Yksi Suomen Viikkolehden artikkeli

Hei!

Linkitän SVL:n kirjoitukseni. Mikäli toivomme että lehden taso nousisi entisestään, tilaamalla voi mahdollistaa asiaa. Toinen mahdollisuus vaikuttaa on kirjoittaa sinne. Oma kokemukseni Suomen Viikkolehden toimituksesta on ollut positiivinen. Jaan linkin jälkeen artikkelin sisällön myös niille, jotka eivät tilaa lehteä.

http://svl.fi/evankeliumi-taistelu-on-voitettu/

Evankeliumi: Taistelu on voitettu

Evankeliumi tarkoittaa hyvää sanomaa siitä, että jotain todella hyvää ja tärkeää on tapahtunut. Vanhassa testamentissa hyvä uutinen tarkoitti yleensä voittoa taistelusta. Roomalaisessa maailmassa sanaa käytettiin muun muassa hallitsijan syntymisen ja valtaan astumisen yhteydessä.

Uusi testamentti julistaa, että meille on syntynyt Kuningas, jolla on valta. Odotus on päättynyt. Herra on tullut Siioniin. Vankeuden aika on ohi. On koittanut riemuvuosi, jolloin velat annetaan anteeksi, taakat otetaan pois ja orjat päästetään vapauteen. On tullut aika iloita. Kristus on voittanut taistelun.

Terve suhde

Hyvän sanoman tuoja julistaa Jumalan rauhaa. Heprean sana shalom pitää sisällään turvallisuuden, menestyksen, tyytyväisyyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Kyseessä on rauha Jumalan, itsemme ja lähimmäistemme kanssa — terve suhde taivaaseen, omaan sisimpään ja toisiin ihmisiin.

Hyvä sanoma koskee Jumalan valtakunnan, eli Jumalan kuninkaallisen hallintavallan, esiinmurtautumista. Jumalan voiman vaikutuksesta sairaita paranee, kuolleita herää ja pahan voimia karkotetaan. Tämä ennakoi aikaa, jolloin kaikki sairaat parantuvat, koittaa yleinen ylösnousemus ja pahan vallat lyödään lopullisesti.

Puhdas evankeliumi

Evankeliumin julistuksen sisältö on julistajan motiivejakin tärkeämpi asia. Julistuksen sisältö täytyy varjella puhtaana. Evankeliumi on julistusta Jeesuksen kärsimyksistä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Jumala on toteuttanut Kristuksen persoonassa ja työssä ratkaisevan pelastustapahtuman.

Evankeliumi on pelastava sana Jumalalta. Kyse on voimallisesta ja uuttaluovasta sovituksen julistuksesta. Jumala on tehnyt sovinnon Pojassaan. Hän kutsuu meitä kääntymään puoleensa ja suostumaan armahdettaviksi ja ottamaan uskon kautta vastaan syntiemme anteeksiantamuksen. Armon vastaanottamisen myötä saamme käydä sisälle Jumalan valtakuntaan ja voimaksemme Pyhän Hengen lahjan.

Valtakunnan arvot

Pyhä Henki vaikuttaa meissä muutosta parempaan, mutta elämänmuutos ei ole pelastuksen ehto, vaan pelastuksen seuraus. Pelastuksen perusta on Jeesus Kristus ja hänen täytetty työnsä. Evankeliumi haastaa meitä kasvamaan kohti Jumalan valtakunnan arvoja, vaikka prosessi jää meillä tässä ajassa kesken. Vasta perillä olemme täysin pyhiä ja puhtaita.

Evankeliumi on hulluutta maailmalle, mutta kuitenkin se on saanut ja saa edelleen aikaan hyviä asioita. Evankeliumin vastaanottaminen ja siitä eläminen vaikuttaa kristillisiä hyveitä, uskoa, toivoa ja rakkautta. Evankeliumi antaa meille terveitä arvoja ja muuttaa yksilöiden, yhteisöjen ja kansojen historiaa.

Varma toivo

Evankeliumi ei rajoitu vain tähän aikaan. Jumala on valmistanut lopullisen kodin Kristuksen seuraajille. Se on päämäärä, jota kohti olemme pyhiinvaelluksella. Meillä kristityillä on varma toivo uudesta kauniimmasta maailmasta. Me Jeesuksen seuraajat saamme elää siellä ikuisesti.

Juha Mikkonen
seurakuntapastori, Viitasaaren vapaaseurakunta

11

1323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äläarvosteleomaa

      Tähän sopinee uuden Suomen Viikkolehden pääkirjoitus (50/2017)
      'Sinun ei tarvitse koetella kaikkea.'

      'Mitä seurakunnan sitten tulee koetella? Ihanko kaikkea mitä maailmassa tapahtuu? Toisten seurakuntien opillista puhtauttako? Ei tietenkään! Seurakunta voi yhteisönä koetella ainoastaan sitä opetusta ja hengellisyyttä, jota sen omassa toiminnassa esiintyy.'

      Ei tuo ole luvallista ainakaan minun seurakunnassani! Meidän seurakunnasta heitetään armotta pihalle eli käsketään lähteä ja ilmoitetaan 'porukoille', että arvostelijan puheita ei pidä kuunnella. Seurakunnan Johtaja opetti amerikkalaisesta kirjasta ja toisestakin ja jotkut onnettomat menivät arvostelemaan noita kirjoja - amerikkalaisten kirjoittamia kirjoja - heti tuli lähtöpassi. He olivat innokkaita ja alttiita Jeesuksen omia ja seuraajia, mutta ulos käskettiin lähtemään ..
      Tottakai he silloin myös lähtivät .. kai sitä lähtee, kun seurakunnan Johtaja käskee lähteä .. Kristukselta ei mitään silloin Johtaja kysele! Johtaja johtaa ..

      Eikö Suomen Viikkolehden toimituksessa tiedetä, ettei oman seurakunnan julistusta saa koskaan arvostella, jos haluaa pysyä seurakunnassa ..

      En ilkeä panna paikkakunnan nimeä tähän .. en ilkeä.. enkä itseänikään, koska tämän kirjoituksen takia minullekin tulisi heti lähtöpassit seurakunnasta .. tällasia ei saa kirjoitella.

      Niitä ei voi edes käsitellä mitenkään seurakunnassa - ei mitenkään - koska kaikki painetaan 'luottamuksellisuuden maton alle', niin ettei niitä voi käsitellä. Murheissaan ulosajetut sitten purkavat tuntojaan jollekin luetetulleen, mutta minkäs teet - et mitään näille mahda.

      Siitä olen kiitollinen, että nuo ulosajetut ovat uskonsa säilyttäneet ja ovat ahkerassa evankeliumin työssä edelleen, vaikka nyt toisissa seurakunnissa, josta ei heitetä Kristuksen omia ulos.

      Pitää kirjoittaa 'kaikki on niin ihanaa ja hyvää meidän seurakunnassa' .. muuta ei saa kirjoittaa eikä sanoa.

      Ehkäpä silloin monille tulee sitten houkutus arvostella jotain muita tahoja, kun oman seurakunnan toimintaa ei saa arvostella eikä arvioida ..

      Suomen Viikkolehden pääkirjoitus varoittaa juuri tällaisesta 'mörköjahdista' ..

      Ei näitä asioita edes Suomen Vapaakirkon johdossa oteta käsittelyyn - ei oteta - ei ehkä ole rohkeutta sielläkään siihen.

      Nyt tietysti herää kysymys: mitä varten minä siellä olen, kun monet ovat lähteneet kaikessa hiljaisuudessa mitään arvostelematta ja sanomatta; käyvät vain muualla ruokailemassa ja työssä palvelemassa Herraa, mutta ei lähteneistä lukua pidetä ..

      Johtaja on innoissaan, seurakunta menee kuulemma eteenpäin ...

      Minkähän leiman minä saan? katkera, kylmällä paikalla oleva, vinoon mennyt, rakkautensa menettänyt .. saas nähdä.

    • Publikaanius

      Tommi-poika on ulkona kuin lumiukko kirjoituksineen. Kaikkihan nimenomaan pitää arvostella Raamatun mittarilla ja mittapuun mukaan. Mutta näinhän on "Vapiksessa" käynyt, että sitä on johtajat eksytetyt ja eksyneet ensin. Kuinka voi sokea sokeaa ohjata, kun itsekin on hukassa. Tätä se torontolaisuus on teettänyt, kun johtajat "hyppää tie mustalla kuralla" milloin intiaanien maassa, ja milloin Robin Hoodin maisemissa "loitsuja" oppimassa

      • Tämäkinvielä2

        Näin Vapaakirkon valtaapitävät mitätöivät ihmisten mielipiteitä ja ilmaisuvapautta. Se käy kätevästi ikiomassa lehdessä. He arvostelevat uskovia, vapaakirkollisia, jotka ovat varmasti aidosti huolissaan esimerkiksi nauruherätyksestä alkaneesta touhusta. Vapaakirkossa ylin valta kuuluisi olla seurakunnilla. Nykyisin se on hallituksella ja kirkkokunnanjohtajalla. Valta sokaisee. Silloin alkaa salaisesti halveksia "alempiaan" ja eri tavalla ajattelevia. Vapaakirkon johtoporukka onkin toinen toistaan ruokkiva kopla, joka näyttää elävän hyvin kaukana tavallisten seurakuntalaisten elämästä. Tätä osoittaa esim Tommi Koivusen vaatimus kieltää sananvapaus, joka on länsimaisen demokratian perusoikeus. Ihmisten syyttelyn sijaan tulisi pitää sellainen johtajapalaveri, jossa etsitään rukoillen ja itseä tutkistellen, mistä ihmisten tyytymättömyys johtuu. Toista mieltä oleminen ei poistu sillä, että se kielletään.


    • kannatuksenvuoksi

      Tilaa siis Suomen Viikkolehti..

    • rukoustaistelut

      Ehkä pitäisi pitää oikeita rukouskokouksia, joissa etsitään sitä, mitä Jeesus tahtoo..

      Sellaisia rukouskokouksia ei enää ole, koska nyt pitää olla ohjelmaa rukouskokouksissakin..

      Luin erään kirjan rukoilijasta (englantilainen) ja totesin, että olemme kaukana siitä rukoustaistelusta, missä hän oli ja eli yhdessä raamattukoulunsa kanssa ja lähetystyöntekijätovereidensa kanssa... olemme todella kaukana .. emme ainakaan minun seurakunnassani ole päässeet rukoukseen sisälle ollenkaan..

    • Publikaanius

      Ja lisää vettä myllyyn. Laukaan Vapaaseurakunta lakkaa olemasta 31.12.-17. He kyllästyivät Vapaakirkon nykyiseen linjattomuuteen, hallinnollisuuteen, käytännöllisyyteen ja ainaiseen rahankeräilyyn Vapiksen pohjattomaan kaivoon. Rohkea irtiotto lähteä leiristä ja perustaa oma ry., on siinä Vapaakirkon johdolla nyt "kuuma peruna" jouluna purtavaksi.

    • Olen Tommi Koivusen kanssa samaa mieltä, että ei ole kovin rakentavaa puhua kielteiseen keskittyen ihmisistä tai yhteisöistä internetin sosiaalisissa medioissa. Toisaalta ymmärrän että se voi helpottaa kirjoittajan omaa pahaa oloa, vaikkei se olisikaan toisten kristittyjen, seurakuntien, kirkkokuntien tai muiden ihmisten tai yhteisöiden parhaaksi. Itse en ole törmännyt torontolaisiin ilmiöihin Suomen Vapaakirkossa vielä kertaakaan.

      • Publikaanus

        Ei varmaan törmääkkään, jos on syntynyt valmiiksi "fällyt" silmillä.


      • En ole alunperin vapaakirkollinen. Minulla on luterilainen tausta ja tulin uskoon helluntaisrk:n piirissä. Liityin vapaaseurakuntaan aikuisiällä, vaikka toki osallistuin vapaaseurakuntien toimintaan myös nuorena.

        Minulla on siis myös hieman SVK:n ulkopuolista näkökulmaa. Suhtaudun kriittisesti Vineyardista erotetun Toronto Airport-seurakunnan piirissä tapahtuneisiin ilmiöihin. Olen toki kuullut ja lukenut aiheesta, mutta sellaisia ilmiöitä ei ole kohdalle sattunut.

        Olen Koivusen Tommin kanssa samaa mieltä siitäkin, että nykyisin syytetään usein harhaoppiseksi liian kevyin perustein. Siitä en ole ihan samaa mieltä, että ainoastaan pelastusta vaarantavia väitteitä tulisi kutsua harhaopeiksi, vaikka ne ovat niitä vakavimpia harhaoppeja. Joka tapauksessa harhaoppiseksi ei tule kutsua ketään kevyin perustein.

        Sekin on Tommilta hyvä pointti, että vastuu koettelemisesta on enemmän yhteisöllä kuin yksilöllä. Uusi testamentti on hyvin yhteisöllinen kirjakokoelma. Siellä ei tunneta yksinäisiä kristittyjä. Kristityt olivat seurakunnan jäseniä. Kunnioittavaa vuorovaikutusta toivoisin, vaikka emme samaa mieltä olisikaan kaikesta.


      • Publikaanius

        Jos me kerran ollaan Kristuksen ruumiin jäseniä, niin eikö meillä silloin ole erilaisia tehtäviä? Näin sanoo UT:n Room.12:4 alkaen, ja samaten 1 Kor. 12:14 alkaen. Vai kumoatko nämä sanankohdat ? Kyllä meillä on yksilöinä erilaisia tehtäviä ja myös aisteja hengellisessä kentässä, myös seurakunnan sisällä. Kyllä toisella saattaa olla herkempi hajuaisti kuin toisella, sehän voi olla jälkimmäisellä hyvinkin "tupakan savusta"turtunut. Samaten jollain on hyvä näkö, kun taas toisella on "pullonpohja silmälasit" eikä näe sittenkään hyvin. Tai jollain on hyvä kuulo, kun taas toinen ei kuule "tinnitykseltään" tai kuuroudeltaan. Kaikilla meillä on tehtävä ja annettu lahja srk:n terveeksi kasvuksi ja parhaaksi, myös Hengellisten aistien suhteen. Joten kuunteleppa sinäkin ja herkistä aistisi ottamaan seurakuntalaistesi edesottamuksia , punnitse se Jumalan sanalla ja älä "kenaa" Tommiin tai muihinkaan, vaan ole sinäkin yksilö Jumalan käytössä. --- Toki en katso sitä haitaksi, että sinulla on näkökulmaa luterilaisuudesta ja hellareista, ennen vapista. Kunhan korvantaustasi kuivuu, niin parempaan valoon olet tulossa : )


      • Publikaanius kirjoitti:

        Jos me kerran ollaan Kristuksen ruumiin jäseniä, niin eikö meillä silloin ole erilaisia tehtäviä? Näin sanoo UT:n Room.12:4 alkaen, ja samaten 1 Kor. 12:14 alkaen. Vai kumoatko nämä sanankohdat ? Kyllä meillä on yksilöinä erilaisia tehtäviä ja myös aisteja hengellisessä kentässä, myös seurakunnan sisällä. Kyllä toisella saattaa olla herkempi hajuaisti kuin toisella, sehän voi olla jälkimmäisellä hyvinkin "tupakan savusta"turtunut. Samaten jollain on hyvä näkö, kun taas toisella on "pullonpohja silmälasit" eikä näe sittenkään hyvin. Tai jollain on hyvä kuulo, kun taas toinen ei kuule "tinnitykseltään" tai kuuroudeltaan. Kaikilla meillä on tehtävä ja annettu lahja srk:n terveeksi kasvuksi ja parhaaksi, myös Hengellisten aistien suhteen. Joten kuunteleppa sinäkin ja herkistä aistisi ottamaan seurakuntalaistesi edesottamuksia , punnitse se Jumalan sanalla ja älä "kenaa" Tommiin tai muihinkaan, vaan ole sinäkin yksilö Jumalan käytössä. --- Toki en katso sitä haitaksi, että sinulla on näkökulmaa luterilaisuudesta ja hellareista, ennen vapista. Kunhan korvantaustasi kuivuu, niin parempaan valoon olet tulossa : )

        Niin kasvua ja opetteluahan tämä elämä on kehdosta hautaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe