Alkoholi tilaus netistä.

himoksenjuurelta

Arvoisa raati. Olen tilaamassa keski-suomeen erinlaisia juomia juhliini. Voisitteko kertoa asiallisesti mistä kannattaa tilata, että tilaus myös on minun pihassa. En ole aiemmin tilaillut. Olenko oikealla jäljillä, teen tilauksen, maksan mutta kelle hoidan kuljetuksen ja tilaako myyjä kuljetuksen. Ja kun saan tuotteet, niin maksanko viellä veroja tai jotain muuta. Kiitos

12

4035

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • juupa123

   Eu:n alueelta voit tilata alkoholia netin kautta. Niistä ei makseta veroa kahteen kertaan. Ostaja maksaa luonnollisesti rahdin.

   • ItseTeetPäätöksen

    Hieman kinkkinen tilanne. Jos tilaat ison mällin lasti voi jäädä tulliin - tulee eipäs juupas väittely siitä, että onko kyseessä etämyynti vai etäosta. Jos kyseessä on etämyynti - ongelmat ovat epätodennäköisempiä. Suosittelen tekemään tilaksen aika äkkiä, laki on muuttumassa eikä välttämättä parempaan suuntaa. Osa alkoholikauppiaista ei lähetä Suomeen, verosählingin takia.

    Toki voi myös tehdä etäoston ja maksaa valmisteverot Suomeen - tullin sivuilla on ohjeet.

    Suora lainaus etämyynnistä ja etäostosta:

    Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö ostaa kulutukseen luovutettuja valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku muu tämä puolestä suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen. EU-alueella verovelvollinen tällaisessa tilanteessa on etämyyjä. Etämyynniksi lasketaan sekin, jos myyjä edes ohjaa internet sivuillaan tilauksen yhteydessä asiakkaan käyttämään tiettyä kuljetusliikettä.

    Etäostolla taas tarkoitetaan tilannetta jossa yksityishenkilö huolehtii valmisteveron alaisten tuotteiden maahantuonnin toisesta jäsenvaltiosta. Tällöin yksityishenkilö siis järjestää itse tuotteiden kuljetuksen Suomeen esimerkiksi kuljetusliikkeen välityksellä ilman myyjän osallistumista.Yksityishenkilö on tällöin velvollinen suorittamaan valmisteveron Suomeen.


   • kannattaahakeaitsee

    Kannattaa mennä vaan itse hakemaan virosta niin ei tule verongelmia. Toki ensivuonna ei suomesta tarvi alkostakaan ihan kaikkia ostaaa sillä saat suomen marketista myös 5,5% juomat. Toki veronkorotus pilaa tuonkin uudistuksen ja rallit jatkuu, Jos aikaa on niin viron yli latvian rajalle on halpaa mm. alko100 ja superalko latvia. virokin alkaa olla veronkortuksineen jo aika kallis.


   • tilaamaan_vaan

    Nämä ainakin toimii: mydrink.ee, netpris.dk ja lebensmittel-versand.eu. Olen tilannut noista kaikista viimeisen kolmen kuukauden aikana ja hyvin on pelannut. Jos tilaat mydrink-sivulta, niin kopsaa tilausnumero ja liitä se vaadittuun paikkaan rahti.eu-sivulla ja maksa kuljetus. Kuljetuksen tilaaminen noissa kahdessa jälkimmäisessä on ollut hyvin ohjattua ja helppoa. Rahtikustannukset lisääntyvät portaittain, joten kannattaa seurata rahtilaskuria ja kerätä lista niin, että saat mahdollisimman paljon ennenkuin kustannukset pomppaa pykälän eteenpäin siitä, mitä pidät rajana. Jos et tilaa aivan valtavaa lastia niin lähetyksen jääminen tulliin on epätodennäköistä, itse olen tilannut viime vuosien aikana kymmeniä kertoja pienehköjä satseja (< 30 kg) niin että olen noutanut paketin itse Matkahuollosta ja kertaakaan ei ole paketti jäänyt tulliin. Todennäköisesti joku aloittaa tästäkin tekstistä etämyynti-etäosto-verojenmaksu-jargonin, itse en ole moisesta piitannut vaan nauttinut hymy huulilla edullisista ja laadukkaista juomista. Niin että eikun tilaamaan vaan.


  • Tilatako_vai_ei

   Toimiiko toi viinatilaus vielä tänä vuonna. Itse en viitsisi käydä hakemassa isoja eriä varastoon, koska kulutus nousee sen myötä:)

   Tilaisin mieluiten vaikka neljä laatikkoa Tupla Pukkia Virosta (luotan enemmän kuin Latvian toimituksiin).

   Onko pelkoa, että jää viranomaisten hoteisiin (siis jos pieni tilaus) ja vain maksamalla tuotteet käytännössä toiseen kertaan saat ne itsellesi????

   Miten on toimiiko nettitilaus edelleen pienten tilausten osalta tänä armon vuonna 2018 (siis tullin siihen puuttumatta)??????

  • Minävaax

   Voi jäädä tai sitten ei jää. Valmistevero pitää jonkun maksaa, silloin voit olla huoleti. Jos myyjä ei maksa valmisteveroa Suomeen, tulli voi takavarikoida alkoholit. Alkoholilaki tulee kiristymään tämänkin asian osalta, vaikutus ei ole vielä täysin selvä - koska valiokunta edelleen miettii miten asia pitää hoitaa.

   • Hhjjj

    Siinä onkin miettimistä miten rajoitetaan eu.n vapaata liikkuvuutta. Ainoa ratkaisu olisi alkoholiveron laskeminen.mutta päättäjät nyt ovat vaan laskeneet niin että antaa vaan karata osa veroista Viroon ja latviiaan näin saamme kuitenkin enempi verotuloja kuin Viron tasaisella verolla. Kuitenkin tässä korottelulla alkaa tulla jo raja vastaa ja esimerkiksi tän vuoden korotuksella saadaan verotuloja nousemaan.


   • Hjjjj

    Siis tuskin saadaan verotuloja nousemaan


   • enhaluamutta
    Hhjjj kirjoitti:

    Siinä onkin miettimistä miten rajoitetaan eu.n vapaata liikkuvuutta. Ainoa ratkaisu olisi alkoholiveron laskeminen.mutta päättäjät nyt ovat vaan laskeneet niin että antaa vaan karata osa veroista Viroon ja latviiaan näin saamme kuitenkin enempi verotuloja kuin Viron tasaisella verolla. Kuitenkin tässä korottelulla alkaa tulla jo raja vastaa ja esimerkiksi tän vuoden korotuksella saadaan verotuloja nousemaan.

    Alkoholivero ei estä vapaata liikkuvutta - aivan vapaasti saat liikuttaa mutta en verovapaasti valmisteverollisia tuotteita (alkoholi, tupakka, polttoaineet jne). Valmisteveroista on säädetty EUn kanssa yhteistyössä. Typeräähän tämä on mutta itse valitsemme eduskunnan joka säätää lait.


  • viunaa

   VIINAHUUTO.COM kusettaa rahat, eikä asiakaspalvelu toimi...

  • luejaopi

   Uusi lakoholilain osa joka koskee mm etämyyntiä ja ostoa on jäissä ja vanhoilla säännöillä mennään siihen asti. Tuskin tulee uutta lakia tämän vuoden aikana.

   Eli jos tilaat ja myyjä järjesteää kuljetuksen se myös vastaa veroista. Jos tilaat ja järjestät itse kuljetuksen, vastaat myös veroista ihan itse.
   Aika hyvät ja kattavat ohjeet:

   https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/ulkomailta_suomeen/matkustajatuonti/netista_tilaaminen

   Uusi laki on sorvattavana, eikä edes eduskunta ole vielä käsitellyt sitä, eli kestää.

  • hute

   Alkostore24 toimii.Juomat tulee noin viikossa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   643
   2649
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   109
   2239
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   13
   1704
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   998
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   917
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   177
   822
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   78
   782
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   264
   716
  9. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   664
  Aihe