URHO KALEVA KEKKONEN SUOMEN PARAS PRESIDENTTI..

KAUTTAAIKOJEN

Nettikyselyssä annettiin ääniä noin 35 000 ja tulos oli selvää pässinlihaa. Urho Kekkonen (presidenttinä 1956–1982) sai noin 45 prosenttia äänistä. Vastaajat arvostivat muun muassa Kekkosen jämäkkyyttä, pitkää valtakautta sekä hiihtokuntoa. ..

99

833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hauskajuttu

      Halosta ei mainita ?

      • 19082

      • Taisiolla

      • työllisyysluvutkaunistui
        Taisiolla kirjoitti:

        VT pressa.......

        GGEM oli ihan oikeasti tasavallan presidentti noin pari vuotta.

        Mutta Kekkonen se oli pakolaispolitiikassa ainakin oiva presidentti. Suomeen ei tullut ulkomaan eläviä. Sen sijaan Suomesta häipyi hänen presidenttikausinaan satojatuhansia suomalaisiakin ulkomaille.


      • KOTIRYSSÄT

        Viktor Vladimirov (1922-1995) oleskeli Suomessa eri diplomaattitehtävissä vuosien 1954 ja 1984 välillä. Hän onnistui luomaan läheiset suhteet moniin suomalaisen teollisuuden edustajiin ja poliitikoihin. Vladimirov toimi niin Urho Kekkosen kuin Mauno Koiviston tärkeänä tietolähteenä.

        Presidenttien tiedossa oli, että lupsakka herrasmies toimi Helsingissä KGB:n paikallisena pääedustajana eli residenttinä. Tarkempaa selkoa hänen työhistoriastaan heillä tuskin kuitenkaan oli.

        Suojelupoliisin vuonna 2009 ilmestyneen historiikin "Ratakatu 12" mukaan Vladimirov oli 1960-luvun lopulla työskennellyt KGB:n sabotaasi- ja salamurhaosaston päällikkönä. 1970-luvulla hän siirtyi toiselle osastolle.


      • Mitäsanoorikoslaki

        Urho Kekkosen kyseinen päiväkirjamerkintä on julkaistu kokonaisuudessaan Juhani Suomen toimittamassa Urho Kekkosen päiväkirjat 4 -teoksessa. Se käsittelee vuosia 1975-1981.

        Ilmestymisvuonnaan 2004 teoksen päiväkirjamerkintä ei herättänyt erikoista huomiota. Suomen toimittama sitaatti kuuluu näin:

        17.12. V(ladimirov) luonani. Väyrynen aiheuttaa päänsärkyä. Nl:n tahota ”Ei vastusteta, mutta V(äyrynen) ei Moskovassa tunnettu. Hän ei pidä yhteyksiä yllä. Epäluuloja on. Jos V. kääntää mielipiteensä. Meillä tietoja V:stä. Me olemme seuranneet V(äyrys):tä. Asia on niin, että Suomi on Moskovassa erikoisasemassa. Suomi on keskuskomitean välitön Nl:n politiikassa. (Ajatus on katkennut. Todennäköisesti tarkoitetaan samaa kuin seuraavan kappaleen lopussa.)
        Sovittiin neljästä asiasta: 1) J. Virolaisen vaihtaminen kepun puheenjohtajan paikalta. 2) J.V:n paikalle Väyrynen puheenjohtajaksi. 3) jätämme sivuun varapuheenjohtajat tässä yhteydessä 4) Puoluesihteerikysymys. Jos PV:stä tulee puheenjohtaja, olisi puoluesihteerin paikka täytettävä henkilöllä, jolla on kokemusta kansainvälisessä politiikassa ja joka nauttii tätä vastaavaa luottamusta. – Sain tehdä parhaani V(äyryse)n puolustamiseksi, mutta epäluulot ovat syvällä. Alussa on – sanoi V(ladimirov) – vaikeuksia, mutta toivottavasti ne ajan mukana lientyvät ja poistuvat. Immonen mieluisampi kuin Kääriäinen (puoluesihteeriksi). Samoin Mäki-Reinikka. Tämä Suomen erikoisasema käy ilmi siinä, että Suomen asiat kuuluvat eri ryhmään, joka on ulkopuolella Nl:n kom.puolueen Kk:n (keskuskomitean) toimivallan.


      • kukatoimeenpani

        Stepan Andrijovytš Bandera (ukr. Степан Андрійович Бандера, 1. tammikuuta 1909 – 15. lokakuuta 1959) oli ukrainalainen poliitikko, joka johti ukrainalaisten nationalistien järjestöä toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen. 1940 Bandera ryhtyi johtamaan kahtia jakautuvan Ukrainan nationalistijärjestön jyrkkää siipeä. Saksan vallattua Neuvostoliitolta Lvivin Banderasta tuli uuden Ukrainan hallituksen jäsen 30. kesäkuuta 1941. Tämän vuoksi saksalaiset, jotka eivät halunneet Ukrainaan kansallista hallitusta ensimmäisen maailmansodan aikaisen Pavlo Skoropadskin tapaan, vangitsivat Banderan ja lähettivät hänet Sachsenhausenin keskitysleiriin. Sieltä hänet vapauttivat Ukrainan nationalistijärjestön länsieurooppalaiset yksiköt ja Ukrainan vastarinta-armeija,[1].Vastarinta-armeija jatkoi Neuvostoliiton vastaista taistelua Viron metsäveljien tapaan aina 1950-luvun alkupuolelle saakka erityisesti Karpaattien vuoristossa.
        Bandera asettui sodan jälkeen asumaan Müncheniin. Neuvostoliiton agentti murhasi hänet siellä 15. toukokuuta 1959 syanidilla myrkyttämällä.[1] 20. lokakuuta 1959 Stepan Bandera haudattiin Waldfiedhofin hautausmaalle Müncheniin.

        Saksan oikeusviranomaiset epäilivät, että Banderan oli myrkyttänyt vuonna 1961 pidätetty Bogdan Stašynski KGB:n johtajan Aleksandr Šelepinin ja Nikita Hruštšovin käskystä. Oikeudenkäynti aloitettiin 8. lokakuuta, ja se päättyi 15. lokakuuta 1962. Syytetty tuomittiin teosta kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen.

        Saksan korkein oikeus päätti Karlsruhessa, että Bogdan Stašynski oli syyllistynyt Banderan murhaan ja että Neuvostoliiton hallitus oli siihen osasyyllinen. Entinen KGB:n johtaja Vladimir Krjutškov totesi vuonna 2005 Komsomolskaja Pravda-lehdessä, että Stepan Banderan murha oli yksi viimeisimmistä, missä KGB ryhtyi epäsuosittujen henkilöiden poistamiseen väkivaltaisesti, minkä jälkeen KGB vaihtoi nimekseen FSB.


    • lahtaritakinkääntäjä

      Tasavallan presidenttinähän UKK ilmeisesti toimikin aika hyvin ennen kuin menetti muistinsa ja muuttui pelkäksi marionetiksi. Ja UKK mielletäänkin toisaalta vain presidentiksi. Ei edes tiedetä hänen lahtaritaustastaan. Ei edes sen vertaa, mitä siitä on julki tuotu. Siellä on pahoja tekoja takana, mitä ei ole edes julkistettu. Ne painoivat UKK:kin mieltä.

      • Vapausota

        Mitä pahaa oli punikkien oikeudenmukaisten tuomioiden toteuttamisessa?


      • opportunistiurho

        UKK muuttui marionetiksi jo ennen kuin menetti muistinsa.


      • adjutanttiasialle
        opportunistiurho kirjoitti:

        UKK muuttui marionetiksi jo ennen kuin menetti muistinsa.

        Mitäpä tuosta. Hiihtokunto oli kuitenkin hyvä. Jopa niin hyvä, että Kekkonen hiihti Lappiin saakka välttääkseen Väinö Tannerin hautajaiset. Rahoittaja NL varmaan palkitsi huippuhiihtelijänsä siitäkin hyvästä jollain extrabonuksella.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001058279.html


      • Muistaaksenitämä
        adjutanttiasialle kirjoitti:

        Mitäpä tuosta. Hiihtokunto oli kuitenkin hyvä. Jopa niin hyvä, että Kekkonen hiihti Lappiin saakka välttääkseen Väinö Tannerin hautajaiset. Rahoittaja NL varmaan palkitsi huippuhiihtelijänsä siitäkin hyvästä jollain extrabonuksella.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001058279.html

        Tanner oli sosialisti !


    • Halonen.palasiJuurilleen

      Halonen nakrasi meitä sanoen olevansa kokokansan presidentti. Oli kiirus saada takaisin SDP jäsenkirja.

      https://www.google.fi/search?q=seta 40 vuotta halonen&client=firefox-b-ab&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjuvKmFuYLYAhWCC5oKHQniAM0QsAQIKw&biw=1159&bih=589

      • demumikädemu

        Mitä höpiset, ei Halonen koskaan luopunutkaan jäsenkirjastaan.


      • Aika.hassua
        demumikädemu kirjoitti:

        Mitä höpiset, ei Halonen koskaan luopunutkaan jäsenkirjastaan.

        Ay miljoonia ei koskaan tutkita mitä saanut.


    • UKKtheman

      Tottakai UKK oli ylivoimaisesti paras pressa, mutta myös Ståhlberg ja Kallio olivat laillisuusmiehiä, ja Paasikivi näkemyksellinen, hän avasi uuden näkökulman venäjäsuhteeseen. Nimittäin, että ison Karhun kanssa olisi viisaampaa olla sovussa, kuin sodassa...:)

      • MaissiAnussAUJombeJOHTOA

        Paasikivi oli itänaapurin suhteen polun avaaja, kuten mainitsit. Kekkonen raivasi tuon polun käytännön kulkureitiksi.
        Nyt Niinistö on astunut uudelle polulle. Saa nähdä mihin se johtaa?


      • gsdfgdsfgdsfgsdfg
        MaissiAnussAUJombeJOHTOA kirjoitti:

        Paasikivi oli itänaapurin suhteen polun avaaja, kuten mainitsit. Kekkonen raivasi tuon polun käytännön kulkureitiksi.
        Nyt Niinistö on astunut uudelle polulle. Saa nähdä mihin se johtaa?

        Miten sossu pressat, sentään neljännesvuosisata sossu pressoja ?


      • Sossulipressukat

        Jätetään mieluummin sanomatta, kun ei niissä ollut miehiä lainkaan...:)


      • valtiopetokset

    • kehukaa_nyt_Kekkosta

      Nettikysely nyt kai vastaa gallupeja. Jos varsinkin huonoja tuloksia saaneilta poliitikoilta kysyy, vastataan, gallupit ovat gallupeja - vaaleissa asia selviää.
      Kekkonen suorastaan painosti Väinö Linnalle tieteen akateemikon arvon, vaikka taiteen akateemikon arvo olisi ollut osuvampi. Eihän Linnan Pohjantähti-trilogia mikään historiankirja ole. Esimerkiksi torppareista se antaa aivan väärän kuvan. Torppareitahan taisteli suunnilleen yhtä paljon niin valkoisten kuin punaisten puolella.

    • kannatusluuhaa

      Kekkosen viimeinen valinta oli irvikuva niille puolueille ja demokratialle, jotka nytkin ovat osa hallituksessa osa oppositiossa.

    • Faktaa-pukkaa

      Kepulaista vedätystä tämä "äänestys".

    • sgsdfgsdfgsdg

      Jutut katosi mediasta alta aikayksikön..

    • Luulen, että IS:n lukijoista yhä harvempi on sellainen, joka on itse elänyt Kekkosen valtakaudella sellaisessa iässä, missä politiikan seuraaminen alkaa olla todennäköistä. Koko presidenttikauden seuraaminen edellyttäisi, että on syntynyt viimeistään 1940-luvun alussa. Itse ehdin seurata Kekkosen uraa suhteellisen pitkän ajan.

      Kekkonen oli poliitikkona hyvin kiistanalainen henkilö jopa omassa puolueessaan. Sukset menivät ristiin monenkin kanssa. Esimerkkeinä maalaisliittolaiset Veikko Vennamo ja Johannes Virolainen.

      Presidenttinä Kekkonen oli neuvostosuhteiden taituri. Sitä on minusta vaikea kyseenalaistaa. Hän onnistui pelillään voittamaan neukkujen luottamuksen ja saamaan Suomelle sen kautta hyviä taloudellisia diilejä. Tämä oli Kekkoselta arvokasta työtä koko kansan parhaaksi.

      Sisäpolitiikassa tilanne oli sen sijaan paljon ongelmallisempi. Kekkonen pyrki käyttämään valtaa yli sen mitä perustuslaki antoi myöten. Hänen epäsuosioonsa joutuneille koitti kovat ajat. Veikko Vennamo oli kuitenkin niin sitkeä sissi, ettei sitä hetkahtanut. Toinen samanmoinen oli Hesarin pilapiirtäjä Kari Suomalainen, jota Kekkosen inhosi sydämensä pohjasta. Karihan otti narrin aseman ja kertoi Kekkosen toiminnasta sen puolen, mistä presidenttimme olisi halunnut vaieta. Sitten oli muutama oikeistolainen poliitikko, joka arvosteli Kekkosta, mutta nämä olivat Kekkosen mielestä pikkutekijöitä. Suurin paha tuli sitten vasemmalta ja hän oli neukkujen suurin inhokki Väinö Tanner. Ja koska Tanner oli neukkujen mielestä todellinen peto, Kekkosen täytyi pitää häntä myös paholaisena miellyttääkseen venäläisiä. Tanner pantiin vankilaan ja vaikka hän vapauduttuaan jatkoi poliittista toimintaansa, ei hänestä ollut Kekkosen kaatajaksi.

      Kekkosen toiminta teki usein pilkkaa demokratiasta. Jos presidentti alkaisi nykypäivänä toimia kuten Kekkonen, hän olisi nopeasti entinen presidentti ja toimintaa alettaisiin pohtia perustuslakijuristien ja oikeudenvalvojien toimesta. Tänä päivänä presidentti ei voisi ilman seuraamuksia mitenkään vaatia esim. eduskunnan puhemiehen ja jonkun puolueen puoluejohtajan eroamista. Demokratialle Kekkonen oli pahaksi, minkä vuoksi häntä on ansioistaan huolimatta vaikea pitää maan parhaana presidenttinä. Usein díktaattoreilla on vannoutuneita ihailijoita ja niin on ollut Kekkosellakin.

      • fgdsdfgdsgsdfgsdfg

        Tommin jutut on jälkiviisastelua, Suomen nostaminen mäkituvista nykyaikaiseksi elintasovaltioksi vaati joskus pesäänpaskantajien polkemista suohon, sanoisin kansa kyllä tietää tässäkin tapauksessa, Kekkonen oli suurmies..


    • sdfghjk

      Suomen kansa siis arvostaa maanpetturia. Ilmankos Väyrynenkin toivoo, että hänen touhut menisivät läpi.

      • gfsdfgsdfgsdfgsdg

        Halosellekko arvostusta ,älä nyt viitsi, taisi jäädä viimeiseksi äänestyksessä..


    • Historiantuntija

      "Jos presidentti alkaisi nykypäivänä toimia kuten Kekkonen, hän olisi nopeasti entinen presidentti ja toimintaa alettaisiin pohtia perustuslakijuristien ja oikeudenvalvojien toimesta. "

      Aivan, oletpa kerrankin oikeassa. Syykin tuohon on hyvin selkeä. Presidentin valtaoikeuksia on huomattavasti rajoitettu, joten nykyinen presidentti ei voi toimia kuten Kekkonen.

      Ymmärrän, että tunnetusti heikon yleissivistyksen omaavana tuo presidentin vallan kaventaminen on sinulle uusi asia, joten se siitä.

      Ei Kekkonen Tannerin vihamies ollut, mutta kylläkin ignoorasi hänet, ja syykin on selvä. Kukaan presidenteistämme sodan jälkeen, Mannerheim, Paasikivi tai Kekkonen, eivät voineet nostaa Tanneria esim. ministeriksi tai muihin korkeisiin poliittisiin tehtäviin. Ei tämä yksin Kekkosesta johtunut asia ollut. Jopa hänen (Tannerin) omassa puolueessaan hän oli sen verran kiistaa aiheuttava hahmo, että puolue hajosi tähän kiistaan.

      Tekikö Kekkonen pilkkaa demokratiasta? Vai tekivätkö sitä pilkkaa sittenkin ne, jotka demokratian keinoin toteuttivat Kekkosen tahtoa?

      Juridisesti tuskin mitään päätöstä on tehty valtiosäännön, perustuslain tai muiden aikakauden säädöten vastaisesti, mutta päättäjät, ministerit, eduskunta jne, saattoivat toimia tiedostaen tai tiedostamattaan vastoin omia näkemyksiään miellyttääkseen Kekkosta ja sitä kautta Moskovaa. 70-luvulla taisi mennä jopa niin, että Kekkonen joutui toppuuttelemaan liian innokkaita Moskovan kumartelijoita, K-linjan kepulaisia ja etenkin nuoria demareita. Viimeksi mainitut kun olivat, ei pelkästään hyödyllisiä idiootteja, vaan moni suoraan KGB:n ja Stasin ohjauksessa, Sorsasta alkaen.

      • Tunnen kyllä perustuslain muutokset ja katselinkin Kekkosen toimia sen ajan perustuslakeja vasten. Ei presidentin lainmukaisiin tehtäviin kuulunut siihenkään aikaan "hätätilahallitusten" (ilman mitään hätätilaa) runnaaminen Suomeen eikä eduskunnan puhemiehen erottamiskäskyn antaminen. Ei myöskään lakkojen lopettaminen mahtikäskyillä kuten Kekkonen teki veturimiesten lakon kohdalla. Kekkonen puuttui monin tavoin täysin epäparlamentaarisilla tavoilla suomalaiseen hallituspolitiikkaan unohtaen asemansa ja valtaoikeuksiensa rajat. Jos esim. eduskunnan puhemiehen erottamiskäsky ei ole vastoin lakejamme, niin mikä sitten?

        Kekkonen ja Tanner olivat vihamiehiä, molemmin puolin. Tämä vihanpito alkoi jo ennen sotia, kun Tanner vimmastui sisäministeri Kekkosen poliittisluonteisesta pidätysinnosta vuonna 1939, kun Tannerin mielestä suomalaisia pitäisi yhtenäistää eikä erottaa lähestyvän sodan vaaran edessä. Paasikivi ja Mannerheim olivat muistaakseni samoilla linjoilla Tannerin kanssa ja Kekkosta hillittiin toiminnassaan. Sodan aikana Kekkonen siirtyi rauhanoppositioon arvostelemaan hallitusta ja siis myös Tanneria. Sodan jälkeen kumpainenkin arvosteli rajusti toistensa toimintaa ja Tanner piti koko Paasikiven-Kekkosen linjaa vääränä ja epäisänmaallisena.

        Vihanpito huipentui Tanner kuollessa, kun Kekkonen ei osallistunut hautajaisiin vedoten hiihtoretkeensä. Hiihtäminen oli siis Kekkoselle tärkeämpää kuin merkittävän suomalaisen valtiomiehen hautajaisiin osallistuminen.


      • TotuusTuostakin
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Tunnen kyllä perustuslain muutokset ja katselinkin Kekkosen toimia sen ajan perustuslakeja vasten. Ei presidentin lainmukaisiin tehtäviin kuulunut siihenkään aikaan "hätätilahallitusten" (ilman mitään hätätilaa) runnaaminen Suomeen eikä eduskunnan puhemiehen erottamiskäskyn antaminen. Ei myöskään lakkojen lopettaminen mahtikäskyillä kuten Kekkonen teki veturimiesten lakon kohdalla. Kekkonen puuttui monin tavoin täysin epäparlamentaarisilla tavoilla suomalaiseen hallituspolitiikkaan unohtaen asemansa ja valtaoikeuksiensa rajat. Jos esim. eduskunnan puhemiehen erottamiskäsky ei ole vastoin lakejamme, niin mikä sitten?

        Kekkonen ja Tanner olivat vihamiehiä, molemmin puolin. Tämä vihanpito alkoi jo ennen sotia, kun Tanner vimmastui sisäministeri Kekkosen poliittisluonteisesta pidätysinnosta vuonna 1939, kun Tannerin mielestä suomalaisia pitäisi yhtenäistää eikä erottaa lähestyvän sodan vaaran edessä. Paasikivi ja Mannerheim olivat muistaakseni samoilla linjoilla Tannerin kanssa ja Kekkosta hillittiin toiminnassaan. Sodan aikana Kekkonen siirtyi rauhanoppositioon arvostelemaan hallitusta ja siis myös Tanneria. Sodan jälkeen kumpainenkin arvosteli rajusti toistensa toimintaa ja Tanner piti koko Paasikiven-Kekkosen linjaa vääränä ja epäisänmaallisena.

        Vihanpito huipentui Tanner kuollessa, kun Kekkonen ei osallistunut hautajaisiin vedoten hiihtoretkeensä. Hiihtäminen oli siis Kekkoselle tärkeämpää kuin merkittävän suomalaisen valtiomiehen hautajaisiin osallistuminen.

        "Hiihtäminen oli siis Kekkoselle tärkeämpää kuin merkittävän suomalaisen valtiomiehen hautajaisiin osallistuminen. "

        Kyllä Kekkonen osallistui kaikkien MERKITTÄVIEN suomalaisten valtiomiehien hautajaisiin.

        Tanner ei ollut merkittävä valtiomies. Hän oli vain SDP:n puheenjohtaja, ja siinä roolissaan lyhyen aikaa pääministeri sekä kertaalleen riviministeri. Ei missään mielessä merkittävä valtiomies. Kova businessmies hän kyllä oli, niin oman omaisuutensa kartuttamisessa, kuin Osuusliike Elannon toimitusjohtajana.


      • TotuusTuostakin kirjoitti:

        "Hiihtäminen oli siis Kekkoselle tärkeämpää kuin merkittävän suomalaisen valtiomiehen hautajaisiin osallistuminen. "

        Kyllä Kekkonen osallistui kaikkien MERKITTÄVIEN suomalaisten valtiomiehien hautajaisiin.

        Tanner ei ollut merkittävä valtiomies. Hän oli vain SDP:n puheenjohtaja, ja siinä roolissaan lyhyen aikaa pääministeri sekä kertaalleen riviministeri. Ei missään mielessä merkittävä valtiomies. Kova businessmies hän kyllä oli, niin oman omaisuutensa kartuttamisessa, kuin Osuusliike Elannon toimitusjohtajana.

        Tanner oli vuoden verran pääministerinä 20-luvulla. Hän on toiminut Rytin hallituksen ulkoministerinä, valtionvarainministerinä useammassakin hallituksessa ja myös muuna ministerinä. Kansanedustajana Tanner taisi olla lähes 30 vuotta.

        Hänen merkityksestään Suomessa kertonee paljon se, että NL halusi saada nimenomaan Tannerin tuomituksi sotasyyllisenä. Vihollisemme piti siis Tannerta yhtenä merkittävimmistä sen ajan suomalaisista Rytin ja Mannerheimin ohella.

        Tässä sitten sitaattia puheesta, jonka pitäjää voi itse kukin arvuutella (tarkoittaa tässä kohdin sitä, etten suinkaan ole yksin näkemyksieni kanssa, vaan melko arvovaltaisessa seurassa. Siteerattu puhuja pitää Tanneria täysin yksiselitteisesti yhtenä Suomen suurista valtiomiehistä):

        "Kiitän Väinö Tannerin Säätiötä kutsusta ja mahdollisuudesta puhua tämän arvostetun kuulijakunnan edessä.

        Aluksi pari sanaa Väinö Tannerista, joka oli monessa suhteessa aikansa merkittäviä suomalaisia. Tanner tunnetaan osuustoiminta- ja talousmiehenä. Poliitikkona hän osoitti taitonsa erityisesti demokratian ja yhteiskunnallisen tasa-arvoisuuden edistämisessä sekä kansakunnan eheyttämisessä. Tannerilaisuuteen kuului yhteistoiminta yli erilaisten, ideologistenkin raja-aitojen. Tanner toimi rohkeasti omien arvojensa ja ajatustensa puolesta myös niissä tilanteissa, joissa hän saattoi tuntea olevansa kovin yksin omiensakin joukossa.

        Tanner on yksi Suomen suurista valtiomiehistä. Hänen luottamusta herättävää persoonaansa kunnioitettiin jo hänen elinaikanaan laajasti eri yhteiskuntaryhmissä. Sodanjälkeiselle nuorisolle, minullekin, Tanner jäi lähtökohtaisesti ja lähtemättömästi muistiin isänmaan ja rauhan miehenä. Siis kunnian miehenä, joka äärettömän vaikeissa olosuhteissa ja Suomen tulevaisuuden kannalta ratkaisevissa tilanteissa toimi kaikin tavoin Suomen ja sen kansan parhaaksi."


      • TotuusTuostakin
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Tanner oli vuoden verran pääministerinä 20-luvulla. Hän on toiminut Rytin hallituksen ulkoministerinä, valtionvarainministerinä useammassakin hallituksessa ja myös muuna ministerinä. Kansanedustajana Tanner taisi olla lähes 30 vuotta.

        Hänen merkityksestään Suomessa kertonee paljon se, että NL halusi saada nimenomaan Tannerin tuomituksi sotasyyllisenä. Vihollisemme piti siis Tannerta yhtenä merkittävimmistä sen ajan suomalaisista Rytin ja Mannerheimin ohella.

        Tässä sitten sitaattia puheesta, jonka pitäjää voi itse kukin arvuutella (tarkoittaa tässä kohdin sitä, etten suinkaan ole yksin näkemyksieni kanssa, vaan melko arvovaltaisessa seurassa. Siteerattu puhuja pitää Tanneria täysin yksiselitteisesti yhtenä Suomen suurista valtiomiehistä):

        "Kiitän Väinö Tannerin Säätiötä kutsusta ja mahdollisuudesta puhua tämän arvostetun kuulijakunnan edessä.

        Aluksi pari sanaa Väinö Tannerista, joka oli monessa suhteessa aikansa merkittäviä suomalaisia. Tanner tunnetaan osuustoiminta- ja talousmiehenä. Poliitikkona hän osoitti taitonsa erityisesti demokratian ja yhteiskunnallisen tasa-arvoisuuden edistämisessä sekä kansakunnan eheyttämisessä. Tannerilaisuuteen kuului yhteistoiminta yli erilaisten, ideologistenkin raja-aitojen. Tanner toimi rohkeasti omien arvojensa ja ajatustensa puolesta myös niissä tilanteissa, joissa hän saattoi tuntea olevansa kovin yksin omiensakin joukossa.

        Tanner on yksi Suomen suurista valtiomiehistä. Hänen luottamusta herättävää persoonaansa kunnioitettiin jo hänen elinaikanaan laajasti eri yhteiskuntaryhmissä. Sodanjälkeiselle nuorisolle, minullekin, Tanner jäi lähtökohtaisesti ja lähtemättömästi muistiin isänmaan ja rauhan miehenä. Siis kunnian miehenä, joka äärettömän vaikeissa olosuhteissa ja Suomen tulevaisuuden kannalta ratkaisevissa tilanteissa toimi kaikin tavoin Suomen ja sen kansan parhaaksi."

        Siteerattu puhuja on pitänyt avauspuheen Tannerin säätiön tilaisuudessa, eikä sellaisissa tilaisuuksissa ole tapana moitiskella tilaisuuden päähenkilöä. Olihan koolla Tanneria jumaloivia ihmisiä ja muita hyödyllisiä idiootteja (siis demareita) iso joukko

        Puhe ei tarkoita, että Niinistö pitäisi yksiselitteisesti Tanneria yhtenä merkittävimmistä valtiomiehistä.

        Neuvostoliitto ei halunnut Tanneria syytetyksi, vaan NL:n diktaattori Stalin. Ihan henkilökohtaisen kaunan vuoksi. Olihan Tanner keskeisiä luokkapettureita 1917 niin Stalinin, kuin suurimman osan kotoisten sosialidemokraattuen mielestä, kun ei ollut täysin rinnoin vallankumouksta tekemässä. Stalin oli pettynyt Tanneriin jo marraskuisella agitointimatkallaan SDP:n puoluekokoukseen, siellähän Tanner sanoi kasvotusten Stalinille olevansa mensevikki.

        Sinulle tuo medialukutaito on jäänyt sinne alakoulun tasolle, kannattaisi aina miettiä missä yhteydessä mitäkin on lausuttu.


      • Commendante
        TotuusTuostakin kirjoitti:

        "Hiihtäminen oli siis Kekkoselle tärkeämpää kuin merkittävän suomalaisen valtiomiehen hautajaisiin osallistuminen. "

        Kyllä Kekkonen osallistui kaikkien MERKITTÄVIEN suomalaisten valtiomiehien hautajaisiin.

        Tanner ei ollut merkittävä valtiomies. Hän oli vain SDP:n puheenjohtaja, ja siinä roolissaan lyhyen aikaa pääministeri sekä kertaalleen riviministeri. Ei missään mielessä merkittävä valtiomies. Kova businessmies hän kyllä oli, niin oman omaisuutensa kartuttamisessa, kuin Osuusliike Elannon toimitusjohtajana.

        "Hiihtäminen oli .....". Tuo mainittu hiihtäminen, joka meni Tannerin hautajaisten edelle, voidaan nähdä myös yhdeksi palaseksi siinä prosessissa, joka nyt tunnetaan "suomettumisena". Kekkonen oli johtava hahmo suomettumisilmiön rakentamisessa.


    • Yllättävän suuren ääniosuuden Kekkonen sai, vaikka odotetusti voittikin äänestyksen. Vertailua haittaa, ettei lehdellä ollut kanttia kertoa kuin kärkikolmikon nimet. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä kaikkien ääniosuudet ja samalla, kuka oli vähiten arvostettu presidenttimme.

      Omasta mielestäni parhaat presidenttimme ovat olleet "setelipresidentit" Kekkonen, Paasikivi ja Ståhlberg. Vähiten arvostan Relanderia ja Ahtisaarta, vaikka kyllä hekin hommansa hoitivat.

      • sdfgsdfgsdfgdsf

        Mihn Tommi sijoittaisi Halosen, itse en vieläkään tajua miten Suomen kansa haksati häneen, jonkilainen joukkopsykoosi iski..


      • TorppaPoika

        Taisi olla Halonen siellä hännänhuippuna, toisaalta itsenäisyyden alkuajan presidentit ovat muille kuin historiaan syvällisemmin perehtyneille kovin vieraita, kun taas Halonen muistetaa, onhan hänen kausistaan vasta 6 vuotta mennyt.

        Relander on vähän sellainen sattumapresidentti, mutta kansakunnan yhtenäisyyden palauttajana keskeinen, sillä juuri hän nosti SDP:n ja Tannerin hallitusvastuuseen, ja näin osoitti kansalaisille, että SDP on vastuullinen politiikan tekijä niistä vallankumoushölmöilyistä huolimatta.


      • TorppaPoika kirjoitti:

        Taisi olla Halonen siellä hännänhuippuna, toisaalta itsenäisyyden alkuajan presidentit ovat muille kuin historiaan syvällisemmin perehtyneille kovin vieraita, kun taas Halonen muistetaa, onhan hänen kausistaan vasta 6 vuotta mennyt.

        Relander on vähän sellainen sattumapresidentti, mutta kansakunnan yhtenäisyyden palauttajana keskeinen, sillä juuri hän nosti SDP:n ja Tannerin hallitusvastuuseen, ja näin osoitti kansalaisille, että SDP on vastuullinen politiikan tekijä niistä vallankumoushölmöilyistä huolimatta.

        Tuo hallitusratkaisu kuuluu ilman muuta Relanderin ansioihin. Toisaalta häntä on arvosteltu flirttailusta Lapuan liikkeen kanssa. Liekö senkin vastaantulon takana ollut yritys kesyttää oikeistohenkiset niin, etteivät nämä puolestaan yritä vallankumousta?


      • Relanderin ansio oli se että hän matkusti naapurimaissa ja isännöi vieraita ja loi siten suhteita nuorelle tasavallalle.



      • TimoKekki
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Tuo hallitusratkaisu kuuluu ilman muuta Relanderin ansioihin. Toisaalta häntä on arvosteltu flirttailusta Lapuan liikkeen kanssa. Liekö senkin vastaantulon takana ollut yritys kesyttää oikeistohenkiset niin, etteivät nämä puolestaan yritä vallankumousta?

        Relander oli keskustalainen, siis suhtautui epäilevästi niin oikean kun vasemman laidan ääri-ilmiöihin. Reaalipoliitikkona ja laillisuusmiehenä meni ajan mukana ja keskusteli myös oikeiston radikaalien kanssa.

        Kekkosella on sama perusvire kaikessa tekemisessään, ei hänkään oikeistoradikalismista pitänyt (yritti ministerinä lakkauttaa IKL:n) sen enempää kuin vasemmistoradikalismista (Valpon tutkijana käräytteli kommunisteja).

        Molemmat pitivät itsenäisen demokraattisen järjestelmän omaavan Suomen puolta


      • TorppaPoika kirjoitti:

        Taisi olla Halonen siellä hännänhuippuna, toisaalta itsenäisyyden alkuajan presidentit ovat muille kuin historiaan syvällisemmin perehtyneille kovin vieraita, kun taas Halonen muistetaa, onhan hänen kausistaan vasta 6 vuotta mennyt.

        Relander on vähän sellainen sattumapresidentti, mutta kansakunnan yhtenäisyyden palauttajana keskeinen, sillä juuri hän nosti SDP:n ja Tannerin hallitusvastuuseen, ja näin osoitti kansalaisille, että SDP on vastuullinen politiikan tekijä niistä vallankumoushölmöilyistä huolimatta.

        Presidenttien arvottaminen on vaikeaa, koska he ovat olleet vallassa aivan erilaisina aikoina. Jos ajatellaan presidentin ulkopoliittista roolia, niin kai on selvää, että ylivoimaisesti surkein presidentti tässä suhteessa oli Kyösti Kallio. Hänhän muuttui hädän hetkellä täysin toimintakyvyttömäksi ja voivotteli vain sitä, mihin Suomi mahtaa joutua. Hänen roolinsa paikkasi hallitus ja muut vahvat miehet kuten Mannerheim, Paasikivi, Ryti ja Tanner. Kallio oli kyllä ennen presidenttiyttään tarmokas ja vahva poliitikko Suomessa rauhan aikana.

        Näistä presidenttien arvottamisesta antoi yllättävän lausunnon presidenttiehdokas Paavo Väyrynen vain joku aika sitten. Kaikki tiedämme tietysti, että hän arvottaa Kekkosen lähes jumalolennoksi, mutta arvostellessaan Sauli Niinistöä, Väyrynen otti vertailukohdaksi Tarja Halosen, jonka kansainvälistä toimintaa Väyrynen tuntui arvostavan hyvin korkealle. Hän sanoi siis Halosen tehneen juuri sitä työtä, minkä Niinistö on presidenttinä paljolti laiminlyönyt kokonaan.


      • Sen Väyrysen, jonka Halos-kommentista MPP kertoi, etunimi on Paavo. Ei Tommi.


      • jhfghjghjfghjfghj
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Sen Väyrysen, jonka Halos-kommentista MPP kertoi, etunimi on Paavo. Ei Tommi.

        Tommit ovat käteviä kääntämään keskustelun pois aiheesta, kuka Tommin mielestä on paras Suomen presidentti ?


      • Mielipidepankki kirjoitti:

        Presidenttien arvottaminen on vaikeaa, koska he ovat olleet vallassa aivan erilaisina aikoina. Jos ajatellaan presidentin ulkopoliittista roolia, niin kai on selvää, että ylivoimaisesti surkein presidentti tässä suhteessa oli Kyösti Kallio. Hänhän muuttui hädän hetkellä täysin toimintakyvyttömäksi ja voivotteli vain sitä, mihin Suomi mahtaa joutua. Hänen roolinsa paikkasi hallitus ja muut vahvat miehet kuten Mannerheim, Paasikivi, Ryti ja Tanner. Kallio oli kyllä ennen presidenttiyttään tarmokas ja vahva poliitikko Suomessa rauhan aikana.

        Näistä presidenttien arvottamisesta antoi yllättävän lausunnon presidenttiehdokas Paavo Väyrynen vain joku aika sitten. Kaikki tiedämme tietysti, että hän arvottaa Kekkosen lähes jumalolennoksi, mutta arvostellessaan Sauli Niinistöä, Väyrynen otti vertailukohdaksi Tarja Halosen, jonka kansainvälistä toimintaa Väyrynen tuntui arvostavan hyvin korkealle. Hän sanoi siis Halosen tehneen juuri sitä työtä, minkä Niinistö on presidenttinä paljolti laiminlyönyt kokonaan.

        Meillä on ollut kullekin ajankohdalle ihan hyvät presidentit tai sitten he ovat vaan hoitaneet asiansa hyvin.

        Ukko-Pekka puhui Mäntsälän kapinan sammuksiin. Kallio oli sisäpolitiikko mutta edusti kyllä ennen Talvisotaa Suomea pohjolassa. Ryti hoiti sota-ajan Mannerheim rauhaan siirtymisen, Paasikivi ja Kekkonen hoiti neukkulan , Koivisto siirsi Suomen parlamenttarismiin entisen presidenttivallan sijaan.

        Lopuille ei ole vielä löytynyt tekoa ehkä historia joskus sitten löytää


      • WanhaDemari
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Presidenttien arvottaminen on vaikeaa, koska he ovat olleet vallassa aivan erilaisina aikoina. Jos ajatellaan presidentin ulkopoliittista roolia, niin kai on selvää, että ylivoimaisesti surkein presidentti tässä suhteessa oli Kyösti Kallio. Hänhän muuttui hädän hetkellä täysin toimintakyvyttömäksi ja voivotteli vain sitä, mihin Suomi mahtaa joutua. Hänen roolinsa paikkasi hallitus ja muut vahvat miehet kuten Mannerheim, Paasikivi, Ryti ja Tanner. Kallio oli kyllä ennen presidenttiyttään tarmokas ja vahva poliitikko Suomessa rauhan aikana.

        Näistä presidenttien arvottamisesta antoi yllättävän lausunnon presidenttiehdokas Paavo Väyrynen vain joku aika sitten. Kaikki tiedämme tietysti, että hän arvottaa Kekkosen lähes jumalolennoksi, mutta arvostellessaan Sauli Niinistöä, Väyrynen otti vertailukohdaksi Tarja Halosen, jonka kansainvälistä toimintaa Väyrynen tuntui arvostavan hyvin korkealle. Hän sanoi siis Halosen tehneen juuri sitä työtä, minkä Niinistö on presidenttinä paljolti laiminlyönyt kokonaan.

        Eläköön Sosialismi !!!

        Toveri Mielipidepankki osuu asian ytimeen, Paavo Väyrysestä tulkoon seuraava presidenttimme. Arvostan toveri Mielipidepankin julkituomaa Väyrysen ihailuaan, ja todentotta, Mielipidepankki on oikeassa siinä kuinka nykyinen presidenttimme on laiminlyönyt tetävänsä. Olemmeko nähneet Niinistön lentävän yksityiskoneella Afrikkaan pelastamaan maailmaa? Emme. Sen sijaan hän retkeilee junalla kotimaassamme. Mikä laiminlyönti!!

        Viisaana miehenä Paavo Väyrynen ei kulje Keskustan pillin mukaan, vaan seuraa toveri Tarja Halosen viitoittamalla sosialismin tiellä. Ei mikään ihme, että Väyrynen arvostaa toveri Halosta hyvin korkealle, olihan toveri Halonen aikanaan jopa valmis liittämään Suomen suureen ja mahtavaan liittoon. Sosialististen maiden liittoon.

        Viisaana miehenä Paavo tiesi jo korkeaa tieteellistä julkaisua kirjoittaessaan, ettei Neuvostoliitto koskaan katoa. Viisaana miehenä Paavo myös tietää, että nykyisen mallinen Euroopan unioni on vain välivaihe vielä korkeampaan unioniin, sosialistiseen Eurooppaan. Ultrademokraattinen Euroopan Liitto, UEL, siinä meidän uuden ajan sosialistien tavoite ja päämäärä. Se korvaa sen Neuvostoliiton, joka tilapäisesti on laitettu odottamaan oikean ajan koittoa.

        Kuten toveri Mielipidepankki tietää, Suomen presidenttiys on vain välivaihe Paavo Väyryselle, joka on edelleen Kekustan jäsen eikä siis ansaitse arvonimeä toveri. UEL:n johtajuus on se, johon Paavo tulee nousemaan, ellei sitten koko universumin päälliköksi, josta tittelistä hän kovasti kilvoittelee suuren Ultrademokrattisen Johtajan, Kim Jong Unin, kanssa.

        Toveri Mielipidepankki, kajauttakaamme kolminkertainen uraa sosialismille

        Uraa!
        Uraa!
        Uraa!

        Wanha Demari


      • TietoaTollolle
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Presidenttien arvottaminen on vaikeaa, koska he ovat olleet vallassa aivan erilaisina aikoina. Jos ajatellaan presidentin ulkopoliittista roolia, niin kai on selvää, että ylivoimaisesti surkein presidentti tässä suhteessa oli Kyösti Kallio. Hänhän muuttui hädän hetkellä täysin toimintakyvyttömäksi ja voivotteli vain sitä, mihin Suomi mahtaa joutua. Hänen roolinsa paikkasi hallitus ja muut vahvat miehet kuten Mannerheim, Paasikivi, Ryti ja Tanner. Kallio oli kyllä ennen presidenttiyttään tarmokas ja vahva poliitikko Suomessa rauhan aikana.

        Näistä presidenttien arvottamisesta antoi yllättävän lausunnon presidenttiehdokas Paavo Väyrynen vain joku aika sitten. Kaikki tiedämme tietysti, että hän arvottaa Kekkosen lähes jumalolennoksi, mutta arvostellessaan Sauli Niinistöä, Väyrynen otti vertailukohdaksi Tarja Halosen, jonka kansainvälistä toimintaa Väyrynen tuntui arvostavan hyvin korkealle. Hän sanoi siis Halosen tehneen juuri sitä työtä, minkä Niinistö on presidenttinä paljolti laiminlyönyt kokonaan.

        Olet sinä MPP suorastaan hauska tuossa typeryydessäsi, tai sanotaanko medialukutaidottamuudessa.

        Paavo Väyrynen on niin kokenut poliittinen peluri, että hän tietää kuinka vaaleissa voi menestyä. Pitää osata haastaa oikea taho, toisaalta mielistellä toisia. Paras haastaa nykyinen presidentti, koska se tuo parhaiten näkyvyyttä. Demareita, etenkin vasemman siiven feministidemareita, taas voi mielistellä Halosta kehumalla, näin Niinistöä vierastavat voivat Haataisen sijaan antaa äänensä Paavolle.

        Sinä yksinkertainen pidät sitten Väyrysen sanomisia niin korkeasti arvotettavina, että perustelet omia kantojasi niillä.

        Olet sinä huvittava tollikka.


      • TietoaTollolle kirjoitti:

        Olet sinä MPP suorastaan hauska tuossa typeryydessäsi, tai sanotaanko medialukutaidottamuudessa.

        Paavo Väyrynen on niin kokenut poliittinen peluri, että hän tietää kuinka vaaleissa voi menestyä. Pitää osata haastaa oikea taho, toisaalta mielistellä toisia. Paras haastaa nykyinen presidentti, koska se tuo parhaiten näkyvyyttä. Demareita, etenkin vasemman siiven feministidemareita, taas voi mielistellä Halosta kehumalla, näin Niinistöä vierastavat voivat Haataisen sijaan antaa äänensä Paavolle.

        Sinä yksinkertainen pidät sitten Väyrysen sanomisia niin korkeasti arvotettavina, että perustelet omia kantojasi niillä.

        Olet sinä huvittava tollikka.

        Tuskin Väyrynen sentään laskee saavansa itselleen Haataisen äänestäjiä, vaan pitää pääasiana, että saa pienennettyä gallupien Niinistölle ennustamia hurjia äänilukuja. Jos vaaleissa tulee toinen kierros, muistetaan pitkään ja mediakin tunnustaa, että se oli Väykyn mukaantulon ansiota, olkoonkin ettei hän itse sille toiselle kierrokselle pääse. Tuo maine gallupien murskaajana hivelee Väykyn itsetuntoa ja parantaa hänen Kansalaispuolueensakin asemia vuoden päästä.


      • TietoaTollolle kirjoitti:

        Olet sinä MPP suorastaan hauska tuossa typeryydessäsi, tai sanotaanko medialukutaidottamuudessa.

        Paavo Väyrynen on niin kokenut poliittinen peluri, että hän tietää kuinka vaaleissa voi menestyä. Pitää osata haastaa oikea taho, toisaalta mielistellä toisia. Paras haastaa nykyinen presidentti, koska se tuo parhaiten näkyvyyttä. Demareita, etenkin vasemman siiven feministidemareita, taas voi mielistellä Halosta kehumalla, näin Niinistöä vierastavat voivat Haataisen sijaan antaa äänensä Paavolle.

        Sinä yksinkertainen pidät sitten Väyrysen sanomisia niin korkeasti arvotettavina, että perustelet omia kantojasi niillä.

        Olet sinä huvittava tollikka.

        JOs Paavo tietää miten menestyä vaaleissa niin miksi hän ei ole presidenttinä?


      • Näillämennän
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Tuskin Väyrynen sentään laskee saavansa itselleen Haataisen äänestäjiä, vaan pitää pääasiana, että saa pienennettyä gallupien Niinistölle ennustamia hurjia äänilukuja. Jos vaaleissa tulee toinen kierros, muistetaan pitkään ja mediakin tunnustaa, että se oli Väykyn mukaantulon ansiota, olkoonkin ettei hän itse sille toiselle kierrokselle pääse. Tuo maine gallupien murskaajana hivelee Väykyn itsetuntoa ja parantaa hänen Kansalaispuolueensakin asemia vuoden päästä.

        Väyrysen itsetunnolla hän varmasti laskee saavansa kaikkien muiden kannattajia siirtymään taakseen. Persut/siniset, kepusta iso siivu, niitä demareita jotka eivät oikein voi Niinistöä kannattaa (Halosen-Tuomiojan kannattajia) mutta Haatainen on liian tuntematon (häntä kun ei Helsingin ulkopuolella tunne kukaan) jne. Saattaapa hän vielä jonkun täkyn löytää Haaviston kannattajien kalasteluunkin. Ja haastamalla Niinistöä hän tekee itsestään sen ainoan toisen "vaihtoehdon".

        En ihmettelisi Väykyn kakkossijaa vaalin ensimmäisellä kierroksella. Kolmas tila on saletissa. Haavisto saattaa pitää kakkospaikan city-vihreiden tuella.


      • Näillämennän kirjoitti:

        Väyrysen itsetunnolla hän varmasti laskee saavansa kaikkien muiden kannattajia siirtymään taakseen. Persut/siniset, kepusta iso siivu, niitä demareita jotka eivät oikein voi Niinistöä kannattaa (Halosen-Tuomiojan kannattajia) mutta Haatainen on liian tuntematon (häntä kun ei Helsingin ulkopuolella tunne kukaan) jne. Saattaapa hän vielä jonkun täkyn löytää Haaviston kannattajien kalasteluunkin. Ja haastamalla Niinistöä hän tekee itsestään sen ainoan toisen "vaihtoehdon".

        En ihmettelisi Väykyn kakkossijaa vaalin ensimmäisellä kierroksella. Kolmas tila on saletissa. Haavisto saattaa pitää kakkospaikan city-vihreiden tuella.

        Kokoomuslaiset äänestävät koko joukollaan Niinistöä, mutta kaikissa muissa puolueissa on tammikuussa suuri joukko vapaita ääniä Niinistö-fanien ja puolueuskollisten välissä. Puolueuskolliset irtaantuvat Niinistöstä jo lähiviikkoina kasvattaen näiden puolue-ehdokkaiden kannatusta, mutta vuodenvaihteen jälkeen alkaa vaalitaistelu välimaastossa liikkuvien äänistä. Tai ainakin pitäisi alkaa - Väykky ja Haavisto voivat olla hyvinkin ainoat ehdokkaat, joiden kantti ja ymmärrys riittää iskeä heihin. Puhun siis vain taktiikasta, enkä ennusta, mikä noiden kannatus ja sija tulee olemaan.


      • HYVÄJUTTUTÄMÄ
        jhfghjghjfghjfghj kirjoitti:

        Tommit ovat käteviä kääntämään keskustelun pois aiheesta, kuka Tommin mielestä on paras Suomen presidentti ?

        TOMMIT HÄIPYNEET


      • Varmaon
        sdfgsdfgsdfgdsf kirjoitti:

        Mihn Tommi sijoittaisi Halosen, itse en vieläkään tajua miten Suomen kansa haksati häneen, jonkilainen joukkopsykoosi iski..

        ei koskaan enää.


      • myöhemmät
        DV8_HellRaiser kirjoitti:

        Meillä on ollut kullekin ajankohdalle ihan hyvät presidentit tai sitten he ovat vaan hoitaneet asiansa hyvin.

        Ukko-Pekka puhui Mäntsälän kapinan sammuksiin. Kallio oli sisäpolitiikko mutta edusti kyllä ennen Talvisotaa Suomea pohjolassa. Ryti hoiti sota-ajan Mannerheim rauhaan siirtymisen, Paasikivi ja Kekkonen hoiti neukkulan , Koivisto siirsi Suomen parlamenttarismiin entisen presidenttivallan sijaan.

        Lopuille ei ole vielä löytynyt tekoa ehkä historia joskus sitten löytää

        Manusta jätit mainitsematta valtiopetoksen (Koiviston konklaavi). Ahtisaari vei Suomen EU:hun maanpetoksella, Halonen allekirjoitti valtiopetoksen (Lissabonin sopimuksen) halutessaan EU-direktiivit Suomen lain yläpuolelle, Niinistö on vienyt Suomen natoyhteistyöhön valtiopetoksella (isäntämaasopimus).


    • kjkhjrt

      Eikä mieskunnossakaan ollut valittamista!

    • Rauhanpressa

      Kohta meillä on Paavo ja hän on ehdokkaista paras. Paavo on rauhan asialla

    • MISTÄVOI

      KATSOA ÄÄNESTYKSEN TULOKSEN ?

      • Haudattiin

        vähin äänin kun tulos ei ollut mieluinen..


      • dsfgdsfgdsfgsdgf
        Haudattiin kirjoitti:

        vähin äänin kun tulos ei ollut mieluinen..

        Taisi aueta samalla toimittajan paikka lehteen !


    • kusetuskos

      Tosin kekkosen aikaan ruotsiin muutti 400 000 suomalaista työ perässsä monelle Urkki on ihanne joka oli vain itsevaltias kalastuksessa, hiihdossa ei kukaan saannut voittaa tai urkki vetäs herneen nenäänsä, eli muistot kultaa..

      • Stasi-muori

        Ei kuitenkaan kaupanut Suomea Neuvostoliitolle kuten Halonen.


      • Mitenkäsemenikään

        Koko Suo­mi te­ol­lis­tet­tiin. Tämä an­toi mah­dol­li­suu­den hy­vin­voin­ti­val­ti­on ra­ken­ta­mi­seen. To­teu­tet­tiin pe­rus­kou­lu ja ha­jau­tet­tiin yli­o­pis­to­lai­tos maa­kun­tiin.
        Suo­mi nou­si no­pe­as­ti kan­sa­kun­tien etu­ri­viin.
        Kek­ko­nen oli täs­sä työs­sä suu­res­sa roo­lis­sa. Hä­nen hen­ki­lö­koh­tai­nen pa­nok­sen­sa nä­kyi mo­nel­la alal­la. En­nen muu­ta hä­nen po­li­tiik­kaan­sa on kiit­tä­mi­nen sii­tä, et­tä Suo­mi sel­vi­si kyl­män so­dan an­ka­ris­sa pai­neis­sa me­nes­tyk­sek­kääs­ti....


      • Täassäse

        Suo­mi nou­si no­pe­as­ti kan­sa­kun­tien etu­ri­viin.!!!


      • Mikätarkeintä
        Täassäse kirjoitti:

        Suo­mi nou­si no­pe­as­ti kan­sa­kun­tien etu­ri­viin.!!!

        Kekkosen piikkiin.


      • kusetuskos
        Stasi-muori kirjoitti:

        Ei kuitenkaan kaupanut Suomea Neuvostoliitolle kuten Halonen.

        Tosin taisi juurikin kaupata noottikriisi, muuten mitä kekkonen sanoi ahdille kun apinaa talutti jonka oli neuvostojohtajalta saanut?


      • Hehehheheh
        kusetuskos kirjoitti:

        Tosin taisi juurikin kaupata noottikriisi, muuten mitä kekkonen sanoi ahdille kun apinaa talutti jonka oli neuvostojohtajalta saanut?

        Kekkonen: Katso Halosta?


      • kiinalaisSuomi
        Stasi-muori kirjoitti:

        Ei kuitenkaan kaupanut Suomea Neuvostoliitolle kuten Halonen.

        Niinistö jatkaa Halosen linjalla. Ensin Halonen luovutti maatamme venäläisten kiinteistökauppoihin ja Niinistö on jatkanut maamme kiinalaistumista, kuten nelostien varrella on useampia kiinalaisia taukopaikkoja.

        SDP ja kokoomus ovat toistensa apupuolueita.


      • Anonyymi
        Mitenkäsemenikään kirjoitti:

        Koko Suo­mi te­ol­lis­tet­tiin. Tämä an­toi mah­dol­li­suu­den hy­vin­voin­ti­val­ti­on ra­ken­ta­mi­seen. To­teu­tet­tiin pe­rus­kou­lu ja ha­jau­tet­tiin yli­o­pis­to­lai­tos maa­kun­tiin.
        Suo­mi nou­si no­pe­as­ti kan­sa­kun­tien etu­ri­viin.
        Kek­ko­nen oli täs­sä työs­sä suu­res­sa roo­lis­sa. Hä­nen hen­ki­lö­koh­tai­nen pa­nok­sen­sa nä­kyi mo­nel­la alal­la. En­nen muu­ta hä­nen po­li­tiik­kaan­sa on kiit­tä­mi­nen sii­tä, et­tä Suo­mi sel­vi­si kyl­män so­dan an­ka­ris­sa pai­neis­sa me­nes­tyk­sek­kääs­ti....

        "Ennen muuta hänen politiikkaansa on kiittäminen siitä, että Suomi selvisi kylmän sodan ankarissa paineissa menestyksekkäästi...."
        Toiseksi häntä on kiittäminen siitä, että piti Suomen vapaana islamista:

        "Meistä suomalaisista kukaan ei tunnusta Muhammedin uskontoa." (UKK)

        Kekkoslovakiassa ei ollut terroritekoja, kuten muistetaan.


    • Väykkälinnaan

      Väyrynen on nyt kokemusta hankkineena jo ihan paras ehdokas, vaikkei häntä sentään voi Urkkiin verrata!

      • Kertakaikkiaan

        aika ajanut Paavon ohi, valitettavasti........


    • despootti-mylläri

      Eipä tule mieleeni 1960-70-luvuilta toista poliitikkoa, joka olisi pärjännyt nimenomaan ULKOpolitiikassa yhtä hyvin kuin UKK. YYA-sopimuksesta huolimatta tai juuri siksi.
      SISÄpolitiikassahan UKK:sta tuli lähinnä despootti, mistä syystä kansanvalta ja demokratia sekä jopa sananvapaus kärsivät. Jo pelkästään vit...uilevia myllykirjeitä pelkäsi moni "saatanan tunari", koska se saattoi merkitä pahimmillaan ja usein uran loppua kenelle tahansa.
      Esimerkiksi koko ETYK-kesä 1975 oli UKK:n itsevaltaisinta aikaa. Sorsan hallitus piti kaataa ilman minkäänlaista järjellistä selitystä ja saada äkkiä aikaan Liinamaan virkamieshallitus ja ulkoministeriksi tyhjänpäiväisyys O.J.Mattila A.Karjalaisen tilalle. Mikähän oli hosumiseen TODELLINEN syy?

      • Minätiedäntämän

        vaarana oli itsenäisyyden menetys, Neuvostoliito olisi voinut saada maan hallintaan vain ilmoittamalla että Suomi kuuluu sen etuiiriin, kannatti muutaman politiikon uhrata ja muutaman villisian ampua Suomen pelastamiseksi..


      • ei_uusi_asia

        Ainahan itänaapuri on naapurivaltiot laskenut etupiiriinsä kuuluviksi.


      • Miätiedäntämän
        ei_uusi_asia kirjoitti:

        Ainahan itänaapuri on naapurivaltiot laskenut etupiiriinsä kuuluviksi.

        Tosi on ja Kekkosen suuruus alkaa todenteolla paljastua ja hyvästä viinapäästäkin oli merkittävä apu..


    • odoekeo

      Eihän halonen ollut oikeesti pressa ,se oli setan työntekijä.

    • Tavja.Lesbonen

      Suomi oon edelleenkin erottamaton osa Neuvostoliittoa.

    • ulkopolitiikka-taitolaji

      Tietenkin Suomi oli, kuului ja pysyi Neuvostoliiton etupiirissä koko ajan YYA-sopimuksen ollessa voimassa, mutta vaihtoehdot olivat hyvin vähissä. Niistä opittiin jonkin verran mm. jo vv. 1941-45.
      Sitä kaikki nykypäivän ääliöt eivät pienissä harmaissa nyppylöissään ymmärrä eikä tuota YYA-ymmärrystä voi tietenkään 1970-luvulla tai sen jälkeen syntyneiltä edes vaatia. Syntymäsokeille on nimittäin jokseenkin mahdotonta selittää minkälainen on punainen väri - tai sininen.
      Syvä kunnioituksen kumarrus ja kiitos yhä vieläkin Paasikivelle, Kekkoselle ja Koivistolle sen ajan taidokkaasta ulkopolitiikasta. Jokainen heistä piti ruodussa niin äärioikeistomme kuin äärivasemmistomme hulluimmat.
      Kremlin ja viskin ystävä Ahti Karjalainenkin (kepu) sai jopa potkut.

      • AnussMaischiAUJompeJOHTO

        Saippuasarjaa ovat nykyiset hallitsijat Kekkoseen verrattuna.


      • gdfgdgdfgdfggf

        Jättäkää nyt Koivisto pois listasta, vaikka tolkun sosialisti olikin..


      • MaissiPyllyAUnIhailija
        gdfgdgdfgdfggf kirjoitti:

        Jättäkää nyt Koivisto pois listasta, vaikka tolkun sosialisti olikin..

        Ei kuulu Koivisto minkään ominaisuuden osalta Kekkosen ja Paasikiven rinnalle.
        Saamaton ja jahkaileva nahjus oli.


      • komppaaja
        MaissiPyllyAUnIhailija kirjoitti:

        Ei kuulu Koivisto minkään ominaisuuden osalta Kekkosen ja Paasikiven rinnalle.
        Saamaton ja jahkaileva nahjus oli.

        Helppo yhtyä. Yksi huippusaavutus hänellä silti oli: Koiviston konklaavi, joka on valtiopetos.

        http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi

        Manu aiheutti kalliin markan ja pankkikriisin ja ajoi Suomen siten EU-kuntoon Rooman orjaksi, koska Rooman sopimus allekirjoitettiin 1994.


    • sdfgsdfgsdfgsdfg

      Tämä aloitus kannattaa pitää ylhäällä !

    • Tarja.Halonen

      Minusta tulee vielä Neuvostoliiton Suomen maakunnan kyvernöörtti.

    • Anonyymi

      1. Ahtisaari 2. Niinistö 3
      Paasikivi

      • Anonyymi

        Heh, näistä oikeastaan kukaan ei kuulu joukkoon kummankaan muun kanssa. Aivan mielivaltainen ryhmittely.

        Sensijaan esim 1. Ståhlberg 2.Paasikivi 3.Kekkonen tai 1.Ukko-Pekka 2.Kallio 3.Paasikivi antaisi jotain yhtäläisyyksiä

        Mutta 1.Ahtisaari 2.Halonen 3.Reissu-Lassi tai jopa 1.Ryti 2.Stålberg 3.Niinistö voisi myös olla jotain suuntaa-antavaa...

        Mutta lyhyesti vain: 1.Kekkonen....................................muut


    • Anonyymi

      Ryti paras, Halonen heikoin

      • Anonyymi

        UKK paras, Halonen heikoin.


    • Anonyymi

      1. AHTISAARI
      2. NIINISTÖ
      3. HALONEN
      4. KOIVISTO
      5. MANNERHEIM
      6. PAASIKIVI

      • Anonyymi

        Luettelit TOP6-huonoimmat presidentit -listan, kun aloittaja kysyi parasta presidenttiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luettelit TOP6-huonoimmat presidentit -listan, kun aloittaja kysyi parasta presidenttiä.

        Kyllä Kekkonen kuuluu ihan eri kategoriaan kuin kukaan mainituista.
        Esimerkiksi Halonen oli johtajana nolla.

        HUIPPUSOTILAS


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Kekkonen kuuluu ihan eri kategoriaan kuin kukaan mainituista.
        Esimerkiksi Halonen oli johtajana nolla.

        HUIPPUSOTILAS

        Oli miinus nolla.................


      • Anonyymi

        Halonen ei kuulu tuolle listalle missään tapauksessa. Oli Kekkostakin vahingollisempi pressa.


    • Anonyymi

      Mitä tästä olisi silloin ajateltu?
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15535251/paholaisen-tekniikoista#comment-97841750

    • Anonyymi

      Kekkosen jälkeen keskustassa ei enää mitään hyvää ole ollut :(

      • Anonyymi

        Väyrynen on edelleen Kekkosen viitoittamalla tiellä. Valitettavasti media on vienyt mitättömämpiä presidentiksi.


      • Anonyymi

        Ei ollut Kekkosen aikanakaan. :)

        "Vuonna 1906 perustetun puolueen nimenä oli Maalaisliitto lokakuuhun 1965 asti ja sen jälkeen Keskustapuolue vuoteen 1988 asti, jolloin otettiin käyttöön nykyinen nimi."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väyrynen on edelleen Kekkosen viitoittamalla tiellä. Valitettavasti media on vienyt mitättömämpiä presidentiksi.

        Puhuit puolestani. Media vallan vahti- ja rakkikoirana syrjii totuudenpuhujia, kuten useissa vaaleissa on nähty.


    • Anonyymi

      Kekkonen nosti suomen jaloilleen, siitä ei ole mitään epäillystä, kirjaimellisesti suomea rakennettiin yötä päivää, luotiin pohja nykypäivän elintasolle..

      • Anonyymi

        Jos Suomi olisi vielä itsenäinen valtio ja meillä olisi Kekkosen kaltainen presidentti, voisi meillä vielä olla toivoa kansakuntana. Kenties meillä ei huseeraisi silloin valtion omaisuutta ja rahoja tuhlailevia pääministeriksi kutsuttuja seikkailijoita.
        Poliittiset intohimot rappeuttavat maan, samoin näyttää olevan riistokapitalismin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe