaan ja paperin liepeitä voi kääntää pinnalle, jos se pelkää ruuan kuivuvan. . Tosin meillä tapellaan aina niistä rapeista ruskeareunaisista pintaperunoista,valmistan laakeassa astiassa perunaviipalelaatikot.

      P.s.Ihana rakkausaterian kuvaus Ruorikoskella, ikimuistoinen, kun pienetkin yksityiskohdat ovat elävästi muistoissa. Itse koetin kokata eka kunnon aterian seurusteluaikana muka paistovalmiista kanasta, joka oli niin vanhaa ja sitkeää, ettei se kypsynyt mureaksi uunissa koskaan. Nyt tässä vaan jatketaan harjoituksia.

      • "PS. Mitähän tänään syötäisi 👋 "

        Uskaltaako tänne kirjoittaa muuta kuin makkarasopan ilman turhia lisukkeita, koska sekin tulkitaan väärin. No, jokatapauksessa minulla oli possun kasleria ja lanttulaatikkoa, lisukkena myös purjoperuna keittoa, josta ei tullut niin hyvää, kun tyttäreni tekemä, sillä se oleellinen puuttui! Kermaa se olisi vaatinut, eikä veteen keitettyä ällötystä, kun en laittanut edes maitoa.

        "Naurattaa kun luin ensin Skillania Kahvipirtissä, missä kertoi olleensa 71 v. aviossa, koskahan huomaa,..."??

        Tuota minäkin laskeskelin, että mahtoiko tuntea edes silloin sulhoaan?

        Minä olen istunut nykyisen mieheni polvella jo noin 5-6vuotiaana, koska hän tuli käymään meidän vuokralaisten luona ja tietenkin minä juoksin sinne kylään tutustumaan tulijoihin. Sen muistan, että sillä kaverilla oli niin hassu nimi ja oli hän niin hauskakin. Hän oli todella hassu ja kiikutteli minua sylissään ja pelleili muutenkin hauskasti.

        Tosin kesti noin 10-vuotta, kunnes tapasimme seuraavan kerran, koska siskoni (2-v vanhempi minusta) oli jo tutustunut kesälomalaisiin ja toi kaverin meille, sillä meillä kokoontui kylän nuorisoa pelaamassa lento- tai sulkapalloa.

        Joulukuussa tulee 54-vuotta, kun olemme taivaltaneet yhteistä(mutkikasta) matkaa.


    • Oli se ruuanlaitto vaikeaa niinä aikoina , kun minä rupesin omaa huusholliapitään ,nuorena . Mieheni oli " niinsanotusti " hyvästä perheestä ja oli oppinut kotona hyviin ruokiin . Äitikin oli "kotirouva " - Mutta siittä anopista joskus toiste .

      Minulle ei annettu mahdollisuuttakaan oppia kotona ruuanlaittoa . Olin viidestä sisaruksesta nuorin . Ja Sodan jälkeenkin oli puute kaikesta . Äiti ei antanut minulle muuta työtä keittiössä kun Perunoiden kuorimista .

      Mutta olen sentään aikojen kuluessa oppinut hyvin laittamaan ruokaakin - Ja se on pääasia --että kaikkiaineet on tuoretta ja kelvollista syötävää . Mutta makkarasopasta tylkkäisin , oiken Siskonmakkarasta tehtynä - Tänään laitan Herkkulenkkimakkarasta koska ,sitä saa täälä Meidänkaupasta Kvanttumista --Mikä on lähikauppa ja ison kauppakeskuksen paras ruokakauppa .
      Hyvää ruokahalua kaikille !

      U.M

    • mualainenuuno

      Tänään keitin kanttarelleista ja juureksista makoisan keiton, tehosekottimella muussasin kaikki hienoksi vain porkkanakuutiot keitin erikseen ja jätin ehjäksi, sitten sekotin juuston ja ne kypsät porkkanat sinne soppaan. A wott maistuvaa tuli ja maha täyteen, valkosipulia oli sopivasti ja lautaselle lorautin sipulikermaa joka kruunasi keitoksen.
      Huomenna sitten eilistä lämmitettyä ja siinä onkin sitten kaikki mausteet esillä maistuvana.

    • Uteeeeliasss

      Olisit ne sienet jättänyt muussaamatta. Paistoitko niitä ensin ja mitä muita juureksia oli kuin porkkanaa ? Mitä juustoo käytit?

    • Kualluattikkoo ajattelin värkätä.Olen alkanut pannulla pehmentämään ohuiksi suikaloidun kaalin,sensijaan että keittäisin sen.On napakamman makuista ja minä syön sitä useita päiviä yksikseni.Jämien pyytiljäkin on poissa,joten kaikki itse syötävä mitä lautaselleen ottaa.

      • iloiset.kokkaajat

        Voi että on ollut kiva makkarasoppa ketju! Kaikilla mausteilla lipuu ruokaehdotukset peräjälkeen ruuan ystävien sulassa sovussa 🍲


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4333
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      204
      2311
    3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      39
      1846
    4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1654
    5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      221
      1640
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      148
      1285
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1144
    8. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      915
    9. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      911
    10. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      127
      841
    Aihe