HYVÄTTILAT

Onkojärkee

Miksi ”tyhjenevät” entisen Soppakoulun remontteeratut tilat ei sovi esim. hammashoitolan tiloiksi. Onko sieltäkin löytyny hometta vai miksi ne jätetään tyhjilleen. Onko tiloille suunitteilla jotain käyttöä? Eikö tuonne koululle saisi halavemmalla remontoinnilla hammashoitolalle sopivat tilat, kun sen sijaan taas tehdään helevetisti lisää velkaa uuteen rakennukseen, kun kunta on muutenki konkurssin partaalla ja yltäpäältä veloissa? Voisiko vaikka Hautalan Lasse vastata tähän vaikka kunnanlehdessä, jos ei ilkee täällä kommentoida?

21

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläkeläänen

      Hyvä aloitus. Varmasti on sopivia tiloja moneen muuhunkin tarpeeseen.

    • Aatteleppaite

      Jes.. Päättäjät hoi!!! Ei lisää miljoonavelkoja!!

      • Petterihoi

        Asia saatava päättäjien pöydälle välittömästi, ennen kuin jotain järjetöntä uutta velkapesää päätetään alkaa rakentaa. Petteri Opas, ota koppi, muilla peesaajilla ei sielä oo "munaa eikä rohkeutta "


    • Hammashoitaja

      Toivottavasti rakentavat uuden rakennuksen ettei tarvitse vuokria maksaa toisten tilois olemisesta

      • Kaksveronmaksajaavähempi

        Kuinkahan monta kymmentä vuotta saisi olla vuokralla, enneku joku miijoona-uusrakennus olis maksettu!?!? Täälä ei riitä veronmaksajien rahat eivätkä veronmaksajatkaan enää uusia maharottomia velkoja maksamaan... Työpaikkoja ei tahdo olla eikä uusia näköpiirissäkää, Mä ainaski muutan pian pois, jos toi hullutus uuden akentamiseen vielä jatkuu eikä selvitetä mahdollisia olemassa olevia tiloja. Lapset on aikuisia eivätkä asu enää täälä. Mikää ei estä miuttamassa perässä. Onkohan täälä palstalla ketää, kuka tietää, mitä tommosen lafkan vuokra on nykyisellään.


      • Nykyysessä

        hammashoitolassa on riittävä hyvät tilat, mutta valitettavasti todella kovat vuokrat. Olisi kannattanut kaupungin ostaa parakit ja myydä jos tarve joskus loppuu. Vuokraaja tässä nyt vaan rikastuu.


    • Ensteks

      kallis ja perusteellinen remontti, sitten koulutuksen siirto Kurikkaan, minne rakennettiin uudet rakennukset. Verotuloja siirtyi siten Kauhajoelta Kurikkaan koulutuspaikkojen lisäksi. Hammashoitaja kirjoitti, että pitää rakentaa uudet tilat, ettei tarvitse maksaa vuokria. Eli rakentamista rakentamisen ja korjaamisen lisäksi. Soten tässä vaiheessa kannattaisi ostaa muutama parakki ettei tarvitse maksaa nykyisiä vuokria ja kun hammashoitokin saattaa siirtyä Kurikkaan. Soppakoulun tiloihin menohan olisi järkevää mutta...

    • Parakkikaupunki

      Mahtava uusi koulukeskus, johon oli tarkootus sulloa kaikki pitäjän kakarat on jo liian ahdas.. Pianaikaa taas palataan "pikkuhiljaa" omiin "vanhoihin " kouluraken nuksiin! Filppula eka esimerkki. Kerranki päättäjillä oli jotain järkee tekosissaan.. Ei lapsia sentään sullottu taas parakkeihin!!!

      • Perseaukeet

        Se paikallispersu siirtää lapset takas kirkolle kun huomaa ettei ne mahdukkaan filppulaan.Persujen päätöksenteko on perseestä.


      • Erinomaisesti

        hoitui opetus vanhan pesäpallokentän reunalla olevissa parakeissa. Opettajat ei vaan tainnu tykätä? Negatiivisin asia oli kai jotain yrittäjää rikastuttava kallis vuokra. Hyvin toimii hammashoitolakin nykyisessä parakissa. Henkilökunta vaan ei taida tykätä kun ei ole luksusta. Hyvin toimii hampaiden hoito Ykköskulmankin pienissä tiloissa. Kun ei ole suojatyöpaikka kellekkään, niin ovat kai tyytväisiä.


    • Parakkikaupunki

      Niinpä.. Mahtavan kallis uusi koulukeskus, johon piti sulloman koko kunnan kakarat on jo liian ahdas?? Onneksi joku järkevä esitti, että lapsia sijoitetaan Filppulan kouluun.. Kaskun nyt löytyi muötämielisyyttä asiaan! Joko Lindan vaikutus tuntuu päättäjissä, jos näin niin hyvä!? Kas kun ei sullottu lapsia taas vuosiksi parakkeihin? Tai rakenneta uutta koulua... Paluu vanhaan on edessä....

    • KenenSoppakouluOn

      Onkohan aloittaja tietoinen siitä, ettei Kauhajoen kaupunki ei omista Soppakoulun rakennuksia?

    • Koskavelkavähenee

      No siinä tapaukses on ehdottomasti rakennettava uusi, ei oo mitää muuta voihtoehtoo.. Tai olisko halvempaa ostaa palvelut kurikasta, näyttävät tuossa muutenkin hyvin porskuttavan..

    • muutenjärkeväajatus

      Asiasta enemmin tietämättä, käsittääkseni kotitalousopiston kannatusyhdistys kai myi opiston aikanaan seinäjokiselle sedulle, sen tietää että vuokra on kohdillaan.
      Jaa, muistuukin mieleen, ettei ollutkin niin että koulun lakkautuksen aikoihin koulua taidettiin kaupata kauhajoen kunnalle.
      Toivottavasti kauhajoki nostaa sen kiinteistöveroprosentin tappiin.

    • Näinsevaanmenee

      Iliman antavat jos sinne nyt yleensä joku yleensä haluaa...

    • Seniorii

      Ei sitä Soppakoulua ostaa kannata. Vuokralle sinne ja omistaja remontoi halutut tilat. Tulee muuten maksajille edullisemmaksi. -Koululuokkia, hammashoitolaa, perhekeskusta, vanhustentiloja, jne. Sinne.

      • Peukkua

        Näin on


    • Kaupunki ei voi yksin päättää hammashoitolan kohtalosta, sillä päätösvalta on Suupohjan LLKY:n muodostavien kuntien yhteistoimintalautakunnalla. En usko, että esim. teuvalaisilla on halukkuutta sitoutua maksamaan "soppakoulun" vuokria, jotka olisivat luultavasti korkeita.

    • soppislainen

      Eipä taida siä soppakoulullakaa olla niin hyvä sisäilma jotta sinne altistuneet menis. Vanha puoli varsinki saa niiskuttamaan. Ja uuden puolen pitkän käytävän jokku luokat.

      • Näinsevaanmenee

        No tulihan se sieltä. Kyllä sitä aina joku "niiskuttaja " löytyy, vaikka tiloja ei edes olla vielä mitattu eikä tutkittu, onko kosteutta.. Tässä vasta etsittäisiin vaihtoehtoja kalliiseen rakentamiseen..


    • Remonttireino

      Se on kyllä kumma että Kauhajoella on joka paikassa huono sisäilma tai hometta nurkis.Ihimiset on tottunut asumaan liian steriileissä olosuhteissa tai sitten kaupunki on laiminlöynyt kiinteistöjen vuosihuollot/ylläpidon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe