Episodi 8 - lyhyt arvio

Kitschiä

Tuli käytyä katsomassa tämänkin episodi ja odotusten mukaan - paska oli.

Kaikki toteutus viittaa nykyään haluun tuottaa nämä SW-leffat noin kymmenen vanhoille muksuille. Episodi 8:n juoni on jopa surkeampi kuin sen pohjanoteeraus-edeltäjän, episodi7:n. Joitain piirteitä.

Surkeat hahmot.

Jos episodi 7:n hahmot olivatkin omituisia, niin episodi 8:n ovat täysin -ding dong. Alussa näytetään jonkinlainen tähtiristeilijäkapteeni, joka huutaa kuin mikäkin mielipuoli raivostuneena käskyjä. Miten Ensimmäinen Ritarikunta on päässyt niin pitkälle kuin on tuollaisten kanssa, on yksi SW-universumin suurista arvoituksista.

Ehkä surkeimman arvosanan kaikista uusista saa kapinallistyttö Rose. On helppo ymmärtää miksi tuo omituinen naisihminen on otettu mukaan elokuvaan, mutta jos episodi 7:n hahmot olivat uskottavuuden rajamailla niin Rose on ihan liiaksi Ding Dong -maasta.

Muista omituisista hahmoista mainittakoon vara-amiraali Holdo (Laura Dern). Ikääntyvälle Dernille ei varmaan enää anneta kunnon osia kun on päätynyt tähän leffaan. Holdolla on omituiset, violetin väriset hiukset ja sotilaaksi hän siten on kutakuinkin epäuskottava.

Snoke on lähinnä surkea kopio Palpatinesta (En viitsi erikseen luetella kaikkia muita liitoksia vanhoihin, kunnon SW-leffoihin) ja on ilmeisesti otettu mukaan vain esittelemään 10-vuotiaille Voiman hienouksia. Lopulta Snoke paljastuu myös täysidiootiksi. Serkisille ei liene oscareita luvasssa tästä.

Kylo Ren on jonkin verran petrannut eikä ole ihan niin omituinen kuin ep7:ssa. Silti hänellä olisi pitkä matka päätyä uskottavaksi uusioversioksi Vaderista.

Katsojan aliarviointi

Kun alussa näytetään virtapiirejä Poen hävittäjästä, siinä on vanhanmallisia vastuksia, joita ei meilläkään enää moderneista virtapiireistä juuri löydä. Ei tosiaan osia joita luulisi löytävän modernista avaruusaluksesta.

ER:n tähtiristeilijät ovat osin aika epämääräisiä. Snoken lippulaiva esimerkiksi on tehty valtavan kokoiseksi ja tuo mieleen lähinnä jättimäisen stealth-hävittäjän.

Muuten avaruustaistelu on selvästi katsojan aliarviointia. Suurin osa ER:n laivastosta vain odottaa taustalla Snoken lippulaivan tulittaessa kapinallisaluksia. Ne näyttävät olevan lähinnä rekvisiittaa. TIE-hävittäjät ovat paras puoli uudessa laivastossa mutta nekin kärsivät (kuten tämä leffa muutenkin) liiasta CGI:stä.

Entäpä hyviä puolia? Kuten sanottua, tämä leffa on niin surkea, että en käyttäisi riihikuivaa rahaa lippuihin. Kävin katsomassa sen koska oli pari sarjalippua vanhenemassa ja muut elokuvat olivat vieläkin surkeamman näköisiä. Paras puoli lienee ollut Luken ja Reyn välit. Niissä oli vanhaa SW-tunnelmaa, joskaan ei tarpeeksi pelastamaan muutoin surkeaa leffaa ja jopa tämä oli osin pilattu uudella, vanhentuneella ja sekavalla Lukella. Suurimman osan ajasta tämä käyttää itsesääliin ja suorittaa joitain epäuskottavimpia stuntteja SW-historiassa.

Että tämmöistä tavaraa. Suoraan dvd:lle.

14

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • top5_tavaraa

      Useimmat elokuvan nähneet pitävät kyllä Episodi 8:ia jopa parempana kuin 7.
      Sehän tosiasiassa oli todella hyvä leffa. Helposti tämän vuosikymmenen TOP5 parhaiden elokuvien joukossa.

      Rienaavan, epä-älyllisen mollauksen voi kirjoittaa mistä tahansa elokuvasta. Esim. kun 2001: Avaruusseikkailu julkaistiin, kriitikot kirjoittivat sen olevan "immensely boring", "a monumentally unimaginative movie", "a film that is so dull, it even dulls our interest in the technical ingenuity for the sake of which Kubrick has allowed it to become dull." Ylikriittisiä räksyttäjiä siis löytyy aina joka lähtöön, jotka vain räksyttävät mutta eivät keksi ruinaukselleen mitään valideja perusteluita.

    • StarWarsfani

      Elokuva olisi ollut paras Star Ward elokuva, jos Snoke olisi kuollut valomiekkataistelussa. Se oli tarpeeksi erinomainen kuin muut ja kaikki tulevat muistamaan tämän. Ja sitä paitsi harvat sanoo tätä paskaksi elokuvaksi.

    • kriitikoiden_arvostamat

      Last Jedi on jo noussut sijalle 15 kaikkien aikojen parhaiden scifi/fantasiaelokuvien listalla (rotten tomatoes Top 100 Science Fiction & Fantasy Movies), ja ohittanut myös kaikki muut star wars elokuvat paitsi Force Awakens (sijalla 10). Kolmanneksi paras on New Hope sijalla 27. Tulokset perustuvat suureen määrään kriitikoiden arvosteluita.

      Ennen Forcea on lähinnä aika huonoja 20-, 30- ja 80-luvun vanhoja elokuvia. Metropolis, Nosferatu, Lumikki ja 7 kääpiötä (1937) ym. vanhoja mustavalkoelokuvia joiden arvosteluissa on nostalgiavääristymää, niitä arvostetaan sen takia että niiden kuuluu olla arvostettuja klassikkoteoksia, eikä sen takia että itse elokuva olisi kovinkaan kiinnostava tai hyvä.

    • Xizor

      Ehkä parempi kuin Ep VII, mutta silti ei kovin hyvä. Nätti, mutta kaikki juonikuviot ovat tyhmiä kun niitä vähän miettii. Hahmot ovat vähän petranneet, mutta se ei koko elokuvaa pelasta. Snoke paljastui paremmaksi hahmoksi kuin pelkäsin, mutta jäi lopulta täysin merkityksettömäksi taustahahmoksi. Markkinavoimien nihilismi ja postmodernismi jylläävät edelleen. Vähän vasemmisto-SJW-teemojakin olin näkevinäni (rikkaat ihmiset ovat pahoja, tottele auktoriteettia vaikka olisitkin kapinallinen), mutta ehkä olen vain noille yliherkkä.

      • fanitavaran_myynti

        "Markkinavoimien nihilismi ja postmodernismi jylläävät edelleen."

        Eikö star wars elokuvat ole aina olleet edelläkävijöitä oheistavaran myynnissä ja markkinoinnissa? Tähtien sota (1977-elokuva) rikkoi kaikki ennätykset mainosbudjetin suuruudessa ja elokuvan oheistavaraa on myyty ainakin 30 miljardilla.
        Disney, ja muut lafkat ovat olleet perässähiihtäjiä.


      • Xizor

        Totta että Lucas keksi että leluilla saa rahaa, mutta hänellä oli kuitenkin sen verran arvoja että hän osasi tehdä tarinan hyvän ja pahan taistelusta. Tämän elokuvan ovat tehneet nihilistit, jotka eivät oikein näitä käsitteitä ymmärrä.


      • lahjakas_ohjaaja

        Ymmärrätkö itse mitään käsitteitä? Jos elokuva on nihilistinen/auktoriteettikriittinen, niin eikö se ole hyvä asia eikä huono?

        Kyllä 8 on myös paljon paremmin käsikirjoitettu ja ohjattu kuin 7 - valtaosa kriitikoista ylistää kasin käsikirjoitusta ja ohjausta.
        Tästä syystä Rian Johnson palkattiin kirjoittamaan ja ohjaamaan myös seuraava trilogia kokonaan, koska on paljon lahjakkaampi elokuvantekijä kuin Abrams.


      • Xizor

        "Ymmärrätkö itse mitään käsitteitä? Jos elokuva on nihilistinen/auktoriteettikriittinen, niin eikö se ole hyvä asia eikä huono?"
        Ei ainakaan itsearvoisesti. Se voisi olla hyvä asia hyvin tehtynä, mutta tässä tapauksessa se kriteeri ei täyty.


    • Veteranfan

      Täytyy muistaa ettei Star Wars ole koskaan ollut näyttelijä lähtöinen elokuva eikä se tule koskaan olemaan tulevaisuudessakaan.

      Disney yhtiön tuottamat Star Warsit on tehty ilman George Lucasin konsultointia vaikka Lucas sitä olisi halunnutkin,
      joten Star Warsia tehdään nyt sitten näiden fanien ehdoilla joilla jokaisella on ollut oma näkemys SW universiumista.

      Rian Johnson on pätevä ohjaaja ja kirjoittaja joka onnistui ylittämään odotukset The Last Jedi episodillaan,mutta uuden trilogian luominen tulevaisuudessa kuulostaa hataralta , sillä Johnson kertoo ettei se perustu tehtyihin elokuviin mitenkään. vaan tarina alkaakin uudelta pohjalta ilman Skywalkerin sukua ???

      The Last Jedi oli hyvä "harjoitelma" uudelle trilogia hankkeelle jos vielä George Lucasin tietämystä Voiman mysteeristä jaksettaisiin kuunnella loppuun Disney yhtiössä.

    • totuus8843

      Meikää ei niinkään häiritse se tosiasia että Episodi 8 oli todella huono elokuva, vaan se että niin monet näyttävät pitävän sitä hyvänä elokuvana. Erikoistehosteet olivat tietysti ok.

      • kyseessä_huippuelokuva

        http://mashable.com/2017/12/19/last-jedi-empire-strikes-back-haters/#4Hv6ljkxisqq

        Julkaisuaikanaan Empire Strikes Back oli vielä vihatumpi elokuva, jota fanit inhosivat ja kriitikot arvostivat. Nykyisin sitä pidetään parhaana vanhan trilogian osista, vaikka aikanaan raivostuneet fanit väittivät että George Lucas on tuhonnut star warsin. Useamman katsomiskerran jälkeen myös fanit ovat vaihtaneet mielipidettään ja alkaneet pitää ko. leffasta.

        Myös Last Jedi on kriitikoiden ylistämä, ja todella pitkä, nopeatempoinen ja tapahtumarikas elokuva. Ensimmäisen katsomiskerran jälkeen ei muista puoliakaan tapahtumista, ja Empire Strikes Backin tavoin se vaatii useamman katsontakerran.
        Nythän kriitikot ovat nostaneet sen jo yhdeksi parhaista tieteiselokuvista, ohi kaikkien vanhojen star warsien. Harva elokuva saa yhtä yksimielisesti yhtä hyviä arvosteluita elokuvia ymmärtäviltä ammattikriitikoilta.


    • Veteranfan

      Uuden trilogian hahmot eivät todellakaan herätä sellaista kutinaa kuin alkuperäisen trilogian hahmot ja maailmat.

      Alkuperäisessä trilogiassa on paljon ns. kulttihahmoja jotka elävät omaa populaarikulttuuria nykypäivänä,on vaikea kuvitella Disney tuotantojen yltävän samalle tasolle designissa.

    • opivan

      Tulipa tuo viimein nähtyä, ihan jees oli, peruselokuva.
      En tiedä nukahdinko välillä, mutta en hokannut miten benin ja reyn matsi päättyi sen jälkeen kun valomiekka poksahti katki. Yhtäkkiä ben vaan otti lukua ja rey oli lähtenyt chewbaccan kaa menemään, mikä selvisi vasta paljon myöhemmin.
      Kun selvis, että rey oli nobody, niin sen osuutta elokuvassa pienennettiin ja tämä jalosukuisemman oikean jedin haamu otti näyttämön itselleen.

      Näistä jäi vähän huonot fibat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe