Niinistön rahoittajissa veroparatiisirikkaita

TyöttömienIhmisoikeudet

Jakakaa! Kannattaa lukea a.o toimittajan kirjoitus Niinistön tukijoista: https://m.iltalehti.fi/politiikka/201712282200631131_pi.shtml
Iltalehti 28.12.2017

"”Koko kansan Niinistön” tukijat: rikkaita vuorineuvoksia, monimiljonäärejä, sote-firmoja, Panama-veroparatiisisijoittaja ja talousrikoksista syytetty.

Sauli Niinistön vaalirahailmoitus paljastaa, millainen pienen piirin talouseliitti tukee Niinistöä ”koko kansan presidentiksi”, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

---

Niinistö ei ole enää vuosikausiin käyttänyt kampanjoinnissaan teemaa "työväen presidentti", mutta sellaisen kuvan hän haluaa yhä itsestään antaa. Niinistö on peräänkuuluttanut tolkkua monissa asioissa - muun muassa yritysjohdon korkeissa ansiotuloissa.

Pitkän linjan kokoomuspoliitikko -puheenjohtaja, kansanedustaja ja ministeri -Niinistö ei myöskään halunnut lähteä vaaleihin oikeistolaisen kokoomuksen ehdokkaana, vaan "koko kansan valitsijayhdistyksen" kautta.

--- suurimmat lahjoitukset paljastavat hyvin, millaiset henkilöt ja millaiset maailmankuvat tukevat hänen uudelleenvalintaansa.

Esimerkiksi 15 000 euroa on antanut Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ex-pomo, rakennusliike SRV:n suuromistaja ja monimiljonääri Ilpo Kokkila, joka on puolustanut suomalaisjohtajien korkeita ansiota ja halunnut päinvastoin alentaa työntekijöiden palkkoja.

Samat 15 000 euroa on lahjoittanut myös TS-Yhtymän omistajiin kuuluva Mikko Ketonen. Hänen sanomalehtensä Turun Sanomat on puolestaan tullut tunnetuksi lukuisista yt-neuvotteluista ja irtisanomisista samaan aikaan kun itse lehti on ollut huippukannattava.

10 000 euron tukipottiin on tyytynyt EK:n nykyinen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila, joka taannoin valitteli, että suomalaisten palkat ovat 10-15 prosenttia liian korkeat.Mattilan omat vuosiansiot teleoperaattori Elisan toimitusjohtajana olivat tuolloin 1,5 miljoonaa euroa.

10 000 euroa henkilökohtaista rahaa ja toiset 10 000 euroa sijoitusyhtiönsä kautta lahjoittanut Hesburger-yrittäjä Heikki Salmela on moittinut suomalaisen sosiaaliturvan heikentävän työmotivaatiota ja pitemmän opiskeluajan olevan hukkaan heitettyä aikaa.

Vain 2 000 euroa kassaan antaneen vuorineuvos Juha Rantasen kokonaisansiot Outokummun toimitusjohtajana olivat esimerkiksi vuonna 2011 - jolloin yhtiö irtisanoi 200 työntekijää - yli 2,5 miljoonaa euroa, eli 115 kertaa enemmän kuin suomalaisten tuolloinen keskipalkka.

Lahjoittajien joukossa on myös monia entisiä ja nykyisiä Nokia-monimiljonäärejä.

***

Vaikka kaikkiaan noin 400 lahjoittajan joukossa on ns. tavallisiakin kansalaisia - sitä koko kansaa - merkittävää vaalirahoitusta Niinistölle antaneiden lista näyttää edustavalta kokoelmalta vuorineuvoksia, lehtien jokasyksyisiltä verojuorupalstoilta tuttuja monimiljonäärejä, hyvin tienaavia yritysjohtajia ja varakkaita pankkiireja.

Myös sote-uudistuksen kokoomuslaisesta valinnanvapaudesta lisäeuroja kärkkyvät yksityiset sosiaali- ja terveysalan yritykset ovat edustettuina rahoituslistalla niin yksityisiltä kuin yhtiöiltä tulleina suurina rahasummina.

Yrityspuolen lahjoituksissa on silmiinpistävää, miten moni sijoitusalan yhtiö - joiden perustehtävä on tehdä rikkaista vielä rikkaampia - on päättänyt lähteä tukemaan Niinistöä.

Ja sitten listalta löytyy sellaisiakin, jotka saattavat varmasti tuntua Niinistön kampanjatiimistäkin hieman kiusallisilta.Esimerkiksi 10 000 euroa antanut puutarvikeyhtiö Versowoodin teollisuusneuvos Keijo Kopra, joka on parhaillaan syytettynä törkeästä veropetoksesta. Saman summan on lahjoittanut kiinteistösijoitusyhtiö Auratum, jonka turkulainen pääomistaja Rauno Puolimatka jäi suuressa tietovuodossa kiinni veronkiertokeidas Panamaan perustetusta yhtiöstä.

MTV:n joulukuisessa vaalitentissä Niinistö oli muiden ehdokkaiden kanssa samaa mieltä, että Suomen tulisi suhtautua kriittisemmin asevientiin esimerkiksi sotaa käyvään Saudi-Arabiaan. Niinistön kampanjaan on 10 000 euron lahjoituksen antanut sotatoimissa käytettävää sääteknologiaa Saudi-Arabialle myyneen Vaisalan hallituksen puheenjohtaja Raimo Voipio.

***

Tietystikään kukaan presidenttiehdokas ei itse voi ennalta päättää ja valikoida, ketkä saavat antaa taloudellista tukea hänen kampanjaansa, mutta kovin kokoomuslaiselta ja oikeistolaiselta tuo koko kansan valitsijayhdistyksen ehdokkaan Sauli Niinistön tärkein rahoittajajoukko vaikuttaa.

Sitä kannattaa oikeistolaisen hallituksen päätöksellä lomarahansa menettäneen köyhän yksinhuoltajan miettiä astuessaan 28. tammikuuta äänestyskoppiin suomussalmelaisen peruskoulun liikuntasalissa."

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tuloerot

   Onhan Niinistö kokoomuslainen eli rikkaiden puolueesta. Siksi tukia satelee heidän odotellessa vasta palvelusta tietysti. Hallitus toimii myös kokoomuksen komennoksessa. Tuloerot kasvavat mihin syyttävä sormi osoittaa???. Jokainen kansalainen valitsee itse minkä suunnan haluaa. Nykyisen vai muutoksen.

  • jliyte

   Jokainen saa antaa rahojaan mihin haluaa. Mitä väliä sillä on.

  • Hyvin.mennyt

   Paljonko pressa vaikuttaa eduskunnan päätökissi, kerroppas. Jaksatko kertoa.

   Pressan on "pakko" hyöksyä jokainen päätös kuin eduskunta tekee.

   Pressan tärkein ominaisuus on hillitty ja rauallinnen asenne ja puhetyyli. ei koskaan provosoiva, eikä provosoitua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   9376
  2. Mitä on tapahtunut?

   Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
   Kemijärvi
   19
   2865
  3. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

   Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
   Olympialaiset
   48
   2507
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa -yllätys: Same sex -pari Elina Gustafsson ja Katri-ope!

   TTK törähtää taas! Tällä kaudella showssa nähdään myös historiallinen pari, sillä nyrkkeilijä Elina Gustafsson on Suomen TTK-historian ensimmäinen sam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   2287
  5. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   35
   1659
  6. Koronamarjanpoimijat

   Kainuussa kymmeniä koronatartuntoja ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Kainuun sote tiedottaa tehneensä koronatestejä ulkomaalaisten marjanpoimijoide
   Suomussalmi
   82
   1487
  7. Nuorelle suomalaismiehelle kova tuomio

   "Käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan, 18, viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen." Ankara tuomio, miten jaksaa va
   Maailman menoa
   41
   1070
  8. Galleria Sofian överimuokkaukset vs. todellisuus

   Kerätäänpä vertailukuvia, millainen Sofia uskottelee ja uskoo(?) olevansa versus todellisuus. Mä aloitan huumerahojennkuljetuslaukku ja toooodella pi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   933
  9. Sitä saa mitä tilaa.

   Eiks näi o? 🤗
   Ikävä
   61
   884
  10. Minä tiedän

   Ja sinä tiedät, tai oot tiennyt jo kauan. On mulla ikävä, on ollut aina siitä lähtien, kun sinut tapasin❤️.. Hullua, mutta minkä teet.. Hyvää yötä!
   Ikävä
   38
   880
  Aihe