Aihe

Apua kaipaan, lopetus/vaaralliset vieroitusoireet?

Vettäkiitos

Niin siinä se tulikin kysymys. Eli pelkään lopettaa juomisen, haluan sitä todella koska pelkään terveyteni puolesta jo. Enkä saa juomisesta enää mitään nautintoa. Olen juonut oikeasti todella paljon. Olen nainen alle 40v. Olen juonut melkein 2vuotta putkeen JOKAikinen päivä, ja todellapäivääkään ei ole jäänyt välistä. Määrät ovat olleet joka kerralla n.2pulloa viiniä,joskus enemmänkin. Kysynkin nyt apua kuinka uskaltaa lopettaa,pelkään esim.kramppeja ja muuta niitä todennäköisesti tulisi? Pitäisi kai aluksi vain vähentää..mutta hankalaa se kun vetää aina överit kuitenkin. Ja haluan lopettaa kotioloissa juomisen, en lähde hoitoon. Tiedän että tahto lopettaa on niin suuri että onnistun yksinkin. Mutta nuo vierikset pelottaa todella. Kokemuksia kuulisin mielellään.

22

386

  Vastaukset

  • Mieti vielä toisen ja kolmannen kerran tuota hoitoon menemistä. On turvallisempaa ja todennäköisemmin onnistuu. Pelkäätkö tietojesi kirjaamista järjestelmiin vai mikä siinä mättää?

   Ja anteeksi, että en vastannut varsinaiseen kysymykseesi. Minulla on kokemusta vain epäonnistuneista "loiventamis"-yrityksistä.

  • osta aluksi vähemmän alkoholia sisältäviä pulloja , sitten alkoholittomia . kunnes lopetat kokonaan ja vaihdat juomas mehuihin yms.

  • Olen samaa mieltä, kannattaisi todella harkita lopetusta valvotussa ympäristössä eli sairaalaosastolla. Siellä on kuitenkin ammattitaitoinen henkilökunta paikalla valvomassa vieroitusoireitasi. He psytyvät tarvittaessa auttamaan mahdollisten fyysisten oireiden ilmaantuessa. Miksi haluat lopettaa kotioloissa? Koetko itse ongelmasi "paljastumisen" muille jotenkin häpeällisenä? Mielestäni on hyvä asia, että olet myöntänyt ongelmajuomisesi ja haluat apua ja haluat muutosta! Yritä vielä muuttaa ajattelusi niin, että haluat hoitoa ja hakeudu terveysasemasi kautta osastolle vieroitushoitoon tai mikäli asuinkuntasi järjestää hoitoa alkoholi parantolassa. Suosittelen!

  • Hei. Jos nyt kerta kaikkiaan avun pyytäminen tuntuu täysin mahdottomalle, tutustu tähän: https://www.paihdelinkki.fi/fi/oma-apu/alkoholi/vahentamisen-ja-lopettamisen-vinkkejä
   Tulee varmasti olemaan vaikeaa, mutta motivaatio sinulta tuntuu löytyvän, kokeile ihmeessä!
   Alkoholismi on sairaus sairauksien joukossa. Avun pyytämistä ei tarvitse hävetä, vaan voit olla ylpeä itsestäsi kun uskallat tunnustaa sinulla olevan ongelman, ja haluat siihen apua!
   Kovasti onnea yrityksellesi ja onnistumista!

  • Olisihan se kivaa jos jokainen alkoholisti voisi raitistua siten kuin itse haluaa.
   Jokainen voisi silloin asettaa omalle raitistumiselleen omat ehdot ja hinnan, mitä suostuisi tekemään oman raitistumisensa eteen, ja mitä taas ehdottomasti ei. Silloin voisi raitistua salaa ja sopivasti, ilman häpeän tunnetta tai julkisuutta, eikä tarvitsisi suostua nöyrtymään kenenkään edessä. Voisi vaan olla juomatta, paitsi tietenkin silloin kun on siskon tytön häät tai lätkän MM-juhlat... Voisi siis olla jälleen kohtuukäyttäjä ja juomisesta tulisikin taas pelkästään hyvä fiilis.

   Mutta kun ei!
   Kun juominen aiheuttaa jatkuvaa pahaa oloa, ja kun siitä ei enään saa hyvää fiilistä niin on syytä lopettaa juominen. Juominen on tällöin muuttunut pakonomaiseksi ja alkoholistiseksi jo paljon aikaisemmin.
   Jokainen itsensä tähän pisteeseen juonut alkoholisti haluaa silti vielä löytää uudestaan sen nuoruuden nousuhumalan, ja sen kiksin minkä sai juomisesta aikaisemminkin. Ja siksi on pakko avata yhä uusia pulloja, josko se mahtava nousuhumala löytyisikin juuri tästä pullosta.
   Mutta ei se löydy. Tästäkin pullosta löytyy ainoastaan pahaa oloa ja lisää ahdistusta.

   Juomisen lopettaminen onkin temppujen temppu. Vain hyvin pieni osa kaikista alkoholisteista onnistuu siinä, mutta kuitenkin aina joku siinä onnistuu.
   Nämä onnistuneet ovat järjestään kaikki tajunneet sen yksinkertaisen faktan, mikä mahdollistaa raitistumisen. He ovat nostaneet kätensä pystyyn, eivätkä yritä enään epätoivoisesti hallita omaa juomistaan. Sillä niin kauan kun alkoholisti yrittää hallita omaa juomistaan, juominen hallitseekin alkoholistia. Tämä on yksi niistä paradokseista joista löytyy elämisen totuuksia.
   Siksi alkoholistilla ei ole varaa yrittää hallita myöskään raitistumistaan, vaan on otettava nöyrästi vastaan kaikki se mitä raitistuminen tuo tullessaan. Ja sehän tuo.
   Juova alkoholisti ei siis voi asettaa raitistumiselleen ehtoja tyyliin, "lopetan juomisen jos ei tarvitse mennä työpaikka-lääkärille tai työnantajalle ei kerrota, tai lupaan raitistua mikäli saan vielä joskus ottaa sopivasti ja hyvässä seurassa".

   Ja siksi uskon että ketjun aloittaja joutuu vielä etsimään nöyryyttä kuningas alkoholin edessä.
   Itse juomisen lopettaminenhan on helppoa, sillä sitä varten on olemassa loiventavat. Minäkin lopetin juomisen aikoinaan kymmeniä ellen satoja kertoja, mutta jouduin yhtä monta kertaa aloittamaan sen taas uudestaan. Minä myös yritin hallita omaa juomistani tajuamatta että se olikin juominen mikä hallitsi minua.
   Juomisen lopettaminen onnistuu hyvin kotioloissa, mutta siitä vasta alkaa pitkä ja kivinen tie kohti raitistumista. Ja se raitistuminen ei oikein onnistu "kotioloissa" vaan siihen alkoholisti tarvitsee ulkopuolista apua.
   Apua on Suomessa tarjolla monenlaista. On harrastelijoiden puuhastelua mutu-ohjeineen (kuten ketjussa ylempänä näkee), mutta on myös alkoholismi-sairauden tuntevien ja sen kokeneiden kanssaihmisten tukea.
   Se pitää vaan löytää.

   • Hyvin todistettu! Just eikä melkein.


   • siis aa-ryhmät, itselleni toimii


  • Aloitat sillä että olet juomatta mahdollisimman pitkään päivän aikana ja varmistat, ettei kotona ole kuin yksi pullo viinä, maksimissaan 0.75L. Kitkuttelet siihen asti että kello 21 lähestyy niin ettet saa kaupasta lisää tänä iltana. Sitten juot kaikessa rauhassa sen yhden pullon ja menet nukkumaan. Seuraavana päivänä sama homma. Kolmantena voit yrittää olla kokonaan ilman sillä lupauksella, että seuraavana päivänä saat taas ottaa yhden pullon. Tällä tavoin vähennät juomista niin, että pääset aluksi vaikka siihen että otat vain joka toinen ilta yhden pullon. Sitten yrität pitää parin päivän tauon taas sillä lupauksella, että parin päivän tauon jälkeen saat taas yhden pullon illalla, äläkä koskaan osta enempää. Yritä päästä siihen, että riittää vaikka yksi pullo kahtena iltana viikossa.

   Jos on niin, että et voi ottaa yhtään tai lähdet heti vaikka baariin, ellei muualta saa, niin sitten vaan soitto terveysasemalle ja kysy, miten kannattaa aloittaa. Todennäköisesti on olemassa jotain kramppeja estävää lääkettä ja b-vitamiini on kuulemma sellainen, mitä äkkilopetuksen tehneille lääkärit määrää.

  • Olisi mielenkiintoista kuulla kysyjän omia mietteitä tähän väliin :) Onko muiden vastaukset yhtään herättäneet uusia mietteitä omassa mielessä?

  • Kyllähän se alkoholistin suurin huoli on, että viina loppuu ja olutta ei saa mistään. Tämän huolen kun saa pois mielestään, niin ollaan pitkällä raitistumisen tiellä.

  • Katkaisuhoitoon ehdottomasti, sieltä sitten sopivaan jatkohoitoon. Mutta kuten todettu, nöyryys ja motivaatio on löydyttävä ihan itsestä. Myös silloin kun raittiutta on jatkunut vaikka kuukausi, ei pelkästään tyhjiä krapulalupauksia.

   • A-klinikalta saa ns. avokatkaisua. Yleensä se kestää noin 5 päivää. Aluksi keskustelu lääkärin kanssa, sitten maksakokeet, sen jälkeen katkaisulääkkeet. Saat kerralla päivän lääkeannokset, keskustelet hetken hoitajan kanssa Vieroitusoireet pysyvät kurissa ja nukut hyvin. Lääkannosta miedonnetaan pikkuhiljaa, ennenkuin se lopetetaan kokonaan.
    Kyllä tuolla hoidolla saa juomisen poikki, eikä tuo katkaisu herätä mitään huomiota naapureissa tai sukulaisissa, jos ei itse halua kertoa siitä! aamulla heti A-klinikalle!


   • nuo avokatkolääkkeet on ainakin meidän kunnassa paskemmat kuin osastolla. siksi itse valitsin osaston, sai diapamia ja PALJON. sitten sitä määrää pikkuhiljaa tiputettiin, mutta ton helpommaksi juomisen lopetus ei voisi mennä.


   • öhmetti kirjoitti:

    A-klinikalta saa ns. avokatkaisua. Yleensä se kestää noin 5 päivää. Aluksi keskustelu lääkärin kanssa, sitten maksakokeet, sen jälkeen katkaisulääkkeet. Saat kerralla päivän lääkeannokset, keskustelet hetken hoitajan kanssa Vieroitusoireet pysyvät kurissa ja nukut hyvin. Lääkannosta miedonnetaan pikkuhiljaa, ennenkuin se lopetetaan kokonaan.
    Kyllä tuolla hoidolla saa juomisen poikki, eikä tuo katkaisu herätä mitään huomiota naapureissa tai sukulaisissa, jos ei itse halua kertoa siitä! aamulla heti A-klinikalle!

    Kiitos A-klinikkasäätiö. Ilman teidän toimintaanne juomisen jatkaminen olisi monin verroin vaikeampaa. Silloinhan minäkin saattaisin joutua jopa miettimään juomisen lopettamista kokonaan, mutta onneksi on A-klinikat.


  • Oon juonu 10 vuotta JOKA PÄIVÄ 5-10 kossupulloa. Voin lopettaa milloin tahansa koska en ole mikään alkoholistin lusmu.

  • Miksi olet tällä palstalla?

  • Vaihdoin alkoholin 10v sitten kannabikseen. Vähän vaati alkuun opiaatteja ja amfetamiinijohdannaisia. Työntekoon en enää pysty, mutta sisäelimet on kuulemma paremmassa kunnossa. Diabetesta lukuunottamatta suht hyvässä kunnossa kroppa. Ei tosin onnistune ilman oikeanlaista "tukiverkostoa".

  • Joo. Ens alkuun ota aamulla 1*Diapam 10mg. Iltapäivällä 1*Diapam 10mg. Nukkumaan mennessä 1*Triptyl 25mg. Kyl muutaman päivän kuluttua helpottaa.
   Ja opettele käyttämään alholia. Älä koskaan ota krapula ryyppyä. Kun krapulan kärrsii päivällä pois on taas illalla hyvässä kunnossa ottaan. Ei viinasta nauti yhtään jos sitä kittaa krapulaiseen nuppiin.

   • Tajuatko ollenkaan että yllytät ihmistä tekemään itsestään sekakäyttäjän?!!
    "Ja opettele käyttämään alholia." Juuri tuollaisia ohjeita antavat terveyskeskuksen sosiaalitädit, joilla ei heilläkään ole minkäänlaista käsitystä alkoholismi-sairaudesta.

    Pamit ja alkoholi eivät nyt vain kertakaikkiaan sovi yhteen, vaikka siltä aluksi näyttääkin. Pamit ovat aluksi mitä mainioin krapulalääke - jonkin aikaa, mutta hyvin pian sekakäyttö alkaa tehdä tehtäväänsä. Voin vakuuttaa sinulle, että sekakäyttö on varsinaista maanpäällistä helvettiä!

    Pamit aiheuttavat päihderiippuvaiselle todella vittumaisen koukun, joka on nopea ja täysin heroiiniin verrattava. Jo parin vuoden päivittäinen pamien popsiminen tekee ihmisestä zompien, ja niitä on silti yhä popsittava päivittäin. Kahdeksan tunnin välein on pakko saada muro huuleen.

    Sinä olet varmaan vasta sekakäyttösi alkuvaiheessa, ja kuvittelet nyt hallitsevasi sekä alkoholin käytön että pamien käytön, kuten kirjoitit. Mutta jo parissa vuodessa tilanne kääntyy päälaelleen, ja alat olla kypsä riistämään vaikka hengen itseltäsi - tai joltain muulta.
    Olet astunut tielle jolta ei yleensä palata. Zompieksi muuttumista et itse huomaa mutta kaikki muut sen tulevat huomaamaan, ja riippuu yleiskunnostasi kauanko kestää ennenkuin lähtö tulee. Lehdessä lukeekin sitten taas, että "siunaus toimitettu vain läheisten läsnäollessa".


  • Niinpä. jos aikuinen ihminen ei pysty käyttämään lääkeitä oikein, on silloin turha yrittää kohtuukäyttäjäksi tai raivoraittiiksi. Omat pamit taskussa kohottaa itsetuntoa kummasti. Ei tarvii mennä A-klinikan rukoushuoneelle. Sielä sitä ihmistä morkataan. Painetaan lattian rakoon.

   Eikä pameja saa säkeissä. Normaalisti lääkäri kirjoittaa yhden reseptin vuodessa. Pahimmassa tapauksessa 30kpl vain 5mg pillereitä. 2*5mg=10mg riittää muutaman krapulan parantamiseen.

   Itse otan pieneen krapulaan 1*Triptyl 25mg. Sillä nukkuu hyvi puoli vuorokautta. Toki joskus tulee ratkettua. Silloin on pamit tarpeen.

   Luulisin raivoraittiina elämisen olevan aika hankalaa. Eikös siinä se takapiru kuiski koko ajan: ota, ota, ota............

   • En sinänsä puutu viestiisi, sillä se osoittaa niin täydellistä tietämättömyyttä sekakäytöstä, tai pamien saatavuudesta, että hirvittää.

    Mutta tuo loppulauseesi pani miettimään.
    Olen kuitenkin ollut jo niin kauan "raivoraittiina" etten edes pahemmin ajattele juomista enään. Päihteettömyys on minulle niin normaali olotila, että alkoholi tai muut päihteet eivät täytä ajatuksiani. Eli viinapiru ei todellakaan kuiski minulle yhtään mitään.

    Aikoinaan kun jouduin vielä juomaan, niin kuvittelin silti koko ajan hallitsevani juomisen. Mutta se ei tosiaankaan pitänyt paikkaansa. Kyllä se oli viina kun vei miestä, eikä toisinpäin.
    Mutta nyt, oltuani jo hyvin pitkään raittiina, voin sanoa että hallitsen itse oman juomiseni. Nyt voin ihan itse yksin päättää juonko vai en. Ja että kukaan tai mikään ei pane minua enään juomaan tai napostelemaan pameja, ellen sitä ihan itse jostain ihmeen syystä niin päätä tehdä.

    Ne ainoat kerrat kun viina tai benzot tulevat mieleeni, ovat arkielämän tilanteita joissa näen krapulaisen pistävän hajuisen kaverin jonottavan kaupan kassalla tölkki-salkku kainalossaan. Tai vesittynein silmin eteensä tuijottavan benzo-zompien kiiruhtavan eteenpäin, itseään häveten ja katsekontaktia muiden kanssa välttäen.
    Silloin aina tulee mieleen, että minäkin olin aikoinaan tuollainen, ja luojan kiitos tajusin hakea itselleni apua. Ja että en todellakaan halua palata tuollaiseksi takaisin.


  • Tiedän tunteen. Sama täällä mutta vastausta en tiedä

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5219
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3923
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2883
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1918