Kristinuskon merkitys Suomen historiassa

hsfghfh

Kristinuskon merkitys Suomen historiassa – Kristinusko toi tullessaan vapauden kohtalonuskosta, epätoivosta, tarkoituksettomuudesta ja henkivaltojen pelosta
Lue Seurakuntalaisesta lisää...

12

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seurakuntalainenjatkoa

      Kristinuskolla on ollut samanlainen merkitys Suomelle kuin kaikille muillekin maille ja kansoille, joiden keskuudessa se on vaikuttanut. Siksi on syytä lähteä siitä, mitä kristinusko tullessaan toi saapuessaan Suomeen.
      Teksti Timo Junkkaala

    • Luekirjoitus

      Seurakutalaisesta

      • Herrahuolenpitää

        Kohtalokkainta maallemme on ollut juuri tuo omatekoinen aivokirurgia! Keksintö , millä saatettiin kaikki maamme pikkulapset pois äitiensä jokapäiväisestä huolenpidosta. Tämän jälkeen lisäkeksintö oli romuttaa opettajainkoulutuksen uskonnonopetus ja sitten poistaa sen opetus lapsilta pikku hiljaa.

        Maamme lapsilta on riistetty aito äidinrakkaus ja turva jo monta vuosikymmentä. Juuri kukaan ei enää välitä, kunhan äidit tuo mammonaa! Kulttuurimuutoksen alussa äidit olivat Jumalaan uskovina vielä herkkinä omassatunnossaan, kun TIESIVÄT omasta lapsuudestaan äidin oikean vastuun ja elämän luonnollisuuden. Ristiriita oli usein käsinkosketeltavaa pakkotyöhön lähdettäessä. Köyhyys oli tuolloin todellista. Tänään moni äiti luovuttaa tahallaan lapsensa huostaan , jotta muka lapsi saa ammattikasvatusta ja hän itse paneutua "tärkeään ammattiinsa täysin"! Lisääntyneekö uusi ilmiö nopeasti, jää nähtäväksi?!
        Lue Miika 2
        9. Minun kansani naiset te ajatte pois heidän kodeistansa, jotka ovat heidän ilonsa; heidän pieniltä lapsiltansa te otatte minun kunniani ainiaaksi.
        10. Nouskaa ja menkää pois: ei tässä ole leposijaa saastutuksen tähden, joka on saanut aikaan turmion, parantumattoman turmion.
        11. Jos tulisi mies, joka tuulta tavoittelisi ja petollisuudessaan valhettelisi: "Minä saarnaan sinulle viinistä ja väkijuomasta", siinä olisi saarnaaja tälle kansalle.
        12. Minä tahdon tarkoin koota sinut, Jaakob, kaikkinesi, visusti kerätä Israelin jääneet, saattaa heidät yhteen, niinkuin lampaat tarhaan, niinkuin lauman laitumellensa: on oleva ihmisten kohina!
        13. Tien aukaisija käy heidän edellänsä; he aukaisevat tiensä, kulkevat portille ja lähtevät siitä ulos. Heidän kuninkaansa käy heidän edellään, ja Herra heitä johdattaa.

        Maamme naisilla säilyi polvesta polveen äidinkielen myötä myös äidin usko Jumalaan. Se tuli perintönä ja itsestäänselvyytenä kouluikään saakka kodeissa äidinrakkauden myötä. Tämän jälkeen kouluissa uskonnon opetus oli nimenomaan opetusta uskoa Jumalaan.
        Jumala on rakkaus. Missä rakkaus puuttuu, puuttuu Pyhän Hengen läsnäolo. Lapset ovat Jumalan Suuuressa suojassa 13-14 vuotiaiksi. Kuitenkin kylmä järkeiskasvatus ateistipäiväkodeista alkaen ja kouluissa nyt jo pitkään jatkuneena on tehnyt vaikeaksi nuorten uskoontulon. Siihen kohdennettu pikarippikoulu ei voi lapsuuden vammoja korjata, vaan pitäisi varsinkin 12 v alkaen saada lapsille uskonnonopetus takaisin kouluihin. Nyt tarvittaisiin lisäksi uskovaisia uskonnonopettajia rutkasti enemmän kuin ennen, jolloin kodeilla oli kasvatusvastuu.
        Äitien pakko-orjuuttaminen kokotyöpäivään ja kokoviikkoisesti toi mukanaan työelämän kulttuurihengen koteihin ja niin katosi loputkin uskonsiemenet kodeista. Ei voida olettaakaan, että äiti elää ateistityöpaikassaan jotakin rooliaan ja sitten muuntuu kotiinpäästyään luonnolliseksi uskonelämän huomioonottavaksi kotiäidiksi. Heidätkin voi helposti työpaikka manipuloida ja varsinkin nämä jo alunpitäen päiväkodeissa kasvaneet äidit. Onhan yhteiskunnan ylläpitämä ateistipäiväkotijärjestelmä jo yli 45 v toiminut maassamme.

        Äitien nopea ja samanaikainen poistaminen kodeistaan vasemmistovallankumouksen hedelmänä mahdollisti kumouksellisten pitkän tähtäimen suunnitelman tehdä maastamme ateismivaltio.

        Sielunvihollinen osaa, mutta Jumala sanoo viimeisen sanan tänään kuten ennenkin.


      • Ihmeitäennenjatänäänkin

        Kiitos linkistä. Kannattaa katsoa, paljon tietoa.
        Myös isäni, joka jo hieman vanhempana ja siksi enemmän vastuutakin sodassa, kertoi sen ajoilta ihmeitä. Lapin sotaan ei enää tarvinnut lähteä, mutta muuten alusta loppuun ja myös juuri nämä pahimmat paikat kesti. Herran ihmettä kyllikseen. Joskus oman ja ryhmähengen pelasti viisaus, sitten taas sitkeys. Kaikki apu ajallaan Jumalalta. Joskus neuvoi korkea-arvoisempaa, mutta nuorta kokematonta. Siinä neuvonnassa tarvittiin, kuten nytkin tarvitaan taidokkuutta, kun nuorempiaan "alempiarvoinen valistaa". Suuren ryhmän ja omansa hengenmenon kustannuksella ei nuori luutnantti kuunnellut neuvoa. Isäni ryhmä pelastui. Että tällaista muistissa. Hän ei sodasta paljon puhunut kuin vasta 1-2 v ennen kuolemaansa ja oli jo iäkäs.


      • rftry

        aamen.


      • fhghh

        aamen, aamen.


      • sdfffmmm

        ja aamen


      • fhghfh

        aamen on poistettu.


    • 0800

      Ateismin vastaiset poistetaan.

      • xbbvcb

        kyllä kyllä


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      307
      3441
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1639
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1270
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1171
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      173
      1093
    Aihe