Herrainkerho

Tasa-arvon.puolesta

Se on törkeää, että nykyaikana on pörssiklubi, joka ei ota naisia jäsenikseen.

Me Unionissa emme voi ymmärtää tällaista ajattelua.

22

999

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan-mitätön-juttu

      Ei ole ainoa törkeä asia.

      Mies ei saa ajaa naisten tasa-arvoasiaa. Noin sanoo Naisasialiike Unioni, joka juuri on tehnyt päätöksen, että siihen ei mies saa liittyä.

      Tuo pörssiklubi on pikku juttu.

      • Tasa-arvon.puolesta

        Nämä ovat aivan eri asioita. Naisasialiitto Unioni estää miesten liittymisen siksi, että sinne on pyrkimässä pahantahtoista porukkaa, joka haluaa vain hajottaa ja riidellä. Pörssiklubi sen sijaan ainoastaan hyötyy naisjäsenistä.


      • Oletko_ihan_varma

        ettei asia menisikin toisinpäin?


      • Näin-se-menee
        Tasa-arvon.puolesta kirjoitti:

        Nämä ovat aivan eri asioita. Naisasialiitto Unioni estää miesten liittymisen siksi, että sinne on pyrkimässä pahantahtoista porukkaa, joka haluaa vain hajottaa ja riidellä. Pörssiklubi sen sijaan ainoastaan hyötyy naisjäsenistä.

        Nämä ovat aivan eri asioita. Pörssiklubi estää naisten liittymisen siksi, että sinne on pyrkimässä pahantahtoista porukkaa, joka haluaa vain hajottaa ja riidellä.
        Naisasialiitto Unioni sen sijaan ainoastaan hyötyy miesjäsenistä.


    • Niinpä-niin-

      Tässä tämä taas nähdään. Miehet katsovat kokonaisuutta, naiset itkevät yksityiskohdista.
      Tärkeitä on, että he saavat kaiken mahdollisen. Miehille ei tarvitse antaa mitään.

    • Real_Estate_Wagon

      Kauppalehti ja YLE tuntuvat ottaneen hampaisiinsa Pörssiklubin. Tein nopeata googlettelua ja uutisia nimenomaan siitä asiasta, että Pörssiklubi ei ota jäsenikseen naisia, ja aikooko klubi joskus kenties muuttaa tätä sääntöään, on viime vuosilta useita. Pelkästään tänä vuonna on aiheesta kirjoiteltu pariinkin otteeseen KL:ssä.

      Omasta mielestäni tämä on kummallista noitavainoa. Miksi ihmeessä ei herrainlubi saisi pitää itsellään sellaisia sääntöjä kuin haluaa? Jeesustelu sillä, että nimi on "harhaanjohtava", on turhaa. Esim. Veronmaksajain keskusliitto lyhennetään uutisissa monesti muotoon "Veronmaksajat", vaikka kyseessä on vain pieni lobbausjärjestö joka ei voi puhua kaikkien veronmaksajien suulla. En ole mistään saanut käsitystä että "Pörssiklubi" edes pyrkisi esiintymään minään arvopaperisijoittajien yleisenä äänitorvena. Ylipäätään en tästä hillittyä charmia omaavasta järjestöstä (johon en kuulu) ole saanut minkäänlaista muuta kuvaa kuin sen, mitä siitä tehdyt lehtijutut ovat antaneet. Eli eivät käsittääkseni tee mitään aktiivista julkisuusvaikuttamista.

      Kyse on liberaalien samanlaisesta noitavainosta kuin mitä ollaan "väärämielisiä" kohtaan nähty viime aikoina useita. Enää ei riitä, että ollaan eri mieltä. Vastustajan, pahan ja väärämielisen, koko olemassaolo, toimeentulon edellytykset ja julkisuustila pyritään mitätöimään. Tästä on esimerkkejä mm kirjailija Timo Hännikäiseen kohdistuneet julkisuuskampanjat, joilla on pyritty sabotoimaan hänen saamansa apurahat mm. Kordelinin säätiöltä. Nyt suvaitsevaisto on ottanut maalitaulukseen Pörssiklubin. Eipä ihme, että Pörssisäätiön tj Sari Lounasmeri (!) ilmoitti eilen, että Pörssisäätiö aikoo irtisanoa ja neuvotella tiloissaan toimivan Pörssiklubin vuokrasopimuksen uusiksi.

      Motiivina näillä oikeuden esitaistelijoina on tietenkin taistella kaikenlaista epätasa-arvoa vastaan. Kun todellisia ongelmia alkaa olla yhä vähemmän, joutuvat tällaiset hyväveli-henkeä uhkuvat herrainkerhotkin tulilinjalle. Suomessa on muitakin sijoittamiseen keskittyviä yhdistyksiä, mutta se, että yksi on eksklusiivisesti vain miehille, on näiden don quijotejen mielestä ongelma.

      Toinen, yleisempi linja tuntuu yhteiskunnassa olevan se, että ylipäätään missään julkisessa tai edes näin yksityisessä tilassa ei saisi olla vain miehille varattuja tiloja. Herrainseura Pörssiklubi on yrittänyt alleviivata jäsenilleen tätä oikeutta. Että miehilläkin olisi joku paikka, jossa voi puhua "mies miehelle." Feministien laahuksenkannattajan, KL:n toimittaja Emil Elon mukaan tällaiset puheet kuuluvat vain miesten pukuhuoneisiin. Eivät siis möbleerattuihin huoneisiin. Selvä.

      Mitään ongelmaa ei nähdä siinä, että naisille vastaavia mahdollisuuksia on. Mm Naisasialiitto Unioni ei hyväksy miehiä jäsenikseen. On vain naisten kuntosaleja, uimahallivuoroja jne. Kyse on myös kyvyttömien kateudesta. Mikäänhän ei estäisi naisia liittymästä esim. osakesäästäjien keskusliittoon ja muovaamaan siitä omanlaisensa. Ei. Nimenomaan juuri tähän yhteen ja ainoaan herrainkerhoon pitää päästä.
      Emil Elo tekee saman kuin tekivät Ylioppilaslehden toimitus (kaikki naisia) vuonna 2013. Tuolloin toimituksen jäsenet tunkeutuivat Pörssiklubin kirjastotilaan, siihen kaikkein pyhimpään, johon naisilla ei ole asiaa edes kutsuvieraina. Toimittajat jopa vetivät päähänsä Pussy Riot-pipot, soittivat punkia mankasta ja istuivat aikanaan Mannerheimin käytössä olleeseen nimikkotuoliiin. Todella hienoa, että Kauppalehti toimittajansa Emil Elon kautta osallistuu tällaiseen toimintaan vertautuvaan manifestiin. Talouslehdeltä kummallinen linjanveto. Epäilen, että Pörssiklubin jäsenille tulee KL useammin kuin näille oikeamielisille humanististen tieteiden ikuisuusopiskelijoille.
      Ajatuksia?

      • ei.kovin.sp-neutraalia

      • Niin-se-vaan-on

        Nimi johtaa usein harhaan. Pienyritysten liitto on juuri tuollainen kummajainen. Siihen kun ei pienyrityksiä kuulu. Ajaa yksinomaan suuryritysten asiaa. Aikoinaan entinen pääministeri Matti Vanhanen oli tuon liiton toimitusjohtaja eli tuo jo kertoo kuinka pienten firmojen asiaa ajetaan.

        No, vaihdettakoon sitten Naisasialiike Unionin nimeä!


      • kuukautisverivala
        Niin-se-vaan-on kirjoitti:

        Nimi johtaa usein harhaan. Pienyritysten liitto on juuri tuollainen kummajainen. Siihen kun ei pienyrityksiä kuulu. Ajaa yksinomaan suuryritysten asiaa. Aikoinaan entinen pääministeri Matti Vanhanen oli tuon liiton toimitusjohtaja eli tuo jo kertoo kuinka pienten firmojen asiaa ajetaan.

        No, vaihdettakoon sitten Naisasialiike Unionin nimeä!

        Miten olisi NaisasiaArmeija? Feministit voisivat antaa toisilleen komeita arvonimiä ja palkita siskojaan hienoilla kunniamerkeillä. Myös univormuja voisi harkita.

        Tähän malliin:
        Taisteluosaston komentaja (vertaa entinen tylsä puheenjohtaja)
        Erikoiskommando (sisko, joka tekee kakkaiskuja busseihin ym.)


    • Karmosiini

      Ei siinä mitään kummallista ole. #metoo -kampanjan myötä feministit vain innostuivat uuteen yritykseen sukupuolipolitiikassa.

      Ei ole niin kauan siitä, kun yksi Suomenmaan naistoimittaja kertoi lehden sivuilla, miten hänellä ja ystävättärellään oikein kyyneleet valuivat , kun eivät päässeet johonkin vain miehille -tilaisuuteen. Epäilemättä tuli joitain elinikäisiä traumojakin.

      Jo silloin ajattelin luopua tästä ja alkaa viimeinkin puolustamaan oikeutta ja tasa-arvoa. Ei voi olla niin, että naisia vastaan harrastetaan moista väkivaltaa. Kirjoitin asiasta jopa Suomenmaan silloiselle päätoimittajalle Teuvo Tuhkamunalle ja hän ihailtavan periksiantamattomana puolusti nasitoimittajaansa pahaa patriarkaattia vastaan.

      Jokaisen miehen kannattaisi hetki miettiä mitä tekisi, jos kyynelehtivä neito tulisi kadulla tykö ja anelisi 100 euroa, koska pitää päästä mummon hautajaisiin. Tarjoamatta mitään edes luonnossa vastineeksi. Annatko vai et? Sen satasen siis.

      • Karmosiini

        Ja tuo tarina Suomenmaan naistoimittajista on totta. Myös Keskusta pitää palkkalistoillaan feministitoimittajia. Sitä pahemmaksi sen voi odottaa yltyvän nyt, kun Keskustan kannastus on laskenut. Vertaa Ruotsin feministisen demariulkoministerin Margot Wallströmin fantasioihin hänen kohdistuvasta seksuaalisesta mielenkiinnosta Brysselissä (1 pisteen vihje: Ruotsin demareitten kannatus sukeltaa).

        Mutta Keskustapuolueella toki on jo aiempaa kokemusta ihan entisen pääministerin Mari Kiviniemen johdolla. Kun aikoinaan tätä naista, tulevaa pääministeriä tytöteltiin ja käskettiin keittämään kahvia, niin hän oli aivan yhtä järkkytynyt kuin Wallström: hän kipitti vessaan kyyneliään pidätellen. (0 pisteen vihje: kyvyttömän Kiviniemen kaudella Keskusta menetti niin paljon kannatustaan, että puoluehallitus vei mieluumin puolueen oppositioon, kuin katseli enää moista. Kaikesta tästä hänet oikeudenmukaisesti palkittiin siirtämällä hänet suojatyövirkaan ja äänestämällä tilalle uusi pj Juha Sipilä - ja loppu on lähihistoriaa).


    • RiikkaRokassa

      Suomi on täynnä naisyhdistyksiä ja kerhoja. En tiedä onko niihin miestenmahdollista päästä mutta aika monessa yhdistyksen nimessä mainitaan *naiset*ry.

      Naiset Yhdessä ry, Perussuomalaiset Naiset ry, Suomen Akateemiset Naiset, Vihreät Naiset - Gröna Kvinnor, LVI-NAISET, Farmasian Naiset ry, Monika-Naiset liitto ry, Vastuun Naiset ry, HPK Naiset Ry, Helsingin Kalevalaiset Naiset ry, KD Naiset REIPPAAN NAISET RY , * Kokoomuksen Naiset ry, Maanpuolustusnaisten Liitto ry, Keskustanaiset, Kankaantaan Naiset ry, LKP:n Naiset ry, Päällystön Naisten Liitto ry, Irakin Naisten Yhdistys ry, NASYn - Naiset Yhdessä ry, Puutarhanaiset, Kaupungin Naiset – Helsinkiläinen lesbokuoro, * Sosialidemokraattiset Naiset ry ja lista jatkuu lähes loputtomiin...

      • Miehiltä-kaikki-pois

        Joo, avaus paljastaa mentaliteetin. Kaikki mulle, muista ei väliä. Jos minä en saa, se ei ole tasa-arvoista. Muilta pois, se lisää tasa-arvoa.


      • TasaArvoaNaisille

        Jos naiset päästetään jäseniksi mainitulle Pörssiklubiin, kohta siellä on oma alaosasto vain naisille: Pörssiklubin naiset, jotka valtaavat omat tilat vain naisille ja järjestävät klubin tiloissa tilaisuuksia vain naisille jne ;)


      • meetoomeetoo
        TasaArvoaNaisille kirjoitti:

        Jos naiset päästetään jäseniksi mainitulle Pörssiklubiin, kohta siellä on oma alaosasto vain naisille: Pörssiklubin naiset, jotka valtaavat omat tilat vain naisille ja järjestävät klubin tiloissa tilaisuuksia vain naisille jne ;)

        Perusteluna tietenkin se, että muuten naiset voisivat kokea seksuaalista häirintää.


      • Siin-ajattelumalli

        Avioituessaan nainen toteaa, että kaikki on yhteistä.
        Se, mikä on sinun, siitä puolet on minun.
        Ja se, mikä on minun, - niin, sehän onkin jo minun.


      • Sijoita-Hajauta
        TasaArvoaNaisille kirjoitti:

        Jos naiset päästetään jäseniksi mainitulle Pörssiklubiin, kohta siellä on oma alaosasto vain naisille: Pörssiklubin naiset, jotka valtaavat omat tilat vain naisille ja järjestävät klubin tiloissa tilaisuuksia vain naisille jne ;)

        Tämä on kyllä niin totta kuin voi olla. Koko klubiasia on pelkkää näytelmää naisten ja Lounasmeren puolelta. Ehkäpä Lounasmeri ansaitsisi potkut


    • Ansionsa-mukaan

      Nyt naiset vollottavat, että naisurheilijoiden palkat ovat vain murto-osa miesten palkoista. Tosin paljoa kukaan ei naisten urheilusuorituksia mene katsomaan. Sen verran heikkotasoisia.

    • lipputuloja

      Vollottamisen sijaan sopii mennä katsomaan niitä naisten pelejä. Koko Unionin voimalla.

      • Ei-kannata-maksaa

        Ei ne femakot nyt niin hulluja ole. Saman tasoista peliähän näkee ihan ilmaiseksi lasten leikkikentällä.


    • Antifemakko

      Kaksinaismoralistit. Unioni itse kieltää miehiä osallistumasta kokouksiinsa.

    • Alas-on-vajottu

      No nyt näillä telaketju-femakoilla on se viimeinenkin vaarnapultti katkennut. Miituu-nimissä on vaadittu Ateneumin seinältä poistettavaksi taidetta, etenkin Gallen-Kallelan töitä.

      Siis onko tuossa miituu-jutussa enää mitään järkeä?

      Kohta kai tehdään rikosilmoituksia siitä, että mies yökerhossa ehdottelee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3401
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1439
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      163
      793
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe