Muuttamassa

N.ellikkq

Olen muuttamassa Joensuusta länsi Suomeen. Kumpi on parempi paikka asua seinäjoki
vai Lapua 👩🏻‍🔬

20

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikestakiinni

      Se nyt riippuu siitä, kummassako on työpaikka.

      Seinäjokiset tunnistaa siitä, kun naama on norsun vitrulla aamusta iltaan. Lapualaiset sentään tervehtivät ja ovat muutenkin hyvä käytöksisiä.
      Mutta, tietenkin asumis muotokin vaikuttaa minkälaiseen asuntoon muuttaa. Omakoti, rivari, kerrostalo ja onko kyseisessä paikassa ns, omaarauhaa.

      • Mulkovitz

        No Lapualla ei kyllä tervehditä toisia, ei oo ikinä tervehditty. Lapualla ollaan kiinnostuneita omasta navasta, ei muusta. Kurttusilmin kuljetaan ja toisiaan korkeintaan mulkoillaan.

        Kyllä Seinäjoella tervehditää. Asuessani Joupissa, meillä oli myös yhteisiä oman kadun katujuhlia aina jonkun tykönä, sekä naapureiden kanssa oma faceryhmä. Lapualla sen sijaan kukaan naapuri ei halua tuntea toisiaan, kaikki ovat omissa oloissaan ja koloissaan.


      • niinmakaakunpetaakin

        Okei, ne onkin sitten ulkopaikkakuntalaisia, jotka kulkevat: Naama norsunvituilla ja huutelevat auton ikkunoista törkeyksiä, kun pitää suojatien eteen pysähtyä, antamaan tietä kävelijälle tahi pyöräilijälle.

        Kun (eräillä) aikuisilla on ns, känkkäränkkä päivä, aivan varmasti kohdistaa sen ensimmäiseen jne.. vastaan tulijaan. Joko sanoin tai käytöksin.

        Sanonta sanoo: Hullu saa olla muttei tyhmä. Nämä ihmiset ovat kyllä tuo jälkimmäinen.


    • RitamäkiLiukas

      Lapualaiset on kaikki körttiläisiä eikä sielä juoda.viinaa.com !

      :D

    • Jepsulis

      Lapua

    • 1510

      Ei kumpikaa jos yhtään ajattelet pitemmälle ....MUUTA ILMAJOELLE !

      • Silmät_ristissä_aamulla

        Kunhat et vain vahingossakaan muuta Ilmajoen Vuokratalot Oy:n asuntoihin. Siellä nimittäin saavat häiriköt vapaasti hillua pitkin yötä metelöiden ja häiriten töissäkäyvien asukkaiden yöunia. Eli kannattaa täällä ainakin kääntyä yksityisten vuokranantajien puoleen.


      • aikooaikoovain

        Eiköhän kannata tehdä sitten asialle jotain, oikeasti. Keinoja aina löytyy ja paljon.


    • työttömänshangrila

      Jos ei ole työpaikkaa, niin paras sosiaaliturva ja ilmainen terveydenhuolto on Hesassa. Jos pakko päästä Länsi-Suomeen, niin sitten suosittelen Vaasaa.

      • Erasmuz

        Hei haloo, me ollaan käytännössä kuitenkin Pohjoissuomea Vaasa mukaanlukien. Länsisuomi tarkoittaa yleisesti Turun ja Porin aluetta. Kaikki viimeistään Tampereen pohoispuolella on Pohjoissuomea tai Lappia. Meneppä kysymään vaikka Turun torikauppiaalta, missä Vaasa sijaitsee, niin se vastaa että jossain Pohjoissuomessa. Samassa periferiassa mitä Oulu ja Rovaniemi, kaukana ruuhkasuomesta.


    • gay-power

      Molemissa miehistä 103% umpihomoja.

    • näinmeilläpäin

      Molemmissa katsotaan kieroon muualta muuttaneita. Ihmiset tuijottaa tuntemattomia.

      Koita tottua.

      • ÄssänMässän

        No Seinäjoella ei katota kieroon, koska muualta muuttaneita on niin paljon, eikä kaikki tunne kaikkia muutenkaan. Lapualle ei tarvi eksyä Kauhavaa tai Nurmoa kauempaa kun jo kattotaan kieroon, tai ainakin vahdataan lujaa. Lapualainen tunnistaa lapualaisen, ja vierastaa kaikkia muita.


    • 20vuotta_asunut

      En henkilökohtaisesti suosittele kumpaakaan. Molemmissa ihmiset kyräilevät ja tuijottavat ihan tavallisiakin ihmisiä. Jos sulla ei ole yhtään sukulaisia/tuttuja e-pohjanmaalla, et tule saamaan kavereita (helposti ainakaan). Työporukkaan on kans vaikea sopeutua mukaan, mutta kourallinen löytyy aivan herttaisia ja ihaniakin ihmisiä !

      • PartioPilli

        Riippuu se vähän työpaikastakin. Jossain hitsaushallissa jossa yläastehuumoria, varmasti tällaista ulkomaakuntalaisten syrjintää voi esiintyä. Mutta kyllä ainakin oman kokemuksen mukaan vähänkin paremmissa työpaikoissa kyllä muualta tulleet sulautuvat varsin hyvin joukkoon, ei me niin erilaisia olla. Tiedän ainakin 7 henkilöä, jotka ovat muuttaneet muualta Suomesta, ja jokainen on sopeutunut työpaikkoihin hyvin. Toki jokaisella on omat vahvat mielipiteensä eteläpohjalaisista, hyvine ja huonoine puolineen.

        Eräs eteläsuomesta muuttanut tuttuni sanoikin hyvin, että eteläpohjalaiset ovat varsin hyväsydämistä ja vieraanvaraista porukkaa, ja piireihin otetaan hyvin helposti mukaan ilman kyräilyä. Hänellä on kuitenkin kokemusta Oulusta, jossa oli hyvin paljon kyräilyä ja erikoisia sisäpiirejä, sekä uskovaispiirit siihen päälle. Sama vika oli hänen mielestään Tampereella, jossa ei päässyt oikein juttuihin mukaan. Sen sijaan Seinäjoella hänen mielestään paikalliset ovat paljon avoimempia ja sosiaalisempia, verrattuna Ouluun ja Tampereeseen. Seinäjoella halutaan että kaikki otetaan mukaan, ja ollaan samaa porukkaa, vaikkei kaikki täältä kotoisin ollakaan.

        Ja tää on ihan ulkopuolisten ajatuksia meistä eteläpohjalaisista, näin äkkiä muisteltuna ja kerrottuna. Toki kaikki nämä ulkomaakuntalaiset tuttavani ovat jollain tapaa pitäneet erikoisena, että eteläpohjanmaalla ollaan kovia kehumaan itteänsä, ja se on oikeastaan ainoa asia mikä ärsyttää. Kuitenkin moni ymmärtää, että siinä ittensä kehumisessa on aina jonkinlainen pilke silmäkulmassa, eli trossataan, mutta vähän leikillä.


      • näinomastamielestäni

        Olipas kummallinen käsitys. Täysin päinvastainen kuin omani. Taisi olla nimenomaan Etelä-Suomalaisen tekemä, tai sitten työpaikalla oli paljon "samoilta" suunnilta muuttaneita muitakin.

        Itse Oulussa asuneena ja Tampereella sanoisin Oululaisten olevan kaikista sosiaalisimpia ja siellä ottavat helpoiten kaikki uudet ihmiset vastaan. Kaverisuhteita on helppo solmia tuntemattomien kanssa. Sen jälkeen sanoin Tampere ja viimeisenä Seinäjoki, jossa kyräilyä on selvästi kaikista eniten. Lisäksi Etelä-Pohjalainen suoruus ja rehellisyys on omien kokemuksieni mukaan pelkkä myytti.

        Etelä-Suomessa kyllä arvostetaan EP:ltä tulleita hyvinä ja ahkerina työntekijöinä, mutta sosiaalisimmasta päästä pohjalaiset eivät ikinä ole.

        Hyviä ja huonoja puolia EP:llä asumisessa.


    • eisittenperseillätöissä

      Vuokralle kun muuttaa, sen talon säännöt riippuvat niin paljon sieltä ns, yläpäästä. Kuinka se ns, alapää noudattaa(välittää) niitä.
      Elikkä jos suomeksi sanottuna, johtoporras ns, perseilee, sen kulkee kyllä alaspäin sama käytäntö.

    • JamppaKorhonen

      Seinäjoella asuu yllättävän paljon Joensuusta muuttaneita.En tiedä miksi mutta ovat lupsakkaa Pohjoiskarjalaista sakkia.

    • sellaistatäällä

      Nimenomaan karjalaiset ovat hauskaa ja positiivista porukkaa. Olin sukutapaamisessa, missä suurinosa pohjalaisia ja pari karjalaista, nämä karjalaiset juttelivat minulle jatkuvasti, ilman ennakkoluuloja, hymy huulilla hyvällä hengellä. En aistinut arvostelua tai kyräilyä, en siis tuntenut heitä koska ovat serkkuni puolison vanhempia. Loput pohjalaisia, enkä vaihtanut kolmen kanssa sanaakaan, ovat todella jäyhiä ja arvostelevia.

    • akimatik

      ehdottomasti lapuan ritamäkeen, se on paras´???????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe