Kaikki mukaan marssimaan Suomen puolesta

Suomen.parhaaksi

PUNAVIHREÄT NUORET JA OPISKELIJAT KEHOTTAVAT KAIKKIA OSALLISTUMAAN HELSINKI ILMAN NATSEJA -MIELENOSOITUKSEEN

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kieltämisen on tarkoitettava sen toiminnan estämistä, järjestöt vaativat.
Vihreät nuoret, Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat pitävät tervetulleena oikeuden päätöstä kieltää uusnatsijärjestö Pohjoismainen Vastarintaliike (PVL).

Järjestöjen mukaan kielto on hyvä alku, mutta ne muistuttavat kannanotossaan, että samojen järjestäytyneiden uusnatsien annetaan edelleen järjestää mielenosoituksia ja muita tilaisuuksia.

Vastarintaliike on ilmoittanut, ettei käräjäoikeuden päätös vaikuta itsenäisyyspäivänä järjestettävään kansallissosialistien marssiin. ”Kohti vapautta” on kielletyn PVL:n järjestämä mielenosoitus, jonka yhteydessä järjestävän tahon nimeä ei ole mainittu.

Punavihreät järjestöt edellyttävät, että viranomaiset estävät natsien toiminnan myös käytännössä.
Lisäksi itsenäisyyspäivänä järjestetään 612-soihtukulkue, jonka taustalla kuitenkin vaikuttavat äärioikeistolaiset toimijat.

– Me ansaitsemme parempaa kuin se pelko sekä viha, jota uusnatsit yrittävät toimillaan ja järjestäytymisellään viljellä keskuuteemme. Pohjoismainen vastarintaliike on ollut mukana 612-kulkueessa alusta asti ja näin on tänäkin vuonna, muistuttaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan.


Punavihreät järjestöt edellyttävät, että viranomaiset estävät natsien toiminnan myös käytännössä. Siksi ne pitävät entistä tärkeämpänä osallistumista itsenäisyyspäivänä järjestettävään Helsinki ilman natseja -mielenilmaukseen. Äärioikeistoa vastustava mielenosoitus levittäytyy Helsingin keskustaan itsenäisyyspäivänä.

Ei sijaa rasismille

– Rasismi ja fasismi on saanut viime vuosina yhä enemmän ja enemmän jalansijaa yhteiskunnassamme. Julkisessa keskustelussa ja politiikassa on ollut yhä sallitumpaa puhua tietyistä ihmisryhmistä todella epäinhimillisesti, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Tapahtumalla halutaan tehdä näkyväksi, etteivät fasistit ja natsit ole tervetulleita kaupungin kaduille.

– Helsinki ilman natseja -mielenilmaus on konkreettinen tapa osoittaa, ettei rasismilla ole tilaa yhteiskunnassamme, Iiris Suomela sanoo.

Facebookissa tapahtumaan on ilmoittautunut yli 1 600 osallistujaa.

– Tasavertaisten ihmisoikeuksien puolustaminen on jokaisen asia, ja olemme tyytyväisiä siihen, että tapahtumamme on herättänyt tänäkin vuonna näin paljon kiinnostusta, sanoo Kaisa Liljanto Helsingin vasemmistonuorista.

Tapahtuman järjestäjät näkevät äärioikeiston olevan akuutti uhka marginalisoiduille ryhmille sekä näiden puolustajille. Äärioikeistolaisten ryhmien kasvu ja politiikan vahvistuminen ovat johtaneet jo väkivallan kasvuun niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

– On tärkeää vastustaa äärioikeistolaisia liikkeitä jo ennen kuin ne onnistuvat luomaan itselleen kasvualustan, joka mahdollistaisi niiden harjoittaman ihmisvihamielisen toiminnan laajemmassa mittakaavassa, Liljanto sanoo.

– Helsinki ilman natseja -mielenilmaus on kaikille meille, jotka haluamme pitää kiinni yhteiskuntamme yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista. Toivommekin, että PVL:n kieltäminen on vain ensimmäinen askel tiellä kohti rasismista vapaata Suomea, toteaa järjestön Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pekka Rantala.

Helsinki ilman natseja

Helsinki ilman natseja -mielenosoitukselle ovat osoittaneet tukensa yli toistakymmentä yhdistystä, nuorisojärjestöä, yhteisöä ja muuta toimijaa, kuten FemF – Feministinen foorumi, Oranssi ry, Oikeutta eläimille, Naiset rauhan puolesta, Right to live -verkosto, Voima-lehti sekä Kirjailija- ja taiteilijayhdistys Kiila ry.

Tapahtuman järjestävät A-ryhmä ja Helsingin vasemmistonuoret, ja sinne on organisoitu bussikuljetuksia ainakin Tampereelta, Kuopiosta, Joensuusta ja Kotkasta.

Mielenosoitus kokoontuu Hakaniemen torilla keskiviikkona 6.12. klo 15:15, josta se lähtee liikkeelle kohti Helsingin keskustaa. Mielenosoitukseen ei toivota puoluetunnuksia, valtioiden lippuja tai autoritarismia edustavia symboleita.

8

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteis

      Lähistöllä olevat ehtivät vielä mielenosoitukseen.
      Demokraattien tulisi järjestää fasismin vastaista liikehdintää ympäri maata. Se on oikea keino tukea viranomaisia estämään myös käytännössä uusnatsien mellastusta.
      1930 lukua ei saa päästää uusiutumaan.

      • Jos kommunistit marssivat niin marssi on demokratian vastainen!

        Yhdessäkään maassa jossa komut ovat niskan päälle päässeet ei ole ollut demokratiaa vaan puoluediktatuuri jonka vastustajia on telotettu sekä viety epäinhimillisiin oloihin pakkotöihin. Mitä demoktratiaa se sellainen komudemokratia olisi? Kenet ammutaan ja kenet viedään piikkilanka leirille paikalliseen Siperiaan?

        Kun demokraatit marssivat niin komuloiset saavat loisia jossain muualla elleivät muuta doktriinejaan todella perusteellisesti ja ala persuiksi!


    • OLET-OIKEASSA
    • Suomen.parhaaksi

      Noin 3 000 ihmistä osoitti eilen mieltään äärioikeistoa vastaan Helsingissä, kertovat Ilman natseja -mielenosoituksen järjestäjät. Hakaniemestä alkanut mielenosoitus sujui rauhallisesti.

      Mielenosoituksen alkuvaiheessa siinä oli noin 1 000 ihmistä, mutta siihen liittyi lisää väkeä Helsingin rautatieaseman edustalla, jossa pidettiin hiljainen hetki viime joulukuussa kuolleelle Jimi Karttuselle. Kun marssi saapui Mannerheimintielle, oli siinä järjestäjien mukaan 3 000 ihmistä.

      – Olemme iloisia, että näin moni saapui paikalle kylmästä säästä huolimatta. Uskon sen tarkoittavan, että ihmiset ovat huolissaan ja valmiita puolustamaan ihmisoikeuksia, sanoi Kaisa Liljanto Helsingin vasemmistonuorista tiedotteessa.

      Marssin järjestivät Helsingin vasemmistonuoret ja A-ryhmä. Sitä tukivat julkisesti kymmenet eri yhdistykset.

      • Parasta olisi marssia kaikkia ääripäitä vastaan. Se olisi demokraattista. Nyt vaan yksi saa syyt päälleen mutta esim. komuloiset jotka ovat ajoittain, alkaen 1918 yrittäneet meitä kurmuuttaa jäävät syrjään ja kannattaa yhdistää nuo kaksi ääriliikettä samaan liekaan ja upottaa samaan suohon!.


    • purola

      Nuorten fasisminvastustajien ei kannata pelätä uusnatsien sanallista eikä muutakaan mellastusta. Teette ja tehkää työtä nuorison parissa työtä heidän saamiseksi pois väkivallantekijöiden joukosta. Jos 30-luku onnistuu palaamaan, silloin maa joutuu uudelleen terrorin kouriin.
      Kaikilta demokraattisilta kansalaisilta vaaditaan uhrautuvuutta äärioikeiston nousun estämiseksi. Hitlerin aatteet levisivät siksi, koska niitä vähäteltiin.

      Nimimerkki "KommariRaiskareille " kirjoitus on vakava varoitus valehtelusta demokratian suhteen sekä natsismin termien uudelleen käyttöön ottoa. He yrittävät vierittää väkivaltaisuutensa demokraattien tekosiksi.
      Muutkin oikeistoporvaritermit kuten loistyöläiset, ryssän käyrit, vasemmistolaiset isänmaan petturit on otettu lakkautetun suojeluskuntajärjestön propagandavarastosta.

      Taantumus ei voita. Demokraatien työ tulee voittamaan mutta se vaatii paljon työtä.

      • SirolalleKansalaiselta

        Sirola voi kaikinmokomin valehdella omilleen. Kirjoitukseni on täysin itsestäni lähtöistä, omiin kokemuksiini perustuvaa, siihen mitä olen pitkän elämäni aikana teistä oppinut tuntemaan. Puhettani ei ole noukittu mistään, termit ovat monet teiltä itseltänne opittuja. Tehän rakastatte muiden nimittelyä.

        Edelleenkään ette tunnustaudu samaksi joukoksi meidän rehellisten, väkivallattomien suomalaisten kanssa. Te olette ne jotka valehtelette, poistatte dokumentteja, eli salailette omia tekojanne työläisiltä jotka luottavat teihin. Et tuomitse Suomen lippujen polttamista, et tuomitse omienne väkivaltaa rauhallisia suomalaisia mielenosoittajia vastaan. Jos näihin laittaa faktalinkit, te ette kestä totuutta, vaan poistatatte ne nopeasti kuten tänään tapahtui kahdelle aloitukselle jotka myös linkeillä osoittivat keitä te olette ja mitä esim. Venäjällä teistä ajatellaan.

        Stalininne tapatti - olikos se 20 miljoonaa - omaa kansalaista, toisinajattelijoita joille "ei sijaa" NL:ssa. "Ei sijaa" "Ei niitä ja näitä Helsinkiin" on murhaajien huutoa, sillä he, joille ei teidän omassa fasimissanne, köyhän kansan riistossanne ole sijaa, te (yleensä myös kiduttaen) tapatte. Islam on fasismia, natsismia, toki te tämän tiedätte. Palestiinalaisten muslimien, Jerusalemin suurmufti oli Saksan natsien kouluttama, samoin lukuisia paleja lähti heidän koulutusleireilleen. Natsismi on vasemmiston oma aate: kansallis-sosialismi.

        Te ette ole demokraatteja, sillä te luettelette keille on sijaa ja keille ei. Islamilaista epädemokratiaa, keski-ikäisen pedofiilin ("profeetta" Muhamedin) fasistisille, natsi-kannattajille teillä on aina sijaa ja me, joille he ovat vihollisia (eivät hyväksy Suomessa sitä ja tätä), meidät te nimeätte rasisteiksi!

        Todella olette uudelleen jakaneet kansamme kahtia. Te, väkivallan kommunistit, yhdessä jihadistienne kanssa, rauhallista Suomen kansaa vastaan, jota te huutaen nimittelette, häiritsette rauhallisia kokoontumisiamme, miliisinne pidättävät toisinajattelijoita suoraan kadulta, henkilöitä (nyt itsenäisyyspäivänä Junes Lokka ja Panu Huuhtanen) jotka dokumentoivat tapahtumia.

        Te valehtelette räikeästi. Marssillanne Helsingissä ei ollut kuin pari sataa möykkääjää, omalla isänmaallisella marssillamme useampi tuhat. Nämä luvut menivät valhemedioissanne reippaasti päinvastoin. Te laitoitte jotkut alpakkaäidit varaamaan Töölöntoria, myöhässä tietenkin, tietäen että se oli jo vuokrattu 612-marssijoille ja sitten kun veivät lapsensa sinne paikalle, valehtelivat omille lapsilleen ja medioille, että siellä muka kokoontui jokin väkivaltajoukko ja siksi ette voineet viedä lapsia ja eläimiä sinne. Tehän rakastatte eläinrääkkäystä. Tampereella, itsenäisyyspäivänä 2013 hakkasitten uljaita poliisihevosia mm. rautatangoilla silmiin. Nyt ette päässeet uhraamaan alpakoita.

        Kommunistit, Kansan ja elämän viholliset!


    • KommareillaPaskaHätä

      Tämä foorumi, S24 SKP, sabotoi päivällä kaksi ketjun aloitusta jossa mainitsin myös nk. Töölön torin alpakkakaustin todellisen olemuksen. Hitonmoinen kiiru poistaa ne näkyviltä. Suvakit eivät kestä totuudenvalossa sekunttiakaan.

      Nyt on myös IS joutunut vaikean paikan eteen. Ensin kommarivarikset esittävät videon jolla ilmoittavat sen olevan suunnattu isänmaallista Suomea vastaan: läjä palavia Suomen lippuja.

      Eikä riitäkään. Alpakkakaustin todellinen totuus leviää pitkin internettiä kuin varisten kulovalkea ja pakko heidän, IS:ien, oli julkaista tämäkin totuus:

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005483835.html

      Nyt on jossain paha vuoto. Joku ei osaa valehdella niinqu Sirolassa ja Koraanissa opetetaan! Äkkiä kommareiden sisäinen tutkinta päälle! Se on varmasti joku natsi tai muu isänmaallinen piru joka luikerrellut sekaan! Ampukaa varalta koko varisjoukko ja tästä ei sitten hiiskuta!

      https://www.youtube.com/watch?v=3oXNs5sP_T4
      .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe