Aihe

OKT hinnat

Kawa12r636

Ei voi kuin ihmetellä noita vanhojen omakotitalojen hintapyyntöjä . Taitaa jonkunlainen hintakupla olla kun 50 luvun taloistakin pyydetään jopa 250te? Kuitenkin kaksi autoa oltava jos täällä asuu ja käy töissä kehä ykkösen sisäpuolella.

16

875

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Savimaa_vajoaa

   Kyllä hintapyynnöt ovat korkeita, mutta eiväthän ne iänikuiset ja mittavia korjauksia vaativat talot mene kaupaksi. Sellaista viiskymmentä-kahdeksankymmentä luvun taloa ei ole olemassakaan johon voi muuttaa ilman huolia.

   Sanotahan näin, että jos katto on vuotanut ja salaojat puuttuneet koko talon pystyssäolon aikana, niin hinta oikeasti on vain tontin arvon verran. Sellaista kuntotutkimusta ei löydy, jolla voi vakuuttua vanhan talon olevan virheetön ja hyvässä kunnossa.

   Ja jos mitään paikkaa ei osaa itse korjata tai ei edes pysty arvioimaan korjaustarvetta , kannattaa pysyä kaukana vanhoista taloista.

   Nimenomaan Nurmijärvellä on alettu kaikenmaailman louskuista pyytämään huippuhintaa.

  • LKV_Nurmijärveltä

   Ne sau 250 000 eurolla siksi, että niihin pitää tehdä 100 000 euron remontti. Järkevämpää ostaa 350 000 euron talo suoraan niin säästyy monelta vaivalta.

   • Ammattirremontoija

    Usean talon oikea hinta on tontin arvo. Vanhat talot, jo pilatut ja homeiset tulee lähinnä ajaa katepillarilla kasaan. Saa ikuisen riesan ainaisesta korjaamisesta josta ei loppua tule ikinä. Joku toki yrittää pyytää neljännesmiljoonaa, vaikka itse on aikanaan rakentanut markka-aikaan halvalla ja halvalle tontille. Välittäjät ovat jo aika pihalla arvioidessaan vanhojen talojen hintoja.


  • Ajoissa_ostanut

   Kunnan päättäjät ovat omistusasujia ja useilla heistä on myös sijoitusasuntoja. Siksi asuntojen hintaa pyritään nostamaan mm. panttaamalla tonttitarjontaa.

   Onneksi itse ostin ajoissa. Tämän päivän hinnoilla olisi jäänyt ostamatta. Ja hinnat tulevat vain nousemaan. Aika nopeasti markasta tuli euro.

  • maalaisjärkeä

   Kannattaako haaveilla oikeasta omakotitalosta, jos sellaiseen ei ole varaa? Asu betonikuutiossa ja maksa kiltisti vuokraisäntäsi sijoitusasunto.

  • Aapelisetä

   Välittäjät ylihinnoittelevat talot provikankiilto silmissä.

  • eimuuta

   Vantaan yksiön hinnalla saa talon jossa voi ottaa pihalla aurinkoa ja saa katsella ikkunoista metsää ja peltoa. Ei jytise naapurin juopottelu ylä- eikä alakerrassa. Kaikissa asunnoissa on ylläpidettävä teknillinen kunto. Ei pidä ostaa savimaan taloa.

   Jos on enemmän rahaa kuin 250-350000 niin sitten hankkii paremman unelmatalonsa muualta. Espoon merenrannasta saa myös ostaa talon Kawalleen. Tyytyväisyystutkimukset osoittavat selkeästi ihan muuta kuin muutama kommentti tässä.

  • Kawa12r636

   Maksele sinä maalaisjärki vaan betonikuutiosi vuokraa toivottavasti lapsilisät riittää siihen...........

  • kcfhddg

   Poskettomia hintoja taloista jotka vaatii täysremonttia.

  • xbrfsq

   Vanhat omakotitalot ylihinnoiteltuja.

  • Jatkuva_nousu

   Eipä omakotitaloja ole köyhille tarkoitettukaan. Vielä kahdeksan vuotta sitten 250 000 eurolla oli varaa jopa valita, nyt sillä rahalla saa vain ongelmia. Onneksi ostin ajoissa silloin kun vielä järkihintaan sai.

   Mutta jos nyt jää voivottelemaan, saa muutaman vuoden päästä maksaa taas enemmän. Ja siinä samalla ehtii työntäö kymmeniätuhansia euroja vuonraisännän taskuihin.

   • Rikas_mies_kun_olen

    Ihanko totta turiset. Ensinnäkin täytyy huomioida, että täällä saattaa joutua tekemään putkiremontin jo alle viisitoista vuotta vanhaan taloon (Veden laadulla, erityisesti pH-arvon vaihteluilla on yhteys osaan vaurioituneista kupariputkista). Maapohjat on myös sen aikaisessa rakennuskulttuurissa ja tällä alueella rakennusmaan ansiosta tuottaneet usealle päänvaivaa myöhemmin (halkeilevat sokkelit ja laattaperustuksen painuminen) Tässä vaiheessa haluaa olla mielellään se "köyhä", joka ei erehdy ostamaan "pommia". Ostajan on tarkastettava ostettava talo huolella, kannattaa tarkkaan harkita minkä "louskun" saa sitten ristikseen eli käyttää ammattilaista tarkastajaa.

    Taloja on niin runsain mitoin kaupan, että kysynnän laskiessa hinnatkin tulevat alas. Hintoihin vaikuttaa myös se, että ikäluokat ovat pienentyneet ja nuoremmat eivät ole kiinnostuneet ostamaan ikääntyneitä taloja, joissa saa remonttiin laittaa alkuunsa kiinni mittavan summan.

    Totuus on, että talot on ylihintaisia ja siksi roikkuvat vuosia ja pitkiä aikoja myytävänä. Ja kannattaa muistaa selvittää, miksi juuri omistaja on nyt niin innokkaasti myymässä. Syyn selvittäminen onkin ihan eri juttu kuin kiinteistövälittäjän tarinassa.


   • Minäkin_ostin_ajoissa

    Kupariputkia? Kyllä ne pexiä ovat olleet viimeiset 20 vuotta.

    Ja kun jätetään nuo 250 000 romut pois laskuista, on taloissa perustuksetkin.

    Köyhä pysyköön kerrostalossa. Omakotitalon rakentaminen on jatkuvasti yhä kalliimpaa.

    Klaukkalan ohikulkutie tulee kiihdyttämään hintojennousua. Infran rakentaminen nostaa hintoja.

    Tosiaan vielä 10 vuotta sitten ei ollut tietoakaan tämän päivän ryöstöhinnoista.


   • Semmonen_hehheh
    Minäkin_ostin_ajoissa kirjoitti:

    Kupariputkia? Kyllä ne pexiä ovat olleet viimeiset 20 vuotta.

    Ja kun jätetään nuo 250 000 romut pois laskuista, on taloissa perustuksetkin.

    Köyhä pysyköön kerrostalossa. Omakotitalon rakentaminen on jatkuvasti yhä kalliimpaa.

    Klaukkalan ohikulkutie tulee kiihdyttämään hintojennousua. Infran rakentaminen nostaa hintoja.

    Tosiaan vielä 10 vuotta sitten ei ollut tietoakaan tämän päivän ryöstöhinnoista.

    "Syöpyvät kupariputket hämmentävät Keski-Uudellamaalla

    Alueen pohjavesi epätavallisen hapanta.
    Moni talonomistaja on ollut ymmällään Keski-Uudellamaalla, kun muutaman vuoden ikäiset kupariputket ovat alkaneet syöpyä puhki. Pistesyöpymää on alkanut tulla jopa vain viisi vuotta vanhoihin putkiin. Kupariputkien pitäisi kestää normaalissa käytössä vuosikymmeniä.

    Keski-Uudenmaan maaperä on hapanta, joten myös pohjavesi on tavallista happamampaa. Omakotiasuja, jolla on oma pihakaivo, voi koettaa vähentää happamuutta kalkkikivisepelillä. Muutoin keinot ovat vesilaitoksen käsissä.

    Projektipäällikkö asiantuntijaorganisaatio Vesi-Instituutista epäilee syöpymisten syyksi sitä, että jokin pohjaveden ominaisuus estäisi normaalin putkea suojaavan kalvon muodostumisen kupariputken sisäpinnalle.

    – Tässä olisi tutkimustarvetta, onko vedessä luonnostaan tällaista ainetta, asiantuntija toteaa.

    Vesi saattaa syövyttää putkia, jos siinä on paljon kloridia ja sulfaattia ja sen kyky vastustaa pH-arvon muutoksia on heikko. Kloridia voi joutua pohjaveteen, kun teitä suolataan.

    Vaurioituneisiin putkiin on usein myös kerrostunut silikaattia, jota on pohjavedessä luonnostaan. Sitäkään ei asiantuntijan mukaan vielä tiedetä, miten veden laatu ja käyttöolot vaikuttavat silikaatin muodostumiseen.

    Ympäristöministeriö laatii parhaillaan asetusta muovisten PEX-vesiputkien olennaisista teknisistä vaatimuksista. Myös putkista veteen liukenevien kemikaalien pitoisuuksille tulee kriteerejä.
    Muovisissa vesijohtoputkissa käytetään aina stabilisaattoreita. Stabilisaattoreiden tärkeä alaryhmä on antioksidantit, joista kaikissa muoveissa käytetyimpiä ovat fenolit, fosfiitit sekä tioesterit. Tavallinen käyttömäärä on 0,03-0,3 paino-% (joskus yli 1 paino-%). Yleisesti kaikissa muoveissa käytetyimpiä stabilisaattoreita olivat steerisesti estyneet amiinit (HALS), bentsotriatsolit ja bentsofenolit. Muita ovat noki, pigmentit (rautaoksidit, TiO 2 ), eräät aromaattiset yhdisteet (bentsofenoni, fenyylisalisylaatti, kinnamaatti ja bentsotriatsoli), nikkelikelaatit sekä rikkiyhdisteiden metallikompleksit . Rautaoksideja ei käytetä muoviputkissa.

    Eli vesiputkiin käytetään edelleen kupari- ja teräsputkia, muoviputkien lisäksi.


   • putkipelikaani

    Tuo on totta joka sana. Minä omistan talon jossa hieman yli 20 vuotta vanhat kupariputket ovat kuin siivilät. Ovat vaihdossa muoviin. Vakuutusyhtiön mukaan vesivuodot ihan normaaleja. Asuin ennen talossa, jossa yli 40 vuotta kupariputket ovat yhä ok. Mutta näillä mennään.


  • Ykilii

   Syynä on ahneet välittäjät. Heillä kun provikan kiilto silmissä kun hinnoittelevat asuntoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   197
   15262
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   141
   13100
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   610
   8791
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   129
   5770
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   319
   5368