Aihe

Ränni poikki

Juoppojo

Tässä on tullut juotua taas pari kuukautta joka ilta/yö 18-24 keppanatölkkiä.
Kolmena viimeisenä iltana olen nyt ottanyt 2 tölkkiä illassa ja tänään ei ole yhtään juomaa.
Hikisiä liskojen öitä painajaisineen on ollut ja saa nähdä miten ensi yö sujuu.

Tunti sitten olin jo ovella lähdössä kauppaan kun "margariini on vähissä" mutta onneksi sain pidettyä viinanhimon kurissa.

Jokin kestävä ratkaisu pitäisi keksiä koska perinteisesti on mennyt niin et muutama selvä päivä tai jopa viikko ja olo alkaa olla jo niin hyvä että sortuu taas juomaan ja ränni taas pelottaa katkaista liskojen öiden takia.

9

178

  Vastaukset

  • Älä osta kotiin kerralla enempää kuin vaikka neljä tölkkiä olutta ja aloita juominen niin myöhään, että kaupasta ei enää saa lisää alkoholia. Varmista myös ettei ole suolaista tai rasvaista iltaruokaa. Jos haluat välttää juomista jonain päivänä, syö sen sijaan sokeria, vaikka karkkeja niin paljon että ällöttää. Opettele menemään ajoissa nukkumaan ja jos alkaa janottaa, mene suoraan nukkumaan. Myös runsas veden tai vastaavien juominen täyttää mahan ja ei tee mieli juoda muuta.

   • Muuten ihan hyviä vinkkejä mutta ei toimi alkoholistille, ja se on fakta. Alkoholisti ei pääse alkoholiriippuvuudestaan eroon ilman lääkitystä, ja sekin on fakta.


   • faktan.kertoja kirjoitti:

    Muuten ihan hyviä vinkkejä mutta ei toimi alkoholistille, ja se on fakta. Alkoholisti ei pääse alkoholiriippuvuudestaan eroon ilman lääkitystä, ja sekin on fakta.

    Ihme kun ihmiset pääsivät alkoholismista eroon ennen kuin kyseisiä lääkkeitä oli edes keksitty. Se on sitten eri asia jos jollakin on toista heikompi tahdonvoima.


   • faktan.kertoja kirjoitti:

    Muuten ihan hyviä vinkkejä mutta ei toimi alkoholistille, ja se on fakta. Alkoholisti ei pääse alkoholiriippuvuudestaan eroon ilman lääkitystä, ja sekin on fakta.

    Huonoja vinkkejä, ei auta alkholistille mitään. Se on kaksi vaihtoehtoa, juoda tai olla kokonaan juomatta, välimuotoja ei ole.


  • Alkoholistin kuuluu juoda, eihän muuten olisikaan vellihousujuoppo.

  • Katkolle vaan, siellä saa putken poikki turvallisesti. Sitten joku päihdekuntoutus jos on omaa motivaatiota.

  • Jokaisella puliveivarilla pitää olla kotiapteekissa diapamia sen verran, ettei katkaisua tarvitse pelätä. Tärinä lakkaa välittömästi, uni ja ruoka maittaa ja elämä hymyilee taas.

  • Pössyttelet kannabista pari viikkoa, kohentaa mielialaa ja ruoka maistuu.
   Helppo homma katkasta.

  • Monessa kommentissa oltiin mieltä, ettei Dilberterin ohjeista olisi mitään hyötyä alkoholistille. Alkoholisteja on kuitenkin monenlaisia, eivätkä heistä kaikki omaa mitään erityistä alkoholistigeeniä, mikä tekee heistä kyvyttömiä vastustamaan alkoholin tuottamaa mielihyvää. Ihmisistä tulee alkoholista riipuvaisia myös siksi, että he käyttävät alkoholia pitkään, tottuvat sen tuottamaan olotilaan sekä sen vaikutuksen alaisena tapahtuviin sosiaalisiin kontakteihin. Kun ihmisen elimistö tottuu alkoholiin, aiheuttaa sen puute vieroitusoireita. Näistä vieroitusoireista pääsee eroon alkoholilla, jolloin kierre on valmis.

   Suuri vaikutus on myös sillä pitkään alkoholia käytettäessä tulee juomisesta tapa. Kun juomakierteen haluaa katkaista, tulee myös rikkoa entiset tavat. Sen vuoksi on aivan turha mennä tapaamaan ryyppykavereita baariin ja pysytellä selvinpäin koko illan. Sen sijaan on ymmärrettävä, että ryyppykaverit ovat entisiä kavereita elleivät suostu tapaamaan alkoholittomassa ympäristössä.

   Tapojen rikkomista on myös, että muuttaa omaa aikatauluaan. Ei osta kotiin suuria varastoja alkoholijuomia ja aloittaa sellaiset toimet myöhemmin, mitkä aikaisemmin olivat johtaneet alkoholin käyttämiseen. Tällaisia toimia voivat olla vaikkapa saunassa käyminen taikka ylipäätään sohvalla asettuminen televisiota katsomaan. Sokerin syöminen saattaa itseasiassa olla hyvä keino hillitä halua käyttää alkoholia, mutta pidemmällä aikavälillä kannattaa alkoholille keksiä jokin parempi korvike. Yleensä säännöllinen liikunta on hyvä keino, sillä krapulassa ei voi liikuntaa harrastaa. Rankan liikuntasession jälkeen ei välttämättä myöskään tee mieli alkoholia, mutta vaikutus voi tietysti olla päinvastainenkin.

   Monesti ongelma on, että jos alkoholin käyttämisen lopettaa niin mitä sitä sitten tekisi. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että alkoholin suurkulutus on erittäin sitova harrastus ja se myöskin eristää harrastajan muista kuin saman asian harrastajista. Lopetettuaan juomisen on henkilö selvinpäin, mutta ilman tarkoitusta taikka suuntaa, mikä saattaa olla jopa syy siihen, että miksi hän on alkoholia alunperin alkanut käyttämäänkin. Pysytteleminen entisissä rutiineissa johtaa tällöin miltei varmasti takaisin alkoholin käyttämiseen entistäkin suuremmassa mittakaavassa, koska tietoisuus alkoholittoman elämän tyhjyydestä ei houkuttele enää missään mielessä.

   Rutiinien rikkominen on vaikeaa ja se ahdistaa. Kun huomaa kellon lyövän juomatauolle, eikä kotona ole tippaakaan alkoholia, tulee hermostuneiseksi, hikoilee ja on kahden vaiheilla että jäädäkö kotiin vai lähteäkö baariin. Kun tietystä rutiinin asettamasta kellonlyömästä on kulunut aikaa tunti taikka pari, on aika niin sanotusti mennyt ohi ja olo on joko pettynyt taikka helpottunut. Jos pettymys vallitseva olotila vielä aamullakin, tarvitsee ihminen silloin ryyppynsä. Yleensä helpottunut olo jatkuu kuitenkin vielä seuraavina päivinä, kunnes tullaan jälleen siihen rutiinin määräämään hetkeen jolloin juomisen pitäisi taas alkaa.

   Rutiinien kartoittaminen omasta elämästä ja sellaisten rutiinien rikkominen, mitkä saavat aikaiseksi alkoholinkäytön, auttavat suuresti riippuvuudesta pääsemistä. Tämä sama pätee yleisellä tasolla muihinkin addiktioihin, esimerkiksi tupakkaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9069
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   7167
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4803
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3142
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2628