Kyllä Tohmajärvi voisi repäistä

Jampppppa

Taannoin viestiketjussa ehdotettiin Lidlin yrittämistä Värtsilään. Hyvä ajatus, kaikki yritykset ja työpaikat olisivat tervetulleita. Voisiko ajatusketjua laajentaa Venäläisten käyttämiin palveluihin kuten Motonet (varaosat ja autotarvikkeet), rengasliike (edullinen sellainen), mutta myös laadukkaita vaatteita myyvä yritys. Kunnalle nyt kova markkinointitavoite, auto alle ja yritysten päättäjiä tapaamaan, he kun eivät ehkä tänne eksy edes vahingossa. Myyntivalttina esim. että rajanylittäjiä on enemmän kuin pääkaupunkiseudulla asukkaita ja ainakin osalla maksukykyä riittää. Mutta pallo on pitkälti kunnan harteilla, laulussa sanottiin aikanaan "jos haluu saada on pakko antaa".

17

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 70luvun_lapsi

      Hyviä ajatuksia, toivottavasti kuntamme päättäjät joskus lueskelevat näitä ketjuja. Mutta nyt tuli korvamato MC Nikke T:stä :) siihen kai viittasit?

    • Pelli-Okka

      Tämä ei ole lainkaan huono ajatus!

    • lidlvärtsilään

      Olen tuon lidl kaupan ehdottaja josta kirjoitin taannoin,nythän mielestäni motonet ei lähde tuonne ja osat on halvempia rajan tuolla puolen niin paljon ettei siihen lähde mielestäni motonet ajatuksissakaan.

      Olisin ollut lidl kaupan puolestapuhuja ,johon olisi kunta voinut osallistua niin että samaan rakennukseen olisimme voineet liittää uuden värtsilän koulun.

      Lisäksi alueelle tulisi rakentaa halpatuonti vaateliike ym,aluksi voisimme vaikka kokeilla pientiloja kuten parturi tuoleja vuokrapaikalla,näissä pyrittäisiin pyörittämään niin ettei alkuvuosina yrittäjiltä verottaisi samoin kuin normaalisti.

      Kyseessä on niin mittavamäärä ihmisiä että olisi syytä herätä ottamaan varoja ja antaa palveluksia sekä virkistää näin oleellisesti värtsilän kylä.

    • Äippä67

      Eipä näy ei kuulu Lidliä...jääkö vaan puheen tasolle????

      • Hukkarukka

        Olis nyt Rajapysäkin edes saaneet pysymään toiminnassa.


    • iippo

      Jokos se Rajapysäkki on lyönyt taas ovet säppiin? Ei ole tullut puoleen vuoteen siellä ajeltua.

    • säpissä

      kiinni on .

    • Höpöävaan

      Kuule, Lidl ei tule Tohmajärvellä eikä Värtsilään. Asukasluku on aivan liian pieni eikä raja houkuta.

    • toivoasopii

      Joo miksi Tohmajärvelle/Värtsilään tulisi Lidliä jos ei edes Kiteen "kaupunkiin" tule (niinkuin taisi olla suunnitteilla joskus).

    • Kauasmuuttanut

      Lidl olisi tullut mutta teidän rakkaat päättäjät Kiteellä ja Tohmajärvellä eivät laskeneet. Raha se on mikä ratkaisee ei kuntien tulevaisuus eikä ihmisten hyvinvointi

      • Kalle_Tappinen

        Tämmöstä on kuulunut muualtakin,et oo ainut joka näin puhuu.


      • kisu123456

        No ihan selväähän se on k ja s mafia täällä määrää ja pitäs muka olla vapaa markkinatalous


      • markku.lievonen

        Niin, eiköhän todellisuus ole Lidln tulon jarruna. Tohmajärvellä ei ostovoima / asiakaskunta riitä kolmelle kaupalle. Ei yrittäjäjille ensisijainen päämäärä ole asukkaiden hyvinvointi,- vaan kannattavuus. Toki kannattavuuden / voittoa tuottaen ihmisten hyvinvointikin kohentuu.


    • markku.lievonen

      >> Hyvä ajatus, kaikki yritykset ja työpaikat olisivat tervetulleita. <<

      Tuota ajatusta haluaisin jokaisen Tohmajärveläisen miettiä ja ihmetellä samalla todellisuutta ja mieluiten etsiä ongelman ratkaisua.

      Nimittäin todellisuus on,- ettei AINUT metalliyritys kunnassa Power Tech Group/entinen Tohmac saa työntekijöitä ja siten suunnitella kehitys/ laajennustarpeitaan vapaasti. Täysin käsittämätön tilanne ajatellen kunnan / kuntalaisten etua ja elinympäristön kehittämistä.

      Ajatelkaapa, miten yritys voisi suunnitella erilaisia vuoroja / työaikoja/ luoda työpaikkoja vapain käsin, jos olisi mahdolllista toteuttaa ne. Olisi saatavilla osaavaia työntekijöitä. Tämä on faktaa,- ei fiktiivistä toiveajattelua. Niin, jokainen yritys tarvitsee kehittyäkseen lisää aktiivisia ,- yritystoimintaan sitoutuneita työntekijöitä.

      Todella Tohmajärvi voisi repäistä yritystoiminnan erilaisuudella. Olla mallintaja yrityskehityksessä hyödyntäen tehokkaasti nousukaudet,- saatavissa olevat tilauskannat . Väitämpä, miten tulevaisuudessa yritys / paikkakunta pärjää parhaiten kilpaukutilanteissa,- joka mahdollistuu sopeutumaan todellisuuteen parhaiten = nopeimmin.

    • markku.lievonen

      Jos oikein syvältä kauhaisee ajatuksia, niin todellisuus on, miten ihmisen passiivisuus näivettää myös Tohmajärven kuntaa.
      Kuntalaiset sysäävät kunnan kehityksen päättäjille. No, toisaalta oikein,- koska kuntapolitiikalla on merkitystä,- mutta suurin merkitys on kuntalaisten / ihmisten arkeen liittyvillä tekijöillä.

      Ajatellen työpaikkojen luomista Tohmajärvelle, niin todellinen työvoimapula on esteenä tälle. Työttömyyden kurjistaneessa kunnassa. Ei kukaan yrittäjä tänä päivänä ole niin sokea/hullu toiveajattelija,- että perustaisi yritystoiminnnan tyhjän päälle. Kouluttaa itse ammattikouluttomia ihmisiä kiristyvään kilpailukyky toimintaan. Jokainen terveelle pohjalle suunnitteleva yrittäjä haluaa ammattitaitoiset / osaavat työntekijät,- joiden avulla kilpailla maailmalla / hintatasolla.

      Eli todelllisuudessa kunnassamme ei ole mahdollisuutta perustaa tuottavalle pohjalle toimivaa yritystoimintaa. Tänä päivänä ei menestyvälle yritystoiminnalle vielä riitä ihmisten asukasmäärä,- vaan ihmisen aktiivisuustaso.

      Repäistäppä tästä lähtökohdasta.

    • miehillevirikettä

      Bordelli ois hyvä saada Tohmajärvelle. Kiteellä on kuulema lupa-asiat jo vetämässä. Työntekijöotä luulisi Tohmajärvellä löytyvän kyllä...

    • Sisarhentovalkoinen

      Haha...saatiin päivän parhaat naurut tuosta bordellista tohmajärvelle. Juu täällä näitä laittomia bordellialan työläisiä kyllä näkee ja mikä naurettavinta on tiettyjen miesten käyttäytyminen...kun he venäjältä saa seksiä helposti rahalla, niin nämä miekkoset luulevat sitten olevansa hirmu naistenmiehiä ja saavansa naisen kun naisen...hahahaeheheh. Onnea vaan niille, jotka käyvät siellä venäjällä ja muistavat käyttää kumia. Seksitaudit tällä auleella on huipussaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe