K2 tiedottaminen!

faktaonfakta

Kaksineuvoisen tiedottaminen on täyttä potaskaa!
Ovatko kertoneet, kuinka monta virkalääkäriä on heillä palkkalistoilla tällä hetkellä Eivät ole. Sillä määrällä, mitä Kantakauhavalla on lääkäreitä ei pyöritetä kuntayhtymä kaksineuvoisen alueella potilaiden minkään tason hoitoa.
Tämä on täysin fakta asia.
Attendon lääkärit ovat pyörittäneet Kauhavan terveyskeskuksen päivystys vastaanottoa viimeiset neljä vuotta aamusta klo 8 alkaen iltaan sakka, joka ikinen viikon päivä, arjet ja pyhät!! Jos Attendoa ei olisi saatu apuun, olisi tk jouduttu laittamaan kiinni siinä vaiheessa, kun lähes 10 lääkäriä irtisanoutui.
Ihmetellä täytyy nyt kuntayhtymän virkamiesjohdon asennetta Attendoa kohtaan. Halventavaa ja ylimielistä. Miten kehtaavat?

16

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hannu6

      Itse sivusta seuranneena ihmettelen, että miten kuntalaiset eivät huomaa, minkä takia joku/jotkut haluaisivat kuntayhtymän pois hoitamasta terveyspalvelut. Syynähän lienee tyhjät kiinteistöt, joita keskustassa on useampia ja joiden toivottaisiin menevän kaupaksi kunhan jouduttaisiin uudelleen järjestää kaikki palvelut. Joka tulisi erittäin kalliiksi loppu peleissä. Ei myöskään haluta kertoa, että kuinka paljon muutakin kuin lääkäripalvelut kuntayhtymä hoitaa. Lääkärin poistuminen Evijärveltä on kyllä huono asia. Mutta jos vaihtoehtoina on se, että Evijärvellä on lääkäri kahtena arkipäivänä viikossa ja muuna aikana pitäisi asioida Seinäjoella. Tähän nojaten ei palvelujen pysyminen Kauhavalla ole kovinkaan huono ratkaisu. Etälääkäri kuulostaa kyllä arvelluttavalle, mutta sillä kaiketi hoidetaan normaalit Angiinan,korvatulehduksen ja tms lääkemääräykset, sairaanhoitajan avustuksella. Nämä käynnithän lääkärillä on tähän asti ollut lähes muodollisuus. Kukaan ei ole myöskään esittänyt Attendon tarjoaman palvelun laajuutta, on vain vouhotettu halvempaa hintaa ja kuntayhtymän huonoutta, ja kuntayhtymältä vaaditaan selvennyksiä päivänselviin asioihin.Herätkää kuntalaiset, älkää menkö massan mukana, vaan kyseenalaistakaa molemmat "osapuolet"

      • Tottunutjo

        Kunnan omistamien kiinteistöjen myynnillä, tehdään tarve kunnalle ostaa tiettyjä yksityisten kiinteistöjä. Tämä kaikki verhoillaan kuntayhtymän mustamaalaamisella. Eihän tämä tietenkään ensimmäinen kerta olisi kun näin tapahtuu. Eikä valitettavasti viimeinenkään


      • todellisetkustannukset

        Laajat Sotekeskuksuten paikat sijoittunevat Alajärvelle, Kurikkaan ja Lapua-Seinäjoelle. Niihin sijoittuu vuodeosastot.
        On täysin järjetöntä pikasiirtää Lappajärven vuodeosastoa Kauhavalle johonkin homerakennuksen vintille vuodeksi tai kahdeksi. Tämä siirto aiheuttaa myös kustannuksia. Ei ole pikkujuttu.
        Tällaiset siirrot tässä vaiheessa eivät ole Etelä-Pohjanmaan sotevalmistelijoiden suunnitelmissa millään tavoin! Tämän asian ovat jo kaikki saaneet lukea taannoin Järviseudun Sanomien yleisönosastokirjoituksessa. Kirjoittaja näyttää istuvan Etelä-Pohjanmaan soten valmisteluryhmissä, joten hänen näkemyksensä lienee totuuden mukainen.
        Kaikki on lähtenyt kuntayhtymän virkamiesten omista suunnitelmista. Kuntayhtymä kaksineuvoisessa on niin suuri lääkäripula ettei lakisääteistä lääkärin vastaanottotoimintaa voida pyörittää muutoin kuin yrittämällä keskittää lääkäripalvelut Kauhavalle. Muutama virkalääkäri ei kuitenkaan pysty pyörittämään normaalin vastaanottotoiminnan lisäksi esim. lastenneuvola. äitiysneuvola, kouluterveydenhuollot, kutsuntatarkastaukset, perusterveydenhuollon mielenterveyspalvelut (Tkl osuus), diabetes, astma jne.

        Toiseksi kaksi Attendon lääkäräi eivät pysty pyörittämään Kantakauhavalla kiirevastaanoototoimintaa. Kuntayhtymän tulevassa yhtymähallituksen pöytäkirjassa johtoryhmä esittää lääkärin kiirevastaanoton lisäämistä siten, että sitä jatkettaisiin iltamyöhään saakka. Tämä taasen vaatisi kaksi ostopalvelulääkäriä lisää, jotta toiminta edes jollain tavoin onnistuisi. Jos toiminta olisi tehokasta ja kustannushyödyllistä niin silloin tulisi laboratoriopalveluiden olla toiminnassa iltaan saakka ja samoin rtg palveluiden. Kun potilas käy illalla Kauhavalla vastaanotolla. joutuu hän useimmiten asioimaan seuraavana päivänä laboratorioissa ja/tai rtg:ssä. Tämän jälkeen jälleen uusi lääkärin vastaanotto.
        Mainittakoon tässä yhteydessä se ettei Kauhavalla ole toimivaa laboratorioita. On vain näytteenotto paikka, jossa otetaan veri ja muut näytteet ja lähetetään Seinäjoen keskussairaalaan, toki useamman kerran päivässä.
        Samoin ei röntgenosastolla työskentele rtg lääkäri kuin kerran kaksi viikossa.

        Jos kiirevastaanotto klo 16:sta jälkeen keskitettäisiin kokonaan Seinäjoen keskussairaalaan, kuten nyt on vain päivystyspotilaiden kohdalla, selvittäisiin yhdellä käynnillä usein miten ja hoidon laatu ja diagnosointi olisi varmempaa.

        Näinhän tapahtuu monessa Suomen sairaanhoitopiirissä kuten esim. Vaasan ja Keski -Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä. Vaasan keskussairaalan yhteyteen on juuri siirretty kaksi kaupungin terveyskeskussairaalan vuodeosastoa, edelle kuvatuista syistä eli saman katon alla on näin kaikki palvelut mm. rtg, laboratorio ja tarvittaessa erikoislääkäreiden konsultaatiot.
        Toivon mukaan tulevaan yhtymähallituksen kokoukseen osallistuvat luottamushenkilöt pyytävät nähdä paperilla kuntayhtymän tekemät yksityisten lääkärifirmojen kanssa tehdyt sopimukset, jotka turvaavat 4-5 lääkärin läsnäolon arkipäiviin kiirevastaanottojen mahdollistajina sekä viikonloppujen kahden lääkärin vastaanoton, jos kiirevastaanoton aikoja pidennetään. Ja myös kustannuslaskelman, mitä tämä tulee maksamaan. Onko se halvempi ratkaisu, kuin se, että Evijärvellä ja Lappajärvellä olisi säilynyt Attendon yleislääketieteen erikoislääkärin vastaanotot.?? (jos vielä kunnat olisivat maksaneet palkkojen erotukset).


      • Hannu6

        Seinäjoen laboratoriosta sen verran, "näytteenottoa varten sinulla tulee olla Seinäjoen terveyskeskuksen lääkärin lähete. Näytteitä ei oteta yksityislääkärin lähetteellä" (kopioitu suoraan Seinäjoen laboratorion kotisivuilta) Joten kyllähän se olisi hyvä, että Kauhavalla olisi edes se näytteenottopiste. Jolloin samalla käynnillä Kauhavalla, saisi kaikki näytteetkin otettua. Yksityisellä toimijalla, ei liene samanlaisia resursseja ylläpitää Suomalaisille jo itsestäänselviä palveluita. Ja yksityistäminen ei takaa palvelujen pysymistä Lappajärvellä/ Evijärvellä. Yksityiselläkin toimijalla on mahdollisuus myöhemmin keskittää palvelujaan, ja miksikäs ei, jos määrätietoisesti yritetään saada "kilpailijat" pois kuvioista. Pitäisi hieman laajemmin tuoda esille, esimerkiksi tämän Attendon verkostoa ja toiminnan mahdollisia rajoituksia.


      • turhiapelkoja

        Yksityiset toimijat tekevät suoraan sopimuksen keskussairaaloiden laboratoriopalveluista. Samoin rtg palvelut. Ylihärmään toki Härmämedi on tekemässä sopimuksen yksityisen röntgenrekan kanssa sekä Cityterveyden kanssa, jossa aivan loistavat, nopeat palvelut. Magneettikuvausten vastaukset tukevat kahden tunnin sisällä myös asiakkaalle itselle luettavaksi.

        Mutta aivan turha murehtia Evijärven tilannetta ja pelätä yksityistämistä. Mikään taho ei osta läpikotaisin homeista Antinrinnettä, ei tk:n rakennuksia eikä kunnan nyt myynnissä olevia rivitalojakaan. Rakennukset saavat jatkaa olemassaoloaan siihen saakka, kunnes ne jyrätään maan tasalle.


      • Hannu6

        Mutta olisivatko nämä palvelut automaattisesti sopimukseen kuuluvia ja minne rtg palvelut keskitettäisiin? loppujen lopuksi joutuisi kuitenkin lähetteiden kanssa matkata.Mitään selvitystä siitä, että mitä palveluihin mahhdollisesti kuuluisi, kuinka isolla kapasiteetilla ja missä ne lopulta järjestettäisiin, ei ole tullut esille. Eli lähtökohtaisesti ajetaan asiaa, josta ei ole tarpeeksi tietoa. Kuntayhtymän toiminta ei varmasti ole maailman parasta, mutta se on kuitenkin ollut toimivaa.


    • Kokkolanasukas

      Mikä ihmeen tarve evijärveläisillä on mennä Seinäjoelle? Vaan, koska E-P? Kokkolassa asiat paremmin. Ja lyhyempi matkakin!

      • soitenesimerkki

        Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on yksi parhaimmista oikeista sosiaali-ja terveydenhuollon uudistusten edelläkävijöistä! Siellä erikoissairaanhoito, sosiaali- ja terveydenhuolto on yhdistetty toimivaksi kokonaisuudeksi yhdeksi organisaaioksi.
        On vain tarvittu oikeat johtajat.
        Pieni joukko ammattilaisia on toteuttaneet muutoksen aivan esimerkillisen "muutosjohtajan" johtamana. Ja nyt tämä nuori lääkäri on eilen valittu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaksi aivan suveneerisesti!!


    • Wizkari

      Kysymys: Mikä ihmeen "tarve" Evijärveläisillä olisi joutua Attendon rahastettavaksi?

      Vastaus: Ei tavalliset evijärveläiset haluakaan Attendon rahastettavaksi. Mutta muutama KEPU:n kellokas haluaa päästä eroon Antinrinteen kiinteistöstä, jonka kiinteistönhoidon valvonnan he laiminlöivät viime vuosina.
      Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä oli hullutus nimeltä urheiluhalli. Sitä laskua maksavat evijärveläiset ikuisesti.

      • EviNuori

        Ahh, Wizkari iskee jälleen. Sun kommenttis on aika naurettava ja suoraan sanottuna lapsellinen. Mistäs sä tiedät mitä "tavalliset evijärveläiset" haluaa? Ja sun kateus joitain ihmisiä kohtaan on söpöä! Älä kuitenkaan aina syyttele muita, vaikka niillä oliskin jotain mitä sulla ei... 😂


      • Wizkari
        EviNuori kirjoitti:

        Ahh, Wizkari iskee jälleen. Sun kommenttis on aika naurettava ja suoraan sanottuna lapsellinen. Mistäs sä tiedät mitä "tavalliset evijärveläiset" haluaa? Ja sun kateus joitain ihmisiä kohtaan on söpöä! Älä kuitenkaan aina syyttele muita, vaikka niillä oliskin jotain mitä sulla ei... 😂

        EviNuori (lue EviMuori) on aikansa elänyt KEPU:n tuote. Kirjoittaa niin totta, kuin vain voi. Kirjoittaa siten kuin Alkio-opiston elämänvalheen peruskurssilla on aikoinaan opetettu. Ensiksi hän jo nimimerkissään kirjoittaa potaskaa. Yksikään todella nuori ihminen ei voi omata tuollaista arvomaailmaa, joka on repäisty suoraan 1960 luvulta.
        Toiseksi hänen näkökulmansa kumpuaa suoraan tunkiolta. Mikäli joku uskaltaa arvostella KEPU:a, hän on aina "kateellinen ja lapsellinen".


      • EviNuori

        Mummelit usein kirjottaa samalla tavalla ku 90-luvulla syntyneet. Sä et tiedä mun arvomaailmasta yhtikäs mitään, et tiedä edes kuka olen ja luulet mua yli 40 vuotta vanhemmaksi mitä olen.

        Ei, kyseessä ei ole se, että arvostelet puoluetta vaan se MITEN arvostelet; ala-arvoisesti ja loukkaavasti. Ihan niinkun tässä kunnassa ei ois jo tarpeeks sellasta? Ja se, että syytät yhtä puoluetta aina aivan kaikesta: jos sataa = kepun syy, jos tuulee = kepun syy, jos ihan mitä tahansa = kepun syy.
        Se on säälittävää, mutta saanpahan hyvät naurut.
        Ja usko tai älä, en edes äänestänyt ketään joka on Kepu, en vain jaksa kuunnella ainaista syyttelyä ja haukkumista joka paikassa.


    • JuuJuppelisJoo
    • Omaakannattaamaksaakkin

      Lappajärveläiset ne maksaa kohta Alajärven urheiluhallit...

      • hiljaahyväätulee

        Evijärvi maksaa kohta Kauhavan koulut ja muut homerakennukset. Härmillä on omat suunnitelmat palvelujen yksityistämisen suhteen. Viisaasti ovat nyt vain hiljaa.


    • Muuanmiesvaan

      Evijärveläisten rahat ei riitä Kauhavan koulujen maksamiseen. Hyvä, kun sadaan kerätyksi kolehtia edes oman kunnan tärkeimpien sukujen erityisetujen ylläpitoon.
      " Katsoisin, että sopiva kunnan osuus tässä projektissamme olisi.............. . "

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe