Äly perityy naisilta, mutta miehet on piispoja?

Miksi näin, kun naisilta se miespiispojenkin älykkyys on pääosin peritty.

Olisiko järkevämpää antaa erityisesti naisille piispanvirkoja, koska he sen älykkyyden kuitenkin miehille ovat perimässään antaneet.

Minusta olisi.

https://www.is.fi/perhe/art-2000001262133.html

124

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älykkyys periytyy pääosin naisilta.

      Perinteisesti on kuviteltu, että älykkyys periytyy pääosin miehiltä lapsille. Tai niin, että älykkyys periytyy 50/50 sekä isältä, että äidiltä.

      Mutta ei se niin mene, vaan älykkyys periytyy pääosin naisilta lapsille ja mies antaa oman, pienemmän perimänsä, lapsensa älykkyyteen.

      Eli mitä perustetta on kristinuskon patriarkaaliselle ajattelulle, että mies olisi naisen yläpuolella?
      No ei mitään, vaan päinvastoin, asian voisi olettaa olevan täysin päinvastoin.

      Naisten pitäisi hallita kirkkoa.

      Muista myös, että älyn ja luovuuden välillä on vahva positiivinen korrelaatio (linkki2)

      https://www.is.fi/perhe/art-2000001262133.html

      http://blog.mensa.fi/?p=190

      • Näin varmaan älykkyyden suhteen on, mutta minusta piispojen pitäisi olla fifty-fifty. Voi olla vuosien päästä kun naisia on jo nyt kai puolet papeista että piispoja on myös enemmin.


      • sage8 kirjoitti:

        Näin varmaan älykkyyden suhteen on, mutta minusta piispojen pitäisi olla fifty-fifty. Voi olla vuosien päästä kun naisia on jo nyt kai puolet papeista että piispoja on myös enemmin.

        Tuo älykkyyden periytyminen pääosin äideiltä lapsille oli itsellenikin yllätys ja kerroin sen toki heti omalle Rakkaalle vaimolleni. Oli hänellekin yllätys.

        Eikä älykkyys ole tietenkään mikään mittari valittaessa piispoja, mutta olisi syytä muidenkin kuin minun ampua alas vanha käsitys siitä, että älykkyys periytyisi nimenomaan miesten kautta. Tai edes 50/50 kuten itse aiemmin oletin.

        Kunnia Naisille joille se kuuluu.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Tuo älykkyyden periytyminen pääosin äideiltä lapsille oli itsellenikin yllätys ja kerroin sen toki heti omalle Rakkaalle vaimolleni. Oli hänellekin yllätys.

        Eikä älykkyys ole tietenkään mikään mittari valittaessa piispoja, mutta olisi syytä muidenkin kuin minun ampua alas vanha käsitys siitä, että älykkyys periytyisi nimenomaan miesten kautta. Tai edes 50/50 kuten itse aiemmin oletin.

        Kunnia Naisille joille se kuuluu.

        Kyllä.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Tuo älykkyyden periytyminen pääosin äideiltä lapsille oli itsellenikin yllätys ja kerroin sen toki heti omalle Rakkaalle vaimolleni. Oli hänellekin yllätys.

        Eikä älykkyys ole tietenkään mikään mittari valittaessa piispoja, mutta olisi syytä muidenkin kuin minun ampua alas vanha käsitys siitä, että älykkyys periytyisi nimenomaan miesten kautta. Tai edes 50/50 kuten itse aiemmin oletin.

        Kunnia Naisille joille se kuuluu.

        Ruotsin lesbopiispa: "Enemmän yhteistä muslimien kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa"
        "Piispa tarvitsisi oppitunnin islamilaisista opinkappaleista"
        Vuonna 2009 Tukholman hiippakunnan piispaksi valittu ja Ruotsin ensimmäinen avoimesti lesbo piispa, Eva Brunne on tehnyt tiettäväksi vastenmielisyytensä oikeistolaisia kristittyjä kohtaan ja ylpistelee omaavansa enemmän yhteistä muslimien kanssa.

        Eva Brunne oli haastateltavana 30. toukokuuta Ruotsin Radiossa Ihmiset ja usko -ohjelmassa (Människor och tro), jossa hän toi esiin "kristilliset näkemyksensä" ihmisarvosta ja siitä, mitä hän pitää keskeisenä kristinuskossa sekä mikä on uskontojen suhde ihmisarvoon hänen mielestä ja ovatko kaikki ihmiset samanarvoisia.

        Haastattelusta uutisoivat muun muassa Nyheter I Dag, Breitbart, Fria Tider ja CBN News.

        Eva Brunnen mielestä oikeistopopulistit ovat vallanneet keskustelun kristillisistä arvoista.

        ”Demokratia ja ihmisarvo liittyvät toisiinsa ja mielestäni demokratia hyötyy monimuotoisuudesta, sillä silloin meidän kaikkien täytyy miettiä, millaisia ihmisiä olemme ja kenen kanssa elämme. Itse asiassa meillä kaikilla on sama arvo. Vaikka emme puhu samaa kieltä tai rukoile Jumalaa samalla tavalla tai emme ole samannäköisiä, meillä on sama arvo, ja me saamme elää maassa yhdessä ja meillä on samat oikeudet”, hän sanoi.

        "Minulla on joskus enemmän yhteistä tapaamieni muslimien kanssa kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa", Brunne jatkoi ja lisäsi vielä, että kristityillä on omat ääriliikkeensä ja satoja vuosia sitten tapahtuneet ristiretket ja noitaroviot.

        "Kuulemme paljon terrorismista ja ajattelemme sen olevan muslimien harjoittamaa - sehän on - mutta tästä huolimatta kyse on pienen pienestä vähemmistöstä kaikista tiedossamme olevista muslimeista", syksyllä eläkkeelle jäävä Brunne selitti.

        Brunne "tarvitsisi oppitunnin islamilaisista opinkappaleista" määritelläkseen, kuinka paljon enemmän hänellä oikein onkaan yhteistä muslimien kuin "oikeistolaisten kristittyjen" kanssa.

        Tätä mieltä on "Islamin modernisoinnin haaste" -kirjastaan tunnettu Christine Douglass-Williams.

        "Hän (Brunne) voisi aloittaa vierailemalla Iranissa, Saudi-Arabiassa, Turkissa, Pakistanissa, Somaliassa, Afganistanissa ja julistaa lesbouttaan siellä avoimesti. Hänelle selviäisi melko nopeasti naisten ja homoseksuaalien oikeudet islamissa", Christine Douglass-Williams huomauttaa ja jatkaa, että sen jälkeen hän voisi verrata sitä "oikeistolaisiin kristittyihin":

        "Valitettavasti hänet murhattaisiin sharia-lain mukaisesti, joten hän ei pystyisi julkisesti korjaamaan järjettömiä väitteitään oikeistolaisista kristityistä."

        Douglass-Williams kiinnittää huomiota myös Ruotsin lesbopiispan hyökkäävään asenteeseen kristittyjä kohtaan "läksyttäessä heitä historiallisista vääryyksistä" ja ihmettelee, miten Eva Brunne samalla sivuuttaa tyystin jihadin 1400-vuotisen historian; tämänhetkisen kristittyjen ja vähemmistöjen vainon, homojen ja islamista luopuneiden murhat ja mustien orjuuden Algeriassa, Sudanissa ja Mauritaniassa.

        "Pelkästään se, että kirkon piirissä on Brunnen kaltaisia viheliäisiä 'johtajia' on osasyynä länsimaisen islamisaation 'suvaitsevaisuudelle'", Christine Douglass-Williams toteaa.

        Eva Brunne on aiheuttanut aikaisemminkin eripuraa ja ihmetystä, kun hän ehdotti hiippakunnassaan ruotsalaisiin kirkkoihin vuonna 2015 muslimeille rukoustiloja vaatimalla ristien ja muiden kristillisten symbolien poistamista Tukholman Frihamnin Merimieskirkosta ja että kirkkoon merkitään suunta Mekkaan päin.

        Brunne puolusti päätöstään vertaamalla tiloja lentoasemilla tai sairaaloissa oleviin "moniuskontoisiin rukoustiloihin".

        Tukholman piispa ei ole ainoa "merkittävässä asemassa oleva" johtaja tai Ruotsin kirkon jäsen, joka on ilmaissut kiintymyksensä islamiin.

        Viime vuonna Växjön kaupungin muslimit painostivat paikallishallintoa niin kauan, että islamilaisen rukouskutsun julkinen lähettäminen oli mahdollista.


      • Anonyymi

        Paikallinen muslimijohtaja, Imaami Ismail Abu Helal uskotteli, että rukoushuudot rikastuttavat Ruotsia ja edistävät monimuotoisuutta Växjön arkkitehtuurissa sekä antavat muslimeille mahdollisuuden integroitua paremmin ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

        Toukokuun alussa Växjön poliisi vihdoin myönsi luvan Växjön muslimiyhdistykselle lähettää rukouskutsuja joka perjantai paikallisen moskeijan kovaäänisistä.

        Päätöksessään poliisi ilmoitti, että arviointi oli perustunut liikenneseikkoihin, yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen.

        Mitään muita näkökohtia ei oltu otettu huomioon, kuten rukouksen sisältöä.

        Vaikka monet vastustivat ajatusta, Växjön kaupungin piispa Fredrik Modeus ilmoitti tukevansa sitä ja suhtautui hyväuskoisen myönteisesti kertomalla odottavansa innokkaasti kuulevansa kaupungissa sekä kirkonkelloja että moskeijan rukouskutsuja. Piispa Modeus piti poliisin päätöstä "hyvin viisaana ja harkittuna" sekä uskoi sen hyödyttävän muslimien integroitumista.

        "Integraatio" osoittautuikin olevan jo "niin pitkällä" Växjössä, että kyseinen moskeija yllytti julkisella Facebook-sivullaan vihaan "vääräuskoisia" vastaan.

        Paikallisia muslimiasukkaita oli muun muassa kielletty osallistumasta "vääräuskoisten" joulun juhlintaan, juutalaiset mainitaan Allahin vihollisina, "ruotsalaisessa" Växjön islamilaisessa koulussa kirjoissa käytetään Saudi-Arabian koulujen opetussuunnitelmia eikä naisille sallita "länsimaisia vaatteita" ja he joutuvat opettamaan tyttärensäkin "pukeutumaan säädyllisesti lapsesta lähtien".

        "Oi muslimi, he juhlivat Jeesusta Jumalan poikana ja tämä on jumalanpilkkaa. Kuinka voit osallistua näihin 'vääräuskoisten' uskottomiin juhliin?" lukee yhdessä vihaista ja rasistista propagandaa levittävässä Växjön moskeijan kuvatekstissä.

        Ruotsissa oli jo ennestään kaksi moskeijaa, jotka kuuluttavat julkisesti rukouskutsujaan perjantaisin, toinen Fittjan Botkyrkan kunnassa - jossa myönnettiin lupa vuonna 2013 - ja toinen Karlskronassa.

        Sen lisäksi, että Brunne, kuten monet muutkin kirkkojen papit ja piispat, väittävät kristittyjen ja muslimien rukoilevan samaa jumalaa, heitä yhdistää toimiminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sekä gender-ideologian sanansaattajina.

        Ruotsin ensimmäinen naisarkkipiispa Antje Jackelén muistetaan vuoden 2017 kohusta, joka syntyi Ruotsin evankelis-luterilaisen kirkon alkaessa käyttää Jumalasta sukupuolineutraalia nimitystä viitatessaan korkeimpaan jumaluuteen ja pidättäytymään käyttämästä miespuolisia termejä.

        Antje Jackelén viimeisteli kirkon ohjesääntöjen laajamittaisen uudistamisen. Päätavoitteena oli tehdä palvontakielestä "osallistavampi ja kattavampi" ja poistaa miespuoliset viittaukset Jumalaan, kuten "Hän" tai "Herra".

        Luonnollisesti myös "avokätinen maahanmuuttopolitiikka saa häneltä lämpimän tuen" ja hän näkee, että "ajatus homoparien vihkimisestä avioliittoon on oikeastaan kirkon omien, perinteisten oppien hedelmä". Kokonaan pimentoon jää kuitenkin se, mitähän "perinteisiä oppeja" piispa Jackelén tarkoittaa.


      • Anonyymi

        Vuodesta 2014 alkaen Ruotsin arkkipiispana toiminut Jackelén ei usko myöskään Jeesuksen neitseestä syntymiseen, vaan pitää sitä mytologisena käsitteenä tai metaforana. Jackelén väheksyy Jeesuksen tärkeyttä ja toteaa, että kun kysymys on pelastuksesta, Jeesuksella ei Vapahtajana ole varsinaisesti väliä.

        Sen sijaan "suhde islamiin" hänelläkin on suorastaan flirttaileva ja kysyttäessä Muhammedista hän torjuu kristillisen näkemyksen siitä, että hän olisi "väärä profeetta" ja väittää, että "aikana, jolloin islamia käytettiin oikeuttamaan väkivaltaa ja terroria, on tärkeää muistaa Muhammedin innoittavan nykyään miljoonia ihmisiä heidän pyrkimyksissään oikeudenmukaisuuteen, rauhaan ja hyveelliseen elämään".

        Ruotsin arkkipiispa Jackelénin motto on "Jumala on suurempi", ruotsiksi "Gud är större".

        Juuri tällaista ilmaisua "Jumala on suurempi" käyttävät ensisijaisesti muslimit.

        Arabiaksi se on "Allahu Akbar".

        "Sanat, joita huudetaan moskeijoiden minareeteista ympäri maailmaa ja tietenkin myös ne viimeiset sanat, joita monet ihmiset ympäri maailmaa kuulevat, ennen kuin itsemurhapommittajat räjäyttävät heidät kappaleiksi tai jihadistit ajavat heidän ylitseen kuorma-autoilla", Gatestone -instituutin artikkelissa muistutetaan.

        Muslimien jumala, Koraanin Allah on erilainen ja eri kuin kristinuskon Raamatun Jumala, mutta Jackelén on eri mieltä: hän on selvästi sanonut, että nämä kaksi jumalaa ovat yksi ja sama.

        "Jumala on suurempi" oli Jackelénin tunnuslause hänen edellisessä tehtävässään Lundin piispana. Se on myös hänen vuonna 2011 julkaisemansa kirjan nimi.

        Ruotsin kirkon tarkoituksena on ilmiselvästi työntää Jumalan Poika taustalle ja korottaa Muhammed samanveroiseksi Jeesuksen kanssa.

        Piispojen edustamat näkemykset Suomessa noudattavat Ruotsin linjaa.

        Suomen ensimmäinen naispuolinen piispa, eläkkeelle vuonna 2017 jäänyt "piispa emerita", entinen Helsingin piispa ja Teemu Laajasalon edeltäjä Irja Askola kunnostautui jo vuonna 2011 ehdottamalla luterilaisen seurakunnan tilojen lainaamista muslimien käyttöön.

        Niin ikään Askola tunnetaan hänen edesottamuksistaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride- tapahtumien tukijana, sukupuolineutraalin avioliittolain puolustajana ja utopista monikulttuurisuuden auvoisuutta kiihkoilleena Meillä on unelma -tapahtuman uskollisena kannattajana ja puhujana sekä "vihapuhelähettiläänä".

        Myös vuosina 2010-2018 arkkipiispana toiminut, Tapio Luoman edeltäjä, "Arkkipiispa emeritus" Kari Mäkinen on ollut etulinjassa kaikissa edellä mainituissa kampanjoissa innostajana ja edistäjänä, mutta myös "yllättäen" ilmastonmuutoshysterian lietsojana.

        Eläköidyttyään Kari Mäkinen on toiminut sisäministeriön, oikeusministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön 14.11.2018 asettaman hankkeen "pääarkkitehtinä" ja "työryhmän puheenjohtajana" tavoitteena laatia ehdotuksia rikoslailla rangaistavan vihapuheen ja lailla kielletyn häirinnän tehokkaammaksi kitkemiseksi.

        Arkkipiispa emeritus Kari Mäkisen johtama työryhmä pohti puolen vuoden ajan keinoja vihapuheeseen puuttumiseen ja julkaisi 17. toukokuuta 90-sivuisen raporttinsa "Sanat ovat tekoja: Vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostaminen". Työryhmä käsitteli aikaansaannoksessaan myös vihakampanjoita ja maalittamista.

        Kolmen ministeriön työryhmä painostaa uudelta hallitukselta linjauksia ja antoi ministeriöille 12 suositusta vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuodesta 2014 alkaen Ruotsin arkkipiispana toiminut Jackelén ei usko myöskään Jeesuksen neitseestä syntymiseen, vaan pitää sitä mytologisena käsitteenä tai metaforana. Jackelén väheksyy Jeesuksen tärkeyttä ja toteaa, että kun kysymys on pelastuksesta, Jeesuksella ei Vapahtajana ole varsinaisesti väliä.

        Sen sijaan "suhde islamiin" hänelläkin on suorastaan flirttaileva ja kysyttäessä Muhammedista hän torjuu kristillisen näkemyksen siitä, että hän olisi "väärä profeetta" ja väittää, että "aikana, jolloin islamia käytettiin oikeuttamaan väkivaltaa ja terroria, on tärkeää muistaa Muhammedin innoittavan nykyään miljoonia ihmisiä heidän pyrkimyksissään oikeudenmukaisuuteen, rauhaan ja hyveelliseen elämään".

        Ruotsin arkkipiispa Jackelénin motto on "Jumala on suurempi", ruotsiksi "Gud är större".

        Juuri tällaista ilmaisua "Jumala on suurempi" käyttävät ensisijaisesti muslimit.

        Arabiaksi se on "Allahu Akbar".

        "Sanat, joita huudetaan moskeijoiden minareeteista ympäri maailmaa ja tietenkin myös ne viimeiset sanat, joita monet ihmiset ympäri maailmaa kuulevat, ennen kuin itsemurhapommittajat räjäyttävät heidät kappaleiksi tai jihadistit ajavat heidän ylitseen kuorma-autoilla", Gatestone -instituutin artikkelissa muistutetaan.

        Muslimien jumala, Koraanin Allah on erilainen ja eri kuin kristinuskon Raamatun Jumala, mutta Jackelén on eri mieltä: hän on selvästi sanonut, että nämä kaksi jumalaa ovat yksi ja sama.

        "Jumala on suurempi" oli Jackelénin tunnuslause hänen edellisessä tehtävässään Lundin piispana. Se on myös hänen vuonna 2011 julkaisemansa kirjan nimi.

        Ruotsin kirkon tarkoituksena on ilmiselvästi työntää Jumalan Poika taustalle ja korottaa Muhammed samanveroiseksi Jeesuksen kanssa.

        Piispojen edustamat näkemykset Suomessa noudattavat Ruotsin linjaa.

        Suomen ensimmäinen naispuolinen piispa, eläkkeelle vuonna 2017 jäänyt "piispa emerita", entinen Helsingin piispa ja Teemu Laajasalon edeltäjä Irja Askola kunnostautui jo vuonna 2011 ehdottamalla luterilaisen seurakunnan tilojen lainaamista muslimien käyttöön.

        Niin ikään Askola tunnetaan hänen edesottamuksistaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride- tapahtumien tukijana, sukupuolineutraalin avioliittolain puolustajana ja utopista monikulttuurisuuden auvoisuutta kiihkoilleena Meillä on unelma -tapahtuman uskollisena kannattajana ja puhujana sekä "vihapuhelähettiläänä".

        Myös vuosina 2010-2018 arkkipiispana toiminut, Tapio Luoman edeltäjä, "Arkkipiispa emeritus" Kari Mäkinen on ollut etulinjassa kaikissa edellä mainituissa kampanjoissa innostajana ja edistäjänä, mutta myös "yllättäen" ilmastonmuutoshysterian lietsojana.

        Eläköidyttyään Kari Mäkinen on toiminut sisäministeriön, oikeusministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön 14.11.2018 asettaman hankkeen "pääarkkitehtinä" ja "työryhmän puheenjohtajana" tavoitteena laatia ehdotuksia rikoslailla rangaistavan vihapuheen ja lailla kielletyn häirinnän tehokkaammaksi kitkemiseksi.

        Arkkipiispa emeritus Kari Mäkisen johtama työryhmä pohti puolen vuoden ajan keinoja vihapuheeseen puuttumiseen ja julkaisi 17. toukokuuta 90-sivuisen raporttinsa "Sanat ovat tekoja: Vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostaminen". Työryhmä käsitteli aikaansaannoksessaan myös vihakampanjoita ja maalittamista.

        Kolmen ministeriön työryhmä painostaa uudelta hallitukselta linjauksia ja antoi ministeriöille 12 suositusta vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostamiseksi.

        On selvää, että yksi tavoitteista on vaientaa islamin vastaista puhetta. Tätä varten on oma suosituksensa:

        ”Suositus 10: Vahvistetaan uskontoon kohdistuvan ja uskontoon perustuvan vihapuheen torjuntaa.”

        Tarkoituksena on "työskennellä yhdessä kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhteisöjen kanssa vihapuheen tunnistamiseksi ja torjumiseksi".

        Arkkipiispa emerituksen siunauksella kristinuskoa saa kyllä edelleen vapaasti pilkata ja vainota Suomessakin jatkossa ja se on jopa suositeltavaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vuodesta 2014 alkaen Ruotsin arkkipiispana toiminut Jackelén ei usko myöskään Jeesuksen neitseestä syntymiseen, vaan pitää sitä mytologisena käsitteenä tai metaforana. Jackelén väheksyy Jeesuksen tärkeyttä ja toteaa, että kun kysymys on pelastuksesta, Jeesuksella ei Vapahtajana ole varsinaisesti väliä.

        Sen sijaan "suhde islamiin" hänelläkin on suorastaan flirttaileva ja kysyttäessä Muhammedista hän torjuu kristillisen näkemyksen siitä, että hän olisi "väärä profeetta" ja väittää, että "aikana, jolloin islamia käytettiin oikeuttamaan väkivaltaa ja terroria, on tärkeää muistaa Muhammedin innoittavan nykyään miljoonia ihmisiä heidän pyrkimyksissään oikeudenmukaisuuteen, rauhaan ja hyveelliseen elämään".

        Ruotsin arkkipiispa Jackelénin motto on "Jumala on suurempi", ruotsiksi "Gud är större".

        Juuri tällaista ilmaisua "Jumala on suurempi" käyttävät ensisijaisesti muslimit.

        Arabiaksi se on "Allahu Akbar".

        "Sanat, joita huudetaan moskeijoiden minareeteista ympäri maailmaa ja tietenkin myös ne viimeiset sanat, joita monet ihmiset ympäri maailmaa kuulevat, ennen kuin itsemurhapommittajat räjäyttävät heidät kappaleiksi tai jihadistit ajavat heidän ylitseen kuorma-autoilla", Gatestone -instituutin artikkelissa muistutetaan.

        Muslimien jumala, Koraanin Allah on erilainen ja eri kuin kristinuskon Raamatun Jumala, mutta Jackelén on eri mieltä: hän on selvästi sanonut, että nämä kaksi jumalaa ovat yksi ja sama.

        "Jumala on suurempi" oli Jackelénin tunnuslause hänen edellisessä tehtävässään Lundin piispana. Se on myös hänen vuonna 2011 julkaisemansa kirjan nimi.

        Ruotsin kirkon tarkoituksena on ilmiselvästi työntää Jumalan Poika taustalle ja korottaa Muhammed samanveroiseksi Jeesuksen kanssa.

        Piispojen edustamat näkemykset Suomessa noudattavat Ruotsin linjaa.

        Suomen ensimmäinen naispuolinen piispa, eläkkeelle vuonna 2017 jäänyt "piispa emerita", entinen Helsingin piispa ja Teemu Laajasalon edeltäjä Irja Askola kunnostautui jo vuonna 2011 ehdottamalla luterilaisen seurakunnan tilojen lainaamista muslimien käyttöön.

        Niin ikään Askola tunnetaan hänen edesottamuksistaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride- tapahtumien tukijana, sukupuolineutraalin avioliittolain puolustajana ja utopista monikulttuurisuuden auvoisuutta kiihkoilleena Meillä on unelma -tapahtuman uskollisena kannattajana ja puhujana sekä "vihapuhelähettiläänä".

        Myös vuosina 2010-2018 arkkipiispana toiminut, Tapio Luoman edeltäjä, "Arkkipiispa emeritus" Kari Mäkinen on ollut etulinjassa kaikissa edellä mainituissa kampanjoissa innostajana ja edistäjänä, mutta myös "yllättäen" ilmastonmuutoshysterian lietsojana.

        Eläköidyttyään Kari Mäkinen on toiminut sisäministeriön, oikeusministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön 14.11.2018 asettaman hankkeen "pääarkkitehtinä" ja "työryhmän puheenjohtajana" tavoitteena laatia ehdotuksia rikoslailla rangaistavan vihapuheen ja lailla kielletyn häirinnän tehokkaammaksi kitkemiseksi.

        Arkkipiispa emeritus Kari Mäkisen johtama työryhmä pohti puolen vuoden ajan keinoja vihapuheeseen puuttumiseen ja julkaisi 17. toukokuuta 90-sivuisen raporttinsa "Sanat ovat tekoja: Vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostaminen". Työryhmä käsitteli aikaansaannoksessaan myös vihakampanjoita ja maalittamista.

        Kolmen ministeriön työryhmä painostaa uudelta hallitukselta linjauksia ja antoi ministeriöille 12 suositusta vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostamiseksi.

        >> Ruotsin arkkipiispana toiminut Jackelén ei usko myöskään Jeesuksen neitseestä syntymiseen <<

        Meillä ei ole tietääkseni yhtäkään nuorenmaan kreationistia piispana eli eikö jo pelkkä teistiseen evoluutioon uskominen tee mielestäsi piispasta vääräoppisen. Vai tekeekö?

        Noihin neitseestä syntymisiin ja muihin Raamatun ihmeisiin uskoo vain osa kirkkomme papeista ja piispoista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin lesbopiispa: "Enemmän yhteistä muslimien kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa"
        "Piispa tarvitsisi oppitunnin islamilaisista opinkappaleista"
        Vuonna 2009 Tukholman hiippakunnan piispaksi valittu ja Ruotsin ensimmäinen avoimesti lesbo piispa, Eva Brunne on tehnyt tiettäväksi vastenmielisyytensä oikeistolaisia kristittyjä kohtaan ja ylpistelee omaavansa enemmän yhteistä muslimien kanssa.

        Eva Brunne oli haastateltavana 30. toukokuuta Ruotsin Radiossa Ihmiset ja usko -ohjelmassa (Människor och tro), jossa hän toi esiin "kristilliset näkemyksensä" ihmisarvosta ja siitä, mitä hän pitää keskeisenä kristinuskossa sekä mikä on uskontojen suhde ihmisarvoon hänen mielestä ja ovatko kaikki ihmiset samanarvoisia.

        Haastattelusta uutisoivat muun muassa Nyheter I Dag, Breitbart, Fria Tider ja CBN News.

        Eva Brunnen mielestä oikeistopopulistit ovat vallanneet keskustelun kristillisistä arvoista.

        ”Demokratia ja ihmisarvo liittyvät toisiinsa ja mielestäni demokratia hyötyy monimuotoisuudesta, sillä silloin meidän kaikkien täytyy miettiä, millaisia ihmisiä olemme ja kenen kanssa elämme. Itse asiassa meillä kaikilla on sama arvo. Vaikka emme puhu samaa kieltä tai rukoile Jumalaa samalla tavalla tai emme ole samannäköisiä, meillä on sama arvo, ja me saamme elää maassa yhdessä ja meillä on samat oikeudet”, hän sanoi.

        "Minulla on joskus enemmän yhteistä tapaamieni muslimien kanssa kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa", Brunne jatkoi ja lisäsi vielä, että kristityillä on omat ääriliikkeensä ja satoja vuosia sitten tapahtuneet ristiretket ja noitaroviot.

        "Kuulemme paljon terrorismista ja ajattelemme sen olevan muslimien harjoittamaa - sehän on - mutta tästä huolimatta kyse on pienen pienestä vähemmistöstä kaikista tiedossamme olevista muslimeista", syksyllä eläkkeelle jäävä Brunne selitti.

        Brunne "tarvitsisi oppitunnin islamilaisista opinkappaleista" määritelläkseen, kuinka paljon enemmän hänellä oikein onkaan yhteistä muslimien kuin "oikeistolaisten kristittyjen" kanssa.

        Tätä mieltä on "Islamin modernisoinnin haaste" -kirjastaan tunnettu Christine Douglass-Williams.

        "Hän (Brunne) voisi aloittaa vierailemalla Iranissa, Saudi-Arabiassa, Turkissa, Pakistanissa, Somaliassa, Afganistanissa ja julistaa lesbouttaan siellä avoimesti. Hänelle selviäisi melko nopeasti naisten ja homoseksuaalien oikeudet islamissa", Christine Douglass-Williams huomauttaa ja jatkaa, että sen jälkeen hän voisi verrata sitä "oikeistolaisiin kristittyihin":

        "Valitettavasti hänet murhattaisiin sharia-lain mukaisesti, joten hän ei pystyisi julkisesti korjaamaan järjettömiä väitteitään oikeistolaisista kristityistä."

        Douglass-Williams kiinnittää huomiota myös Ruotsin lesbopiispan hyökkäävään asenteeseen kristittyjä kohtaan "läksyttäessä heitä historiallisista vääryyksistä" ja ihmettelee, miten Eva Brunne samalla sivuuttaa tyystin jihadin 1400-vuotisen historian; tämänhetkisen kristittyjen ja vähemmistöjen vainon, homojen ja islamista luopuneiden murhat ja mustien orjuuden Algeriassa, Sudanissa ja Mauritaniassa.

        "Pelkästään se, että kirkon piirissä on Brunnen kaltaisia viheliäisiä 'johtajia' on osasyynä länsimaisen islamisaation 'suvaitsevaisuudelle'", Christine Douglass-Williams toteaa.

        Eva Brunne on aiheuttanut aikaisemminkin eripuraa ja ihmetystä, kun hän ehdotti hiippakunnassaan ruotsalaisiin kirkkoihin vuonna 2015 muslimeille rukoustiloja vaatimalla ristien ja muiden kristillisten symbolien poistamista Tukholman Frihamnin Merimieskirkosta ja että kirkkoon merkitään suunta Mekkaan päin.

        Brunne puolusti päätöstään vertaamalla tiloja lentoasemilla tai sairaaloissa oleviin "moniuskontoisiin rukoustiloihin".

        Tukholman piispa ei ole ainoa "merkittävässä asemassa oleva" johtaja tai Ruotsin kirkon jäsen, joka on ilmaissut kiintymyksensä islamiin.

        Viime vuonna Växjön kaupungin muslimit painostivat paikallishallintoa niin kauan, että islamilaisen rukouskutsun julkinen lähettäminen oli mahdollista.

        >> hän pitää keskeisenä kristinuskossa sekä mikä on uskontojen suhde ihmisarvoon hänen mielestä ja ovatko kaikki ihmiset samanarvoisia. <<

        Fiksu nainen kun on mielestäni löytänyt kristinuskosta sen tärkeimmän kohdan.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        >> hän pitää keskeisenä kristinuskossa sekä mikä on uskontojen suhde ihmisarvoon hänen mielestä ja ovatko kaikki ihmiset samanarvoisia. <<

        Fiksu nainen kun on mielestäni löytänyt kristinuskosta sen tärkeimmän kohdan.

        Harmi vain, että tuolla löydöllä ei ole mitään tekemistä kristinuskon saatika Jumalan sanan kanssa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Harmi vain, että tuolla löydöllä ei ole mitään tekemistä kristinuskon saatika Jumalan sanan kanssa.

        Tuo on vain sinun mielipiteesi, ei enempää.


      • qwertyilija kirjoitti:

        >> Ruotsin arkkipiispana toiminut Jackelén ei usko myöskään Jeesuksen neitseestä syntymiseen <<

        Meillä ei ole tietääkseni yhtäkään nuorenmaan kreationistia piispana eli eikö jo pelkkä teistiseen evoluutioon uskominen tee mielestäsi piispasta vääräoppisen. Vai tekeekö?

        Noihin neitseestä syntymisiin ja muihin Raamatun ihmeisiin uskoo vain osa kirkkomme papeista ja piispoista.

        Jos Jeesus syntyi ilman miehen kautta tulevaa perimää, niin Jeesus oli huippuälykäs.

        Varsinkin neitseelliseen syntymään uskovien tulisi täten vaatia naispuolisia piispojaa ja pappeja.


      • jjeeves kirjoitti:

        Jos Jeesus syntyi ilman miehen kautta tulevaa perimää, niin Jeesus oli huippuälykäs.

        Varsinkin neitseelliseen syntymään uskovien tulisi täten vaatia naispuolisia piispojaa ja pappeja.

        Sai vain hyvää perimää, mainio näkökulma ;-)


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        >> hän pitää keskeisenä kristinuskossa sekä mikä on uskontojen suhde ihmisarvoon hänen mielestä ja ovatko kaikki ihmiset samanarvoisia. <<

        Fiksu nainen kun on mielestäni löytänyt kristinuskosta sen tärkeimmän kohdan.

        "Fiksu nainen kun on mielestäni löytänyt kristinuskosta sen tärkeimmän kohdan. "

        onko Eeva, Helena sekä Leena. fiksuja naisia?
        - fiksu ?älykäs?


      • Anonyymi
        jjeeves kirjoitti:

        Jos Jeesus syntyi ilman miehen kautta tulevaa perimää, niin Jeesus oli huippuälykäs.

        Varsinkin neitseelliseen syntymään uskovien tulisi täten vaatia naispuolisia piispojaa ja pappeja.

        "Jos Jeesus syntyi ilman miehen kautta tulevaa perimää, niin Jeesus oli huippuälykäs. "

        No en Jumalan puolesta, tähän herjaukseen ota kantaa. mutta

        Jumala itse on Jeesuksen eli Pojan Isä.
        ei nainen.

        Raamatun ja maallisen siemenen kasvu on seuraava.
        voit lukea tämä joko Raamatusta tahi sitten jostain, maatalous. kasvi- kirjasta.

        maaperä on nainen.
        Jumalan Sana on siemen.

        nyt, tavallinen maalaisjärjellä oleva viljeli, TIETÄÄ
        että
        maaperä ei merkitste mitään, miten ja mikä kasvi kasvaa.

        eli jos maalainen laitaa, kauranjyvän tahi omena-siemen peltoon eli maaperään, niin maaperä ei määrittele mitä siitä kasvaa vaan
        SIEMEN.

        Olen itse viljellyt maata ja sain jopa erittäin terveitä ja isoja satoja, jota paikallinen argologi ihmetteli.

        nyt, jos maaperä ei vaikuta siemen lopputulokseen, sen lajin mukaan, mutta toki voi vaikuttaa, laatuu, niin,
        Raamutun ilmoituksen mukaan.
        mikä osa on naisella, muu kuin olla vain alusta kasvulle?

        eli on kovaa sanaa naisille, luonnon ja Jumalan suulla!


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Sai vain hyvää perimää, mainio näkökulma ;-)

        " Sai vain hyvää perimää, mainio näkökulma ;-) "

        no, huoh

        eli, kuten tiedät, Jumala on MUUTTANUT naisen perimää.
        1 Moos 3

        ja perkele on muuttanut naisen perimää:
        1 Moos 6

        syy miksi Jumala tuhosi koko maailman oli:
        PERIMÄ oli TURMELTUNUT.

        kaikki lija, sielu ja ruumis, oli turmeltunut, eli mennyt pilalle!

        nytm kuintenkin neljä naista, eli kolme, jatkoivat sitten ihmis-sukua eli tekivät jälkeläisiä.

        se että JOKAINEN nainen on VIELÄKIN, turmeltunut, perimän eli jälkeläisten kohdalla on Raamatun sanoma.

        corrupted
        corrupt
        vioittunut
        turmeltunut

        go to ruin
        mene pilalle

        Nyt, Jos edes osa naisesta olisi ollut, osana, Jumalan Poikaa.
        niin Jeesus olisi ollut myös osallinen,
        vioittunut
        turmeltunut

        eli, en tiedä, oletko sitä mieltä että Jeesus oli pyhä ja synnitön ja täysin puhdas?

        Jumala sanoo Mooseksen kautta, että urhi tulee olla täysin kokonainen eikä siinä saa olla virheitä.

        Miten on, oliko Jeesus puhdas ja kaikin tavoin "ehjä" ja ei-turmeltunut" ?


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Tuo älykkyyden periytyminen pääosin äideiltä lapsille oli itsellenikin yllätys ja kerroin sen toki heti omalle Rakkaalle vaimolleni. Oli hänellekin yllätys.

        Eikä älykkyys ole tietenkään mikään mittari valittaessa piispoja, mutta olisi syytä muidenkin kuin minun ampua alas vanha käsitys siitä, että älykkyys periytyisi nimenomaan miesten kautta. Tai edes 50/50 kuten itse aiemmin oletin.

        Kunnia Naisille joille se kuuluu.

        Miesten kannattaa siis suosia älykkäitä naisia.:)


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        >> hän pitää keskeisenä kristinuskossa sekä mikä on uskontojen suhde ihmisarvoon hänen mielestä ja ovatko kaikki ihmiset samanarvoisia. <<

        Fiksu nainen kun on mielestäni löytänyt kristinuskosta sen tärkeimmän kohdan.

        Olen alkanut inhoamaan noita käsitteitä "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. "
        Siksi koska näitä käytetään kulissina sille kansainvaelluksella Eurooppaan joka tuhoaa meidän rotumme ja kulttuurimme.
        Ihmiset ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on ihmisarvo, mutta pysyköön kotimaissaan ja rajoittakoot väestönkasvua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen alkanut inhoamaan noita käsitteitä "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. "
        Siksi koska näitä käytetään kulissina sille kansainvaelluksella Eurooppaan joka tuhoaa meidän rotumme ja kulttuurimme.
        Ihmiset ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on ihmisarvo, mutta pysyköön kotimaissaan ja rajoittakoot väestönkasvua.

        Oletko tullut ajatelleeksi, että väheksyessä toisen ihmisoikeuksia luopuu samalla omistaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen alkanut inhoamaan noita käsitteitä "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. "
        Siksi koska näitä käytetään kulissina sille kansainvaelluksella Eurooppaan joka tuhoaa meidän rotumme ja kulttuurimme.
        Ihmiset ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on ihmisarvo, mutta pysyköön kotimaissaan ja rajoittakoot väestönkasvua.

        Eihän meistä kukaan ole pysynyt kotimaissaan ts. alkuperäisillä kotialueillaan, suomalaiset nykymuodossakin ovat itäisen ja läntisen perimän sekoitus. Eurooppa populaatioineen on myllertynyt viimeisten satojenkin vuosien aikana ja käynyt myllertämässä muita maanosia.

        Jokainen nyt elävä ihminen on myös muiden ihmislajien jälkeläinen, eli jo lajimmekin on sekoittunut Euroopassa ja sitä ennen. Neanderthalit olivat täällä ennen meitä ja heidän tuhonsa saattaa olla oman lajimme aiheuttamaa. Olimme täällä aluksi vieraslaji mutta täällä jo olevia voimakkaampi, neanderthalit eivät tosin hävinneet kokonaan vaan jättivät omaa geeniperimäänsä meihin. Lajit lisääntyivät keskenään niin, että jokainen eurooppalainen tai lähi-idän kautta tänne tullut on myös neanderthalmiesten jälkeläinen.
        Kristinusko on ei -eurooppalainen uskonto joka toi tänne lähi-itäisiä tapoja ja uskomuksia joita eurooppalainen kulttuuri ei tuntenut ja jotka moniin Euroopan kolkkiin tuotiin pakolla. Mihin ne rajat pitää vetää?

        Käsite "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. " on tietääkseni eurooppalaista ajattelu- alkuperää enkä näe siinä mitään väärää vaan sen, että me ihmiset olemme vihdoin jotain perustavanlaatuista ymmärtäneet. Se on jo nähty mihin joudutaan jos mielivaltaisesti määritellään jokin ryhmä muita vähäarvoisemmaksi. Siirtolaisuutta on aina ollut ja tulee olemaan, puolet maailmaa on aivan hiljattain asutettu eurooppalaisilla -väärin tehtykö?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen alkanut inhoamaan noita käsitteitä "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. "
        Siksi koska näitä käytetään kulissina sille kansainvaelluksella Eurooppaan joka tuhoaa meidän rotumme ja kulttuurimme.
        Ihmiset ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on ihmisarvo, mutta pysyköön kotimaissaan ja rajoittakoot väestönkasvua.

        Eihän meistä kukaan ole pysynyt kotimaissaan ts. alkuperäisillä kotialueillaan, suomalaiset nykymuodossakin ovat itäisen ja läntisen perimän sekoitus. Eurooppa populaatioineen on myllertynyt viimeisten satojenkin vuosien aikana ja käynyt myllertämässä muita maanosia.

        Jokainen nyt elävä ihminen on myös muiden ihmislajien jälkeläinen, eli jo lajimmekin on sekoittunut Euroopassa ja sitä ennen. Neanderthalit olivat täällä ennen meitä ja heidän tuhonsa saattaa olla oman lajimme aiheuttamaa. Olimme täällä aluksi vieraslaji mutta täällä jo olevia voimakkaampi, neanderthalit eivät tosin hävinneet kokonaan vaan jättivät omaa geeniperimäänsä meihin. Lajit lisääntyivät keskenään niin, että jokainen eurooppalainen tai lähi-idän kautta tänne tullut on myös neanderthalmiesten jälkeläinen.
        Kristinusko on ei -eurooppalainen uskonto joka toi tänne lähi-itäisiä tapoja ja uskomuksia joita eurooppalainen kulttuuri ei tuntenut ja jotka moniin Euroopan kolkkiin tuotiin pakolla. Mihin ne rajat pitää vetää?

        Käsite "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. " on tietääkseni eurooppalaista ajattelu- alkuperää enkä näe siinä mitään väärää vaan sen, että me ihmiset olemme vihdoin jotain perustavanlaatuista ymmärtäneet. Se on jo nähty mihin joudutaan jos mielivaltaisesti määritellään jokin ryhmä muita vähäarvoisemmaksi. Siirtolaisuutta on aina ollut ja tulee olemaan, puolet maailmaa on aivan hiljattain asutettu eurooppalaisilla -väärin tehtykö?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen alkanut inhoamaan noita käsitteitä "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. "
        Siksi koska näitä käytetään kulissina sille kansainvaelluksella Eurooppaan joka tuhoaa meidän rotumme ja kulttuurimme.
        Ihmiset ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on ihmisarvo, mutta pysyköön kotimaissaan ja rajoittakoot väestönkasvua.

        Eihän meistä kukaan ole pysynyt kotimaissaan ts. alkuperäisillä kotialueillaan, suomalaiset nykymuodossakin ovat itäisen ja läntisen perimän sekoitus. Eurooppa populaatioineen on myllertynyt viimeisten satojenkin vuosien aikana ja käynyt myllertämässä muita maanosia.

        Jokainen nyt elävä ihminen on myös muiden ihmislajien jälkeläinen, eli jo lajimmekin on sekoittunut Euroopassa ja sitä ennen. Neanderthalit olivat täällä ennen meitä ja heidän tuhonsa saattaa olla oman lajimme aiheuttamaa. Olimme täällä aluksi vieraslaji mutta täällä jo olevia voimakkaampi, neanderthalit eivät tosin hävinneet kokonaan vaan jättivät omaa geeniperimäänsä meihin. Lajit lisääntyivät keskenään niin, että jokainen eurooppalainen tai lähi-idän kautta tänne tullut on myös neanderthalmiesten jälkeläinen.
        Kristinusko on ei -eurooppalainen uskonto joka toi tänne lähi-itäisiä tapoja ja uskomuksia joita eurooppalainen kulttuuri ei tuntenut ja jotka moniin Euroopan kolkkiin tuotiin pakolla. Mihin ne rajat pitää vetää?

        Käsite "ihmisarvo ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. " on tietääkseni eurooppalaista ajattelu- alkuperää enkä näe siinä mitään väärää vaan sen, että me ihmiset olemme vihdoin jotain perustavanlaatuista ymmärtäneet. Se on jo nähty mihin joudutaan jos mielivaltaisesti määritellään jokin ryhmä muita vähäarvoisemmaksi. Siirtolaisuutta on aina ollut ja tulee olemaan, puolet maailmaa on aivan hiljattain asutettu eurooppalaisilla -väärin tehtykö?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jos Jeesus syntyi ilman miehen kautta tulevaa perimää, niin Jeesus oli huippuälykäs. "

        No en Jumalan puolesta, tähän herjaukseen ota kantaa. mutta

        Jumala itse on Jeesuksen eli Pojan Isä.
        ei nainen.

        Raamatun ja maallisen siemenen kasvu on seuraava.
        voit lukea tämä joko Raamatusta tahi sitten jostain, maatalous. kasvi- kirjasta.

        maaperä on nainen.
        Jumalan Sana on siemen.

        nyt, tavallinen maalaisjärjellä oleva viljeli, TIETÄÄ
        että
        maaperä ei merkitste mitään, miten ja mikä kasvi kasvaa.

        eli jos maalainen laitaa, kauranjyvän tahi omena-siemen peltoon eli maaperään, niin maaperä ei määrittele mitä siitä kasvaa vaan
        SIEMEN.

        Olen itse viljellyt maata ja sain jopa erittäin terveitä ja isoja satoja, jota paikallinen argologi ihmetteli.

        nyt, jos maaperä ei vaikuta siemen lopputulokseen, sen lajin mukaan, mutta toki voi vaikuttaa, laatuu, niin,
        Raamutun ilmoituksen mukaan.
        mikä osa on naisella, muu kuin olla vain alusta kasvulle?

        eli on kovaa sanaa naisille, luonnon ja Jumalan suulla!

        Kristinuskon Jeesus ja jumala ovat eri siis henkilöt vaikka kristinuskon teologia sen yrittää kieltää, jumala sai lapsen, pojan, siemensä kautta.

        Naiset ovat vain kasvualusta?? Eivät ole, koska meistä kukaan ei olisi elossa ilman äidiltä saatuja mitokondrioita joita mies ei voi perinnöksi antaa koska itse elää vain äidiltään saaduilla. Ei ole mitä antaa, ei riitä.
        Tosin alunperin mitokondriot olivat bakteereja ja niiden rna:ta on yhä jääminä mitokondrioissamme. Mutta jos jollekin äiti on ollut vain kasvualusta, hän on kuolleena syntynyt eikä puhumassa täällä edes pöhköjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin lesbopiispa: "Enemmän yhteistä muslimien kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa"
        "Piispa tarvitsisi oppitunnin islamilaisista opinkappaleista"
        Vuonna 2009 Tukholman hiippakunnan piispaksi valittu ja Ruotsin ensimmäinen avoimesti lesbo piispa, Eva Brunne on tehnyt tiettäväksi vastenmielisyytensä oikeistolaisia kristittyjä kohtaan ja ylpistelee omaavansa enemmän yhteistä muslimien kanssa.

        Eva Brunne oli haastateltavana 30. toukokuuta Ruotsin Radiossa Ihmiset ja usko -ohjelmassa (Människor och tro), jossa hän toi esiin "kristilliset näkemyksensä" ihmisarvosta ja siitä, mitä hän pitää keskeisenä kristinuskossa sekä mikä on uskontojen suhde ihmisarvoon hänen mielestä ja ovatko kaikki ihmiset samanarvoisia.

        Haastattelusta uutisoivat muun muassa Nyheter I Dag, Breitbart, Fria Tider ja CBN News.

        Eva Brunnen mielestä oikeistopopulistit ovat vallanneet keskustelun kristillisistä arvoista.

        ”Demokratia ja ihmisarvo liittyvät toisiinsa ja mielestäni demokratia hyötyy monimuotoisuudesta, sillä silloin meidän kaikkien täytyy miettiä, millaisia ihmisiä olemme ja kenen kanssa elämme. Itse asiassa meillä kaikilla on sama arvo. Vaikka emme puhu samaa kieltä tai rukoile Jumalaa samalla tavalla tai emme ole samannäköisiä, meillä on sama arvo, ja me saamme elää maassa yhdessä ja meillä on samat oikeudet”, hän sanoi.

        "Minulla on joskus enemmän yhteistä tapaamieni muslimien kanssa kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa", Brunne jatkoi ja lisäsi vielä, että kristityillä on omat ääriliikkeensä ja satoja vuosia sitten tapahtuneet ristiretket ja noitaroviot.

        "Kuulemme paljon terrorismista ja ajattelemme sen olevan muslimien harjoittamaa - sehän on - mutta tästä huolimatta kyse on pienen pienestä vähemmistöstä kaikista tiedossamme olevista muslimeista", syksyllä eläkkeelle jäävä Brunne selitti.

        Brunne "tarvitsisi oppitunnin islamilaisista opinkappaleista" määritelläkseen, kuinka paljon enemmän hänellä oikein onkaan yhteistä muslimien kuin "oikeistolaisten kristittyjen" kanssa.

        Tätä mieltä on "Islamin modernisoinnin haaste" -kirjastaan tunnettu Christine Douglass-Williams.

        "Hän (Brunne) voisi aloittaa vierailemalla Iranissa, Saudi-Arabiassa, Turkissa, Pakistanissa, Somaliassa, Afganistanissa ja julistaa lesbouttaan siellä avoimesti. Hänelle selviäisi melko nopeasti naisten ja homoseksuaalien oikeudet islamissa", Christine Douglass-Williams huomauttaa ja jatkaa, että sen jälkeen hän voisi verrata sitä "oikeistolaisiin kristittyihin":

        "Valitettavasti hänet murhattaisiin sharia-lain mukaisesti, joten hän ei pystyisi julkisesti korjaamaan järjettömiä väitteitään oikeistolaisista kristityistä."

        Douglass-Williams kiinnittää huomiota myös Ruotsin lesbopiispan hyökkäävään asenteeseen kristittyjä kohtaan "läksyttäessä heitä historiallisista vääryyksistä" ja ihmettelee, miten Eva Brunne samalla sivuuttaa tyystin jihadin 1400-vuotisen historian; tämänhetkisen kristittyjen ja vähemmistöjen vainon, homojen ja islamista luopuneiden murhat ja mustien orjuuden Algeriassa, Sudanissa ja Mauritaniassa.

        "Pelkästään se, että kirkon piirissä on Brunnen kaltaisia viheliäisiä 'johtajia' on osasyynä länsimaisen islamisaation 'suvaitsevaisuudelle'", Christine Douglass-Williams toteaa.

        Eva Brunne on aiheuttanut aikaisemminkin eripuraa ja ihmetystä, kun hän ehdotti hiippakunnassaan ruotsalaisiin kirkkoihin vuonna 2015 muslimeille rukoustiloja vaatimalla ristien ja muiden kristillisten symbolien poistamista Tukholman Frihamnin Merimieskirkosta ja että kirkkoon merkitään suunta Mekkaan päin.

        Brunne puolusti päätöstään vertaamalla tiloja lentoasemilla tai sairaaloissa oleviin "moniuskontoisiin rukoustiloihin".

        Tukholman piispa ei ole ainoa "merkittävässä asemassa oleva" johtaja tai Ruotsin kirkon jäsen, joka on ilmaissut kiintymyksensä islamiin.

        Viime vuonna Växjön kaupungin muslimit painostivat paikallishallintoa niin kauan, että islamilaisen rukouskutsun julkinen lähettäminen oli mahdollista.

        "Ruotsin lesbopiispa: "Enemmän yhteistä muslimien kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa""
        Mihin se sana "joskus" hävisi?

        Onneksi viestisi myöhemmässä kohdassa lainaus meni oikein.
        ""Minulla on joskus enemmän yhteistä tapaamieni muslimien kanssa kuin oikeistolaisten kristittyjen kanssa", Brunne jatkoi"


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Sai vain hyvää perimää, mainio näkökulma ;-) "

        no, huoh

        eli, kuten tiedät, Jumala on MUUTTANUT naisen perimää.
        1 Moos 3

        ja perkele on muuttanut naisen perimää:
        1 Moos 6

        syy miksi Jumala tuhosi koko maailman oli:
        PERIMÄ oli TURMELTUNUT.

        kaikki lija, sielu ja ruumis, oli turmeltunut, eli mennyt pilalle!

        nytm kuintenkin neljä naista, eli kolme, jatkoivat sitten ihmis-sukua eli tekivät jälkeläisiä.

        se että JOKAINEN nainen on VIELÄKIN, turmeltunut, perimän eli jälkeläisten kohdalla on Raamatun sanoma.

        corrupted
        corrupt
        vioittunut
        turmeltunut

        go to ruin
        mene pilalle

        Nyt, Jos edes osa naisesta olisi ollut, osana, Jumalan Poikaa.
        niin Jeesus olisi ollut myös osallinen,
        vioittunut
        turmeltunut

        eli, en tiedä, oletko sitä mieltä että Jeesus oli pyhä ja synnitön ja täysin puhdas?

        Jumala sanoo Mooseksen kautta, että urhi tulee olla täysin kokonainen eikä siinä saa olla virheitä.

        Miten on, oliko Jeesus puhdas ja kaikin tavoin "ehjä" ja ei-turmeltunut" ?

        Vähän hölmöä kun Jeesuksella kerran oli jumala isänä eikä miespuolinen Davidin jälkeläinen, ei Jeesus siis voinut olla sen paremmin messias kuin Israelin kansan jäsen. Suku menee isän mukaan, eikä Jeesus ollut edes ihminen kun siihen Raamatun mukaan tarvitaan ihmismies ja ihmisnainen, ei jumala ja ihmisnainen. Nyt olet kumonnut lähes koko kristinuskon teologian.

        "Jumala sanoo Mooseksen kautta, että urhi tulee olla täysin kokonainen eikä siinä saa olla virheitä."ja että uhri saa olla vain eläin ja "virheetön" joka tarkoitti ettei saanut uhrata sairaita tai vammautuneita eläimiä, vaan priimaa.


      • Anonyymi
        dikduk kirjoitti:

        Kristinuskon Jeesus ja jumala ovat eri siis henkilöt vaikka kristinuskon teologia sen yrittää kieltää, jumala sai lapsen, pojan, siemensä kautta.

        Naiset ovat vain kasvualusta?? Eivät ole, koska meistä kukaan ei olisi elossa ilman äidiltä saatuja mitokondrioita joita mies ei voi perinnöksi antaa koska itse elää vain äidiltään saaduilla. Ei ole mitä antaa, ei riitä.
        Tosin alunperin mitokondriot olivat bakteereja ja niiden rna:ta on yhä jääminä mitokondrioissamme. Mutta jos jollekin äiti on ollut vain kasvualusta, hän on kuolleena syntynyt eikä puhumassa täällä edes pöhköjä.

        ja sitten koeputki lapsi?
        eli jo hedelmöitynyt sikiö, laitetaan kohtuun, ja tulee lapsi??

        tämä on hyvin yleistä intiassa, missä kohdun vuokraus on edullista.

        Mikä osa intialaisella, naisella, on kun "sinne työnetään" isän, jenkkiläinen ja "äiti" kiinalainen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jos Jeesus syntyi ilman miehen kautta tulevaa perimää, niin Jeesus oli huippuälykäs. "

        No en Jumalan puolesta, tähän herjaukseen ota kantaa. mutta

        Jumala itse on Jeesuksen eli Pojan Isä.
        ei nainen.

        Raamatun ja maallisen siemenen kasvu on seuraava.
        voit lukea tämä joko Raamatusta tahi sitten jostain, maatalous. kasvi- kirjasta.

        maaperä on nainen.
        Jumalan Sana on siemen.

        nyt, tavallinen maalaisjärjellä oleva viljeli, TIETÄÄ
        että
        maaperä ei merkitste mitään, miten ja mikä kasvi kasvaa.

        eli jos maalainen laitaa, kauranjyvän tahi omena-siemen peltoon eli maaperään, niin maaperä ei määrittele mitä siitä kasvaa vaan
        SIEMEN.

        Olen itse viljellyt maata ja sain jopa erittäin terveitä ja isoja satoja, jota paikallinen argologi ihmetteli.

        nyt, jos maaperä ei vaikuta siemen lopputulokseen, sen lajin mukaan, mutta toki voi vaikuttaa, laatuu, niin,
        Raamutun ilmoituksen mukaan.
        mikä osa on naisella, muu kuin olla vain alusta kasvulle?

        eli on kovaa sanaa naisille, luonnon ja Jumalan suulla!

        Ketä herjasin? Jumalaa, vai ehkä miehiä?

        Jos Jumala on olemassa, hänen älyllään ei ole mitään tekemistä vaivaisen ihmisälyn kanssa. Toki ihmiset itserakkaasti niin kuvittelevat.

        Miehiä ja naisia taas on herjattu maailman sivu. Teinköhän jotain ikimuistettavaa?

        Naisen merkityksestä lapsen perintötekijöihin: luotan tietenkin lääketieteen ja biologian ajantasaiseen tietämykseen.


      • Anonyymi
        jjeeves kirjoitti:

        Ketä herjasin? Jumalaa, vai ehkä miehiä?

        Jos Jumala on olemassa, hänen älyllään ei ole mitään tekemistä vaivaisen ihmisälyn kanssa. Toki ihmiset itserakkaasti niin kuvittelevat.

        Miehiä ja naisia taas on herjattu maailman sivu. Teinköhän jotain ikimuistettavaa?

        Naisen merkityksestä lapsen perintötekijöihin: luotan tietenkin lääketieteen ja biologian ajantasaiseen tietämykseen.

        "Jos Jeesus syntyi ilman miehen kautta tulevaa perimää, niin Jeesus oli huippuälykäs. "

        Itse uskon Jumalaan ja jokaiseen Sanaa mitä on Jumala, Isäni puhunut.
        sana JOS, on epäuskoa ja sitten Jumalan ihmeiden herjaamista.

        Ps. 69:9
        Sillä kiivaus sinun huoneesi puolesta on minut kuluttanut, ja niiden herjaukset, jotka sinua herjaavat, ovat sattuneet minuun.

        Ps. 74:18
        Niin muista tämä: vihollinen herjaa Herraa, houkkiokansa pilkkaa sinun nimeäsi.
        vihollinen = vastustaja.

        2. Tim. 3:2
        Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,

        Joten, sanalla, jos, sanot että Jumala valehtelee!
        ja sanalla: huippuälykäs, pidät Jeesusta pilkkana, sillä JEESUS ON:

        Jes. 11:2
        Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki.

        ja vielä enemmän, Jeesus on ITSE VIISAUS!
        ja tehnyt kaikki, mitä näemme ja emme näe.

        Kol. 1:
        16 Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,

        Viisaudessa eli Jumalan Pojassa.
        Joten Herra, ei ole huippuälykäs vaan itse VIISAUS!

        "Teinköhän jotain ikimuistettavaa?"
        Toivottavasti et.
        sillä, jos teit, niin pahat teot ovat ikuisesti ihmisen edessä, ellei Herra Jeeus niitä ole puhdistanut.


      • Anonyymi

        Onneksi periytyy äidiltä. Hän oli kouluttamaton, mutta yleisälykäs. Olisin ollut hukassa, jos olisi perehtynyt isältä:) Naisille löytyy muitakin johtotehtäviä, ei tarvitse välttämättä piispaksi pyrkiä.

        Kovin älykkäät eivät välttämätä edes viihdy johtajana. Johtaminen on hallinnointia, koordinointia sekä johtajan ja oman alansa asiantuntijoiden vuorovaikutusta.

        Asiantuntijat tai luovat ihmiset viihtyvät harvoin johtajana, koska he ovat kiinnostuneempia omasta alastaan kuin tylsästä hallinnoinnista. Kaikki papitkaan ei luultavasti halua piispaksi.


    • Aikuinen_nainen_on_pop

      Hevosjalostuksessa on tiedetty jo vuosikymmeniä, että emä periyttää 80 %.
      Siksi sanotaankin, että kaikilla hevosilla on hyvä isä, mutta harvalla hyvä emä.
      Menestyneen tamman varsat menestyvät järjestäen paremmin kuin tamman, jolla ei ole ollut kisamenestystä.

      Biologiasta on opittu jo vuosikymmeniä, että äidiltä periytyy mitokondrot, jotka vaikkuttavat koko kehon energiatuotantoon. Nyt sekin on tunnustettu, että nainen on kestävämpi kuntotesteissä kuin miehet. Sama koskee naisen kivun ja stressin sietokykyä.

      Vielä odotan, että tunnustetaan iäkkäiden vamhempien jälkikasvun terveydentilanne.
      Tähän mennessä on väitetty, että iäkkäiden äitien mahdollisuus saada vammainen vauva on suuri.
      Sen sijaan pitäisi todentaa se, että iäkkäiden miesten mahdollisuus saada vammainen lapsi on suuri.
      Sillä naisella on kaikki munasolut olemassa jo ennen omaa syntymäänsä. Munasolut vain kypsyvät ennen irtoamistaan. Toki naisen kunto vaikuttaa raskauden etenemiseen ja synnyttämiseen.
      Sen sijaan miehillä siittiöiden tuotanto kärsii elämäntilanteen ja iän myöden.
      Tilastoja tietysti vinouttaa se, että aikuisella naisella on jo aikuinen mies, yleensä naista vanhempi.

      Siitä on ollut jo vuosia keskusteluja, että naisen on kypsemmällä iällä on parempi hankkia lapsia, kun oma elämänkokemus antaa malttia kasvattaa lapsi. Näin ollen kypsempien vanhempien lapset menestyvät paremmin esim. koulussa.

      • >> Näin ollen kypsempien vanhempien lapset menestyvät paremmin esim. koulussa. <<

        Näin lähes ylikypsänä vanhempana olen kokemukseni myötä samaa mieltä.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        >> Näin ollen kypsempien vanhempien lapset menestyvät paremmin esim. koulussa. <<

        Näin lähes ylikypsänä vanhempana olen kokemukseni myötä samaa mieltä.

        Heiluuko peitto vielä?


      • Niin, itseasiassa meillä on jo tutkimustietoa siitä, miten isän ikä tai elitavat vaikuttavat esi­mer­kiksi lap­sen synnyn­näisiin poikkeavuuksiin.

        Iäk­käiden isien lap­silla on tutki­musten mu­kaan mui­ta enemmän
        skit­sof­reniaa, au­tismia ja synnyn­näisiä poikkea­vuuksia, ku­ten sydän­vi­koja ja dow­nin synd­roomaa. Aiemminhan vaikkapa downin syntrooman riski yhdistettiin lähinnä vain äidin ikään.

        Toisaalta nykyään tiedetään, että Isän alko­ho­lin­käyttö ai­heuttaa epi­ge­neet­tisiä muu­toksia siit­tiöiden DNA:han. Jo­pa 75 pro­senttia FASD-lasten biolo­gi­sista isistä on alko­ho­lis­teja. Tupa­koinnin ja sä­teilyn on to­dettu voi­van muut­taa siit­tiöiden mikro-RNA:ta.


      • Siirtolapuutarha kirjoitti:

        Niin, itseasiassa meillä on jo tutkimustietoa siitä, miten isän ikä tai elitavat vaikuttavat esi­mer­kiksi lap­sen synnyn­näisiin poikkeavuuksiin.

        Iäk­käiden isien lap­silla on tutki­musten mu­kaan mui­ta enemmän
        skit­sof­reniaa, au­tismia ja synnyn­näisiä poikkea­vuuksia, ku­ten sydän­vi­koja ja dow­nin synd­roomaa. Aiemminhan vaikkapa downin syntrooman riski yhdistettiin lähinnä vain äidin ikään.

        Toisaalta nykyään tiedetään, että Isän alko­ho­lin­käyttö ai­heuttaa epi­ge­neet­tisiä muu­toksia siit­tiöiden DNA:han. Jo­pa 75 pro­senttia FASD-lasten biolo­gi­sista isistä on alko­ho­lis­teja. Tupa­koinnin ja sä­teilyn on to­dettu voi­van muut­taa siit­tiöiden mikro-RNA:ta.

        Tämä on aivan totta. Samoin miehillä on suurempi kirjo erilaisia kehityshäiriöitä kuin naisilla. Biologisesti tarkastellen on tietysti niin, että vähäisempikin määrä miehiä riittää pitämään lajin elossa.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Tämä on aivan totta. Samoin miehillä on suurempi kirjo erilaisia kehityshäiriöitä kuin naisilla. Biologisesti tarkastellen on tietysti niin, että vähäisempikin määrä miehiä riittää pitämään lajin elossa.

        "Tämä on aivan totta. Samoin miehillä on suurempi kirjo erilaisia kehityshäiriöitä kuin naisilla. Biologisesti tarkastellen on tietysti niin, että vähäisempikin määrä miehiä riittää pitämään lajin elossa. "

        Jos viittaa tahi lainaa Leenaa ,se poistetaan että tässä, on tämän ketjun itseään pettävät keskustelijat!

        Leena, nimenomaan tutki geeni-sairauksia.

        mutta, totuus, tosi-asiat eivät enää miellytä naisia!

        ja Eeva sekä Helena, myös PROFESSOREJA, on tästä kirjoittanut.

        Mutta, epätieteilijä, kuten aloituksessa viitataan on hyvä, sillä hän puhuu niin että se on kuulijoille mieluisaa!

        Joten, totisesti, totisesti, koko maailma on ANSAINNUT, viimeiset vitsaukset ja vihan maljat!

        en millään käsitä, miten joku voi pettää ja valehdella itselleen!

        se ei ole hyvää!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tämä on aivan totta. Samoin miehillä on suurempi kirjo erilaisia kehityshäiriöitä kuin naisilla. Biologisesti tarkastellen on tietysti niin, että vähäisempikin määrä miehiä riittää pitämään lajin elossa. "

        Jos viittaa tahi lainaa Leenaa ,se poistetaan että tässä, on tämän ketjun itseään pettävät keskustelijat!

        Leena, nimenomaan tutki geeni-sairauksia.

        mutta, totuus, tosi-asiat eivät enää miellytä naisia!

        ja Eeva sekä Helena, myös PROFESSOREJA, on tästä kirjoittanut.

        Mutta, epätieteilijä, kuten aloituksessa viitataan on hyvä, sillä hän puhuu niin että se on kuulijoille mieluisaa!

        Joten, totisesti, totisesti, koko maailma on ANSAINNUT, viimeiset vitsaukset ja vihan maljat!

        en millään käsitä, miten joku voi pettää ja valehdella itselleen!

        se ei ole hyvää!

        Mitä siis tahdoit tuossa kertoa? Kuka Leena ja mitä tekemistä hänellä on sen kanssa, että miehillä on enemmän erilaisia kehitykseen sekä käytökseen liittyviä ongelmia?


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Mitä siis tahdoit tuossa kertoa? Kuka Leena ja mitä tekemistä hänellä on sen kanssa, että miehillä on enemmän erilaisia kehitykseen sekä käytökseen liittyviä ongelmia?

        Kolme naista, jotka ovat PROFESSOREJA.
        Leena P.
        Eeva K.
        Helana K.

        kun laitan nämä perinnöllisiä SUOMALAISIA tauteja tutkivat esille, niin koko ketju saattaa kadota ja viitaaukset joita olen heiltä ottanut, on poistettu.

        Esim. Leena P. on maailmaan kuulu näistä tutkimuksista ja muut tutkivat niitä mitä Leena löysi ja havaitsi.
        Joten, jos kiinnostaa, suomalaisten perinnölliset sairaudet, niin kuukleta.

        ja myös tämä väite, on Leenalla selvästi esillä: "miehillä on enemmän"
        joten lyhytkäisesti, jos mies sairastuu, perinnölliesen, geeni-peräiseen sairauteen, lähes "aina" on kantajana ollut miehen äiti, jolla se on ei-aktiivinen!

        Joten
        READ MORE

        "enemmän erilaisia kehitykseen"
        Jos viittaa kehon eli ruumiin, erilaisia kehitys "vikoja" taas, esin Helena tietää tästä hyvin paljon sillä tästä on "hattunsa" saanut!

        Joten READ MORE.

        Jumala on muutanut Eevan se on JOKAISEN NAISEN perimää, jokaikisen!
        1 Moos 3
        perkele on muutanut jokaisen naisen perimä, jokaikisen !
        1 Moos 6
        ja tämä viimeinen on kuten tiedät, jos "mies" ja nainen tekee jälkeläisen niin 50% / 50% molemmilta.
        eli tässä, "jumalan pojat" ja nainen tekivät jälkeläisiä.

        tästä ei ole ikinä ollut tahi tehty "puhdistusta" ja tästä Leena puhuu!

        mutta ei Raamatun sanoilla.

        Joten, mitä mieltä olet, "mummomuori".

        kun mies ja nainen tekee lapsen, molemmat antavat puolet?

        jos jumalan pojat ja nainen tekee jälkeläiset, kuka antaa naisen lisäksi puolet?

        Joten, tämä on aina mennyt naiselta naiselle, mutta KOSKA mies ei synnätä eikä nainen anna hedelmöityksessä miehellä mitään, niin tämä on eroitettu jo alusta asti.

        ja juuri tällä geenillä, mistä tässä ketjussa on kyse. eli sukupuoligeeni eli 23.
        joten, se valitettava seikka että näin on, oli SYY miksi Jumala tuhosi kaikki.

        se että, tämä vieras geeni, kyllä joka kieroksella puolittuu, niin ei merkitse että se poistuu, vaan se on- ei-aktiivinen!

        jos joku sen aktivoi, se tulee esille, ja taas muutama kierros, ja tuleva "lapsi" omaa, joa 90% vierasta geeniä tahi lähes sata!

        tämä on eräs ilmestyskirjan ilmoitus!
        Itse uskon että tässä on osa sitä mikä on petoa, ja sitä merkkiä mitä ei saa anteeksi.
        miksi ?
        koska se on PERIMÄSSÄ eikä sitä voi leikata pois!

        Miten, voi kukaan poistaa, solun sisältä vain tietyn osan!
        joten, vaikka Jumala heitä tahtoisi auttaa, niin ei.
        sillä,
        valo eikä pimeys voi olla samassa paikassa!

        voit tutkia tämän, ihan itse:

        mene vessaan, vaatekaappiin taji kellariin.
        sammuta valot,
        ja havaiset ettei siellä ole valoa.

        nyt laita valot päälle ja havaitset ettei siellä ole pimeyttä.

        joten ne eivät voi olla yhtäaikaa samassa paikassa.

        joten jos perimässä on pimeyttä, niin se ei pääse taivaasee, sillä tämä pimeys on perkeleestä.


        TÄSSÄ
        HUOM
        on vapaus, jokainen itse päättää ottaako pahan markin, mikä lie, vai ei.

        joten sitä ei voi pakottaa.

        16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

        se mitä tämä on ei ole vielä selvillä, mutta sen Jumala ilmoittaa minulle.

        Tämä on kuitenkin:

        Ilm. 19:20
        Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

        corrupted
        corrupt
        vioittunut
        turmeltunut

        go to ruin
        mene pilalle


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kolme naista, jotka ovat PROFESSOREJA.
        Leena P.
        Eeva K.
        Helana K.

        kun laitan nämä perinnöllisiä SUOMALAISIA tauteja tutkivat esille, niin koko ketju saattaa kadota ja viitaaukset joita olen heiltä ottanut, on poistettu.

        Esim. Leena P. on maailmaan kuulu näistä tutkimuksista ja muut tutkivat niitä mitä Leena löysi ja havaitsi.
        Joten, jos kiinnostaa, suomalaisten perinnölliset sairaudet, niin kuukleta.

        ja myös tämä väite, on Leenalla selvästi esillä: "miehillä on enemmän"
        joten lyhytkäisesti, jos mies sairastuu, perinnölliesen, geeni-peräiseen sairauteen, lähes "aina" on kantajana ollut miehen äiti, jolla se on ei-aktiivinen!

        Joten
        READ MORE

        "enemmän erilaisia kehitykseen"
        Jos viittaa kehon eli ruumiin, erilaisia kehitys "vikoja" taas, esin Helena tietää tästä hyvin paljon sillä tästä on "hattunsa" saanut!

        Joten READ MORE.

        Jumala on muutanut Eevan se on JOKAISEN NAISEN perimää, jokaikisen!
        1 Moos 3
        perkele on muutanut jokaisen naisen perimä, jokaikisen !
        1 Moos 6
        ja tämä viimeinen on kuten tiedät, jos "mies" ja nainen tekee jälkeläisen niin 50% / 50% molemmilta.
        eli tässä, "jumalan pojat" ja nainen tekivät jälkeläisiä.

        tästä ei ole ikinä ollut tahi tehty "puhdistusta" ja tästä Leena puhuu!

        mutta ei Raamatun sanoilla.

        Joten, mitä mieltä olet, "mummomuori".

        kun mies ja nainen tekee lapsen, molemmat antavat puolet?

        jos jumalan pojat ja nainen tekee jälkeläiset, kuka antaa naisen lisäksi puolet?

        Joten, tämä on aina mennyt naiselta naiselle, mutta KOSKA mies ei synnätä eikä nainen anna hedelmöityksessä miehellä mitään, niin tämä on eroitettu jo alusta asti.

        ja juuri tällä geenillä, mistä tässä ketjussa on kyse. eli sukupuoligeeni eli 23.
        joten, se valitettava seikka että näin on, oli SYY miksi Jumala tuhosi kaikki.

        se että, tämä vieras geeni, kyllä joka kieroksella puolittuu, niin ei merkitse että se poistuu, vaan se on- ei-aktiivinen!

        jos joku sen aktivoi, se tulee esille, ja taas muutama kierros, ja tuleva "lapsi" omaa, joa 90% vierasta geeniä tahi lähes sata!

        tämä on eräs ilmestyskirjan ilmoitus!
        Itse uskon että tässä on osa sitä mikä on petoa, ja sitä merkkiä mitä ei saa anteeksi.
        miksi ?
        koska se on PERIMÄSSÄ eikä sitä voi leikata pois!

        Miten, voi kukaan poistaa, solun sisältä vain tietyn osan!
        joten, vaikka Jumala heitä tahtoisi auttaa, niin ei.
        sillä,
        valo eikä pimeys voi olla samassa paikassa!

        voit tutkia tämän, ihan itse:

        mene vessaan, vaatekaappiin taji kellariin.
        sammuta valot,
        ja havaiset ettei siellä ole valoa.

        nyt laita valot päälle ja havaitset ettei siellä ole pimeyttä.

        joten ne eivät voi olla yhtäaikaa samassa paikassa.

        joten jos perimässä on pimeyttä, niin se ei pääse taivaasee, sillä tämä pimeys on perkeleestä.


        TÄSSÄ
        HUOM
        on vapaus, jokainen itse päättää ottaako pahan markin, mikä lie, vai ei.

        joten sitä ei voi pakottaa.

        16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

        se mitä tämä on ei ole vielä selvillä, mutta sen Jumala ilmoittaa minulle.

        Tämä on kuitenkin:

        Ilm. 19:20
        Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

        corrupted
        corrupt
        vioittunut
        turmeltunut

        go to ruin
        mene pilalle

        Taitaa olla jo siinä määrin ajatusvirtaa, ettei keskustelu taida nyt sujua.


      • mummomuori kirjoitti:

        Taitaa olla jo siinä määrin ajatusvirtaa, ettei keskustelu taida nyt sujua.

        Joko tuon kirjoittaja on nero tai sitten selitys on arkisempi. Mutta kummin tahansa, niin ei tuota tekstiä voi ainakaan liiasta helppotajuisuudesta syyttää.


      • Anonyymi

        laitoin, aamulla vastauksen mutta, tämä foorumi taas lakkoili joten turhaa hienosti selitin, mutta sama se:

        joopa joo.
        Oletan että te osaatte paremmin englantia kuin minä ja tästä voitte tutkia näitä, ärkeitä asioita, esim, king james ja sen selitykset.

        1. Moos. 3:
        16 Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva".

        naisen perimän muutos.

        1. Moos. 6:
        4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

        9 Tämä on kertomus Nooan suvusta. Nooa oli aikalaistensa keskuudessa hurskas ja nuhteeton mies ja vaelsi Jumalan yhteydessä.
        Millä tavalla Nooa oli nuhteeton ja puhdas?

        12 Niin Jumala näki, että maa oli turmeltunut; sillä kaikki liha oli turmellut vaelluksensa maan päällä.

        12 maa oli turmeltunut (geenit)
        sillä kaikki liha oli turmellut (geenit)
        vaelluksensa maan päällä. (väkivalta)

        Joten, jos osaat lontoon kieltä, tahi saksaa, voitte tutkia mitä näistä muut ajattelevat.

        valitettavasti, itse voin vain pintapuolisesti tutkia, esim tästä:

        1 Moos 3
        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?b=Gen&c=3&v=1&t=KJV#conc/16

        Tästä voit alkaa ja tutkia, eli etsiä ja lukea, mitä eevalle tapahtui.

        1 Moos 6
        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/4

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/9

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/11

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/12

        Joten, jos laitan liikaa omaa selitystä, se on joillekin liian kova ja hankala asia ja ne poistetaan, mutta tukikaa jokainen tärkeä sana ja mitä se on.

        "corrupt"
        http://www.blbclassic.org/search/translationResults.cfm?Criteria=corrupt&t=KJV
        corrupted
        http://www.blbclassic.org/search/translationResults.cfm?Criteria=corrupted&t=KJV

        No jos kiinnostaa, kerron lisää, ellei kerron silti!

        ja nyt on uutta tuoretta kahvia, joten
        Tutkikaa ja lukekaa.

        uusi yritys -


      • Anonyymi kirjoitti:

        laitoin, aamulla vastauksen mutta, tämä foorumi taas lakkoili joten turhaa hienosti selitin, mutta sama se:

        joopa joo.
        Oletan että te osaatte paremmin englantia kuin minä ja tästä voitte tutkia näitä, ärkeitä asioita, esim, king james ja sen selitykset.

        1. Moos. 3:
        16 Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva".

        naisen perimän muutos.

        1. Moos. 6:
        4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

        9 Tämä on kertomus Nooan suvusta. Nooa oli aikalaistensa keskuudessa hurskas ja nuhteeton mies ja vaelsi Jumalan yhteydessä.
        Millä tavalla Nooa oli nuhteeton ja puhdas?

        12 Niin Jumala näki, että maa oli turmeltunut; sillä kaikki liha oli turmellut vaelluksensa maan päällä.

        12 maa oli turmeltunut (geenit)
        sillä kaikki liha oli turmellut (geenit)
        vaelluksensa maan päällä. (väkivalta)

        Joten, jos osaat lontoon kieltä, tahi saksaa, voitte tutkia mitä näistä muut ajattelevat.

        valitettavasti, itse voin vain pintapuolisesti tutkia, esim tästä:

        1 Moos 3
        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?b=Gen&c=3&v=1&t=KJV#conc/16

        Tästä voit alkaa ja tutkia, eli etsiä ja lukea, mitä eevalle tapahtui.

        1 Moos 6
        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/4

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/9

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/11

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/12

        Joten, jos laitan liikaa omaa selitystä, se on joillekin liian kova ja hankala asia ja ne poistetaan, mutta tukikaa jokainen tärkeä sana ja mitä se on.

        "corrupt"
        http://www.blbclassic.org/search/translationResults.cfm?Criteria=corrupt&t=KJV
        corrupted
        http://www.blbclassic.org/search/translationResults.cfm?Criteria=corrupted&t=KJV

        No jos kiinnostaa, kerron lisää, ellei kerron silti!

        ja nyt on uutta tuoretta kahvia, joten
        Tutkikaa ja lukekaa.

        uusi yritys -

        Lukuni loppuu ensimmäiseen Raamatunlauseeseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        laitoin, aamulla vastauksen mutta, tämä foorumi taas lakkoili joten turhaa hienosti selitin, mutta sama se:

        joopa joo.
        Oletan että te osaatte paremmin englantia kuin minä ja tästä voitte tutkia näitä, ärkeitä asioita, esim, king james ja sen selitykset.

        1. Moos. 3:
        16 Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva".

        naisen perimän muutos.

        1. Moos. 6:
        4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

        9 Tämä on kertomus Nooan suvusta. Nooa oli aikalaistensa keskuudessa hurskas ja nuhteeton mies ja vaelsi Jumalan yhteydessä.
        Millä tavalla Nooa oli nuhteeton ja puhdas?

        12 Niin Jumala näki, että maa oli turmeltunut; sillä kaikki liha oli turmellut vaelluksensa maan päällä.

        12 maa oli turmeltunut (geenit)
        sillä kaikki liha oli turmellut (geenit)
        vaelluksensa maan päällä. (väkivalta)

        Joten, jos osaat lontoon kieltä, tahi saksaa, voitte tutkia mitä näistä muut ajattelevat.

        valitettavasti, itse voin vain pintapuolisesti tutkia, esim tästä:

        1 Moos 3
        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?b=Gen&c=3&v=1&t=KJV#conc/16

        Tästä voit alkaa ja tutkia, eli etsiä ja lukea, mitä eevalle tapahtui.

        1 Moos 6
        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/4

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/9

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/11

        http://www.blbclassic.org/Bible.cfm?t=KJV&x=0&y=0&b=Gen&c=6&v=1#conc/12

        Joten, jos laitan liikaa omaa selitystä, se on joillekin liian kova ja hankala asia ja ne poistetaan, mutta tukikaa jokainen tärkeä sana ja mitä se on.

        "corrupt"
        http://www.blbclassic.org/search/translationResults.cfm?Criteria=corrupt&t=KJV
        corrupted
        http://www.blbclassic.org/search/translationResults.cfm?Criteria=corrupted&t=KJV

        No jos kiinnostaa, kerron lisää, ellei kerron silti!

        ja nyt on uutta tuoretta kahvia, joten
        Tutkikaa ja lukekaa.

        uusi yritys -

        Yritän saada jotain tolkkua – tosin voi mennä ehkä metsäänkin.

        ”…vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva".

        Sillä että naisilla on seksuaalisia haluja sekä synnytykset voivat olla kivuilaita, ei taida olla mitään tekemistä naisen ”perimän muutoksen” kanssa?

        ”…myös tämä väite, on Leenalla selvästi esillä: "miehillä on enemmän"
        joten lyhytkäisesti, jos mies sairastuu, perinnölliesen, geeni-peräiseen sairauteen, lähes "aina" on kantajana ollut miehen äiti, jolla se on ei-aktiivinen!”

        Kyllä molemmat sukupuolet kantavat tiettyjä perinnöllisiä sairauksia. Joskus vain toinen vanhemmista (jompikumpi) kantaa tuota geeniä, joihin taas vaaditaan, että molemmat sitä kantavat. Sitten on osa, joka ”hyppää” muutaman sukupolvenkin yli.

        ”…esin Helena tietää tästä hyvin paljon sillä tästä on "hattunsa" saanut!”

        Kun noita Leenoja ja Helenoja vilisee, niin hehän voivat olla keitä tahansa. Joten ehkä käytätä heistä koko nimeä?


        !1.Moos. 6:4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia…”

        ”Jumala on muutanut Eevan se on JOKAISEN NAISEN perimää, jokaikisen!”

        Eli väität että nämä Jumalan pojat, jotka yhtyivät ihmisten tyttäriin, toivat jonkun geeniperimän, joka kautta eri sairaudet periytyvät?

        Ja nyt, kun mies ja nainen saa jälkeläisen, niin tuo ei-ihmisten perimä vaikuttaa enemmän jälkeläisiin?

        ”…tämä vieras geeni, kyllä joka kieroksella puolittuu, niin ei merkitse että se poistuu, vaan se on- ei-aktiivinen!”

        Oikeasti ei ole vielä havaittu mitään sellaista perimää, joka olisi peräisin jostain muusta maailmankaikkeudesta.

        ”Joten, tämä on aina mennyt naiselta naiselle, mutta KOSKA mies ei synnätä eikä nainen anna hedelmöityksessä miehellä mitään, niin tämä on eroitettu jo alusta asti.”

        Tuota, hedelmöittymiseen tarvitaan aina nuo kaksi erillistä tekijää – munasolu ja siittiö. Kummastakin perimää siirtyy tosiaan puolet. Riippumatta siitä kuka synnyttää.

        ”…jos joku sen aktivoi, se tulee esille, ja taas muutama kierros, ja tuleva "lapsi" omaa, joa 90% vierasta geeniä tahi lähes sata!”

        Tällaista ei ole kyetty havaitsemaan lainkaan.

        ”tämä on eräs ilmestyskirjan ilmoitus!Itse uskon että tässä on osa sitä mikä on petoa, ja sitä merkkiä mitä ei saa anteeksi.”

        Eli kuvittelemasi Jumalten poikien geeni siis mielestäsi tulee olemaan se ”pero, mistä Ilmestyskirja kertoo. Tämä lienee hurjin Ilmestyskirjan tulkinta, johon olen törmännyt!

        12 maa oli turmeltunut (geenit)
        sillä kaikki liha oli turmellut (geenit)

        Niin no, ilman geenejä ei olisi elämää.

        ”…jos osaat lontoon kieltä, tahi saksaa, voitte tutkia mitä näistä muut ajattelevat.”
        ”…jos laitan liikaa omaa selitystä, se on joillekin liian kova ja hankala asia…”

        Eiköhän tuo sekava juttu ollut ihan sinun oma selityksesi?


    • Anonyymi

      "Miksi näin, kun naisilta se miespiispojenkin älykkyys on pääosin peritty.

      Olisiko järkevämpää antaa erityisesti naisille piispanvirkoja, koska he sen älykkyyden kuitenkin miehille ovat perimässään antaneet.

      Minusta olisi. "
      ---------------------------------------------
      Tiedä häntä. Ei miehen älyssä mitään vikaa ole vaikka onkin perinyt sen äidiltään.

      Parempi olisi, että älykkäät äidit tekisivät paljon lapsia, eivätkä uhraisi elämäänsä uraputkiin.

      Näin ajattelen äidiltäni perimäni superälyn turvin.

    • Jos miespuolinen piispa on perinyt älykkyytensä äidiltään, niin miksi se äiti (tai joku muu nainen) olisi piispaksi parempi?

      • Totta ja toiseksi, miksi korkea ÄO olisi jokin tärkeä ominaisuus piispalle.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Totta ja toiseksi, miksi korkea ÄO olisi jokin tärkeä ominaisuus piispalle.

        Piispa on hiippakunnan johtaja. Yleisälykkyys on piispalle yhtä tärkeää, kuin minkä tahansa maallisen organisaation johtajalle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Piispa on hiippakunnan johtaja. Yleisälykkyys on piispalle yhtä tärkeää, kuin minkä tahansa maallisen organisaation johtajalle.

        Sosiaalinen älykkyys on tärkeä kaikille johtavassa asemassa - ja ihmisten kanssa toimiville. Liika ÄO voi päinvastoin olla jopa rajoite varsinkin ihmisten kanssa toimiville.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Sosiaalinen älykkyys on tärkeä kaikille johtavassa asemassa - ja ihmisten kanssa toimiville. Liika ÄO voi päinvastoin olla jopa rajoite varsinkin ihmisten kanssa toimiville.

        Nimenomaan. Kovin älykkäät tuskin edes viihtyvät johtajana, koska se on heistä tylsää.


    • Anonyymi

      Pudis55, tainnu jumala olla jo vanhuudenhöperö kun ihmisen loi, sotki päässään sukupuolet eli värkkäsi Eevan ensin ja siitä sitten Aatamin, niin se täytyy olla, hersyvää naurua... Tai sitten joku raiskasi raamatun, taas..

      • Ehkä siinä kylkiluussa oli enemmän järkeä kuin Aatamin aivoissa.
        Perimä parani..


      • Anonyymi

        Mistähän johtuu että kaikki Maailman huippuälykkäät ovat sitten miehiä? Mikä vie älykkään naisen pojan vielä älykkäämmäksi kuin äitinsä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän johtuu että kaikki Maailman huippuälykkäät ovat sitten miehiä? Mikä vie älykkään naisen pojan vielä älykkäämmäksi kuin äitinsä?

        Naisissa on aina ollut huippuälykkäitä, myös suomalaisissa naisissa. Älykkyyteen liitetään kummallisia mielleyhtymiä, Eivät kaikki älykkäät ole laboratoriossaan puurtavia einsteineja.

        130-140 älykkyysosamäärä = huippuälykäs. Yli 140 = nero. Esim. näyttelijä Nicole Kidmanin äö on 140. Ja Britanniasta löytyi 13 vuotias teinityttö, jolla on korkeampi älykkysosamäärä kuin Stephen Hawkingilla, eli yli 160. Hän haluaa pop-tähdeksi.:) Amerikkalaisen Marilyn vos Savantin äo oli 186. Hän oli kirjailija ja toimittaja.

        Maailman parhaissa yliopistoissa (esim. MIT) sekä nais- että miesopiskelijoiden keskimääräinen älykkyysosamäärä on 142 luokkaa. Eli he ovat nerouden puolella. Muut eivät siinä ympäristössä pärjää. Älykkyys ei sinällään takaa menestystä ja kuuluisuutta. Siihen tarvitaan muitakin ominaisuuksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Naisissa on aina ollut huippuälykkäitä, myös suomalaisissa naisissa. Älykkyyteen liitetään kummallisia mielleyhtymiä, Eivät kaikki älykkäät ole laboratoriossaan puurtavia einsteineja.

        130-140 älykkyysosamäärä = huippuälykäs. Yli 140 = nero. Esim. näyttelijä Nicole Kidmanin äö on 140. Ja Britanniasta löytyi 13 vuotias teinityttö, jolla on korkeampi älykkysosamäärä kuin Stephen Hawkingilla, eli yli 160. Hän haluaa pop-tähdeksi.:) Amerikkalaisen Marilyn vos Savantin äo oli 186. Hän oli kirjailija ja toimittaja.

        Maailman parhaissa yliopistoissa (esim. MIT) sekä nais- että miesopiskelijoiden keskimääräinen älykkyysosamäärä on 142 luokkaa. Eli he ovat nerouden puolella. Muut eivät siinä ympäristössä pärjää. Älykkyys ei sinällään takaa menestystä ja kuuluisuutta. Siihen tarvitaan muitakin ominaisuuksia.

        " Älykkyys ei sinällään takaa menestystä ja kuuluisuutta. Siihen tarvitaan muitakin ominaisuuksia. "

        Älykkyyksiä on myös eri laisia. Totta on, että älykkyys voi viedä rikollisille teille tai muuten elämä ajatuuu raiteille, jossa ei koe olevansa onnellinen.


    • Anonyymi

      Vai niin, sanoo AINA Viisas Salomo.

      Olen vahvasti toista mieltä eli samaa mitä Jumala ja Jumalan Hengen kautta Viisas, älykäs ja ymmärtäväinen Salomo:

      Tyhmyys on nainen!
      Sananl. 9:13
      13 Tyhmyys on nainen, levoton ja yksinkertainen, eikä hän mistään mitään tiedä.

      Luin linkistä mistä TUTKIMUKSESTA on kyse, tästä:

      "Blogi on poistettu

      Valitettavasti blogi osoitteessa psychology-spot.blogspot.com on poistettu. Tämä osoite ei ole uusien blogien käytettävissä."

      Syystä tahi toisesta bloki on poistettu, tuskin kehujen takia!

      Se vähä mitä sain irti on:

      "At the basis of this idea are found what are known as “conditioned genes”, that behave differently depending on their origin. Basically, these genes have a kind of biochemical tag which allows their origin to be traced and even reveals if they are active or not within the descendant cells. Interestingly, some of these conditioned genes work only if they come from the mother. If that same gene is inherited from the father, it is deactivated. Obviously, other genes work the opposite and are activated only if they come from the father."

      "Tämän ajatuksen pohjalta löydetään ne, joita kutsutaan "ilmastoiduiksi geeneiksi", jotka käyttäytyvät eri tavalla niiden alkuperän mukaan. Periaatteessa näillä geeneillä on eräänlainen biokemiallinen tunniste, joka sallii niiden alkuperän jäljittämisen ja jopa paljastaa, ovatko ne aktiivisia vai ei niiden sisällä. Mielenkiintoista on, että jotkut näistä ilmastoiduista geeneistä toimivat vain, jos ne tulevat äidiltä. Jos sama geeni on peritty isältä, se deaktivoidaan. On selvää, että muut geenit toimivat päinvastoin ja aktivoituvat vain, jos ne tulevat isältä."

      "However, several studies revealed that children are more likely to inherit intelligence from the mother, because intelligence genes are located on chromosome X."

      "Tiedämme, että älykkyydellä on perinnöllinen osa, mutta vasta muutama vuosi sitten ajattelimme, että suuri osa siitä riippui sekä isästä että äidistä. Useat tutkimukset kuitenkin osoittivat, että lapset perivät äidiltä todennäköisemmin älykkyyttä, koska älykkäät geenit sijaitsevat X-kromosomissa."

      Tässä, PÄÄIDEA.

      X- geeni (sukupuoli geeni 23) on Älykkyys geeni?
      niin. NAISEN logiikka.

      Mies on solujen puolesta AINA, XY
      nainen on solujen puolesta aina XX

      nyt Ojalan laskuopin mukaan.
      X=1
      Y=0

      X X=2
      X Y=1

      joten nainen on älykkäämpi!

      Jippiii, naisen älykkyys on erinomiasta luokka, ihan yli ymmärräyksen käyvää.

      no tavaan muita englannin kielen "tutkimuksia" mitä löytyy.

      ja lisää kahvia.

      • Anonyymi

        Näillä älynlahjoilla ei pääse lähellekään älykästä naista ja saa näin ollen pitää rauhassa käsityksensä naisen tyhmyydestä.:)


      • Hepreassa sekä viisaus että tyhmyys ovat feminiinejä, kirjoittaja ei kuitenkaan kehunut viisautta naiseksi koska ajan ja paikan tapa oli että heidät ajateltiin miehiä alempina olentoina.
        Ps. Salomo ei ole kirjoittanut Sananlaskuja, ne ovat lainaa ja sanastokaan ei ole ajalta jona Salomo on elänyt, ne on vain myöhemmin pantu hänen nimiinsä.


    • Anonyymi

      hah hha
      Leena Palotie ja Tatu Vanhanen.
      POISTETTU!

      jippii, naisen logiikka, poistetaan ja älykkyys lisääntyy!

    • Anonyymi

      Kelpaako naisille, toinen Professori?
      Myös Suomalainen :)

      Professori Helena Kääriäinen
      on yksi Suomen perinnöllisyyslääketieteen edelläkävijöistä. Hän on tehnyt merkittävän uran perinnöllisten sairauksien parissa, minkä kunniaksi järjestetään juhlaseminaari ”Samanlaiset, erilaiset ja me muut”. Seminaari tuo yhteen asiantuntijoita eri aloilta pohtimaan erilaisuutta ja samanlaisuutta monista eri näkökulmista.

      Helena Kääriäinen aloitti perinnöllisyyslääkärin uransa 1977 Väestöliiton perinnöllisyysklinikassa ja erikoistui perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäriksi ensimmäisten joukossa vuonna 1986, kun se oli tullut Suomessa mahdolliseksi. Hän on toiminut myös Helsingin ja Turun yliopistoissa lääketieteellisen genetiikan professori- ylilääkärinä ja tutkimusprofessorina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa, jossa hän on ollut edistämässä biopankkien toteuttamista ja niihin liittyvää lainsäädäntöä. Hän on vaikuttanut monissa perinnöllisyyslääketieteen kansainvälisissä tehtävissä, mm. European Society of Human Geneticsin Public and Professional Policy komiteassa 1996-2007, pääsihteerinä 2003-10 ja presidenttinä 2014-15 sekä EU:n komission harvinaissairauksien asiantuntijatyöryhmässä. Hän aloitti myös harvinais-sairauksien verkkopalvelun Orphanet’in toiminnan Suomessa vuonna 2004.

      Joten, aika Älykäs, sekä viisas että ymmärtäväinen nainen.
      vai onko kyseessä viha-nainen :(

      • Totta. Enemmistö lukiosta valmistuneista on naisia ja samoin yliopistossa opiskelevista ja yliopistotutkinnon suorittaneista.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Totta. Enemmistö lukiosta valmistuneista on naisia ja samoin yliopistossa opiskelevista ja yliopistotutkinnon suorittaneista.

        Tulen tähän lukemiseen eli kirja tietoon, kunhan ehdin ja ketju ei jostain syystä katoa, mutta tässä, esimakua:

        "Kognitiiviset kyvyt sijaitsevat X-kromosomissa. Äidin X-kromosomit sisältävät paljon enemmän tietoa ajatteluun liittyvien aivorakenteiden kehityksen kannalta."

        https://askelterveyteen.com/rikkaan-lapsen-syndrooma-kasvatuksesta-johtuva-ajattelutapa/

        "Kognitiiviset kyvyt"
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kognitio
        Eli TUNNE kyvyt, puhe lahjat ja kirjaoppinen, kuten LUKIossa, ja sitten ylemmällä asteella!

        Lähde:

        Voi ei, taas Viisas nainen! :(
        Kallio, Eeva:
        Ajattelun kehitys aikuisuudessa: kohti moninäkökulmaisuutta. Helsinki: Suomen kasvatustieteellinen seura, julkaisuja 71, 2016. ISBN 978-952-5401-73-8.

        Onko KAIKKI tiede sitten vihamielistä naisille, jopa naiseten tekemä tiede naisista"!
        metoo apuava!

        "Kognitiiviset kyvyt. MMSE (Mini Mental State Examination) on älyllisen toimintakyvyn arviointiin tarkoitettu minitesti, jota käytetään usein arvioitaessa kognitiivisia kykyjä tai dementian poissulkemisessa. Lievästä kognitiivisesta heikentymisestä kärsivien tulokset ovat yleensä viitealueella. Standardoiduissa kliinisissä testeissä muistia, verbaalisia taitoja, tarkkaavaisuutta, tiedon prosessointinopeutta ja suunnittelukykyä arvioivat kokeet saattavat olla hyödyllisiä. Neuropsykologit suosittelevat usein tehtäväksi valikoiman testejä, jotta voitaisiin täsmällisemmin arvioida kognitiivisia toimintoja ja määrittää, onko lievä kognitiivinen heikentyminen amnestista vai ei-amnestista."

        Standardoiduissa kliinisissä testeissä muistia, verbaalisia taitoja, tarkkaavaisuutta, tiedon prosessointinopeutta ja suunnittelukykyä arvioivat kokeet saattavat olla hyödyllisiä.

        VERBAALISIA TAITOJA. puhetta? kirjoittamista?
        hhmmm

        " Yksi tai useampi kognitiivinen ongelma (esimerkiksi muistiin liittyvä)"

        Muisti on osa älykkyyttä, MUTTA ei se muisti mitään auta jos ei ole muita "apuja" mukana kuten Viisaus ja ymmärrys.

        Jotkut tutkimukset OSOITTAVAT että esim helppo koe.
        Auton parkki-ruutuun ajo!
        sen avulla on päätelty, että älykkyyttä on monta lajia,ja kirja tahi puhe tieto/taito ei auta. muisti on tosi hyvä sillä se voi auttaa kertuaksien kautta "oppimista"

        en laita youtubeja auton parkki-ruutuun ajamisesta !

        "auton parkitseminen, osa älykkyyttä
        tarkaa ajattelua, päätöksiä."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tulen tähän lukemiseen eli kirja tietoon, kunhan ehdin ja ketju ei jostain syystä katoa, mutta tässä, esimakua:

        "Kognitiiviset kyvyt sijaitsevat X-kromosomissa. Äidin X-kromosomit sisältävät paljon enemmän tietoa ajatteluun liittyvien aivorakenteiden kehityksen kannalta."

        https://askelterveyteen.com/rikkaan-lapsen-syndrooma-kasvatuksesta-johtuva-ajattelutapa/

        "Kognitiiviset kyvyt"
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kognitio
        Eli TUNNE kyvyt, puhe lahjat ja kirjaoppinen, kuten LUKIossa, ja sitten ylemmällä asteella!

        Lähde:

        Voi ei, taas Viisas nainen! :(
        Kallio, Eeva:
        Ajattelun kehitys aikuisuudessa: kohti moninäkökulmaisuutta. Helsinki: Suomen kasvatustieteellinen seura, julkaisuja 71, 2016. ISBN 978-952-5401-73-8.

        Onko KAIKKI tiede sitten vihamielistä naisille, jopa naiseten tekemä tiede naisista"!
        metoo apuava!

        "Kognitiiviset kyvyt. MMSE (Mini Mental State Examination) on älyllisen toimintakyvyn arviointiin tarkoitettu minitesti, jota käytetään usein arvioitaessa kognitiivisia kykyjä tai dementian poissulkemisessa. Lievästä kognitiivisesta heikentymisestä kärsivien tulokset ovat yleensä viitealueella. Standardoiduissa kliinisissä testeissä muistia, verbaalisia taitoja, tarkkaavaisuutta, tiedon prosessointinopeutta ja suunnittelukykyä arvioivat kokeet saattavat olla hyödyllisiä. Neuropsykologit suosittelevat usein tehtäväksi valikoiman testejä, jotta voitaisiin täsmällisemmin arvioida kognitiivisia toimintoja ja määrittää, onko lievä kognitiivinen heikentyminen amnestista vai ei-amnestista."

        Standardoiduissa kliinisissä testeissä muistia, verbaalisia taitoja, tarkkaavaisuutta, tiedon prosessointinopeutta ja suunnittelukykyä arvioivat kokeet saattavat olla hyödyllisiä.

        VERBAALISIA TAITOJA. puhetta? kirjoittamista?
        hhmmm

        " Yksi tai useampi kognitiivinen ongelma (esimerkiksi muistiin liittyvä)"

        Muisti on osa älykkyyttä, MUTTA ei se muisti mitään auta jos ei ole muita "apuja" mukana kuten Viisaus ja ymmärrys.

        Jotkut tutkimukset OSOITTAVAT että esim helppo koe.
        Auton parkki-ruutuun ajo!
        sen avulla on päätelty, että älykkyyttä on monta lajia,ja kirja tahi puhe tieto/taito ei auta. muisti on tosi hyvä sillä se voi auttaa kertuaksien kautta "oppimista"

        en laita youtubeja auton parkki-ruutuun ajamisesta !

        "auton parkitseminen, osa älykkyyttä
        tarkaa ajattelua, päätöksiä."

        Kiitos.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        Totta. Enemmistö lukiosta valmistuneista on naisia ja samoin yliopistossa opiskelevista ja yliopistotutkinnon suorittaneista.

        Samoin kaikista suomalaisista enemmistö on naisia. Näyttäisi siltä, että ylioppilaista ja yliopistoista valmistuneista jokainen on joko mies tai nainen.


    • Anonyymi

      Nyt, valitettavasti, olen "pakotettu" lainaamaan TIEDE-lehteä. mutta sama se.
      toki tieteellä on joku tarkoitus ? hhmmmm

      Sukupuolten sota riehuu lapsen perimässä. Toivottavasti tasaväkisenä, sillä toisen ylivoima on vaara jälkeläiselle.
      https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/isan_ja_aidin_geenit_taistelevat_sikiossa

      Kaksi äitiä tai isää ei toiminut

      "Ensimmäiset viitteet geenien leimautumisesta joko isän tai äidin dominoimiksi saatiin 1980-luvun kokeista. Tutkijat kehittivät laboratoriossa luonnonoikkuja: hiiriä, joilla oli joko kaksi koiras- tai kaksi naarasgenomia. Alkiot kuolivat jo muutaman päivän ikäisinä, mikä osoitti, että normaaliin kehitykseen tarvitaan sekä koiraan että naaraan perimä. Todellinen läpimurto nähtiin myöhemmin, kun tutkijat oppivat manipuloimaan alkioita siten, että ne jäivät eloon, kasvoivat sikiöiksi ja syntyivät. Tulosten voi sanoa myötäilleen länsimaisia seksuaalistereotypioita. Nimittäin hiirillä, joilla oli kaksi koirasgenomia, oli pienet aivot ja iso ruumis, kun taas hiirillä, joilla oli kaksi naarasgenomia, oli suuret aivot ja pieni ruumis. Nämä kokeet osoittivat, että isä- ja äitigeenit vaikuttavat eri tavoin ainakin kasvuun ja aivoihin."

      - Tutkijat kehittivät laboratoriossa luonnonoikkuja: hiiriä, joilla oli joko kaksi koiras- tai kaksi naarasgenomia.

      -Alkiot kuolivat jo muutaman päivän ikäisinä, mikä osoitti, että normaaliin kehitykseen tarvitaan sekä koiraan että naaraan perimä.

      voi, nyt ne kuolivat :(
      mutta ei hätää: Geeni-manipulaatio apuun :)

      "Todellinen läpimurto nähtiin myöhemmin, kun tutkijat oppivat manipuloimaan alkioita siten, että ne jäivät eloon, kasvoivat sikiöiksi ja syntyivät. "

      Jipppiii, tiede on ihmeelistä ja luonnollista, hhmmm

      "Geneettinen leimautuminen voi selittää mielenterveyden ongelmia laajemminkin. Evoluutiobiologit Bernard Crespi kanadalaisesta Simon Fraser -yliopistosta ja Christopher Badcock London School of Economicsista ovat esittäneet kunnianhimoisen teorian, jossa käytännössä kaikki mielenterveyden sairaudet palautuvat taisteluun isän ja äidin geenien välillä. "

      Tulee joitakin paikkoja mieleen Raamatusta, mutta olkoon, kenties koko Raamattu on viha.kirja ja puhetta ja tekoja?

      • Anonyymi

        "Raamattu ei ole tieteen oppikirja". (Päivi Räsänen)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raamattu ei ole tieteen oppikirja". (Päivi Räsänen)

        Totta, osin.

        Ihmisen käyttäytymisen eli psykoligian kannalta erittäin opettavainen.
        kuinka mies ja nainen käytäytyy eri tilanteissa, eli mitä älykkyyttä on jossain tietyssä tapauksessa.

        niitä on lukemattomia, mutta, laiten esille, nykymaailman tutkijoiden TUTKIMUKSIA jotka ovat vahvistettuja sekä testattuja.

        Kuten Leena ja Tatu.

        ""Raamattu ei ole tieteen oppikirja". (Päivi Räsänen) "

        Missä asia yhteydessä Päivi on tämän esille tuonnut ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raamattu ei ole tieteen oppikirja". (Päivi Räsänen)

        "Sukupuolten sota riehuu lapsen perimässä."

        Onko TÄTÄ tieteen tutkimus, vahvistettu ja varmenettu, sinulla tiedossa ja mistä se johtuu?

        en laita, Raamatusta esim paikkaa, 1 Moos 6, esille, mutta tieteestä toki, jos se on sallittua.

        Mitä tapahtuu, jos ja kun nainen alkaa eli naisessa alkaa omat geenit eli kaksi XX. "tapelemaan" keskenää?

        eli toinen X arvelee että toinen X on "paha" ja vioittunut ja sitten alkaa vastustamaan tätä toista X.
        molemmat siis, pyrkivät poistamaan jokaisesta solusta toisen X!
        sisällis-sota?

        Mark. 3:24
        Ja jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä.

        Mark. 3:25
        Ja jos jokin talo riitautuu itsensä kanssa, ei se talo voi pysyä pystyssä.

        Vaikka tamä ei ole "tiedekirja" niin
        nykytutkimus osoittaa että jos nainen sairastuu tautiin ,xxx, Leena kertoo mistä kyse :)
        niin nainen kuolee omien geenien valtataisteluu.
        eli PERINNÖLLINEN periytyvä sairaus, jota ei miehet saa eikä kanna.
        sillä vain naisella on kaksi XX!

        jo 1800 luvulta ovat hiiri kokeet sen osoittaneet!

        "hiiriä, joilla oli joko kaksi koiras- tai kaksi naarasgenomia. Alkiot kuolivat jo muutaman päivän ikäisinä,"

        Tosin naiset eivät ole hiiriä, mutta sama "tauti".

        Mutta mikä pelastaa naiset tahi on syy siihen?

        Geeni terapia, 1 Moos 6 !


      • Anonyymi

        Naisen soluissa on aina "sammuneena" toinen X-kromosomi. Näin ollen eri soluissa voi olla aktiivisena eri X-krosomi ( toinen peritty isältä, toinen äidiltä). Naiset ovat kuin mosaiikki. Myös miehillä Y-kromosomi sammuu syntymän jälkeen ja toimimaan jää se äidiltä peritty X-kromosomi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naisen soluissa on aina "sammuneena" toinen X-kromosomi. Näin ollen eri soluissa voi olla aktiivisena eri X-krosomi ( toinen peritty isältä, toinen äidiltä). Naiset ovat kuin mosaiikki. Myös miehillä Y-kromosomi sammuu syntymän jälkeen ja toimimaan jää se äidiltä peritty X-kromosomi.

        hhmmm
        Mistä olet tämän oppinut?
        Suomalaiset ja ulkomaalaiset, ovat erimieltä.
        varsinkin tästä:

        "Myös miehillä Y-kromosomi sammuu syntymän"
        - naisella ei ole Y-geeniä, vaan AINA kaksi XX

        Joten ei voi sammua, sillä tätä ei ole.
        - Jos miehen Y-geeni sammuu, "sammuu" koko mies eli kuolee.

        ja tästä takaisin tähän:
        "Näin ollen eri soluissa voi olla aktiivisena eri X-krosomi "

        ei vaan solut ovat toistensa kopiota, ei mutaatioita. tässä on sitten myös mutaatioita mutta ei, kuten asian esille tuot. ei-aktiivisina.
        Mutaatioita, Leena kutsuu sairauksiksi.
        joten syöpä on eräs mutaatio jossa, geeni voi sammua.

        tämä on laajempi juttu, joten en voi lainata, Leenaa sillä, täällä ei tahdota kuulla mitä Leena sanoo.
        se on erityisen kovaa naisille, ja nais-maisille miehille.

        Joten, LUE LISÄÄ!
        READ MORE.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naisen soluissa on aina "sammuneena" toinen X-kromosomi. Näin ollen eri soluissa voi olla aktiivisena eri X-krosomi ( toinen peritty isältä, toinen äidiltä). Naiset ovat kuin mosaiikki. Myös miehillä Y-kromosomi sammuu syntymän jälkeen ja toimimaan jää se äidiltä peritty X-kromosomi.

        hhmmm
        Mistä olet tämän oppinut?
        Suomalaiset ja ulkomaalaiset, ovat erimieltä.
        varsinkin tästä:

        "Myös miehillä Y-kromosomi sammuu syntymän"
        - naisella ei ole Y-geeniä, vaan AINA kaksi XX

        Joten ei voi sammua, sillä tätä ei ole.
        - Jos miehen Y-geeni sammuu, "sammuu" koko mies eli kuolee.

        ja tästä takaisin tähän:
        "Näin ollen eri soluissa voi olla aktiivisena eri X-krosomi "

        ei vaan solut ovat toistensa kopiota, ei mutaatioita. tässä on sitten myös mutaatioita mutta ei, kuten asian esille tuot. ei-aktiivisina.
        Mutaatioita, Leena kutsuu sairauksiksi.
        joten syöpä on eräs mutaatio jossa, geeni voi sammua.

        tämä on laajempi juttu, joten en voi lainata, Leenaa sillä, täällä ei tahdota kuulla mitä Leena sanoo.
        se on erityisen kovaa naisille, ja nais-maisille miehille.

        Joten, LUE LISÄÄ!
        READ MORE.


    • Anonyymi

      Tuo on kyllä totta. Muutenkin ihmiset pitäisi valita tehtäviinsä heidän äitinsä perusteella ja piispat vain ehdokkaiden äitien älykkyystestin perusteella. Se vain mietityttää, että jos ehdokkaalla on useampia äitejä tai ei äitiä ollenkaan, niin kenen testitulosta silloin käytettäisiin?

      • Anonyymi

        Ehkä pitäisi ottaa DNA näytteet jokaiselta synnyttävältä henkilöltä, jotta voidaan yhdistää älykkyystestin tulos kyseiseen DNA:han lapsen myöhempää työpaikanhakua ajatellen. Tosin tuossa on sekin ongelma, että mahdollisesti lapsen synnyttäjä on yksi hänen isistään. Ehkä pitäisi testata myös henkilö, jonka siittiöitä on käytetty (mikäli henkilö on tiedossa). Voihan olla, että on käytetty lapsen äidin siittiöitä hedelmöittämään munasolu, jota on kantanut lapsen isä.

        Periytyykö tuo älykkyys vain äidin munasolun kautta vai myös äidin siittiön kautta?


      • Anonyymi

        hhmm hyvä on? antaa kansa äänestää?

        1. Sam. 8:
        4 Niin kaikki Israelin vanhimmat kokoontuivat ja tulivat Samuelin tykö Raamaan
        5 ja sanoivat hänelle: "Katso, sinä olet käynyt vanhaksi, eivätkä poikasi vaella sinun teitäsi. Niin aseta nyt meille oikeutta jakamaan kuningas, jollainen kaikilla muillakin kansoilla on."

        7 Niin Herra sanoi Samuelille: "Kuule kansan ääntä kaikessa, mitä he sinulle sanovat; sillä sinua he eivät ole pitäneet halpana, vaan minut he ovat pitäneet halpana olemaan heidän kuninkaanansa.

        tai sitten:
        Ap. t. 1:24
        Ja he rukoilivat ja sanoivat: "Herra, sinä, joka kaikkien sydämet tunnet, osoita, kummanko näistä kahdesta sinä olet valinnut

        Mutta, jos tulee äänestys, niin kirkossa on suuri nais-enemmistö ja muita kummajaisia.

        itse pidän parempana kumman MIEHEN Jumala sitten valitsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä pitäisi ottaa DNA näytteet jokaiselta synnyttävältä henkilöltä, jotta voidaan yhdistää älykkyystestin tulos kyseiseen DNA:han lapsen myöhempää työpaikanhakua ajatellen. Tosin tuossa on sekin ongelma, että mahdollisesti lapsen synnyttäjä on yksi hänen isistään. Ehkä pitäisi testata myös henkilö, jonka siittiöitä on käytetty (mikäli henkilö on tiedossa). Voihan olla, että on käytetty lapsen äidin siittiöitä hedelmöittämään munasolu, jota on kantanut lapsen isä.

        Periytyykö tuo älykkyys vain äidin munasolun kautta vai myös äidin siittiön kautta?

        " Ehkä pitäisi testata myös henkilö, jonka siittiöitä on käytetty (mikäli henkilö on tiedossa)."

        Nyt ei huolta !
        uusi laki joka tässä kuussa, 2019 Kesäkuu, on tullut voimaan:

        KAIKKIEN Suomalaisten terveys tiedot ovat kaikille kolmansille puolille annettava, lman tahi rahalla.

        ja "kiitos ja kunnia", risulle vai oliko se puska, joka MYI Suomen neuvolat ja niiden tiedot jo aikoja sitten kaikille lääketehtaille ja halukkaille.

        ja se että vuodesta. 1947, jokainen Suomalainen ja jokainen suomessa neuvolaa käyttänyt on sitten, kehdosta hautaa hyvin tunnettu.

        Onko lapsista, vauvoilta otettu myös verikokeet?
        ai niin, niissä se perimä näkyy!

        no sama se.
        Miski ihmeessä, Daniel väittää että erilainen ja hirmuinen peto, sekä ilmestyskirja sanoo että tämä on geneettisesti, XX ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä pitäisi ottaa DNA näytteet jokaiselta synnyttävältä henkilöltä, jotta voidaan yhdistää älykkyystestin tulos kyseiseen DNA:han lapsen myöhempää työpaikanhakua ajatellen. Tosin tuossa on sekin ongelma, että mahdollisesti lapsen synnyttäjä on yksi hänen isistään. Ehkä pitäisi testata myös henkilö, jonka siittiöitä on käytetty (mikäli henkilö on tiedossa). Voihan olla, että on käytetty lapsen äidin siittiöitä hedelmöittämään munasolu, jota on kantanut lapsen isä.

        Periytyykö tuo älykkyys vain äidin munasolun kautta vai myös äidin siittiön kautta?

        "Ehkä pitäisi ottaa DNA näytteet jokaiselta synnyttävältä henkilöltä, jotta voidaan yhdistää älykkyystestin tulos kyseiseen DNA:han lapsen myöhempää työpaikanhakua ajatellen. "

        Ennen vanhaa, eli vuotta. noin ~ 1980 oli erittäin työlästä ja kallista ja aikaa vievää, tutkia koko geeni-karttaa.

        mutta NYT, Suomeen rakennetaan EUROOPAN SUURIN ja ISOIN ja TEHOKKAIN tietokone. ja lääketiede iloitsee ja tehtaat.

        joten, ei huolta, super kone, jota ei ole ennen suomessa nähty tahi edes voitu haaveilla on meillä eu.n vaikutusta sekä pakosta. toki he vähän osallistuvat rahoitukseen, sillä jäsen maat sitten ne maksavat.
        onko tämä oravan pyörä ? raapii päätään

        "Suomi sai mitä halusi: Euroopan nopein supertietokone tulee Kajaaniin"
        https://yle.fi/uutiset/3-10818421

        "Supertietokone on kymmenen kertaa tehokkaampi kuin Euroopan tällä hetkellä nopein supertietokone."

        EU:n jäsenmaiden ja komission yhteisyritys, EuroHPC Joint Undertaking, on PÄÄTTÄNYTt sijoittaa Euroopan nopeimman supertietokoneen Kajaaniin. Kone rakennetaan CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen datakeskukseen, ja se valmistuu vuoden 2020 lopulla.

        Supertietokone luo mahdollisuuksia Suomen ja koko Euroopan tutkimukselle, teollisuudelle, osaamisen kehittämiselle, työllisyydelle ja kilpailukyvylle. Supertietokoneen uskotaan myös houkuttelevan huippuosaajia Suomeen.

        Jippiii, joten jokainen veri, uusi ja vanha saadaan tietostoihin, ennenkuin ehdit kissaa sanoa tahi minä kahvia tehdä!

        Kajaanin tulevan supertietokoneen teoreettinen huipputeho on yli 200 petaflopsia. Yhden petaflopsin teho tarkoittaa 10 potenssiin 15 laskutoimitusta sekunnissa.

        200 PETAA!

        "Supertietokoneita käytetään muun muassa

        vaativimman, eli laskennallisesti kompleksisen tieteen ja teknologian tutkimukseen
        lääkkeiden vaikutuksen simulointiin soluissa ja ihmisessä
        salakirjoituksen murtamiseen
        yhä tarkemman tai pidemmän aikavälin sään ennustamiseen
        vaativimpaan tekniseen suunnitteluun, kuten häivelentokoneiden ominaisuuksien optimointiin
        ydinräjähdysten simulointiin. Tämä viimeisin kapasiteetti mahdollistaa uuden tyyppisten ydinaseiden rakentamisen ilman ydinkokeita.

        Supertietokoneet ovat myös yleisesti yhä tärkeämmän asian, kompleksisuuden hallinnan välineitä. "

        ai niin, suomessa on maailman paras, hyperkeskus, jonka tarjkoitus on poistaa viha puhe netistä :)
        - salakirjoituksen murtamiseen

        - lääkkeiden vaikutuksen simulointiin soluissa ja ihmisessä

        Jiipppii uusi iljas geeni, jokaiselle vapaa-ehtoisesti tahi pakosta sanoo peto, ilmestyskirjassa, luku 13


        "Suomeen rakennetaan maailman tehokkain supertietokone – ”Pohjoisen kuningastietokone” on koripallokentän kokoinen ja 600 000 MacBook Pron tehoinen"

        https://tekniikanmaailma.fi/suomeen-rakennetaan-maailman-tehokkain-supertietokone-pohjoisen-kuningastietokone-on-koripallokentan-kokoinen-ja-600-000-macbook-pron-tehoinen/

        "Kiina ja Yhdysvallat ovat tähän asti hallinneet suvereenisti supertietokoneiden maailmaa. Suurvaltojen perässä pitkään laahannut Eurooppa on nyt ottamassa suurvaltoja kiinni EuroHPC- -supertietokonehankkeen myötä."

        Kiinalle ja Jenkeille, näytämme, pitkää nenää sanoo, antti- anti tahi mikä se oli.

        "LUMI-nimisen koneen (Large Unified Modern Infrastructure) teoreettiseksi huipputehoksi on suunniteltu yli 200 petaflopsin laskentatehoa. Tämä tarkoittaa 200 miljoonaa miljardia liukulukuoperaatiota sekunnissa."

        200 miljoonaa miljardia SEKUNNISSA, 24/7 :)

        jiippiii sanan vapaus sanoo orvelli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ehkä pitäisi ottaa DNA näytteet jokaiselta synnyttävältä henkilöltä, jotta voidaan yhdistää älykkyystestin tulos kyseiseen DNA:han lapsen myöhempää työpaikanhakua ajatellen. "

        Ennen vanhaa, eli vuotta. noin ~ 1980 oli erittäin työlästä ja kallista ja aikaa vievää, tutkia koko geeni-karttaa.

        mutta NYT, Suomeen rakennetaan EUROOPAN SUURIN ja ISOIN ja TEHOKKAIN tietokone. ja lääketiede iloitsee ja tehtaat.

        joten, ei huolta, super kone, jota ei ole ennen suomessa nähty tahi edes voitu haaveilla on meillä eu.n vaikutusta sekä pakosta. toki he vähän osallistuvat rahoitukseen, sillä jäsen maat sitten ne maksavat.
        onko tämä oravan pyörä ? raapii päätään

        "Suomi sai mitä halusi: Euroopan nopein supertietokone tulee Kajaaniin"
        https://yle.fi/uutiset/3-10818421

        "Supertietokone on kymmenen kertaa tehokkaampi kuin Euroopan tällä hetkellä nopein supertietokone."

        EU:n jäsenmaiden ja komission yhteisyritys, EuroHPC Joint Undertaking, on PÄÄTTÄNYTt sijoittaa Euroopan nopeimman supertietokoneen Kajaaniin. Kone rakennetaan CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen datakeskukseen, ja se valmistuu vuoden 2020 lopulla.

        Supertietokone luo mahdollisuuksia Suomen ja koko Euroopan tutkimukselle, teollisuudelle, osaamisen kehittämiselle, työllisyydelle ja kilpailukyvylle. Supertietokoneen uskotaan myös houkuttelevan huippuosaajia Suomeen.

        Jippiii, joten jokainen veri, uusi ja vanha saadaan tietostoihin, ennenkuin ehdit kissaa sanoa tahi minä kahvia tehdä!

        Kajaanin tulevan supertietokoneen teoreettinen huipputeho on yli 200 petaflopsia. Yhden petaflopsin teho tarkoittaa 10 potenssiin 15 laskutoimitusta sekunnissa.

        200 PETAA!

        "Supertietokoneita käytetään muun muassa

        vaativimman, eli laskennallisesti kompleksisen tieteen ja teknologian tutkimukseen
        lääkkeiden vaikutuksen simulointiin soluissa ja ihmisessä
        salakirjoituksen murtamiseen
        yhä tarkemman tai pidemmän aikavälin sään ennustamiseen
        vaativimpaan tekniseen suunnitteluun, kuten häivelentokoneiden ominaisuuksien optimointiin
        ydinräjähdysten simulointiin. Tämä viimeisin kapasiteetti mahdollistaa uuden tyyppisten ydinaseiden rakentamisen ilman ydinkokeita.

        Supertietokoneet ovat myös yleisesti yhä tärkeämmän asian, kompleksisuuden hallinnan välineitä. "

        ai niin, suomessa on maailman paras, hyperkeskus, jonka tarjkoitus on poistaa viha puhe netistä :)
        - salakirjoituksen murtamiseen

        - lääkkeiden vaikutuksen simulointiin soluissa ja ihmisessä

        Jiipppii uusi iljas geeni, jokaiselle vapaa-ehtoisesti tahi pakosta sanoo peto, ilmestyskirjassa, luku 13


        "Suomeen rakennetaan maailman tehokkain supertietokone – ”Pohjoisen kuningastietokone” on koripallokentän kokoinen ja 600 000 MacBook Pron tehoinen"

        https://tekniikanmaailma.fi/suomeen-rakennetaan-maailman-tehokkain-supertietokone-pohjoisen-kuningastietokone-on-koripallokentan-kokoinen-ja-600-000-macbook-pron-tehoinen/

        "Kiina ja Yhdysvallat ovat tähän asti hallinneet suvereenisti supertietokoneiden maailmaa. Suurvaltojen perässä pitkään laahannut Eurooppa on nyt ottamassa suurvaltoja kiinni EuroHPC- -supertietokonehankkeen myötä."

        Kiinalle ja Jenkeille, näytämme, pitkää nenää sanoo, antti- anti tahi mikä se oli.

        "LUMI-nimisen koneen (Large Unified Modern Infrastructure) teoreettiseksi huipputehoksi on suunniteltu yli 200 petaflopsin laskentatehoa. Tämä tarkoittaa 200 miljoonaa miljardia liukulukuoperaatiota sekunnissa."

        200 miljoonaa miljardia SEKUNNISSA, 24/7 :)

        jiippiii sanan vapaus sanoo orvelli.

        hhmm
        miksiköhän, yle sanoo, vaatimattomasti, euroon super kone ja asiantuntijat, että se on maailman tehokkain ja Kiina ja Yhdysvallat katselevat kateellisina pientä suomea joka kehittelee atomipommeja, venäjän rajalla!

        no tästä tietysti, venäjä kiitää suomea, ja anti-a

        ehkä ylellä ei tahdota niin paljon antaa lukijoille tietoa, vaatimattomuus kaunistaa.

        ja kuka sitten jaksaa tahi viitsii kaikkea turhan päiväistä tiedettä ja tieteitä lukea ja tutkia ja seurata.
        tuleehan yleltä, joku saippua-sarja tahi muuta hyvää !

        Puhu nyt työpaikka aamu kahvilla supertietokoneesta kun toiset ihmettelevät, kuinka se ja se nyt voi tämmöistä tehdä, tässä ja tässä jaksossa!

        Leipää ja sirkus huveja sanoi, kalikula ja katseli roomalaista kynttilää.


        no sama se, katson, mitä voin tähän naisen ylitse vertaisee älykkyyteen sanoa lisää-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä pitäisi ottaa DNA näytteet jokaiselta synnyttävältä henkilöltä, jotta voidaan yhdistää älykkyystestin tulos kyseiseen DNA:han lapsen myöhempää työpaikanhakua ajatellen. Tosin tuossa on sekin ongelma, että mahdollisesti lapsen synnyttäjä on yksi hänen isistään. Ehkä pitäisi testata myös henkilö, jonka siittiöitä on käytetty (mikäli henkilö on tiedossa). Voihan olla, että on käytetty lapsen äidin siittiöitä hedelmöittämään munasolu, jota on kantanut lapsen isä.

        Periytyykö tuo älykkyys vain äidin munasolun kautta vai myös äidin siittiön kautta?

        Alkaa olla tavallista, että toisen isän munasolu hedelmöitetään toisen isän siittiöllä. Tämä tapahtuu luonnollisella menetelmällä, jos se on vielä mahdollista. Usein tehdään niin, että saman hedelmöitetty munasolu istutetaan saman perheen äitiin, jolloin mahdollisimman moni perheen vanhemmista pääsee osalliseksi. Joskus munasolu tulee perheen äidiltä, joka sitten hedelmöitettynä istutetaan perheen isän, joka sitten kanssa lasta kohdussaan.

        Tulevaisuuden suunnitelmissa on, että sikiö siirrettäisiin raskauden puolivälin paikkeilla toisen äidin tai isän kohtuun. Operaatiossa on suuri riski sikiön menestymiselle tai vaurioitumiselle, mutta pitää muistaa, että vanhempien etu ja -tasa-arvo ovat tärkeintä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Alkaa olla tavallista, että toisen isän munasolu hedelmöitetään toisen isän siittiöllä. Tämä tapahtuu luonnollisella menetelmällä, jos se on vielä mahdollista. Usein tehdään niin, että saman hedelmöitetty munasolu istutetaan saman perheen äitiin, jolloin mahdollisimman moni perheen vanhemmista pääsee osalliseksi. Joskus munasolu tulee perheen äidiltä, joka sitten hedelmöitettynä istutetaan perheen isän, joka sitten kanssa lasta kohdussaan.

        Tulevaisuuden suunnitelmissa on, että sikiö siirrettäisiin raskauden puolivälin paikkeilla toisen äidin tai isän kohtuun. Operaatiossa on suuri riski sikiön menestymiselle tai vaurioitumiselle, mutta pitää muistaa, että vanhempien etu ja -tasa-arvo ovat tärkeintä.

        "Tulevaisuuden suunnitelmissa on, että sikiö siirrettäisiin raskauden puolivälin paikkeilla toisen äidin tai isän kohtuun."

        Olet tainnut ymmärtää jotain perusteellisesti väärin.


    • Anonyymi

      Mistä tutkijat päättelevät, että älykkyys periytyy äidiltä?

      "Tiedemiehet tutkivat hiiriä ja huomasivat, että on olemassa ”ehdollisia geenejä”, jotka käyttäytyvät eri tavalla riippuen siitä ovatko ne peräisin mieheltä vai naiselta. Tutkijat antoivat hiirille paljon joko äidin tai isän geenejä."

      - Tutkijat antoivat hiirille paljon joko äidin tai isän geenejä."
      ????

      Millä tavalla antoivat?
      i see.
      Geenimanipulaatio !
      jippiii huutavat hiiret ja miehet.


      Viimeisimmät tutkimukset

      "Kirjassaan Sex Linkage of Intelligence amerikkalainen tiedemies Roberth Lehrke esittää, että suuri osa ihmisen kognitiivisista kyvyistä liittyy suoraan X-kromosomiin. Hän pystyi myös osoittamaan, että naisten todennäköisyys periä kognitiivisia piirteitä on kaksinkertainen, sillä naisilla on kaksi X-kromosomia.

      Lehrke selittää, että kaikilla naisilla on ”ei-älyllinen” ja ”erittäin älykäs” X-kromosomi. Mutta joillakin naisilla saattaa olla kaksi ”erittäin älykästä” X-kromosomia, kuten on maailman älykkäimmän naisen Marilyn vos Savantin kohdalla."

      Suomalainen Leena kutsuu tätä, geeni-virheiksi tahi mutaatioksi.
      eli sairaus!

      no ei mennä nyt hiuksia halkomaan sillä voihan olla että naiset ovat enemmistö kaljuista tahi sitten miehet, ja taas ei tasa-arvoa tiede kunnoita!

      no sama se. ja nyt keitän uutta tuoretta kahvia.

      sillä en "uskalla" suoraan lainata, Leenaa, Helenaa, Eevaa!
      ja Kaikki ovat kuitenkin TIEDE-NAISIA ja vieläpä Suomalaisia.

      ISÄNmaamme ylpeyksiä ja kunnoitettuja, ISÄNmaa on heille kiitosta ja ylistystä antanut.

    • Anonyymi

      Mitä on, TIETEELLINEN määritelmä:
      Älylle?
      Viisaudelle?
      Ymmärrykselle?

      ja miten ne yksin ja yhdessä toimivat?

      Onko tietokone, kuten leivänpaahdin, sophia, tietokone, älykäs?

      miten sitä on arvioitu?
      eli onko se tietomäärä eli data, joka on saatavilla sitten sen leivän-paahtimen äly?

      onko kirjasto itsesään älykäs, sillä siellä on paljon tietoa, eli dataa!

      voi va-tu.

      Oi jospa Jumala tekisit jo lopun tästä hulluudesta!

    • Anonyymi

      "Tunnetko jonkun tunneälykkään ihmisen? Olet saattanut kuulla tunneälykkyydestä aikaisemminkin, sillä viime vuosina siitä on ollut paljon puhetta. Tunneälykkyys ja sosiaalinen lahjakkuus helpottavat ihmisen elämää, suhteita ja esimerkiksi työpaikalla etenemistä. Tunneälykkään ihmisen on helpompi ymmärtää toisten ääneen sanomattomia haluja, tarpeita ja toiveita."

      ”Kuka tahansa voi suuttua. Suuttuminen on helppoa. Vaikeaa on kuitenkin suuttua oikealle ihmiselle, oikeaan aikaan, oikeista syistä ja tilanteen vaatimalla tasolla.”

      -Aristoteles-

      Tämä tutkimus on juuri TUNNE tunkimusta, kuinka tuntuu hyvältä!

      - Tunneälykäs ihminen tietää, kuka hän on
      Tunneälykäs ihminen pystyy ymmärtämään omia tunteitaan ja ajatuksiaan. He ymmärtävät, miksi reagoivat tietyllä tavalla tiettyihin ärsykkeisiin, ihmisiin tai tilanteisiin

      ja kuka FILOSOFI on sitten näin sanonut, siis nainen?

      Tunneälykäs ihminen osaa tehdä päätöksiä

      Tunneälykäs henkilö pystyy katsomaan kiperää tilannetta kummaltakin kantilta ja tekemään oikean päätöksen asian suhteen. Tällainen ihminen ei syöksy päätä pahkaa päätöksiin, vaan hän pystyy rauhallisesti miettimään, mikä on paras tapa toimia.

      nainen kykenee: rauhallisesti miettimään!
      joopa joo

      Tunneälykkään ihmisen ominaisuuksiin kuuluu tunteiden hallinta

      Tutkija Daniel Golemanin mukaan itsetietoisuus on tunneälykkyyden kulmakivi. Itsetietoisuus auttaa tunnistamaan omat mielialat, tunteet ja ajatukset. Lisäksi itsetietoisuus tarkoittaa sitä, että ymmärrät, miten tietyt tunteet vaikuttavat muihin ihmisiin. Omien tunteiden hallinta on tärkeä osa tunneälyä.

      tunteiden hallinta ???

      voi vit---u!

      Kun pystyt pitämään tunteesi hallinnassa, etkä käyttäydy hetken mieliteosta tai suhtaudu ääripään reaktioilla asioihin,

      aagghhh!

      80% kulutus-tavaroiden kaupasta ostaa nainen.
      eli shoppailee ja tekee heräte-ostoksia.

      huouhh!

      Älykkyysosamäärän ja tunneälyn välillä ei ole mitään yhteyttä. Kumpikin syntyy ja vaikuttaa aivojen eri osissa.”
      -Daniel Goleman-

      ei,, en jaksa enää, tämä on täyttä hulluutta!

      • Anonyymi

        "nainen kykenee: rauhallisesti miettimään!
        joopa joo"

        Miksiköhän huippuälykkäät tai tunneälykäät naiset eivät pyöri sinun ympyröissäsi? Ehkäpä siksi, että he eivät kestä älyttömyyttäsi viittä minuuttia ja heillä on elämässä tärkempiäkin pyrkimyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "nainen kykenee: rauhallisesti miettimään!
        joopa joo"

        Miksiköhän huippuälykkäät tai tunneälykäät naiset eivät pyöri sinun ympyröissäsi? Ehkäpä siksi, että he eivät kestä älyttömyyttäsi viittä minuuttia ja heillä on elämässä tärkempiäkin pyrkimyksiä.

        No, koska:
        2. Tim. 4:16
        Ensi kertaa puolustautuessani ei kukaan tullut avukseni, vaan kaikki jättivät minut; älköön sitä heille syyksi luettako.

        Jeesukin puolusti itseää sekä Paavali.
        Joten, koska, Herra Jumala Kaikkivaltias, Herra Sebaot tahtoo että olen yksin, niin sitten olen yksin, eli ei ole ketään joka sanoisi sanan puolestani, joten, sallitte:

        Koska, viimeksi sinä, kuka lie, pelasit shakkia, suomen parhaimmistoon kuuluvien kanssa voitokkaasti?

        https://www.shakkiliitto.fi/

        Joten, täältä löytyy vastustajani.
        Ensimmäinen erä, kesä-helteellä, tänä NAINEN, oli naisten tapaan, kauniisti mutta peitetysti pukeutunut, (olen varma että sinun lompakkosi ei kykene tämän naisen makua ja laatua maksamaan, minun siihen aikaa helposti) joten, keskityin ihastelemaan tämä kaunista, jo nuoruuden iän jättänyttä MESTARI- tason pelaajaa. ja se kostautui.
        no, joten kuten kunniaa ja rehellisyyttä vaativat shakki etiketti vaatiin, niin seuraavat kaksi peliä keskityin an peliin ja sitten loppu saldo oli, 2-1 minun hyväkseni.

        Joten tarjosin sitten naiselle juotavaa, viiniä tahi olutta, en muista, ja sitten jatkoimme juhlia.
        Olen varma, että tämän naisen, viisaus, ymmärrys ja äly, menee reilusti sinun ylitsesi, sillä se työ mitä teki silloin, nyt en tiedä, vaati sitä ja siitä asi palkan jota jokainen mies kadehti, ja palkaa ei maksettu, ulkonäön, perusteella ja se olisi ollut liian iso palkaa kenen tahansa suuren talous vaikkuttaja yrityksen palkanlaskijan mielestä.
        no.

        "he eivät kestä älyttömyyttäsi viittä minuuttia"
        Tämä ei ollut pika peli eli 3x5, mutta kyllä sekin menee.

        tästä voin sanoa, kun kerran olin eräässä "hotelissa", niin siellä oli asukkaana eräs juutalainen, venäjältä, jo lapsesta asti, oppinut ja harjoitettu pelaamaan shakkia, ja minä, hävin aina 6-0!
        joten tämä mies sitten pelaamisen sijasti päätti opettaa minua :)

        no sama se.
        Shakki ja matti!


    • Rummukaisten veeljesten saunafilosofiaa. ; ) Viisas mies? Todella.

      ttps://www.youtube.com/watch?v=v8Qsn_PAtdY

    • "Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. "

      Vai niin, kannattaako kenenkään sitten pyrkiä elämään oikein, jos rikollisetkin ovat samanarvoisia ja rikollisella toiminalla voisi menestyä paremmin?

      Luukkaan mukaan " Jumala on hyvä kiittämättömille ja pahoille. " Kannattaa varmaan ryhtyä pahaksi ja haukkua fariseuksia maailman tappiin saakka, jos jumalakin siitä niin tykkää. Vaikka toisaalta puhuu kuinka kaunista veljessopu onkaan.

      • Anonyymi

        Ihmiset ovat samanarvoisia, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki ihmisten teot olisivat hyväksyttäviä. Vaikka ihmiset ovat samanarvoisia, saattavat ihmiset tehdä tekoja, joista esimerkiksi tuomitaan vankeuteen.

        Jumala on hyvä kaikille. Ei se sitä tarkoita, että Jumala tykkäisi ja hyväksyisi pahoja tekoja. Näistä pahoista teoista Jumala saattaa rangaista ihmistä jopa juuri siitä syystä, että hän on hyvä myös kiittämättömille ja pahoille.


      • Anonyymi

        Ihmiset ovat samanarvoisia, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki ihmisten teot olisivat hyväksyttäviä. Vaikka ihmiset ovat samanarvoisia, saattavat ihmiset tehdä tekoja, joista esimerkiksi tuomitaan vankeuteen.

        Jumala on hyvä kaikille. Ei se sitä tarkoita, että Jumala tykkäisi ja hyväksyisi pahoja tekoja. Näistä pahoista teoista Jumala saattaa rangaista ihmistä jopa juuri siitä syystä, että hän on hyvä myös kiittämättömille ja pahoille.


    • Anonyymi

      "Eli mitä perustetta on kristinuskon patriarkaaliselle ajattelulle, että mies olisi naisen yläpuolella? "

      Mielenkiintoinen kysymys on että miksi juuri äly olisi ainoa tärkeä ominaisuus kirkon johtajalle? Monet älykkäät johtajat on moraalittomia kiusaajia. Esimerkiksi natsisaksan hallinnossa oli neroksi luokiteltavia henkilöitä, jotka kuitenkaan eivät olleet kelvollisia johtajia vaan julmia kiduttajia ja murhaajia.

      T:evlut101

    • "Raamutun ilmoituksen mukaan.
      mikä osa on naisella, muu kuin olla vain alusta kasvulle? "

      En tiedä onko Raamatun mukaan näin, koska en muista sellaista kohtaa, mutta Koraanin mukaan kyllä.

      Koraanin mukaan: " Nainen on sinun peltosi, mene pellollesi milloin haluat. "
      Nainen on vain kasvualusta ja aikoinaan myös kristilliset uskoivat, että miehen siemenessä on jo koko ihminen pienoiskoossa ja naisessa se vain kasvaa isommaksi. Naisella ei ole tässä muuta osallisuutta.

      Näinhän ei kuitenkaan enää ajatella.

    • "Eli mitä perustetta on kristinuskon patriarkaaliselle ajattelulle, että mies olisi naisen yläpuolella? "


      Koraani sen selittää, se johtuu siitä, että mies elättää perheen ja näin kai se on ajateltu myös kristillisesti, siksi naiset menevät töihin hankkimaan itse elantonsa, että saavat ihmisarvonsa takaisin.
      Raha on ihmisarvon mitta.

      Nykyisin rikkaita pidetään myös älykkäinä, syystä, että ovat onnistuneet rikastumaan. Mutta naisille rikastumista ei oikein sallittaisi, koska se nostaa naisen huonommin menentyvän miehen yläpuolelle.

    • Äly, sen enempää kuin viisaauskaan eivät ole itseisarvoja siinä mielessä että niitä käyttävä olisi moraalisesti jalomielinen, tai kuuluisi parempiin ihmisiin.
      Älyä ja viisautta tarvitaan myös sanojen kiemurteluun niin, että pahakin saadaan näyttämään hyvältä ja pieni hyvin suurelta.

      Tällä hetkellä eniten nauratti uuden hallituksen hehkutus viidestäkympistä, joka kuulemma lisää suuresti ostovoimaa ja kulutusta, on autettu vähempiosaisia, ollaan pienten ihmisten asialla.
      Ajattelin, että miten kehtaavat, miten alhaista ja ellei olisi alhaista, olisi naurettavaa heilutella viisikymppistä kuin koirille luuta, että olkaa nyt vähän aikaa hiljaa kun saitte jo näin paljon.

    • Anonyymi

      Testi

    • Anonyymi

      Testi

    • Anonyymi

      Testi

    • Anonyymi

      Vehkeilyihin kuuluu vankeusrangaistuksia äänestämättömyydestä tai täysi hiljaišuus.

    • Anonyymi

      Piispan hommassa on kauhea palkka eikä mitään vastuuta mistään. Mihin siinä älyä tarvittaisiin? Ei noin turhaan hommaan ketään oikeasti fiksua kannata laittaa. Parempi kun fiksut tekee jotain tuottavaa työtä.

      • Eli joku Hakkarainen selviäisi siitäkin siinä kuin mepinkin hommasta?

        Tjaa, enpä tiedä, niillä kun on niitä ehtoollisviinejäkin.


      • Eli joku Hakkarainen selviäisi siitäkin siinä kuin mepinkin hommasta?

        Tjaa, enpä tiedä, niillä kun on niitä ehtoollisviinejäkin.


    • Anonyymi

      > Olisiko järkevämpää antaa erityisesti naisille piispanvirkoja,

      Valtamedia kasvattaa naisista tällä hetkellä itsekeskeisiä rakkaudettomia narsisteja. Vallanhimoa löytyy myös, joten jos haluaa kirkon luopuvan Jumalasta ja Jumalan sanasta, varmaan tuo olisi sopiva idea.

    • "Miksi näin, kun naisilta se miespiispojenkin älykkyys on pääosin peritty."

      Tutkimukset sanovat myös, että miehet ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin naiset. Joten ehkä todellisessa maailmassa se, miten asiat käytännössä ovat, vaikuttaa enemmän kuin se, keneltä mikin ominaisuus periytyy.

      " Olisiko järkevämpää antaa erityisesti naisille piispanvirkoja, koska he sen älykkyyden kuitenkin miehille ovat perimässään antaneet. "

      Mikään ei käsittääkseni ole estänyt, että piispoiksi valitaan erityisesti naisia. Ehkä naiset asettuvat vähemmän ehdokkaiksi? Kukapa tuon tietää.

      Piispan virkaan vaaditaan kaikenlaista, mutta älykkyyden periytyminen äidiltä ei ole ollut yksi vaatimuksista. Joten ehkä älykkyydellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Miehet ovat tähän asti olleet parempia johtajia, kunnnianhimoisempia ja päättäväisempiä.

      Eli ehkä pelkkä älykkyys ei riitä, vaan pitää myös ymmärtää itseään ja hillitä tunteensa. Älykäskin nainen voi olla tunteen tasolla ailahtelevainen ja syyllistyä väärinkohdistettuun myötätuntoon, mutta jos hillitsee tunteensa, kuten mies, voi vähemmälläkin järjellä tulla toimeen. Tämä siis sillä oletuksella, että miehet olisivat vähemmän älykkäitä kuin naiset, mikä ei pidä paikkaansa.

      Kaikenkaikkiaan sanoisin, että linkitetyn artikkelin pohjalta tehdyt aloittajan johtopäätökset ovat lievästi sanottuna väritettyjä, tarkoitushakuisia ja perustuvat aika kapeaan käsitykseen älykkyyden, sukupuolen ja piispan virkojen yhteyksistä. Kun aloittajan faktat ovat rajalliset ja kyky nähdä asiaa laajemmissa yhteyksissää puuttuu, on selvää että aloittajan kysymyksetkin ovat hieman hassuja.

      Paljon parempi kysymys olisi, miksi naisille pitäisi "antaa" kirkon tai muunkaan tahon johtavia virkoja, kun mitään muuta estettä asialle ei ole, kuin vain naisten oma haluttomuus pyrkiä tällaisiin virkoihin. Mielestäni on aivan järkevää, että johtavat virat saavat ne, jotka niitä eniten haluavat. Kyllä se motivaatiokin tehdä töitä on tärkeä tekijä. Naisia asia ei kiinnosta, ja jos heille tosiaankin aletaan "antamaan" virkoja, vasten heidän omaa sisäistä motivaatiotaan, silloin virkaan ei valita parasta mahdollista henkilöä.

      Tietenkin myös se painaa vaa'ssa, että Raamatussa Paavali kieltää naista opettamasta ja hallitsemasta miestä. ( 1.Timoteus 2:12 )

      • ”Tutkimukset sanovat myös, että miehet ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin naiset.”

        Mihinkähän tutkimuksiin viittaat? Löysin vain tämän:
        ”Psykologian professori on 896 koehenkilöä käsittävien magneettikuvausten ja kognitiivisten testien perusteella tullut siihen johtopäätökseen, että 22–37-vuotiailla miehillä on keskimäärin 14 % suuremmat aivot kuin samanikäisillä naisilla.”
        ”Hänen tutkimuksestaan käy ilmi myös se, että miespuolisten koehenkilöiden älykkyysosamäärä oli keskimäärin 3,75 pistettä korkeampi kuin naisten.”

        Miten ajattelet tuon 3,75 pistettä käytännössä sitten merkitsevän?

        Naisilla tuossa tutkimuksessa puolestaan todettiin olevan parempi muisti.

        ”Muissa tutkimuksissa aivojen suuremman koon ja älykkyyden välillä ei ole havaittu yhteyttä, eivätkä empiirisetkään havainnot ole yksiselitteisiä.”
        TK ”Tutkija: Miehillä on isommat aivot ja korkeampi ÄO kuin naisilla”

        Tutkimuksissa ei siis ole löytynyt eroja.

        ”Miehet ovat tähän asti olleet parempia johtajia, kunnnianhimoisempia ja päättäväisempiä.”

        Ei, vaan miehet ovat olleet johtajia, olivatpa sitten hyviä tai huonoja. Nyt voivat naisetkin olla johtajia, aivan vastaavasti kuin miehiä.

        ”…nainen voi olla tunteen tasolla ailahtelevainen ja syyllistyä väärinkohdistettuun myötätuntoon, mutta jos hillitsee tunteensa, kuten mies, voi vähemmälläkin järjellä tulla toimeen.”

        Nuo on jo useaan kertaan osoitettu paikkansa pitämättömäksi.

        ”Miessukupuoli on useiden tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä epäsosiaalisen käytöksen riskitekijöistä. Lapsuusiän uhmakkuushäiriö on pojilla noin 2 kertaa yleisempää kuin tytöillä, ja teini-iässä käytöshäiriöt ovat pojilla jopa 3–7 kertaa yleisempiä kuin tytöillä .”
        Käypähoito” Käytöshäiriöoireilun ja käytöshäiriöiden riskitekijöitä”

        Tähän liittyy myös alkoholismi, väkivaltaisuus sekä korkeampi itsemurhariski. Samoin miehillä on 2 – 5 kertaa enemmän persoonallisuushäiriöitä, autismia sekä Aspergerin oireyhtymää.
        ”Paljon parempi kysymys olisi, miksi naisille pitäisi "antaa" kirkon tai muunkaan tahon johtavia virkoja, kun mitään muuta estettä asialle ei ole, kuin vain naisten oma haluttomuus pyrkiä tällaisiin virkoihin.”

        Eiköhän niitä ala kohta jo olla, joita asia kiinnostaa.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Tutkimukset sanovat myös, että miehet ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin naiset.”

        Mihinkähän tutkimuksiin viittaat? Löysin vain tämän:
        ”Psykologian professori on 896 koehenkilöä käsittävien magneettikuvausten ja kognitiivisten testien perusteella tullut siihen johtopäätökseen, että 22–37-vuotiailla miehillä on keskimäärin 14 % suuremmat aivot kuin samanikäisillä naisilla.”
        ”Hänen tutkimuksestaan käy ilmi myös se, että miespuolisten koehenkilöiden älykkyysosamäärä oli keskimäärin 3,75 pistettä korkeampi kuin naisten.”

        Miten ajattelet tuon 3,75 pistettä käytännössä sitten merkitsevän?

        Naisilla tuossa tutkimuksessa puolestaan todettiin olevan parempi muisti.

        ”Muissa tutkimuksissa aivojen suuremman koon ja älykkyyden välillä ei ole havaittu yhteyttä, eivätkä empiirisetkään havainnot ole yksiselitteisiä.”
        TK ”Tutkija: Miehillä on isommat aivot ja korkeampi ÄO kuin naisilla”

        Tutkimuksissa ei siis ole löytynyt eroja.

        ”Miehet ovat tähän asti olleet parempia johtajia, kunnnianhimoisempia ja päättäväisempiä.”

        Ei, vaan miehet ovat olleet johtajia, olivatpa sitten hyviä tai huonoja. Nyt voivat naisetkin olla johtajia, aivan vastaavasti kuin miehiä.

        ”…nainen voi olla tunteen tasolla ailahtelevainen ja syyllistyä väärinkohdistettuun myötätuntoon, mutta jos hillitsee tunteensa, kuten mies, voi vähemmälläkin järjellä tulla toimeen.”

        Nuo on jo useaan kertaan osoitettu paikkansa pitämättömäksi.

        ”Miessukupuoli on useiden tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä epäsosiaalisen käytöksen riskitekijöistä. Lapsuusiän uhmakkuushäiriö on pojilla noin 2 kertaa yleisempää kuin tytöillä, ja teini-iässä käytöshäiriöt ovat pojilla jopa 3–7 kertaa yleisempiä kuin tytöillä .”
        Käypähoito” Käytöshäiriöoireilun ja käytöshäiriöiden riskitekijöitä”

        Tähän liittyy myös alkoholismi, väkivaltaisuus sekä korkeampi itsemurhariski. Samoin miehillä on 2 – 5 kertaa enemmän persoonallisuushäiriöitä, autismia sekä Aspergerin oireyhtymää.
        ”Paljon parempi kysymys olisi, miksi naisille pitäisi "antaa" kirkon tai muunkaan tahon johtavia virkoja, kun mitään muuta estettä asialle ei ole, kuin vain naisten oma haluttomuus pyrkiä tällaisiin virkoihin.”

        Eiköhän niitä ala kohta jo olla, joita asia kiinnostaa.

        ”Tutkimukset sanovat myös, että miehet ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin naiset.”

        Älykkyys ei ole YKSI tekijä vaan se "vaatii" muita mukaan, kuten viisaus, sekä äly.

        monet, tutkimukset ovat, esim kielellistä älykkäättä tutkivia, ne suosivat naisia, esim koulussa lukeminen.

        eräs älyn osa on tekninen-äly, esim, joku ymmärtää miten auton moottori toimii, ja tämä taas suosii miehiä.

        matematiikka, on puolueeton, se ei itsesään suosi, miestä (mekaaninen "tahto" ja kiinnostus) tahi naista (kielellinen, viestintää keskittyvä kiinnostus)
        Joten, matematiikka on hyvä eri- älyn ominaisuuksien tukimus työkalu.

        Itse matematiikka ei tee mitään, mutta sillä voi tehdä "kaikkea".
        Kuitenkin matematiikka on kaikessa mukana, kuten varmaan tiedän, ihmeellisen luvun:
        1.618
        tämä luku lyötyy, geeneistä ja galakseista, ihmisistä ja eläimistä, kuva-taiteesta ja musiikista, valosta ja äänestä.
        kasveista ja siemenistä. kaikkialla ja joka paikasta ja, "tiede-mehet/naiset" eivät tiedä mistä se on tullut: se vaan on!

        Joten, jos on huippuälykäs. merkitseekö se että kykenee rakentamaan raketin? tai ajamaa auton parkki-ruutuun?
        Jos on huippu älykäs kykeneekö sitten puhumaan hyvin (S. Hawkin) tahi tansimaan kauniisti, ja mitä lie sopusuhtausesti, ja jotain, kuten maailman eräs älykkäimistä naisti osaa "tanssia" "vatsatanseja".

        eli jos ei ole mukana, viisautta, ja ymmärrystä, sekä muita "sivu.juttuja" itse älykkyys ei ole mitään.

        Kirja jossa on paljon tietoa, tahi kirjasto, niin eivät ne tee mitään.
        no sama se.
        älykyys on monitasoista ja monimuotoista.

        Tässä tutkimuksessa on HAASTATELTU 12000 opiskelijaa, mutta ei edes mies / nais- jakoa ole selvillä.
        joten tämä on hyvin tarkoitus ahkuinen tutkimus.
        ja se on, kaskummaa poistetttu netistä!
        eli nyt on vain tulkinnat jostain esillä ja päätelmät jostain mitä ei voi nähdä.

        no sama se , nyt keitän lisää kahvia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Tutkimukset sanovat myös, että miehet ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin naiset.”

        Älykkyys ei ole YKSI tekijä vaan se "vaatii" muita mukaan, kuten viisaus, sekä äly.

        monet, tutkimukset ovat, esim kielellistä älykkäättä tutkivia, ne suosivat naisia, esim koulussa lukeminen.

        eräs älyn osa on tekninen-äly, esim, joku ymmärtää miten auton moottori toimii, ja tämä taas suosii miehiä.

        matematiikka, on puolueeton, se ei itsesään suosi, miestä (mekaaninen "tahto" ja kiinnostus) tahi naista (kielellinen, viestintää keskittyvä kiinnostus)
        Joten, matematiikka on hyvä eri- älyn ominaisuuksien tukimus työkalu.

        Itse matematiikka ei tee mitään, mutta sillä voi tehdä "kaikkea".
        Kuitenkin matematiikka on kaikessa mukana, kuten varmaan tiedän, ihmeellisen luvun:
        1.618
        tämä luku lyötyy, geeneistä ja galakseista, ihmisistä ja eläimistä, kuva-taiteesta ja musiikista, valosta ja äänestä.
        kasveista ja siemenistä. kaikkialla ja joka paikasta ja, "tiede-mehet/naiset" eivät tiedä mistä se on tullut: se vaan on!

        Joten, jos on huippuälykäs. merkitseekö se että kykenee rakentamaan raketin? tai ajamaa auton parkki-ruutuun?
        Jos on huippu älykäs kykeneekö sitten puhumaan hyvin (S. Hawkin) tahi tansimaan kauniisti, ja mitä lie sopusuhtausesti, ja jotain, kuten maailman eräs älykkäimistä naisti osaa "tanssia" "vatsatanseja".

        eli jos ei ole mukana, viisautta, ja ymmärrystä, sekä muita "sivu.juttuja" itse älykkyys ei ole mitään.

        Kirja jossa on paljon tietoa, tahi kirjasto, niin eivät ne tee mitään.
        no sama se.
        älykyys on monitasoista ja monimuotoista.

        Tässä tutkimuksessa on HAASTATELTU 12000 opiskelijaa, mutta ei edes mies / nais- jakoa ole selvillä.
        joten tämä on hyvin tarkoitus ahkuinen tutkimus.
        ja se on, kaskummaa poistetttu netistä!
        eli nyt on vain tulkinnat jostain esillä ja päätelmät jostain mitä ei voi nähdä.

        no sama se , nyt keitän lisää kahvia.

        ”Tässä tutkimuksessa on HAASTATELTU…”

        Kai sentään muistat tutkimuksen nimet tai tekijät?

        Älykkyys jaetaan seitsemään eri ”lajiin”. Nykyään pyritään tutkimaan kokonaisuutena älykkyyttä, eikä enää pelkästään loogismatemaattista, kuten ennen.
        Niitä ovat: Kielellinen älykkyys, Matemaattis-looginen älykkyys, Musiikillinen älykkyys, . Avaruudellinen ja visuaalinen älykkyys, Liikunnallinen älykkyys, Intrapsyykkinen älykkyys, Interpsyykkinen älykkyys


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Tässä tutkimuksessa on HAASTATELTU…”

        Kai sentään muistat tutkimuksen nimet tai tekijät?

        Älykkyys jaetaan seitsemään eri ”lajiin”. Nykyään pyritään tutkimaan kokonaisuutena älykkyyttä, eikä enää pelkästään loogismatemaattista, kuten ennen.
        Niitä ovat: Kielellinen älykkyys, Matemaattis-looginen älykkyys, Musiikillinen älykkyys, . Avaruudellinen ja visuaalinen älykkyys, Liikunnallinen älykkyys, Intrapsyykkinen älykkyys, Interpsyykkinen älykkyys

        Mitä noista muka sinulla on?


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Tässä tutkimuksessa on HAASTATELTU…”

        Kai sentään muistat tutkimuksen nimet tai tekijät?

        Älykkyys jaetaan seitsemään eri ”lajiin”. Nykyään pyritään tutkimaan kokonaisuutena älykkyyttä, eikä enää pelkästään loogismatemaattista, kuten ennen.
        Niitä ovat: Kielellinen älykkyys, Matemaattis-looginen älykkyys, Musiikillinen älykkyys, . Avaruudellinen ja visuaalinen älykkyys, Liikunnallinen älykkyys, Intrapsyykkinen älykkyys, Interpsyykkinen älykkyys

        ”Tässä tutkimuksessa on HAASTATELTU…”

        "Kai sentään muistat tutkimuksen nimet tai tekijät?"

        Tekijä on tämä nainen:
        psykologi Jennifer Delgado

        Asiasta kirjoittaa psykologi Jennifer Delgado Psychology Spot -sivustolla.
        https://www.is.fi/perhe/art-2000001262133.html

        ja LINKKI mikä tässä on sanoo:
        "Blogi on poistettu

        Valitettavasti blogi osoitteessa psychology-spot.blogspot.com on poistettu. Tämä osoite ei ole uusien blogien käytettävissä."

        Joten kukaan ei voi tutkia, mikä tämä tutkimus on!
        Tuskin tätä bloki tekstiä, tutkimusta on kehujen takia poistettu!

        nyt, tässä viitataan tähän:

        "Skotlantilaistutkimuksessa seurattiin yli 12 000 nuorta ikävuosien 14–22 aikana ja tutkittiin heidän älykkyysosamääräänsä. Tutkimuksessa otettiin huomioon nuorten ihonväri, sosiaalinen tausta ja koulutustaso. Tutkimuksessa selvisi, että paras keino ennustaa nuoren älykkyysosamäärä oli verrata sitä äidin älykkyysosamäärään. Äidin ja lapsen älykkyysosamäärissä oli keskimäärin vain 15 pisteen ero."

        Tätä itse Skottien tutkimusta en löydä.

        tämä on mielenkiitoista. etsin tämän naisen ikää (Jennifer Delgado ), joka siis on osallinen tästä tutkimukesta.

        8 vuotta seurantaa, eli haastatteluja.

        nyt sitten "TIEDETTÄ"

        Tutkimuksessa selvisi, että paras keino ennustaa nuoren älykkyysosamäärä oli verrata sitä äidin älykkyysosamäärään. Äidin ja lapsen älykkyysosamäärissä oli keskimäärin vain 15 pisteen ero.

        Tutkimuksessa selvisi, että paras keino ENNUSTAA !

        ja loppu tulos, 15 pinnaa!
        eli, tarkoituksen hakuinen "tutkimus" eli ENNUSTUS ja mitä jää käteen?
        ei mitään muuta kuin tahto tila että nainen on viisas ja viisaampi kuin miehet.

        nyt Yksi älyn osa alue, puhe ja kirjoitus taito, ilmaisu taito ei ole mitään.

        vaan älykkyyttä tulee tutkia, sen monien osien kanssa ja yhdessä

        Tiede ei ole ENNUSTAMISTA!

        Älykkyys ei ole tietenkään pelkkää genetiikkaa, vaan siihen vaikuttaa moni muukin asia. On arvioitu, että 40–60 prosenttia älykkyydestä on perinnöllistä.

        40-60%
        ja miehen osuus ? naisen osuus?

        jos nainen sanoo, 60 naiset ja miehet sanovat 60 miehet!
        joten, kovin on tutkittu.

        "Äidin ja lapsen älykkyysosamäärissä oli keskimäärin vain 15 pisteen ero."
        lapsen ? pojan vai tytön?
        vai molemilla sama?

        "On tutkittu, että älykkyyden kehittymiseen vaikuttaa myös vahva tunneside vanhempaan. Lapset, joilla oli vahva kiintymyssuhde äitiinsä, pärjäsivät tutkimuksissa paremmin pikkulasten älykkyyttä testaavissa kokeissa. He olivat kärsivällisempiä ja pitkäjänteisempiä kuin muut."

        "On tutkittu, että älykkyyden kehittymiseen vaikuttaa myös vahva tunneside vanhempaan."

        Tunne ei ole perinnöllistä vaan jatkuvasti muuttuvaa!

        - "vahva tunneside vanhempaan."
        isään vai äitiin?

        "Mitä isältä sitten periytyy? Paljonkin, sillä joidenkin tutkimusten mukaan isän geenit ovat dominoivampia kuin äidin. Vaikka perimme yhtä paljon dna:ta molemmilta vanhemmilta, isän geenit vaikuttavat enemmän siihen, millaisia meistä lopulta tulee aikuisina."

        Leena, Eeva, Helena, KAIKKI OIKEITA Professoreja, repii hiukset päästään ja huutavat aaaggghhh!

        no sama e, ja tätä sitten tarjotaan tieteenä! ja totuutena jota sitten monet, "korvasyyhyyyn" uskovat.
        ja jos joku sanoo vastaan: viha puhetta, meetoo!


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Tässä tutkimuksessa on HAASTATELTU…”

        "Kai sentään muistat tutkimuksen nimet tai tekijät?"

        Tekijä on tämä nainen:
        psykologi Jennifer Delgado

        Asiasta kirjoittaa psykologi Jennifer Delgado Psychology Spot -sivustolla.
        https://www.is.fi/perhe/art-2000001262133.html

        ja LINKKI mikä tässä on sanoo:
        "Blogi on poistettu

        Valitettavasti blogi osoitteessa psychology-spot.blogspot.com on poistettu. Tämä osoite ei ole uusien blogien käytettävissä."

        Joten kukaan ei voi tutkia, mikä tämä tutkimus on!
        Tuskin tätä bloki tekstiä, tutkimusta on kehujen takia poistettu!

        nyt, tässä viitataan tähän:

        "Skotlantilaistutkimuksessa seurattiin yli 12 000 nuorta ikävuosien 14–22 aikana ja tutkittiin heidän älykkyysosamääräänsä. Tutkimuksessa otettiin huomioon nuorten ihonväri, sosiaalinen tausta ja koulutustaso. Tutkimuksessa selvisi, että paras keino ennustaa nuoren älykkyysosamäärä oli verrata sitä äidin älykkyysosamäärään. Äidin ja lapsen älykkyysosamäärissä oli keskimäärin vain 15 pisteen ero."

        Tätä itse Skottien tutkimusta en löydä.

        tämä on mielenkiitoista. etsin tämän naisen ikää (Jennifer Delgado ), joka siis on osallinen tästä tutkimukesta.

        8 vuotta seurantaa, eli haastatteluja.

        nyt sitten "TIEDETTÄ"

        Tutkimuksessa selvisi, että paras keino ennustaa nuoren älykkyysosamäärä oli verrata sitä äidin älykkyysosamäärään. Äidin ja lapsen älykkyysosamäärissä oli keskimäärin vain 15 pisteen ero.

        Tutkimuksessa selvisi, että paras keino ENNUSTAA !

        ja loppu tulos, 15 pinnaa!
        eli, tarkoituksen hakuinen "tutkimus" eli ENNUSTUS ja mitä jää käteen?
        ei mitään muuta kuin tahto tila että nainen on viisas ja viisaampi kuin miehet.

        nyt Yksi älyn osa alue, puhe ja kirjoitus taito, ilmaisu taito ei ole mitään.

        vaan älykkyyttä tulee tutkia, sen monien osien kanssa ja yhdessä

        Tiede ei ole ENNUSTAMISTA!

        Älykkyys ei ole tietenkään pelkkää genetiikkaa, vaan siihen vaikuttaa moni muukin asia. On arvioitu, että 40–60 prosenttia älykkyydestä on perinnöllistä.

        40-60%
        ja miehen osuus ? naisen osuus?

        jos nainen sanoo, 60 naiset ja miehet sanovat 60 miehet!
        joten, kovin on tutkittu.

        "Äidin ja lapsen älykkyysosamäärissä oli keskimäärin vain 15 pisteen ero."
        lapsen ? pojan vai tytön?
        vai molemilla sama?

        "On tutkittu, että älykkyyden kehittymiseen vaikuttaa myös vahva tunneside vanhempaan. Lapset, joilla oli vahva kiintymyssuhde äitiinsä, pärjäsivät tutkimuksissa paremmin pikkulasten älykkyyttä testaavissa kokeissa. He olivat kärsivällisempiä ja pitkäjänteisempiä kuin muut."

        "On tutkittu, että älykkyyden kehittymiseen vaikuttaa myös vahva tunneside vanhempaan."

        Tunne ei ole perinnöllistä vaan jatkuvasti muuttuvaa!

        - "vahva tunneside vanhempaan."
        isään vai äitiin?

        "Mitä isältä sitten periytyy? Paljonkin, sillä joidenkin tutkimusten mukaan isän geenit ovat dominoivampia kuin äidin. Vaikka perimme yhtä paljon dna:ta molemmilta vanhemmilta, isän geenit vaikuttavat enemmän siihen, millaisia meistä lopulta tulee aikuisina."

        Leena, Eeva, Helena, KAIKKI OIKEITA Professoreja, repii hiukset päästään ja huutavat aaaggghhh!

        no sama e, ja tätä sitten tarjotaan tieteenä! ja totuutena jota sitten monet, "korvasyyhyyyn" uskovat.
        ja jos joku sanoo vastaan: viha puhetta, meetoo!

        ”…eli, tarkoituksen hakuinen "tutkimus" eli ENNUSTUS ja mitä jää käteen?”

        Ymmärrät hiukan väärin tässä yhteydessä tuo ennustuksen – se ei tarkoita maagista ennaltanäkemistä, vaan sitä todennäköisyyttä, miten asiat tulevat menemään. Eli perustuu ihan tilastollisiin faktoihin.

        ”…vaan älykkyyttä tulee tutkia, sen monien osien kanssa ja yhdessä…”

        Niin, ikävä kyllä tuossa ei kerrottu, mitä älykyyttä siinä tutkittiin, mutta oletan sen olleen standardin mukainen, eli siinä on tutkittu henkilön kognitiivisia kykyjä. Osa testeistä keskittyy sitten joko maatemaattis-loogiseen päättelykyykyyn, kielelliseen lahjakkuuteen, kolmiulotteiseen ajatteluun tai muistin toimintoihin.

        "On tutkittu, että älykkyyden kehittymiseen vaikuttaa myös vahva tunneside vanhempaan."
        ”Tunne ei ole perinnöllistä vaan jatkuvasti muuttuvaa!”

        Tuota, perustunteet eivät noin vain muutu. Tässä lähinnä tarkoitetaan, että kun lapsella on turvallinen ja tasapainoinen suhde vanhempiinsa, se edesauttaa huomattavasti lapsen älyllistä kehitystä. Epäsuotuisissa oloissa kasvanut lapsi ei voi samassa määrin kehittyä, vaikka olisi kuinka älykäs.

        Kun ”Yksi.uskis ” 12.6.2019 20:54 väittää ”…ehkä pelkkä älykkyys ei riitä, vaan pitää myös ymmärtää itseään ja hillitä tunteensa. Älykäskin nainen voi olla tunteen tasolla ailahtelevainen ja syyllistyä väärinkohdistettuun myötätuntoon, mutta jos hillitsee tunteensa, kuten mies…” se kumoutuu tuossa tutkimuksessa.

        Siinä kun on tullut ilmi että ”Äidin geenit vaikuttavat aivokuoreen, isän geenit taas aivojen limbiseen järjestelmään…”

        ”Aivokuoressa taas syntyvät ihmisen kehittyneimmät toiminnot kuten älykkyys, ajatukset, kieli ja suunnittelukyky”, jotka periytyivät siis naiselta. Mieheltä periytyvät limbiset järjestelmät, jotka vaikuttavat ”… syntyvät ihmisen selviytymistoiminnot, jotka liittyvät esimerkiksi seksiin, ruokaan ja aggressioon.”


        ”…tätä sitten tarjotaan tieteenä! ja totuutena jota sitten monet, "korvasyyhyyyn" uskovat.”

        Niin, nämä ovat nyt ne todennetut löydöt, joista sitten voimme tehdä eri päätelmiä. Ei siis mitään ”korvasyyhyä”, joka taitaa olla sinun heikkoutesi siinä mielessä, että haluaisit kovasti miehen olevan jotain parempaa kuin naisen?


    • Anonyymi

      Qwerty yrittää näköjään syöttää naisille uudessa paketissa saman vanhan eksytyksen : "Onko Jumala todellakin sanonut".
      Löytyy 33/38 Raamatusta 1 Moos 3:1

      Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"


      Ei siis mitään uutta auringon alla.
      PS1441

      • Myyttien kokoelma Raamattu kertoo uskomattomasta käärmeestäkin joka osaa ajatella ja puhua.


      • Anonyymi
        sage8 kirjoitti:

        Myyttien kokoelma Raamattu kertoo uskomattomasta käärmeestäkin joka osaa ajatella ja puhua.

        Silti sinäkin tunnontuskissasi vuosia roikut kristinuskoon liittyvillä palstoilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Silti sinäkin tunnontuskissasi vuosia roikut kristinuskoon liittyvillä palstoilla.

        Luulo on sinun ongelmasi, korkkiruuvi.


      • Anonyymi
        sage8 kirjoitti:

        Luulo on sinun ongelmasi, korkkiruuvi.

        Tavanomainen ateistin kommentti. Osoittaa sen porukan kypsyyden.


      • >> Qwerty yrittää näköjään syöttää naisille uudessa paketissa saman vanhan eksytyksen : "Onko Jumala todellakin sanonut". <<

        Sen verran on sameaa tuo "logiikkasi", etten osaa edes arvata, mitä kuvittelet minun yrittäneen viestiä. Mutta näin mihinkään yliluonnolliseen uskomattomana voin vannoa, etten ajatellut aloituksessa jotain Jumalaa.


      • Anonyymi
        sage8 kirjoitti:

        Luulo on sinun ongelmasi, korkkiruuvi.

        jatkat vuodesta toiseen tuota ämmämäistä piipitystäsi.


      • Eikös tätä fraasia käytetä silloin, kun keskustellaan ei tulkinnoista Raamatun kohtien suhteen?
        Käsittääkseni qwertyilija on ateisti eikä juuri viittaa Raamattuun,


    • Anonyymi

      test

    • Anonyymi

      Nyt, tämä ei heti näytä liittyvän aiheeseen, mutta lue toki.

      VERI.
      Veressä on sielu, sielun ominaisuuksia on, kuten älykkyys, viisaus, ymmärtäminen, sosiaaliset taidot, insinöörin taidot eli tahto, musiikaalisuus ja jne jne.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Veri
      Nyt veri on: Kolme pää tekijää, punasolu, valkosolu, verihiutale, ja muita, "pienempiä" tahi tuntemattomia osia.

      Punasolun rakenne:
      Punasolu on nisäkkäillä tumaton,
      EI TUMAA!
      Punasolu on nisäkkäillä tumaton, eli ei vanhempien perimää:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Solu

      Tuma
      "Aitotumallisilla eliöillä (eukaryooteilla) tuma sijaitsee solulimassa ja sitä ympäröi tumakalvo eli tumakotelo. Tumakalvo on solukalvon tavoin rasvahappokaksoiskalvo. Toisin kuin solukalvo, tumakalvo ei ole tiivis. Siinä on paljon tumahuokosia, joiden läpi lähetti-RNA (mRNA) ja muut molekyylit pääsevät solulimaan. Geenit sijaitsevat tuman kromosomeissa koodattuina DNA:han. "

      - Geenit sijaitsevat tuman kromosomeissa koodattuina DNA:han.

      kuitenkin, muut, miehen ja naisen, geenit vaikuttavat, sikiössä tähän:
      Punasolujen muodostuminen:

      Ruskuaispussi
      Ruskuaispussi (lat. saccus vitellinus ) on alkion ulkopuolinen rakenne.

      "Ihmisellä ruskuaispussi muodostuu 2–3 viikon iässä hypoblastista [2] ennen istukan muodostumista."

      "Parietaalisen ruskuaispussin tehtävänä on suojata alkiota ja säädellä äidin kudoksista peräisin olevien aineiden diffuusiota alkioon. "

      Äidin ja sikiön veri ei ole yhteydessä toisiinsa vaan sikiö tekee, oman veren:
      - ruskuaispussi muodostuu 2–3 viikon
      - ennen istukan muodostumista."

      "Varhaisella sikiöllä punasoluja muodostuu ruskuaispussissa ja myöhemmin pääasiassa maksassa, mutta myös pernassa, luuytimessä ja imusolmukkeissa. "

      Täsä alustukseksi, eli jokaisella ihmisellä on ätysin oma veri = sielu ja äidin veri ei ole yhteydessä siköön.

      nyt veressä on myös tämä: Veriryhmä

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Veriryhmä

      "Veriryhmät ovat veren punasolujen ominaisuuksiin ja veriplasman vasta-aineisiin perustuvia verityyppien ryhmittelyjä. Tavallisimmin käytetyt veriryhmäjärjestelmät ovat ABO- ja reesusveriryhmäjärjestelmä. "

      Punasoluissa , tässä ei ole TUMAA jossa on perintö-geenit.

      kolme pää veriryhmää on:
      Pääartikkeli: AB0-veriryhmäjärjestelmä

      ja sitten A, B, O:
      eri sekoitukset, mutta vain kaksi on osallisina.

      Nyt Raamatun alkuun:
      Aatami ja Eeva.
      se että olen sanonut, ja tulkinnut, tämä on minun tulkitani, ja Jumala ei tätä vielä ole minulle paljastanut, mutta:

      Aatamilla on ERILAINEN sielu kuin Eevalla, eli erilainen veri!
      Joten, tässä sitten on suuri mahdollisuus, sillä täytyy tulla toimeen eli tutkia vain suomenkielisiä julkaisuja :( mutta se riittää.

      Aatamilla on joko A tahi B veri
      Eevalla on joko A tahi B.

      Nyt MISTÄ TULEE kolmas veri ryhmä, oletus O?

      sillä Leena, Eeva, sekä Helema, että sadat muut sanovat että, miehen tahi naisen geenit antavat, "sattuman" mitä en usko, määrittää mikä veriryhmä sikiöllä on.

      siis: Ruskuaispussi

      Jos, eli itse uskon, nainen ja jumalan pojat sekoittivat geenejä, niin tuli uusi veriryhmä naiseen ja sitten kaikille.
      eli uusi sielu, aatamin ja eevan lisäksi!

      ja tämä takia sitten Jumala tuhosi kaikki paitsi, 8 SIELUA.

      1 Moos 6

      no jos kiinnostaa, eikä tämä foorumi estä, eli ei tule taas toiminta häiriötä, kerrron miten tämä vaikuttaa nyt ja huomenna.

      se miten se vaikutti "eilen" on että, ihminen turmetui ja turmeli, perimän!

      ja Jumala tuhosi heidät kaikki, paitsi 8 verta!

      ja nyt tulen takaisin jos on aihetta

      • Anonyymi

        >> tulen takaisin jos on aihetta <<

        En näkisi, että on aihetta.


    • Anonyymi

      Joku olento, eli paha itse on Jumalan mukaan, ollut mutta ei enää:
      "täynnä viisautta"



      Hes. 28:12
      12 "Ihmislapsi, viritä itkuvirsi Tyyron kuninkaasta ja sano hänelle: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa.
      13 Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus-ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin.

      eihän Eedenissä ollut kuin Aatami ja Eeva ja Jumala?
      oli siellä, mahdollisesti, Lilith, sekä paha itse!

      Kerubi! eli hyvin iso ja korkea arvoinen enkeli!
      Suojelija joka sitten huijasi, petti ihmisen se on naisen.

      14 Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä.
      15 Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys.

      Joten tästä on kysymys:

      16 Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä.
      17 Sinun sydämesi ylpistyi sinun kauneudestasi, ihanuutesi tähden sinä kadotit viisautesi. Minä viskasin sinut maahan, annoin sinut alttiiksi kuninkaille, heidän silmänherkukseen.

      Kauppaa ja viisautta ja kultaa ja jalokiviä ja tahto tila:

      2 "Ihmislapsi, sano Tyyron ruhtinaalle: Näin sanoo Herra, Herra: Koska sinun sydämesi on ylpistynyt ja sinä sanot: 'Minä olen jumala, jumalain istuimella minä istun merten sydämessä', ja olet kuitenkin ihminen, et jumala, vaikka omasta mielestäsi olet jumalan vertainen-
      3 ja katso, viisaampi sinä oletkin kuin Daniel, ei mikään salaisuus ole sinulta pimitetty;

      9 Vieläköhän sanot surmaajasi edessä: 'Minä olen jumala', kun kuitenkin olet ihminen, et jumala, kaatajaisi käsissä?

      'Minä olen jumala',

      Jes. 14:13
      Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan.

      11 Alas tuonelaan on vaipunut sinun komeutesi, sinun harppujesi helinä; sinun allasi ovat vuoteena madot, toukat ovat peittonasi.
      12 Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja!
      13 Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan.
      14 Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.'
      15 Mutta sinut heitettiin alas tuonelaan, pohjimmaiseen hautaan.
      16 Jotka sinut näkevät, ne katsovat pitkään, tarkastavat sinua: 'Onko tämä se mies, joka järisytti maan, järkytti valtakunnat,

      eli, mitä sanoo Eenok. kuka on nyt: "alas tuonelaan, pohjimmaiseen hautaan."
      Mitä sanoo ilmestyskirja?

      Ilm. 9:1
      Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain;

      1 Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain;
      2 ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman.
      3 Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta;
      4 ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan.
      5 Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää.
      6 Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä.

      eli mitä lie, siellä, mahdollisesti, etelä. napa ja sen alla, onkaan, niin kovin hyvää ei he tarjoa ihmisille.

      Joten alussa oli, lupaus ja mainos:
      1. Moos. 3:
      5 vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan".

      suomeksi, teistä tulee jumalia!

      no, tämä lupaus ei koskenut, Aatamia, sillä Aatami oli jo (X tämä on erittäin laaja juttu, mutta jos voin kerrron, mitä.) ja ei sitten mitään lisää olisi saannut, mutta mitä ja miksi teki mitä teki?

      Joten, Jos on totta, kuten uskon, niin:
      Jes 34
      14 Siellä erämaan ulvojat ja ulisijat yhtyvät, metsänpeikot toisiansa tapaavat. Siellä yksin öinen syöjätär saa rauhan ja löytää lepopaikan.

      Lilith, aatamin ensimmäinen TASAARVOINEN ja TASAVERTAINEN, ei ollut uskollinen vaan kapinoi sekä lähti pois miehen luota, joten Aatami oli ja jöäi yksin :( , ja sitten tuli Eeva ja ennen Eevaa on sana.

      1 Moos 2
      18 Ja Herra Jumala sanoi: "Ei ole ihmisen hyvä olla yksinänsä, minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva".
      jatkuuuu

    • Anonyymi

      Älyn aste siis periytyy ensisijaisesti äidiltä ja luonteenpiirteet isältä. Ei ole merkitystä piispankaan viran kannalta sillä, mistä on taipumuksensa perinyt. Eikä piispan toimena ole jatkaa sukuaan, joten on yksi lysti viran kannalta, mitä taipumuksia hän tulee periyttämään.

      Jos piispa on mies, hänellä on miehisiä ominaisuuksia, jos nainen, niin hänellä on naisellisia ominaisuuksia.

      Pääsääntöisesti miehillä on enemmän johtajan ominaisuuksia kuin naisilla, naisilla taas hoivavietti on voimakkaampi.

      Toistan, ettei ole piispan toimen kannalta merkitystä sillä, mistä hän on taipumuksensa perinyt. Merkitystä on sillä, millaiset taipumukset ovat ja miten ne ilmenevät.

      • Anonyymi

        Aateluus periytyi miesten mukaan. Aateliset olivat sotilassäätyä ja isät periyttivät sotilaalta vaadittavia luonteenominaisuuksiaan seuraavalle sukupolvelle. Aateluuden periytymisessä miessukupolvien kautta oli siis tarkoituksenmukaisuutta valtakunnan kannalta,

        Valtakunnan hallitsijoiden suhteen tilanne oli saman suuntainen perintömonarkiassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aateluus periytyi miesten mukaan. Aateliset olivat sotilassäätyä ja isät periyttivät sotilaalta vaadittavia luonteenominaisuuksiaan seuraavalle sukupolvelle. Aateluuden periytymisessä miessukupolvien kautta oli siis tarkoituksenmukaisuutta valtakunnan kannalta,

        Valtakunnan hallitsijoiden suhteen tilanne oli saman suuntainen perintömonarkiassa.

        "Aateluuden periytymisessä miessukupolvien kautta oli siis tarkoituksenmukaisuutta valtakunnan kannalta..."

        Tuo oli jäykkä ja huono malli. Erityisesti se johti "sisäsiittoisuuteen", jossa perinnölliset sairaudet alkoivat heikentää sukua.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        "Aateluuden periytymisessä miessukupolvien kautta oli siis tarkoituksenmukaisuutta valtakunnan kannalta..."

        Tuo oli jäykkä ja huono malli. Erityisesti se johti "sisäsiittoisuuteen", jossa perinnölliset sairaudet alkoivat heikentää sukua.

        ""Aateluuden periytymisessä miessukupolvien kautta oli siis tarkoituksenmukaisuutta valtakunnan kannalta..."

        Tuo oli jäykkä ja huono malli. Erityisesti se johti "sisäsiittoisuuteen", jossa perinnölliset sairaudet alkoivat heikentää sukua."

        --------------------
        Ei se sen sisäsiittoisempi malli ollut kuin mitä matriarkaalinen malli olisi ollut .
        Sisäsiittoisuutta aiheutti pikemminkin vähälukuisten aatelisten sisäiset avioliitot.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ""Aateluuden periytymisessä miessukupolvien kautta oli siis tarkoituksenmukaisuutta valtakunnan kannalta..."

        Tuo oli jäykkä ja huono malli. Erityisesti se johti "sisäsiittoisuuteen", jossa perinnölliset sairaudet alkoivat heikentää sukua."

        --------------------
        Ei se sen sisäsiittoisempi malli ollut kuin mitä matriarkaalinen malli olisi ollut .
        Sisäsiittoisuutta aiheutti pikemminkin vähälukuisten aatelisten sisäiset avioliitot.

        En nyt tässä vertaillut näitä kahta keskenään. Kun oli vallalla vahva luokkajako, jossa aateliset vain keskenään lisääntyivät ja arvo periytyi, niin aivan kuten kirjoitit, se johti sisäsiittoisuuteen. Yhteiskunta jossa ei ole tuollaista mallia, on huomattavasti terveempää.


    • Anonyymi

      Edellisessä arkkipiispassa näkee, että hänen kohdallaan se äly on täysin periytynyt naiselta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe