Kristinuskossa ei ole pahuutta

Kun joku uskova lankeaa johonkin rkokseen tai pahuuteen, ovat ateistit heti syyttämässä: "Taas uskova syyllisenä pedofiliaan" tms.
Ilmeisesti ateistit yrittävät näin todistella, että kristinusko tai uskovaisuus saisi aikaan rikollisuutta ja pahuutta. Tässä he kuitenkin ovat täysin väärässä.

Usko Jumalaan tai kristinusko ei ole koskaan syyllinen mihinkään rikokseen tai pahuuteen, eikä voi ollakaan, koska kristinuskoon ei kuulu eikä sisälly mitään pahuutta tai vääryyttä.

Syy pahuuteen on aina juuri päinvastaisessa asiassa. Pahaa tekevä ihminen on nimenomaan luopunut pois niistä kristillisistä elämänohjeista, jotka Jumala on ihmiselle antanut uudessa testamentissa Jeesuksen ja apostolien kautta.

Rikokset, pahat teot ja moraalittomuudet eivät siten koskaan edusta kristinuskoa eikä kristinuskoon kuuluvaa uskovaisuutta, tekipä niitä kuka tahansa. Ne, päinvastoin, todistavat vain sitä, mitä seuraa siitä, kun luovutaan kristinuskon opetuksista. Juuri tästä syystä maailmassa onkin niin paljon pahaa.

Toiseksi, tekipä kuka tahansa mitä pahaa tahansa, niin se ei koskaan kumoa Jumalan olemassaoloa millään tavalla, eikä anna kenellekään aihetta sillä perusteella olla ateisti, vaan kristitty uskovainen. Näyttäköön hän sitten omalla elämällään mallia muille, miten tulee elää moraalisesti oikein.

Apostoli Paavali: "Karttakaa kaikenlaista pahaa." (1.Tess.5:16)

16

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet.paha.ihminen

      Kartan sinua, olet paha
      (Eikä Raamattukaan KIELLÄ sitä!!!)

    • Niinpä niin. Telkusta tuli ohjelma jossa ns "huume-eeva" kertoi tarinaansa, no se oli hänen kokemansa.
      Mutta kun joku addiktio tai rikollisuus päättyy uskonnon avulla niin samalla siinä ratkeaa kaksi asiaa.
      Addiktio poistuu, mikä on hyvä niin yksilölle kuin yhteiskunnalle. Toinen on se, että tämä "pelastunut" saa työtä. Toki usein se työ on saarnaamista ja siitä ei kovin suurta lisäarvoa koidu.
      No on meillä suuri joukko urheilutoimittajia ja kommentaattoreita joiden työ lienee myös joutavanpäiväistä.

      • troot

        Pieni korjaus...

        Addiktio ei poistu se vaan korvataan toisella.

        Toisaalta uskovaisuus lienee kuitenkin yksilölle se pienempi paha :)


      • "No on meillä suuri joukko urheilutoimittajia ja kommentaattoreita joiden työ lienee myös joutavanpäiväistä. "

        Ylen Yleinen Laura halusi kertoa että tällä on syntymäpäivä mielummin, kuin selostaa kymmenottelun uutta maailmanennätystä :-)
        Kannatti lähettää Kiinaan asti tämäkin loistoäly.


    • Hassu juttu, että "Helvetin Enkelit" perustelevat ihan samalla tavalla sitä, että he eivät ole rikollisjärjestö: jäsenet tekevät rikoksensa "yksityishenkilönä" ja vain sattumalta kuuluvat moottoripyöräkerhoon.

      • "Hassu juttu, että "Helvetin Enkelit" perustelevat ihan samalla tavalla sitä, että he eivät ole rikollisjärjestö: jäsenet tekevät rikoksensa "yksityishenkilönä" ja vain sattumalta kuuluvat moottoripyöräkerhoon. "

        Jalovaarakaan ei ole rikollisyhteisön jäsen vaan tekee kolttosensa "omiin nimiinsä".


      • "Hassu juttu, että "Helvetin Enkelit" perustelevat ihan samalla tavalla sitä, että he eivät ole rikollisjärjestö: jäsenet tekevät rikoksensa "yksityishenkilönä" ja vain sattumalta kuuluvat moottoripyöräkerhoon. "

        Riippuu siitä, opettaako tai kehottaako heidän moottoripyöräjärjestönsä tekemään rikoksia vai vastustamaan niitä. Se määrää sen, onko syyllinen moottoripyöräkerho vai pelkästään sen jäsen.
        Kristinusko selkeästä kieltää kaiken pahan ja siksi se ei ole syyllinen mihinkään pahaan.


      • Mark5 kirjoitti:

        "Hassu juttu, että "Helvetin Enkelit" perustelevat ihan samalla tavalla sitä, että he eivät ole rikollisjärjestö: jäsenet tekevät rikoksensa "yksityishenkilönä" ja vain sattumalta kuuluvat moottoripyöräkerhoon. "

        Riippuu siitä, opettaako tai kehottaako heidän moottoripyöräjärjestönsä tekemään rikoksia vai vastustamaan niitä. Se määrää sen, onko syyllinen moottoripyöräkerho vai pelkästään sen jäsen.
        Kristinusko selkeästä kieltää kaiken pahan ja siksi se ei ole syyllinen mihinkään pahaan.

        >>Kristinusko selkeästä kieltää kaiken pahan ja siksi se ei ole syyllinen mihinkään pahaan.<<

        Tietenkään mikään usko sinänsä abstraktina asiana ei ole syyllinen yhtään mihinkään.
        Yksilö taas voi olla.


    • Kaikkihyvinkin

      Samalla perusteella missään ei ole pahuutta.
      Jokainen tekee pahuutensa ulkopuolella.
      Siispä uskovaiset ovat ihan yhtä hyviä kuin ateistitkin.
      Siispä ateistit ovat ihan yhtä hyviä kuin uskovaisetkin.

    • a.matsoni

      Kristityt ovat syntisiä siinä missä muutkin - uskonnottomat ja kristityn näkökulmasta vääräuskoiset. Ja tämähän on koko kristinuskon ydin. Ja jumalan luomakunnan kruunulle antama vapaa tahto tämän jokaisen ihmisen syntisyyden varmistaa.

      Tämä taas on tarpeen, siksi että kristinusko saisi pidetyksi ihmiset liekanarussaan -, teoillasi et pelastu, vain uskomalla ainoaan oikeaan, kristinuskon jumalaan. Näin saat syntisi anteeksi ja pääset ikuiseen elämään taivaalliseen paratiisiin.

      Lienee kohtuullista arvioida että ihmisen tekemän 'synnin' määrä ei keskimäärin kauheasti vaihtele sen perusteella onko uskovainen vai ei. Mitä iloa siitä kristinuskosta sitten on, kun se ei saa ihmistä elämään sen moraalisemmin kuin muut? Paitsi tietysti se omahyväinen ja itserakas ajatus, että minä, kristitty, pelastun ja saan ikuisen elämän vain ja ainoastaan siksi että uskon tiettyyn 'oikeaa' jumalaan? Minä, minä, minä! Mitään lisäarvoa yleisenä hyvänä, ihmiskunnalle, yhteiskunnalle kristinusko ei anna.

      Kun kristitty tekee pahaa, se johtuu siitä, että hän ei noudattanut kristinuskon ihanteita, vaan hairahtui syntiin. Mutta silloin kun kristitty pysyy pois pahasta, niin se on muka kristinuskon ansiota?

      Ei uskonnottomatkaan sentään koko ajan 'syntiä' tee. Mikä sitten selittää, sen? Mark5:n logiikalla ilmeisesti ateismi. Pahaa tehdessään hän on vain hairahtanut hetkellisesti tahrattomalta, korkeamoraaliselta ateismin polulta sivuun. Mutta löytää taas ateisminsa ytimen ja alkaa käyttäytyä mallikkaasti. Kunnes taas hairahtuu - niin kuin kristittykin.

      • "Kun kristitty tekee pahaa, se johtuu siitä, että hän ei noudattanut kristinuskon ihanteita, vaan hairahtui syntiin. Mutta silloin kun kristitty pysyy pois pahasta, niin se on muka kristinuskon ansiota?"

        Kyllä se on kristinuskon ansiota. Seuraava Raamatun kohta valaiskoon asiaa:

        "Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa." (Tiit.2:11-12)

        "Ei uskonnottomatkaan sentään koko ajan 'syntiä' tee. Mikä sitten selittää, sen? Mark5:n logiikalla ilmeisesti ateismi. Pahaa tehdessään hän on vain hairahtanut hetkellisesti tahrattomalta, korkeamoraaliselta ateismin polulta sivuun. Mutta löytää taas ateisminsa ytimen ja alkaa käyttäytyä mallikkaasti. Kunnes taas hairahtuu - niin kuin kristittykin. "

        Syntiä ei ole ainoastaan ihmisen pahat teot, vaan myös se, että hän elää erossa Jumalasta. Se onkin juuri pahin synti.
        Ihminen, joka kieltää Jumalan olemassaolon, elää jatkuvasti synnissä. Siitä synnistä hän ei voi palata "normaaliin" elämään muulla tavalla kuin tulemalla uskoon ja saamalla sitä kautta syntinsä anteeksi.


      • Oler sekaisin, ja edes Jeesus ei voi antaa sinun syntejä anteeksi - kun tehtailet niitä lisää jatkuvasti. Nytkin käytät pornogeneroijaa eli tietokonetta.


    • huomiotaas

      Sinä Mark5 olet esimerkki oman uskon pettämiseen palstalla. Jos joku luo ateisteja, niin sinun kantainen henkilö.

      Kristinuskossa on herrainen sentäs teloituspaikka symbolina. Ja siinä voi olla vielä uhrikin.

      • mark5 on huuhkaja tai uuhi, ei uhri :) Entisenä uskovaisena tiedä mutten siedä hänen kaltaisiaan kaloja


    • uskova-urpo

      "Kristinuskossa ei ole pahuutta"

      Juuri siksi Jumala antaa kaikki syntimme anteeksi. Ja Uskontojen uhrit -yhdistys on sekin keksitty vain meidän ihanien kristittyjen kiusaksi. Mehän olemme aina niin kivoja ja mukavia. Emme tuomitse ketään vaan alati lähimmäisrakastelemme jopa ateisteja.

    • "Ilmeisesti ateistit yrittävät näin todistella, että kristinusko tai uskovaisuus saisi aikaan rikollisuutta ja pahuutta."

      Käsittääkseni uskontokriittisten ateistien lajityypillinen lähestymistapa tuohon ropleematilanteeseen on ajatukseltaan seuraava: 'Eipä tuossakaan käynyt uskovaisen kohdalla usko ehkäisemään rikosta tai pahuutta.'.

      Esittäessäsi asiasta oman olkiukkosi sahaat oksaa, jolla istut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe