K2 tiedottaminen!

faktaonfakta

Kaksineuvoisen tiedottaminen on täyttä potaskaa!
Ovatko kertoneet, kuinka monta virkalääkäriä on heillä palkkalistoilla tällä hetkellä Eivät ole. Sillä määrällä, mitä Kantakauhavalla on lääkäreitä ei pyöritetä kuntayhtymä kaksineuvoisen alueella potilaiden minkään tason hoitoa.
Tämä on täysin fakta asia.
Attendon lääkärit ovat pyörittäneet Kauhavan terveyskeskuksen päivystys vastaanottoa viimeiset neljä vuotta aamusta klo 8 alkaen iltaan sakka, joka ikinen viikon päivä, arjet ja pyhät!! Jos Attendoa ei olisi saatu apuun, olisi tk jouduttu laittamaan kiinni siinä vaiheessa, kun lähes 10 lääkäriä irtisanoutui.
Ihmetellä täytyy nyt kuntayhtymän virkamiesjohdon asennetta Attendoa kohtaan. Halventavaa ja ylimielistä. Miten kehtaavat?

16

722

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hannu6

   Itse sivusta seuranneena ihmettelen, että miten kuntalaiset eivät huomaa, minkä takia joku/jotkut haluaisivat kuntayhtymän pois hoitamasta terveyspalvelut. Syynähän lienee tyhjät kiinteistöt, joita keskustassa on useampia ja joiden toivottaisiin menevän kaupaksi kunhan jouduttaisiin uudelleen järjestää kaikki palvelut. Joka tulisi erittäin kalliiksi loppu peleissä. Ei myöskään haluta kertoa, että kuinka paljon muutakin kuin lääkäripalvelut kuntayhtymä hoitaa. Lääkärin poistuminen Evijärveltä on kyllä huono asia. Mutta jos vaihtoehtoina on se, että Evijärvellä on lääkäri kahtena arkipäivänä viikossa ja muuna aikana pitäisi asioida Seinäjoella. Tähän nojaten ei palvelujen pysyminen Kauhavalla ole kovinkaan huono ratkaisu. Etälääkäri kuulostaa kyllä arvelluttavalle, mutta sillä kaiketi hoidetaan normaalit Angiinan,korvatulehduksen ja tms lääkemääräykset, sairaanhoitajan avustuksella. Nämä käynnithän lääkärillä on tähän asti ollut lähes muodollisuus. Kukaan ei ole myöskään esittänyt Attendon tarjoaman palvelun laajuutta, on vain vouhotettu halvempaa hintaa ja kuntayhtymän huonoutta, ja kuntayhtymältä vaaditaan selvennyksiä päivänselviin asioihin.Herätkää kuntalaiset, älkää menkö massan mukana, vaan kyseenalaistakaa molemmat "osapuolet"

   • Tottunutjo

    Kunnan omistamien kiinteistöjen myynnillä, tehdään tarve kunnalle ostaa tiettyjä yksityisten kiinteistöjä. Tämä kaikki verhoillaan kuntayhtymän mustamaalaamisella. Eihän tämä tietenkään ensimmäinen kerta olisi kun näin tapahtuu. Eikä valitettavasti viimeinenkään


   • todellisetkustannukset

    Laajat Sotekeskuksuten paikat sijoittunevat Alajärvelle, Kurikkaan ja Lapua-Seinäjoelle. Niihin sijoittuu vuodeosastot.
    On täysin järjetöntä pikasiirtää Lappajärven vuodeosastoa Kauhavalle johonkin homerakennuksen vintille vuodeksi tai kahdeksi. Tämä siirto aiheuttaa myös kustannuksia. Ei ole pikkujuttu.
    Tällaiset siirrot tässä vaiheessa eivät ole Etelä-Pohjanmaan sotevalmistelijoiden suunnitelmissa millään tavoin! Tämän asian ovat jo kaikki saaneet lukea taannoin Järviseudun Sanomien yleisönosastokirjoituksessa. Kirjoittaja näyttää istuvan Etelä-Pohjanmaan soten valmisteluryhmissä, joten hänen näkemyksensä lienee totuuden mukainen.
    Kaikki on lähtenyt kuntayhtymän virkamiesten omista suunnitelmista. Kuntayhtymä kaksineuvoisessa on niin suuri lääkäripula ettei lakisääteistä lääkärin vastaanottotoimintaa voida pyörittää muutoin kuin yrittämällä keskittää lääkäripalvelut Kauhavalle. Muutama virkalääkäri ei kuitenkaan pysty pyörittämään normaalin vastaanottotoiminnan lisäksi esim. lastenneuvola. äitiysneuvola, kouluterveydenhuollot, kutsuntatarkastaukset, perusterveydenhuollon mielenterveyspalvelut (Tkl osuus), diabetes, astma jne.

    Toiseksi kaksi Attendon lääkäräi eivät pysty pyörittämään Kantakauhavalla kiirevastaanoototoimintaa. Kuntayhtymän tulevassa yhtymähallituksen pöytäkirjassa johtoryhmä esittää lääkärin kiirevastaanoton lisäämistä siten, että sitä jatkettaisiin iltamyöhään saakka. Tämä taasen vaatisi kaksi ostopalvelulääkäriä lisää, jotta toiminta edes jollain tavoin onnistuisi. Jos toiminta olisi tehokasta ja kustannushyödyllistä niin silloin tulisi laboratoriopalveluiden olla toiminnassa iltaan saakka ja samoin rtg palveluiden. Kun potilas käy illalla Kauhavalla vastaanotolla. joutuu hän useimmiten asioimaan seuraavana päivänä laboratorioissa ja/tai rtg:ssä. Tämän jälkeen jälleen uusi lääkärin vastaanotto.
    Mainittakoon tässä yhteydessä se ettei Kauhavalla ole toimivaa laboratorioita. On vain näytteenotto paikka, jossa otetaan veri ja muut näytteet ja lähetetään Seinäjoen keskussairaalaan, toki useamman kerran päivässä.
    Samoin ei röntgenosastolla työskentele rtg lääkäri kuin kerran kaksi viikossa.

    Jos kiirevastaanotto klo 16:sta jälkeen keskitettäisiin kokonaan Seinäjoen keskussairaalaan, kuten nyt on vain päivystyspotilaiden kohdalla, selvittäisiin yhdellä käynnillä usein miten ja hoidon laatu ja diagnosointi olisi varmempaa.

    Näinhän tapahtuu monessa Suomen sairaanhoitopiirissä kuten esim. Vaasan ja Keski -Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä. Vaasan keskussairaalan yhteyteen on juuri siirretty kaksi kaupungin terveyskeskussairaalan vuodeosastoa, edelle kuvatuista syistä eli saman katon alla on näin kaikki palvelut mm. rtg, laboratorio ja tarvittaessa erikoislääkäreiden konsultaatiot.
    Toivon mukaan tulevaan yhtymähallituksen kokoukseen osallistuvat luottamushenkilöt pyytävät nähdä paperilla kuntayhtymän tekemät yksityisten lääkärifirmojen kanssa tehdyt sopimukset, jotka turvaavat 4-5 lääkärin läsnäolon arkipäiviin kiirevastaanottojen mahdollistajina sekä viikonloppujen kahden lääkärin vastaanoton, jos kiirevastaanoton aikoja pidennetään. Ja myös kustannuslaskelman, mitä tämä tulee maksamaan. Onko se halvempi ratkaisu, kuin se, että Evijärvellä ja Lappajärvellä olisi säilynyt Attendon yleislääketieteen erikoislääkärin vastaanotot.?? (jos vielä kunnat olisivat maksaneet palkkojen erotukset).


   • Hannu6

    Seinäjoen laboratoriosta sen verran, "näytteenottoa varten sinulla tulee olla Seinäjoen terveyskeskuksen lääkärin lähete. Näytteitä ei oteta yksityislääkärin lähetteellä" (kopioitu suoraan Seinäjoen laboratorion kotisivuilta) Joten kyllähän se olisi hyvä, että Kauhavalla olisi edes se näytteenottopiste. Jolloin samalla käynnillä Kauhavalla, saisi kaikki näytteetkin otettua. Yksityisellä toimijalla, ei liene samanlaisia resursseja ylläpitää Suomalaisille jo itsestäänselviä palveluita. Ja yksityistäminen ei takaa palvelujen pysymistä Lappajärvellä/ Evijärvellä. Yksityiselläkin toimijalla on mahdollisuus myöhemmin keskittää palvelujaan, ja miksikäs ei, jos määrätietoisesti yritetään saada "kilpailijat" pois kuvioista. Pitäisi hieman laajemmin tuoda esille, esimerkiksi tämän Attendon verkostoa ja toiminnan mahdollisia rajoituksia.


   • turhiapelkoja

    Yksityiset toimijat tekevät suoraan sopimuksen keskussairaaloiden laboratoriopalveluista. Samoin rtg palvelut. Ylihärmään toki Härmämedi on tekemässä sopimuksen yksityisen röntgenrekan kanssa sekä Cityterveyden kanssa, jossa aivan loistavat, nopeat palvelut. Magneettikuvausten vastaukset tukevat kahden tunnin sisällä myös asiakkaalle itselle luettavaksi.

    Mutta aivan turha murehtia Evijärven tilannetta ja pelätä yksityistämistä. Mikään taho ei osta läpikotaisin homeista Antinrinnettä, ei tk:n rakennuksia eikä kunnan nyt myynnissä olevia rivitalojakaan. Rakennukset saavat jatkaa olemassaoloaan siihen saakka, kunnes ne jyrätään maan tasalle.


   • Hannu6

    Mutta olisivatko nämä palvelut automaattisesti sopimukseen kuuluvia ja minne rtg palvelut keskitettäisiin? loppujen lopuksi joutuisi kuitenkin lähetteiden kanssa matkata.Mitään selvitystä siitä, että mitä palveluihin mahhdollisesti kuuluisi, kuinka isolla kapasiteetilla ja missä ne lopulta järjestettäisiin, ei ole tullut esille. Eli lähtökohtaisesti ajetaan asiaa, josta ei ole tarpeeksi tietoa. Kuntayhtymän toiminta ei varmasti ole maailman parasta, mutta se on kuitenkin ollut toimivaa.


  • Kokkolanasukas

   Mikä ihmeen tarve evijärveläisillä on mennä Seinäjoelle? Vaan, koska E-P? Kokkolassa asiat paremmin. Ja lyhyempi matkakin!

   • soitenesimerkki

    Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on yksi parhaimmista oikeista sosiaali-ja terveydenhuollon uudistusten edelläkävijöistä! Siellä erikoissairaanhoito, sosiaali- ja terveydenhuolto on yhdistetty toimivaksi kokonaisuudeksi yhdeksi organisaaioksi.
    On vain tarvittu oikeat johtajat.
    Pieni joukko ammattilaisia on toteuttaneet muutoksen aivan esimerkillisen "muutosjohtajan" johtamana. Ja nyt tämä nuori lääkäri on eilen valittu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaksi aivan suveneerisesti!!


  • Wizkari

   Kysymys: Mikä ihmeen "tarve" Evijärveläisillä olisi joutua Attendon rahastettavaksi?

   Vastaus: Ei tavalliset evijärveläiset haluakaan Attendon rahastettavaksi. Mutta muutama KEPU:n kellokas haluaa päästä eroon Antinrinteen kiinteistöstä, jonka kiinteistönhoidon valvonnan he laiminlöivät viime vuosina.
   Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä oli hullutus nimeltä urheiluhalli. Sitä laskua maksavat evijärveläiset ikuisesti.

   • EviNuori

    Ahh, Wizkari iskee jälleen. Sun kommenttis on aika naurettava ja suoraan sanottuna lapsellinen. Mistäs sä tiedät mitä "tavalliset evijärveläiset" haluaa? Ja sun kateus joitain ihmisiä kohtaan on söpöä! Älä kuitenkaan aina syyttele muita, vaikka niillä oliskin jotain mitä sulla ei... 😂


   • Wizkari
    EviNuori kirjoitti:

    Ahh, Wizkari iskee jälleen. Sun kommenttis on aika naurettava ja suoraan sanottuna lapsellinen. Mistäs sä tiedät mitä "tavalliset evijärveläiset" haluaa? Ja sun kateus joitain ihmisiä kohtaan on söpöä! Älä kuitenkaan aina syyttele muita, vaikka niillä oliskin jotain mitä sulla ei... 😂

    EviNuori (lue EviMuori) on aikansa elänyt KEPU:n tuote. Kirjoittaa niin totta, kuin vain voi. Kirjoittaa siten kuin Alkio-opiston elämänvalheen peruskurssilla on aikoinaan opetettu. Ensiksi hän jo nimimerkissään kirjoittaa potaskaa. Yksikään todella nuori ihminen ei voi omata tuollaista arvomaailmaa, joka on repäisty suoraan 1960 luvulta.
    Toiseksi hänen näkökulmansa kumpuaa suoraan tunkiolta. Mikäli joku uskaltaa arvostella KEPU:a, hän on aina "kateellinen ja lapsellinen".


   • EviNuori

    Mummelit usein kirjottaa samalla tavalla ku 90-luvulla syntyneet. Sä et tiedä mun arvomaailmasta yhtikäs mitään, et tiedä edes kuka olen ja luulet mua yli 40 vuotta vanhemmaksi mitä olen.

    Ei, kyseessä ei ole se, että arvostelet puoluetta vaan se MITEN arvostelet; ala-arvoisesti ja loukkaavasti. Ihan niinkun tässä kunnassa ei ois jo tarpeeks sellasta? Ja se, että syytät yhtä puoluetta aina aivan kaikesta: jos sataa = kepun syy, jos tuulee = kepun syy, jos ihan mitä tahansa = kepun syy.
    Se on säälittävää, mutta saanpahan hyvät naurut.
    Ja usko tai älä, en edes äänestänyt ketään joka on Kepu, en vain jaksa kuunnella ainaista syyttelyä ja haukkumista joka paikassa.


  • JuuJuppelisJoo
  • Omaakannattaamaksaakkin

   Lappajärveläiset ne maksaa kohta Alajärven urheiluhallit...

   • hiljaahyväätulee

    Evijärvi maksaa kohta Kauhavan koulut ja muut homerakennukset. Härmillä on omat suunnitelmat palvelujen yksityistämisen suhteen. Viisaasti ovat nyt vain hiljaa.


  • Muuanmiesvaan

   Evijärveläisten rahat ei riitä Kauhavan koulujen maksamiseen. Hyvä, kun sadaan kerätyksi kolehtia edes oman kunnan tärkeimpien sukujen erityisetujen ylläpitoon.
   " Katsoisin, että sopiva kunnan osuus tässä projektissamme olisi.............. . "

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   130
   5922
  2. Annetaanko jokainen 3 tunnistetta

   omasta kaivatusta? Minä aloitan: N-nainen, punaiset hiukset ja asuu Pirkanmaalla.
   Ikävä
   105
   2524
  3. KANNATATKO NATOa? Jos olisit saanut äänestää...

   Ihan riittää lyhytkin kyllä tai en.
   Maailman menoa
   703
   2349
  4. Mitä teit väärin?

   Että ikäväsi kohde häipyi elämästäsi?
   Ikävä
   174
   1821
  5. Sinäkin tiedät sen nainen

   Nainen sinä olit kohtaloni mutta minä en sinun ja niin surullista kuin se onkin niin tuun varmaan silti rakastamaan sua
   Ikävä
   79
   1570
  6. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   19
   1536
  7. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   59
   1067
  8. Jos ihmettelit minun käytöstä

   Niin yritin hieman jarrutella juoruja mitä liikkuu. Sinussa ei vikaa.
   Ikävä
   62
   1036
  9. Kaivonkonekuski hukkui etelärannassa

   Oliko paikkakuntalaisia?
   Rovaniemi
   13
   1024
  10. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   22
   987
  Aihe