Lapuan kaupunki maksaa tyhjästä

EttäTälläinenTapaus

Lapuan kaupunki (lue me) maksaa tyhjästä taas Rengonharju-säätiölle yli 50.000 euroa pääomakuluja ensi vuonna ja kaupungin takausvastuut ovat 420.000 euroa. Rengonharju-säätiö ei harjoita enää lentoasematoimintaa ja kenttä on tyhjän panttina Ilmajoella.
Näin ei voi jatkua, Rengonharju-säätiö tulee purkaa ja mahdollinen omaisuus on realisoitava. Kuka "hörhö" vei Lapuan kaupungin jälkikäteen mukaan Rengonharju-säätiöön ja antoi Lapuan kaupungin takauksen säätiön lainoille? Nimet kehiin.
Säätiön hallituksen puheenjohtajana on nimeltä mainittu henkilö, jonka korkein oikeus tuomitsi vuonna 2016 vankeusrangaistukseen törkeästä lahjomarikoksesta ym.
Tämä on suuri skandaali Etelä-Pohjanmaalla, joka tulee selvittää.

4

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikään-ei-piisaaa

      Paljonkohan tuota punttoota onkaan lykätty aikojen kuluessa tuonne eteläiseen eri muodoissa ja lisää sieltä vain kinutaan -oikeastaan nyt kinuavat lapualaisten avainta kelleet ja vielä kaikin valeksin summuitaen.

      • LompsatKotiin

        Jep, varastaminen on vielä toistaiseksi kielletty Lapualla. Aika näyttää kuinka tässä käy.


      • LopenKylästynytVatuloihi

        Kyllä on hilijaasta , ne suhmuroijat jotka tämänkin "keisarin vaatteet" sai aikaiseksi. Kyllahan se tiäretään ketkä kutka siälä oli hääräämäs kuvineen päivineen aikoinaan. Samat jokka päästi piispan pyörimään muualla hoveinensa. Olisi aika saara tämäkin asia tolallensa. Ei yks piispa kesää tee, muut Piispat osas asiansa hoitaa lapualta käsin mutta ei vaan tämä hianohelema.


    • kukas-tykkää-tosta

      Lukijoilta: Seinäjoen kaupungin investoinneista
      On virinnyt mielenkiintoinen keskustelu mediassa Seinäjoen kaupungin kehittämisestä ja investoinneista.

      Mielipide-eroja on kaupungin omien investointien määrässä ja niiden kohdentamisessa. Miten kaupunginvaltuutetut ovat omasta mielestään onnistuneet esimerkiksi seuraavissa hankkeissa:

      Lentokenttä oli aikoinaan päättäjien mielestä aivan välttämätön dynaamiselle kaupungille sen imagon ja vetovoiman kannalta. Visioitiin hotelleista ja toimistotaloista ym. Kävi kuitenkin niin, ettei lentotoiminta kaupungin tehohengityksestä sekä mittavista panostuksista huolimatta jatkunut. Jäljelle jäi kallis kenttä ilmailuharrastajien käyttöön ja suljettu liikenneasema.

      Venesataman rakentaminen kaupungin asuntomessualueelle tuntui lähinnä vitsiltä. Hiukan ylimitoitettua soutuveneille. Onko kukaan selvittänyt, mikä oli asuntomessujen tulos kulujen jälkeen? Ei ole järkevää ajatella ainoastaan välillisiä, vaikeasti arvioitavia hyötyjä, verotulojen, työllisyyden kasvun ja imagon vuoksi.

      Kalevankadun rakentamista kävelypainotteiseksi perusteltiin sillä, että sitä käyttäen rautatieasemalta olisi jalankulkuyhteys joen toiselle puolelle Framille. Tämä visio ei ole toteutunut. Joiltakin oli jäänyt huomaamatta että Matintien silta on Puskantien kohdalla ja sitä käyttävät junalta ja linja-autoasemalta tulevat. Puskantien leveys riittää jalankulkijoille ja autoille. Kalevankadun varrella olevat yritykset eivät ole tyytyväisiä parkkipaikkojen vähenemiseen ylimitoitetun kävely-painotuksen vuoksi.

      Uusi silta Itikanmäeltä keskustaan maksoi ilmeisesti 1,5 miljoonaa. Onko joku nähnyt sillalla kulkijoita? Autoja sen sijaan Itikan risteyksessä riittää ja olisi ollut tärkeämpää ratkaista tuo liikenteen pullonkaula esimerkiksi vain liikenneympyrällä. Mitä hyötyä sillasta on kun se ei merkittävästi lyhennä matkaa keskustaan?

      Rapatessa roiskuu. Kaupunginvaltuutetuilla on kuitenkin vastuu viime kädessä hyväksyä esitykset. Niille kaikille löytyy hyviä perusteluja, jotkut ovat tosin yhtä lennokkaita kuin tuo surullinen Rengonharjun lentokenttä.

      Onko Joupin kauppakeskus sellainen hanke, jota tarvitaan ennen muita tärkeitä investointeja? Olisiko viisainta rakentaa nykyiset kauppakeskittymät valmiiksi ennen kuin aloitetaan uuden rakentamista? Tällä tavalla yksi kerrallaan rakentuvat myös kaupungin asuntoalueet.

      Kaupunginvaltuutetut, älkää toimiko kumileimasimena miettimättä ja kyseenalaistamatta esityksiä. Olkaa kirstunvartijoita ja säilyttäkää kaupungissa hyvät peruspalvelut terveydenhoidon, vanhustenpalvelujen, lastenhoitopalvelujen ym. osalta. Markkinavoimat ja todellinen kysyntä takaavat Seinäjoen kehittymisen kaupungin kohtuullisillakin panostuksilla.

      Pitäkää kaupungin veroäyri ja kiinteistöverot kohtuullisena ja palvelumaksut siedettävinä. Säilyttäkää palvelut myös Ylistarossa ja Peräseinäjoella. Muussa tapauksessa tilanne kääntyy naapurikuntien eduksi, ne kärkkyvät jo rajoilla.

      Kaupungille ja päättäjille kaikkea hyvää toivottaen.

      VELI P.

      Seinäjoki Ilikasta höpäättyä 17,9,2017

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe