Moi!
Voiko pienelle ponille (säkä n. 135cm) antaa valkosipulia kaurojen seassa parantamaan yleiskuntoa? entäs ruokaöljyä tai pellavaa että saisi paremman turkin..Paljonko pellavaa pitäisi antaa päivittäin? ja miten pitkään sen kannatais turvota?
mistä saisi parhaiten vitamiineja ja tarvitseeko niillä pitää jonkillaisia kuureja vai olisiko parempi antaa niitä ympäri vuoden..?
jos hevonen on kesä laitumella riittääkö sille pelkkä puhdas vesi ja ruoho, eräs tuttuni antaa merisuolaa. mitä olette siitä mieltä? Tässä nyt alkuun muutama kysymys :) kiitos ja valmiiks
lisä jutuista...
6
430
Vastaukset
- sökö
Jos hevoselle ei oo nuoresta asti laitettu kauroihin valkosipulia, niin se ei välttämättä suostu syömään sitä ja jättää koko kaurat kuppiin. Meijän tallilla on vaan yks hevonen joka sitä suostuu syömään, koska se on tottunu siihen. En oo koskaan kuullu että valkosipuli parantais yleiskuntoa, meillä sitä käytetään siihen ettei hevosilta valuis räkä sieraimista. Kyllähän sitä voit kokeilla antaa, mutta sitä pitää laittaa tosi vähä (meillä lämppäri saa aina kolmeen litraan kauroja n. 2rkl valkosipulia)
- mä vaa
Voi antaa valkosipulia kauran kanssa..nii miekii annan ja hyvin uppoaa:)
Ei paranna kuntoa mut sehä on ns.antibioottia...on hyvä antaa vaik jonkuu päivän jaksoissa silloin tällöin.Hyvää se vaa tekee.
Noist pellavista en tiedä ku en ite anna...annan näin loppu kaudesta b-vitamiinia ku tuo heinän laatu ei ole enää mitää hyvää(arvot laskenu).
Suolakivi oltava aina tarjolla.....!
Mie annan ympäri vuoden samaa sapuskaa..mut jokainen tekee mite parhaimmaks näkee:) - joo
mie antasin sitä pellavaa liuoksena, 1dl/pvä
- Molly Weasley
pellavavalmisteita on useaa eri laatua, paketin päällä lukee ohjeet mm siihen, kuinka pitkän turvotusajan vaatii.
Valkosipuli jatkuvasti syötettynä saattaa muuttaa suoliston kolibakteerien tasapainoa. Parin kuukauden kuurin aikana ja jälkeen kannattaa antaa jotakin tasapainottavaa esim, viikon piimäkuuri.
Valkosipuli kuuluu niihin tuotteisiin joiden tehoon toiset uskovat ja toiset taas pitävät ihan huuhaana. Joka tapauksessa sen teho on ennalta ehkäisevää eikä parantavaa. Niinpä esimerkiksi talviyskää vastaan sitä pitää syöttää jo hyvissä ajoin syksyllä (jos sen tehoon uskoo)
Merisuolaa annetaan yleisesti laidunkaudella hevosille joilla ei ole suolakiveä koko aikaa saatavilla. Kesällä lisäsuolaa on syytä syöttää myös mikäli hevonen on rankassa treenissä ja hikoilee paljon. (hien mukana häviää elimistöstä runsaasti suoloja)
Merisuolaa annetaan myöskin hevoselle, joka ei jostakin syystä suolakiveä nuoleskele. Jos suolakivessä näkyy päivittäin nuoleskelun jälkiä ei asiasta tarvitse olla huolissaan- love
kiitos kaikille jotka vastasi teistä on ollu paljon apua :)
- agrologi
Valkosipuliin sait jo tyhjentävän vastauksen.
Pellavansiemenet. Annettava aina turvotettuna. Eri valmisteilla eri ohjeet lue, tarkat ohjeet käyttämäsi valmisteen pakkauksesta. Hevonen ei välttämättä tarvitse pellavaa,mutta se tasaa suolen toimintaa (ehkäisee kovaa vatsaa ja ripulia). Sopiva annostus voisi olla pari desiä pellavansiemeniä liotukseen käytettävä neste.
Ruokaöljyn tehosta karvan kiiloon jne voidaan olla montaa mieltä, mutta se on erittäin energiapitoista. 3dl ruokaöljyä hevonen saa yhtä paljon energiaa kuin kilosta kauraa, mutta öljyssä ei ole valkuaista.
Normaali kevyttä tai kohtalaista työtä tekevä poni (tai hevonen) ei tarvitse erillistä vitamiinilisää, jos perusrehujen (heinä kaura) laatu ei ole poikkeuksellisen huono. Vesiliukoisten vitamiinien (C ja B-ryhmän vitamiinit) "varalta" syöttämisestä ei ole haittaa, muttei hyötyäkään. Rasvaliukoisten vitamiinejen (A;D;E;K)yliannostuksessa sen sijaa piile myrkytysriski. Tosin yliannostuksen tulee olla aika monin kertainen tarvesuositukseen nähden, joten kaupallisia eläimille tarkoitettuja vitamiinilisiä voi käyttää ohjeen mukaan suhteellisen turvallisesti, vaikka perusrehut ovat kunnossa. Eri asia on onko ne tarpeellisia.
Jos hevosesi syömä heinä tai säilörehu on heikohkoa (useilla talleilla tänä talvena, sateisen kesän jälkeen). Kannattaa käyttää jotain vitamiinilisää esim ADEK-liuosta tai Vitamelliä (tarkoitettu ensisijaissti naudoille, mutta koostumus erittäin sopiva hevoselle ja suhteessa edullista. Esim. ponille 2 kertaa viikossa 50g kerta)
Laitumella olevalle ponille tarvitaan jokin natriumin lähde (eli suolaa) joko nuolukivenä tai merisuolana tai kivennäisen mukana. Jos poni saa myös kauroja tarvitaan lisäksi kalsiumpitoista kivennäistä, muutoin ruokinnan kalsium:fosforisuhde jää vääräksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?3554864Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!4763321- 752321
Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi3501742Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.1841705Arto Satonen ja kokoomus 2020: Poliittiset virkanimitykset ovat koruptiota
2025: Kokoomus on junttaamassa Arto Satosta Kelan johtoon ohi pätevämpien hakijoiden. https://www.hs.fi/politiikka/art-2161643- 1061285
Voisiko olla jopa niin
Että kumpikin vähän pelkää totaalista heittäytymistä, koska tiedetään että se olisi menoa sen jälkeen. Samaan aikaan hal761280Saara Aalto ja Teemu Roivainen paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaus kietoi meidän kohtalomme..."
Oho! Ex-pari on palannut yhteen musiikin merkeissä. He tekevät Rakkaustarina-nimeä kantavan 20-vuotisjuhlakiertueen syks121177K&T: Harvinainen haastattelu: Susanna Laine avaa suhdetta Petri Nygårdiin: "Olin sinkku vuosia..."
Susanna Laine ei ole kertonut suhteestaan Petri Nygårdiin (Petri Laurila) julkisuudessa juurikaan. Aktiivisesti sosiaali81142