HS: Lehtisaaren asukkaat vievät kirkon oikeuteen

Ahne_ahneempi_kirkko

Helsingin Sanomat kertoo tänään Helsingin Lehtisaaren asukkaista, jotka aikovat viedä kirkon oikeuteen kirkon korotettua alueen tonttivuokria ja näin lisättyä asuinkustannuksia.

Yksi tapa säästää rahaa ja samalla näpäyttää ahnetta kirkkoa on erota siitä: https://eroakirkosta.fi/

10

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jutusta ei käynyt ilmi perustetta. Ei kai kanne suoraan oikeustoimilakiin voi perustua?

    • FUCKIFUUUC

      Paras johtopäätös todellakin olisi jos kaikki Lehtisaaren asukkaat eroaisivat ahneesta ja julmasta kirkosta.

    • ghukh

      Metro-lehden jutussa vedottiin siihen että Hgin srk-yhtymä määritellyt tuottovaatimuksen 5%:een , niin kuin Vantaankin srky, mutta Helsingin srky on päättänyt antaa siitä 40%:n alennuksen, joten käytännössä se tyytyy 3%:n tuottoon Lehtisaaren maillaan/tonteillaan.

      Vaikea uskoa, että tuolla perusteella voittaisi oikeudessa. Eihän se, että Hgin srky tyytyy vähempään kuin Vantaan vastaava, velvoita Vantaan srky:tä tyytymään samaan.

      Kirkon ja sen kaavaileman tontinvuokrankorotuksen moraali ja kohtuullisuus on sitten toinen juttu. Oudoltahan se sinänsä vaikuttaa, että Vantaa srky on noin paljon ahneempi kuin Helsingin vastaava.

      Vedotaan myös siihen, että 5% on kohtuuton tuottovaatimus täysin riskittömälle sijoitukselle.

      Eikös kirkko muuten ole nuokin maat aikoinaan ilmaiseksi lahjoituksina saanut? Eli tuottohan on silloin (lähes) ääretön. (Kai siinä jotain kulujakin on kirkolle tullut aikojen kuluessa.) Ahneeltahan se vaikuttaa, kun ilmaiseksi saadusta kynitään tuottoa viimeisen päälle. Mutta kun kirkon talous on sellaisessa jamassa kuin on, niin... jostainhan sen on nyhjästävä rahaa kirkon kassan. Tällä kertaa ei sentään valtion/kunnan kassasta.

      Hyvä tässä oikeuteen viemisessä on se että asia saa (kirkolle negatiivista) julkisuutta, ja se voi edistää neuvotteluita oikeuden ulkopuolella. Kirkon edustaja sanoo että ovat edelleen valmiita neuvottelemaan sopuratkaisusta, mutta eivät halua kommentoida kiistaa julkisuudessa, kun se nyt on oikeuteen viety.

      • En minäkään perustetta ymmärrä. Seurakunnilla on itsenäinen talous ja omaa päätösvaltaa.

        En toisaalta ymmärrä sitäkään, miksi lahjoitusmaalla pitäisi olla halvempi vuokra. Jos minä saan lahjaksi auton, ja ostan toisen, ja vuokraan molempia samalla hinnalla, mitä teen väärin? Pikemminkin voisi ajatella, että on reilua periä kaikilta samanlainen markkinahinta. Kääntäen, eihän vuokraa voi kohtuuttoman ylös nostaa jos jokin alue on aikanaan ostettu kovin isolla hinnalla.


      • SitäSunTota
        jori.mantysalo kirjoitti:

        En minäkään perustetta ymmärrä. Seurakunnilla on itsenäinen talous ja omaa päätösvaltaa.

        En toisaalta ymmärrä sitäkään, miksi lahjoitusmaalla pitäisi olla halvempi vuokra. Jos minä saan lahjaksi auton, ja ostan toisen, ja vuokraan molempia samalla hinnalla, mitä teen väärin? Pikemminkin voisi ajatella, että on reilua periä kaikilta samanlainen markkinahinta. Kääntäen, eihän vuokraa voi kohtuuttoman ylös nostaa jos jokin alue on aikanaan ostettu kovin isolla hinnalla.

        Helsingin ja Vantaan srk hieman eri linjoilla. Mistäpä asiasta kirkossa ei oltaisi eri linjoilla.


    • 6573

      Kirkko on suurella vaivalla luonut itselleen valheellisen imagon hyväntekijänä, ihmisläheisenä toimijana, laupeana ymmärtäjänä, kohtuullisempana toimijana ja ties minä pilvilinnojen sankarina. Todellisuudessa kirkko on ihan samanlainen toimija kuin muut ellei jopa ahneempi, viekkaampi ja julmempi. Lehtisaaren asukkaat elivät auvoista elämää kirkon luomassa valheellisessa kuplassa kuinka jalo toimija kirkko on. Sitten iski reaalimaailman todellisuus vasten kasvoja kun kirkko euron kuvat silmissä näytti veriset saalistajan hampaat. Tämä tuli täytenä yllätyksenä Lehtisaaren asukkaille ja nyt nähdyt purkaukset ja toimet kertovat asukkaiden pettymyksestä kun kirkon rakentama valheellinen imago höttö sortui heidän silmiensä edessä.

      • opoiu

        Osuit asian ytimeen. Kirkko ei elä niin kuin saarnaa. Se on olevinaan yleishyödyllinen toimija, ja sellaiseksi sen ovat viranomaisetkin luokitelleet, ja antavat sillä perusteella kirkolle veroetuja, veronalennuksia, verovapauksia.

        Joitain vuosi sitten kirkko myi kerralla Hgissä/(pk-seudulla?) 200 vuokra-asuntoa, toiselle 'yleishyödylliselle ahneelle yhteiskunnan tukien nostajalle SATO:lle, vaikka tiesi, että se tulee nostamaan huimasti vuokria, kuten tekikin. Pienemmillä imagovaurioilla kirkko siitä kuitenkin selvisi, kuin jos olisi itse nostanut vuokrat haluamalleen tuottotasolle.

        Tuottavampi kohde vapautuvalle pääomalle oli jo katsottuna. Asunnottomien asuntolan rakentaminen Ruskasuolle, jonka Hgin kaupunki lupasi majoittaa vuosiksi täyteen Hgin asunnottomilla, törkeän korkealla vuokralla, mikäli aikaisempiin kokemusksiin voi vedota - ja miksi ei voisi.

        Projektiin mukaan halunnut rakentaja, koki tulleensa syrjityksi, ja teki valituksen, ja kirkon suunnitelmat menivät myttyyn ja uusiksi. Joutui muutamaan projektin tavalliseksi vuokra-asuntotaloksi, johon ei saa samanlaisia yhteiskunnan tukia kuin asunnottomien asuntolaa olisi saanut, ja vuokratasokin jää markkinavuokratasolle, eikä paljon tätä
        korkeammalle 'hätämajoitustasolle'.


      • Anonyymi

        Usein kuulee väitteen, että kirkkoon ei kannata hakeutua töihin, koska se on romahtamispisteessä. Ei pidä paikkaansa. Kirkolla tulee jatkossa olemaan tarvetta isolle joukolle asianajajia ja muita oikeusasiantuntijoita, koska se järjestää jatkuvasti oikeudenkäyntejä itseään vastaan :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Usein kuulee väitteen, että kirkkoon ei kannata hakeutua töihin, koska se on romahtamispisteessä. Ei pidä paikkaansa. Kirkolla tulee jatkossa olemaan tarvetta isolle joukolle asianajajia ja muita oikeusasiantuntijoita, koska se järjestää jatkuvasti oikeudenkäyntejä itseään vastaan :)

        Asianajajan tuleekin olla tarkka työsopimusta tehdessään, että kenelle hän oikein onkaan töissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe