Fagotit puhaltavat operetissa

Ali-Fagot

Sen kummemmin juuri nyt mitään kommentoimatta kun se on hedelmätöntä, avaan tämän Fagottiketjun sopivan sisällön tuottoa varten

100

1024

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dr.Whoo

      Fagotti kuuluu puupuhaltimiin, mutta tiedättekö mikä on "nahkafagotti"?

    • alias_home

      Nahkafagotti, jaa-a. Koetan olla googlettamatta enää muita kuin vieraskielisiä sanoja. Kyl menee arvaus johonkin ... no ei viitti. Olen joskus tuon ilmaisun kyllä kuullut.

      Mutta fagotin aloittajalle. Luin ne jutut lavettikodeista ja annoin kyllä siellä sisältöä. No en ehkä hedelmäistä, mutta kuiteski.

      • Dr.Whoo

        Taidat olla oikeilla jäljillä...
        mutta juu, toi 100 viestiä näyttää olevan maximi millä nää ketjut kitkatta luurilla toimii. Ei tosin "kitkatta".


    • home_edson

      Joo ja saunan ja päivän urheilun jälkeen jossain vaiheessa "kiusaan" alias Väkäleukaa ja kerron selostajien kypsyyksistä.

      Heti voisin tässä laakasta, että (nimeä en muista) mainio mies selosti (-taa) lentopalloa ja osuvin kuvapläjäyksin. Lisäksi teeveestä tuli mainio sarja urheiluselostajista, heidän tavoistaan reportoida, raportoida. Ikäväkseni paria tyyppiä ei käsitelty ollenkaan.

      • Dr.Whoo

        Mää muistan Kukkosen Anssin. Sen jälkeen ei oo jäänyt muita nimiä mieleen.


    • Dr.Whoo

      Trumppu twittasi: Olen nero- ja vielä erittäin vakaa nero. Jep jep.

      Tillerson: Mielestäni presidentti ei ole mielenvikainen. Jep jep.

    • DeFagot

      Fagotit hallitsevat maailmaa.
      Olipa Tillersonilta syväluotaavasti ilmaistu tuo Trump

    • DeFagot

      Tässä mobile asumisen saloja englanniksi. Siis miksi niin moni ameriikkalainen asuu mobile homessa ja kävelee Stedsonissa. Jos ottaa tiukalle enklanti niin käännä kooklella
      http://www.bbc.com/news/magazine-24135022

    • Dr.Whoo
      • DeFagot

        Tuo on tosi hyvä. Jos noita olisi Suomessa niin ostaisin heti ja ajelisin Lagunalla ympäri Eurooppaa. enempää n tarvitsisi. Onhan tuo jo isompi kuin kotikoloni .
        DeFagot on vääristetty ilmauksesta Defacto!


      • Dr.Whoo

        Toihan on polkupyörävetoinen. Voi myös kuljettaa Lagunan katolla.


      • DeFagot

        Joo huomasin liian myöhään että pinnapyörät oli. Polkemaan sentään en ryhtyisi


    • DeFagot
    • Dr.Whoo

      Uusi päivä taas,
      luntakin maas.
      Pilves on taivaas,
      vaik luvataas,
      et aurinko paistaas.

      Pitäis käydä uimaas,
      vähän kroolaas,
      ja höyrysaunaas.
      Sit pitäis alkaas,
      jo töitäkin painaas.

    • edson

      Jahas, taas runo raikaa ja ekolokisuus paistaa. Se on hitto aurinko meinaan just ja just näkyvissä

      Jep, Trumppi pääsi lausunnoillaan itsestään oikein uutisiinkin. Minä taas, vaikka olen kehunut älyäni, ei ylitä uutiskynnystä. On se niin väärin.

      Pitäs käydä kävelyllä
      mut ku ei taho
      pitäs syödä vähemmän
      mut ku ei taho

    • edson

      Jahs, tässä yksi ajatus. Jossain kyllä näin, että ajatus voi olla monella tapaa jopa vaarallinen, syrjivä, epäoikeudenmukainen, harhainen ... ja siksi kannattaisi hallituksenkin pohtia ajatuksenvapauden rajoittamisia. Näin syntyisi valtava kiinnostus ja pölinä kaljan vapauttamisen jälkeiselle ajalle ja syrjässä sitten voivat valmistella Sotea ja Valinnanvapautta ja tiputtaa tulokset pöydälle.

      Olen nimittäin ajatellut sellaista, että mikä mies on J J Kasvi.

      No netti tiedonvälittäjänä ja keittiöpsykolokian oppikirjana on maaliman paras väline. Se mahdollistaa esimerkiksi politiikassa toimivien henkilöiden arviointeja. Saatan, jos aikaa on, tutkiskella onko Kasvi sellainen mies, joka kirjoittaa paljon tekniikasta, toki muustakin, antaa mahdollisuuden niihin teksteihin kommentoida, mutta itse ei ehdi kommentteihin kirjoittaa sanaakaan. Tai no, jos sitten joku hieman epäilee Vihreiden talouspolitiikkaa, niin Kasvi ivallisesti vastaa että M.O.T

      Kyl niin kaipaan tavallaan Soininvaaraa. Mutta enpä ehdi nyt antaa kallista aikaani kaipauksilleni, vaan ryhdyn myös ajattelemaan sitä, mikä mies on Sauli Niinistö.

      Voi voi minunkin ajatuksiani, hyppivät ja pomppivat sinne tänne.

      • DeFagot

        Tuon Kasvin johdosta alkoi heti pelottamaan, että joutuu syömään Kasviksia vaikkei taho!


      • Dr.Whoo
        DeFagot kirjoitti:

        Tuon Kasvin johdosta alkoi heti pelottamaan, että joutuu syömään Kasviksia vaikkei taho!

        Voi päätyä kasvikseksi jos ei kasviksia syö. Tattikaan ei ole kasvis.


      • edson

        ... ja nytkin heti, kun avasin Ylen uutissivun, ajatus pomppasi sähkökatkoihin.

        Suomi kuulemma kestää 48 tuntia ja sitten yhteiskuntamme on polvillaan. Ja tähän tilanteeseen sitten luodaan selviytymisoppaita, juu. Olikohan se eilen myös ylen sivuilla, että varaava sähkölamppu joo olis hyvä ja kynttilät. Yle selvästi haluaa, että kukaan ei tipu kelkasta. Näinhän se peruskoulukin yrittää tehä.

        Maailma, jossa elämme, on kuitenkin turvallisin koskaan, siis läntinen maailma.

        Mulla on pelkästään ajatus siitä, että nyt on ihmisillä klopaalisti ainutlaatuinen tilanne jatkaa edelleen sitä kehitystä, mitä kohti on jatkuvasti oltu menossa eli rajoja vaan auki ja yhteistä ymmärrystä peliin. Kulttuurien sekoitusta mieluummin kuin paluuta nationalismiin.

        Mutta nyt lukemaan sitä selviytymisoppia, ei se minullekaan pahasta ole, vaikka oon sitä mieltä ite, että nämä hommat on jotenkin hanskassa.

        Ja oppaan lukemisen jälkeen kumppanin kanssa taas töllöttämään urheiluu


    • Dr.Whoo

      Soininvaara onkin hieno ja fiksu mies.

      Mutta tähän alkoholilain muutokseen suhtaudun hiukan epäilevästi. Mitä sillä oikeastaan haetaan..en ole kauheesti tätä edes miettinyt kun ei koske itseäni millään lailla. No, ehkä sitten syrjäseutujenkin asukkaat pääsevät helpommin suuremmista prosenteista nauttimaan. .

    • Dr.Whoo

      Meil on bataattiperunoita uunisa,
      se onkin herkkuva.

    • DeFagot

      Sitä minä olen tässä jo useasti ehtinyt ihmetellä, ett' ihmiset tuolla Kainuussa ja Pohjoiskarjalassa asuvat ainakin esitettyjen perusteella hulppeissa ja kalleissa villossa, mutta kenelläkään ei ole sielä "Nevadassa" aggregaattia mikä olisi tarpeen mukaan ihan halpa ja aina valmis lykkäämään virtaa jos "Elenian" piha katkeaa.
      Tavallinen omakotiasuja selviäisi hyvin muutaman kilowatin hiljaisella bensageneraattorilla ja jos on tila missä on enemmän sähköstä riippuvia toimia niin eipä paljoa suhteessa tilaan kustantaisi vaikka 10-15 kW dieselaggregaatti
      Kai Stedsonillakin jonkinlainen aggregaatti on ladossa. Vähintäin Zetorilla pyöritettävä aggregaatti.
      Aivan pikkurahalla saataisiin kohtalain sähkökriisivalmius maakuntiin. Kaupungit on muulla tavalla ratkaistava kun ei täällä voi alkaa asunnolssa aggregaatteja käyttämään. Pitäisi olla jonkinlainen taloyhtiökohtainen vara aggregaatti kellarissa. Ei sellainenkaan mahdottomuus olisi.
      Lämmönhän ei pitäisi maaseudulla mikään iso ongelma olla sillä hätätapaukseen klapia on joka nurkassa ja vähänkin järkevä talon rakentaja kyllä rakentaisi varaavan takan tai leivinuunin maaseudun taloihin

      • edson

        Aggregaatti on ollut ostoslistalla kauan, mutta niinhän se on kait ollut monella muullakin, jopa siellä Pohjois-Karjalassa. Sitä minäkin ihmettelen, että ei monella edes puunpolttoon varattuja systeemejä.

        Tossa oli kahden kW:n bensa Honda tarjouksessa ennen jouluu, muistaakseni. Mutta ei vaan tullut hankittua, sillä menoja oli enemmän kuin tuloja koko syksy.

        Ja nyt taas säästetään tulevan kesän matkaan, et silviisiin ne sijoitukset tällä hetkellä meillä menee.

        Tuota kyl suuresti ihmettelin, ettei edes 112:een päässy. Törkeetä.


      • Dr.Whoo

        Juu, ei miulkaan oo aggregaattia, vaik on pitäny hankkia jo vuosikausia. Eihän ne juur mittään etes maksa, mut kun ei oo vaan tullu hankittua. Aika harvoin niitä sähkökatkoja, ainakaan oman aggregaatin tarpeen mittaisia on ollut. Muutama vuas sitten jonkin myrskyn jälkeen oli kyllä pari päivää sähköt pois.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Juu, ei miulkaan oo aggregaattia, vaik on pitäny hankkia jo vuosikausia. Eihän ne juur mittään etes maksa, mut kun ei oo vaan tullu hankittua. Aika harvoin niitä sähkökatkoja, ainakaan oman aggregaatin tarpeen mittaisia on ollut. Muutama vuas sitten jonkin myrskyn jälkeen oli kyllä pari päivää sähköt pois.

        Mulla taas se aggregaatti liittyy aika vahvasti myös matkailuauton käyttöön ja siellähän sillä olisi vaikka mitä käyttöä, vaikka kompressorin voimanlähteenä tai hetkellisenä lämmittimenä tai kalasaaliin savustamisena tai akkujen lataamisena ois oiva energialähde.


      • Dr.Whoo

      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Luulis että matkamobilen vakiovarusteisiin jo kuuluis pieni aggregaatti. Tosin ihan pieni aggregaatti, semmonen pieni hiljanen yhdellä kädellä kannettava ei kyllä sitten taida ihan ok-talon varasähköksi riittää. Paree kyllä ku ei mittään.

        https://www.aggregaatit.com/ajankohtaista/aggregaatti-asuntoautoon/

        Tuo Hondan 2 kW riittäisi kodinkin varaksi. Tosi hiljainen, tasainen sähkö ja muistaakseni kulutuskin suht pieni. Paino 20 kg ja kantokahva. Mulla on sellaiset fibrat, että alle kymmenellä eurolla saa järkevästi käytettynä pidettyä vuorokaudessa tarpeelliset sähkötoiminnat päällä. Pakastinkaan ei vaadi kuin ajoittaista sähköä, kun ei ovia luukkuja avaa. Vielä vähemmän menisi vuorokaudessa ekuja asuntoautossa.

        Huusollissa pelkästään pakastin tarttee ja puhelimen ja tietsikan lataus. Telkusta on kiva olla silloin ainaski erossa.

        No automobiilissä olisi 200-500 w panelit kans kivat, niillä lataisi siellä missä aarinko paistaa vaikkapa fillarin akkuja. Siis sillon kun Pohjolassa rämmitään loskassa ja varotaan tykkylumia.


    • edson

      Joo, tuo alkoholin myynti.

      Se on hyvä, että valmistajilta saa ostaa, jos joku kaipaa. Sekin varmaan on hyvä, että kaupoista saa, mutta pitkäänhän sitä on jo saanut, erilaisista kaupoista. Ei muakaan hetkauta, ei edes se, että näin ekaa kertaa Euroopassa omin silmin kauppojen alkoholitarjontaa. Eikä sekään hetkauta, että Virosta haetaan tai muualta Balttiasta, mutta meijän verottaja on niin kekseliäs, että löytää verotuksella kaikki keinot. A. alkoholi ja auto B bensa On se meinaan vaikeeta tuolla valtionvarainministeriössä nämä budjettitasapainoilut kehittää. No toki hillitsisi kulkemista, mutta ekaks mä hillitsisin lentämistä.

      Noi limuviinat pitäs kieltää ja bataatti on hyvää, siitä saa "ranskalaisiikin"

      Meil on kohta uunissa lohta ja pakasteesta imeltynyttä pernalootaa ja lisäks mitä kaapista löytyy. Ja löytyy ainaski tomaattia

      Talviseen oman salaatin kasvattamiseen pitäs koittaa kehittää jotain.

      • edson

        "No toki hillitsisi kulkemista, mutta ekaks mä hillitsisin lentämistä. "

        Hitto mikä moka. Eihän verotus pyri hillintään, vaan maksimoimaan saatavansa.


      • DeFagot

        Samma här. Tulin tuosta normaalilta iltapäivälenkiltäni ja Malmin yllä taas pörräsi jos jonkinlkaista lentävää. Voitais sulkea koko Malmin kenttä kaikelta lentoliikenteeltä alkajaisiksi.
        Sutulassa se olisi paremmin hallinnassa ja ilmaa enemmän jätteiden tuulettua.


      • edson
        DeFagot kirjoitti:

        Samma här. Tulin tuosta normaalilta iltapäivälenkiltäni ja Malmin yllä taas pörräsi jos jonkinlkaista lentävää. Voitais sulkea koko Malmin kenttä kaikelta lentoliikenteeltä alkajaisiksi.
        Sutulassa se olisi paremmin hallinnassa ja ilmaa enemmän jätteiden tuulettua.

        Malmille asuntoja ja keskuspuistoon kans, sano.


    • Dr.Whoo

      http://lipasto.vtt.fi/

      Tästä linkistä löytyy melkoinen määrä todellista tietoa liikenteen päästöistä.

    • edson

      Nuo lipaston taulukot vaatisivat vertailuja johonkin ... ettei tarttis laskea . Hyvä taulukko varmaan.

      Esimerkiksi. Jos kuljet lentäen vuodessa 5000 km, sama autolla, sama junalla, sama metrolla ... fillari on jees, mutta sitä enkä kävelyä laske, niin kuin laskevat vaikkapa vihreät, siellä lentokoneen ykkösluokassa aikansa kuluksi.

      Sitten mukaan laskettava se, että jos muuten auto seisoo ja monet muut kuitenkin liikkuvat.

      No mukavuutta etsin ja itse päätöstä siitä, milloin menen. Milloin en mene.

    • edson

      No ni, ny on taas saanut tännekin näpyteltyä. Muuten päivä on mennyt taas vähän förbii, ku pitäs enemmän lukee ku kirjottaa. Yks sano, et pitäs olla hiljaakin, mutku en vaan taho.

      Mut huomenna on päivä uus ja tsemppiä yrittäjälleki. Me kaks muuta ollaan vähän ku Ellun kukot. Sen kun munitaan ... kieutaan, tosi harvoin haudotaan.

      Täs ny vaan taas esimerkki muutamasta turhasta sanasta, mut onneks ei oo kulunu painomustetta eikä paljon mettääkään.

      • DeFagot

        P-eletto, me ollaan täällä kirjoiteltu sähkögeneraattorista ja sen tarpeellisuudesta mut hää menkii heti hankkimaan kirjotusgeneraattorin ja heti täydellä käyntiin.


    • DeFagot

      Siitä Malmin lentokentästä muuten on ollut kovaa kirjoittelua puolesta ja vastaan. Ne joilla on yksityislentokoneet haluaisivat pitää sen siinä ihan kuin Talin golfkentää niille harvoille siihen pääseville jäsenille, joiden käytössä on suuri alue muutaman harrastukseen keskellä asumiseen tarpeellisinta Helsinkiä. Myös Hki pormeister Vapaavuori on nyt jo muutaman vuoden tuon eksklusiivisen Talin golf klubin jäsen.

      Minä kaavoittaisin sille Malmin lentokenttäalueelle Helsingin halpa asuntopulan ratkaisevia 25 kerroksisia vuokrataloja koko kentän täydeltä eli noin 50000 vuokralaiselle.

      Siitä keskuspuistosta olen kyllä vähän ulalla. En ole edes ihan varma mitä siihen kuuluu.
      Jos Tuomarikylän pellot ja tallialueet kuuluu niin ne myös rakennuttaisin täyteen vuokratorneja.

      Itseasiassa poistaisin kehä 3 sisäpuolelta kaiken maanviljelyn ja hevostoiminnan Kytäjän suuntaan ja rakennuttaisin kehä 3 sisäpuolen Suomen Lontooksi missä voisi oikeassa kaupungissa asua semmoset pari miljoonaa ihmistä. Jäisi silloin pääosa Suomea maataloudelle ja luonnolle. Luonnollisesti kehä 3 sisäpuolella kiellettäisiin kaikki eläimet paitsi ratsupoliisit, torakat, lutikat ja itikat. Citykani ja kettu ratkokoon huuhkajien kanssa kuka missäkin piilottelee

    • edson

      Fagotti pisti kattavan aluesuunnittelun pöydälle

      Taliin kans asuntoja, sehän on selvä. Enkä kyllä jättäisi Santahaminaakaan hylsyjen keräilypaikaksi enkä Villinkiä huvilapuutarhaksi. Puistot ovat kivoja, mutta että niinkin laaja alue kuin keskuspuisto on pilkottava.

      Lisäksi Vartiosaareen asuntoja. Korkeasaareen Sinisille ja Persuille omat häkit ja eläimet kehä kolmosen ulkopuolelle

      Kehä kolmosen ulkopuolelle mahtuu mainioita retkeilyalueita ja niihin kunnon palvelut ja kulkuyhteydet.

    • Kehäkolmosensisältä
      • edson

        Tasapuolisestihan sitä, jee

        Landelaisen työväen uittolaulu. Kyl Busse ja se toinen kaipaavat sitä entistä uittomeininkiä. Se oli meinaan reipasta rytinää varmaan. Ny niil ei o ku lampaat mut eihän oo enää uittohommiikaan

        Muuten, aika "mielenkiintoista" vaikka noille keittöpsykologeille miettii, kuis noi julkkikset kehtaa.


    • DeFagot

      Moten Gurken
      Se ajatus kehä 3 sisäpuolisen alueen pyhittämisestä kaupungille ja samalla hyvin suuren osan muuta maata säästämiseksi enemmän luonnolle tulee ihan tuolta isommasta maailmasta. Juuri siksi siellä on isompia kaupunkejakin.
      Siitä huolimatta, että miljaanakaupunki tiivistettäisiin tuoole kehä 3 sisäpuoliselle alueelle niin senkin sisään jaisi siitä huolimatta hienoja puistija ja henkireikiä.
      Hampuri on tästä erinomainen esimerkki
      Suomessa taas kehä 3 sisäpuolen alue on koko maan alasta niin marginaalisen pieni osa, että se voitaisiin hyvin kokonaan muuttaa kaupungiksi.
      Kaupunki on hyvä ihmisen psyykelle. Ei ole niin yksi, eikä ole pakko käyttää viimeisiäkin mielikuvituksen rippeitä saadakseen normaalia seuraa. Tosin hyvä kyläkin on hyvä eläkeläisille.

      Olipas kiva rötkötellä vaihteeksi puolille päiville. Pitääkin kirmata tuota valoa siemailemaan tuonne pihalle ja aina kehä 3 ulkopuolellekin

    • edson

      Ihme, kun puolueilla on kissanhännänvetoa talkootyön ottamisesta mukaan aktiivimalliin.

      Keskustassa kannatusta varmaan, sillä tuetun maatalouden lisäksi ilmaista talikkotyötä vaikka kuinka

      Kokoomus kannattaa varmaan myös, sillä ei köyhällä pörssiyrityksen johtajalla ole varaa maksaa sähkärille tai putkimiehelle, saati sitten siivoojalle tai lapsenvahdille. Ja se ei riitä se kotitalousvähennys mihinkään ja siinä ainakin pitäisi nostaa se prosenttimäärä ainakin 80 kymmeneen, niin siloin voisi harkita osan tuloista ilmoitettavaksi työtuloksi ja se yläraja täytyisi olla ainakin sen verran, että sillä saisi omaan 200 neliön asuntoon ja kesämökillekin koko vuodeksi siivoojan.

      No pers ... eiku siniset lyö hanttiin, vaikka äänestäjäkunnassa paljon työttömiä ammattimiehiä, joilla suurin halukkuus tehdä vain ja ainoastaan talkootyötä, kun siitä ei tarttis vaan kirjottaa kuittii

      • Dr.Whoo

        Ottiatuota...miulle jääny vähän epäselväks tää aktiivimalli. Meneekös se nyt niin, että kolmen kuukauden jaksoissa pitäis työllistyä palkkatöissä 18 tuntia, tai osallistua jonkin sortin työllisyystoimiin 5 päivää, tai tienata yrittäjänä jotain 250 euroo.
        Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei toteudu,  peruspäivärahalla ja työmarkkinatuella olevat menettävät laskelmien mukaan reilut 30€ kuukaudessa. Ansiosidonnaisella oleva menettäisi reilut 60 €/kk.

        Sekin on miulle uutta, että työtön vois olla samaan aikaan yrittäjä. Ennen ymmärtääkseni edellytettiin, että työtön nimenomaan ei saa tehä mittään, ei opiskella, ei olla yrittäjä, eikä edes välttämättä vapaaehtoistyötä saanu tehä.

        Vaikka en mää kyllä itte oo ollu päivääkään työttömänä.


      • DeFagot

        Minun on kyllä tunnustettava, että olen melko pihalla tuosta aktiivimallista, kun se ei ole kuulunut seuraan´mieni asioiden piiriin. Edelleenkin seuraan pääosin energia-ja ilmastopolitiikkaa, luonnonvarojen käyttöä, Ihmisten roolia siinä ja Ulkopolitiikkaa globaalilla tasolla.
        Sote politiikkaa tietenkin olen seurannut kun se on ilmiselvästi ainakin kansainväliseen tietoon vertailtuna metsään.

        Asuntopolitiikkaakin olen tiiviisti seurannut, kun sekin on erityisesti PK seudulla kansainvälisesti erittäin heikoissa kantimissa. Täällä asutaan sekä ahtaasti että erityisen kalliisti vastaavan kokoisiin maailman kaupunkeihin verrattuna.
        Siksi oikeastaan läkeläisillekin olisi viisainta ottaa vanhat kotimaisemat harkintaan ja mennä sinne halpaan vuokra asuntoon mutta runsaaseen luontoon.

        Tietysti jos on osakkeen tai talon joskus hankkinut ja sen kustannukset ovat siedettävät niin miksipä sitten muuttaa. Se mikä on siedettävää on tietysti henkiltason asia. Täällä kyllä lähes poikkeuksetta pelkät taloyhtion perusmaksut ylittävät maaseudun vuokran vastaavankokoisissa asunnoissa

        Huomenna ja varmaan keskiviikkonakin olen ulukomailla ja varmaankin aika hiljainen ellen viritä läppäriä päälle. Se on matkassa, samoin Samppa J5, mutta sillä en tarinoita ole koskaan kirjoitellut. Minä kirjoitan mieluummin täällä 24 tuuman ruudulla ja täyskokoisella kiipparilla, mikä sekin välillä kirjoittaa ohi oikeasta kirjaimesta


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ottiatuota...miulle jääny vähän epäselväks tää aktiivimalli. Meneekös se nyt niin, että kolmen kuukauden jaksoissa pitäis työllistyä palkkatöissä 18 tuntia, tai osallistua jonkin sortin työllisyystoimiin 5 päivää, tai tienata yrittäjänä jotain 250 euroo.
        Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei toteudu,  peruspäivärahalla ja työmarkkinatuella olevat menettävät laskelmien mukaan reilut 30€ kuukaudessa. Ansiosidonnaisella oleva menettäisi reilut 60 €/kk.

        Sekin on miulle uutta, että työtön vois olla samaan aikaan yrittäjä. Ennen ymmärtääkseni edellytettiin, että työtön nimenomaan ei saa tehä mittään, ei opiskella, ei olla yrittäjä, eikä edes välttämättä vapaaehtoistyötä saanu tehä.

        Vaikka en mää kyllä itte oo ollu päivääkään työttömänä.

        "osallistua jonkin sortin työllisyystoimiin 5 päivää"

        Tuo minuakin askarruttaa eli millaisiin toimiin ja johtavatko ne mihinkään. Jotenkin ainakin monet nuoret pudokkaat täytyis pystyy ohjaamaan kiinnostuksien lähteille. Niitä on kyllä jokaiselle, joka vaan vähänkään haluu. No ei tietenkään ihan korvessa kotioven vieressä.

        Tuo yrittäjänä toimiminen ja jonkinlainen turva myös sitten, jos ei aina "kauppa" käy, se olisi pitkienkin pohdintojen aihe.

        Peruspäivärahan pienentyminen, sitä on kauhisteltu. Minä en oikeastaan sitä kauheena pidä. Kirjoitan nyt lähinnä yksin elävästä ihmisestä, yksinhuoltajilla saattaa olla asiat huonommin.

        Yhteiskunta tarjoaa oikeastaan helekutin paljon suht halvalla ja sittenkään ei olla tyytyväisiä. Sellasta en ole koskaan tajunnut, että jokin tyyppi saa asunnon, lääkekorvaukset rahaa ja sittenkin kuseskelee nurkkiinsa.


      • edson
        DeFagot kirjoitti:

        Minun on kyllä tunnustettava, että olen melko pihalla tuosta aktiivimallista, kun se ei ole kuulunut seuraan´mieni asioiden piiriin. Edelleenkin seuraan pääosin energia-ja ilmastopolitiikkaa, luonnonvarojen käyttöä, Ihmisten roolia siinä ja Ulkopolitiikkaa globaalilla tasolla.
        Sote politiikkaa tietenkin olen seurannut kun se on ilmiselvästi ainakin kansainväliseen tietoon vertailtuna metsään.

        Asuntopolitiikkaakin olen tiiviisti seurannut, kun sekin on erityisesti PK seudulla kansainvälisesti erittäin heikoissa kantimissa. Täällä asutaan sekä ahtaasti että erityisen kalliisti vastaavan kokoisiin maailman kaupunkeihin verrattuna.
        Siksi oikeastaan läkeläisillekin olisi viisainta ottaa vanhat kotimaisemat harkintaan ja mennä sinne halpaan vuokra asuntoon mutta runsaaseen luontoon.

        Tietysti jos on osakkeen tai talon joskus hankkinut ja sen kustannukset ovat siedettävät niin miksipä sitten muuttaa. Se mikä on siedettävää on tietysti henkiltason asia. Täällä kyllä lähes poikkeuksetta pelkät taloyhtion perusmaksut ylittävät maaseudun vuokran vastaavankokoisissa asunnoissa

        Huomenna ja varmaan keskiviikkonakin olen ulukomailla ja varmaankin aika hiljainen ellen viritä läppäriä päälle. Se on matkassa, samoin Samppa J5, mutta sillä en tarinoita ole koskaan kirjoitellut. Minä kirjoitan mieluummin täällä 24 tuuman ruudulla ja täyskokoisella kiipparilla, mikä sekin välillä kirjoittaa ohi oikeasta kirjaimesta

        Ei muuta ku matka-iloa ja ehtii ne raportit sitten myöhemminkin.


    • DeFagot

      No jopas sattui haaskasti. DR Whoo oli lähes minuutilleen samanaikaisesti ulapalla aktiivimallista kuten minäkin ja vielä niin että minäkään en päivääkään ole koskaan työttömänä ollut, paitsi nyt eläkkeella vaikka vasta puoli tuntia sitten läpikävin suuren voimalan kemiallisen puhdistuksen tarjouspaperita siellä aavikolla. Mutta sehän on vain hupia eikä työtä.
      Edellistä urakoivat pääurakoijana Korealaiset. Tässä kyselyssä pääurakoitsijoina olisivat kiinalaiset.
      Tämäkin voimalakombinaatti maakaasulla ja hiukan kokonaisthokkaampi kuin vielä työn alla oleva OL 3

    • edson

      Turhaan minäkin seuraan noita aktiivimalleja. Enemmän olisi tietoo, jos niitä joutuisi noudattamaan. Me ollaan vasta astumassa hiljalleen itsensä työllistämiseenkin, mutta vaikeeta sekin, pieni kansa ei kauhiata määrää voi elättää. Näin minusta tuntuu. Tosin paljon on varmaan sellastakin mahdollista toimialaa, mitä nuoremmat uskaltavat kokeilla. Ei tartte pelkästään perustaa kahvilaa tai parturia.

      Mä oon ollu työtön, myös töissä, mutta aika helposti oven olen sulkenut, siis töissä. Välillä siististi, välillä vähemmän siististi. Suuri puutteeni on lyhytjännitteisyys toisen palveluksessa ja sama tauti vaivasi opiskellessa. Kiinnostusta aitopa, sellasta oli, mutta ... Sitten eräänlainen hyve on se, että vähälläkin olen tullut toimeen.

      Seurasin kyllä Väyrystä. No en äänestä varmaan, mutta on hänelläkin jotain sellasta tietoo / kokemusta, ettei ihan huru-ukoksi tekis mieli häntä moittia. Mutta mutta tuo populismivaiva vaivaa myös.

      Mä oon kaikille niille kateellinen, jotka saivat itselleen kiinnostavan työn. Mä joudun vaan eläkepäivinä harrastelemaan.

    • edson

      Näin kidutan sekä laiskuuttani että kehoani. Ainakin vähän aikaa.

      Ei muutamaan hetkeen mitään lihaleikkeitä eikä makkaroita, vaan tonnikalaa ja kananmunaa. Se on vaan niin paljon helpompaa ottaa leike ruisleivän päälle, ettei viitti keittää munia. Joo ja kun ei oo valkoisia sämpylöitä jemmassa, niin ruisleipä kelpaa. Kumppani laittaa jopa salaattia, porkkanaraastetta, juustoa leipänsä päälle. No joskus juustoo minäkin.

      Kahvin sokerista on helppo luopuu. Mut ku ei oo viittiny. Nyt viittii

      Ja aamupala käytännöksi ja lounas vain kohtuulisen kokoiseksi.

      Miksi näin sitten ? Nyt on sellanen vaihe, että kokeilen, kuinka nopsaa tippuu 10 kiloa pelkästään sillä, että katsoo edes vähän mitä syö ja milloin.

    • edson

      Ei varmaan tipu 10 kg nopeasti, koska vähän oli noussut paino. Mitä teki lettuja !!!

      No tänään lapiohommia, seinustalta lunta pois pieneltä alueelta ja siihen tulee sitten ilmalämpöpumppu. Viimeistään huomenna jo toimii. Taas pääsee tilastoimaan, kuinka paljon sähkönkulutus nousee.

      Missä lie Fagotti aurinkoa ottamassa ? Taitaaa koko Suomi kylpeä pilvessä. No kun noita ennusteita katsoo, niin tammikuu on leutoa ja vähäsateista yli puolenvälin.

    • edson

      Jumal'auta, mun pitää opiskella fysiikkaa

      Meinaan juu, että toistaiseksi olen pärjännyt energialla eli kW, mutta ny pitää oppii tajuamaan se, ettei 16 ampetin sulake, vaikka se takaakin 3000 w energian kulutusta, niin ei sieltä linjasta niin vain millaisia äkkinäisiä ampeerimääriä oteta ilman että sulake ei pala.

      Tää tuli esiin lämpöpumpun kytkennässä, varsinkin siinä tapauksessa, jos sen kytkee ulkona sijaitsevan pistokkeen alle, vaikka pumppu ei tartte kun 10 ampeerin virran ... jne.

      Kuhan tääl pölisen yksinäni sitä tätä, ku Turussaki viel joulurauha.

    • edson

      Joo ja sähkäriltä sain hyvää viestiä, että Honda aggregaatissa on kyllä hinnassa pieni honda lisä, mutta on laatuvehje. Hän käyttää puolet halvempaa Kipor aggregaattia ja hyvin on toiminut tietokoneenkin virtalähteenä.

      Tässä sitä taas pohtimista

      • DeFagot

        Tässä pehtorille tieto kunnon aggregaatista. Tällainen pyörittäisi jo hätätapauksessa pientä maatilaakin. Tosin tuolla maailmalla pintiloillakin, eli jopa parin lehmän tiloilla on yksinkertaiset erittäin halvalla rakennettavat biokaasugeneraattorit jotka voivat tuottaa kassun tilan keitto ja lämmitystarpeisiin mukanlukien jopa se halpa biokaasulla toimiva generaattori.
        Niissa halvoissa biokaasuvehkeissä kaasua ei puhdisteta mutta se palaa iloisesti siitä huolimatta ja vähentää tilan ilmasto ja luontokuormitusta
        http://www.enginepowersource.com/kubota-diesel-generators-gl-series.html
        Nämä voivat tietenkin olla hiukn kalliimpia kuin hondat ja kiporit mutta myös kestäviä vuosikymmenienkin käytössä. Ainakin yankkilässä on aina myös kasukäyttöön varustettuja dieseleitä.


    • edson

      Rakas päiväkirja

      Tänään sitten tulee aloitettua koe, missä ilmalämpöpumpun sisäyksikkö säädetään 16 ja

      1. mitataan eri huoneissa, oikeastaan vain keittiö, olohuone, lattialämpötilat ja huoneen yläosan lämpötilat
      2. vuorokauden kuluttua katsotaan energian kulutus.

    • DeFagot

      No voi julmetus. Koepaistoin yhden latvialaisista munistani ja heti oli kuori kestävämpi ja keltuainen oranssin keltainen ja maku paikallaan suhteessa siihen mitä olen maailmalla kanamunia syönyt.

      Mikähän ihme näitä suomalaisia munia oikein vaivaa. Syötetäänkö niille jotain minkinjätettä kun keltuaiset ovat haalankeltaisia j veteliä ja makua ei löydy mistään suunnasta.

      Hitto että ostin vaan yhden 10 munan rasian. Se on nyt varmaa, että ensi reeissulla on otettava isompi satsi kerrasta kerran laatuero paljastui kerrasta

      Jos oiken laatuaggregaattia suunnittelee hankkivansa niin sitten pitää etsiä jostain kubotan diesel aggregaatti.

      Vielä pitää eriksen koepaistaa siivu sitä eestiläistä suitsupeekonia. Se kimpale minkä ostin on noin 6 cm paksu ja siinä on toisessa reunassa pari millimetriä lihaa. Kaikki loppu on valkoista makuainetta. Latsiasta lisäksi 3 erilaista läskiversiota

    • DeFagot

      No jo vain oli robo ärhäkkäänä poistamassa vailla vähäisintäkään syytä Terveiset Baltiasta ja Finlandijan paluumatkalta tänään.

      Oliko mahdollisesti liikaa että tuli mainittua nimeltä Samsung J5 känny mitä justeerasin matkalla luku, vaan en lähetyskuntoon. Sellaiseen lukukuntoon että sai luettua sähköpostinsa, BBC Yahoo ja Yle uutiset, mutta ei vielä Suomea.

      Muutenhan siinä oli vaan kysymys että oliko Pehtoorilla yksinäistä kun minä olin matkoilla ja johtaja Whoo teeskentelemässä työntekoa. Oli niin puhdas viesti ettei tullut edes mieleen ottaa varmuuskopiota siitä

    • DeFagot

      Niin ja olihan siinä myös mainittu, että toin pari pulloa Rhummia hyllyn koristeeksi, mutte edes rhummien merkkejä ei ollut mainittu tai juomisaikomusta.

    • DeFagot

      On ilmeisesti Stedsonin ilmalämpöpumppu puhaltanut niin lämmintä, niin edullisesti, että koko ukko on ramaantunut eli koisaa. Minäkin otin matkaväsymykseen ja kunnollisen kananmunan syöntiin pienet levot. En tunnust nukkuneeni vaan kuuntelin töllöä silmät ummessa.

      Seuraavaksi odottaa se ylen kuumalla pannulla pekoniviipaleen paistaminen läpikuultavaksi mutta rapean ruskehtavaksi.

    • DeFagot

      Huomasin tässä juuri, että Baltian matkan saaliistanihan voinkin tehdä pitkästä aikaa tosi ksvistuokaa eli hernesvelliä kunnon pekonimaun kera.
      Tuli tuo kasvisruoka mieleen kun säälien muistelin mitä kaikkea se vanha herkuttelija Dr. Whuu joutuu käskettynä syömään rouva Whoon valvovan katseen alla.
      Olimme musikantin (musik-antti) kanssa tuon eilisyön lähellä Tallinnaa oikeassa Hotellissa ja hinta oli ihan laadukkaassa huoneessa kahdelta 36 egee..
      Niin kauan kuin tuollaisella hintatasolla voi toimia niin eipä juuri kannata hankkia diesel homea niin kiwa kuin se olisikin vaan pistää meneen vanhalla lagunalla hotellista ja motellista toiseen.
      Nyt tässä voisi itseasiassa suunnitella päväreissua auton kanssa ja käydä täyttämässä sekä tankki että kontti tarkkaan harkituilla parempilaatuisilla tuotteilla kuten piimät, kefiirit. kanikset ja pekonit sekä tietyt maccarat. Harmi ettei polta eikä pahemmin juo. Jos nimittäin sen tekisi niin silloin vasta se reissaaminen leiville löisikin. No leivistä tuli mieleen, että on siellä tosi laadukkaita leipiäkin kuten gruusialainen rieska sikupillin Prismassa

    • Husisfagot

      Siihen mahottomn hyvään löytämääni piimään palaisin vielä:

      Se oli siis Vanaemä retsept Hapupiim. Tuottaja yksi n.180 lehmän tila Nopri.ee
      Tuottavat myös juustoja ja maito ja kermatuotteita.

      Jos kiinnostaa nähdä miten naapurimaassa innovoidaan maatiloillakin niin kannattaa avata tuo nopri.ee ja vilasta. Se on vain eestiksi mutta kyllä sen kielimiehet lukee osaa

      Meillä tällainen luova ja kannattava toiminta on maataloudessa aika vierasta. Siksi kai tuotteetkin ovat aika keveiä verrattuna vaikkapa vain Eestin tai Baltian paikallistuotteisiin.
      Meillä hommat ovat pikemminkin kuin venäjältä.

      Kyllä pehtoorinkin pitäisi mennä diesel homella koko Baltia tarkastamaan ja paikallistuotantoa ja tuotteita tutkimaan

      Tuon Nopri tilan puhemis on Tiit Niilo (Peremies)(Isäntä)

    • edson

      Kyl kyl, Balttiaan mennään

      Jo vain on husiander taas kiikuttanut läskiä pöytään ja kurkunkurlaukseen kans lääkärin määräämää. Nopriin tutustutaan juu. Kyl se vaan niin on, että vähän ulkomaita kierrelleenä täytyy olla paikallaan hiukka enemmän, että jotain kokemista saisi vaikkapa noista eineksistäkin. Kyllä vaan viime kesäkin, vaikka kolme viikkoa matkalla oltiin, niin meni vähän reisille just sen suhteen, että mennessä oli "kiire" päästä Stuttgartiin ja takasin tullessa taas koti oli mielessä liiaksikin.

      Varmaan Saksassa olisi kantsinut käyttää niitä maatilapaikoituksia, missä ilmaisen pysäköinnin sitten olisi korvannut paikallisilla herkuilla.

      Joo nuo kubotat ovat kyllä varmaan ihan jees, jos ne kiinteästi varavoimaksi asennellaan, mutta matkageneraattoreina hiukka liian painavia.

      • edson

        Tuohon lisään vielä.

        Puutarhatuotteiden maatilat
        Kalastustilat

        Tuossa mm. etsimisten paikka netistä näin talvella. En äkkiä keksi ... no ehkä käsityötilat ja miksei paikallishistoriasta kertovat museot

        Uni maittoi. 17 oli valmiina keittiössä lämpö, tässä kirjoituspaikallani 15. Joten eipä tuo lämpö kulmien taakse nyt niin kierrä, mutta ei ole tarpeenkaan.

        Saattaa tuo takan sytyttäminen hieman viivästyä ja näin se sähkön kulutus nousee, mutta aika näyttää. Tunnistan kuitenkin oman laiskuuteni. On ollut niin leutoa vielä ulkona ja se puulämpö kyllä kovemmilla pakkasilla sitten paikallaan. Kesän helteet, jos niitä nyt tulee, niin ainakin ne sisälämmöt 28- 30 saadaan laskettua muutamalla asteella helposti.


    • edson

      En tiedä, millaisia täydellisyyksiä presidentiltä vaaditaan? Vanhasta tuskin äänestän, mutta ... en ainakaan Niinistöä, puhuu mitä puhuu.

      Hesarissa löysivät Vanhasen jutuista väärin menneen kohdan, kun hän väitti peltoalan vähenevän. No kuulemma FOA:n mukaan ei vähene ainakaan ennen vuosisadan puolta väliä.

      Luulenpa vaan, että innostus globaaleihin asioihin on pelkkää plussaa eikä mitään "viisastelua" tuollaisten asioiden suhteen. Toistaiseksi ensimmäinen Ylen haastattelema, jota viitsi kuunnella tarkalla korvalla, vaikka oikeassa korvassa vaikkua onkin.

    • HusisFagot

      Hellurey, taas män koko päivä viaraillessa. Terveisiä Eikalta ja Örjanilta. Örjankin entisessä vedossa vaikka vatsa koko ajan kasvaa siitä maksan kohdalta.

      Ehkä kirjoitusta viriää illan mittaan enemmän.
      Niinistöä en aio minäkään äänestää enkä Vanhastakaan. Vähiin käyvät vaihtohdot.

    • MeinFagot

      Hiisi vieköön, taas tuli vahingossa uinahdettua pitempään kuin olisi pitänyt. Taas saa etsiä nukkumattia mikroskoopilla puolenyön jälkeen.
      No ilmeisesti pehtoorikin on tasaisessa 17C lämmössään torkkunut vaikka olisi pitänyt seikkailla Baltian retkeilykartalla.
      Se on muuten kai jo ensi keskiviikkona mahdollista käydä ennakkoäänestämässä. Ei muuta kuin heti iskemään ääni sisään. Mikäs sen ruotsinkielisen stallarin nimi nyt olikaan? :)
      Rd. Oohw varmaan äänestää naapurin miestä eli Salon vanhaa nimismiestä, Arpaioa!
      Hyvin on onneksi talvi mennyt täällä rannikolla. i ole varsinaisia pakkasjaksoja lainkaan ollut ja joka päivä mikä ohitetaan vähentää niiden määrää jatkossakin

    • Dr.Whoo

      Yhteiset vessakokemukset yhdistää meikää erottamattomasti Saleen. Vosinhan mie Lauraakin äänestää, sil on kuitenkin nätein naama noista, ainakin miehiin verrattuna. Linus Torvaldsin isällä toisaalta on aina hienoimmat sukat, ja on älykäs heppu muutenkin.

      Mutta ny alkaa olla vitsit vähissä, kun olen pudonnut sosiaalisella statusasteikolla rahvaan sarjaan. Auto on nimittäin päässyt niin vanhaksi, että se pitää katsastaa.
      Ehkä ne irrottaa kilvet ja suosittelee 150 heppaiselle vähäpäästöiselle dieselilleni paalauskonetta?

    • edson

      Apuva, vielä kirjoitan erisnimetkin väärin ja niin helpon kuin Baltian vaan korvakuulolta. Ittelleni vihoittelen, koska kun vaikka rajat ei niin tärkeitä eikä kansallisuuskaan, mutta jos joku Suami kirjuuttas, niin ... Muuten väittävät että suomi on kielenä helppo, kun kirjoitetaan kuin äännetään

      No ni, sitä ne katsastukset teettävät. Mullakaan ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää katsastus väliin

      Torvalds kelpaisi mulle ihan hyvin. Rosoisine naamoineen osaa varmaan muutakin kuin natottaa. Ja ainahan niillä on joku jotkut takapirut siellä, ettei ny tartte raapii päätään ja miettii rehellisesti itse ihan sieltä historian luolamiehistä koko ajankuvaa. Taidanpa ... kun ei tuo Haavistokaan minuu oo kuitenkaan koskaan ihan vakuuttanut, vaikka onkin mies varmaan paikallaan. No pitääkö pressa sitten vakuuttaa? No pitää tietysti. Ei hitto, keskiviikkona uurnille.

      Tänään näen sitten ensi kertaa hiukka kulutusta ja sen mukaan sitten hienosäätöä.

      • Dr.Whoo

        Jaa että kirjootetaan niin ku äännetään..suomalaiset äännetään usein suamalaiset, ainakin täällä paremman kielenkulttuurin alkulähteillä lounaisrannikolla.

        Ja juu, eipä joutunu kottero paalauskoneeseen, läpi meni että heilahti. Ja kahvikin oli hyvää. Mutta konjakkia eivät tarjoilleet.

        https://www.youtube.com/watch?v=AlpSv0XUDrg


    • MotenFagot

      Moten Gurken. Herrathan ovat olleet ajoissa ahkeria. Minulle taas maistui sapatin kunniaksi uni koko koiravahdin vapaavuoron eli 04-12. Koskaan ei tule liikaa nukuttua. Kunhan muistaas joskus herätä.
      Ne ovat nuo katsastuskäynnit aina kun sydänkirurgille menisi. Koskaan t tiedä mitä se löytää. Minulla on nyt ollut suuri onni mukana tuon vanhan ranskalaisen polleni kanssa. Meni nyt joulukuussa läpi parilla pikku huomautuksella valoista. Edellisenä vuonna ei edes huomautuksia.
      Nyt on kelpo ajeltava sillä erittäin todennäköisesti se oli sen hopan viimeinen m inun teettämäni katsastus. Sitten pitää Edsolventin kanssa etsiä sitä vähän kuluttavaa pappa autoa.

      Hrmi että Whoon panssarivaunukin säästyi paalaukselta. Paljon olisi saanut kierrätysterästä siitä.

      Torvaldsin äänestäminen on yksi vaihtoehto. Ei olisi minullekaan aivan vierasta protestiäänenä, sillä olenhan äänestänyt myös Elisabeth Rehniä vastaavanlaisena korvikkeena

    • Dr.Whoo

      Kettuilu lienee ajan henki, mutta mitä oikeastaan on kettuilu? Onko se kettuilua jos käyttää kettua selaimena? Minä käytän Operaa, joka lieneekin erityisen sopiva tämän nimiseen ketjuun.

      No, tämä nyt oli tämmöinen filosohvainen ajatelma. Mistä lienee mieleeni putkahtanut..

      • DeFagot

        Siinäpa olikin pohdintaa. Minulla oli aikoinaan kettu, kun Helsingin terveyskommunikaatio ei toiminut IE versioilla. Sitten aloin käyttämään Chromea kun sillä pääse joka paikkaan, mutta edelleenkin paremman favourites kontrollin vuoksi käytän myös vanhaa IE 11 kunnes joskus vaihdan WIN 10 ja sen mukana tulvaan browseriin.
        Ehkä se kettu sopii kettuiluun, mutta sehän ei tunnetusti ole ensimmäisenä m inulla mielessä vaan aina olen yrittänyt vältellä kalabaliikkiin johtavia erimielisyyksiä. Se on kuitenkin tässä vuoden 2004 jälkeen seurattuna osoittautunut haaveeksi vain. On tullut vastaan ylikäymättömiä 2-3 kappaletta- Se on oikeastaan aika vähän siihen kommunikaatiomäärään nähden. Sellaisten varalta se kettu olisi kenties hoitanut hommat paremmin. Muuten minäkin olen enemmän ja oikeastaan aika vahvastikin kallellaan operaan vaikkei sitä tässä super tietokoneessa tarttee. Siinä mun uudessa Samsungissa on kyllä Chrome ja Yahoo mutta Samsungin internet browser myös.
        Mun pitää kuitenkin sitä vielä useammin harjoitella, kun se ei ole auki ollut juurikaan muulloin kuin tuolla viimeisellä Baltian reissulla


      • Dr.Whoo

        Yleensä kai ajatellaan, että kettuilu ja v***uilu on sama asia. Minä käyttäisin tätä jälkimmistä sanaa hieman toisessa merkityksessä.

        V***uilussa ollaan enimmäkseen tosissaan, siinä on vahva tunteenomainen ja todennäköisesti pelkästään pahantahtoinen henkilöön käyvä tarkoitus.

        Kettuilussa ei välttämäti olla niin tosissaan, sitä voi hyvin kuvata ironistisena pilailuna toisen kustannuksella, jossa on jokin "piilosanoma" mukana.

        Kettuilunkin voi ymmärtää myös pelkästään v***uiluna, mutta vain siinä tapauksessa jos kohde on kyvytön oivaltamaan asiaa tarkoitetulla tavalla, ja myös kyvytön vastaamaan samalla mitalla. Kettuilu on siis älyllistä puolileikillistä, tai näkökulmasta riippuen puolipirullista v***uilua.

        Tämä analyysi perustuu puolitieteelliseen aineistoon, puoliselvänä. Lähdeviitteet: drw.hat.


      • DeFagot

        Mie oon tuosta kyllä ihan pihalla. Psykologia ei ole oikein alaani ja kuten tiedätte ei oikein vulgaarien ilmausten tai kiroilun käyttökään, Mie sanon aina kiltisti ja jos se ei riitä niin lähen pois kuten läksin tuosta naapuriketjustakin. Jokunen kirosana on tietysti tullut opeteltua kun se tuli perässä, se ketju siis.
        Mutta kuten niiden pakko opittujen kirosanojen kanssa, niin tilapäistähän kaikki on vain


    • MontyFagot

      Hellou Herr Edsolvent aus Softland
      Löysin sinulle Zetoriin kiinnitettävän generaattorin. Sähkömurheittesi päivät ovat ohi
      https://kauppa.rellunkulma.fi/category/932/traktorigeneraattorit
      Nyt vaan shekelit tiskiin ja zetor käyntiin ja valot sytyy vaikka pihakuuseen. Zetorin jäähdytyksestä kun vetää kiertoletkun sisälämpöpatterin kautta niin samalla saa huushållinkin lämpimäksi. Se olisi pehtoorimainen ilmastoteko

    • Dr.Whoo

      Miekiin olin äsken pihalla kun vein kuusen ulos. Hämmästyttävän hyvässä kunnossa oli tää "luomu"kuusi. Neulaset pysyis varmaan ens jouluun. Hullun hommaa ylipäätään kaataa hyvä kuusi vain siksi että sen voi tuoda sisälle pariks kolmeks viikoks. Naisten logiikkaa sekin.

      Nyt pittää lähtee vastakatsastetulla vesiurheilujen pariin.

    • edson

      Kuusi oli pakko pilkkoa osiin sisällä eli oksat pois. Tällä kertaa kuusi oli napattu kuivalta paikalta sähkölinjan alta ja oli vielä ollut ilman vettä tallissa. Alkoi karistaa neulasiaan jo parin sisäpäivän jälkeen.

      Varsinkin aikuisia varten tosi mänttiä kaadella kuusia jouluksi.

      Vai että zetorivetoinen sähkön tuottaja ja keskuslämpöpannukin. Kenttäsirkkeli olisi joskus ollut paikallaan. Siis zetorivetoinen.

      Jotenkin vaan tökkii kirjoittaminen. V*****lakaan ei aina viitti. Kettuilin viimeksi joskus - jaa-a - nyt on pitkään ollut chrome. Kyl noilla on selvä ero. Hieman kuitenkin siitä erottaisin omaksi lajikseen sellaisin vi***lun, missä ei mennä henkilöön suoraan ja nahan alle, mutta ei ole kuitenkaan kettuilua. No joo, tiedä häntä. Kiroilu ainakin saattaa jäädä päälle, tavaksi jopa.

    • edson

      Täält pitäs lähtee 30-40 kilometrin päähän, jos meinaisi uimahalliin

      Täältä pitää lähteä 90 kilometrin päähän, jos viikonloppuna tulee kauhia hammassärky.

      Vielä on epäselvää, kuinka kauas pitää mennä, jos - tai no, kuulemma umpisuolet sun muut tekonivelet hoidetaan sittenkin 40 kilometrin päässä, mikä on hyvä juttu. Samalla vois käyä uimassa.

      No leffaan pääsi täällä kyl vaikka kattomaan uutta tuntematonta, mut ku ei ollu pakko, niin en mennyt. Viimeksi olen käynyt juniorin kanssa 15 vuotta sitten katsomassa Zorron naamion.

    • ZetorFagot

      Minua kiinnostaa tuo joulukuusijuttu ihan metsän, luonnon ja ilmaston suojelullisista syistä. Ajatelkaapa jos kaikki ne vuosittain kaadettavat sadat tuhannet joulukuuset annettaisiinkin kasvaa vaikka 50 vuotiaaksi ennen kaatoa niin kuinka paljon hienompia metsät olisivat, kuinka paljon enemmän ne sitoisivat hiilidioksidia ja kuinka paljon järjellisellä korjuutahdilla saataisiin laatupuuta sahat ja puunjalostus sekä selluteollisuudelle?
      Minun omatuntoni on puhdas tuolta osin. En edes muista koska olisin ollut kaadetun oikean kuusen ympärillä. No lapsena tiämmä.
      Tuon takia en esitä Pehtoorillekaan zetor vetoista sirkkeliä tai mottorisahaa ;)

    • edson

      Kyl juu noiden joulukuusten kans voi laskeskella. Mut jos ottaa sellasest paikasta, mistä pienin haitta (sähkölinjat, vierekkäin kasvavat kuuset), no joo.

      Tuot mä en ymmärrä, että samsung ihan oman selaimen ? Lienee kilpailua amerikkalaisten valtaa vastaan? Onks mitään järkee, että Euroopasta tulis ihka oma iso toimija omine kaistoineen ? Onneks britit ei oo kohta Eurooppaa, kun niillä on se vasemman puoleinen liikennekin ja Venäjä voi surffailla vaik kiinalaisten kanssa

      • Dr.Whoo

        Samsung selain..mitä tarkoittanet omilla kaistoilla?

        Ohan noita selaimia olemassa kymmeniä, miun pc:ssäin on Kettua, Chromea, Edgeä, Operaa, paria muuta harvinaisempaakin oon kokkeillu. Alkuperämaatkin vaihtelee, joku Operakin on muistaakseni norjalaista alkuperää. En oo varma tuosta Samun selaimesta oonko etes kokkeillu, vaikka kuuluu olevan suosittu. Taitaa olla tosin toistaiseksi vain anroid- selain, eli vain luureissa toimiva.


    • edson

      Omat kaistat.

      No tässä kyllä ilmaisen teitämättömyyttä varmaan ja en käytä oikeita termejäkään. Taisin tarkoittaa ihka omaa sateliittia taivaalle Euroopalta. Siis eurooppalainen netti. Sen pohjalle sitten eurooppalainen langallinen ja langaton verkko. Urkintaa varten itään päin maamiinat, länteen ydinpeloite.

      Taidan sittenkin olla antiglobaalinen?

      • edson

        Siis Googlea ja Windows ylivoimaa vastaan


      • Dr.Whoo

        Jaa että juu, oon kyllä kuullut, että Samu suunnitteli kymmenen vuotta sitten matkapuhelinta, joka pystyy vastaanottamaan multimediaa, kuten leffoja suoraan satelliitin välityksellä. Enpä tiiä tuliko tuosta koskaan mitään.

        Ranskalaisen Eutelsat -satelliitin kautta ainakin Sonera tarjosi taannoin nettiliittymää paikkoihin mihin ei muulla tavalla nettiyhteyttä saatu. Se tietysti edellytti lautasantennia. Tää tekniikka on hitaampi, koska satelliitti on aika kaukana verrattuna maanpäällisiin tukiasemiin. Lisäksi herkkä säähäiriöille.

        Miljardööri Elon Musk sen sijaan suunnittelee yli 4000 satelliitin lähettämistä taivaalle, ja siten saada aikaan sata kertaa nykyistä nopeampi verkko joka paikkaan maapallolla.


    • Alin-Kuusi

      Kun tuon Sampan käyttöönotto oli minulle ihan uutta vaikka kone on jo vuoden ollut tuossa, niin ehkä tulkitsin sen Samsungin nimissä päällä olleen internet päivityksen sen selaimeksi mutta kyllä se on nyt tarkistettuani se ohjelma millä internettiin päästään ja minkä kautta sitten eri selaimetkin tulee ja toimii.
      Mistä me vanhat joihin Edsonkin on pyrkimässä kaikki heti ymmärrettäisiin. Nuori Whoo on eri asia. Se on varmaan syntynytkin vasta IT aikakaudella :=)
      Muskia olen hiukan kuitenkin seuraillut ja on sillä ideoita ja melkoisia kehitelmiä josta se saa innovaatiorahat suurilla puheilla ennen kuin mitään on oikeasti olemassa. Eniten rahaa se taitaa saada spaxe x ohjelmasta Trumppilan hallinnolta joka halusi yksityistää avaruuskehityksen Nasalta. Siitä se saa enimmät rahansa. Sen sijaan sen akkku ja sähköautojstuksessa on ilmiselvää esirahastuksen makua ja uskaltaisin väittää puhdasta epärealismia kun sitä litiumia ei missään riitä niihin akkuihin mitä sen suunnittelemat autot vaatisivat ja se on fakta se.

      Käväisin taas eri puolilla "maailmaa" liikkeellä. Jätkän verkkokaupasta hain nyt kirjoituskonetyylisen mekaanisen kiipparin mikä toivottavasti vähentää ohilyönneistä taittovirheen takia tulleita ylimääräisiä kirjaimia ja poisjääntejäkin kun nyt kuulee jokaisen näppäyksen.

      Mitä niihin kuusiin tulee, niin tottahan toki niitä voi tuolla tavalla ottaa minkä Pehtoori kuvaili. Sehän taas on metsänhoitoa!

      • Dr.Whoo

        Juu, nuorhan mie, vaik synnyikin jo ajat sitten. Kiertokoulun IT -kirjekurssit kuitenkin on käyty.

        Mut oliskos tässä sopivat taittovirhevapaat kiipparit:

        http://bot.fi/295c


      • Kuusen-Ali

        Siinäpä vasta ammattimiehen sliipparit. Noilla kyllä pysyy radalla.
        Verkkokaupasta löysin sellasen LVLup halvan (mekaaninen kiippari) jonka nyt testaan. Äänet on ainakin kuin vanhassa Remingtonissa.


    • Dr.Whoo

      Jaahans, kokkeilen tässä luurissa tätä Samsungin selainta josta oli aiemmin puhe.
      Näyttää pelittävän kohtalaisesti. Tosin tästäkin puuttuu salaman nopea scrollaus -nuolinäppäin alas ketjun loppuun, joka ilmeisesti on vain mainiossa Operan selaimessa.

    • edson

      Mitens se on?

      Jos masinoissa on monia selaimia ja yhtä käyttää, niin häiriteeks ne toiset siellä taustalla?

      Minuu nyt enemmän rassaa kyllä se, että ei taida voida tai uskaltaa jättää ilmalämpöpumppua yksi pariksi talvikuukaudeksi. Tuo kun reagoi ilma kosteuteen ja pakkaseen ja niiden yhistelmään ja ilmansyöttöpuolella esiintyy jäätymistä. Naapuri on kuiteski jo toista talvea jättänyt kotinsa peruslämmön pitäjäksi tuon ilmalämpöpumppunsa. No minä sitten kyl oon tarkistellu toimintaa ja toistaiseksi hyväksi todennut

      Näin sitä joutuu omakotiasuja kotinsa vangiks muutenkin kuin velkavangiks

      Ja tänään sitten unilukkarin tentti

      • ViileäFagot

        Antaa noiden "nuorempien" opettaa meitä vanhuksia noissa selainasioissa. Sen verran tuota Samsung J5 kännyäni nyt testattua tiedän että eturuudussa nettiin mennään painamalla ihan Sampan oman internet yhteyden kuvaa mikä on identtinen kuva sen kanssa minkä Samppa selaimelleen esittää. Minulla ainakin sen takaa löytyy sitten sinne tilatut selaimet ja yhteydet. Minulla tällä hetkellä Chrome, Yahoo, BBC jne. Kaikki toimivat vallan hyvin. Ei tietenkään yhtä nopeasti ja näkyvinä kuin tässä isossa koneessa 24 tuuman ruudulla.
        Kaikennäköistähän siihen puhelimeenkin voi tilata jos haluaa. Minulla nyt vaan perusasiat, jotta voin lukea postini ja uutiset ja pakossa jopa vastatatakin niillä minikirjaimilla.

        En nyt muista suoralta kädeltä miten sille freonin korvilkkeelle käy pakkasessa niissä lämpöpumpuissa eli ilmastointilaitteissa tuolla lämpimissä maissa. Kyllä ne siellä jäähdytyskäytössä joskus jopa jäätyvät mutta taas sulavat ja uudestaan mentiin.

        Ilmasto muuten näyttää tänne etelärannalle melko hyvältä koko loppu tammikuulle eli hyvässä lykyssä täällä jäävät tosi masentavat pakkaset aika vähiin ja vain helemikuulle. Tietkin vielä kuivia ja lumettomia


    • edson

      Pashat juu noista selaimista sun muista, kuhan hommat pelittää. Ja Saksassakin ja Ruottissa pelitti ihan hyvin eikä tarttenu etsii niitä ilmaisia ja vapaita wifei. Eikä oo tullu vieläkään niitä tiemaksuja Saksasta. Ehkä sittenkin auttoi se takaisin heijastava muovi eturekkarissa ja kamerat sekosivat.

      Näkyi olevan op pankkitileiltä joillakin tuplalaskutettu. Tai jotain sinne päin.

      Katsoin pikimältään paikkakuntamme lämpöjä ja totesin että kolmena päivänä maarraskuusta tähän päivään asti ollut yli -10 ja silloinkin jäänyt alle -12. Enpä muista hetkeen tuollaista enkä viitsi tarkistaakaan. Loppukuulle selvästi alle -10 ennustettu ja lievää lumisadetta joskus.

      Pitää lukea noista vempeleistä, jos on sellasii, että saa matkalta säädellä ilmalämpöpumppuu vaikka pois päältä ja päälle taas. Saahan ne jotkut saunankin puhelimella sytytettyy ilman tuohta. No tuohta sitä siinäkin kuluu.

      • amummu

        "...jos on sellasii, että saa matkalta säädellä ilmalämpöpumpun...". FYI: kyllä on. Meillä mökin pumppua säädellään kännykällä.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        "...jos on sellasii, että saa matkalta säädellä ilmalämpöpumpun...". FYI: kyllä on. Meillä mökin pumppua säädellään kännykällä.

        Joo, mä oon hiukka lueskellut ja huomannut, että noin on. En uskaltaisi jättää ilmalämpöpumpun varaan huushollia talvella pitkäksi aikaa. Sähköpatterit ovat siinä suhteessa luotettavammat


    • edson

      Täs vähän epäselvä kuva, mutta 5 % alennukset vuoden 2018 loppuun
      http://bot.fi/2971

      Kaikki on kotiin päin, jolleivat sitten ole nostaneet hintoja. Kevättä ilmassako?

    • edson

      Kevättä rinnassa muttei ilmassa

      No kuukausi vielä, vaikka nytkin jo aavistuksen valoisampaa onkin. Sisälämmön seuraaminen kuitenkin tällä hetkellä vielä vie huomioni. Ja tietysti kulutuksen seuraaminen näillä ulkoilman pakkaslukemilla.

      ILP:n säätäminen 16 suo just ja just kohtuullisen olon keittiöön aamulla, siinä tällä hetkellä se todettu hyöty ja ehkä muutaman kWh:n säästö verrattuna pattereihin.

      Nyt takkaan tuli ja toinen kupponen kaffetta. Meinasin ostaa eilen reilun kaupan kahvia ja jossain vaiheessa kokeilenkin. Saman hintaista kuin juhlamokka mutta pienempi paketti

      Töks töks töks näitä "aiheitani"

    • edson

      Aikana kuluksi ja ylen uutisen johdosta : "Kuluttajan sähkölasku kasvoi 20 euroa viime vuonna"

      Ihan piruuttain katsoin viime laskumme ja erottelin siis siirron kaikki osat ja sähkön kaikki osat. Tässä tulos, kun marraskuun kulutus oli 750 kWh

      siirto
      - perusmaksu 16,29 €
      - siirto 34,41 € !!!
      - vero 20,96 €

      energia
      33,81 € !!!
      mistä alv 27,27 €

      Johtopäätöksen voi jokainen mieltää itekseen. Minä miellän näin, että siirto on jotakuinkin yhtä suuri kuin energia, kun ei oteta huomioon alv:a. Ihan myös piruuttain alan seurata siirron perusmaksun (kiinteä), ja siirron ja veron muutoksia / kWh. Perusmaksun ja siirtomaksun muutoksillahan nuo siirtoyhtiöt pelaavat ja valtio pelaa veroilla.

    • edson
    • edson

      Ensimmäisen uuden vuoden karmutuuli tänään. Kahden seuraavan karmutuulen jälkeen 10 viikkoa ja jäät lähtevät.

      Tää ennuste ei pidä ihan kutiaan pääkaupunkiseudulla tai länsirannikolla. Mutta meillä täällä - ei missään, voidaan hiljaa viritellä talviturkin heittoa tai sit kerta kaikkiaan, jos uida haluu, niin ... no ei ainakaan pihalle lämminvesitynnyriä.

    • FutureFagot

      Sait 5/8 pistettä. Uskot kyllä tulevaisuuden terveydenhoidon kehitykseen, mutta et nyt sentään niin huimaan muutokseen kuin tulevaisuudentutkija.

      Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa varsinkin jos sitä ei työkseen ajattele tai seuraa.

      Lähden haistelemaan pakkasia. Oliko se niin, että se oli Pehtoorin vuoro lingota uusi ketju pihalle kun 100 näyttää täyttyvän ja Whoon "hidas" kännyrahjus kampeamaan vastaan. Tosin kun kerran on pakkasta niin kaikkihan vähän hyytyy.

    • edson

      Ny mul on tärkeetä asiaa käyttöohjeista

      2012 ostettiin elektroninen mikroaaltouuni. No eipä kumpikaan "jaksanut" lukea käyttistä, vaan alettiin siis käyttämään helpoimmalla tavalla. 30 sek - 2 min ja täysi teho. Sillä saa kylmän kahvin lämmitettyä ja ruoan kanssa.

      No lihalöntin sulatukseen sitten. Vasta äsken luin kuinka 0,5 kilon lihakökkäre sulatetaan asianmukaisin keinoin, kun piti saada se heti koht sulaksi. Ei passannut ootella jääkaappisulatusta, mikä lienee kuitenkin lihaystävällinen tapa sulattaa. Odotettavissa nimittäin jauhettua peuranlihaa ja imeltynyttä perunalootaa, porkkanalootaa

      • DigiFagot

        Minä en ja käyttöohjeita kaipaa. Jos joku tavalliselle kuluttajalle tuotettu laite tarvitsee käyttöohjeen niin se on kyllä väärin suunniteltu. Yhdellä painetulla kortilla olevat 1-10 käyttöohjeet korkeintain.
        Jotenkin aavistelinkin että Pehtoori tarvitsee microa ensisijaisesti pakastetun paikallisen peuranpeffan sulatteluun.
        Mun microssa on itse vipukytkimen vieressä kerrottu mikä on minkäkin vahvuinen asetus ja esimerkiksi se sulatusasetus. Täsmälleen sellaiset käyttöohjeet kuin pitäisi ollakin

        Nää tietokoneasetukset onkin sillen villejä, että tietokonetta opiskelematta tai käyttöohjeita lukematta menee jonkun asetuksen karatessa pahimmoillaan minuuttikaupalla ennekuin saa sen kuriin

        Aamulla eli puolilta päivin karkasi taas tuo merkkipalkki tuolta pohjalta sivulle ja taas meni hyvää eläkeaikaa hukkaan ennenkuin muisti miten se palautetaan ja miten saa kaventunee selainruudun palautettua koko näytön kokoiseksi. Onneks sentään minuuteissa onnistuu vaikka diginatiivit, kuten eräs Dr, hoitaisivat tuollaiset hommat sekunneissa


    • DigiFagot

      ps. Unohdin mainita, että onhan a-mummukin ilmiselvä diginatiivi -;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 187
      2128
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      157
      1659
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1614
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1214
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe