Zoolle metsäpeuroista hyvä hinta?

Itsekkäämpääsuojelua

Ilkka kertoi eilen, että Ähtärin eläinpuistosta on marraskuun aikana tuotu Isojoen Lauhanvuoren totutustarhaan viisi metsäpeuravaadinta. Kyse on metsäpeuran kannanhoitohankkeesta, (2016–2023) johon on varattu 5,16 miljoonaa euroa, josta EU maksaa 3,10 ja Suomi 2,06 miljoonaa.

Zoon talous menee varmaan tänä vuonna reilusti plussalla, kun sieltä tuollaisia arvoeläimiä voidaan toimittaa?

9

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omasuulähellä

      Niin kuka kuskaa. .....

    • kälmikähmii

      Impotenti maunolle nafta rahaa peurojen kuskaukseen

    • Kööpenhaminassa

      Siistimpää kielenkäyttöä please, mutta on mukavaa seurata että ähtärizoo tekee nyt kaikkensa kun Pandat tulee ja henkilöstö muuttuu tiuhaa tahtia. Jossain mättää edelleen, mutta missä!? Kun ne leopardit tulivat hyvä näin, sitten lupailtiin ties mitä, mutta.....miksi muutos jämähti ja eläintarha on nyt kuin museo. Vanha maatila-zoo on asia erikseen, mutta ilmeisesti sen teki ja toteutti irtisanoutunut johtaja, hänelle suuret pointsit, tuli takinihärkää, pikkupandaa jne. Metsäpeuraprojekti koskee myös ranuazoo:ta sekä Korkeasaarta. On valitettavaa todeta, että moni keskusteluja käynyt sanonut osa näin, mennään katsomaan pandoja, mutta vastaavasti puolet, näkee videoissa ja muualla maailmassa eläintarhoissa. No kukin tyylillään ja osa ihmisistä sanonut ettei vahingossa käänny Ähtäriin koska pikkukylän kisailu (päättävät tahot) ovat sisäpiiriin kuuluvia, no Entä Nämä jotka sanoivat Korkeasaaressa näkee vaikkapa mitä samalla hinnalla ilman älytöntä automatkailua, tämänkin täytyy tietysti koskea lähinnä pääkaupunkiseudulla asuvia. No kaikki Tämä lumipalloja pyörivä efekti lähti liikkeelle toimitusjohtajan erottua tehtävistä, se Media Media ja jopa huhut!! Metsäpeuraprojekti on aika laajasti luettavaa netistä ja ok!! Mutta nyt se asian ydin KUKA SE SANOIKAAN MEDIALLE: ETTÄ VILLIELÄIMIÄ EI PITÄISI TUODA SUOMEEN EDES PANDOJA, (vinkit: joku päättävä taho ja kansanedustaja junaili näin) no en sano yhtään mitään, kukin tyylillään!!

    • helppoaon

      Pandoilla on erityispalvelut, avoin peppu. Yhdyntä sinne vain 40 euroa! Vai peppuun.

    • Hohhoijjjjaa

      Jos nyt vähän oikeaa faktaa tiskiin ennen kuin joku kuvittelee teidän trollien olevan tosissaan.

      "Kokonaiskustannukset hankkeelle ovat 5,16 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 60 % tulee Euroopan Unionilta. Kansallisesta rahoituksesta vastaavat maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö sekä hankekumppanit. Lisäksi Suomen Metsästäjäliitto tukee hanketta. Metsäpeurojen palautusistutusten kustannukset ovat noin miljoona euroa. Valtaosa rahoituksesta suuntautuu siis muihin toimenpiteisiin, kuten metsäpeuralle sopivien elinympäristöjen kunnostukseen."
      http://www.suomenpeura.fi/fi/metsapeuralife.html

      Eiköhän zoo ole saanut vain pienen osan tuosta summasta ja silläkin on katettu lähinnä niiden peurojen murkinat ja siirrot.

      • Laskunkirjtärkeintyövaih

        Lehtijutuista on saanut koko ajan sen käsityksen, että Zoolla on hyvin keskeinen rooli metsäpeurojen suojelussa. Eihän siitä jää Zoolle mitään, jos laskutetaan vain murkinat ja siirrot. Ei ihme, että tappiota tulee. Entä jos minäkin maksaisin hoitopäivästäni vain ruokakustannukseni? Olisi aika halpaa.


    • zoonkuppaajat

      Ja kuka siirtää impotentti mauno roikkuu zoon palkkalistoilla ja kuskaa eläimiä omaan piikkiin ja teettää vielä zoolla kuljetus laatikot kyllä nämä poijaat osaa.

    • Kähmijänä

      Niin ja Tupikselta aikojen alusta huolto öljyt,polttoaineet,Ei Niittylän pojilta.Niin ja viellä valtuutetulta...ei se oikeen rehdiltä yrittäjyydeltä ole kuulostanut.

    • Kööpenhaminassa

      Ja vastako nyt alkoi Ähtärissä tapahtuu, en varmasti ihmettele tätä touhua Korkeasaaressa käyminen riittää. Korkeasaaren imago yhdistettynä luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamiseksi on yes!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe