Vinkkejä työttömille, ei anneta periksi!

työtönpitkään

Tässä muutamia vinkkejä juuri työttömäksi jääneille tai jo pidempään työttömänä olleille:

- jos tulee työtarjous(en muista virallista nimeä) johon on karenssin uhalla haettava, niin hakekaa. Älkää koskaan kieltäytykö, koska siitä räpsähtää heti karenssi.
Jos työpaikka on vaikka keittiöapulaisen työ, niin kirjoittakaa rehellisesti että olette esim. ammatiltanne puuseppä eikä sanallakaan mitään mikä viittaa siihen että tuo paikka kiinnostaisi. Harrastuksiksi voi mainita esim. pelaamisen, viininmaistelun ja matkustelun tms. Ihme jos haastatteluun pääsee. Hakemuksesta kannattaa tehdä mahdollisimman lyhyt, ihan helpottaakseen sitäkin että tämä on myös työnantajien kiusaamista pistää työttömiä hakemaan paikkoihin joihin he ovat epäpäteviä syystä tai toisesta.
Itselleni tuli kerran pakkotyötarjous että hae toimittajaksi tai tulee karenssi. No pakko oli sitten hakea, kerroin että voin kyllä tulla sinne mutta en oikeasti ole mikään kirjoittaja eikä äidinkieli ole vahvuuteni ym.
En ottaisi noista stressiä. Jos jostain syystä kuitenkin pääset haastatteluun, niin ei aina ykkösiä tarvitse laittaa päälle, tukan voi unohtaa kammata ja voi olla vähän hidas tms. Muista syödä valkosipulia edellisenä iltana mieluiten raakana. ;)

- jos se toinen laki menee keväällä läpi että pitää hakea tietty määrä työpaikkoja karenssin uhalla, niin nou hätä. Haette vain työministeri Lindströmille avustajaksi, lääkärin virkaan, Rovaniemelle mihin vain työhön tms. toki ihan sellaisiinkin mihin on realistiset mahdollisuudet päästä, mutta jos paikkoja ei vain ole niin vaikea niitä on tyhjästä nyhjästä! Copy-pastella vain niitä hakemuksia, niin se on sitten tehty eikä siihen mene turhaa aikaa. Sen ajan voi sitten käyttää niihin paikkoihin mihin oikeasti haluaa ja on mahikset päästä.
Se on sitten asia erikseen kuten itselläni, että haluan oikeasti kokoaikaisen vakituisen työn. Nämä kaikki eduskunnan hölmöt kikkailut vain vaikeuttavat ja hidastavat sitä että saisin oikeasti kunnon työn, mihin minulla on mahdollisuuksiakin päästä. Nuo kaikki vievät aikaa siitä. Tässä saa muutenkin pitää itsensä mieleltään kasassa, kun suomessa arvostetaan ihmisiä sen mukaan missä on töissä ja kaikissa suku- ym. jutuissa ihmiset heti ekana kysyy että missä olet töissä. Nämä kaikki saavat helposti tuntemaan itsensä ihan nollaksi.

Vähän historiaani. Olen ollut 90-luvulta asti enemmän tai vähemmän työtön, pätkiä, määräaikaisuuksia, valtava määrä ilmaistöitä ja niitä 9-euron töitä, useita työkkärin cv-kursseja - kun hallitus ei vain tajua että ongelma on siinä että NIITÄ TÖITÄ EI VAIN OLE!!! Työttömiä on nytkin varmaan lähemmäs miljoona suomessa, ainakin 700 000 luki juuri jossain. Eli jokaista hakemaani paikkaa kohden on satoja muita hakijoita.

Älkää antako periksi, tiedän niin noi fiilikset kun kokoajan tiukennetaan meidän tilannetta, keppiä porkkanan sijaan. Mutta ei anneta periksi, tsempataan toisiamme ja kerrotaan vinkkejä selvitä eri tilanteista. Itsekin sain karenssin keväällä, olin lähes 4kk ilman rahaa, kyllä hyvin helppoa olisi tarttua pulloon tai antaa periksi, se oli synkkää aikaa. Syy miksi sain karenssin, on edelleen itselleni tietämätön, syytä ei te-toimisto kertonut. Vein asian eteenpäin mutta asian käsittelyn kesto on 10kuukautta tällä hetkellä. AIvan mielivaltaista tuo karenssien jako ihmisille jotka muutenkin ovat ahtaalla ja tiukilla rahallisesti ja kuitenkin yrittävät kovasti saada töitä.

-----------------------------------------------------------------------

Laittakaa äänenne lakialoitteeseen johon on jo tullut paljon ääniä jotta tämä viimeisin aktiivimalli työttömille-laki menisi uudelleen käsittelyyn:

Käykää äänestämässä(pankkitunnuksin kirjautuen) lakiehdotusta jossa ehdotetaan että kumotaan toi älytön työttömien uusi laki vuoden alusta lähtien, että pitää tietyn ajan sisällä tehdä tietty määrä tunteja töitä tai muuten päivärahat putoaa lähes 5% 65päivän ajalta. Tilanne on nyt jo ahdistava meillä ja toi ei yhtään auta että painetta luodaan työttömille, jos niitä töitä ei vain ole tai ei tärppää.

Tässä linkki halutessanne siihen:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730
Sitten kun ääniä on kertynyt tietty määrä niin lakialoite menee eduskuntaan uudelleen käsiteltäväksi.

Tässä myös jos olet sitä mieltä että etuuksien poisto muilta kuin suomen kansalaisilta:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2600

---------------------------------------------------------------------------
Tsemppiä kaikille työttömille, osa-aikatyöläisille tai muille ketkä joutuvat kärsimään tästä hallituksen älyttömästä laista. Ei anneta periksi, kiusallakaan!!!

46

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päässyt.53.v

      Nuo kansalaisaloitteet ovat turhia,menevät eduskunnassa roskiin niinkuin on huomattu.
      Paras konsti on hakea eläkkeelle ja päästä sinne!

      • Anonyymi

        Ei tässä maassa eläkkeelle pääse.Jotakin hömppää koettavat sinulle keksiä että et tilastoissa pilaisi työttömyyslukuja. Luulisi että koronan iskettyä maahan nuo järjettömyydet loppuisivayt ja ede pitkäaikaistyöttömät joilla ei ole mitään mahdollisuutta enää töihn päästettäisiin eläkkeelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä maassa eläkkeelle pääse.Jotakin hömppää koettavat sinulle keksiä että et tilastoissa pilaisi työttömyyslukuja. Luulisi että koronan iskettyä maahan nuo järjettömyydet loppuisivayt ja ede pitkäaikaistyöttömät joilla ei ole mitään mahdollisuutta enää töihn päästettäisiin eläkkeelle.

        Täytyyhän sitä rahaa saada koulutusfirmoille, jotka vetävät samoille naamoille viidennen kerran tietokoneen ajokorttia.


    • helppoako_vai

      Paras konsti hakea eläkkeelle ja päästä sinne. juu ihan ok. mutta kuten hyvin tiedämme eläkkeelle (jos ei nyt ole 65) on enemmän kuin vaikea päästä.

    • thätshitspoiyss

      minä en yrittäjän tule reagoimaan sitten millään tavalla nääihin työhakemuksiin, eivätkä muutkaan yrittäjät, meillä ei yksinkertaisesti ole aikaa siihen.

      lähettäkää tosiaankin niitä hakemuksianne sinne eri ministeriöihin vaan, mutta älkää häiritkö maan yrittäjiä.

      teitä vaan ei oikeasti yhtään kukaan halua rasitteeksi.

      näin se vain on

      kjäh kjäh kjäh

      • ygyggj

        Jos yrittäisit juoda itsesi vaikka hengiltä. Kjäh kjäh kjäh.


      • 167-176

        Sairauteesi auttaa rotanmyrkky runsaasti suun kautta nautittuna, ellei se maistu niin voit mennä vaikka hirteen tai hypätä junan alle. Viimeksi mainittua en tosin suosittele koska siitä voi tulla yhteiskunnalle paljon kuluja tahriintuneen junan ja sen kuljettajan saamien traumojen vuoksi.


      • txhfhjyjxy

        Ainut tuon sairaus on kateus. Kuka nyt työttömälle olis kateellinen ellei seinähullu nuivanniemestä. Ainahan tätä herkkua voi kokeilla niin sitten se herkku kurkku vasta alkaakin kun pyörittelee näitä lappusiaan kelan kanssa. Joku juttu unohtuu sinne hoitamatta loput voi vaan arvailla miten käy.


      • Noworknocry

        Kyllä ite ainaki enemmän nauttii tästä työttömyydestä kuin töistä. 8kk takaperin loppui paperitehtaalla oravanpyörässä juokseminen, ja en muistakaan milloin oisin ollut näin onnellinen 😊 No joo saahan tuota rahaa 500€ vähemmän kuin töistä, mutta vapaa-aikaa puolestaan 160h enemmän. Tosin kesäksi vois johonki paskatöihin mennä ettei unohdu kuinka perseestä tuo työelämä olikaan.


      • Voiihanaelämä
        Noworknocry kirjoitti:

        Kyllä ite ainaki enemmän nauttii tästä työttömyydestä kuin töistä. 8kk takaperin loppui paperitehtaalla oravanpyörässä juokseminen, ja en muistakaan milloin oisin ollut näin onnellinen 😊 No joo saahan tuota rahaa 500€ vähemmän kuin töistä, mutta vapaa-aikaa puolestaan 160h enemmän. Tosin kesäksi vois johonki paskatöihin mennä ettei unohdu kuinka perseestä tuo työelämä olikaan.

        Eihän me nyt kesällä töihin mennä, eihän? Suomen kaunein vuodenaika, silloin nautitaan mökillä, saunotaan, otetaan aurinkoa, seurustellaan hyvien ystävien kanssa.. Ei nuo muutkaan vuodenajat oikein sovi.. Talvellä voi lähteä vaikka kauniiseen pohjoiseen, rospuuttoaikana syksyllä ja keväällä ulkomaille aurinkoon 2-3 kuukaudeksi..


      • thätshitspoiyss

        Vedän lasta pulkassa, hihkuen, hihkuen!


      • Anonyymi
        ygyggj kirjoitti:

        Jos yrittäisit juoda itsesi vaikka hengiltä. Kjäh kjäh kjäh.

        Sairasta!


      • Anonyymi
        ygyggj kirjoitti:

        Jos yrittäisit juoda itsesi vaikka hengiltä. Kjäh kjäh kjäh.

        Sairasta!


    • Loikoilijja

      Mita valitatte....90 luvun laman aikana piti viikon valein ilmoittautua ja jonotella parikin tuntia.Kuulustelut oli kuin Gestaposta!
      Tietokoneella voi nykyisin saada helposti rahaa loikoiluun parilla hiiren klikkauksella liiankin helposti.

    • tokihaen

      Ei mitään lyhyitä työhakemuksia. Vähintään 2 sivun A4 kertomuksia, niin on sitten töitä yrityksillekkin :D Ehkäpä jopa työpaikat työhönotoissa lisääntyy...

    • kaikkihakemaan
      • Kaikkihakemaan

        Tuohon pääsee kumminki joku eduskunnan pampun, esim. Sipilöijän ja Bernerpersneton serkuntyttärenveljenpoika, turha hakee, paikka on jo luvattu ja alustava työsopimus tehty. Tuo paikan julkaisu on vain pakollinen velvollisuus. Tietysti olisi hyvä idea jos kaikki tuöttömät tekis perusteellisen, vähintään 3 sivuisen hakemuksen. Taitaisi Sipilöijä syöttää hakemukset silppuriin.


    • adsfadfdasdfasfdads

      Opiskelkaa eli hankkikaan ammattitaitoa kun olette työttömiä. Älkää koskaan luovuttako, älkääkä kuunnelko vanhoja kommunisteja. Kyllä töitä löytyy ahkerille.

    • buttfucced

      Täällä ei pidä kuunnella ketään yhtään mistään. Vielä vähemmän jos on kämppä alla. Muutenhan sitä sais olla koko ajan perseeseen vedettävä.

    • yhteiselläasialla

      Ääniä on kertynyt kansalais aloitteeseen melkoita vauhtia ja näyttää siltä että Suomen kansa löytää yhteisen sävyn, kun sitä kohdellaan vääryydellä. .

      Nimeä tuonne ja ääni kuuluviin.... pidetään yhteisistä asioista kiinni eikä anneta kohdella lähimmäisiämme vääryydellä.

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

    • Ekku.K

      Kaikkien työttömien suurin kusettaja on jari lindström työministeri. Ja suurin takinkääntäjä. Muistakaa seuraavissa vaaleissa, ettei toistu.

    • ytötöööönnn

      Itse lisään aina työhakemukseen suosittelijaksi sen työvoimatoimistotyöntekijän joka minulle tämän osoituksen on lähettänyt, samoin laitan hänen puhelinnumeronsa.

      Jotta työnantaaja voisi sitten soittaa hänelle ja kysyä, minkä hemmetin takia suosittelette meille isinööriä leipurin tehtäviin.

      • hakijako

        Tää onkin hyvä vinkki :) otan käyttöön jos joskus lähettävät älyttömiä osoituksia. Viime vuodet saanut tosin olla ihan rauhassa.


      • otankäyttöön

        Hei, hieno homma.
        Kiitos, että jaoit vinkin.


    • Late.l

      Minä kun ennen sain työnvälityksestä määräyksen firmaan näyttämään itseäni, ja kun työ ei ollut mieleeni mainitsin ns. "tulevalle"työnantajalle, että se on sitten minullakin kuukauden päästä selkäleikkaukseen meno, niin siihen se sitten se ns. paskatyö tyssäsi.

      • tsemppiä

        No sinulle onnekas late.lammas tulevaisuudessa noita työnvälityksen osoittamia auttamistoimenpiteitä tulee yhä enemmän. Ehkä jokin niistä ei olisi ns. paskatyö.


    • thätshitspoiyss

      kyllä nyt pahasti näyttänee siltä, että loishille työttömille, siis (tähän saakka asti) yhteiskunnan eliitille alkaa täysin uudet ja aktiivisemmat ajat.

      kjäh kjäh kjäh

      näin se vain on

      • 123-321

        Mun oikeustajuni mukaan tuo aktiivimalli menee perustuslakivaliokuntaan jossakin vaiheessa.

        Epäselvää mulle on, kuinka paljon 4,65% leikkaus voi vuodessa alentaa yksinäiseltä työttömältä työttömyyskorvausta?

        "Jos et täytä aktiivisuusehtoa, 32,40 eurosta vähennetään 4,65 % seuraavan 65 maksupäivän ajan. Tämä tarkoittaa yhteensä noin 1 päivän työttömyysetuuden summaa. Työttömyysetuus palaa ennalleen seuraavan tarkastelujakson alussa, jos aktiivisuuehto on täyttynyt." (lähde, kelan sivu".

        4,56% 32,40 eurosta on 1,48 euroa. Jos tarkastelujaksoja vuodessa on neljä, niin kokonaismenetys vuodessa olisi vain vajaa kuusi euroa. Onko jatkuvan työttömyyden vallitessa tälle mitään perälautaa? kahden vuoden työttömyyden menetys olisi 11,84 euroa, kolmen vuoden 17,76 euroa, neljän vuoden 23,68 euroa jne.

        Olenkohan nyt ymmärtänyt tuon kelan kaavan? Äkkipäätä laskien menetys tuntuu kuitenkin suhteellisen pieneltä ja se alkaisi vaikuttaa todella vasta useiden vuosien jälkeen, esimerkiksi 10 vuoden työttömyys merkitsisi 10 x 5,92 euroa = 59,20 euroa??

        Kyllä TE-keskusten karenssit edelleen ovat ehdottomasti paljon suurempi taloudellinen pelote, mutta tuo tapa, jolla rakenteellisesta työttömyydestä rangaistaan alentamalla työttömyyskorvauksia, tulee vielä menemään perustuslakivaliokuntaan.


      • kohtiaktiivisuutta

        jep jep. Aktiivisuuden lisääntyminen tuo työttömän elämään pelkkää hyvää. On tietysti sitten niitä jotka eivät pysty työllistymään kuten tuo 167-176. Heitä pitää auttaa eikä heidän sosiaalietuuksia tule leikata.


      • thätshitspoiyss

        Vetelen lapsia pulkassa, hihkuen, hihkuen!


    • Porvaripimu

      Junan ikkunasta näkyy metsää. Työttömät töihin sinne junan ikkunasta näkyvään metsään!

      • lindströmmi_

        juuri näin!

        *röyh*


      • jepjpepe

        Mielelläni, kunhan maksat palkan 3000€/kk. Niin työttömiä olisi jonoksi asti sinne metsään.


    • eianneta

      Periksi ei anneta. Kansalaisaloite keräsi riittävät 50.000 ääntä aktivimallin kumoamiseksi hetkessä .Hyvä Suomalaiset ,vielä löytyy Suomesta yhteishenkeä tarpeen tullen. Katsokaa että Presidentin vaaleissa ei niiden puolueiden ehdokkaat etene,jotak tällaista asiaa ovat kannataneet.

      50.00 Raja rikottu:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

      • lindström_

        Ei kumota vaan lisätään pedofiliaa tuohon lakiin!


      • KokoKansanP

        Sauli Niinistö vahvisti lain presidentin esittelyssä. P niinkuin P...a pr...a.

        Muistakaa pressan vaaleissa ensi kuussa!!!!


    • dgdgdg

      yli 500 000 työtöntä ja 16 000 työpaikkaa on selvää, että työpaikat vähenevät ja työttömyys kasvaa. Automaatio ja ilmaiset työntekijät (työkokeilut ja muut) tulevat viemään tulevaisuudessa nyt töissä olevilta puolet töistä pois. Työttömyys tulee kasvamaan 1 - 1,5 miljoonaan työttömään ja ainoa keino vähentää työttömyyttä on siirtyä 6 tunnin 4 päivän työviikkoon, joka lisää töitä kymmenkertaisesti.

    • dgdgdg

      Jo nyt yli 400 000 suomalaista tekee töitä ilmaiseksi ja ne vievät yli 400 000 palkallisen työpanoksen.

      • Anonyymi

        Ei tommone peli vetele. Ei työttömyys ole perute viedä kenekään työpanosta puliilmaiseksi tai määrätä hyppäämään toimenpiteissä.Se jos työttömät ei saa oikeus valtiossa oikeuden mukaista kohtelua,sitten on järjestäydyttävä ja lähdettävä hakemaan sitä oikeutta.


    • max6h

      Heti kärkeen pitäisi maksimi työaika kaikilla aloilla vähentää 6h päivä jotta niitä töitä riittäisi useammalle!

      • gdfgdfgdfgdfgdg

        Tuo 6h päivä lisäisi moninkertaisesti töiden määrää mutta myös ilmaistöiden kieltäminen toisi heti 400 000 työpaikkaa. Koulujen työharjoittelut voitaisiin jättää mutta kaikki muut ilmaistyöt tulisi kieltää.


    • tsempitkaikille
      • Anonyymi

        Tuohan näyttää olevan jo suljettu ja lähetetty


    • Hyvääkesää

      Tosiaan työttömät älkää antako periksi vaikka peloittaisi! nyt kun olette asettuneet isoja päättäjä poikia vastaan, niin seuraavaksi alkaa perinteiseen tapaan uhkailu ja peloittelu.
      Yli 500 000 ihmistä on todella suuri joukko joka voi vaikuttaa ja voitte esim vaaleissa äänestämällä poistaa kokonaan hallituksesta kaikki huono osaisten,työttömien,köyhien yms maahan polkijat ja puolueet jotka tukee sitä, yrittäkää muistaa tuo. Nyt pressavaaleissakin käykää äänestää!.

      • Anonyymi

        Uhkailu ja peloittelu ei ole hyvän hallintotvan mukaista . Valtiollisesti jos lakataan toteuttamasta opikeusvalötion periaatteita ja noudttamasta kansainvälisiä sopimuksia vaarataa se myös ei ainoastaan hallinnon uskottavuutta vaan sen oikeutuksen valtaan. Mielivalla vallitsevaa hallintoa tuskin hyväksytään kansainvälisesti oikeutetuksi ,saati tunnutetuksi halinnoksi. Ehkä olisi syytä miettiä mille tielle lähtee jos on aikomus poiketa oikeusvaltion polulta sen hallintokoneiston toimien puitteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uhkailu ja peloittelu ei ole hyvän hallintotvan mukaista . Valtiollisesti jos lakataan toteuttamasta opikeusvalötion periaatteita ja noudttamasta kansainvälisiä sopimuksia vaarataa se myös ei ainoastaan hallinnon uskottavuutta vaan sen oikeutuksen valtaan. Mielivalla vallitsevaa hallintoa tuskin hyväksytään kansainvälisesti oikeutetuksi ,saati tunnutetuksi halinnoksi. Ehkä olisi syytä miettiä mille tielle lähtee jos on aikomus poiketa oikeusvaltion polulta sen hallintokoneiston toimien puitteissa.

        Lisäys: Ja sen sanon ,jos tuollaiselle pakoittamisen tielle lähdetään, pitäkää huoli että joka ainoaa jota tuollaiset toimet kohtaa ei jätä asiaa siihen vaan tuo ilmi mitä tässä maassa tapahtuu ja mahdllisuuksiensa mukaan myös kansainvälisesti ,niin sosiaalisessa mediassa kuin kaikin muin mahdollisin lain puitteissa tapahtuvin tavoin ja keinoin.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe