Paljonko menee rahaa jouluruokiin?

Köyhätyötön

Ei jouluna tarvii syödä paljon mitään. Kaupan maksalaatikot on muutenkin pahoja ja kuivan makuisia ettei niitä kannata ostaa, rahat menis hukkaan. Päivässä ei tarvii kun kerran kaksi syödä ja pärjää hyvin eli rahaa menis noin 4 euroa kun tekee itse ruokaa. Tekee isomman annoksen kerralla niin rahaa säästyy ja ruoka säästyy kyllä jääkaapissa pari päivää.

20

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halpajoulu

      Tänä jouluna ei taida mennä rahaa jouluruokiin, kun saatiin ilmaiseksi lanttu- maksa- ja perunalaatikot, tuunasin ne ruokakermalla, paistoin uunissa ja pakastin joulua varten, Kalkkunarulla on ostettu tarjouksesta ja on pakastimessa odottamassa joulua. Juureksia ostin muutaman 2kg pussin S-marketista 0,98€, niistä rosollia ja mahdollisesti vielä porkkanalaatikkoa, kun nuo muut laatikot saatiin ilmaiseksi, katsoo nyt. Muikkuja sain kaverilta, niitä suolasin, on hyvät joulukalat. Puuroriisit hankittu aikaa sitten tarjouksesta. Hedelmiä ehkä ostetaan, puolalaisia omenoita, niitä saa halvalla ja mandariineja pussillinen. Lapset leipoo joulutorttuja.

    • riisipuuroo

      Meillä 5 hengeä kotona nykyään ja vain 1 pystyy syömään maksalaatikkoa ja mää en ole se.

    • Kinkku_ja_perunat

      Minulla on sen verran yksinkertaiset ja erikoiset joulutavat, ettei paljon rahaa mene. Saattaa jopa tulla halvemmaksi kuin tavanomainen syöminen. Pääruokani joulun aikaan on nimittäin keitetyt perunat ja kinkku, ilman mitään lisukkeita. Tanskalaisen kinkun hankimme yhdessä vanhempieni kanssa ja saan siitä kolmisen kiloa itselleni. Lisäksi viisi kiloa perunoita ja noilla pärjää jouluviikon mukavasti. Ei ole kokkausongelmia eikä tule tiskiä.

      Ja tuon juhlaviikon jälkeen ei sitten taas vuoteen teekään mieli.

    • spämmiköyhä

      varastan kaikki ruuat mitä syön

      • kuolo.tulloo

        Kohtapuoliin on varastaminen köyhän kansan pääammatti. Miten muutenkaan saa ruokaa, leipäjonotkin varmaan lakkautetaan, kun eivät saa avustuksia.
        Kaupat alkaa taas heittää ylijääneet ruoat roskiin.


      • tuskinnälkään
        kuolo.tulloo kirjoitti:

        Kohtapuoliin on varastaminen köyhän kansan pääammatti. Miten muutenkaan saa ruokaa, leipäjonotkin varmaan lakkautetaan, kun eivät saa avustuksia.
        Kaupat alkaa taas heittää ylijääneet ruoat roskiin.

        Täällä mitään varastaa tarvitse! Kaikille jaetaan rahaa sen verran, että sillä saa ruokaa (8€/päivä ruokaan!!) kyllä ihan kaupastakin ostamalla. Ja EU-ruoka-apua jaetaan vielä monta vuotta JOKAISELLA paikkakunnalla Suomessa, koska kausi 2014-2020 on vielä menossa. http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/jarjesto-seurakunta/Ruoka-apu/Sivut/default.aspx


      • Pitkäaikatyötön
        tuskinnälkään kirjoitti:

        Täällä mitään varastaa tarvitse! Kaikille jaetaan rahaa sen verran, että sillä saa ruokaa (8€/päivä ruokaan!!) kyllä ihan kaupastakin ostamalla. Ja EU-ruoka-apua jaetaan vielä monta vuotta JOKAISELLA paikkakunnalla Suomessa, koska kausi 2014-2020 on vielä menossa. http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/jarjesto-seurakunta/Ruoka-apu/Sivut/default.aspx

        Tarkemmin sanoen tuo vajaa 8 euroa/päivä, eli toimeentulotukea saavien laskennallinen 49 %:n osuus käteen jäävästä rahamäärästä, ei ole pelkkää ruokaa. Kyseessä on ravintomenojen osuus, johon kuuluu ruoan lisäksi vitamiinipillerit ja juomat.


      • ihan_riittävästi
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        Tarkemmin sanoen tuo vajaa 8 euroa/päivä, eli toimeentulotukea saavien laskennallinen 49 %:n osuus käteen jäävästä rahamäärästä, ei ole pelkkää ruokaa. Kyseessä on ravintomenojen osuus, johon kuuluu ruoan lisäksi vitamiinipillerit ja juomat.

        Oikea prosenttiosuus on 51% ruokaan ja loput 49% vaatteisiin, hygieniaan jne.

        Yksinasuvan perusosa vuonna 2017 on 5826euroa, mikä tekee 15 euroa ja 96senttiä päivässä. Siitä saa jokainen tuen saaja ihan itse omilla aivosoluillaan päättää, mihin sen rahan käyttää. Varsin kohtuullinen summa päivässä käytettäväksi, kun asunto sähkö vakuutus lääkkeet terveydenhuollon menot jne on jo maksettu.

        15euroa 96senttiä päivässä.


    • Pikku_mökin_akka

      Maantien ojasta poimin muutaman lantun, jos niistä sitten laatikkoa....

    • Vähemmän_on_enemmän

      Toista joulua jo vietetään niissä merkeissä, että meillä ei ole mitään lihaa pöydässä. Laitan erilaisia kaloja (silliä ja silakkaa) perunoiden kanssa, rosollia ja sienisalaattia sekä sienipiirakkaa. Lämpimänä ruokana on janssonin kiusausta ruotsalaiseen tapaan kera haudutetun punakaalin. Pienenä extrana on meille aikuisille laivalta ostettua skånelaista akvaviitti-snapsia palan painikkeeksi.

      Olen kiitollinen pojalleni ja pojan pojalleni, että minäkin olen oppinut kohtuuden ja se on tätä nykyä selkäytimessä. Tunnelmaan ei todellakaan tarvita mitään ahmimista. On aivan uskomatonta todeta, kuinka lapsi ei enää kaipaa esim. mitään makeaa - korkeintaan ottaa jotain hedelmää jälkiruoaksi. Eroperheen lapsena hän ei edes vietä joulua kanssamme, mutta siitä huolimatta me kunnioitamme näitä hyviä käytäntöjä.

    • Ettäsillei

      Saatiin jouluapuna tuore kinkku,kiitos todella,lisäksi sossusta 70€ kortti ja paikallisen kauppiaan 50€ kortti. Sekä joulukoristeita, vaatteita,lahjoja ja yksityisen lahjoittama ostokortti. En leuhki,mutta kiitollisia ollaan. Liikuttuneita. Meillä on Joulu. Laskuihin meni rahaa,mutta nyt on ruokaa.

    • PerheJoulu

      pari sataa menee ruokiin ja toinen mokoma juomiin. Ei jouluna viitsi nuukailla.

    • vähillämennään

      Mikä ihmeen vätkytys se on köyhyydessä aina ruuasta! Onko kukaan Suomessa kuollut oikeasti nälkään sen vuoksi ettei olisi ollut ruokaa?
      Käsittääkseni monen ongelmat johtuvat holtittomasta rahan käytöstä, peli- ja päihdeongelmista. Ruokaa on tarjon heillekin ilmaiseksi, että ongelmakäyttäytymistä voi jatkaa.

      Normaalit jouluun liittyvät ateriat ei kummoisia kustanna, vaikka niitä ostaa kaupasta valmiina. Toimeentulotuessa on määritelty 8€/päivä rahaa ruokaan, siitä riittää vaikka miten joulun ruokiin.

      Suurin ongelma lienee monelle köyhälle, kun ei pääse osallistumaan tarpeettomaan kulutushysteriaan.

      Omaan jouluun ei todellakaan mene juuri ylimääräistä normaaliin elämään verraten, koska ei ihminen määräänsä enempää voi syödä, ullakolta joulukoristeet, ei niitäkään joka vuosi tarvitse uusia ostaa. Kirjoja kävin lainaamassa kirjastosta lukemiseksi jouluun ja vuodenvaihteeseen. Joulukuusen haen tutun kaverin metsästä luvan kanssa ja saa olla sisällä Nuutin päivään asti tammikuulle. Ammattikoulussa tein 70-luvulla joulukuusenjalan, johon saa vettä monta litraa, kuusi kestää siinä tuoreena. Monta vuotta sitten ostin Lidlistä led-kynttilät kuuseen, niillä mennään.

      • edullisestikinvoijuhlia

        Jumatsuka että joku toinenkin hakee kirjastosta jouluksi lukemiset, no niin minäkin tein.
        Muuten edullisesti ruokapuoli, vain laatikot, vähän kinkkusiivuja, keitettyjä kasviksia.
        Luumukiisselikin on halpaa, ei siihen tarvi kermaa, meillä laitetaan maitoa.


    • näin.mulla_

      Jouluruokaan on mennyt muutama euro (joulutortut ainoastaan). Muuten olen kotona syönyt ihan tavallista ruokaa, en niin välitä jouluruoista. Töissä oli jouluviikolla jouluateria, se riitti :) Tänään söin riisiä linssin kera sekä hieman tonnikalaa.

    • semmostase

      Kinkkua saa kohta halvalla joten ostakaa ja säästäkää ensi jouluksi.

      • ettätämmöistä

        No tänään oli joululaatikot tarjouksessa, 0,01 kpl ja kinkut puoleen hintaan.
        Pitäisi varmaan alkaa viettämään joulua 25-26.12 niin säästäisi pitkän pennin(sentin)


    • Samansemaksaa

      Mihin vitun jouluruokiin?
      Pizza ja sipsit colan kanssa maksaa saman jouluna ja juhannuksena.
      Välipalaksi kebabia karvakäsien kuppilasta ilman kuittia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe