Porilaiset kiinteistönvälittäjät ovat rehellisiä

Porissarehellisimmät

Porin kiinteistönvälittäjät ovat rehellistä väkeä. Toisin on Tampereella:

"Kiinteistönvälittäjä kahmi itselleen 164 000 euron välityspalkkiot

Joukko tamperelaisia kiinteistönvälittäjiä on tuomittu vankeuteen tai sakkoihin. Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan he olivat syyllistyneet kavalluksiin ja rahanpesuun.
Kovimman tuomion sai keski-ikäinen nainen. Hän oli pannut omiin taskuihinsa työnantajalle kuuluvia välityspalkkioita runsaat 164 000 euroa. Nainen tuomittiin törkeästä kavalluksesta ja rahanpesusta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 50 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Kiinteistönvälittäjä oli ilmoittanut työnantajalleen, että välitettävästä kohteesta ei syntynyt kauppoja. Sitten hän oli myynyt asunnon omaan lukuunsa ja pitänyt välityspalkkion itsellään. Kohteita oli useita kymmeniä, ja parhaassa tapauksessa välityspalkkio oli 5 000–6 000 euroa.

Kaksi kiinteistönvälittäjänä työskennellyttä miestä oli kavaltanut muutamia tuhansia euroja työnantajalle kuuluvia välityspalkkioita. Toinen tuomittiin 30 päivän ja toinen 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Kavalluksesta tuomitut henkilöt jakoivat osan työnantajalta anastetuista välityspalkkioista työkavereiden kesken. Kun ottaa haltuunsa rikoksella hankittua rahaa, kyseessä on rahanpesu. Kolme välittäjänä työskennellyttä naista tuomittiin 60–80 euron sakkoihin rahanpesusta.

Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa. Törkeästä kavalluksesta tuomittu nainen on ilmoittanut olevansa tyytymätön koko tuomioon."

32

1406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tissispori

      Tampereella.
      Mitä väliä?

    • Porin_aluettako

      Ookko nyt ihan tosissas kertoessas Tampereen juttujen sopivan parhaiten porin alueen asioista kirjoitteluun, Mielenkiinnosta kysynkin, juttusi TAMPEREen kiinteistövälityksestä, miten sait parhaiten sopimaan porin alueen asiaksi, älä kerro porilaisten rehellisyydestä, samalla liitostavalla olisit voinut valita parhaaksi sijoituspaikaksi mm. Rovaniemen, joensuun tai vaikkapa Kankoonpään. mutta miksi valintasi parhaasta sijoituspaikasta osui poriin eikä Tmpere keskusteluun joka on juttusi sisältönä

      Huvittavaa kun porilaisen pitää kaikki lainata muualta,
      eikö porista löydy enää mitään "jännittävää"
      jääppä miettimään, älä tosin vastaa minulle, et kuitenkaan osaisi kuin selitellä omiasi puolustuksesi

    • Anskuli1

      Porilaisten firmojen välityspalkkiot on pienempiä kuin muualla. Myin kämpän pari vuotta sitten ja 150 t. hinnasta välityspalkkio oli vain reilun tonnin. Kova kilpailu pitää välittäjien hinnat alhaalla.

      • kaupat_tehnyt

        Olipa halpa välityspalkkio. En kuule aivan usko sinua. Kyllä Porissakin välityspalkkio on 4 % alv välitettävän asunnon velattomasta myyntihinnasta. Laskepa mitä tekee 150 000 euron kämpästä 4 % alv. En ehkä vähän enemmän kuin "tonni".

        Minä käytin välittäjää erään yli 200 000 euron asunnon myyntiin Porissa. Välityspalkkio oli 5.828,00 euroa (sis. alv). Kyseien palkkio on "miinus 50 % listahinnasta". Silti aika tähtitieteellinen summa, kun ottaa huomioon, että tämän kyseisen kohteen koko myyntiprosessin eteen välittäjä joutui tekemään töitä oikeasti kokonaisuudessaan ehkä 15 tuntia. 5828e/15h = 388,53 eur/h.

        Aika harvassa duunissa työntekijä saa kirjoittaa työantajansa nimissä laskun työstään hinnalla 388 euroa/h. Tai eihän se tuolla tuntiveloituksella läpi menisikään! Fakta on se, että kiinteistönvälittäjien palkkioiden pitäisi olla tuntiveloitteisia eli palkkio sen mukaan, mitä myyntiin menee oikeasti aikaa! Nopea kauppa on asunnon omistajan etu. Välittäjillä kun ei oikeasti tunnu olevan paljon vaiktuusta siihen, meneekö asunto edes kaupaksi. Siitä, että joku ottaa myyntikuvat ja vääntää myynti-ilmoituksen Etuoveen ei ehkä kannata maksaa 388 euroa/h. Ei edes Porissa.

        Onneksi moni tajuaa myydä asuntonsa itse, ilman välittäjää.


    • Anskuli1

      Tonnikaksataa oli veloitus. Taksaa alennettiin, kun myyntiaika jäi odotettua lyhyemmäksi.

      • kaupat_tehnyt

        Onnittelut. Olet löytänyt reilun välittäjän!


      • lumiliuku

        Reilua. Rukakeskus co.


    • Eilkv

      Palkkiot perustuvat provikkaan joka sovitaan kirjallisesti joka kerta erikseen. Ja siihen saa asiantuntevan palvelun eikä tule yllätyksiä jälkeenpäin. Sopimus tehdään AINA määräaikaiseksi. On joukossa sitten joku Eijakin joka kusettaa joka käänteessä ja kertoo myyjän asioista ulkopuolisille. Mutta niinkuin tiedetään, hän ei ole pitkäikäinen missään firmassa.

      • Codiinsd

        Mikä voi estää menestyvää yritystä menestymästä?
        Ei mikään.


      • Mensa

        Kusetus! Lopulta puhkeava kupla.


      • kellokortisto

        Miksi mensan otit käyttäjätunnukseksi tai tunnariksi?
        Älypää valopää. Palvelutiskiltä ei saa itsepalvelua. SOK osuuskaupat sokos.
        Ja hevosella pääsee ja heeinää suuliin.


      • Viikkari

        Kerrotko Eilkv missä liikkeessä ko välittäjä toimii ja mitä on tehnyt että tietää varoa,ja eiköhän tuo otsikkokin pitäisi vaihtaa-muka rehellisiä.


    • Kalah

      Rehellisiä? Ken uskoo niin hyvä on. Rahan kiilto silmissä kauppaa tehdään että saadaan kivitalot maksettua ja lapsukaisille hienot harrastukset. Kaikki keinot siihen tarkoitukseen ovat sallituttuja, keinoja kaihtamatta. Valehdellaan, valehdellaan ja valehdellaan. Myykää omat asuntonne, niin säästätte todella pitkän pennin. Ottakaa myös selvää firman talousasioista, onko kenties protestilistalla. Autokauppiaat ja kiinteistävälittäjät voi laittaa samalle viivalle. Molemmilla samanlainen moraali työn suhteen. Siis nolla.

      • Pollutin

        Kukas nyt sun murokuppiis on kussu? Oletko kärsimässä omista hölmöilyistäsi. Tuoksahtaa pahast siltä.


    • Kalah

      En syö muroja, joten ei ole kuppia, johon kusisin. Toimin finanssialalla, joten tiedän, mistä kirjoitan. Satakuntalaiseen luonteeseen ei kuulu pettymyksistä puhuminen. Julkisivun pitää olla kunnossa. Käy ostamassa itsellesi uusi muropaketti ja yritä selvittää tämä yhtälö!

      • Pollutin

        Jep jep ja minä olen melkein kauppatieteidenmaisteri ja melkein diplomiekonomi. Päättötyötä vaille valmis. Olen nyt Suomen Pankissa aktuaarina ja minulla on LKV ja VTS tutkinnotkin suoritettuna. Minä saan aamupalalla murot talon puolesta. Joten minä, kuten muutkin fiksut, pärjään kyllä. Sinusta en tiedä.


      • honeycrispyvaimikä

        Pärjään kyllä, tulen samalle murokupille aamulla jos on hyvät murot. Hunajamurot olis superia.


    • niinköhommiahoidellaan

      Menestyvän yrityksen irjanpitoko ajantasalla? Kuitit ja laskut teipattu kontaktimuoviin ja varastoitu ulkovarastoon. Täh.

      • Tasatili

        Älä ny hullujas puhu! Trollatako yrität? Taas.


      • FishermansFriend

        Sopii sekin. Mutta taas? En ole koskaan ennen troolannu.


      • kalavalehtelija
        FishermansFriend kirjoitti:

        Sopii sekin. Mutta taas? En ole koskaan ennen troolannu.

        Tuliko kalaa?


      • Turnipsix

        Kala läx mut haju jäi.


      • Tammerkoski

        Olette erehtyneet väärälle palstalle kommentoimaan kalajuttujanne. Vai piileekö niissä jokin sanoma koskien porilaisia kiinteistövälittäjiä? Ei vain aukene.


      • Kommertaski
        Tammerkoski kirjoitti:

        Olette erehtyneet väärälle palstalle kommentoimaan kalajuttujanne. Vai piileekö niissä jokin sanoma koskien porilaisia kiinteistövälittäjiä? Ei vain aukene.

        Mitäs se päätrolli itte siellä huuteloo????


      • FishermansGirlfriends

        Mikä on oikea palsta kalajutuille. Kaislikossa suhisoo?


    • Kakerok80

      Ei aukene muillekaan. Kop kop kop avaa hakas lauloi joku randoliinin kake kauan sitten mutta ei se avannu ilmeisesti kun vieläkin joskus se rariossa huuteloo?
      Sillä oli toinenkin hitti siihen aikaan, nimestä en vastuuseen mene, mutta laulu alkoi tehokkaasti sanoilla: On kovaa mulla ollut...hähä

    • Alkola

      Porilaisille kiinteistövälittäjille maistuu kuppi. Enkä tarkoita nyt kahvia tai teetä. Mitä tästä seuraa, niin jokainen voi päätellä itse.

      • meillevaiteillekö

        Kuumat kupit. Kaikki tahtoo cupid.


    • Ostatosta

      Lehdissä oli juttua vanhan rautatieaseman talokaupasta. Oliko siinä välittäjä mukana vai suoraa kauppaa?

      • asematalo

        En ole lukenut mutta kuulemani mukaan suorasta kaupasta oli kyse.


    • varastorotta

      Yksi Porilainen kiinteistövälittäjä on entinen työkaveri jo lopetetussa Polimoonin tehtaassa Luvialla oli jopa työnjohtajana siellä. Oli hyvä puhumaan paskoja, osasi aina väistää vastuuta ja mielistellä esimiehiään sekä puhua itsensä ulos tilanteesta, aina kun vaikea paikka tuli eteen, eli putosi ns: jaloilleen aina, sitä me kaikki hämmästelimme. Nyt varmaan unelma ammatissa voi vapaasti käyttää lahjojaan ja taitojaan sekä huijata tyhmiä ihmisiä ihan luvan kanssa ja saa siitä vielä palkan.

    • asemankellolöikuusikrt

      Kuulostaa ihan perusporilaiselta. Tehdäänkö kaupat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe