Aivopesun loppu

vm41

Edistys evoluutio etenee.
Lastentarhoissa, sekä kouluissa lopetetaan uskonnon aivopesut.
Saa nähdä, ketkä lapset aikuistuttuaan tulevat uskovaisiksi ?

42

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei se ole evoluutiota.

      • Semantiikkaa

        No on se kulttuurievoluutiota.


      • Semantiikkaa kirjoitti:

        No on se kulttuurievoluutiota.

        Ei ihmisen taikauskoisuuteen taipuvaista luonnetta juurikaan muuta joku päiväkotilasten huijaamisen yhdellä asialla lopettaminen, vaikka sinänsä aivan tervetullut muutos olisikin.


      • ngerjg
        kekek-kekek kirjoitti:

        Ei ihmisen taikauskoisuuteen taipuvaista luonnetta juurikaan muuta joku päiväkotilasten huijaamisen yhdellä asialla lopettaminen, vaikka sinänsä aivan tervetullut muutos olisikin.

        Vähenisihän silloin edes yksi sikakallis fuulaus.


    • Toisaalta kun ajatellaan niin tuskinpa silloin päiväkoti-ikäisenä pahemmin tiedetään mitä tarkoitetaan evoluutiolla. Siitä mainitaan peruskoulussakin 7.-luokan biologian tunnilla. Sitä ennen on paukutettu alakoulusta asti uskontoa (ei pelkästään uskonnon oppitunneilla osallistuneille vaan sen ulkopuolella) ja saatettu käydä ripari, eikä se käsitys jumalan olemattomuudesta ole muuttunut toiseksi.
      Tiettävästi olen ollut syntymästäni lähtien ateisti ja ihminenhän syntyy ateistina, vaikka uskovaiset toista väittävät.
      Eriasia on taas mitä yhteiskunta tukee. Tukeeko se uskonnoista neutraalia ympäristöä (sekulaarista yhteiskuntaa) vaiko sellaista jossa keskiönä on uskonnollisuus.
      Se, että yhteiskunta tukee uskonnon opetusta peruskoulussa ja muuta uskontoon liittyvää on moraalisesti vähän sama kuin sallittaisi naisten raiskaaminen ja poistettaisi se kokonaan rikoslaista.

    • TäysiNollatoleranssi

      Olen puhttaasti sitä mieltä että alle 18-vuotiaille ei ollenkaan pitäisi puhua mittään uskonnoista vaan pitää se suu visusti kiinni niistä asipista. Sekä pitää lapset mahollisimman kaukana uskonnoista ja vähänkin niitä muistuttavasta, sillä se on lasten etu. Aikuisilla on korkea vastuu suojella ja åitää huoli lapsistaan. Lapset saavat sitten itse 18-vuotiaina ottaa näistä asioista, kuten uskonnoista ja politiikasta selvää jos haluavat tai olla ottamatta. Minusta se on paras ratkaisu. Siihen asti lapset ja kaikenlaoset aatteet tulisi visusti pitää erillään ja niin kaukana ktoisitaan kuin suikin mahdollista. Näin ei myöskään synny kiusaamista eikä muutakaan eriarvoisuutta lasten välillä.

      • kopsus__

        <<<Lapset saavat sitten itse 18-vuotiaina ottaa näistä asioista, kuten uskonnoista ja politiikasta selvää jos haluavat>>>

        Eli aletaan kasvattaa lapset "pullossa"? Tuolla tavalla saadaan estettyä ainakin itsenäinen ajattelu.

        Itsenäinen ajattelu kehittyy parhaiten silloin kun lapselle esitetään vähintään kaksi erilaista vaihtoehtoa joista valita ja joita vertailla keskenään. Minä kannatan erilaisten ajattelutapojen vertailevaa opettamista.


    • Katsotaanpa mitä kansainväliset sopimukset sanovat lasten opetuksesta.

      "Keneltäkään ei saa kieltää oikeutta koulutukseen. Hoitaessaan kasvatuksen ja opetuksen alalla omaksumiaan tehtäviä valtion tulee kunnioittaa vanhempien oikeutta varmistaa lapsilleen heidän omien uskonnollisten ja aatteellisten vakaumustensa mukainen kasvatus ja opetus." (Euroopan Ihmisoikeussopimuksen ensimmäinen lisäpöytäkirja 2 artikla)

      "Vanhemmilla on ensisijainen oikeus valita heidän lapsilleen annettavan opetuksen laatu." (YK:n yleismaailmallinen Ihmisoikeuksien julistus; artikla 26, § 3)

      • Uskonnollisia kouluja ei varmaankaan olla kieltämässä, vaan ollaan lopettamassa kaikille pakolliset hartaudenharjoitukset. Kaikille pakollisethan ne ovat, kun niihin pitää jotenkin uskonnottoman reagoida poistumalla luokasta tai salista käytävälle.

        Jatkossa niin kristittyjen kuin muslimienkin vanhempien lapset pitävät kukin ryhmä erillään omalla ajallaan hartaudenharjoituksensa. Eikö se olekin edistystä, kun lasten oikeudet toteutuvat myös uskonnottomille?


      • Kollimaattori kirjoitti:

        Uskonnollisia kouluja ei varmaankaan olla kieltämässä, vaan ollaan lopettamassa kaikille pakolliset hartaudenharjoitukset. Kaikille pakollisethan ne ovat, kun niihin pitää jotenkin uskonnottoman reagoida poistumalla luokasta tai salista käytävälle.

        Jatkossa niin kristittyjen kuin muslimienkin vanhempien lapset pitävät kukin ryhmä erillään omalla ajallaan hartaudenharjoituksensa. Eikö se olekin edistystä, kun lasten oikeudet toteutuvat myös uskonnottomille?

        >>Jatkossa niin kristittyjen kuin muslimienkin vanhempien lapset pitävät kukin ryhmä erillään omalla ajallaan hartaudenharjoituksensa.<<

        Eihän ne lapset niitä hartauksia pidä, vaan yksissä tuumin niitä inhoavat...


      • Nuo sopimukset siis sisältävät sen, ettei ei-uskonnollisten vanhempien lapsille anneta uskonnollista pakko-opetusta ja tuputusta lasten vanhempien tahdon vastaisesti.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        >>Jatkossa niin kristittyjen kuin muslimienkin vanhempien lapset pitävät kukin ryhmä erillään omalla ajallaan hartaudenharjoituksensa.<<

        Eihän ne lapset niitä hartauksia pidä, vaan yksissä tuumin niitä inhoavat...

        Sitä minä tarkoitinkin painottaessani uskonnollisten _vanhempien_ päättävän siitä, mitä hartaudenharjoituksia lapsensa pitävät.

        Itse lapsia ei voisi vähempää kiinnostaa...


      • kjbh

        Oikeus indoktrinoida lapsia on peräisin aikakaudelta jolloin kirkko rulasi. Uskonto oli normi, uskonnottomuus jotakin epäilyttävää.

        Kun yhteiskuntamme kehittyy, tulemme, siis ainakin me jotka pysymme kehityksessä mukana, yhä sensitiivisemmiksi erilaisille tuputtamisille. Ymmärrämme, että lapsilla ja nuorilla on oikeus saada rakentaa todellisuuskuvansa mahdollisimman pätevän tiedon varaan, ilman että aatetrokarit tunkevat soppansa puolustuskyvyttömien lasten mieliin.

        Siihen suuntaan menemme koko ajan, vaikka jotkut Mark5-tapaiset tekisivät mitä tahansa.


      • "valtion tulee kunnioittaa vanhempien OIKEUTTA varmistaa lapsilleen heidän omien uskonnollisten ja aatteellisten vakaumustensa mukainen kasvatus ja opetus."

        Ymmärsikö mark edes, mitä tuossa lukee? Kyllä se oikeus on ollut ja sitä ei kukaan ole poistamassakaan. Mark taitaa luulla, että muiden PAKOTTAMINEN kuluuisi jotenkin tähän oikeuteen...


    • Uskonto, oikein opetettuna ja täydennettynä jumalanpalveluksilla ja hartaustilaisuuksilla, on ylivoimaisesti tärkein oppiaina koulussa, koska sen kautta lapsi voi oppia tuntemaan Jeesuksen omana Vapahtajanaan ja Herranaan, saada syntinsä anteeksi ja päästä osalliseksi iankaikkisesta elämästä Jumalan valtakunnassa. Mikään muu oppiaine ei tätä, maailman tärkeintä asiaa, anna lapselle.
      Erityisen tärkeä uskonto on ns. uskonnottomille lapsille, koska he ovat matkalla iankaikkiseen kadotukseen.

      Koska lapsi ei vielä välttämättä osaa tehdä oikeita valintoja oppiaineiden suhteen, heidän vanhemmillaan pitää olla oikeus päättää, mitä heidän lapsilleen opetetaan ja mitä ei, varsinkin kun on kysymys maailmankatsomuksellisista, uskonnollisista ja eettisistä asioista.
      Ei ole ollenkaan samantekevää johdetaanko lapsia iankaikkiseen elämään vai iankaikkiseen kadotukseen.

      • Kerro nyt vielä minkä lahkon opin mukaan se kristinuskonto pitää opettaa.


    • wind-

      On olemassa Jumalaan itseohjautuvia lapsia ja vanhoja sieluja.
      Näitä lapsia ei kasvateta ateismiin / uskonnollisuuteen,
      vaan he ovat luonnon lapsia.

      Indigo-lapset edustavat eturintamaa ja tutkimattomille tietämättömille,
      varmasti satuolentoja. mutta hekään eivät ole sanahelinää eli pseudoa, vaan totta. Lapset hakeutuvat itse tutkimaan hengellisiä asioita.

      • kjbh

        Löysää jo tuota foliohattuasi!

        Löytyy varmaan paljon tieteellistä tietoa noista 'indigolapsista'...


      • "Meidän lapset ne sitten on aivan erityisiä!" Joo joo.


      • wind-

        Ateistinen loukkaantumisherkkyys on aivan erityistä. Välillä ristille laitettava, eikä omia lapsia tarvitse kenenkään kehua, varsinkaan jos
        he eivät ole mitenkään poikkeavia muista, kuten omat pennut. Itseohjautuvia
        kyllä, mutta kuten sanotaan seura tekee aina jossakin määrin kaltaisekseen niin hyvässä kuin pahassakin. Hyvä ohjari on ollut vain rakkaudellinen kasvatus, ei ole tarvittu soittorasioita eli paatoksellista toitottamista, vaan vanhempien luottamus on ollut aina siinä että lapset hakevat itse tietoa... ....foliossa paistetaan ja se ehkäisee säteilyä....


    • Asia on yksinkertaisesti ja kustannustehokkaasti hoidettavissa.

      Uskonnonopetus lopetetaan yhteiskunnan varoilla toimivissa kouluissa ja päiväkodeissa. Historian ja yhteiskuntaopin tuntimäärää nostetaan ja sen yhteydessä opetetaan valtauskontojen perusnäkemykset ja niiden historiallinen merkitys.

      Uskonnolliset yhteisöt saavat opettaa alaikäisiä niiden omalla ajalla ja uskontokunnan omissa tiloissa. Yhteiskunnan omistamia tiloja ei vuokrata eikä anneta ilmaiseksi niiden käyttöön.

      Jos uskontokunta haluaa perustaa oman koulun se on mahdollista. Jos se haluaa sille yhteiskunnan tukea tulee sen silti täyttää yhteiskunnan ylläpitämien peruskoulujen tuntikehys ja muu opetus tapahtuu sitten sen tuntikehyksen päälle.

      Jos koulu haluaa toimia ilman yhteiskunnan tukea tulee sen silti hyväksyttää opetussuunnitelmansa ja oppimateriaalinsa opetusviranomaisilla saadakseen toimiluvan.

      Kotiopetusta tulee koskemaan saman säännöt kuin yksityiskoulujakin.

      Yksityiskoulujen maksuista osa voidaan vähentää vanhempien verotuksessa, ei kuitenkaan kokonaan sillä osa veroistahan menee kouluhallinnon ja valvonnan ylläpitämiseen.

      Yksityiskoulumaksut eivät tule kuulumaan sosiaaliturvan piiriin vaan vanhempien rahojen loppuessa oppilaan koulutus jatkuu yhteiskunnan ylläpitämissä kouluissa.

      Tasapuolisuuden vuoksi yksityiskoulun maksuperusteiden on oltava samat kaikille oppilaille eli koulu ei voi myöntää stipendiä yksittäiselle oppilaalle jolla maksuja alennetaan. Koulun ulkopuoliset tahot kuten järjestöt ja uskontokunnat voivat tietysti jakaa stipendejä kenelle haluavat.

      Ilmainen kouluruokailu on tarjolla kaikille oppivelvollisuusikäisille yhteiskunnan varoilla ylläpidettyjen koulujen ruokalassa.

      Yksityiskoulujen oppilaiden koulukyydeistä korvataan vanhemmille se osa minkä koulukyyti maksaisi lähimpään yhteiskunnan ylläpitämään kouluun. Ylimenevä osa jää vanhempien maksettavaksi.

      Oppikirjat siltä osin kuin ovat samoja yhteiskunnan ylläpitämien koulujen kanssa korvataan vanhemmille. Muu oppimateriaali jää heidän maksettavaksi.

      Kaikki ihmisoikeudet ja vanhempien oikeudet toteutuvat täysimääräisesti tällä järjestelyllä ja se olisi silti yhtenevä Suomen valtion tekemien kansainvälisten sopimusten kanssa.

      • JumalanAsialla

        Jos perusaineisiin kuuluvan uskonnon yleinen opetus lakkautetaan ja se tulee maksulliseksi niin siinä rikotaan räikeästi sekä uskovien vanhempien että lasten oikeuksia.


      • atteboi
        JumalanAsialla kirjoitti:

        Jos perusaineisiin kuuluvan uskonnon yleinen opetus lakkautetaan ja se tulee maksulliseksi niin siinä rikotaan räikeästi sekä uskovien vanhempien että lasten oikeuksia.

        Mitä ihmeen oikeuksia ?


      • Svedupetteri

        Uskonnon opetukselta vapautuvat tunnit voisi käyttää junttien sivistämiseen eli ruotsinkielen opiskeluun.


    • vm41

      Evoluutio etenee joka tapauksessa jollakin saralla tässäkin tapauksessa.
      Kun estetään uskontojen syöttö lapsosille, rajoitetaan samalla "pippelipappien" temmellyskentän laajeneminen.
      Alkaa sukupuutto näiden sairaiden kohdalla kiihtymään ja terveet ihmiset valtaavat alaa.

    • hihihihihi

      Joo eihän siinä mitään, johtakaa vaan evoluutio periaattella lapsenne harhaan. Mitä turhaa te joulua vietätte, eihän teillä pitäisi olla edes ajanlaskuakaan.Olette väärässä ,tulette myöskin sen huomaamaan omissa lapsissanne, kuinka kylmiä he ovat ja elävät pimeydessä ja kylmässä rakkaudessa. Nyt on jo nähtävissä mitä päätöksenne ovat saaneet aikaan.

      • PäinVastoin

        "Olette väärässä ,tulette myöskin sen huomaamaan omissa lapsissanne, kuinka kylmiä he ovat ja elävät pimeydessä ja kylmässä rakkaudessa."

        Kirjoittelet omia harhojasi. Et kai luule, että vanhempien rakkaus lapsiinsa riippuisi yhtään mitenkän uskonnosta. Minun ei ole tarvinut ikinä pelotella lapsiani Jumalan tuomiolla.
        Äärilahkoissa kasvaminen kasvattaa lapsia kieroon. Kun pieniin lapsiin taotaan helvetinpelkoa ja opetetaan, että heidän koulukaverinsa joutuvat helvettiin, kun eivät ole oikeassa uskossa, vääristää se pahasti lapsen ajattelua.


      • hihihihihi
        PäinVastoin kirjoitti:

        "Olette väärässä ,tulette myöskin sen huomaamaan omissa lapsissanne, kuinka kylmiä he ovat ja elävät pimeydessä ja kylmässä rakkaudessa."

        Kirjoittelet omia harhojasi. Et kai luule, että vanhempien rakkaus lapsiinsa riippuisi yhtään mitenkän uskonnosta. Minun ei ole tarvinut ikinä pelotella lapsiani Jumalan tuomiolla.
        Äärilahkoissa kasvaminen kasvattaa lapsia kieroon. Kun pieniin lapsiin taotaan helvetinpelkoa ja opetetaan, että heidän koulukaverinsa joutuvat helvettiin, kun eivät ole oikeassa uskossa, vääristää se pahasti lapsen ajattelua.

        Pelottelu onkin väärin, ei lapsia tarvitse pelotella, kyllä ne näkevät jo ihmisistä mitä mikin aiheuttaa.Lapsia jos ei kukaan ohjaa millään tavalla ja sano niille että mikä on oikein ja mikä väärin ,eihän ne tiedä mitä tekevät.Vanhemmat jos eivät rakasta lapsiaan millään tavalla, ne menee kadulle etsimään sieltä sitä rakkautta. Samoin jos vanhemmat eivät tiedä mitä se aito Rakkaus on, ei siintä tule mitään. Vaikka kuinka väitätte, että lähdette uskonnosta sivulle ja lopetatte sen kouluista,perusasiat tulee kaikki uskonnosta. Vanhemmat itse aiheuttaa sen lapsillensa, että kouluista loppuu Jumalan siunaus ja varjelus ,kun käännätte selkänne Jumalalle. Ei minun puheitani kannata uskoa millään tavalla,kannattaa kokeilla vaan kepillä jäätä,nyt jo 6vuotiaat pojat uhoavat Suomessa toisaan puukoilla. Olen aina sanonut sen ,että ihmiset jos eivät muuten opi, sit opetellaan kantapään kautta.


      • khkhkhkjhjkj
        hihihihihi kirjoitti:

        Pelottelu onkin väärin, ei lapsia tarvitse pelotella, kyllä ne näkevät jo ihmisistä mitä mikin aiheuttaa.Lapsia jos ei kukaan ohjaa millään tavalla ja sano niille että mikä on oikein ja mikä väärin ,eihän ne tiedä mitä tekevät.Vanhemmat jos eivät rakasta lapsiaan millään tavalla, ne menee kadulle etsimään sieltä sitä rakkautta. Samoin jos vanhemmat eivät tiedä mitä se aito Rakkaus on, ei siintä tule mitään. Vaikka kuinka väitätte, että lähdette uskonnosta sivulle ja lopetatte sen kouluista,perusasiat tulee kaikki uskonnosta. Vanhemmat itse aiheuttaa sen lapsillensa, että kouluista loppuu Jumalan siunaus ja varjelus ,kun käännätte selkänne Jumalalle. Ei minun puheitani kannata uskoa millään tavalla,kannattaa kokeilla vaan kepillä jäätä,nyt jo 6vuotiaat pojat uhoavat Suomessa toisaan puukoilla. Olen aina sanonut sen ,että ihmiset jos eivät muuten opi, sit opetellaan kantapään kautta.

        "Lapsia jos ei kukaan ohjaa millään tavalla ja sano niille että mikä on oikein ja mikä väärin ,eihän ne tiedä mitä tekevät."

        Kuka on sanonut, ettei ohjattaisi? Kyllä lapsia tulee ohjata, mutta ei uskomaan pronssikautisiin uskonnollisiin tarinoihin ja rakentamaan maailmankuvaansa niiden varaan. Ei myöskään jakamaan ihmisiä vuohiin ja lampaisiin heidän harjoittamansa uskon perusteella. Perusasiat eivät todellakaan tule uskonnosta. Perusasiat ovat universaaleja uskonnoista riippumatta. Niihin voi tutustua esimerkiksi YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa.

        Puheitasi ei todellakaan kannata uskoa. Olen kuullut pienen lapsen julistavan suuttuessaan hiekkalaatikolla, että sen kaveri ja sen perhe palavat helvetissä, kun eivät usko Jumalaan.
        Olen oppinut kantapään kautta, ettei tiukka uskonnollinen kasvatus tuota mitään kestävää hyvää. Suurin osa alkaa nykyään kapinoimaan sitä vastaan jo murrosikäisenä ja eroavat ahdistavista uskonyhteisöistään aikuituttuaan....jos uskaltavat. Olen keskustellut takavuosina eräässä maaseututaajamassa alkoholisoituvien nuorten kanssa ja kas kummaa kun useilla oli esikoislestadiolaiset vanhemmat.


      • hihihihihi
        hihihihihi kirjoitti:

        Pelottelu onkin väärin, ei lapsia tarvitse pelotella, kyllä ne näkevät jo ihmisistä mitä mikin aiheuttaa.Lapsia jos ei kukaan ohjaa millään tavalla ja sano niille että mikä on oikein ja mikä väärin ,eihän ne tiedä mitä tekevät.Vanhemmat jos eivät rakasta lapsiaan millään tavalla, ne menee kadulle etsimään sieltä sitä rakkautta. Samoin jos vanhemmat eivät tiedä mitä se aito Rakkaus on, ei siintä tule mitään. Vaikka kuinka väitätte, että lähdette uskonnosta sivulle ja lopetatte sen kouluista,perusasiat tulee kaikki uskonnosta. Vanhemmat itse aiheuttaa sen lapsillensa, että kouluista loppuu Jumalan siunaus ja varjelus ,kun käännätte selkänne Jumalalle. Ei minun puheitani kannata uskoa millään tavalla,kannattaa kokeilla vaan kepillä jäätä,nyt jo 6vuotiaat pojat uhoavat Suomessa toisaan puukoilla. Olen aina sanonut sen ,että ihmiset jos eivät muuten opi, sit opetellaan kantapään kautta.

        Pitää vielä lisätä tähän kommenttiin yksi asia,että jos uskovaiset ovat oikeassa uskonnon suhteen, silloin lapsien vanhemmat ajavat todellakin itse lapsensa sinne helvettiin. Sieltä ei helpolla nousta ja päätöksiä muutella.


      • hihihihihi
        khkhkhkjhjkj kirjoitti:

        "Lapsia jos ei kukaan ohjaa millään tavalla ja sano niille että mikä on oikein ja mikä väärin ,eihän ne tiedä mitä tekevät."

        Kuka on sanonut, ettei ohjattaisi? Kyllä lapsia tulee ohjata, mutta ei uskomaan pronssikautisiin uskonnollisiin tarinoihin ja rakentamaan maailmankuvaansa niiden varaan. Ei myöskään jakamaan ihmisiä vuohiin ja lampaisiin heidän harjoittamansa uskon perusteella. Perusasiat eivät todellakaan tule uskonnosta. Perusasiat ovat universaaleja uskonnoista riippumatta. Niihin voi tutustua esimerkiksi YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa.

        Puheitasi ei todellakaan kannata uskoa. Olen kuullut pienen lapsen julistavan suuttuessaan hiekkalaatikolla, että sen kaveri ja sen perhe palavat helvetissä, kun eivät usko Jumalaan.
        Olen oppinut kantapään kautta, ettei tiukka uskonnollinen kasvatus tuota mitään kestävää hyvää. Suurin osa alkaa nykyään kapinoimaan sitä vastaan jo murrosikäisenä ja eroavat ahdistavista uskonyhteisöistään aikuituttuaan....jos uskaltavat. Olen keskustellut takavuosina eräässä maaseututaajamassa alkoholisoituvien nuorten kanssa ja kas kummaa kun useilla oli esikoislestadiolaiset vanhemmat.

        Perus asiat nimenomaan tulee uskonnosta.Sano yksikin asia lapsen kasvatuksesta,mikä ei liity Raamattuun? Yk:ta ei ole silloin edes ollutkaan, kun on Raamattu ollut. Sinä niinkuin syytät uskovaisia siintä, että vaan heidän nuoret käyttävät alkoholia,et voi olla tosissas.Valehtelet jos niin väität. Jos olet nainen, ymmärrän hyvin uskonnosta teidän kantanne, koska teidän järjenjuoksulla ja pettämisellä ei pitkälle pötkitä,en yleistä. Löytyy myös miehistä valitettavasti samanlaisia pettureita. Uskonnollisesta kasvatuksesta että se ei tuo mitään hyvää ja kestävää,mikä maailmassa muka kestäisi? Ainoastaan aito Rakkaus, se kestää ikuisesti.Lestadiolaisista en tiedä mitään, en liity niihin.


      • jhkjhkjhkjhkj
        hihihihihi kirjoitti:

        Perus asiat nimenomaan tulee uskonnosta.Sano yksikin asia lapsen kasvatuksesta,mikä ei liity Raamattuun? Yk:ta ei ole silloin edes ollutkaan, kun on Raamattu ollut. Sinä niinkuin syytät uskovaisia siintä, että vaan heidän nuoret käyttävät alkoholia,et voi olla tosissas.Valehtelet jos niin väität. Jos olet nainen, ymmärrän hyvin uskonnosta teidän kantanne, koska teidän järjenjuoksulla ja pettämisellä ei pitkälle pötkitä,en yleistä. Löytyy myös miehistä valitettavasti samanlaisia pettureita. Uskonnollisesta kasvatuksesta että se ei tuo mitään hyvää ja kestävää,mikä maailmassa muka kestäisi? Ainoastaan aito Rakkaus, se kestää ikuisesti.Lestadiolaisista en tiedä mitään, en liity niihin.

        "Sano yksikin asia lapsen kasvatuksesta,mikä ei liity Raamattuun?"
        -Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan on Raamatun neuvo, josta seuraa rapsut mahdollisesti vankeutta ja lasten huostaanotto.
        -Nykyään lapsia opetetaan huomioimaan toiset kansallisuuteen, ihonväriin tai uskontoon katsomatta. Sellaista oppia ei Raamatusta löydy. Päin vastoin, pakanakansan lapset käsketiin tappamaan miekan terällä.

        - 1970 luvulla erään paikkakunnan nuorison juopporemmistä läytyi nimen omaan vanhempiaan vastaan kapinoivia lahkolaisten lapsia ja taitaa löytyä jostain vielä nykyäänkin.

        Pidät siis naisen järjenjuoksua miehen järjenjuoksua huonompana. Mistä lahkosta kaltaisiasi henkisisä dinosauruksia löytyy?


      • hihihihihi
        jhkjhkjhkjhkj kirjoitti:

        "Sano yksikin asia lapsen kasvatuksesta,mikä ei liity Raamattuun?"
        -Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan on Raamatun neuvo, josta seuraa rapsut mahdollisesti vankeutta ja lasten huostaanotto.
        -Nykyään lapsia opetetaan huomioimaan toiset kansallisuuteen, ihonväriin tai uskontoon katsomatta. Sellaista oppia ei Raamatusta löydy. Päin vastoin, pakanakansan lapset käsketiin tappamaan miekan terällä.

        - 1970 luvulla erään paikkakunnan nuorison juopporemmistä läytyi nimen omaan vanhempiaan vastaan kapinoivia lahkolaisten lapsia ja taitaa löytyä jostain vielä nykyäänkin.

        Pidät siis naisen järjenjuoksua miehen järjenjuoksua huonompana. Mistä lahkosta kaltaisiasi henkisisä dinosauruksia löytyy?

        En kuulu lahkoon,tuosta vitsan käytöstä vielä sen verran, että jokaisessa asiassa pitää olla myöskin järjen käyttö sallittu,niinkuin sinustakin näkee sen. Nykypäivän lapsista myöskin huomaa sen kun sen käyttö on Suomessa kielletty, joka toinen sana on kirosana ja varastellaan minkä ehditään, samoin ei kunnioiteta vanhempia ja pidemmän aikaa täällä maailmassa olevia yhtään ja kuunnella neuvoja niiinkuin ateistitkin ovat.Valitettavasti se tulee vaan käymään teille omaan nilkkaan,se on nähtävissä sosiaalipuolella lasten huostaanotoissa,samoin sen riittämättömyytenä. Sit saat sotkea ihan vapaasti uuden ja vanhan testamentin. Sit vielä kansalaisuuteen ja ihonväriin liittyen"Raamatusta Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi"Rakkaus ei katso ihon väriä. Ai nykyään ei sit eronneiden perheiden lapset juo, eikä kapinoi yhtään vanhemmille,sit kun siihen lisätään huumeet.


    • vm41

      Joka tapauksessa kehityksen suunta on menossa hyvään suuntaan, kuten evoluutiossa yleensä on tarkoitus.
      Lapsille ei enää opeteta väkivaltaisia uskontojen tarinoita heti pienestä pitäen.
      Samoin seksuaalinen kasvatus siirtyy pois kieroutuneiden "paimenien" käsistä ja siirtyy realistiseen ympäristöön, eli kotinurkkiin.

      • hihihihihi

        hah hah hah kotinurkkiin alkoholi on kotitalouksissa yksi pahimpia ongelmia se rikkoo kaiken.Hyvä Suomi ja lasten vanhemmat, kun ette edes itsestänne pysty huolihtimaan, miten lapsistanne ja se kyllä näkyy jo katukuvassa.Taitaa myöskin kotinurkissanne näkyä se väkivalta vielä enempi, kun otetaan huomioon lasten huostaanotot. Siellä on isä tai äiti viinipullo tietenkin vieressä.


    • Arska45

      Vastustan.
      En tiedä mistä on kyse mutta vastustan kuitenkin.
      Rakentava keskustelu on paskaa mikä ei johda mihinkään.
      Sitä paitsi täällä ei ole ketään joka kykenee rakentavaan keskusteluun.
      Stadin vihersnobit jotka luulee olevansa jotain helvetin kingejä.
      Vaikka minähän se kingi olen.
      Kysykää vaikka Arskalta, se tietää. Eikä ole snobi.

      • hihihihihi

        Tiedätkö Arska mitä?


    • vm41

      Raamattunnehan ei missään tapauksessa ole mikään lasten kasvatukseen tarkoitettu opas.
      Ympäripyöreitä aforismeja on vain tulvillaan, jotka on irroitettu asiakokonaisuuksista.

      • hihihihihi

        Lapsen kasvatus ei ole helppoa olkoon Raamattua tai ei, mutta ne perusasiat eli varastaminen ja lähimmäisten kohtelu,jos niitä ei pienenä opeteta ei ne osaa aikuisenakaan.Lapselta jos puuttuu taivaallisen isän suojelus ja varjelus se on kaikille vaaroille ja onnettomuuksille altis ja niitä on paljon. Maailma on sellainen paikka, tämä on houkutuksia täynnä ja tietämättömät ihmiset lankeavat suoraan niihin,monet vanhemmat houkuttelevat myöskin lapsensa samaan paskaan, missä itse jo ovat.


      • hihihihihi

        Trolli olet säälittävä.


    • hihihihihi

      Raamattukin sallii terroriteot, Jumala ei estä vaikka näkee ennalta

      • hihihihihi

        Trolli kukas tekee ne teot ihminen "älä tapa" Jumala sallii maailmassa pahan,synnin määrä kun täyttyy tulee kaikesta loppu ja paha nujerretaan. Ihminen joka on lähimmäisilleen paha,se saa tehdä sitä aivan vapaasti,sit kun synti sillä alkaa painamaan se tuhoaa loppujen lopuksi itsensä joko itsemurhalla tai murhauttamalla itsensä. hitleri on hyvä esimerkki siintä ja ateistihan palvelee käytännössä hitleriä, olemalla Jeesusta vastaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe