Tuubasta tulee talven tullen kummallisia ääniä

Husander

Nyt taitaa olla aika avata valmiiksi seuraava ketu. Aloitetaan se mielestäni tosi mallikkaalla cembalomusiikilla kesäiseltä Kööpenhaminan torilta.
https://www.youtube.com/watch?v=N63gikqYyWI&index=25&list=RDzSv5CvhOEsA
Muunmuassa tätä tuli tirsaa varten avaamaltani unkarilaiselts 50 klassisen koostelmalta avauskappaleella Zoltan Kodaly Hary Janos Suite.
Siinä oli niin hyviä kappaleita että meni enemmän kuuntelun, kuin tirsan puolelle. Kaikki sellaisia kappaleita, että pitäisi olla kunnon konserttitoisto mitä ei ihan vielä ole mutta maanantaina jo jonkuntapainen

263

2360

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Husander

   Voihan käpy, tuli ketu avatuksi. No nyt vähän ketuttaa, mutta jatkakaamme siitä iloisin mielin joulua kohden

   • Dr.Whoo

    Meinaakko, että jotakuta alkaa ketuttaa kun avaa ketun..

    Mutta voi hyväinen aika mitenkä tämä savusilakka (eilen savustettu) on hyvää saaristolaisleivän päällä. Melekein sääliks käy niitä joilla ei ole tämmöisiä herkkuja.


   • Dr.Whoo
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Meinaakko, että jotakuta alkaa ketuttaa kun avaa ketun..

    Mutta voi hyväinen aika mitenkä tämä savusilakka (eilen savustettu) on hyvää saaristolaisleivän päällä. Melekein sääliks käy niitä joilla ei ole tämmöisiä herkkuja.

    Ja juu, yllättävän kivasti ukko dulcimeria soittelee.


   • Husander
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Meinaakko, että jotakuta alkaa ketuttaa kun avaa ketun..

    Mutta voi hyväinen aika mitenkä tämä savusilakka (eilen savustettu) on hyvää saaristolaisleivän päällä. Melekein sääliks käy niitä joilla ei ole tämmöisiä herkkuja.

    No joo, tunnustan, että välillä tulee niin suuri himo savusilakkaan, että sitä ostaa vaikka olis viime viikolla savustettua. Onneksi tietää mille maistuu juuri savustusuunista tullut pieni savuahvenkin.

    O se kyllä yhtä kelettä tuon silmän nykyisen erottelukyvyn kanssa että vaikka kuinka oli oikein kirjoittavinaan niin kiippari päätti kirjoittaa ketu eikä ketju.
    No noille kiipparin kontaktihäiriöille on kyllä luonnollinenkin selitys mutta en kyllä syömästä lopeta sen takia.


  • Husander

   Nyt on taas yövuoro ja on skrivattava jotain, kun viime yövuoro meni unelmoidessa metsäisestä maasta.

   Pehtoori Edson pohti sirkkojen sielunelämää ja osin puidenkin.
   'Miul on sellanen asenne, että kaikki orgaaninen elävä jollain tasolla ajttelee ja tuntee. Sen viimeistään näkee siitä että jokainen niitten liikkuvista muodoista pelkää henkensä edestä ja yrittää paeta toisen suuhun joutumista. Jos ei se ole tunnetta ja tiedostamista niin mikä sitten on.
   Paikallen sidotut kuten kasvit ja puut yrittävät nekin suojautua henkeään uhkaavilta hyökkääjiltä kehittämällä erilaisia puolustuskeinoja. Kuka piikkejä, kuka myrkkyjä tai syödyksi tulemista hidastavaa pahaa makua tai hajua. Niiden muutokset vaan kestävät pidempään. Tosin esimerkiksi Mimosan lehti reagoi heti kosketukseen ja sulkeutuu.

   Puillakin siis on elämää vaikka niillä ei luultavasti ole kipua samalla lailla tuntevaa hermostoa kuin liikkuvilla orgaanisilla järjestelmillä kuten sirkoilla.

   Jos olisitte joskus olleet akvaarion ääressä tarkkailemassa vaikkapa niitä punaisia kultakaloja niin tietäisitte kuolemantapauksen sattuessa sen parin vetäytyvän pitkäksikin aikaa johonkin nurkkaan suremaan. Siis kaloillakin voi olla tunteita. Ei tarvitse ottaa esimerkiksi delfiinejä tai valaitakaan joilla on minipuolinen kommunikaatio ja tunne-elämä

   Minä ymmärrän puita, ymmärrän jopa ötököitäkin jos eivät ala siis minua syömään tai sänkyyni tulemaan. Sitten tulee noutaja sille ötökälle. Nykyisin suurin tapaamani petoeläin tai ötökkä on kuitenkin satunnaisesti ilmaantuva villakoira, eller hyr

  • Cuccunen

   Nyt olen varmuuden vuoksi yövuorossa vielä melkein cuconlaulun aikaan. Ajatus ei enää juokse, eikä lauluja irtoa. Ellei tästä sitten jotenkin virkoa.
   Luulen kuitenkin että välillä on pakko nukkua
   Sillä eihän kukaan jaksa kellon ympäri cuccua!

  • Dr.Whoo

   Kaloista puheenollen, ne ovat toki parasta mahdollista ravintoa, mutta sitä ennen eläimiä siinä kuin mikä tahansa.

   https://yle.fi/uutiset/3-5395239

   Tämän minä olen tiennyt aina, siksi en koskaan ole tykännyt minkäänmoisesta virvelöinnistä tai onkimisesta.

   • Ahvenkoskenlaskijander

    Tuo että on ollut muka tutkijoita, jotka eivät ole suoraan ymmärtäneet että kaloillakin on tunteet ja kipuja on kyllä lähes pöyristyttävää ja kertoo ettei ole tutkijoihin juurikaan luottamista. Ainoa mihin voi luottaa kuin vuoreen on Hjallis Harkimuu.
    Varmaan metsästäjätkin uskoo ettei hirvellä tai karhullakaan ole hermoja tai kipuja.
    Tämän sanon vaikka juuri ostin lastillisen erilaisia tuotantoeläimen lihoja Musiantille.
    No maidossa, juustossa ja tofussa ei ole kipuja eikä hermoja.

    Harmi todella että suu pakotta syömään ennen eläviä olentoja ja jotkut jopa eräitä elävänä kuten ostereita ja merisiilejä.


   • Dr.Whoo

    Joo mut juu, maitokin on eloperäinen tuote, joten siinä kukaties uiskentelee lukuisia bakteereja, jotka kauhuissaan odottavat purkissa kenen kammottavaan kitaan tässä juoduksi joudutaan.


   • elonolio

    Niin, tottahan tuokin ja sitä paitsi bakteeritkin ovat kovia "lisääntymään"
    Annetaanhan me kuitenkin niille bakteereille mahdollisuus poistua hengissä pakoputkesta! Selviäähän esimerkiksi suolinkainen hengissä jopa ammutun pohjoiskorealaisen vatsassa. Tuon sanottuani älkää ihmetelkö, että masennuin kun sain siinä yle pisa testissä vain 17/20


  • Dr.Whoo

   Voihan Hotjar, näköjään sivustolle ilmestynyt tommonen punainen "palautteeksi" naamioitu urkinta sovellus.

   "Maltalainen Hotjar on ohjelma, jolla voi seurata käyttäjän laadullista käyttäytymistä yksittäisellä sivulla. Ohjelma tekee videotallenteiden lisäksi lämpökarttoja hiiren liikkeistä, klikkauksista ja näytön vierittämisestä."

  • edson

   Very nice herätys, johan oli esitys, tuo gipsy-street-konsertto. Äijä osu vissiin joka kerta oikeaan kieleen.
   Ny äkkii kaffetta naamaan ja sit keskittymään teittin anteihin. Edellisestäkin ketjusta vielä lukematta viimeiset.

   • edson

    Sieltä edellisestä hiukka.

    Jahas, cuccunen muka pisassa luokalle ja hyvin oli whookin tietoinen. Jos päätä pitää vaihtaa, niin operaatiolle laittaisin nimeksi kehon kohennus. Tosin näytti Kiinassa tehty niin, että kuolleelta siirrettiin pää kuolleelle, joten tuskin edes kehon kohennusta sellainen.

    Mutta että eläkkeellä ei ainakaan mitään työmuistia parantavia oteta. Mieluummin kipataan työmuistin menetystä.


  • edson

   Elävien olentojen syönti.

   Paras ensin antaa nuijanukutus. Mielellään luomuteurastajan opein. Vasta sitten voi alkaa kypsentämään. Luulisi ihmissyöjienkin toimineen niin. Mutta hirvee homma nuijia vaikka heinäsirkkoja. No tänään tuli syötyä valmiiksi nuijittua jauhelihaa. Ei hytkynyt pannulla meinaan.

   Herkimmät lapset eivät kalojakaan syö, jos ovat nähneet mato-ongessa sätkivän kalan. Näin mm. juniorimme. Mulle kalat soveltuvat, kun olen nähnyt teurastusta ent. Karjakunnassa. Tosin kalastaminenkin on jäänyt aika lailla ja koskaan en ole pyytänyt enempää kuin on jaksettu syödä.

   Mutta tänään jännitetään Janican puolesta. Häh häh, ette tiedäkään tästä Janicasta.

   • Dr.Whoo

    Asian selvittäminen kesti 3,2 sekuntia. Janica on gladiaaattori. Lienee tv ohjelma.


   • edson

    Kuka tost Janicast ois aavistanu, että tarkoitin Jannika B:tä. Täytys oppii kirjoittaan ainakin nimet oikein.

    Meinaan, joskus oli hyvä muisti ja jopa kiinnitti nimiin huomiota. Kaik on ny männy huonommaks. Ja ku ei viitti ees tarkistaa, vaik nimien suhteen ainakin pitäs, siis tarkistaa.


  • Husiainen

   Ilmoittaudun taas vuorollani, ettei epäiltäisi vartiossa nukkuvaksi!

  • Husiainen

   Vai, että minäkö nukkuisin tähän aikaan. Saatan tietenkin välttää istumista, mutta että nukkua! Ei pidä läheskään aina paikkaansa. Kenties syvästi mietteissään pohtiessaan, koska tulee päivän valo?

  • Husiainen

   Ämyrit ovat saapuneet. Nyt ne pitää vaan johdottaa ja sitten kaikki on, toivon mukaan, valmista suunnattomalle joulukonsertilla.
   Raportoin lisää jahka olen mölyä löytänyt niin, että kehtaa kertoa Dr. Whoon räsäzille!

  • edson

   Pitäydyn edelleen tällä kertaa ruokataloudessa, kulinarismissa ja keittämisen jaloissa taidoissa, sillä hankin uuden keittokirjankin.

   J P Koskisen : Kannibaalien keittokirja. Mikäs on illanvietoissa, kun palan painikkeeksi lukee Kyrön 'Iloisia aikoja' tai vaikka Bodarinseläkkeen kypsyessä.

   Ikävä kyllä kirjassa ei ole erähenkiselle niitä nuijinta-ohjeita siis luomumaisia teurastusmuodollisuuksia. Sitä vaan kirjoittaja kait olettaa marketeista lihaan löytyvän.

   Jos ei ole ruoanvalmistuskaan aivan yksioikoista, ei sitä ole suomen kielikään. Aina olen ihmetellyt, että miksi joku on Kylmäkoskella ja toinen taas Uudessakaarlepyyssä. Mutta, että olla Alastarolla ja sitten Ylistarossa, se ei enää mene kaaliin

   • Dr.Whoo

    Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä.

    Tää on tiettävästi pisin ihan oikea suomenkielinen paikannimi.
    Suoalue Savukoskella.


  • Dr.Whoo

   Satoipa viikonlopun aikana hieman lunta. Normaali talvikeli, eli hitusen liukasta siellä täällä. Mitä tapahtuu?
   Kymmenen kolaria alta aikayksikön, tietysti juuri ruuhkaliikenteen aikana. Ilmeisesti nykyautoilijoista suuri osa on täysin pihalla kelistä - kuka ajaa neljääkymppiä satasen alueella, kuka normaalia kesävauhtia. Ja huomiseksi taas luvattu mukavasti 20 senttiä lisää lunta. Kivaa.

   Ja jotkut ne vaan mölytoosia virittelee.

  • Husander

   No juuri sopivasti ennen lumimyräkän saapumista tänne xivistyksen kehtoon Kallioon, sain sellaiset äänet kuntoon että nyt voi sanoa että kolostakin raikaa niin, että Kallio kaikaa ja Kirkkoherra korkeassa tornissaan kuvittelee, että mitä ihmettä, tämähän on kuin taikaa. Ääni on hyvä, mutta mistä se tulee on kadonnut jyvä. Tornissa mietityttää kanttori vaaria, että mikä on tämä aaria.

  • Dr.Whoo

   Taasko se kiippari temppuilee, piti olla kait kivistyksen kehtoon Kallioon..

  • Husiaisehko

   Temppuilee testimielessä tällä: https://www.youtube.com/watch?v=DLiPZPWtd7o
   Siinä olisi hankeen hautautuneella yrittäjäneuvoksen vanhoilla räzäzilläkin tekemistä kun yrittäisi joka sävelen perässä pyzyä.

   On kuitenkin rehellisyyden nimissä kerrottava että kaikkdin hurjimmat ryhävalaan yli 1000 km kantavat infraääni muraukset jäivät vielä kuulumatta. Kyllä niitä varten on todella huikea Subbari hankittava. Semmoinen kun toistaa sujuvasti 5 hertziztä että herzileijaa sinne 50 herziin alueella. Se on sitä mikä pistää koko Kallion vapisemaan ja meikäläisen etsimään uutta asuntoa, mikä voi tulla muutenkin eteen pahimmoillaan, sillä säätiö on omistamiensa asuntojen myyntiaikeissa ja jos ne eivät päädy vuokrasijoitusyhtiölle vaan yksityiselle ostajalle joka haluaa nopeasti rahankiertoa niin voi olla että joutuu kattelemaan kämppää Lappeenrannasta. Tässä iässä ei nimittäin enää palata omistusasuntolinjalle, kun siitä kerran onnistui irtautumaan.

  • Hasander

   Kun johtaja manasi sitä kiipparia niin se heti kirjoitti esimerkiksi "kaikkdin" vaikka itse löin kaikkein. Tää on tesi kettu kiippari. Olen sitä sen tapojen vuoksi vähän tarkkaillut ja monta kertaa kun taatusti lyö u kuten husander niin sepä kirjoittaa a niinkuin hasander vasikka u ja a ovat ihan eri paikoissakin

  • Aliainen

   Vaikka ovat eri paikoissa eika vasikka. Tuossa taas tyypillinen viereisen kirjaimen kontakti eli vaikka aata tähtäsi niini sen verran hipaisi ässää että syntyikin vasikka

   • Dr.Whoo

    Kokeileppa kirjoittaa tuolla ylempänä oleva ihka aito suoalueen paikannimi.

    Se on vieläpä täsmälleen oikein kirjoitettu, ei mahtane onnistua omiaan kirjoittavalla kiipparilla.


  • Totuttaa

   Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä.

   Mutta selittäkääpä esimerkiksi tuo että kun kirjoitin niin niin kiippari kirjoitti niini vaikka sillä viimoisella iillä ei ole mitään yhteyttä n lyönnin jälkeen koko sanaan. Kyllä nämä ajoittain kirjoittelevat omiaan vaikka tunnustan nuo taittovirhe ja suursormikontaktit omikseni. Ei maha mittään ku on isot jalat niin on melekoset sormetkin. Kirjoitukoneelle ne kyllä sopii. Sellaisella vanhanaikaiselli vipukirjoituskoneelle millaisella myös aikoinaan tottu nopeasti kirjoittamaan.

   Onkohan Pehtoori mennyt pilkille?

   • Dr.Whoo

    Olis taatusti mielenkiintoista tekstiä jos Husander kirjottaisi pikku kännykän pikkuruisilla kosketusnäppäimillä, kuten minä teen melekein aina. Nyt sattumalta on tää pikkuläppäri tässä käytössä. Kyllähän tällä Lenovolla on toki jouhevaa kirjoittaa kännykkään verrattuna. Näissä paremmissa vehkeissä on aivan loistava valaistu näppäimistö. Paljon paree mielestäni kuin vanhanaikaiset kolisevat pöytäkoneen peruskiipparit esimerkiksi.


   • husaisenko

    En uskalla edes ajatella mitä soppaa siitä tulisi. On toki sellainenkin mahdollisuus, että jos alkais tuolla sampan j 5 älylännyllä kirjoittamaan niin sen tekisi kirjain kerrallaan niin hitaasti ja tarkkaan tähdäten ettei väärät lyönnit silmää korjaamatta ohittaisi.

    Söin eilen muuten ihan anjovikseksi muokattua kilohailia enkä tuntenut kipua syödessäni joten tutkijan logiikan mukaisesti eihän se kilo hailikaan silloin voi pyydettäessä kipua tuntea, kun se pyydetään vai syötäväksi.

    Minä olin kuulemma taapero ikäisenä kastikan nähtyäni huutanut äidilleni, että kato äiti, kuukäärme, eli osattiin se vihreääntäminen ja kirjoitus jo pienestä pitäen


   • Dr.Whoo

    Soon toi anjovis kanssa semmoista herkkuva, että oksat pois. Yksi suosikkiruokiani on uunilohi, jossa fileen kykiin tehtyihin viiltoihin laitetaan anjovista. Pyhä Sylvi miten hyvää.


   • Husaisinko

    No anjovistahan syö vaikka pizzassa!


  • Husiainen

   Pehtoori katosi Alastaron kirjastoon ihan perusteellisesti. Viimeinen jälki on jostain noin 15 kommentin takaa.
   Minä kun olen juuri aloittamassa yövuoroa ja sen virtuaalisen ajattelun rannatonta vapautta niin ensimmäisenä ilmestyksenä näin itseni hirressä roikkumass, mutta heti perään Edsonin kataja metsässä vuolemassa laittomasta katajan juuresta kalan tainnutus nuijaa jota aikoo käyttää heti kun pääsee ahven parkoja pilkkiin koukuttamaan ja ensin katselemaan niiden sätkimistä ilmassa happea haukkoen tuskasta kiemurrellen, ennen kuin hänen juuri vuolemansa nuija kohtaa ahven paran pään ja vapauttaa tämän tuskista. Ei pistä niitä elävänä savustusuuniin niinkuin kunnon kalastajat tekisivät. Semmoset kun "Hissu" joka on tunnettu CR kalan rääkkääjä

   Joko meni tän päivän puolelle. Menikö ilman lyöntivirheitä?

  • edson

   Kun "Hissu" on kalassa, niin ei tartte vapauttaa, kun ei ole mitään, minkä vapauttaa.
   No, kalat jätettäkööt hetkeksi rauhaan, sillä bodarin liha on mainiota, vähärasvaista yleensä.

   Pari asiaa täytyy kuitenkin ottaa huomioon. Kolautusaika ja anaboliset. Kolautettava mieluiten ennen kilpailukauden alkua, silloin liha on vielä stressistä vapaata. Anabolisten sivumaun saa peitettyä hyppysellisellä persiljaa.

   Keittokirjan tekijä suosittelee vain yhtä lahtausmuotoa, ei kolauttamista ollenkaan, sillä silloin saattaa bodarin adrenaliini tehdä tepposet ja kolauttajasta tuleekin pihvi.

   Kuulemma parasta on houkutella bodari selälleen painonnostotangon alle ja laittaa tuplaten tankoon painoja. Silloin bodarin halu nostaa ylipainojakin saa päässä olevat verisuonet pullistumaan ja naps. Kuulemma kivuton kuolema, mitä en usko. Ainakin liha on stressaantunutta.

   Itse kyllä suosisin naulapyssyä ja täydellistä otsaan osumista. Mielestäni kivuttomin tapa, sillä ei siellä bodarin päässä ole mitään, mikä aiheuttaisi kipuja.

   Lumitöiden jälkeen pureudun itse aterian valmistukseen sopivaa riiputtamisaikaa unohtamatta.

  • Husander

   Kuulostaa ihan kuin pehtoorilla olisi ollut tarhaassaan se joulusika jota on bodannut hormooneilla ja sitten naulapyssyllä otsaan ja orrelle riippumaan odottamaan ympäristöä vatsahappoista.

   On tuo ilima täällä kalliollakin aika epäilyttävän näköinen. Onneksi bunkrasin tuoreruokaa eilen joa mahdolliseen sisäaikaan koko päiväksi. Jalka kuitenkin yrittää nykiä oven suuntaan.'Olebn asentanut siihen nykivään jalkapariin sen Jomos likumista vaimentavan pohjan kanoottiparin joten voin vaikka lähteä vetten päälle liitelemään, jos tahtoo, mut ei taho! Kaho!

  • edson

   Joulusika

   Siihenkin löytyy juopon miehen (mieluummin kuin naisen) kinkku. Siis siitä miehestä otettuna. Valmiiksi rasvainen ja marinoitu alkoholilla, toivotaan ettei sinolilla.

   Jahas, yllättävän hyvin sain lingon kiinni julmettiin ja sit menoks ja lumi lensi, mutta maata kans. Tuli oikke nälkä, kun mietti jo tuota kinkkua.

  • Husikainen

   Kylläpä oli muikea nuoska ja loska pihalla. Oli täälläkin harjakone harjaamassa jalkakulkua puhtaammaksi siitä.
   Itekään en pitemmälle lähtenyt vaan lämmittelin pollea ja sulattelin siitä isompia kinoksia pois. Ilmeisesti kyllä olisivat illan mittaan sulaneet itekseen kuin ankanrasva uunissa.
   Minulla muuten useimmin jäävät a ja n kirjaimet ottamatta kontaktia kiippariin lyötynä ja siten pois kirjoituksesta vaikka oli yritetty mukaan saada. Nytkin korjasin jälkikäteen poisjääneitä paikoilleen.
   Paisteetu ankka on muuten hyvää sekin mutta juuri sen ankan rasvapitoisuuden vuoksi sitä pitää osata oikein käräyttää, Muuten jää rasvalammikon keskelle vain pieni kuiva lihakorppu.
   Kiinalaiset ovat taikureita ankan valmistamisessa. Myös sian

  • Husahtanut

   Länsirannikon talousnobelistikin on jämähtänyt loskaan ja kenties ei irti pääse koskaan. No kuka käski mennä urheilemaan moiseen moskaan

   • Dr.Whoo

    Vaik kelit on huonot nää,
    ei meikä autolla kiinni jää.
    Muistakaa siis neuvo tää,
    et olipa mikä tahansa sää,
    pitää vain keliä ymmärtää,
    niin säilyy ehjänä kroppa ja pää.


  • Dr.Whoo

   Tiedeuutisia:

   "Tutkijat uskovat aivoihin kerääntyneen urean näyttelevän keskeistä roolia dementiassa – ”Puuttuva palanen palapelissä”

   Kyllähän k-päisyys on aina ollut monissa havaittava piirre jo ennen dementiaakin.

   Toinen tiedeuutinen:

   Tiedeuutissivusto Science Alertin mukaan: "Kielioppivirheistä huomauttelevista ihmisistä paljastui yhteinen piirre: he ovat mänttejä"

   Jep.

   • edson

    Jessus, ny mä vasta hokasin. Tuo kielioppivirhe on TM:n julkaisuissa myös.

    Kusipäisyydestä en vielä ole löytänyt kunnon artikkelia ja olisi liiankin pieni otos, jos itsestäni vain yleistyksen tekisin.


  • K-usiainen

   Piru vie, Dr Whoo on ollut rellestämässä Science Fiction kirjastossa.
   Diesel hemmona hän luonnollisesti on selvillä urean monenlaisista hyvää tekevistä ominaisuuksista.
   Minä kemistinä voisin kirjoittaa urea´n versioista kirjan. En tosin ilman kirotusvihreitä.
   Ureana poistuu mm. nestemäinen ylijäämä meistä.
   Urealla kasvatetaan runsaita salaattisatoja
   Urealla sidotaan dieselin typen oksideja
   Ureaa voi käyttää pieninä annosina esimerkiksi metallien korroosiosuojauksessa hapoilta
   Sillä sulatetaan lentokenttiä ja teitä
   Mitä muuta, häh!
   Minä olen huomannut senkin, että mitä enemmän ajattelee sitä useammin joutuu juoksemaan kus..pisillä

   • Dr.Whoo

    Haa, yksi unohtui. Ureaa käytetään myös kosmetiikassa, eli monissa kauneusvoiteissa, sekä känsien ja jalkojen kovettumien poistovoiteissa.


   • K-Usiainen

    Niin ja kosmetiikan lisäksi eskimot pesivät iglujen aikaan hiuksensa ureanesteellä ja olivat hyvin kiihottavan tuoksuisia.
    Me voisimme näemmä perustaa melkoisen ureatiedoston. Jopa eräs pitkään elänyt intian ex pääministeri joi omansa aamulla ja söi kaksi rusinaa ja pähkinää, eli ilmeisesti ihminen voi selvitä pitkään varsin kapealla ruokavaliolla


   • amummu
    K-Usiainen kirjoitti:

    Niin ja kosmetiikan lisäksi eskimot pesivät iglujen aikaan hiuksensa ureanesteellä ja olivat hyvin kiihottavan tuoksuisia.
    Me voisimme näemmä perustaa melkoisen ureatiedoston. Jopa eräs pitkään elänyt intian ex pääministeri joi omansa aamulla ja söi kaksi rusinaa ja pähkinää, eli ilmeisesti ihminen voi selvitä pitkään varsin kapealla ruokavaliolla

    "...joi omansa ja söi kaksi rusinaa...". Tuohan on kuuluisan pikasiman resepti!


  • Husander

   Se Intian urea specialist oli Morarji Desai

  • Husiainen

   Kun kerran "päivän päätin", niin kai voin vaihteeksi avatakin sen. Ulkona en ole vielä käynyt, enkä menekään ennen 13.30. Näyttää valoisalta ja mahdollisesti lievä pakkanen on kiinteyttänyt eilisen loskan jääkokkareiksi ja siksi pirulliseksi mustaksi jääksi tuossa kadulla millä onnistuin rapusta astuttuani kaatumaan ja nilkkani murtamaan.
   Tänä talvena mennään kyllä silmä kengässä kaikessa vähänkin liukkahisessa ettei tarvi tilata Niskan nosturia nostamaan minut maahan kaatuneen ambulanssiin.
   Eli kakille muillekin silmä käteen nyt liikuskellessa

  • edson

   Kiitos liukkauden muistuttamisesta

   Aion välttää kompuroinnit kauppareissulla, sillä en nouse autosta kuskin paikalta. Tieteeseen palaan reissun jälkeen, mutta sen verran kuitenkin, että monillahan on sellainen käsitys ureasta, että se lämmittää myös

  • syy_ja_seuraus

   Tuubaasi on varmaankin kaadettu piriä tai jotain muuta kovaa huumeta ratsian pelossa.

   Tuubasi saattaa nyt mölistä piri skitsoissaan?

  • edson

   syy_ja_seurauskin osallistuu, mainiota. Hän ehkä esimerkki siitä, että urea kyllä housuissa hetken lämmittää, mutta vain hetken.

   No urean hinta onkin laskenut yli 100 euroa tonnilta. Voi sitä sitten tuhlata vaikka housuihinkin.

   Hitto olen niin eri herkkujen valmistuksessa jumissa, no tiedettähän se ruoan valmistuskin on. Yrityksen ja erehdyksen kautta vihdoin onnistuin kansanedustajafileitä ja sieniä uunissa valmistamaan. No ei mikään ihme, kun ensin en huomannut, että eihän sinisistä ja persuista saa edes kunnon fileitä leikattua, tautisen heikkoa lihaa, käännät ja riiputat miten vaan.

   • Husiainen

    No eihän tuo Syy-seura mistään ollut. Ihan tavalliset terveiset Bomban talolta.


   • tokene

    Sairaus on sairaus, mutta jos ihmisestä leikatut fileet pannulla paistettuna"herkuiksi" ruokapöytään houkuttavat noin kovasti, niin nyt olisi jo pika-apu tarpeen.


   • edson
    tokene kirjoitti:

    Sairaus on sairaus, mutta jos ihmisestä leikatut fileet pannulla paistettuna"herkuiksi" ruokapöytään houkuttavat noin kovasti, niin nyt olisi jo pika-apu tarpeen.

    Hih hih, oikke on taas kirjallisuuskriitikko asialla, hih hih.

    Sun pitää kertoo toi diagnoosisi J.P Koskiselle.
    https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/jp-koskinen-ei-ole-kiinnostunut-ruuanlaitosta-mutta-silti-han-teki-keittokirjan-ihmissyonnista-miksi-ihmeessa-200377729/

    Jatko-osassa voisi olla "Happaman anopin sappikeitto" tai "Uuskarjalalaisen aivotumaketta"

    Anopin sappikeittoon sain idean eräältä ammulta joka jo monta kuukautta on valitellut kuinka häijy on miniä. En kyllä haluaisi olla miniän tilanteessa, missä anoppi on myrkyttänyt läsnäolollaan lääniäkin suuremman alueen. Lisäksi läänin suurin anoppi-ammu saa tukea kaikilta niiltä, jotka edustavat vastaavaa anoppia. Kaikkihan nyt anopit tietää, paitsi itse nämä ns. toivomattomat anopit.


   • noitavainoalkamas
    Husiainen kirjoitti:

    No eihän tuo Syy-seura mistään ollut. Ihan tavalliset terveiset Bomban talolta.

    Ai sie oot käynt Bombal. Mie en oo vaik lähel asunkii.

    Siin män ainoo yhteinen puhheenaihe.

    Erhetyit muuten nimmaris. Tuo siu vasallis, Kuhmosen kananteurastaja, se teäl ja tuol riitaa hoastaa, ei kukkaa muu. Hää se toivoo siun kompuroivan nilkkaskii.


  • Dr.Whoo

   Taas täytyy ihmetellä näitten Sievi- nilkkurien erinomaisuutta. Joka kerta kun lähtee pitkälle kävelylle, pitää pari kertaa katsoa jalkoihinsa olenko lähtenyt liikkeelle sukkasillani. Ei niin, että kengät olisivat jotenkin löysät, eivät vain purista eivätkä hierrä mistään hiventäkään. Oivalsin nyt mistä tää johtuu.
   Tää valmistaja on tajunnut, että kenkä pitää valmistaa jalan mallin mukaiseksi! Ei kuten esimerkiksi naisten muotikengät, jotka on suunniteltu kolmivarpaisille humanoideille. Semmosia käyttäneet naisethan erottaa sisäänpäin vääntyneestä etuvarpaasta, jota kai myös vaivaisenluuksi sanotaan.

  • Tarkkanapa Dr. maailmaa tarkkailee, kun huomaa kolmivarpaisetki ja vaivaisluiset
   Olikohan Vanhusnen aikoinaan käyttänyt huonoja jalkineita kun joutui yllättäen julkisuudesta piiloon vaivaisenluu leikkauksen vuoksi?
   Minulla on nyt henkinen ongelma kun Persiinalainen tori taas kyselkee, että tuunko torille taas vaiko en ja ite en ole varma tahonko vai en. Eikä kukaan voi neuvoa, on ite osattava päättää tahonko vai en. En ainakaan taho päättää. Onks pakko?
   Toisaalta tääällä on kylmää ja liukasta joten oma etunsa olis vielä kerran palata aavikolle. Voisi ottaa tas kuvia kllioista ja hiekasta ja lähetellä niitä ihmeteltäviksi, että mitä näis muka on?

   • geologi

    Kalliot ja hiekat ovat arvaamattoman kauniita, jos osaa oikein katsoa.


   • syytön_seuraus

    " Eikä kukaan voi neuvoa, on ite osattava päättää tahonko vai en. En ainakaan taho päättää. Onks pakko?"

    Kompuroi kameli nilkkas poikki, siinä päätös.


   • edson
    syytön_seuraus kirjoitti:

    " Eikä kukaan voi neuvoa, on ite osattava päättää tahonko vai en. En ainakaan taho päättää. Onks pakko?"

    Kompuroi kameli nilkkas poikki, siinä päätös.

    Jo taas kiva keksintö : ensin toteaa että syytön ja seuraus sitten on toivomus, että nilkka poikkeis. Jo on "anopin katkerokeitos" vaikuttanut miniättömäänkin.

    Ei hitto, menkää nyt jo hirttämään niitä miniöitänne


  • edson

   "EU-maat lähettämässä Suomeen jopa tuhansia turvapaikanhakijoita"

   Kuulemma palautukset takkuavat. Nyt oisi ulkoministerillä paikka taas huomauttaa siitä, että Dublin sopimuksen johdosta palautukset Suomeen äkkiä toimeenpantaviksi.

   Takkuaivo Soini joskus aiemmin suorastaan iloitsi siitä, että Kreikkaan pitää palauttaa satoja tuhansia siellä turvapaikkaa hakeneita, vaikka eivät edes olisi Kreikassa turvapaikkaa hakeneetkaan. Nyt, kun Suomesta on muutama turvapaikan hakenut tilanteessa Eurroopassa, että sieltä lähettävät takaisin Suomeen, ensimmäiseen maahan siis, missä pakolainen on turvapaikkaa hakenut, niin jo palautukset takuavat.

   Ja sitten keskityn "Happaman anopin sappikeittoon"

  • edson

   "Happaman anopin katkerokeitto"

   - miniän rinnasta revitty sydän
   - happamien anoppien käynyttä ureaa
   - pakasteesta anoppien viimeiset mensat

   Tässä kunnon keitos kaikille happamille anopeille ja niitähänn riittää, joten kyl on aika padallinen het enstex keitettävä. Ja uutta keittoa heti levylle, kysyntää on.

   • keittäjälle

    Ootas jahka ensimmäinen sun pojistas tulee anopin syliin itkemään karannutta ja pikkulapsensa hylännyttä miniää, kenen keittoa sitten keität, kenen lauluja laulat.


   • edson
    keittäjälle kirjoitti:

    Ootas jahka ensimmäinen sun pojistas tulee anopin syliin itkemään karannutta ja pikkulapsensa hylännyttä miniää, kenen keittoa sitten keität, kenen lauluja laulat.

    No varmaan enstex tänne laitan kirjoituksen ja varmaan väännän niin, että myötätunnon vyöry ...

    Hetkinen nyt, täällä ei onneksi pieni kirjoittajajoukkomme kerää myötätuntopisteitä, vaan kirjoittaa ihka vaan kirjoittamisen mukavuudesta.


   • Kuukunen_possahtaa
    edson kirjoitti:

    No varmaan enstex tänne laitan kirjoituksen ja varmaan väännän niin, että myötätunnon vyöry ...

    Hetkinen nyt, täällä ei onneksi pieni kirjoittajajoukkomme kerää myötätuntopisteitä, vaan kirjoittaa ihka vaan kirjoittamisen mukavuudesta.

    Ei niitä myötätuntopisteitä enää muualta tarvitse hakeakaan, täällä niitä on liikaakin.


  • edson

   Ja sitten pikkuisen tiedettä tahi biologiaa

   Meren pikkueliöt ovat ryhtyneet maan matojen tavoin pilkonta eli hajoittajatöihin. Yksi muovipussi, kun joutuu näiden pieneliöiden hampaisiin, niin hups, jo vain koko pussi on miljoonina pienhiukkasina muiden ravintoketjujen saatavana.

   Tuubasta toimeen. Ai mihkä toimeen? Jätettäkööt rauhaan lumimies, ei siis mitään "lumimiehen jäädykkeitä" sen paremmin kuin hyytelöitä muita hyydykkeitä tuosta immeisestä, sillä se on todettu karhuksi. Kohtahan on joukko suomalaisia metästäjiä vaikkapa Himalajalla karhunpyynnissä ja Veikka Gustafsson varmaan lupautuu oppaaksi ja tykithän kantaa tietty paikalliset ammuntalavoille.

  • Huusiannare

   Täällähän on selvästi esittelyssä Julmat-jouluruoat.
   Mie tulin pimeestä päivittäiseltä havaintokiertueela ja totesin seuraavan vahvistetuksi.

   Jos on haettava yli 30 egen juustoja niin silloin pitää mennä Citymarkkettiin. Siellä maksavat samat tavalliset 15 egen juustot reippaasti yli 30 euroa. Kyytiini kuitenkin tarttui pauna kypsää Stiltonia 15 egen kg hinnalla. Liian halpaa, mutta menköön! Nyt on kaikki jouluksi tarvittava juusto kaapissa. On Danish blueta, Stiltonia, Cheddareita ja hyvin vanhaa Goudaa.

   Citymarketista mukaan vain Päärynä kääretorttu ja muutama tuubi kalatahnoja.

   On tää kaamos kyllä pakoputkesta 1530 tulee jo pimeetä
   Toista taitaa olla maaseudulla missä puhdas lumi valaisee tilan ja ajatukset

   • Dr.Whoo

    Jaa että kääretorttua kalatahnalla.. se voiskin olla makuelämys, suolaisen ja makean liitto tunnetusti onkin yksi gourmeen salaisuuksista.

    Mitä joulujuustoihin tulee, niin ilman Roquefortia, (esim Papillon) ei tule mitään joulun vietosta. Emmentaliksi kelpaa vaikkapa Appenzeller Extra, ynnä muutamia muita.

    Hyviä halpisjuustoja tekee mm. ruåtsalainen Skånemejerier, Allerum-juustot esim. ovat hintaansa nähden todella hyviä


   • edson

    Tästä oli Elämäläinen käynyt poistamassa loistavan juustoanalyysini. Tämä viikossa muuntunut aidoksi karjalaiseksi. Mitähän jos ois muuttanu Savoon, millainen ruuvi oliskaan syntynyt?

    Kaikkien aikojen juusto on vielä tekemättä. Puristetaan kännikalan maksaa ja maustetaan sekin vaikka rosmariinilla. Annetaan seisoa 12 kk ja jo vain saanut pinnalleen homeet ja lisäksi sisällä aitoa kirroosia.


  • edson

   Tuplavotka
   herkkupotka
   ja myös nakit ja muusi
   ...
   ...
   koskistuikku
   pikkumuikku
   ja päälle sen
   nakit ja muusi

   Lauloi aikanaan ?

   No laulo kuka mitä laulo, niin sika on paras joululaulu

  • edson

   Aurora, olitkos kännissä silloinkin, kun juorusit nyt parhaista ystävistäsi facessa. Tuohon pystyy vain harhainen kaappijuoppo, et silviisiin.

   • Aurora5

    Mistä sinä minun ystäväni tiedät? Parhaat eivät ole facessa tai somessa ollenkaan.

    Ihan joulurauhan nimessä toivon, että viihdytte lähiviikot omassa seurassanne. Pääsiäisenä olen varmaan karaistunut ottamaan vastaan noitavainot ja muut ilkeilyt.

    Sanoit, että tänne on ensin käyty Elämästä levittämässä paskaa. Se on vale. Emme ole vastuussa toisten teihin ärsyyntyneiden kommenteista.

    Muuten mitä ihmisten haukkumiseen tulee, siinä sinulla on varmasti piirikunnallinen enkka. Sinähän vihaat kaikkia, eniten itseäsi.


   • edson

    "Sinähän vihaat kaikkia, eniten itseäsi."

    Tässäkin siis narsisti, kevään kaunein kukkanen

    "Emme ole vastuussa toisten teihin ärsyyntyneiden kommenteista."

    Yhtä mä niin kauhiasti ihmettelen. Kuinka voit tietää, kuka tänne ja mistä on kirjoittanut.
    Joulu on sen verran mainiota aikaa, että itse ainakin keskityn sitten vaikka pitkään perjantaihin, siis jos tarve vaatii.


  • Husander

   Ajelin tuossa iltapäivällä Tattarisuon maisemissa, ihan siellä metsän reunan vieressä ja kylläpä olivat reunaojat vettä täynnä. Melkein näytti viidakkorämeeltä.
   Mutta pentsoonia irtosi taas 1.349 sietohintaan Tattarimossenin ST 1 kylmäasemalta.

   Muuten näyttää ihan siltä että ympäri maisemia olisi jäänyt painekattiloita höyryä täynnä. Jahka pakastaa niin eiköhän höyrytkin jäähdy ellei ole sellainen afrikkalainen ydinreaktori mikä pitää höyryn purkautumispisteessä jatkuvasti. Silloin se on kuunneltava vain varoventtiilin poksahduksena.

  • Husiainen

   Ja tässä semmoinen ihan pikku kattila mistä aina pääsee tarvittaessa höyryä pihalle: https://ibb.co/d35C76 Tarvittaessa vaikka urakalla

  • No johan on kummaa, kun hieno vertailukuva noin vain katosi vaikka ei luulisi robolla olevan mitään sieviä pikkuisia pöllönpoikasia vastaan:; https://ibb.co/h7ae4m
   Ettei vaan joku olisi samaistunut ihan liikaa jossain periferiassa

  • Nyt otin ihan kopion tuosta pöllöpoikue lähetyksestä, että voi tarvittaessa protestoida aiheettomasta poistamisesta robon ihmisvalvojalle, jos vielä katoaa.

  • Husiainen

   Ompas kiva että on taas uusi päivä ja uusi työvuoro alkanut.
   Pehtooria pitää heti mennä neuvomaan, että kannattaa jäädä pilkkimään ihan omaan rantaan ettei käy kun Sipoossa missä joutuu ammutuksi jos menee naapurin jäälle pilkkimään. Sipoossa on tunnetusti joitakin erittäin riidanhaluisia asukkaita.
   Sitten vaan juustokauppaan ja soppaa keittämään

  • Husiainen

   Kun meet Pehtoori pilkille niin pidä varas ettei tartu tällanen pilkkiin! Niitä liikkuu siellä täällä jäällä. https://ibb.co/npcJfR

  • edson

   Totta puhut Siper...Sipoosta

   Lapsena oltiin uistelemassa ja yhdestä saaresta huuettiin ensin kovalla äänellä varoitukset ja hetken päästä kuului ääni kuin joku ois vetänyt liikkuvat taakse.

   Jumal'auta, tänäänkin lumitöihin.

  • edson

   Vanhanaikaisena perunan viljelijänä kyl täytyy kyl suuresti ihmetellä ja ihaillakin uusia kasvatusmetodeja.

   Minul ollu perunan juuret noin 20 cm syvyydessä, kun taas jossain päin jopa 660 metrin syvyydessä. http://bot.fi/27rh

   Ja mikä mukavinta. Ei tarvitse nostossa selkä mutkalla köyristellä, vaan selkä suorana poimia. Taas tulee uusi ilmaus suomen kieleenkin : perunan poiminta.

   Ja hitto vieköön. Mitä sitä immeinen enää etsii edes avaruudesta elintilaa, kun maat ja mannut ovat pilaantuneet. Ei muuta kuin luoliin elämään. Näin on ihmisen matka päätynyt alkupisteeseensä.

  • Husander

   Kun joutuu eläkeläisenä ajankuluttamiseksi seurailemaan ihmisten toimintaa ja ajatuksia, niin epäilemättä palaaminen luoliin vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta.
   Ne ilmaperunat ovat kuitenkin mielenkiintoinen tapaus. Toisaalta perunahan on koisokasvien sukua ja periaatteessa samanlainen kuin tomaatti.
   Mikä minua arveluttaa noissa ihmisen kehitelmissä on se, että niitä kaikki joudutaan sitten myös ihmisen tuottamilla lisäaineilla kasvattamaan

  • edson

   Lisäaineet joo, ne tuntuvat minulta unohtuneen

   Eihän se tyhjästä kasva eli elinvoimaa tarvitsee. Liekö sitten kivennäiset riittäviä kasvun edellyttäjinä, en tiedä.

   Eikä helekutissa maan alle, millä sitä sieltä sitten maailmoja ihmettelemään. Tulevaisuuden tutkija Linturi taisi kyllä vihjata, että dititaalisesti sitä tulevat sukupolvet matkustavat ja luovat etäyhteyksiä ja tutustuvat toisiinsa.

   Mutta ei hitto, se ei vaan nyt käy karavaanissa elävälle. Karavaani kulkee ihan aidossa ympäristössä, kysykää vaikka mustalaisilta.

   • Husiainen-Tuulahdus

    Eihän karavaani ja mustalaiselämä mitenkään outoa ole minulle, lähes koko elämäni maailmalla teollisissa projekteissa toimineena ja jos jonkin näköisessä tilapäismajoituksessa alkaen hotelli Hiltonista Qatarin peltiparakkiin, joss itse asiassa monta kertaa ja aikaa viihdyinkin.


  • Husander

   Hitto vie, että on pimeetä, mutta kai se on mentävä hiihtelemään kitkoilla tuohon omalaatuisen väriseen maailmaan. Onneksi ei tarvitse mennä E 4 itäpuolelle.
   Siksi usein ajelenkin mieluummin Tuusulan kautta kuin Sipoon kautta.
   Täällä muuten huomaa selvästi mikä ero tulee ilmastossa jo 10 km päässä rannasta. Muuttuu mannerilmastoksi.
   No voi käydä viemässä loput joulukortitkin laatikkoon. Ulkomaan kortit lähetin jo toisapäivänä. Kotimaan kortit lähetän ykkösmerkillä eli ehtivät hyvin perille vaikka lootat vasta maanantaina tyhjennettäisiin. Tosin Hakaniemen postin lootaa kyllä tyhjennetään lauantaina ja sunnuntainakin,

  • Konserttiainen

   Kyllä on mahtavaa että on kotona kokonainen konserttisali. Tuossa just köllöttelin ja kuuntelin Sarasaten ja Montin mustalaismusiikkia niin että seinät heilu. Nyt nousin sen verran vaaralliseen istuma asentoon että saan vaihdettua klassisen genreä.
   Jotenkin käy ihan sääliksi köyhää länsirannikon silakkakauppiasta, jonka on kuunneltava vanhoista pienistä Räsäsistä, mitkä varmaan alkaa jo olla ikänsä puolesta Rämäsiä,
   No kukin varojensa mukaan. Joutuuhan jotkut sipsuttelemaan Sievin kengissäkin jos ei ole Eccoihin varaa.
   Näillä minun toosillani tulisivat jo Pehmoisissakin noin 10 km päässä asuvat "lähinaapurit" joko osalliseksi konserttiin salakuuntelemalla tai tulemalla valittamaan että onkos tänne ilman lupaa hommattu lauma mylviviä biisoneita.
   No tulikin kirjoittaessa sokerin kaipuu. Hukkan tuosta Jean Pierren Vanilja täytettyä herkku Bostonpullaa!

   • Dr.Whoo

    Rahamiehenä käytän yleensä puolikenkinä juurikin Eccoja. Eivät ole liian halpoja, sitäpaitsi tosi kestäviä ja mukavia kenkiä. Mitä hittoa muuten tarkoittaa "puolikenkä"? Ainakin kokonaisen kengän hinnan niistä joutuu maksamaan.

    Musaa kuuntelen nytkin tonnin kuulokkeilla, ei sitä halvemmilla kehtaa.
    Sitäpaitsi perhesopu edellyttää kuulokekuuntelua. Ei naiset, ei ainakaan rva W ymmärrä parempaa musiikkia. Autossa sitten yksin liikkeellä ollessa voin tykittää täysillä 8 kaiuttimen (jos oikein muistan kaiuttimien määrän) kautta.

    Vai vielä pullaa. Söin minäkin viime viikolla keksin.


  • Husalius

   Nyt kaikaa parastaikaa Raveli Bolero Galician Kansallisorkesterin soittamana. On lähes ihmeellistä miten hienolta tuokin ajan syömä kappale kuulostaa kunnon systeemillä toistettuna. Melkein kun ei olis koskaan kuullutkaan. Tuoli tärähtelee tässä kun istun lähellä yhtä tornikaiutinta.
   Piru, että oli hyvä hankinta laittaa tää muzakin soittosysteemi uusiksi.
   En oikein uskalla ajatellakaan, minkälaiset kicksit saa jos vielä ostais subbarin tuohon jatkoksi. Ainakaan ei voisi soitella kuin keskipäivällä. Tosin ne subbarit ovat hyvin säädeltäviä niiden aktiiviversioissa.

  • Husiainen

   Musicantti sanoi tuossa viestien vaihdossa, että pitäisi vielä hankkia levari ja joitakin vinyylejä jotta saisi musiikista vielä ihan eri tason ilon irti.
   Tottahan se on, mutta kai se levari aika meni ohi kun kaikki vanhat vinyylitkin meni poistoon jo herra ties kuinka monta kymmentä vuotta sitten ja eihän semmosia LP vinyylejä kai enää tehdä edes harrastajille. Singlejä kyllä tehdään ja moderneja levarejakin. Ei ne edes maltaita maksa, mutta en ole selvillä vieläkö musadivareista löytyisi vanhoja LP levyjä. Onhan niitä täällä mp3 versioinakin alkuperäisten rahinoiden kanssa olemassa jonkin verran.

   Kohta taas vuoro alkaa, mutta taidan nyt keskittyä töllöön kun ei voi kuunnella noista musiikkimyllyistäkään näin öisin.

   Pehtoori ja koisimaan ja lopettamaan "juonittelut". Myllyn kauppias nyt suree jossain kellarissa kun "latasin" sille Eccot mietittäväksi. Täytyypäs muuten itekin kattella netistä löytyykö Eccoja canoottikokoina. Nyt kun köntystellään Sieveillä täälläkin ja Jomoksilla. No kapissa on jenkkimerkkejä joitten nimiä en edes muista. Sisäänajamattomia kun mikään ei ole niin hyvä kuin 10 vuotta sisäänajettu kenkä.

  • Husander

   Tuosta poistosta puheenollen, niin minä olen siis poistanut jo savikiekot, vinyylit, magnetofoninauhat, c-kasetit, CD ja DVD levyt. Vain vanhat albumoidut valokuvat ovat tallella. Vuosituhannen vaihteen jälkeen valokuvatkin ovat digitoituna. Kirjat ovat diginä paitsi ihan pari historiallista huippukirjaa kuten Henleys formualaes for home nd workshop, missä on yhdessä isossa kirjassa miten kaikki valmistettiin itse vuonna 1902 eli eräänlainen kotikemistin raamattu. Hyllyissä on nykyisin lähinnä "lasikantisia" ja suveniiri pölynkerääjiä kuten kaikenlaisia ja kaikesta tehtyjä kemaleita, norsuja, veistoksia ja patsaita

   Mutta sen syksyn poisto tornadon jäljiltä tuli kyllä tilaa ja kaikki tarpeeton katosi juuri noita suveniirejä lukuunottamatta ja niitä paria kirjaa ja vanhoja valokuva albumeja joita on yllättävän monta. Niitä ei voi hävittää kun niissä on poikien lapsuuskuvat ja voivat niitä vaikka haluta joskus. Ainakin se jolla on lapsi itsellään.

   Meikäläinen vaari voikin siis ottaa ilon irti kunnon tietokonejärjestelmistä, muzakista ja isosta Töllöstä mikä on nyt myös kytkettynä ja haluttaessa kuultavissa koko mölysysteemin kautta.

   Mutta siitä huolimatta kateeks käy pehtooria joka on metsänomistaja ja jolla on oma Valmetti ja tietysti Länsirannikon kroisosta jolla on jopa 8 kaiutinta kaarassaan, kun mulla on vaan 6. Tosin sillä on tasapainon vuoksi rouva W riesanaan ja mulla ei taas ole, vaan olen orjuudesta vapaa....! ;)

   Hitto taas erehyin kirjailijaks vaik ei tahtonu.

  • Dr.Whoo

   Nytkö sitten taitaa olla edessä se pahin zompie viikonloppu, jolloin joukkohulluus saa vallan ja valtaosa ihmisistä ryntää mielipuolen lailla ostamaan kaupat tyhjiksi. Myös liikenteessä se näkyy mielettömänä kaahaamisena kaupasta toiseen. Olisi aika pelottavaa joutua tuon psykoottisen ihmismassan jalkoihin, siksi lienee parasta lukita ovet, pimentää talo ja laudoittaa ikkunat.

   Tosin huomasin juuri, että kaikki ruuat on meillä syöty, Liebherissä ei ole enää muuta jäljellä kuin kirkas led- valo. Joten jos varovaisesti lähikauppaan jossain vaiheessa uskaltautuisi pari porkkanaa ostamaan.

   Ens viikolla poika tulee kotiin joulun ajaksi, joten rekrytoin hänet hoitamaan kaiken herkkuin hankinnan jouluksi. Nuoren hermot kestävät paremmin h..vetillisiäkin olosuhteita, kuten kaupassa käyntiä joulun alla.

   Vinyylilevyistä sen verran, että kyllähän niillä on oma vankka harrastajakuntansa. Vinyylejä prässätäänkin nykyään taas enemmän kuin vuosiin. Joidenkin käsityksen mukaan niistä saaadaan ulos parempaa ääntä kuin digitaalisista äänilähteistä. Silloin tietysti pitää selvittää mitä kukin tarkoittaa sillä "paremmalla" äänellä. Paluuta hivenen rahisevaan ja huojuvaan ääneen, virheettömän sijasta?

  • edson

   Jo vain, ei voitu välttyä kaupoissa käynneiltä, mutta jees meni kokonaisuudessaan. Vain kinkku ja kalat napattiin matkalta Helsingistä, missä nuhjustimme koko päivän. Vaan on se kiva käydä nuoria katsomassa ja mitä vanhemmeksi poijat tulevat, sitä kivempaa on heittin kanssa jutella. Vanhin käy jo viittäkymppiä selvästi, joten mieshän se jo on.

   Minä oon kyl huono tuon musiikin säilöjä, on sitten vinyyleissä tai missä laitteessa tahansa. Meinaan, että viimeksi taltioin c kasetille ja siitä on aikaa. Jäljellä vielä monta kasettia, osa jopa tyhjiä, jos vaan löydän, toisissa kaikenlaista, paitti ei oikeastaan musiikkia ollenkaan. Kielikasettaja, kirjallisuuskasettaja jne.

   Hitto, jäi se Mäntsälä väliin ja ne juustopuodit. Takasin tullessa muistin, mutta varmaan eivät enää kaupat olisi olleet auki.

  • Husiainen

   No hyvä kuitenkin, ettet liukastunut diesel homella mihinkään. Ilimat on ollut sellasia että siinä voi juustokaupat unohtuakin.

   Sinä voit sitten suoraan hypätä musassa u tuben ja vetää sieltä mitkä tahansa musta mihin tahansa laitteeseen sull on tarjoll.

   Mutta nyt oman kokemukseni mukaan se kaiutin on kuitenkin se ratkaiseva osa eikä niinkään se missä paketissa se niihin kaiuttimiin lähetetään

   Kävin miekii eikkaa jututtamassa ja vein kahvipullat. Eilenkin meni jopa Prismassa käynti niin, että mitään en ostanut

  • edson

   Täytyy kehuu nelipyöräkotia taas.

   Yksi. Sitä on kiva ajaa
   Kaksi. Kun kumppani oli kinkkua pyydystämässä Karistossa, heitin kengät nurkaan, kaasulämpö päälle ja petiin loikoilemaan. Meinaan että kyllä lämpöä pukkas, ei peittookaan tarvinnu. Saisi olla kaasusäiliö, minkä voisi tankata kuin kaasuautonkin.

   Oolrait, kuluttaahan se sekä asfalttia että ilmastoa. Vuodessa tulee ajettua noin 10 000 km joten jos muuten elelee suht normaalisti ja hiukka vaikka normaalin alapuolen, niin ei oo ku se "tolkun" kusipää näillä saiteilla ollu se, joka ekan kiven heittäny. Suosii enempi vaikka jatkuvaa omalla autolla reissaamista tuolla toisaalla ooppera ja mökkireisuja tekeviä ja jopa Eurooppaan konsertteja kuulemaan lentäviä. Näitä se savokarjalalainen nuoleskelee. No toki toki, onhan itekki mökkituristi.

  • edson

   "Sinä voit sitten suoraan hypätä musassa u tuben ja vetää sieltä mitkä tahansa musta mihin tahansa laitteeseen sull on tarjoll."

   Kuinkahan tuo onnistuu, jos oikein käsitin eli vaikka sitten siis ceedeellekö voi sieltä musaa kopioda?

   • Albert-Husiainen

    En nyt ihan CD tai DVD kopiointia tarkoittanut vaan netissä olevia toistoja. Tosin U-tuben muuttaminen sellaiseen kopioitavaan muotoon, että sen voi soittaa suoraan CD'ltä tai tikusta onnistuu sekin, mutta en juuri osaa sanoa miten sillä en oli sitä koskaan käyttänyt. Selvittänyt kuitenkin sellaisen mahdollisuuden olemassaolon.

    Se tapa löytyy kysymällä netistä kuinka muutaa u-tube mp 3 tai wav muotoon, jotka voi kopioida levylle soitettviksi. Itse kysyin sen englanniksi kun tietokonetyökieleni on englanti, millä saa ihan eri määrän vastauksia ja erilaisiakin vastauksia.

    How to convert u-tube into mp3 esimerkiksi


  • edson
  • edson

   No joo, mä en saanutkaan tuota ohjelmaa toimimaan, puuttui joku virtuaali äänikortti ...äsh, mutta kyl mä yritän jotain muuta kautta. Kunhan ehdin kokeilla tuota sinun llinkkiäsi. Täytyy ajaa koneelle myös poltto-ohjelma, mulla ei ole mitään sellasta koneella.

   Poika jelppaa, kun tutustuu noihin ohjelmiin. Se puhu jotain että nykyään sitä ladataan listoja ohjelmiin ja pannaan pyörimään, mutta sanoin, että en kuluta matkoilla nettiä musiikin kuunteluun.

   Eipä sitä kyllä viime kesänä tarvinnut suomalaista musaa, radio soitti ihan kaikenlaista, jopa joskus oli mukava rentoutua jonkin korkeamman tason viulun vingutuksella. Viulu on nätti-ääninen soitin.

   Siit on kauan, kun poltin jotain levylle. Silloin mulla oli sellanen poltto-ohjelma, mitä oli helppo käyttää. Sai lisättyä niille kertapoltettavillekin levyille niin, että se ei heti sanonut, että levy täynnä, vaikka sinne oli poltettu vasta levyn kapasiteetista puolet.

   Tuolla mainitsitkin, että googlettamalla kyllä löytyy paljon apuja. Jopa suomenkielistä jelppiä. Imgburnia tai cdburneria kokeilen

  • RipperJack-Husasi

   Minulla on koneella: EZ CD Audio Converter
   Siinä on kaikki ripperit, converterit ja pottamisohjelmat. Lataa sellainen itsellesi. Etsi tuolla nimella

  • Husanowicz

   ps. Tuota ohjelmaa käytin silloin kun vielä muunsin ohjelmia CeeDeelle poltettaviksi, mutta nyt se vain roikuskelee mukana kun en ole enää mitään poltellut vaan heitellyt Ceedeitä voileipinä, mutta jos sattuis tulemaan tarvetta.

   Uutubetkin soitaan suraan tietokoneen kautta netistä ja matkatarpeisiin on muzakkaa ladattuna mp3 versioina tikulle tai läppäriin josta niitä voi soitella albumeina mediaplayerin kautta

  • Husahtiko-tiko

   Noista juustoista puheenollen, niin rohkenin tuossa yhtenä päivänä uskaliaasti kokeilla sangen halpaa (siis lle 30 egee/kilo) Liidelin Pohjoisen Juustolan tuottamaa Mustaleima emmentalia. Kyllä sitä nyt koemielessä "sairastumatta" voi yhden palan syödä, mutta ei todellakaan ollut kovin kaksista.

  • Dr.Whoo

   Me too. Muotiaihe.

   Mitä mieltä ollaan, mikä on ahdistelua? Luvaton koskeminen tietysti, mutta missä kulkee sanallisen ahdistelun raja. Voiko tietynlaiset katseet olla ahdistelua, tai kaksimieliset vitsit, entä flirtti? Nokkela vois huomata tässä jotain asiayhteyttä some "keskusteluihinkin".

   No, se siitä.

   • K-Usiainen

    Tämä on itseasiassa erityisen tarpeellinen ja laaja-alainen keskustelunaihe. Se on kuitenkin välittömästi muureja nostattava ja siitä on hyvin vaikeaa keskustella faktapohjalta ja objektiivisesti. Tämä aihe ehkä sopii paremmin jaarittelu-ja tunnereaktioketjuihin.
    Olisi kyllä terveellistä, että ihmisten perusviettejä voitaisiin analysoida silläkin tavalla kuin ihmisen jatkuvuuden kehittyminen edellyttää, ja rehellisesti.
    Lopultahan ainoa tarkoituksemme kuten kaikella elämällä on vain selvitä ja kyetä jatkamaan sukua ja sen vuoksi mitä kummallisemmat rituaalit, kuten vaikkapa tanssi, toimivat ainoastaan sen välineinä ja edistäjinä.


   • edson
    K-Usiainen kirjoitti:

    Tämä on itseasiassa erityisen tarpeellinen ja laaja-alainen keskustelunaihe. Se on kuitenkin välittömästi muureja nostattava ja siitä on hyvin vaikeaa keskustella faktapohjalta ja objektiivisesti. Tämä aihe ehkä sopii paremmin jaarittelu-ja tunnereaktioketjuihin.
    Olisi kyllä terveellistä, että ihmisten perusviettejä voitaisiin analysoida silläkin tavalla kuin ihmisen jatkuvuuden kehittyminen edellyttää, ja rehellisesti.
    Lopultahan ainoa tarkoituksemme kuten kaikella elämällä on vain selvitä ja kyetä jatkamaan sukua ja sen vuoksi mitä kummallisemmat rituaalit, kuten vaikkapa tanssi, toimivat ainoastaan sen välineinä ja edistäjinä.

    Joo, se hinttari jenkkipressahan haluu kans muurit ympärilleen eli "välittömästi muureja nostattava", jotta pääsee ite ja kannattajansa oikeen koppeloimaan.


   • Husiainen

    No Trumppia varmaan ketuttaa kuin oravaa juuri se, että sille kaikki nuo kopeloinnit ja niitä seuraavat toimet ovat muistoja kaukaisesta menneisyydestä


  • edson

   Kiitti husiander ja

   on se mukavata, kun on sunnuntai. Mieluummin ku maanantai, sillä aina silloin tulee mieleen ne työn raadannassa painelevat, vaikka ite onkin joka päivä ku sunnuntai.

   Toinen juustomestareista on varmaan just altaassa. Minust ei oikke oo juustoista kirjoittelemaan, kun on 1. makuaisti mennyt 2. oon niin pihi ostamaan noita kovin kalliita eineksiä

   Mutta eilen sain maistaa ekaa kertaa purkkisimpukkaa, ei kyl ollu minkään makusta. Poika väitti, että on niitä nykyään kaupoissa eläviäkin, mut kuis ne kopautetaan? Kuori niin kova, että ei kait pesäpallomailallakaan niist henki lähe.

   Ihminen se on kumma eläin, se panee ravut kiehuvaan veteen ja sit vieroksuu luomusti kopautettua ja riippunutta ihmislihaa. Syö mieluummin vaikka heinäsirkkoja

   • edson

    Viimoinen kappale ansaitsee tukistuksen, lopetan ihmissyönnin, vaan aloitanpa noitten koirien syönnin, Niit on niin paljon, ja paskantelee ja kuseksii joka paikkaan.


  • edson

   Mee tuu haluun sanoo, et lääppinen on yäk ja

   että joku voi kyl suuttuu, jos sanoo, et on siul hyvännäkönen ... , joten eiku vilkuillaan vaan.

   No jos tekniikka tois apuva. Täytyy kysyy optikolta, että onks sellasii laseja tai piilolinssei, joista saa vaikutelman, että on sokee, mutta kukaan ei huomaa, että näkee hyvin. Sillon voi tiirailla huoletta ja saa lisäksi ehkä huolenpitoa, jos ottaa mukaan valkosen kepin. Onkohan se muuten rikos? Voi meinaan pyytää apua vaik hyvän näköseltä neitoselta eli siis voip valita auttajiaan. Tuskin syyttää lähentelyist, ehkä? Mut sit kyl syyttää, jos menee kädet ojossa kopeloimaan ilman keppiä. Tää tais mennä vähän pitkälle, vaik ei oo kyseessä tietty mikään näköhäiriöistä kärsivien pilkkaa. Varsinkin sit tällanen menee liian pitkälle, jos suosio kasvaisi ja joka toinen kulkis valesokeena.

   Mii tuu on uuden alkoholilain kanssa keskusteluimpia juttuja just ny.

  • Husiainen

   No niissä hintavissa eineksissä on kyllä oma osuutensa satiiria. Satiiri on vaan pirun vaikea huumorin laji.

  • Dr.Whoo

   "Tämä aihe ehkä sopii paremmin jaarittelu-ja tunnereaktioketjuihin".

   No sanoppa sitten mikä sopii tähän ketjuun?

   • Husiainen

    Satiiri ja ilmastokeskustelut


   • Dr.Whoo
    Husiainen kirjoitti:

    Satiiri ja ilmastokeskustelut

    Mitä tulee satiiriin, luulenpa että minä kutakuinkin hyvin olen kartalla sen suhteen. Ylipäätään kartalla oleminen on aika vaativa laji.


   • Husiainen

    Lisäisin tuohon vielä, että jos liikaa keskustelisimme naisiin liittyvistä asioista ja esimerkiksi rouva W näkisi ne niin siinä tulisi ympäri korvia äkäseen.
    Parempi pysyä vain muussa, jopa mustassakin huumorissa ja annostella asiaakin vain harkitusti.
    Jos kaikki jutunaiheet loppuvat niin voimme aina ryhtyä kirjoittamaan kanta.fi tiedoistamme ja kaikista sukujamme vaivanneista sairauksista tai kivikautisista tietokoneohjeista. Siinä sitä vasta juttua riittää.


   • Satiriainen
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Mitä tulee satiiriin, luulenpa että minä kutakuinkin hyvin olen kartalla sen suhteen. Ylipäätään kartalla oleminen on aika vaativa laji.

    Minä taas vanhana navigaattorina olen aina kartalla. Tiedän myös sen, että sinulle satiiri sopii kuin punainen nenä Tiilikaisen Pekan päähän! Mutta kuten tiedämme satiiri ei sovi savolaisille tai edes puoli savolaisille lainkaan. Siksi sen käyttöä on varoen annosteltava.


   • Dr.Whoo

    Kuten ennenkin on ollut esillä asia, että minkäänmoinen yritys keskustelujen "ohjeistamiseen" aiheiden suhteen on minulle merkki siitä että olen täysin väärässä ketjussa. Pitäisi olla ainakin melkoisen leveät hartiat sillä joka minua pystyisi keskustelussa ohjeistamaan. Eipä ole niin harteikasta vielä löytynyt mistään ketjusta. Kukin voi itse arvioida kuinka paljon satiiria tästä kirjoituksesta löytyi.


   • Hunarri

    Kyllä minusta kuitenkin huumori on siinä ja siinä.
    Tosin ihmisen ikiajoista alkaen hoveissa on ollut narri joka on saanut esittää huumorin varjolla pistäviä tosiasioita joista muuten kukaan ei olisi saanut tai rohjennut puhua


   • Dr.Whoo

    Niinpä, lopulta narrien käy kuitenkin huonosti, heidät poistetaan näyttämöltä heti jos liikaa sattuu astumaan kuninkaan varpaille.


   • Husiainen

    Niin, narreille on kautta historian käynyt kuin Soinille.


  • edson

   Ny mää oon niin hukassa, apuva

   Mitäs te oikke höpäjätte. Minulla on kyllä hartioita, mut en käytä niitä aiheitten jaottelussa. Onkos täällä ... ? ja jos on niin ?

   Vai onko narriutta ku syö koirii? Soini ei varmaan syö ku nakkei, mutta on kyl iso narri.

   Mutta että minä kyl en kartalla ole ilman navia. Oma navi vie aina sellaseen paikkaan, mistä pitää löytää joku, jolta kysyy että missä olen, vaikka olisi kompassi mukana. Ja jos se vastaa että osta kartta, ni siihen mun huumori joutuu venymään.

   • Husander

    Ota Edsolvent ihan iisisti. Täällä nimenomaan höpäjättiin asian puutteessa. Eihän täällä mitään harteita tarvita kun eihän täällä kukaan edes mitään ohjeita kellekään anna vaan kirjoittaa juuri sillä hetkellä hetkellä olevan mielipiteensä yksittäisestä asiasta, johon toinen sitten kirjoittaa omansa ja sitten siirrytään jo seuraavaan muka asiaan. Ajatteles nyt näitä juttuja juuston hinnoista, sieviläisistä, eccoista tai rämäsistä. Eihän niissä ole totuuden siementäkään. No ehkä siemen, mutta loppu onkin sitten fiktiohöpäjämista

    Voin antaa jatko esimerkin tällaisesta ohjeistus keskustelusta:
    Näin tänään töllön urheiluruudussa analyyttisen keskustelun missä yhtenä keskustelijana oli Hannu Jormakka. Kuka ihme on antanut kunnon miehelle sellaisen nimen kuin Jormakka?

    Eli ei muuta kuin lisää kirjoittamaan mitä kynään pälkähtää tai mieleen välkähtää.
    Ei siitä välttämättä kaikki tykkää, mutta siitä huolimatta mitä kirjoitettu on, kyttää
    Ja jos oikein paha on niin iloissaan sen kirjoittajan lyttää
    Parempi aina vastata runolla
    Jos sellainen on kynästä tulolla.

    Narri oli puhdasta sanomisen historiaa ja filosofiaa ja kuvaa miten aina on sanomista rajoitettu eri tavoin. Narrien aikoihin suorastaan pään menoksi

    Jos muuten koirien syöminen on narriutta niin silloin lähes kaikki kiinalaiset, erityisesti korealaiset ja osin thaimaalaisetkin ovat narreja. Täällä koirien syömistä hiukan vierastetaan. Briteissä taas vierastetaan hevoisen syömistä vaikka hevoinen on tosi herkullista minun ja esimerkiksi italialaisten salamimestareiden miellestä.

    Kunnon salamissa on aina hevoista, mutta eipä ole Lidlin muka italialaisissa salameissa.


   • edson
    Husander kirjoitti:

    Ota Edsolvent ihan iisisti. Täällä nimenomaan höpäjättiin asian puutteessa. Eihän täällä mitään harteita tarvita kun eihän täällä kukaan edes mitään ohjeita kellekään anna vaan kirjoittaa juuri sillä hetkellä hetkellä olevan mielipiteensä yksittäisestä asiasta, johon toinen sitten kirjoittaa omansa ja sitten siirrytään jo seuraavaan muka asiaan. Ajatteles nyt näitä juttuja juuston hinnoista, sieviläisistä, eccoista tai rämäsistä. Eihän niissä ole totuuden siementäkään. No ehkä siemen, mutta loppu onkin sitten fiktiohöpäjämista

    Voin antaa jatko esimerkin tällaisesta ohjeistus keskustelusta:
    Näin tänään töllön urheiluruudussa analyyttisen keskustelun missä yhtenä keskustelijana oli Hannu Jormakka. Kuka ihme on antanut kunnon miehelle sellaisen nimen kuin Jormakka?

    Eli ei muuta kuin lisää kirjoittamaan mitä kynään pälkähtää tai mieleen välkähtää.
    Ei siitä välttämättä kaikki tykkää, mutta siitä huolimatta mitä kirjoitettu on, kyttää
    Ja jos oikein paha on niin iloissaan sen kirjoittajan lyttää
    Parempi aina vastata runolla
    Jos sellainen on kynästä tulolla.

    Narri oli puhdasta sanomisen historiaa ja filosofiaa ja kuvaa miten aina on sanomista rajoitettu eri tavoin. Narrien aikoihin suorastaan pään menoksi

    Jos muuten koirien syöminen on narriutta niin silloin lähes kaikki kiinalaiset, erityisesti korealaiset ja osin thaimaalaisetkin ovat narreja. Täällä koirien syömistä hiukan vierastetaan. Briteissä taas vierastetaan hevoisen syömistä vaikka hevoinen on tosi herkullista minun ja esimerkiksi italialaisten salamimestareiden miellestä.

    Kunnon salamissa on aina hevoista, mutta eipä ole Lidlin muka italialaisissa salameissa.

    Toi mun kommentti oli ihan omasta hatusta eli höpäjämistähän tänne mahtuu.

    Eli juu. Tuo mii tuu on ollut niin joka lähetyksessä melkein läsnä uutisia myöten ja aamuteeveessäkin harva se aamu. Mä oon niin ulalla kaikesta muusta kuin siitä kopeloimisesta. Jumal'auta, aina kun silmä välttää, niin kyl ainakin sivusilmällä vilikasen.

    Tänään tulee viimonen jakso sarjasta Silta. Siinä Saga toteaa ykskantaan, mitä haluaa ja mitä ei halua. No fiktiossa sopii siis kysäistä, muualla on kiikun kaakun tai suoraan kiikussa kait mieluummin.

    Ota nyt tostakin selvää, kun en kirjoittanut, että Saga on hyvä nainen. Toisaalta ehkä teistä kumpikaan ei ole katsonut Siltaa?


   • edson
    Husander kirjoitti:

    Ota Edsolvent ihan iisisti. Täällä nimenomaan höpäjättiin asian puutteessa. Eihän täällä mitään harteita tarvita kun eihän täällä kukaan edes mitään ohjeita kellekään anna vaan kirjoittaa juuri sillä hetkellä hetkellä olevan mielipiteensä yksittäisestä asiasta, johon toinen sitten kirjoittaa omansa ja sitten siirrytään jo seuraavaan muka asiaan. Ajatteles nyt näitä juttuja juuston hinnoista, sieviläisistä, eccoista tai rämäsistä. Eihän niissä ole totuuden siementäkään. No ehkä siemen, mutta loppu onkin sitten fiktiohöpäjämista

    Voin antaa jatko esimerkin tällaisesta ohjeistus keskustelusta:
    Näin tänään töllön urheiluruudussa analyyttisen keskustelun missä yhtenä keskustelijana oli Hannu Jormakka. Kuka ihme on antanut kunnon miehelle sellaisen nimen kuin Jormakka?

    Eli ei muuta kuin lisää kirjoittamaan mitä kynään pälkähtää tai mieleen välkähtää.
    Ei siitä välttämättä kaikki tykkää, mutta siitä huolimatta mitä kirjoitettu on, kyttää
    Ja jos oikein paha on niin iloissaan sen kirjoittajan lyttää
    Parempi aina vastata runolla
    Jos sellainen on kynästä tulolla.

    Narri oli puhdasta sanomisen historiaa ja filosofiaa ja kuvaa miten aina on sanomista rajoitettu eri tavoin. Narrien aikoihin suorastaan pään menoksi

    Jos muuten koirien syöminen on narriutta niin silloin lähes kaikki kiinalaiset, erityisesti korealaiset ja osin thaimaalaisetkin ovat narreja. Täällä koirien syömistä hiukan vierastetaan. Briteissä taas vierastetaan hevoisen syömistä vaikka hevoinen on tosi herkullista minun ja esimerkiksi italialaisten salamimestareiden miellestä.

    Kunnon salamissa on aina hevoista, mutta eipä ole Lidlin muka italialaisissa salameissa.

    Hih Jormakka

    Kyl se varmaan se nimi aiheuttaa monelle ähkyä, vaan kyl kait sen tosissaan voi, kuten husanterikin, ottaa tosi hjumorilla. Kuinkahan monta kertaa miestä on "jormakasta" haastettu


   • Husahdus
    edson kirjoitti:

    Toi mun kommentti oli ihan omasta hatusta eli höpäjämistähän tänne mahtuu.

    Eli juu. Tuo mii tuu on ollut niin joka lähetyksessä melkein läsnä uutisia myöten ja aamuteeveessäkin harva se aamu. Mä oon niin ulalla kaikesta muusta kuin siitä kopeloimisesta. Jumal'auta, aina kun silmä välttää, niin kyl ainakin sivusilmällä vilikasen.

    Tänään tulee viimonen jakso sarjasta Silta. Siinä Saga toteaa ykskantaan, mitä haluaa ja mitä ei halua. No fiktiossa sopii siis kysäistä, muualla on kiikun kaakun tai suoraan kiikussa kait mieluummin.

    Ota nyt tostakin selvää, kun en kirjoittanut, että Saga on hyvä nainen. Toisaalta ehkä teistä kumpikaan ei ole katsonut Siltaa?

    Siltaa en ole yhtään kertaa katsonut enkä katso toistakaan. Farangista puhumattakaan. Farang sopii jotenkin korealaisille koirankasvattajille, jotka pieksee ne pesäpallomailalla ennen teurastusta. Korealaiset väittää että koiran liha mureutuu kovasta adrenaliinimäärästä. (Tuo oli siis faktaa eikä fiktiota)


  • edson

   https://www.youtube.com/watch?v=lUSOElHjROE

   Tota tota, alan analysoida. Tai siis kysyn, että mistä tämä satiiri kumpuaa ja onko edes satiiria? Ko. lauluntekijä kuitenkin haluaa jotenkin auttaa sitä, siltä ainakin tuntuu, joka on "Jouluaattona kännissä" ja on itsekin "Joulun mummolassa" tai sitten ei ole?

   Voisin saada joululahjaksi lauluntekijän muistelmat ja jos en saa, niin sit ostan sen.

   Nykyään olen loppujen lopuksi aika joulu-ihminen. Kröhöm mä ny soitan tän https://www.youtube.com/watch?v=6IlAI9r8KJo ja jos äijä olis eläny, niin nyt olisi kiva katsoo, miten naama välkehtii, kun tyttärellä tosiaan on tyttölapsi ja siin on munkin verta.

  • edson

   "Korealaiset väittää että koiran liha mureutuu kovasta adrenaliinimäärästä"

   J.P "ihmisliha-asiantuntija" taas väittää, että ihmisliha sitkistyy adrenaliinista. Oli miten oli, niin parempi pysytellä vaan läskisoosissa. Siis siinä perinteisessä.

   Johan oli puoli tuntia ihan nättii, kun aurinko käväisi näyttäytymässä. Varmuudella saadaan tänne valkia joulu.

  • Husander

   Menikin koko päivä "uurastaessa". Aamupäivällä rautatieasemalle etsimään nuorinta ja vanhinta siskoa. jotka olivat suuntaamassa pariksi viikoksi Teneriffalle. Nuorempi tuli aamulla Vikingillä Tukholmasta. Siinä odotellessani Salekin käveli Rautatieaseman pääoven edestä ihan vierestä turvamiehen kanssa Parlamentin suuntaan.
   Iltapäivällä normaalit kiepaukset.
   Se on ilmeisesti ryhdyttävä tarkastelemaan, että mille päiville ne joulut oikein osuvat, kun näyttävät vääjäämättä lähestyvän.
   Ei ollut paha ilma täälläkään vaan oikeastaan ihan siedettävä. Saisi mielellään tällaisena jatku, mutta taitaa olla joulutoivetta vaan. Kohta taas lentelee tiskirättejä ilimassa

  • edson

   Oliko Sale hermostuneen näköinen, koska Suomesta ja puolustusministeriöstä tarkemmin valunut kauhian "tärkeitä " asiakirjoja pitkin maailmaa.

   Saivat taas venäläiset trollit aiheita.

   Mä olen nyt tästä porukasta ainoa, joka ei ole nähnyt kuin pahvisen Saulin

   Mutta on vaan maar niin talvimaisema että

   • Husander

    Sale oli kyllä ihan itsensä näköinen j hiukan näytti siltä kuin mieluummin ei olisi näkynyt. Muuten ihan itsensä näköinen. Käytti vaan Beigeä Kashmirtakkia mikä oli jotenkin yllättävä väri kun on viime aikoina nähnyt Trumppia siinä mustassa ylimitoitetussa kaavussaan liikuskelemassa ylisuuren punaisen solmion kanssa. Molemmat muuten klassisisia merkkejä heikosta itsetunnosta ja persoonallisuusvajeesta jot asitten kompensaidaan erilaisin ylilyönnein mitä Trummopikin thee 24/7. Nyt pihalla kirmaiseen kuin varsa.
    ps. eilen illaalla eka kerran aikoihin aukaisin Mount Gay Eclipse rhummipullon ja tein kuuman rommitotin kaapissani makoilleeseen eestiläiseen inkiväärihunjaan Pärnulaiselta tilalta.
    Kylläpä muuten heti tuntui kurkkua helpottavan. Taidan laitta toisen tänä iltana.


  • edson

   Eduskunnan pikkujoulut. Kuin Duumassa. Käsiksi käyntiä ja oksentelua.

   Hitto, osuipa sopivasti juuri alkoholiuudistuksen käsittelyä. Joku oli varmaan povitaskussa tuonut vahvennettua pienpanimo-olutta paikalle.

   Asiasta kolmanteen. "Niinistön aseman horjuminen vaatisi jymyluokan yllätyksen." Miksei Väyrynen jatkanut painostusta perustuslakien vastaisesta toiminnasta? Oli meinaan sellainen väite, että jos aivan tuulesta temmattu, niin luulisi jonkun nostavan siitä syytteen. En ole ainakaan sellaisia syytteitä vielä huomannut.

   • Husander

    Ei ole hakkarainen eikä nuorpersut osanneet ainakaan minusta ottaa juomatavoissa oppia vaan Hakkarainenkin vuodesta toiseen käy itsensä viinalla mokaamassa tavalla tai toisella
    Eiks se Hakkarainen ollukin jostain Turun seudulta?


  • edson
   • Husander

    Kuten oletettua ja tavanmukaista:

    "Jouluksi kauas pakoon loskaa, pakkasta, pakollisia sukulaisvierailuja. Dinkelidonkeli ja pimpelipompeli musiikit sekä jouluruokakiintiösi täyttyvät jo ennen kuin joululomasi alkaa. Lähetät terkut piitsiltä: Valoa sinne kaukaisehen Suomeeni!"

    Terveisiä biitsiltä kuten niin monena jouluna joko biitsillä tai aavikolla.


   • Husander

    Kyllä jurpoo, kun siskot ovat jo Teneriffan biitseillä ja itse joutuu kyyristelemään täällä pakkasessa. Onneksi edes Persiinalaiselta torilta kyselevät ja neuvojakin kyselevät. Siis kemiallisteknisiä neuvoja


  • edson

   No ni, mitäs sitä muuta talvella landella, häh

   http://bot.fi/27xg Ennen joulua ei tarvii enää, ehkä. Pihalle se aina kertyy enemmän http://bot.fi/27xh En ihan herti taas muista, koska viimeksi olisi joulunalusviikolla näin paljon lunta ollut.

  • edson

   Minuu se jurppoo lähteä ostamaan uutta sähkökiuasta. Juu ja sekin jurppoo, että ei uskalla asentaa ite, ellei sittenkin ...

   Ei oo joulu mitään ilman saunaa

   • Husander

    Iihaa, hiihaa! Sauna voi hyväksi olla, mutta ilimankin voi olla.
    Muistaakseni olen käynyt viimeksi saunassa Hampurissa vuonna 1992.
    Välillä on ihan riittävästi saunaa yrittää taiteilla näissä keskusteluissa jokaisen mieliksi. Se ei kaikilta onnistu. Siihen on oltava ammattimainen mielistelijä.
    Nyt mielistelemään Eikkaa ja Örjania.
    Riivatun Persiinalainen tori meinaa muljuttaa minua sinne vaikka olen miten yrittänyt luistella. Saa nähä kuinka käy. Jos niin käy niin tammikuun 10 päivän jälkeen äijää ei pariin kuukauteen näy, kun askel aavikolla käy


   • ebsol

    " Siihen on oltava ammattimainen mielistelijä."

    Sulla synnynnäinen kyky.


   • edson
    Husander kirjoitti:

    Iihaa, hiihaa! Sauna voi hyväksi olla, mutta ilimankin voi olla.
    Muistaakseni olen käynyt viimeksi saunassa Hampurissa vuonna 1992.
    Välillä on ihan riittävästi saunaa yrittää taiteilla näissä keskusteluissa jokaisen mieliksi. Se ei kaikilta onnistu. Siihen on oltava ammattimainen mielistelijä.
    Nyt mielistelemään Eikkaa ja Örjania.
    Riivatun Persiinalainen tori meinaa muljuttaa minua sinne vaikka olen miten yrittänyt luistella. Saa nähä kuinka käy. Jos niin käy niin tammikuun 10 päivän jälkeen äijää ei pariin kuukauteen näy, kun askel aavikolla käy

    Aika jännää, laitettu vähän niinku mun nimmariin viitaten "ebsol"

    Mutta asiaan. "Välillä on ihan riittävästi saunaa yrittää taiteilla näissä keskusteluissa jokaisen mieliksi" Älä hyvä mies tollasii.

    Toisaalta olisin voinut paremmin taiteilla aikoinaan siellä toisaalla, mutta enpä kadu. Niinku whoo aikoinaan sano eli kirjoitti, että jokainen on vastuussa omista aivastuksistaan. Niin se vaan on eli vastuu painaa harteitani, siis painoi.

    Mutta onko whoo suuttunu jostain?


   • Husander

    No kyllä se oli heti selvä että se et ollut sinä vaan mahdollisesti vebsol, noitasol tai joku ylen älyväläys. Turha miettiä kuka se oli kun on ilmeisesti jotenkin samaistunut.

    Whoo on saattanut vetää liian väkevää kahvia jostain täysin väärin ymmärretystä syystä. Kukaanhan ei ole muuta tehnyt kuin ihan puhdasta keheenkään kohdistamatonta läppää heittänyt. Jos jostain tällaisestä tulkintahäiriöstä oli kahvi mennyt väärään kurkkuun, niin kyllä hän ennen pitkää täällä taas kirjoittelee jos kirjoittaa huvittaa, ja toivottavasti vain heitteli itse sarkasmia peliin

    Eikalla ja Örjanilla edelleenkin veto päällä ja bensakauppiaat aloittivat joululahjan tarjoamisen noin alkuiltapäivästä nostamalla menovesien hintoja jouluksi noin 10c/L


   • edson
    Husander kirjoitti:

    No kyllä se oli heti selvä että se et ollut sinä vaan mahdollisesti vebsol, noitasol tai joku ylen älyväläys. Turha miettiä kuka se oli kun on ilmeisesti jotenkin samaistunut.

    Whoo on saattanut vetää liian väkevää kahvia jostain täysin väärin ymmärretystä syystä. Kukaanhan ei ole muuta tehnyt kuin ihan puhdasta keheenkään kohdistamatonta läppää heittänyt. Jos jostain tällaisestä tulkintahäiriöstä oli kahvi mennyt väärään kurkkuun, niin kyllä hän ennen pitkää täällä taas kirjoittelee jos kirjoittaa huvittaa, ja toivottavasti vain heitteli itse sarkasmia peliin

    Eikalla ja Örjanilla edelleenkin veto päällä ja bensakauppiaat aloittivat joululahjan tarjoamisen noin alkuiltapäivästä nostamalla menovesien hintoja jouluksi noin 10c/L

    Tankataan me vaan viidellä kympillä, niin ei tarvii miettiin litrahintoi :)

    Yrittäjillä on joulu-aika varmaan kaikkine liikelahjoineen sun muine kiireineen sellasta vipinää, ettei sitä aina ehi suomi24:ään. Ehtii sit ku ehtii.

    Jos ny sä lähet sinne aavikolle, ni älä sit ala kerskuu niillä lämmöillä. Tääl pistetään sit saunan lämpötiloilla keveesti nurin ne helteet. Joo ja siel ei oo edes lunta, täytyy dyyneillä lasketella, häh häh.

    Ny on keskiviikko ja kaik on hommat hoidettu, helekatti. Suht siivottuki ja loput sitten rikkakihvelillä.


   • Husander

    Kun katselee ihmismäärää eri paikoissa täällä taajamissa niin ei ihme että yrittäjillä on kiire. Se on taottava silloin kun on mitä takoa. Eikalla kövivät oikein hoiva yhtiön edustajatkin joulutervehdyksellä samaan aikaan kuin mie ja Örjan oltiin siellä. Ei mikään ihme sillä hoivan tuottaa yksityinen melko iso yhtiö ja Eikka on kutakuinkin maksimihoivattava monine päivä-
    ja yö käynteineen eli ihan kunnon sampo hoivayhtiölle. Hoivayhtiön lisäksi Palmia hoitele kotiin muonituksen ja ilmeisesti terveyskeskus valvoo sillä tarkkailumonitorilla että lääkkeet on tullut otettua ja mies ei ole "karannut".

    Jos todella on pakko mennä aavikolle, vaikkei taho, niin lupaan olla mainostamatta lämpötiloja ja auringon paistetta. Saatan kuitenkin silloin tällöin muistuttaa lumen puutteesta.
    Mutta ensin on oltava siellä ja vieläkään ei olla vaikka kysyntä on kasvanut. Menohalu ei yhtään kun on kuitenkin 73 vuotiaan painavan äijän nivelet.
    Ehkä keksin jotain helpotusta lentokenttäkävelyihin junailemalla lähdön ja paluun Euroopan terminaalista ja jatko sitten Euroopan asemalta kuten Köpiksestä A380 Emiraattien koneella Dubaihin


   • edson
    Husander kirjoitti:

    Kun katselee ihmismäärää eri paikoissa täällä taajamissa niin ei ihme että yrittäjillä on kiire. Se on taottava silloin kun on mitä takoa. Eikalla kövivät oikein hoiva yhtiön edustajatkin joulutervehdyksellä samaan aikaan kuin mie ja Örjan oltiin siellä. Ei mikään ihme sillä hoivan tuottaa yksityinen melko iso yhtiö ja Eikka on kutakuinkin maksimihoivattava monine päivä-
    ja yö käynteineen eli ihan kunnon sampo hoivayhtiölle. Hoivayhtiön lisäksi Palmia hoitele kotiin muonituksen ja ilmeisesti terveyskeskus valvoo sillä tarkkailumonitorilla että lääkkeet on tullut otettua ja mies ei ole "karannut".

    Jos todella on pakko mennä aavikolle, vaikkei taho, niin lupaan olla mainostamatta lämpötiloja ja auringon paistetta. Saatan kuitenkin silloin tällöin muistuttaa lumen puutteesta.
    Mutta ensin on oltava siellä ja vieläkään ei olla vaikka kysyntä on kasvanut. Menohalu ei yhtään kun on kuitenkin 73 vuotiaan painavan äijän nivelet.
    Ehkä keksin jotain helpotusta lentokenttäkävelyihin junailemalla lähdön ja paluun Euroopan terminaalista ja jatko sitten Euroopan asemalta kuten Köpiksestä A380 Emiraattien koneella Dubaihin

    "Saatan kuitenkin silloin tällöin muistuttaa lumen puutteesta."

    Hitto, jos veljet olisivat veljiä keskenään eli kansat eläisivät, siis silviisiin, miten sen sanoisi, eläisivät anteliaammin toisiaan kohtaan, niin lumen puutteeseen olis helppo vastata. Tonneittain saatais aika helposti lunta sinne, kun vaan viittittäis kuljettaa. No loskaa siit vois äkkiä tulla, mut se loisi joillekin niin kotomaan tunnelmaa, että... No ainakin joillekin takapihoille, vaikkapa just pohjoismaalaisille siirtotyömiehille voitais järkkää talviolot. Toisaalta taas sitten esim. syyrialaiset haluisivat Suomessa talvella palmui ja +35 että unohdan ylenpalttisen anteliaisuuden.

    73 ikä alkaa olla jo työikänä matkusteluineen majoituksineen töineen aika ettenkö sanoisi ... ja kun hiki tulee ilman lapiotakin, niin enpä tiijä.

    Koskaan ei tule mahdollisuutta saada Eikan tapaista täyshuolenpitoa näillä eläkkeillä.


  • edson

   No ei se sauna ole meikapojallekaan niin tärkee

   Talvella kuiteski ihan kiva kerran viikon parin sisällä. Lähtee täit ja tupajumit nääs. Tupajumeja ei taas kesällä niinkään, kun ei ole jumissa tuvassa vaan maalimalla. Täit viedään mukanamme ulkomaille kans joo ja siellä oikke sitten harjataan ja pölytetään, niin kotoSuomeen sit puhtaina immeisinä.

   Tuo kiukaan asennus. Se on vähän sellanen juttu, että kuitti täytyy olla. Mää en selvittele yhtikäs mitään muutaman kympin takia vakuutuslaitokselle.

  • edson

   Yhtä mä suuresti ihmettelen ja oikeestaan naureskelen. Enkä mitenkään oikeestaan, vaan todella naureskelen.

   On kaksi tyyppiä, jotka hierovat käsiään siitä syystä, että meitä on täällä nyt tällä hetkellä vain kaksi. Duoda duoda, tuskin meidän elämämme siitä huonommaksi muuttuu, vaikka tähän jopa lopetammekin. Toista se on tuolla toisaalla, missä elämä on = suomi24. Pakko siellä päästä kertomaan, mitä syönyt, koska siivonnut, missä käynyt, mitkä veriarvot ja koska laivalle ja yks kertoo joka lenkin ja toinen kaikki koirauutiset. On se hurjaa. On se. Eihän tuollaista voi lopettaa, ei ei.

   Mut heitetään vapaamuotoisesti ja kun jotain tulee mieleen, niin tännekin tekstii mutta ei minään pakonomaisena toimena. Mulla on illat menny aika hiljaiseksi täällä, kun koneen sammuttaa, niin eipä tule juuri aukaisseeksi sitten enää. Toista oli ennen, oli kuin "pakko" päästä muka, mutta ei enää pitkään aikaan ole sellainen tilanne ollut.

   • rebsol

    -" nostamalla menovesien hintoja jouluksi noin 10c/L"..

    -"Ny on keskiviikko ja kaik on hommat hoidettu, helekatti. Suht siivottuki ja loput sitten rikkakihvelillä."

    Ihan totta?


   • Husander

    No eihän tässä todellakaan ole mitään ongelmaa. Kirjoitellaan kun kerran huvittaa. Kirjoitustahan tarvittaessa syntyy minne vaan. Tietysti olisi mukava että on tällainen vapaamuotoinen jengi koolla läppää heittämässä ja joskus joukkoon hiukan asiaakin.

    Tuosta menovesien joululahjasta puheenollen niin tarkkailin sitä energiaseurajana tuossa puolen päivän ympärillä. Tattarisuon St 1 kylmäasemalla tankkasin hiukan ennen klo 13 tankin täyteen hintaan 1.339 ja kun tulin Eikalta pois klo 15 niin saman aseman hinta oli jo 1.439. Heikinlakson Neste-K asemalla jo 1.52

    Rebsol ajelee dieselillä joten en sen dieselin hintapiikkiä seurannut.

    Bensakauppiailla on jo pitkään ollut sellainen kierto päällä että noin kahden viikon välein nostetaan hintoja 10c ja sitten lasketaan oikealle tasolle vähän kerrassaan noin 2 viikon aikana. Kun tämän vedätys systeemin on saanut paljastettua niin käykin aina tnkkaamassa kyttyrät täyteen silloin kuin esimerkiksi 95 hinta putoaa jonnekin 1,37 tienoille ja ajelee tankillisella sen aika kun hinnan nostopiikki kestää ja tankaa taas kun ollaan normaali hinnoissa. Tietysti tällä ei ole mitään väliä jos on edustusauto ja firman kortti. " Eläkeläisen" on syytä hiukan katsoa mihin rahansa heivaa.

    Taas mene muten kurkunhoito toti alas, jo kolmantena päivänä 1 kupillinen. Kohta pitää vaihtaa nimi Hakkaraiseksi tai Könniläiseksi.


   • aurora5

    Kyllä sulla joku pakko on seurata Elämä-ketjua. Miksi muuten olisit niin ärsyyntynyt tyyliimme raportoida arkipäivän tapahtumista. Minun puolestani te huussilaiset saatte kirjoittaa mitä haluatte. Luen ne kyllä, mutta palautetta annan vain jos itseni mainitaan epämiellyttävässä valossa, noitana kun ette rumempaa keksi.

    Saatte vapaasti luulla, että minä olen kaikkien ulkopuolisten vierailijoiden takana. Onhan se tavallaan kunnia kohta 78-vuotiaalle; jotkut pistot ovat nimittäin aika teräviä.


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Kyllä sulla joku pakko on seurata Elämä-ketjua. Miksi muuten olisit niin ärsyyntynyt tyyliimme raportoida arkipäivän tapahtumista. Minun puolestani te huussilaiset saatte kirjoittaa mitä haluatte. Luen ne kyllä, mutta palautetta annan vain jos itseni mainitaan epämiellyttävässä valossa, noitana kun ette rumempaa keksi.

    Saatte vapaasti luulla, että minä olen kaikkien ulkopuolisten vierailijoiden takana. Onhan se tavallaan kunnia kohta 78-vuotiaalle; jotkut pistot ovat nimittäin aika teräviä.

    Ei aiheuta yhtään kommenttia. No sen verran, että vuosien kokemuksellahan tiedän, mutta pakko ei kuulu toimintaani.

    Et sinä ainoa noita ole, ammu on kans ja wepskuli se vasta onkin ... no ainakin savolainen noin niinku aluks


   • edson
    Husander kirjoitti:

    No eihän tässä todellakaan ole mitään ongelmaa. Kirjoitellaan kun kerran huvittaa. Kirjoitustahan tarvittaessa syntyy minne vaan. Tietysti olisi mukava että on tällainen vapaamuotoinen jengi koolla läppää heittämässä ja joskus joukkoon hiukan asiaakin.

    Tuosta menovesien joululahjasta puheenollen niin tarkkailin sitä energiaseurajana tuossa puolen päivän ympärillä. Tattarisuon St 1 kylmäasemalla tankkasin hiukan ennen klo 13 tankin täyteen hintaan 1.339 ja kun tulin Eikalta pois klo 15 niin saman aseman hinta oli jo 1.439. Heikinlakson Neste-K asemalla jo 1.52

    Rebsol ajelee dieselillä joten en sen dieselin hintapiikkiä seurannut.

    Bensakauppiailla on jo pitkään ollut sellainen kierto päällä että noin kahden viikon välein nostetaan hintoja 10c ja sitten lasketaan oikealle tasolle vähän kerrassaan noin 2 viikon aikana. Kun tämän vedätys systeemin on saanut paljastettua niin käykin aina tnkkaamassa kyttyrät täyteen silloin kuin esimerkiksi 95 hinta putoaa jonnekin 1,37 tienoille ja ajelee tankillisella sen aika kun hinnan nostopiikki kestää ja tankaa taas kun ollaan normaali hinnoissa. Tietysti tällä ei ole mitään väliä jos on edustusauto ja firman kortti. " Eläkeläisen" on syytä hiukan katsoa mihin rahansa heivaa.

    Taas mene muten kurkunhoito toti alas, jo kolmantena päivänä 1 kupillinen. Kohta pitää vaihtaa nimi Hakkaraiseksi tai Könniläiseksi.

    Mä en oo rebsol :)

    Ja oikeastaaan ajan aika vähän, nytkin nelipyöräkoti seisoo ainakin kolme viikkoa. Meil on kuukauden bensa/naftakulut öbaut 50-60 ekuu ja mitä harvemmin ollaan Kihniön ulkopuolella, sitä vähemmän tiedetään hinnoista. Mutta aika paljon, miltein säännöllisesti tankkaan "omalla" Nesteellä, ihan jo kannatuksen puolestakin, vaikka en kyl tiijä, paljonko se pelkkä tankkaaminen auttaa aseman pitäjää.

    Mut sen se auttaa, että huoltamon pitäjä myy myös aika edullisesti sitten nestekaasutkin, 20 € täys pullo.

    Yks juttu on varma. Politiikka tulee muuttamaan, ainakin yrittää muuttaa, tavallisen immeisen kulkuhaluja tulevaisuudessa yhä enemmän ja enemmän, vaikka se ei maailmaa pelastetakaan. 99 % varma olen, että autoilu tulee jossain vaiheessa kuitenkin vaan yleistymään.

    "Kirjoitustahan tarvittaessa syntyy minne vaan"

    Näin on ja en minäkään oikeastaan pane pahakseni, jos täänekin vapaamuotoisesti joskus jotain asian tynkääkin.


   • edson
    rebsol kirjoitti:

    -" nostamalla menovesien hintoja jouluksi noin 10c/L"..

    -"Ny on keskiviikko ja kaik on hommat hoidettu, helekatti. Suht siivottuki ja loput sitten rikkakihvelillä."

    Ihan totta?

    Valittakaa te enemmän sitten siellä vaik lääkkeiden kelakorvauksist tai mistä vitusta valitattekin ja siivotkaa tarkemmin ja vaik joka päivä


   • Husander
    edson kirjoitti:

    Mä en oo rebsol :)

    Ja oikeastaaan ajan aika vähän, nytkin nelipyöräkoti seisoo ainakin kolme viikkoa. Meil on kuukauden bensa/naftakulut öbaut 50-60 ekuu ja mitä harvemmin ollaan Kihniön ulkopuolella, sitä vähemmän tiedetään hinnoista. Mutta aika paljon, miltein säännöllisesti tankkaan "omalla" Nesteellä, ihan jo kannatuksen puolestakin, vaikka en kyl tiijä, paljonko se pelkkä tankkaaminen auttaa aseman pitäjää.

    Mut sen se auttaa, että huoltamon pitäjä myy myös aika edullisesti sitten nestekaasutkin, 20 € täys pullo.

    Yks juttu on varma. Politiikka tulee muuttamaan, ainakin yrittää muuttaa, tavallisen immeisen kulkuhaluja tulevaisuudessa yhä enemmän ja enemmän, vaikka se ei maailmaa pelastetakaan. 99 % varma olen, että autoilu tulee jossain vaiheessa kuitenkin vaan yleistymään.

    "Kirjoitustahan tarvittaessa syntyy minne vaan"

    Näin on ja en minäkään oikeastaan pane pahakseni, jos täänekin vapaamuotoisesti joskus jotain asian tynkääkin.

    No en minä sinua rebsoliksi ajatellutkaan. On niitä muitakin kun dieseliä tankkaa.
    Ei sitä voi jokaisen kirjainmuunnoksen takaa oikeaa osoitetta paikallistaa vaan on arvioitava leveällä pensselillä, jos yleensä arvioi
    Minut pitäisi kyllä tunnistaa jokaisen nimimerkki väännöksen takaa. Ainakaan en pyri sitä piilottamaan van pikemminkin tarjoamaan, Tuo nimimerklin mutilointi on vaan päälle jäänyt tapa ja siitä nimenomaan se onkin tunnistttavissa.

    Sensijaan jos joku lykkää harhauttamistarkoituksella esimerkiksi Ebsolin niin silloin on arveltava ja on oikeutettua arvella koko spektristä mukaanlukien huu ja muu


   • aurora5
    edson kirjoitti:

    Ei aiheuta yhtään kommenttia. No sen verran, että vuosien kokemuksellahan tiedän, mutta pakko ei kuulu toimintaani.

    Et sinä ainoa noita ole, ammu on kans ja wepskuli se vasta onkin ... no ainakin savolainen noin niinku aluks

    Kyllä huomaa, että olette pienen kylän poikia. Jokainen vieras aiheuttaa häätämisraivon.


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Kyllä huomaa, että olette pienen kylän poikia. Jokainen vieras aiheuttaa häätämisraivon.

    Häätämisraivoako?

    No samaa kuin muualla eli että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Mitä taas pieneen kylään tulee, niin todella. Oon koittanu häätää kaikki siniset ja persut kylästämme.


   • edson
    Husander kirjoitti:

    No en minä sinua rebsoliksi ajatellutkaan. On niitä muitakin kun dieseliä tankkaa.
    Ei sitä voi jokaisen kirjainmuunnoksen takaa oikeaa osoitetta paikallistaa vaan on arvioitava leveällä pensselillä, jos yleensä arvioi
    Minut pitäisi kyllä tunnistaa jokaisen nimimerkki väännöksen takaa. Ainakaan en pyri sitä piilottamaan van pikemminkin tarjoamaan, Tuo nimimerklin mutilointi on vaan päälle jäänyt tapa ja siitä nimenomaan se onkin tunnistttavissa.

    Sensijaan jos joku lykkää harhauttamistarkoituksella esimerkiksi Ebsolin niin silloin on arveltava ja on oikeutettua arvella koko spektristä mukaanlukien huu ja muu

    Mitäs tässä meikkapoikakaan arvailemaan kirjoittajia. Eihän sitä tiedä ihmisestäkään mitään, saati sitten nimmareista.

    Harrastan purkan poistoa nahkasoffasta ny alkuun. Sitten vanhan kiukaan poistoa ja ties vaikka kuitin väärennöstä, että kyl kiukaan asensi liike Kiharat ilmaiseksi


  • Husander

   ps. kai työ sen tiijätte, et kun sekottaa hunajaa, sitruunaa ja rhummia niin se todella tehokkaasti desinfioi kurkun ylimääräisen bakteerikannan ja viruskannan varsinkin kuumana niältynä.

   Tosin tämä lääkitys ei sovi kaikille, kuten esimerkiksi juuri Hakkaraiselle

   • edson

    Nykyisistä tavoistani poiketen näin yön hetkellä sormi käväiseen näppylöillä. Ei todella kaikille sovi "hakkaraiset", munkin on desinfioitava kurkku pelkällä sitruunalla.


  • Husander

   Hoosianna ja Daavidin poika.....
   Joulun ihme tapahtui tänään.
   Katsastusasemalla oli joulupukki autoani katsastamassa!
   Se meni läpi parilla pienellä valon korjaus vaatimuksella, jotka heti kävinkin hintaan 20 euroa hoitamassa alta pois katsastusasemasta 50 metrin päässä sijainneella pikakorjaamollani.
   Nyt siis vanhalla pollella saa ajaa kilpaa jos valjaat kestää vuoden 2019 maaliskuun puoleen väliin asti

   Ihmeiden aika ei siis ole ohi. Katsastus pukki ihan kätteli paperit ojentaessaan ja hyvää joulua toivottaessaan.

   Joulupukin suosikki vaikkei kaikki sitä uskois.

   Husiainen

   ps. Ensimmäinen syy miksi olisi pitänyt Persian alaiselle torille lähteä vaikka ei olis tahtonut kaatui.

   • edson

    Siis kun pukki päästi läpi auton katsastuksesta, niin helpotti sun päätöstäsi lähteä aavikolle. Siis vaikka ei tahokkaan.

    Jumanpliut, kiemuraisia nuo esteet joko lähteä tai sit ei, vaikkei tahokkaan.

    Mä oisin tahtonut lämmittää saunan, mut lämmitin vaan hetkeksi vastukset, ni jouluaattona ei saa hajumyrkytystä, kun vastusten päältä palaa jonkin sortin "öljyt".

    Taisin tehä samalla kaupat ilmalämpöpumpusta ja talven kuluessa sellanen hökötys tulee seinälle. Joo ja kuhan kaivavat sähkökaapelit maahan, niin vähemmän on niitä sähkökatkoksiakin ja voi lähteä toisenlaisille toreille ja turuille talveks. Meinaan, että jos elää saa, niin sekin kokeillaan


  • Husander

   Mutta se oli vaihteeksi varsin tehokas päivä. Minulle ihmeen aikaisin liikkeellä, polle pesemässä ja puunaamassa, sitten katsastusjoulupukille näytille, sen jälkeen lampun korjaaja Aladdinille, ihan oikeasti Libanonista kotoisin autokorjaamo, ja sitten vielä kappan kaappaamaan joulun graavilohipketti.
   Voiko päivässä näin joulun alla enenpää vaatia? Unohtui vielä minita apteekkipiiphduskin.

   Tämä ahkeruushan alkaa jo lähennellä töissä puuhaavan länsirannikkolaisen yrittäjän rutiinipäivää.

   ps. ja lyypekkiläinen kaveri, jota kutsumme lypsyjakkaraksi heräsi hänkin jouluksi henkiin ja lähetti raportin meille sen joukkueen jäsenille vuoden tekemisistään.

  • edson

   Tässä iltaa ootellessa oikke aattelin, huh huh

   että mihinkä sitä oikke uskoa!! Jossain oli moitteita siitä, että hallitus siis ajaa ruokajonot nurin, vähän tuohon tyyliin asiaa kerrottiin, ainakin otsikoissa. No kun raavin päätäni ja luin hieman enemmän, niin tulin sellaseen tulokseen, että ei kait ihan noinkaan. Persujen Niikko ja joku kd olivat kait ottaneet hernettä nenään, kun oli lopetettu heittin yhdistyksen tukeminen ja Niikko varsinkaan ei ole leipäjonoihin toimintaa suunnannut. Kuinkahan paljon kaikenlaisille yhdistyksille jaellaankaan ihan vaan hyvävelimeiningeissä? Hursti kuulemma ei ole eduskunnalta saanut ropoakaan tukea ja sitä joskus on kyllä vähän toivonutkin kait.

   Kun Siniset saavat osin päättää, niin jo vain PS:lta raapaistaan. Sisäsiittoiset ovat toistensa kimpussa. Vähän poliittisen koston makuakin ilmassa. Sillä ei ole näille veijareille mitään merkitystä, kuinka pitkät ruokajonot ovat, kuhan saa oma läheinen yhdistys ees jotain, pärkkele juu.

  • Husander

   Hittosenko, Nyt, kun autovanhus hienosta perusranskalaisesta laadustaan johtuen taan meni katsastuksesta läpi, niin siinä on vielä sen verran kilsoja ja aikaa jäljellä, että on ilmeisesti jossain vaiheessa käytävä jakohihna ja vesipumppu vaihtamassa, jotta voi huoletta ajella loppuajan.
   Tämän hetken suunnitelma on ajaa tämä katsastuskausi täyteen ja viedä se kaakki sitten kaakkien teurastamolle samalle Tattarisuolle. Pappa auto eli minikuluttava minikokoinen olisi sitten tarkoitus hankkia sen jälkeen. Ilman autoahan ei voi edes ajatella elämää! eller hyr?

  • edson

   Huomen aamulla varmaan nousee kukonaskeleen aikaisemmin. Se on vaan omassa biologosessa kalenterissa se helmikuun puoliväli vasta, jolloin kukko on jo kohtuudella askeltanut ja ei tartte laittaa enää valoja aamuisin, kun kompuroi kuselle.

   Minikuluttavaa sitä tullaan ehkä katselemaan täälläkin, kunhan pari vuotta vielä annetaan kulua. Alle vitosen sadalla pitäisi keskikulustus olla ja ne päästöt jossain alle 100 g. Toisaalta aika lailla säästäisi, jos pitäisi vain nelipyöräkotia kesäisin liikenteessä ja talvisin majailis muualla, ja jos sitten täällä loskan keskellä joutuu olemaan, niin kävis kerran kahteen viikkoon kaupassa pirssillä.

   Puhuvat juuri palkka-eroista. On se kumma, ku meittin hommissa molemmille/kaikilla sukupuolilla oli jo 1970 luvulla sama palkka ja se riippui pelkästään tehdystä tuloksesta

   • Husander

    Yöllä vaihteeksi tiirailin tuota pienten kärryjen ja nimenomaan diesel versioiden kulutusta,
    Juttu näyttää olevan niin, että pitäisi hankkia melko tuore diesel ainakin ilmoituksen mukaan päästäkseen siihen 100 gr CO2 tasoon, Paraimmillaan pääsee 85 gramman lukuihin ja yllättäen 1.3 litraisissa dieseleissä. Kun dieselin koko siis tilavuuskoko siitä tippuu aina pienimpään löytämääni eli Suzukin intialaisversioihin ja 0.8 l koneisiin niin päästöt eivät enää putoa.
    Muutenkin tuo CO2 päästö on kokonaispäästöihin suhteutettuna ihan harhaanjohtava indikaattori. Pitäisi olla mukana typen oksidit ja erityisesti pienhiukkaset ja ilmoittaa ne kokonais ajo olosuhteista keskimääräisenä. Mutta se, että näin ilmoitetaan on meidän kansalaisten aivopesua ja johtamista pois oikeista asioista.

    Kun niistä todellisista päästöistä ei kykene edes erkkikään selvää ottamaan niin varma päästön vähyyden, siis kokonaispäästön, indikaattori on ainoastaan keskikulutus. Aia kun on varmuudella niin, että mitä vähemmän kaakki kauraa syö, sitä vähemmän se piereskellee.

    Juuri tällä hetkellä ajatuksissa olisi sitten vaihtaa sellaiseen mikä käyttää mieluiten enintään 4 l/100 keskikulutuksena. uusilla 1.3 dieseleillä siihen pääsee.
    Vaihtoehto tietenkin on maakaasuauto pienellä moottorilla, mutta uutta en harkitse ja niitä ei juurikaan käytetyillä markkinoilla ole, kun ei ole uusienkaan vaikka niitä jo maailmalla on vuosia tehdaslinjoilla tuotettu. Suomi vaan laahaa edelleenkin täsää kaasunkäyttöönotossa maailman viimeisessä vaunussa. Muunmuassa ainoa maa Euroopassa missä ei ole LPG jakelua liikenteeseen. Euroopassahan LPG hinta on tasossa 55 c/kg ja saatavuus joka kylässä.

    Ja nyt lähdenkin sitten juuri linsensioidulla pollellani pöllyttämään lämmintä ilmaa maisemiin.

    Palataan asiaan kun ollaan taas viisastuttu. Niin, sitä mätiäkin pitäisi purkki ostaa kun smetanatkin jo oottelee!


  • edson

   Oonko mä ainoo, joka ei pysty pitämään näppejään irti tuubasta, vaikka en osaa soittaakaan?

   Oonko mä ainoo, jolla sisäinen kello otti huomioon tänä aamuna sen kukonaskeleen pituuden eli minuuttia ennen nousin. Voi mikä julmuus, sillä laskukaavalla herään tammikuun lopulla jo melkein yheksältä. Toi vaatii kyllä yhden tunnin omavaltaista kellon siirtoa taaksepäin ja kesällä sit vain tunti eteenpäin.

   Oonko mä ainoo, jolle naapuri varasti kuusen?

  • edson
  • Husiainen

   Ostin kylläkin lipeäkalaa kuten tapaan aik usein jouluna tehdä. Nyt on vielä sen oikeaoppiseen valmistukseen sopivathetket.

   Mutta tosiasia on että ei mikään voita rapeaksi ruskistettua, sellaista läpikuultavaa kinkkurasvan palaa. Rasva on kinkun ylivoimaisesti paras osa ja jotkut muuttavat sitä tiisseliksi!. Minulta jos yli jäisi kinkurasvaa niin sekoittaisin siihen valitsemiani mausteta ja valaisin jääpala laatikoihin ja käyttäisin kastike tai liemikuutioina siltä osin kun en sitä läskiäolisi sellaisenaan syönyt.
   Jääkarhukin syö hylkeestä vain sen rasvan ja jättää lihat naalille ja lokeille.

   Osataankos siellä keski Suomen metsämailla vielä läskiä käristää ja kenties läskisoosioa tehdä.
   Sitä hyvää ja terveellistä mikä on kautta historian pitänyt metsien miehet hengissä ja ravinnossa! ( ;) )

   • Husander

    "Ostin kylläkin lipeäkalaa kuten tapaan aika usein jouluna tehdä. Nyt on vielä sen oikeaoppiseen valmistukseen sopivat vehkeet."

    Tuon korjaan kun kiipparigeneraattori ehti kirjoitella ihan omiaan.

    Meillä on se ystävällinen joulutonttukin, joku niistä, taas vaihteeksi kyläilemässä.
    Ystävällisiä sieluja kun riittää näille ketjuille. Jos on asiaa niin selvähän se ttä se kiinnostusta herättää.


   • edson

    Oon kuullu, että lipeäkalaa ennen ostettiin niinä kuivattuina lituskoina ja sitten ne liotettiin tuhkavedessä. Moneen kertaan sitten huuhdeltiin ja sitten vasta valmistettiin ruoaksi.

    No läskii en enää kaipaa joulukinkussa, kun se metsätyökin on sen verran kevyttä, kiitos moottorisahan.

    Juu, näyttää näitä puppuja ja gasoleja riittävän. Ei ihme, sillä olemmehan ihan omaa huippuluokkaamme.


   • Husaisenkin
    edson kirjoitti:

    Oon kuullu, että lipeäkalaa ennen ostettiin niinä kuivattuina lituskoina ja sitten ne liotettiin tuhkavedessä. Moneen kertaan sitten huuhdeltiin ja sitten vasta valmistettiin ruoaksi.

    No läskii en enää kaipaa joulukinkussa, kun se metsätyökin on sen verran kevyttä, kiitos moottorisahan.

    Juu, näyttää näitä puppuja ja gasoleja riittävän. Ei ihme, sillä olemmehan ihan omaa huippuluokkaamme.

    Joo se alkuperäinen lipeäkala oli kapakallaa ja muuten nykyisinkin juuri sellaisena könttänä portukalilaisten suurta herkkua nimeltään Bacalhau. Portukalissa tuoreessa turskassa on ravintolassa lisä sana erottamaan sen oikeasta kapa turskasta.
    Helppoa on tämä valmis turska mitä nykyisin saa kaupasta. Eikä se välttämättä ole edes turska vaan voi olla koljaakin. On tässäkin omat jipponsa valmistaa. En ole varma onko tämä valmis lipeäkala eli turvotettu lipeäkala edes saman makuista. Nyt ten sen uunissa. Viime jouluna keitin pussin ohjeen mukaan ja siitä ei tullut mitään kiinniotettavaa. Ihan kuin eräät tonttujutut täällä.

    Läski onkin jäänyt tosi herrojen herkuksi juurikin tuon vähentyneen työnteon vuoksi. Hesassakaan ei ole montaa ravintolaa mistä aitoa läskisoosia saa muista läskiherkuista puhumattakaan.
    Niitä vartenhan minäkin, jos oikein muistia pinnistelette, olen jo vuositolkulla etsinyt valkosipulilaardia Latviasta ja ostanut niiltä matkoilta kunnon rasvaiset pekonit kun meiltä jonkun Puskan terveysvimmassa jalostettiin siatkin "vinttikoiriksi". Muualla maailmassa ei onneksi menetelty niin vaan läskin käyttöä ymmärretään, osataan, eikä siitä kukaan missään muualla maailmassa tiisseliä tee. Ja vaikka sianläskiä arvostaa niin eipä ole kolesterolit oman muistin mukaan koskaan olleet yli 3.5 ja niistä yleensä noin puolet HDL kolesterolia eli kolesterolitieteilijöiden mukaan erinomaisella tasolla ja suhteessakin. Kolesteroliongelma taitaakin johtua osin geneettisistä ominaisuuksista ja osin tottumisominaisuuksista sillä esimerkiksi engelsmannit ovat perinteellisesti popsineet aamuisin hirmuisen kolesteroliannoksen mutta kansakunnan kolesteroliarvot ovat paljon alhaisemmat kuin meidän ruisleipää ja rasvatonta kalaa ja lihajäänteitä jauhomakkarassa syöyvillä

    Novellista: Tontun ruokaohjeet seuraaville sukupolville eurooppalaistuvia.............................?.......


  • generation_puppu

   onko tuubasi puppugeneraattori, vai huussiko huulias heilutaa.

  • gazoil

   " Jos on asiaa niin selvähän se ttä se kiinnostusta herättää."

   Iha kauhiast tekke ni.

   *Husander
   22.12.2017 12:42*

   Peista sama taas viiko pääst. Ettei unohru keltäs.

  • Husander

   No joo, tonttu aina yrittää salata kuka se niistä on joko hyvin lyhyellä kettuilulla tai sitten "muuntokielisellä" kettuilulla, jotta erehdyttäisiin tontusta.

   patologisesti ilkeät ja narsistiset tontut kuitenkin ovat harvassa. Siksi kunnon tonttu ei ainakaan montaa kertaa kääriydy "burkaan", koska altistaa silloin itsensä tarpeettomalle sekoittamiselle luonnostaan ilkeisiin tonttuihin.

   Tämä näin joulun tonttukielellä Tonttu Husanderilta

   • burka

    "Patologisesti ilkeät ja narsistiset tontut ovat kuitenkin harvassa."

    Katopa jätkä peiliin.


   • Husander

    Eiköhän niiden peilien paikka ole ihan toisella mutta itäisemmällä alueella.
    Ainakin nelostien itäpuolella.
    Tosin onhan heidänkin annettava purkautua kun eivät kotimaisemissaan voi.


   • aurora5
    Husander kirjoitti:

    Eiköhän niiden peilien paikka ole ihan toisella mutta itäisemmällä alueella.
    Ainakin nelostien itäpuolella.
    Tosin onhan heidänkin annettava purkautua kun eivät kotimaisemissaan voi.

    Mikä ihme sua riivaa? Haluat väkisinkin haastaa riitaa. Mikä yksinoikeus sulla on luennoida täällä "viisauksiasi" ilman komentteja? Nämähän ovat keskustelupalstoja.

    "Itäisemmällä alueella" viittasit taas Elämään, joka näköjään kutsuu sinua vastustamattomasti, mutta sisu ei riitä muuta kuin ilkeisiin vihjailuihin. Mitä sä pelkäät? Ei sua siellä syödä.


  • Husander

   No mutta mistä ihmeestä tämä Aurora tänne yks kaks ilmestyi. Kai se oli se burkan ihme.

  • Husander
  • Dr.Whoo

   Jaahas, kissat hyppii pöydillä kun olen poissa. No mikäpäs siinä. Tosin vähän kyseenalaista on kömpelöllä turun murteella yrittää herättää epäilyjä josko kirjoittaja olisi vaikka turkulainen. Jos mie alkaisin kettuilla, siinä olis sitten edes jotain tasoa. Ja ennenkaikkea, minulla on kanttia tehdä se omalla nimmarillani.

   Minua ei keskinäiset riitanne kiinnosta, toivoisin vain että minua ei käytettäisi "keppihevosena" siinä asiassa, puolin eikä toisin. Tämä lause ei ollut satiiria.

   Huonoa joulun alkua kuitenkin porukoille, kuten tapanani on toivottaa.

   • gazoil

    Kuis pal gauhiast noi sinu sattus? Ja mää mittä matki pyrkis, puhusin sen vaan mink o siäl lähel oppinu. Sä mikkä keppihevoinen o, toi Kusander vaan peista tot samma viiko välei.

    Samaa toivotan tänne.


   • edson
    gazoil kirjoitti:

    Kuis pal gauhiast noi sinu sattus? Ja mää mittä matki pyrkis, puhusin sen vaan mink o siäl lähel oppinu. Sä mikkä keppihevoinen o, toi Kusander vaan peista tot samma viiko välei.

    Samaa toivotan tänne.

    https://www.youtube.com/watch?v=lUSOElHjROE

    Ole hyvä


   • gazoil

  • edson

   Jahas jahas, eiköhän siirrytä meille niin luonteenomaisiin teknis, tieteellis, taiteellis humanistisiin sfääreihin eli ruokapöytiin ja unoheta noidat ja kannusteta tonttuja.

   Noidat sitten pääsiäisenä ...

   Tämä kolmen pisteen käyttöhän on joskus aiheuttanut suomen kielen lehtoreille päänvaivaa, mutta eiköhän hotapulveri vielä auta tulehtuneisiimpiin konservatiiveihin

   No mutta täällähän on ollut autonäyttelykin.

   • noidaksihaukuttu

    "Noidat sitten pääsiäisenä"

    Varsinainen humanisti.


   • edson
    noidaksihaukuttu kirjoitti:

    "Noidat sitten pääsiäisenä"

    Varsinainen humanisti.

    ...ammutaan taivaalta ennen kuin sekoittavat viimeisen illallisenkin.


   • noitapilotti
    edson kirjoitti:

    ...ammutaan taivaalta ennen kuin sekoittavat viimeisen illallisenkin.

    Täytyy nostaa reilusti korkeutta teidän kohdalla. Kalliossa vielä ylemmäs.


   • Dr.Whoo

   • noitapilotti
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Tästä vähän modernisoitu liikenneväline Nurmekseen.

    http://bot.fi/284e

    Tervemenoa vaan Nurmekseen. Missäs moottori on? Tuon pehkon sisälläkö? Ei näytä pelkällä taikavoimalla kulkevalta.


  • edson

   No ni ja sit joulupöytään juomaa eli kokista lähen hakeen. Kaikkien hammaslääkäreiden suosittelema joulujuoma maistuu meinaan kinkulla päällystettyjen joululimpun siivujen kera sillä en minä ainakaan https://www.youtube.com/watch?v=8f9nXr-X8zk haluu olla.

   Ja avot, suolaiset voitaikinaan käärityt lohisiivut ja hianoo telkkuohjelmaa, voiko enempää haluta. Tai no, sit ku pikkuset vielä piipahtavat isojen kera, ni jo on vain isolla kirjotettuna JOULUA.

   Joo ja avot taas, sillä pakkasessa nuorta ja vanhempaa hirveä hiveästi, sekä paistina että jauhettuna.

  • Husander

   Voi teitä rikkaita siellä keskihämeessä suurine livinuuneinenne ja riistapatoinenne.
   Mie köyhä eläkeläinen otin oppia Dr. Huun joulutoivotuksista ja kävin niitä haistelemassa ulkona missä oli pimeää, räntä lenteli vaakasuuntaan, Kaareen Prisman parkkihalli oli ihan täysi ja sisällä niin paljon ihmisiä että hätäisesti sain raivattua tilaa saadakseni ostettu palvatun hevoisen paistia siivutettuna. Sen aion joulun uusvälipalana syödä paahtopaistin sijasta piparjuuritahnalla maustettuna. Vaihdan muuten viimeistään huomenna tämän kiipparin kun monet kirjaimet jäävät ilman kontaktia ja sitä ei aina huomaa. Etenkin a kirjainta saa olla jatkuvasti lisäämässä uudestaan jos huomaa.
   No vastahan olemme varsinaisen joulun introduktiovaiheessa. Aattokin on vasta huamenna
   Sain sentään antiikkikynttilän valaiseman akkunaa. Jossain Askolassa ei kynttilöiyä tarvita kun radonia on maaperässä sen verran, että asukkaat ovat itsevalaisevia.

  • Husander

   Kun näin aatonaattona ei viitsi aaton puolelle kukkua eikä rohkene ämyreilläkään soitella, niin joutessani testasin sen palvatun hevoisenpaistin piparjuurella ja avot jot ol maukasta.
   Illan mittaan hauduttelin oikeaoppisesti kassan myös kunnon riisipuuron noin 8 tunnin slow cooking systeemillä. kyllä ainakin konsistenssi näyttää varsin makoisalta. Jos vielä huomenna löytää sekahedelmiä kuivana niin voisi improvisoida kunnon sekametelikeiton. Nyt on vadelmakeittoa minkä pika duunasin niistä pakastevadelmista.
   Ei tässä ainakaan nälkä pääse taaskaan yllättämään.

  • edson

   No ni, kyl noitien kelpaa lenneskellä, sitten pääsiäisenä. Virtaviivainen ohjus ja oikein ohjaustangot ja kaikkee.

   Kinkkukin sai eilen kylkeensä ensin yhden piikin ja toisen pään uunin pistokkeeseen. Aika tarkaan laskettu tuo paistiaika sulaneelle kinkulle, tunti ja kilo. Mutta että 8 tuntia riisipuuroon ? Me oillaan kerroskattilalla selvitty kahdessa tunnissa.

   Yhdeltätoista illalla sai sitten sika viisipiikkisen kylkeensä.

   • Dr.Whoo

    Kunnon riisipuuro kypsennetään uunissa sadassa asteessa 8-10 tuntia. Loppuvaiheessa pinnalle voi/hunaja seosta ja muskottipähkinää, ja vähäksi aikaa vielä uuniin hautumaan. Sitten pöydässä vielä reilusti tuoretta kanelia. A vot.

    Ostin myös viimein sähköisen kahvimyllyn. Täytyy sanoa että täysin ylivoimaista kahvia on tämmöinen vastajuhettu, jossa happi ei ole päässyt tekemään kahvista kitkerää. Tätä voi mainiosti juoda mustana, mutta jos haluaa vaihtelua, niin liraus kauramaitoa tekee kahvista entistä parempaa.
    Miksei kermakin, mutta tavallinen maito ei mielestäni sovi kahviin.


  • Dr.Whoo

   Ja näköjään s24 sivusto tökkii jopa meikän supertehoilla. Vähän väliä tulee foxiin kysymys: Sivu hidastaa selaimen toimintaa, suljetaanko sivusto. Kun odottaa minuutin, alkaa sivusto taas toimia normaalisti. Ellei sitten timeouttaa kokonaan. Sama juttu Anroidilla. Tää on mielestäni kyllä jatkunut jo viikon pari.

  • edson

   Hitsi, ei tule viestit perille ei.

   Lähetin vastinetta tuosta puurosta, mutta kait se vastinekin kestää liian kauan, että ei vielä ilmesty, vasta 10 tunnin kuluttua. Mutta ilmestyykö tämä ? http://bot.fi/284v

   • Husander

    Minä olen sitten latonut Edsonin edestäkin kommentteja. Puurosta ja muusta. Kaikesta mitä löytyy joulukuusta.
    Kun on pehtoori noutanut omaa joulukuusta, niin toivottavasti ei ole pudonnut puusta.
    Säätiedotuskin näyttää, että Pehmoisissa lumi maan ja tiet täyttää.
    Mutta ei se haittaa mittään.
    Pehtoori lumelle Valmettiaan näyttää


  • Joulu-Pukinder

   Näin jouluna kun toiveita saa esittää, niin kuka haluaisi miehitetyn Laatokan karjalan takaisin, Niin ja Petsamon!
   Onko Joulupukki kuulolla?

   • edson

    Mieluummin pelkästään Petsamo

    ja jos ei luovutuksella, niin annetaan Suomen puolen karjala vaik lahjaks.


  • Meteli-Husander

   Nyt on se lipeäkala uunissa virallisen ohjeen mukaan alumiinipaperilla peitettynä.
   175 C sijasta asensin 150 C ja annan enemmän aikaa. Pippurikastikkeen ostin vaalmina pussisssa valkokastikkeen sijasta.
   Oli muuten kahtena ihan komeana kimpaleena se lipeäkala siinä myyntipakkauksessa. Yksi kimpale per alu vuoka.
   Raportoin mitä siitä tuli jahka se on ensin koemaistettu asettumisen jälkeen. En nääs ole sitä ennen uunissa tehnykkään.

   Sekametelitarvikkeet löysin myös liidelistä ja kuivat sekametelät ovat juuri kattilass hiljaa turpoilemassa. Niitä kokeilen illemmalla sen eilen tehdyn puuron kanssa.

  • Kalan-Salander

   Nyt sain vihoviimein paljastettua lipeäkalan kulinaariset salat kun tein sen uunissa enkä omassa toimituspussissaan keittämällä.

   Sen sala on siinä, että se on eräällä tavalla kuin tofu. Sen suutuntuma on loistava. Sen oma maku on melko tai täysin neutraali.
   Se itse asiassa kuljettaa lisäkkeiden eli lähinnä valitun kastikkeen makua loistavassa suukonsistenssissä.

   Ei mikään ihme että se kapakalana on ollut portugeesien lähes kansallisruoka vaikka on aina ollut heille tuontikalaa Norjasta. Siis Portugalissa mikä on luonnostaan kala ja meriruokamaa on tuontikala suosituin. Jos sen maahantuojan nimi olisi vielä Kapanen niin se olisi täydellistä. Kapasen Kapakala.

   Käytin nyt todella hiukan ruskehtavaa liidelin pepperkorn kastiketta. Kyllä sekin sopi täysin tähän lipeäkalaan, mutta ymmärrän miksi siihen on perinteellisesti käytetty valkokastiketta eli valkopippurikastiketta Kyllä se antaa suutuntuman lisäksi täysin sopivan ”potkun” tuolle ihanalle materiaalille, mikä on melkein kuin puoliturvotettuja liivatehippuja.
   Luulenpa hakevani toisenkin paketin heti kun kaapat aakeevat.
   Toinen paketin puolikkaistahan tuossa vielä odottelee uuniin laittoa.

   Täällä edelleen on liikennetulva päällä tai sitten muita yhteyksiä katki, akut loppu, kuuset kaatuneet piuhojen päälle tms.

  • Ryynänder

   Veikkaan, että ennen pitkää joku ilmestyy elvistelemään syömällä palvattuja ryynimakkaroita joulun pääaterialla.

  • Allestallesander

   No näemmä ainoastaan minä en ole ylen syönyt itseäni lepotilaan!
   Nyt on juuri se puuro menossa aidon sekametelisopan kanssa. Alles selbst gekocht

   • gazoil_haukionkala

    Herr Ureander.
    Ota vähemmän sitä rhummia niin vähemmillä mausteilla ja lyöntivihreillä tulet pärjäämään.
    Viat ei ole alvariinsa kiipparissa , y` must know, eller hyyr?


  • edson

   Kyl oli tieteellis mausteellis taiteellinen kuvaus lipeäkalasta, sen valmistuksesta ja levinnäisyydestäkin.

   Täällä pitäydyttiin perusteellisesti perunalootan imellytykseen ja siinä kympin arvoisesti onnistuttiin. Ilman lisämakeutuksia.

   Aivan uusi kokeilu oli porkkana / bataatti laatikko, ei paha ei paha, mutta ei porkkanalaatikon veroista, ei ei.

   Mitä tulee ähkyyn tai lepotilaan syömiseen, niin ei edes yheksän torttua jälkiruokana meinannu ku kunnon röyhtäsyä

   On muuten talven kylmin päivä tääl toistaseks.

  • edson

   Mutta sisällä siis plussaa ja ny minä kerron aamun tonttuiluistani.

   On nää masinat hianoi ja tekniikka siis. Tonttuilin just messengerillä videoviestiä Norjaan ja lapsenlapsilleki. Joo ja kuuntelin itselleni uuden joululaulun tuolt toisaalt.

   Ihan niinku olis tekemisen puutetta? Tätä tää on, ku ekaa kertaa ollaan joulumuorin kanssa kaksistaan joulua vietetty. No kyl ilta saunoineen oli tosi kivaaki, kun ei ollu meteliä ympärillä ja sai keskittyy Neiti Marpleen.

   Suklaalevyjä ja konvehteja kaapit pullollaan, mutta ei yhtään oo vielä avattu.

  • Dr.Whoo

   Jaa jaa, vähän käy sääliksi varsinkin tota Husanderia kun ei ole kunnon ruokaa edes jouluna, vaan pitää nälissään jotain niljakasta kapakalaa nieleksiä.

   Meilläkin tosin oli vähän aneeminen joulupöytä tällä kertaa. Vain uunilohta anjoviksella, uunikalkkunaa, lämminsavukalkkunaa, imellettyä perunalaatikkoa, bataattilaatikkoa, uuniperunoita ynnä muita uunijuureksia, kolmea lajia silliä, korppukinkkua, maksapateeta, neljää lajia gourmee juustoa...ym. Röyh.

   Ps. taidan arvata ken tuon viestin "palautuksen" teki.

   • edson

    Viestin palautus ?

    No hällä välii, mut osoittaakos se kuiteski jonkinlaista salarakkautta?


  • edson
  • edson

   Lunttasin kapakalan reseptin

   Tässä tulee yksi resepti joka on kulkenut suvussa jo vuosisatoja.

   Ota kapakala.

   Liota sitä kylmässä vedessä 6 vrk.

   Pistä kapakala korkeaan astiaan ja lisää vettä niin että se peittyy kunnolla.

   Ota sauvasekoitin ja sekoita kapakala tasaiseksi massaksi.

   Lisää pullollinen pöytäviinaa.

   Tarjoile alkudrinkkinä korkeasta lasista.

   Koristeeksi puolikas mansikka.

   Takaan että vieraat muistavat drinkin vielä vuosikymmenten kuluttua!

   • edson

    Joku ehdotti, että mansikan voi poistaa. Joku taas kysyi, että onko tuon nauttiminen itsemurha vai tappo.

    Joku ehdotti hyväksi vapunpäivän avaukseksi

    Minä taas ehdotan ehdottomasti jouluruuaksi, kun kunnolla liottaa, niin valmistuu suunnilleen riisipuuron tahtiin.

    Kehunpa vielä meittin joulumuoria, meinaan että joululimppukin onnistui. Illalla vetelin yhen limpun ihan ite, joka toiseen siivuun suolalohta, joka toiseen kinkkua ja taas vain röyhtäys päälle.


   • Dr.Whoo

    Hyvä kapakala resepti. Toimii kyllä hyvin vain jos muistaa jättää kapakalan likoamaan sinne veteen vuodenvaihteen yli, ja nauttia tehojuoma sellaisenaan mansikalla on the rocks.


  • Husiainen

   Huh, olipa taas touhukas päivä ja ylös korppien aikaan aamuhämärissä. No tulihan vierailtua muusikon luona ja vähän muuallakin. Melkein meni niin, että pimeässä lähti ja pimeässä palasi.

   Meikäläisen kapakalajoulu on siis ollut hyvin katolinen verrattuna Länsirannikon kartanopöytään tai Keskisuomalaiseen pehtoorin pöytään mikä notkuu omilla tiluksilla ammutuista peuroista ja fasaaneista

   Se on totta että sitä kapakalaa saa pitkään liottaa ellei todella käytä koivuntuhkaa ja sen lipeää apuna jollin siitä tulee lipeäkalaa

   Tuon kapakalatotin juomisen jättäisin kyllä kokeneemmille. Ammattimaisille myrkyn keittäjille.

   Ajelin ihan mielenkiinnosta tarkistamaan Kaaren Prismankin ja kyllä siellä oli yllättävän paljon ihmisiä. Itse en kuitenkaan mitään ostanut.

  • Husiainen

   Kun tässä "tylsä"ilta etenee ilman tapahtumia missään niin täytyy kuitenkin kysyä Pehtoorilta se Keskihämeen eli Päijäthämeen lumitilanne. Onko Zetorille ollut tilausta.
   Ja onko kuusi vielä palamatta?
   Varsinaissuomesta en utele kun sinne julistettiin Joulurauhakin

  • edson

   Nämä tylsät illat, jaa-a.

   Huomenna julmetun valmetti sitten töihin. Tänään joulumuori rikkoi yleisiä lakeja ja meni ulos kolahommiin, minä nuhtelin ja sanoin, ettei se sovi näin joulupäivänä. Vai oliko se kiirastortai, ku ei sovi? Noita tietäs, mut ei kerro.

   Kuusi palaa vasta juhannuksena. Ja ei oo kaatunutkaan, kun ei ympärillä ole tanssittu edes huolelisesti Nisse polkkaa https://www.youtube.com/watch?v=Ask4LXZ-B-w

  • Peuranganporopoijjaat

   Sen verran on kuitenkin Turkkusen Välimäelle kerrottava vaikka menis "peistauksena", että söin sen 8 tunnin riisipuuron kaksi viimeistä lautasellista ceylonin luomukanelilla ja raaka ruokosokerilla ripoteltuna. Ei lainkka voita. Noi8nkin se kyllä luisti vastustelematta rööristä alas. Melkkei ku elävä nahkiainen tai osteri. Buon appetito.

   Olen vaatimattomine ruokineni kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän jouluun, sillä ekä kerran kaikki nuo "katoliset" sapuskat onnistuivat nappiin. Sen muistaa hamaan tappiin.
   Se oli niin hyvä kokemus, että sitä parempi olisi ehkä ollut vain käydä vohkimassa peuran peräpaistin siivu pehtoorin muhkeasta joulupöydästä.

  • edson

   Enpä tiijä ... tai tiijän, mentävä on. 20cm.

   Enpä tiijä ... tai tiijän ku käyn mittaamassa. 1/3 kinkusta menny.

   Mikä tekee ruoasta katolisen? En tiijä. Oisko muka se riisipuuro? Lutherilainen ruoka lienee kärsien syötävä ... hetkonen "kärsä - kärsimällä" No ainakin hiki otsalla, synnin taakka hartioilla. Pyyhitään nyt hiki pois, pelkkä synti riittää, ettei tu ahmiminen mieleen.

   100 % suklaakonvehteja jäljellä

  • edson

   Matemaattinen lasku : kesän satoi, talven satoi = ?

   Kyl mää ny niin väitän, että ei tämä lasku tasaannu kuin lopullinen vero eli mieluummin muistuttaa marginaaliveroa eli sadetta sateen päälle.

   Joo ja jos vielä ensi kesä ... tai no, ollaan onnellisia, sillä jossain kuivutaan karrelle.

  • edson

   Olen totuuden äärellä enkä oikeastaan ihmettele sitä, miksi "Varpunen jouluaamuna" on aika takuuvarmaa suomalaista. http://bot.fi/286n

   On niin paljon joulumasennustaki. Ne on oikke tutkinu että on on paljon masennusta

   No ens jouluna kaik on toisin, sit sitä saa, sit sitä saa ... koht sitä saa, koht sitä saa ... siis mitä saa ? Ajankohtainen aihe eli mitä saa kohta ja mistä?

  • Husiainen

   Se on juuri se kapakala sitä katolista jouluruokaa
   Ellen aivan väärin muista niin juuri katoliseen jouluaattoon kuulu erittäin niukka syöminen.
   Mielellään jotain kalaa ja siivu leipää.
   Ehkä se johtuu niistä kuuluisista kaloista ja leivistä! 2 kapaa ja 5 leipää eller hyr var det?

  • edson

   Roomalaiskatolinen jouluaatto varmaan muuttui silloin, kun keisareita ei enää saatu irti vessanpöntöistä. Olis ollu tietty mahollisuus suurentaa reikää.

   Tarkistin. Leiviskä = Talentti = lahjakkuus Ei hitto ainakaan leiviskä leipään viittaa, pelkkään massaan joskus. No kyl hetken tynnyriinkin leiviskä liitty, mutta se poistettiin jo Irwinin aikoina, vaikka äijä sanokin, ettei edes ämpäriin huku. Varmuuden vuoksi kuitenkin tynnyri poistettiin ja ny on hyvä, ku ei enää oo tynnyriä, pelkkiä sixpackeja ja matkalaukkuja

  • edson

   Ny minäkin huolestuin, vaik en joulusta, vaan Hesarista tai siis sen yhestä artikkelista. Eli otsikko :

   "Minulle ei löytynyt älykästä miestä, eikä heitä riitä muillekaan haluaville"

   "Se, että siittiöt eivät kohtaa yksinäisen naisen munasolua, ei ole lääketieteellinen vaan sosiaalinen ongelma."

   Minäpä autoin huolestunutta naista ja annoin yhteystietomme. No ei Hesari varmaan sitä mielipidettäni (vaikka se kommentti olikin ja totuus) julkaise jo senkin takia, että tänne tulis kohta valtava vyöry kun huomaisivat. Ei oo Hesari vapaan kilpailun puolesta meinaan.

   PS. Kerroin, että siittiöistämme perimme erikseen.

   • Asentajander

    Tässä jouluyön hakutuloksista Pehtoorille yksi mahdollisen mielenkiintoinen virtuaalimatkailuväline eli merimatkojen laskentataulukko satamien välillä:
    https://sea-distances.org/

    Siitä päätellen miten paljon Pehtoorilla näyttää olevan lapsia ja lapsenlapsia pitkin ulkomaita niin kai sitä on käyty joskus urakalla siittiöitäkin kauppaamassa :=)

    Petkele, että jouduin tässä vähän aikaa tietokoneinsinööriksi vaikken taho, kun joku asetus lipsahti päältä pois ja joku muu päälle. Piti taas tehäminuuttitolkulla turhaa työtä oikaistakseen mokoman ongelman mikä esimerkiksi esti kirjoittamisen ja muutti scrollauksenkin lähennä ja kauhista funktioksi

    En viitsinyt asiantuntija muusikoltakaan kysyä kun se olis vaan alkanut kyseleen kaikenlaisia tarpeettomia vaan nollasin asetukset ihan itse :)))))


   • edson
    Asentajander kirjoitti:

    Tässä jouluyön hakutuloksista Pehtoorille yksi mahdollisen mielenkiintoinen virtuaalimatkailuväline eli merimatkojen laskentataulukko satamien välillä:
    https://sea-distances.org/

    Siitä päätellen miten paljon Pehtoorilla näyttää olevan lapsia ja lapsenlapsia pitkin ulkomaita niin kai sitä on käyty joskus urakalla siittiöitäkin kauppaamassa :=)

    Petkele, että jouduin tässä vähän aikaa tietokoneinsinööriksi vaikken taho, kun joku asetus lipsahti päältä pois ja joku muu päälle. Piti taas tehäminuuttitolkulla turhaa työtä oikaistakseen mokoman ongelman mikä esimerkiksi esti kirjoittamisen ja muutti scrollauksenkin lähennä ja kauhista funktioksi

    En viitsinyt asiantuntija muusikoltakaan kysyä kun se olis vaan alkanut kyseleen kaikenlaisia tarpeettomia vaan nollasin asetukset ihan itse :)))))

    Kyllä maakrapu mielellään laskee merimatkoja, tanks. En oo vielä kokeillut, mutta olen jo monesti matkannut Italiasta niille saarille, siis virtuaalisesti, jee.

    Joo https://www.youtube.com/watch?v=lFiqMm6520w ja jumal'auta, kun ne lapset pääsevät näppäilemään joskus salaa, niin kuin ne onnistuu painamaan just sellasta näppäinyhistelmää, että - voi veljet sentään.

    Joo kyl Jopelta irtoo, nyt kuuntelen kuusivarkaista ... Mara tunkee sahaa takin sisään ja ...

    Tänään alkaa sit nuorten lätkämatsit, jihuu.


  • edson
  • Husiainen

   Tuosta Ari Koivusesta en tiedä, mutta minua huolestuttaa ne turkkulaiset:

   "Poliisia pakeneva kuski kaahasi lähes 130 kilometriä tunnissa Turussa – pakomatka päättyi Gregorius IX:n tien ja Paavinkadun risteykseen"
   "

   Siinä tän päivän Turku uutisia, ettei vaan olis joku jolla on paljon hevosvoimia.......

  • Normaaliajassa-der

   Ny on käyny nii, että meni koko joulu ahtaessa ihteensä lipeäkalaa pippurikastikkeessa, haudutettua riisipuuroa jälkiruuaksi, Välillä vai sekametelikeittoa, lähes puuron paksuista ja sitteen pelkkää perunamuusia lopuilla pippurikastikkeilla.
   Kaiikki varsinaiset herkut "mukaanlugien Beluga caviaari, osterit ja paahdetut nahkiaiset" ovat vielä jääkaapisssa koskematta. Puhumattakaan nyt lanttulaatikosta, graavilohista ja Abban ruohosipuli-tilli sillistä
   Tuli siis joulusta ihan Hurstin joulu kulinaarisesti. No jäipähän mäjäytettävää uuden vuoden fiestaan.
   ps. jos ette paljasta kellekään niin kerron salaisuuden. Ei se Beluga kaviaari ihan niin ollutkaan, mutta Cavi-Artin merilevä kaviaaria. No hitto, kaviaari mikä kaviaaria!
   Nahkiaistakaan ei ole nähty kuin kalakirjoissa kuvina. Abba oli ainoa mikä oli totta.
   Niin ja tietysti se lipeäkala ja puuro ovat totta.
   Teidän ruokajuttunne uskon kyllä kokonaan!
   Persiinlahtikin jouluvaikeni ja varmaan osin siksi että eivät saaneet sitä yhtä haluttua urakkaa, missä olisivat lausuntokonsulttia kaivanneet ja siten minua vaivanneet

  • Husis
  • edson

   APUVA ! ! !

   Husanderi on valehdellu. Tääl ollaan kuolattu ja äijä viettäny hurstilaista jouluu. Kuhan tulee pääsiäinen tai aprillipävä, ni kosto elää, sano.

   Voiko elää ilman Ylen ohjeistuksia? Voi. No jos kolme on saanu älykännystään ähkyn, niin voi voi sentään. Jos vaihtoivat vanhaan, niin eivät tiijä, että nuoressa vara parempi. No veivatkoot lankapuhelimiaan tai jutelkoot keskusneitosen kanssa, että minne yhistää ja kuka maksaa.

   Joo ja pitäs unohtaa kuulemma ristikoiden täyttökin ja mennä ulos. Pitää siis pitää aivot nuorena. Kun sitte menee ulos, ni pitää muistaa olla liukastumatta, sillä aina on vaara, jotta aivot saavat aivotärähdyksen ja sillon ei auta, vaik aivot olis nuoret.

   Joo ja vaik elämme digiaikaa, niin vanhojen esineiden hypistely ja niiden lumo - aaah. Ja elämä on muuttunut katoavaiseksi verkkoon siirryttyään. Tässä ei tarkoiteta kalastukseen tarkoitettua verkkoa.

   Hitto, ois pitäny säästää neppisautot ja nallipyssyt ja hypistellä ny niitä, niin elämä ei tuntus katoavaiselta.

  • Husis

   Se on kuulkaas Pehtoorit ja Varsinais Suomen Trumpit asia niin, että joulu on ohi, jos ette vielä huomanneet, mutta nyt vasta juhlat alkoivat.
   Harmittaa vaan, että heti juhlien alkuun oli syötävä kuivahtaneita joulutorttuja. Onneksi sain nekin luonnollisen poistamon hoiviin.

   Sitten olen palauttanut paikoilleen sen vanhan Asuksen kiipparin. Sen joka tekee niitä virheitä, joita Itämaiden poliisi kaukoputkella vaanii. Jos ette tiedä niin elektroniikkaa voi hyvinkin pestä vedellä. Makealla ja pehmeällä vedellä joka ei jätä johtavia mineraalikerrostumia. Tämän pesin pullamurusista puhtaaksi ihan hyväpaineiselle ja terävällä kylppärisuihkulla ihan kunnolla suihkimalla. Ja kas, parin päivän pystyasennossa kuivumisen jälkeen se on taas täydessä iskussa. Eli jos pesette elektroniikkaa niin puhtaalla vedellä jossa on mielellään vain tippa Fairyä mukan sitomassa jäännösmineraalit. Yleensä Suomen vesi on varsin pehmeää paitsi mitä nyt Porvoon seudulla varsin kovahkoa.
   Kovempi vesi olisi kyllä terveellisempää sekä juotavana että ruoan laitossa.

   Nyt vaan minä ja Pehtoori seuraavan vuoden ajan etsimään noin 1 litrasia automaattidieseleitä jotka kuluttaisi keskikulutuksena alle 4 l/100 km, v. 2018 maaliskuun 12 päivään mennessä sellainen pitäis löytyä. Tätä ranskan vanhusta ei katsasteta kuin todellisessa hätätilassa enää. Remonttejakin varmaan joutuisi seuraavalla kerralla tekemään. Ainakin huoltamaan.
   Lännen raharuhtinaalle en tätä kysymystä osoita kun hän on sen verran äveriäs ettei tarvihe dieselin tai pentsoonin kulutusta pohtia. Veikkaasin että häl on kiikarissa jo Bugatti Veyron Diesel tai vastaava ;)

  • Husander

   Tässä nimenomaan Pehtoorille ajatusmalleja nomadisesta elämänmahdollisuudesta ja elämisen ajatuksen vapaudesta.
   Se Ecoperävaunu oli erittäin mukavan tuntuinen.
   https://www.youtube.com/watch?v=XMn2h_wM5hc&list=PL1258404066E4FBEB
   Mieltään voi kyllä monin muinkin tavoin vapauttaa. Ei muuta kuin harjoittelemaan. Silmät kiinni ja antaa ajatuksen liitää, Onnellinen on kellä ajatusta on!

  • Husiainen
  • edson

   Nomadic homes - se vetten päällä, jee, ja aika rauhoittavaa musiikkiakin.

   No ni, arjelta ei tunnu vieläkään. Jouluaika on venyvää aikaa. Joillakin alkaa kuun alusta ja päättyy pitkälle uuteen vuoteen.

   No, https://yle.fi/uutiset/3-9990743 , "ilmeisesti seuraat uutisia..."

  • AthosPorhosjaKathos

   Huomaa kyllä missä minä seuraan uutisia, sillä kaikki ulkomaita koskevat uutiset menivät heti arvaamatta oikein ja kotimaisissa tuli arvausvihreitä joitakin.

   Terveisiä Puistokaupunginosasta kolmen vanhan merikapteenin vuoden viimeisestä kokouksesta. Kaikki yhtä huonosti kuin ennenkin siteeratakseni Porhoksen ilmaisuja.

   Varsinaissuomen Porhoksella sitä vasta kiireet ajat onkin. On tehtävä inventaaria ja viimeisteltävä kirjanpito, jotta saa selville miten suuren kassakaapin tarvitsee käteisvoitoille

  • Husander

   Täällä Kalliolla tai Kalliossa ei ole pahemmin lumikinoksia eikä kaatunrita puita kun eihän täällä muutaman lehmuksen ja pihavaahteran lisäksi monia puita olekaan. No on tossa takapihalla melekonen hevoiskastanja. Puistolassa kyllä vaikka lumet oli sulamassa näkyi melekoisia männynpksia pudonmneen painavasta lumilastista. Ihan semmosia miun ranteen paksusia eli tukin paksusia Varsinais Suomessa.
   Ei tässä luonnollisesti mitään asia ollut muuta kuin todeta että olen niitä harvoja joilla netti pelaa ja ei ole lumihankeen hautautunut.
   Pehtoorillakin lie mennyt koko päivä polkuja Zetorilla kolatessa. Muusikollekin olen intiaanimusiikkia ja runohuumoria toimittanut. Vaikuttaa siltä että vielä pitää opettaa sitä huumorintajua. Ei auta vaik on karjalainen isä, jos on pohojalaane äitee.

  • Husander

   Jaha, se olen siis minä Kathos taas yksin työvuorossa eli yövuorossa. Athos Zetorista unta näkee ja lunta ajaa. Porthos voittojaan yrittää kassakaappiinsa tunkea.

  • edson

   Kathos piru, hää se päivystää, ei unia nää.

   Ne ei ne päiväunet vastaa kunnon yön kauhu-unia.

   Eilinen menikin ensin Kekkosen kanssa ja jäi vielä tällekin päivälle. Oon tykänny sarjasta. Ensteks tuli mieleen, että Kekkonen oli lahjakas tyyppi.

   • edson

    Tuosta unesta

    Jo oli pitkä juttu Hesarissa ja linkkejä moneen muuhunkin juttuun. Yksi väliotsikko jotenkin näin : moni kärsii tietämättään.

    Pitäsköhän nyt sitten ottaa selvää ja sitten kärsiä tiedollisesti. Voi voi, ainakin kolmivuorotyöntekijöitä, älkää lukeko, vaan kärsikää tietämättänne.

    Unettavia juttuja http://bot.fi/28cc


  • Husander

   Petkele, ei näy valoa edelleenkään vaikka on melkein auringon laen kellonaika.
   Sen erityisen hyvin muistan Kekkosesta että ennen vuoden 56 vaaleja jopa me pikkupojat lauleskeltiin: Hei mambo, tehdäänkö Kekkosesta luuranko.........

   ikuisempana, siis hyvin paljon aikuisempanaKekkosta on alkanut ymmärtämään paremmin, eikä näe hänt' pihtaana malaisliitto tyrannina vaan ajan johtajana, joka taitavasti käytti kaikki mahdolliset nuolemiskeinot pitääkseen kansan vapaana ja itsenäisenä. Hänen talou-ja teollisuuspolitiikkansa itse asiassa synnytti meille merkittävän teollisen maailman, minkä sittemmin eräät ylen ahneet ovat pilkkoneet ja myyneet pilahinnalla kavereilleen ja ulkolaisille

  • Husiainen

   Minua kyllä hyvin nukuttaa, mutta ilmeisen väärään aikaan!

  • Husis

   Pit'nee vielä joskus kokeilla niin, että silloin kuin luonnollisesti nukuttaa antaisi vaan mennä eikä sinnitellä puolihorteessa. Sitten hyppiä ylös kun on sen kellon mukaan nukkunut.

   • edson

    Koko elämäni olen, siis silloin, kun se on ollut mahdollista, nukkunut milloin nukuttaa.

    Viime yönäkin nousin 3:00 ja avasin telkun ja katselin hetken taltiointia. No keskellä yötä sentään pelkkää helppoa ohjelmaa, siis vaikka jännitysfilmiä.

    Tänään nousin 10:20 ja otsikot uutisista ja nyt kolmas kuppi kaffetta eikä ennen iltapäivää varmaan suuhun kuin korkeintaan mandariini. Eli aika monet vuodet, jopa vuosikymmenet olen elänyt kaikkea terveellistä elintapaa vastaan. Vain niiku tuntuu hyvältä ja tähän kuulu aikoinaan myös ajanjakso, milloin kokeilin askeettista, joku voisi jopa sanoa, että terveellistä ruokavaliota eikä sekään tuntunut pahalta.


  • edson

   Yks asia minuu Kekkosen tarinassa lämmitti erityisesti.

   Kekkonen ei edes lukenut Vennamon tekstejä. Eikä kyl olis lukennu Soininkaan tekstejä. Viisas mies.

  • Husiainen

   Kokeilenpa juuri nyt saanko vaivuttua uneen ja nähdä vaikka unta Porhoksesta lapioimassa bitcoineja Rahalaariinsa!

  • edson

   Kekkosen jälkeen onkin hyvä siirtyä vaikka bitcoineihin. Kyl ois meinaan varmaan seurattava kiinteämmin ainakin valuuttakursseja.

   Kysyivät viime jaksossa Kekkoselta kuvitteelisesti, että pitäisikö liittyä Natoon. Ihme juttu joo, ikään kuin Kekkoselta vaadittaisi elämistä kaksataavuotiaaksi. Ainoo, mikä mulle tulee noista kysymyksistä mieleen, että kyllä suomalainen haluu edelleen yksinvaltiasta ohjailemaan.

   Aika aikaansa kutakin, mutta lahjakas "sutki isänmaallinen" riittää minulle Kekkosen ajan kuvaksi henkilöstä nimeltä Kekkonen, ei mitään järkee kysyy, mitä Kekkonen nyt tekisi.

   Jos haluaisin lukea Kekkosesta tehtyjä kirjoja, niin Juhani Suomen selvästi mieluummin kuin Rautkallion.

  • Husis

   No eipä kauaa jaksanut koisia. Siiytäkin suurin osa meni kuunnellessa Paul Mauriatin pliisua musiikkia. Tosin on mainostettava, että jopa pliisu muzak kuulosta hyvältä kun on konserttiämyrit sarjoitettuna. Korkeat soittimet kilahtavat heleästi, matalat murahtelevat kuin biisonit.

   Kekkosesta ei vielä minun ikäinen viitsi paljon lueskella tai katsella kun eli koko äijän pääkauden täysin havaintokykyisenä

  • Husis
  • Husis

   Nyt on ohjelmissa vain jouluvarastojen tyhjentämistä lopuista erkuista kuten siitä "Caviartista". Onneksi ei tullut toivottoman yliostettua tänä vuonna vaan voi jopa paistaa perunoita ja keittää maccarooneytä ja wok wihanneksia ja sejottaa niitä Liidelin valmiskastikkeita joista se pippurikastike osoittautui super herkuksi

  • edson

   Kun suurensin, niin het löyty.

   Soinilla taas huuli paksuna. Kuulemma tuplaavat vaaleissa kannatuksen, yhdestä kahteen rosenttiin. Vaalivoittajana pääsee Soini taas hölöttämään, että kyllä
   "kansa" tietää.

   Toisaalta hyvä mittari kansan dorkan kansanosan koosta, oli tulos mikä vain. Jos 2%, niin 1/3 "kansasta" koisaa. Ei kait noita nyt muihin puolueisiin huolittas.

   Jee tänään ulkojääkiekkoa.

   • Husis

    Mie en enää niin tiiviisti seuraa mitä nää nuoret miehet kuten Soinit etc. touhuilee. Luulen jo omalta osaltani tarpeeksi kommentoineeni niille satinkutia HS nimimerkeillä,
    Miekii olin jo aika "vanha" ennenku Soini oli ees syntyntkää.
    No teil "nuoril" miehil on vielä noita "kiihkeitä" Aathoksia!
    Mie oon nykysin enemmän keskittynyt Trumpin ja Conwayn murjomiseen.
    Niin idioottia eli aidosti ilkeämielistä idioottia kuin Trump en muista Elinaikanani tunnistaneeni. No Josip kuoli vasta 53 joten hää hääräs miun elinaikan. Aatukin muutaman kuukauden vielä. Tää Trump miusta on haluamassaan ilkeydessä ja julmuudessa niitten luokkaa. Onneksi ei vaan pääse toteuttamaan sitä samalla tavalla


  • Husis

   Olen yrittänyt saada muusikko räppäämään, mutta väittää ettei hänen kolossaan räpätä.
   Räpätäänkö Pehmoisissa yhtään?

  • Husis

   Kun tutkiskelen tuota sadetutkaa niin näkyy pyyhkivän siitä melkein Pehmoisten päältä tai vierestä. Mahtaakos siellä Pehmoisissa päästä enää Huamnna Zetorillakaan ihmisten ilimoille vai onko nietokseen hautautuneena jäätävä talvea pitämään ja vara ravintoja kuluttamaann?

  • Husis

   Tässä Pehtoorille tarinaa unesta:

   "”Lopeta torkutus” – Univaje syö miljardeja ja aiheuttaa flunssaa sekä ylipainoa
   Jaa artikkeli:
   Facebook86TwitterWhatsApp
   Uusi Suomi
   Luotu: 28.12.2017 08:21"

   Onkos jo ylipainoa näkynyt Pehmoisissa, häh ? :)
   Flunssa ei minua vaivaa sillä kävinkin jo lokakuun alussa hakemassa Pörriäisestä Vaxigrip Tetran missä oli vasta aine myös tälle nyt tulleelle B Yamagata flunssatyypille mitä ei ollut julkisen rokotteessa, siis THL arvaus rokotteessa.

   Porhokselta en tuosta univajeesta mitään kysy, sillä hän taatusti nukkuu hyvin nyt tilinpäätöksen tehtyään ja voitot kassahuoneeseensa lapioituaan!

  • Huneton

   Nyt tuli taas kuunneltua muzakkaa ympäri maailman tuntitolkulla, mutta ajankohdasta johtuen AKG kuulokkeilla. Tänään valitut palata sitten ämyreillä.
   Onpahan jotain työtä ennen unen saapumista vaikkei siitä edelleenkään ole näköäkään

  • Dr.Whoo

   En mikään hyvä nukkuja ole minäkään, harvoin yli 5-6 tuntia tule nukuttua. Jää sitten enemmän aikaa tienata rahaa. Tänäkin vuonna sitä on tullut sen verran, että satasta pienempää en käytä edes vessapaperina.

   Mutta asiasta toiseen, niin nyt jo pitemmän aikaa on tää saitti toiminut niin kehnosti, että puhelimella on liian vaivalloista osallistua pitkiin ketjuihin. Tietsikalla tää jotenkin toimii, mutta minähän en juuri tietokonetta vapaalla ollessani käytä. Jotenka siis vast'edes osallistun vain alle sadan viestin ketjuihin.

   Siispä toivotan hyvää jatkoa uuden ketjun alkuun saakka.

  • Husiainen

   Ärgh, pirusti joudumme minä ja Stetson kirjoittamaan päästäksemme uuden alkuun.
   Toisaalta onhan meillä aikaa, mikä ei kesken lopu paitsi sitten kun loppuu.
   Enpä ole kertaakaan puhelimella koettanut kirjoittaa joten en tiedä tuosta avautumisongelmasta. Olen toki havainnut siitä havaintoja muiltakin.

  • edson

   Vai että puhelimella se whoo tänne kirjoittelee

   Taisin kerran kokeilla huvikseni viime kesänä matkalta, mutta vaikka kuinka hyvin nämä sivut toimisivat, niin enpä jaksaisi vieritellä ja vieritellä.

   Jos nukkumalla oikein saan ylipainon pois, niin sittenhän ollaan löydetty vallan mukava dieetti. Jos vielä kunnon unet vastaisivat kunnon lenkkiä, niin lähtisin het nukkumaan.

   THL. Mikä ohjaa tuon firman rokotevalikointia? Kuinka Pörriäinen voi aavistaa muutokset viruksissa? Täytyypä lukea. En nyt kyllä terkkarissa rokotetta ottanutkaan.

   Jumankaut whoo, läppäri esiin. Ainakin silloin tällöin.

  • Husander

   Mitäs mieltä olet Edsolvent, jatkammeko pikkuhiljaa kirjoittelua kahden miehen voimin vai siirrymmekö mekin kokonaan muualle muina nimimerkkeinä kirjoittamaan kun Dr, Porhos ei tähän hitaasti avautuvaan ketjun suurimpaan osaan sitten osallistuisi.
   Minulta kyllä piisaa kirjoitusta siitäkin huolimatta, että jo kirjoitan muualla parisen kymmentä kommenttia päivässä. Kirjoittaminenhan on eläkeläisen ajanviete. Ainakin sellaisen jolla kirjoitusta syntyy ja ajatus kattaa laajan kirjon.
   Minusta olisi mukavaa että täällä olisi tällainen kirjoitusmahdollisuus olemassa. Mahdollisuutta siirtyä toiselle ketjulle ei kuitenkaan ole. Siellä kun käy niin kuin metsästyskoiralle susien joukossa.
   Kerro mielipiteesi niin arvioidaan jatkammeko näin vaiko ei!

  • Dr.Whoo

   Tosissanneko ette tiedä miten kyseinen ongelma ratkeaa?

   • Husis

    En minä ainakaan nopeasti keksi muuta kuin avata uuden ketjun kohta 100 täytyttyä, mutta se ei ensimmäisenä tulisi mieleen sekään kun on jotenkin jumiutunut tähän 500 kiertoon. Tosin uusiutahan aina voi!


   • Dr.Whoo
    Husis kirjoitti:

    En minä ainakaan nopeasti keksi muuta kuin avata uuden ketjun kohta 100 täytyttyä, mutta se ei ensimmäisenä tulisi mieleen sekään kun on jotenkin jumiutunut tähän 500 kiertoon. Tosin uusiutahan aina voi!

    Niin, olen ennenkin huomannut saman päähäpinttymän monilla: Ketju on pakko kirjoittaa täyteen ennen kuin uuden, paljon paremmin toimivan voi aloittaa. Miksi? Ehkä se on jostain korkeammalta taholta tullut määräys? Vai lieneekö siihen jokin muu syy.

    Näin ollen jatkanette kahdestaan.


  • Husis

   Ehkä Stetson keksii tavan kunhan pääsee kinoksesta koneelleen

  • edson

   Seuraavat kinokset tulevat vasta uudenvuoden päivänä.

   Voidaanhan kokeilla sitä sadan viestin ketjua. Eli eiku toimeksi. Samalla taidan iteki kokeilla puhelinta. Tai sit en, sillä vaikka omistan pienet ja sorjat sormet, niin kyllä se on viestin näpyttely hankalaa puhelimella, ainakin minulle.

  • Husis

   Eli pistätkö uuden ketjun alulle, kun näyttää olevan ymmärrys siitä, että 100-150 kirjoituksen ketju pelaa puhelimella kaikille nopeammin. On se muuten nopeampi pöytäkoneellakin, vaikka se ei juurikaan haittaa jos on näin nopea kone kuin minulla on,
   ?

   Minä olen aloitellut niitä ketjuja joten ihan hyvin voi Stetson avata pikatuuban

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pelastusalan pimeä puoli: machokulttuuria ja seksuaalista häirintää

   Ohhoh. Kiinnostava ja todella hämmentävä artikkeli pelastuslaitosten ja ensihoidon meiningistä. Hyvä että näistä asioista puhutaan, muuten ei mikään i
   Maailman menoa
   276
   3318
  2. Sofia pääsi rakkaansa luo

   Matkustaa business luokassa. Mahtaa Sofian mollaajat olla kateellisia😄
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   1716
  3. Stefu mahtavalla lomalla.

   Hyvää ruokaa ja lämmintä. Kyllä nyt kelpaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   1407
  4. Miksei Suomesta viedä juuri mitään elintarvikkeita?

   Ihmettelee Madventures Rantala Hesarin kolumnissaan. On tehnyt sellaisen havainnon, että maailmalla törmää jatkuvasti pohjoismaisiin ruokiin, muttei s
   Maailman menoa
   278
   1387
  5. Kaisa Mäkäräinen antoi erikoistehtävän Jarkko-rakkaalle: "Ethän sä voi sitä asetta jättää..."

   Kaisa Mäkäräinen kutsuu Maria Veitolan Joensuun kaupungilta saadulle tontille rakennettuun upeaan hirsitaloon Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Muk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1021
  6. Mistä se korona oikein tuli?

   Näin entisenä lappajärveläisenä ihmettelen mistä se korona noin rajusti levisi. Oliko jokin tapahtuma vai mikä?
   Lappajärvi
   94
   927
  7. PS edustaja luetteli rikollisten nimiä, Ahmed, Ali, Mohammed

   https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008359206.html Suvakit taas suuttui kun joku kertoi faktan ja totuuden. Häpeällistä että jotkut haluavat pe
   Maailman menoa
   236
   909
  8. Se on niin

   Että sä et anna kenenkään rakastaa sua. Tai ehkä annat, hitostako mä tiedän. Tai ehkä tiedän, koska tuntuu että tunnen sut hyvin. En välttämättä, mutt
   Ikävä
   64
   875
  9. Valtamedia valehtelee!

   Lokakuu 2021 Työskentelen sairaanhoitajana isossa sairaalassa. Koronaa on viimeisen 1.5 vuoden aikana esiintynyt osastollamme ja muilla osastoilla. T
   Maailman menoa
   206
   686
  10. Kumpi uskaltaa kertoa

   Ensin että rakastaa. Kun olet seurustellut jonkin aikaa vaikka 3 kuukautta niin kumpi sanoo ensin että rakastan sinua?
   Sinkut
   155
   685
  Aihe