Milloin alkaa uusi taantuma?

jofiasdjfoasdjasodgsa

Veikkauksia (tai tietoa), milloin alkaa uusi taantuma?

Uusi taantuma tulee vääjäämättä. Kiinan ja usan velat ovat tapissa ja pari viimeistä vuotta on velkaelvytetty. Osakeet ovat jo viimeisen kuukauden ollut laskussa niin Suomessa kuin USAssa. Osakkeissa on kuplaa. Bitcoin jo poksahti. Nesteen johto myy Nesteen osakkeitaan. Lisäksi kalenteristakin katsoen taantuman tulisi pian alkaa.

Oma veikkaukseni on, että kevään 2018 aikana näemme jo taantumaa ja osakkeiden arvon merkittävää heikkenemistä.

5

824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaistonkin_varassa

      Miksi tämä avaus on 'yleistä taloudesta' osiolla, vaikka siinä keskitytään osakesijoittamisen riskeihin?

      * Kupla tai ei, tämä on ainakin osakemarkkinoiden maailmanennätys

      - https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005435434.html

      Sitten se oleellisin kysymys. Onko avaajalla osakesijoituksia ja jos vastaus on kyllä, niin onko avaaja toiminut näkemyksensä mukaan muuttaen osakkeensa käteiseksi ennenkuin on liian myöhäistä?

      Pienet sijoitukset eivät ole merkittävä ongelma (eli se suomalaisten yksityishenkilöiden mediaanisalkku), mutta kaikilla niillä joiden osakesalkku on euroissakin merkittävä, niin tilanne on sitäkin haasteelisempi.

      Itse olen vahvasti linkitämäni artikkelin linjoilla, mutta samaan aikaan on mahdoton ajoittaa väistämätöntä uutta ja mittavaa talousrysäystä, eli osakkeidensa likvidoinnin ajoitus on kovin haasteellista. Nykymenohan saataa vielä jatkua vuoden, kaksi tai pidempäänkin ellei jotakin suursotaa puhkea Korea-riskien ymv. realisoituessa.

      Globaalissa taloudessa on mielestäni tyypillisen kuplan puhkeamista edeltävän aikajakson huolettomuus ja yli-optimismi jossa edes vakavien geopiliittisten selkkauksien uhkat eivät enää vaikuta sijoittajia huolestuttavan, markkina ei niihin reagoi. Luonnollisestikin talousdata on ristiriitaista, riskitekijöistä kantaviin tekijöihin, eli kartan luku ei ole yksioikoista.

      Nyttemmin seuraavalla kerralla pankkisektori on edellistäkin rysäystä huonommassa kuosissa siihen vatatakseen kun nyt jo valmiiksi melekien kaikki suojamekanismit ovat olleet tapisaan jo pitkään ja siltikään pankit eivät vielä ole kunnolla toipuneet edellisestä kaaoksesta, eli epäilen seuraavan talouskriisin voivan olla edellistäkin huomattavasti vaikeampi.

      Mutta kukaan ei omaa sitä kuulua kristallipalloa, eli jälkikäteen on helppoa olla viisas, mutta siltikin kannattaa toimia sen oman vakuuttuneisuuden ja intuition mukaan, osui se sitten oikeaan tai ei, mutta tulee ainakin ottaneeksi itse vastuun omista sijoituksistaan.

      • suomi.vituttaa

        Aina väheksytään näitä tavallisten ihmisten pieniä sijoituksia, ikäänkuin niillä ei olisi mitään merkitystä tai väliä. Summa ei varmasti ole ammattisijoittajan rinnalla suuri mutta sekin pieni summa on varmasti merkittävä sen pienituloisen taviksen rahoissa!
        Kuvaako tuo vähättelevä asenne talouselämän- ja ehkä poliittistenkin päättäjien välinpitämätöntä asennetta tavallisia ihmisiä kohtaan? Että kun on tavisten rahoista kyse niin ei tarvitse olla huolellinen ja vastuuntuntoinen, nehän on vaan tavisten vähäisiä ropoja, mitä väliä?

        Suomi on kyllä alkanut ottamaan niin paljon päähän jo 90-luvun lamasta lähtien että en äänestä jatkoon tällaista tylyttävää paskayhteiskuntaa. Ei tule jälkikasvuja meikäläiseltä tällaiseen paskamaahan vero-orjaksi raatamaan tyhjän takia ja herrojen narrina perkele!!


    • varautunut

      Sehän riippuu ihan enemmistön fiiliksistä ja tällä hetkellä kaikki ovat hyvin luottavaisia. Mikäli taantuma pelottaa ja haluaa tukea pankkeja, niin kannattaa myydä osakkeet pois ja maksaa niillä rahoilla asuntovelat yms. pois. Tällöin pankki saa kaivattua rahoitusta eikä asiakkaiden tileihin tarvitse koskea.

      Itse otin varmuuden vuoksi tilit melko tyhjiksi ja sijoitin rahat metsään ja metalleihin. Omat tekoni eivät yleisesti talouteen juuri vaikuta, mutta sitten kun muutkin pyrkivät suojautumaan taantuman vaikutuksilta, niin voi olla myöhäistä.

      Monta vuotta pienillä sijoitustuotoilla säästäneenä pelottaa tämä nykymeno, kun ihmiset odottavat ihan käsittämättömiä tuottoja ilman varsinaista tuottavaa toimintaa. Parhaiten näkyy näissä kryptovaluuttojen kursseissa. En ihmettele vaikka nousisivat vielä 1000% alkaneen vuoden aikana. En vain halua olla mukana tukemassa systeemiä, jossa tuotto kuullostaa liian hyvältä ollakseen totta ja käytännössä monet voivat menettää rahansa.

    • pahan.ilman.mies

      Taantuma alkaa heti jos minä sijoitan yhtään mihinkään. Varmasti minun takia silloin 2007 alkoi sekin pahin maailmanlaajuinen talouskriisi sitten 30-luvun kun kokeilin rahastosäästämistä... sori... 😬

    • Joskuspitäävähänodottaa

      Alkaa siinä vaiheessa kun pikavippien jumittamien henkilöiden määrä alkaa romahduttaa kotimaista kysyntää. Suuri osa asiakkaistahan on taloudellisesti ja henkisesti jääneet täysin jyrän alle.
      Eikö kärsimättömien tai talousasioissa vähempiälyisten suojaamiseksi voi todellakaan säätää mitään lakia. Tuollaiset pankkien irvikuvat ovat pahempia kuin raainkaan mafioso.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe