Upseeriston moraalin puute oli

kesän -44 romahduksen syy. Juoppous, velttous, välinpitämättömyys riehuvasta suursodasta olivat ne tekijät, jotka romahduksen aiheuttivat. Myös järjetön ja mihinkään perustumaton ylimielisyys saksalaisten antamiin neuvoihin nähden maksoi paljon verta ja toi tuhoa.

Suurin syy oli tietenkin ylipäänä istunut dementoitunut alkoholisti, joka näki harhoja Itä-Karjalasta neuvottelujen panttina. Mikä saikaan ukon kuvittelemaan, että Suomen kohtalot ratkotaan Aunuksessa eikä Kannaksella.

Tämä upseeriston rikollinen laiminlyönti maksettiin sotilaitten verellä niin rintamilla kuin teloituksissa vaikka teloittaa olisi pitänyt ihan muut kuin ne joita teloitettiin.

Sodan jälkeen ei kuitenkaan syyllisiä haettu eikä rikollisia rangaistu.

27

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huttilan-valetta

      Upseerit antoivat suhteessa suurimmanuhrin. Noin 50 % eli lähes 2 000 upseeria poistui riveistä runsaassa kuukuudessa. Korvaamaan kyettiin vain 1300 lähinnä kutsumalla kotiutettuja vanhoja miehiä riviin.

      Mannerheim arvioi aivan oikein, että sota ratkaistaan Keksi-Euroopassa. Hän ei kyennyt arvioimaan, että NL:n voimat riittäisivät suurhyökkäykseen Suomessakin, vaikka antoikin käskyt valmisteluista sen torjumiseksi.
      Marski siirsi nopeasti tarvittavat voimat Itä-Karjalasta ja hyökkäys torjuttiin.

      • -----Upseerit antoivat suhteessa suurimmanuhrin----

        Maksoivat velttoilustaan kovan hinnan. Niin sodassa yleensä käy, velttoilu maksetaan.

        -----Mannerheim arvioi aivan oikein, että sota ratkaistaan Keksi-Euroopassa-----

        Ei Suomen sotaa siellä ratkaistu vaan Suomen rintamilla ! Outoa jos ukko tuommosia luuli.

        -----Marski siirsi nopeasti tarvittavat voimat Itä-Karjalasta ja hyökkäys torjuttiin----

        Voimien jako oli syvältä alunperinkin kuten sekin, että upseerit ryyppäsivät komeissa komentokorsuissaan ja miehistö teki puhdetöitä kun olisi pitänyt rakentaa puolustusasemia eläimellisellä raivolla. Turhaa on ukkoa kehua että teki edes jotain sitten kun kaikki oli jo housuissa ja virheitten takia suomalaisten 18-24 vuotiaitten miesten veri virtasi Kannaksella vuolaina puroina tai jokina paremminkin. Mutta "nuorukaiselle kuolla kuuluu..." vai mitä, sitähän Suomesa hoilattiin ennen sotia ja niiden aikana.


      • Valeet-jatkuvat

        Kuinkas muuten.

        Upseerit kaatuivat tai haavoittuivat useimmin vastahyökkäyksiä johtaessaan, ei velttoillessaan.

        Sota ratkaistiin Keski-Euroopassa. Suomi oli sivunäyttämö. Kun Saksa hävisi, Suomi hävisi.

        Puolustusasemien rakentaminen alkoi aina heti, kun hyökkäys pysähtyi. Huttila valehtelee, kuten aina.

        Marski toimi niiden tietojen varassa, mitkä olivat silloin käytössä. Hänellä ei ollut mahdollisuuksia käyttää tapahtumien jälkeistä tietoa. Tosin Huttila ei ole siitä perillä vieläkään.

        Suurhyökkäyksen onnistunut torjunta ja Suomen itsenäisyyden säilyminen on huttiloille vieläkin yhtä katkera pala kuin vuoden 1918 punakapinan epäonnistuminen.
        Se panee kirkumaan valeita.


      • kiäkeröenen
        Valeet-jatkuvat kirjoitti:

        Kuinkas muuten.

        Upseerit kaatuivat tai haavoittuivat useimmin vastahyökkäyksiä johtaessaan, ei velttoillessaan.

        Sota ratkaistiin Keski-Euroopassa. Suomi oli sivunäyttämö. Kun Saksa hävisi, Suomi hävisi.

        Puolustusasemien rakentaminen alkoi aina heti, kun hyökkäys pysähtyi. Huttila valehtelee, kuten aina.

        Marski toimi niiden tietojen varassa, mitkä olivat silloin käytössä. Hänellä ei ollut mahdollisuuksia käyttää tapahtumien jälkeistä tietoa. Tosin Huttila ei ole siitä perillä vieläkään.

        Suurhyökkäyksen onnistunut torjunta ja Suomen itsenäisyyden säilyminen on huttiloille vieläkin yhtä katkera pala kuin vuoden 1918 punakapinan epäonnistuminen.
        Se panee kirkumaan valeita.

        -----Valeet-jatkuvat Kuinkas muuten.----

        Alatko tulla rehelliseksi kun heti tekstisi alussa tunnusta mitä olet tekemässä "valeet jatkuvat". Niitä sinulta tulikin taas roima annos.

        ------Upseerit kaatuivat tai haavoittuivat useimmin vastahyökkäyksiä johtaessaan, ei velttoillessaan.----

        Kaatuivatko nuo 2 000 upseeria vastahyökkäyksissä asemasotavaiheen aikana "runsaassa kuukaudessa" sillä siitähän on kyse ?

        Sota ratkaistiin Keski-Euroopassa. Suomi oli sivunäyttämö. Kun Saksa hävisi, Suomi hävisi.

        ------Puolustusasemien rakentaminen alkoi aina heti, kun hyökkäys pysähtyi. Huttila valehtelee, kuten aina.---

        Tuo bulkkivale kyllä tiedetään ja on todistettu valeeksi kymmenissä kirjoissa. Valkeasaaressa ei ollut juuri mitään muuta kuin matalaa juoksuhautaa pehmeässä hiekassa. Taaemmat asemat olivat täysin kesken vaikka rakentamisaikaa oli ollut kolme vuotta ja miehiä paikalla kymmenin tuhansin.

        ------Marski toimi niiden tietojen varassa, mitkä olivat silloin käytössä.-----

        Tietoa tulevasta suurhyökkäyksestä oli rintamilla vaikka kuinka paljon mutta sen tiedon mukaan nimenomaan EI toimittu. Tosin olihan se jo myöhäistäkin kun upseeristo oli maannut ja juopotellut 3 vuotta. Ei sitä virhettä kuukaudessa korjattu.

        ------Suurhyökkäyksen onnistunut torjunta ja Suomen itsenäisyyden säilyminen on huttiloille vieläkin yhtä katkera pala kuin vuoden 1918 punakapinan epäonnistuminen.
        Se panee kirkumaan valeita----

        Sitten tietenkin lopuksi kuuluu laittaa ne vakioherjat, kuinkas muuten. Tosin ne todistavat sinun älystäsi ja tietämättömäyydestäsi eivätkä vastaväittäjien älystä. Mutta kun et sinä onneton sitäkään tajua.


      • Valehtelet-taas

        Huttila se jatkaa valeitaan.

        "Kaatuivatko nuo 2 000 upseeria vastahyökkäyksissä asemasotavaiheen aikana "runsaassa kuukaudessa" sillä siitähän on kyse ?"

        Olet surkea vääristelijä. Tappiot tulivat siinä vaiheessa, kun miestä kysyttiin.

        "Valkeasaaressa ei ollut juuri mitään muuta kuin matalaa juoksuhautaa pehmeässä hiekassa. Taaemmat asemat olivat täysin kesken vaikka rakentamisaikaa oli ollut kolme vuotta ja miehiä paikalla kymmenin tuhansin."

        Valkeasaaressa asemat rakennettiin siihen, mihin hyökkäys pysähtyi. Niiden siirtoon taemmas ei suostuttu rintamaesikunnissa.

        VT-asemaa rakennettiin noin 30 km taemmas.

        "Tietoa tulevasta suurhyökkäyksestä oli rintamilla vaikka kuinka paljon mutta sen tiedon mukaan nimenomaan EI toimittu. "

        Ei ollut. Kyse on jälkiviisaudesta.

        "Tosin olihan se jo myöhäistäkin kun upseeristo oli maannut ja juopotellut 3 vuotta. Ei sitä virhettä kuukaudessa korjattu."

        Upseeristo teki töitään aivan normaalisti, ei Huttilan valeiden mukaisesti. Pääosa oli koko ajan rintamavastuussa.

        "Sitten tietenkin lopuksi kuuluu laittaa ne vakioherjat, kuinkas muuten. Tosin ne todistavat sinun älystäsi ja tietämättömäyydestäsi eivätkä vastaväittäjien älystä. Mutta kun et sinä onneton sitäkään tajua."

        Huttilan vakiovaleiden kumoaminen riittää herjaksi. Ei ole Huttilalla esittää muutakaan, kuin raivoisa viha Suomen itsenäisyyden pelastajia kohtaan.


    • OttaaksPäähän

      Upseerien panos ja isänmaalle annettut uhrit arvostetaan monta vertaa korkeammalle kuin jonkun Hutttilan, jonka elämäntehtävä on näykkiä ja nakertaa kotimaataan!

      Upseerit osaltaan pitivät Suomen vapaana ja itsenäisenä ja sen myötä Annin kitkerän katkerana! Suotakoon se hänelle!

      • kiäkeröenen

        Siinä taas lahtarin ylistyshymniä vailla vähäisintäkään todellisuuspohjaa. Todellisuus on kerrottu kymmenissä historiankirjoissa, ei sinun onnettomissa kyhäelmissäsi.


      • Väärä.Varsi

        Niin? Sinähän voit kiistää asian osoittamalla, että mikä ei pidä paikkaansa? Et siihen pysty?


    • beethooven

      Pieni Neuvostoliiton sotavoimien keskitys ja heti tuli tulosta Uralille menijöistä.

      • Muna-ArmeijaHyytyi

        Ei se ollut mikään pieni.

        Kannaksen v. 1944 taistelujen suurin yllätys oli suomalaisten joukkojen odotettua huonompi taistelutahto. Erityisesti sitä rassasivat jatkuvat joukkopaot.

        Stalinin varaamien joukkojen määrä viittaa pikemminkin suomalaisten työntämiseen kauemmaksi Leningradista, ei missään tapauksessa maan valtaukseen. Jos tuolla joukkojen määrällä Suomi olisi valloitettu olisi suomalaisjoukkojen taistelutahto ja taistelukyky ollut jo lähellä italialaisten ja romanialaisten tasoa.

        Neuvostojoukkojen kokonaisvahvuus ennen hyökkäyksen alkua oli noin 260 000-280 000 miestä, 440-460 panssarivaunua, 170 rynnäkkötykkiä ja noin 1 600 kenttätykkiä sekä yli 100 rannikkotykkiä.

        Suomalaisia oli Kannaksella hyökkäyksen alkaessa määrävahvuuksien mukaan 75 000 miestä, 100 panssarivaunua, 25 rynnäkkötykkiä ja 289 kenttätykkiä


        Kun hyökkäys eteni hyvin niin Suomen sodanjohto tiedusteli Stalinilita rauhanehtoja ja sai 22.6.1944 vastauksen, että vain 'ehdoton antautuminen (=miehitys) kelpaa! Esityshetkellä vaatimus oli täysin realistinen!

        Torjuntavoitot saivat Stalinin luopumaan vaatimuksestaan!


    • juhliva.kapiainen

      "Myös järjetön ja mihinkään perustumaton ylimielisyys saksalaisten antamiin neuvoihin nähden maksoi paljon verta ja toi tuhoa."

      Saksalaiset kertoivat tarkkaan neukun suuhyökkäyksen ennusmerkit ja neuvoivat tyhjentämään etummaiset asemat. Tähän Suomen sotaherrat reagoiva pilkaten miten "Saksa käy sotaa perääntymällä, Suomen armeija ei peräänny".Niinpä sitten onnettomat nuoret pojat jätettiin Puna-armeijan tiedossa olevan tulijyrän alle 10.6. ja melkein kaikki kaatuivat.

      Jos olisi ollut taaemmat asemat ja ne etuasemiin tuhotut joukot olisivatkin olleet niissä terveinä niin sota Kannaksella olisi mennyt ihan toisin.

      • Hitlerin-taktiikkana

        oli puolustaa jokaista jalanleveyttä tarvittaessa saarrettunakin. Tuloksena oli aina sekä alueen että joukkojen menetys.
        Jotkut saksalaiset komentajat kyllä käyttivät etuasemien tyhjennystä keinona välttää ensimmäinen tulimyrsky. Lopputulos ei siitä muuttunut.
        Tietysti Suomikin olisi voinut käyttää samaa keinoa. Rintamaesikunnat eivät siihen kuitenkaan ryhtyneet.

        Nyt lähettiin pakotettuina joustavaan perääntymiseen, koottiin reservit VKT-linjalle ja pysäytettiin hyökkäys.
        Saksalaiset eivät vastaavaan pystyneet.


    • ResUpseeri

      >>Upseerit antoivat suhteessa suurimmanuhrin. Noin 50 % eli lähes 2 000 upseeria poistui riveistä runsaassa kuukuudessa. Korvaamaan kyettiin vain 1300 lähinnä kutsumalla kotiutettuja vanhoja miehiä riviin.<<

      UNOHDIT mainita, että RESERVIN UPSEERIT oli tuossa luvussa edustamassa suurinta osaa.

      Lisänä avaukseen upseerien rappiosta pitää mainita sukupuolitaudit, jotka vei mieheltä taistelukunnon 0:aan hetkessä. Kun köli lahoaa, niin aluskin uppoaa...

      Kalle Päätalo kertoo kirjoissaan kuinka upseerit hoidattivat sermien takana RATSASTUSTAUTIA "rotokoolilla" kun Kalle itse hoidatti kuppaansa toisella puolen. Rotokoolia ruiskutettiin suoraan virtsaputkeen ruiskeena.

      • En-unohda-mitään

        Kyse oli upseerista kokonaisuutena. Sodan loppuvaiheessa ei eri ryhmillä ollut edes suurta eroa.
        Toisaalta reservinupseereita oli noin 20 000 ja aktiiviupseereita noin 4 000.
        Tehtävät ja ikärakenne erosivat melko paljon.
        Rintamalla palvelevat olivat yhtä suuressa hengenvaarassa koulutuksesta riippumatta.

        Upseereilla ei ollut sukupuolitauteja mitenkään merkittävässä määrin.


      • Anonyymi
        En-unohda-mitään kirjoitti:

        Kyse oli upseerista kokonaisuutena. Sodan loppuvaiheessa ei eri ryhmillä ollut edes suurta eroa.
        Toisaalta reservinupseereita oli noin 20 000 ja aktiiviupseereita noin 4 000.
        Tehtävät ja ikärakenne erosivat melko paljon.
        Rintamalla palvelevat olivat yhtä suuressa hengenvaarassa koulutuksesta riippumatta.

        Upseereilla ei ollut sukupuolitauteja mitenkään merkittävässä määrin.

        Ja kaikista sotilas-arvoista kaatui suhteessa eniten nuoria vänrikkejä! Se ei ollut mikään ’suojatyöpaikka’!


    • Huttilantotuus

      On ollut kansamme tie urkin suudeltua stalinin saappaita.

      • Anonyymi

        Urkki astui remmiin vasta 1956 ja Stalinin kuoli kusilammikkoon jo 1951!


    • Anonyymi

      -----Sodan jälkeen ei kuitenkaan syyllisiä haettu eikä rikollisia rangaistu------

      Nyt siitä jäi avoin haava Suomi-neidon kauniiseen vartaloon. Kun pari sataa pahinta renttua, m-heim etunenässä, olisi ammuttu niin kaikki voisi olla toisin.

      • Anonyymi

        Suurempi hyöty maailmalle olisi koitunut siitä, että 200 pahinta neukku-renttua, kusilammikko etunenässä, olisi ammuttu niin kaikki voisi olisi toisin!

        Mutta toki luoja osaa asioita ohjata!

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!


      • Anonyymi

        ” Nyt siitä jäi avoin haava Suomi-neidon kauniiseen vartaloon.”

        Kyllä siitä jäi ainoastaan haava vain Venäjän Tiltun lahoon kaaliin ja hänelle sen ilomielin suomme!🤡🤡🤡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurempi hyöty maailmalle olisi koitunut siitä, että 200 pahinta neukku-renttua, kusilammikko etunenässä, olisi ammuttu niin kaikki voisi olisi toisin!

        Mutta toki luoja osaa asioita ohjata!

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!

        Idiootin spämmi, minkä rauhan se hävisi ja kenelle, Suomelleko?

        ------Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. L------

        Jos räkänokka haluaa puhua torsoista ja menetyksistä niin Britannia on näissä ssuhteissa ihan maailmanhistoriallinen, ainakin 1 000 kansaa karkasi vapauteen ja vain saaritynkä muistuttaa enää ihmiskunnan suurimman ryöstöorganisaation olemassaolosta.


    • Anonyymi

      Hik

    • Anonyymi

      Mutta mikään ei poista faktaa, että Mannerheim oli homoseksuaali.

      • Anonyymi

        Se kun ei ole mikään fakta vaan pelkkä homppelin trollaus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kun ei ole mikään fakta vaan pelkkä homppelin trollaus!

        Suomalaisten sotilastappiot ovat tietenkin taas suuresti liioiteltu! Suurhyökkäyksen alettua Suomi vetäytyi Kannaksella kymmenessä päivässä sata kilometriä ja menetti Viipurin!

        Toisaalta hyökkääjä ei Kannaksella saanut yhtään merkittävää suomalaista joukko-osastoa saarettua tai tuhottua! Viipurin valtauksen jälkeen Stalin vastasi tiedusteluun rauhanehdoista, että vain ehdoton antautuminen kelpaa!


        Viipurin valtauksen (20.6.1944) jälkeen seuraavat viisi neukkuhyökkäystä epäonnistuivat ja Suomi sai selkeät torjuntavoitot:

        - Tienhaarassa
        - Viipurin lahdella
        - Tali-Ihantalassa
        - Vuosalmella
        - ja lopuksi täystyrmäys Ilomantsissa

        Ennen torjuntavoittoja hyökkääjä vaati 23.6.1944 Suomelta ehdotonta antautumista ennakkoehtona rauhanteosta! Torjuntavoitot saivat Stalinin luopumaan vaateestaan!

        Stalinilla oli kiire Berliiniin ja niinpä hän solmi aselevon 4.9.1944 ja Välirauhan 19.9.1944. Sitä ennen hän joutui tiputtamaan keväisen sotakorvauksen puoleen ja luopumaan antautumispuheista!

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!


    • Anonyymi

      Turha odottaa, että upseeriston moraali olisi ollut hyvä, kun ylipäällikkö oli moraalisesti hairahtanut ja jo nuorena kadettina irstaili alentavasti julkihomon kanssa. Eräälle henkilölle Mannerheimin homous on aiheuttanut niin pahoja traumoja, ettei tämä henkilö lomamatkallakaan tee muuta, kuin kirjoittaa keskustelupalstoille Mannerheimin homoudesta. Tämä henkilö tunnetaan myös siitä, kun hän ei pärjää asiallisessa keskustelussa, alkaa hän raivota, haukkua muita ihmisiä ja sepittelee asioita omasta päästään eli lykkää pötyä!
      Todella harhainen henkilö. Skitsofreenia on siitäkin vaarallinen sairaus, että skitsofreenikolta itseltään puuttuu sairaudentunto.

      • Anonyymi

        ” Turha odottaa, että upseeriston moraali olisi ollut hyvä, kun ylipäällikkö oli moraalisesti hairahtanut ja jo nuorena kadettina irstaili alentavasti julkihomon kanssa.”

        Se on pelkkä ETNISEN VENÄLÄISEN TILTUN VÄITTÄMÄ, joka on esitetty 2024 paljon sodan jälkeen

        ”Eräälle henkilölle Mannerheimin homous on aiheuttanut niin pahoja traumoja”

        Olet oikeassa! Minulta puuttuu TODELLA ”SAIRAUDEN TUNTO” NIIHIN KAIKKIIN SAIRAUKSIIN, JOITA SEPITTELET MINULLA OLEVAN!

        Sekin on pelkkä Tiltun oma väittämä! On aika irvokasta, että marskin sijaan yrität kesustella minusta, joka lienen vain yksi keskustelija monen muiden joukossa?

        Lisäksi kiistän myös raivon enkä pidä nimittelynä sitä, että kerron sinun olevan etninen venäläinen homppeli-Tiltu, joka asuu Suomessa, maassa jota vihaa ja josta trollaa 7/24.

        Lomalla meni vain muutama minuutti päivässä sinun kuttujesi torppaamiseen! Rannalla on aikaa ja mukava lekotella!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe