lisä jutuista...

love

Moi!
Voiko pienelle ponille (säkä n. 135cm) antaa valkosipulia kaurojen seassa parantamaan yleiskuntoa? entäs ruokaöljyä tai pellavaa että saisi paremman turkin..Paljonko pellavaa pitäisi antaa päivittäin? ja miten pitkään sen kannatais turvota?
mistä saisi parhaiten vitamiineja ja tarvitseeko niillä pitää jonkillaisia kuureja vai olisiko parempi antaa niitä ympäri vuoden..?
jos hevonen on kesä laitumella riittääkö sille pelkkä puhdas vesi ja ruoho, eräs tuttuni antaa merisuolaa. mitä olette siitä mieltä? Tässä nyt alkuun muutama kysymys :) kiitos ja valmiiks

6

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sökö

      Jos hevoselle ei oo nuoresta asti laitettu kauroihin valkosipulia, niin se ei välttämättä suostu syömään sitä ja jättää koko kaurat kuppiin. Meijän tallilla on vaan yks hevonen joka sitä suostuu syömään, koska se on tottunu siihen. En oo koskaan kuullu että valkosipuli parantais yleiskuntoa, meillä sitä käytetään siihen ettei hevosilta valuis räkä sieraimista. Kyllähän sitä voit kokeilla antaa, mutta sitä pitää laittaa tosi vähä (meillä lämppäri saa aina kolmeen litraan kauroja n. 2rkl valkosipulia)

    • mä vaa

      Voi antaa valkosipulia kauran kanssa..nii miekii annan ja hyvin uppoaa:)
      Ei paranna kuntoa mut sehä on ns.antibioottia...on hyvä antaa vaik jonkuu päivän jaksoissa silloin tällöin.Hyvää se vaa tekee.
      Noist pellavista en tiedä ku en ite anna...annan näin loppu kaudesta b-vitamiinia ku tuo heinän laatu ei ole enää mitää hyvää(arvot laskenu).
      Suolakivi oltava aina tarjolla.....!
      Mie annan ympäri vuoden samaa sapuskaa..mut jokainen tekee mite parhaimmaks näkee:)

    • joo

      mie antasin sitä pellavaa liuoksena, 1dl/pvä

    • Molly Weasley

      pellavavalmisteita on useaa eri laatua, paketin päällä lukee ohjeet mm siihen, kuinka pitkän turvotusajan vaatii.

      Valkosipuli jatkuvasti syötettynä saattaa muuttaa suoliston kolibakteerien tasapainoa. Parin kuukauden kuurin aikana ja jälkeen kannattaa antaa jotakin tasapainottavaa esim, viikon piimäkuuri.
      Valkosipuli kuuluu niihin tuotteisiin joiden tehoon toiset uskovat ja toiset taas pitävät ihan huuhaana. Joka tapauksessa sen teho on ennalta ehkäisevää eikä parantavaa. Niinpä esimerkiksi talviyskää vastaan sitä pitää syöttää jo hyvissä ajoin syksyllä (jos sen tehoon uskoo)

      Merisuolaa annetaan yleisesti laidunkaudella hevosille joilla ei ole suolakiveä koko aikaa saatavilla. Kesällä lisäsuolaa on syytä syöttää myös mikäli hevonen on rankassa treenissä ja hikoilee paljon. (hien mukana häviää elimistöstä runsaasti suoloja)
      Merisuolaa annetaan myöskin hevoselle, joka ei jostakin syystä suolakiveä nuoleskele. Jos suolakivessä näkyy päivittäin nuoleskelun jälkiä ei asiasta tarvitse olla huolissaan

      • love

        kiitos kaikille jotka vastasi teistä on ollu paljon apua :)


    • agrologi

      Valkosipuliin sait jo tyhjentävän vastauksen.

      Pellavansiemenet. Annettava aina turvotettuna. Eri valmisteilla eri ohjeet lue, tarkat ohjeet käyttämäsi valmisteen pakkauksesta. Hevonen ei välttämättä tarvitse pellavaa,mutta se tasaa suolen toimintaa (ehkäisee kovaa vatsaa ja ripulia). Sopiva annostus voisi olla pari desiä pellavansiemeniä liotukseen käytettävä neste.

      Ruokaöljyn tehosta karvan kiiloon jne voidaan olla montaa mieltä, mutta se on erittäin energiapitoista. 3dl ruokaöljyä hevonen saa yhtä paljon energiaa kuin kilosta kauraa, mutta öljyssä ei ole valkuaista.

      Normaali kevyttä tai kohtalaista työtä tekevä poni (tai hevonen) ei tarvitse erillistä vitamiinilisää, jos perusrehujen (heinä kaura) laatu ei ole poikkeuksellisen huono. Vesiliukoisten vitamiinien (C ja B-ryhmän vitamiinit) "varalta" syöttämisestä ei ole haittaa, muttei hyötyäkään. Rasvaliukoisten vitamiinejen (A;D;E;K)yliannostuksessa sen sijaa piile myrkytysriski. Tosin yliannostuksen tulee olla aika monin kertainen tarvesuositukseen nähden, joten kaupallisia eläimille tarkoitettuja vitamiinilisiä voi käyttää ohjeen mukaan suhteellisen turvallisesti, vaikka perusrehut ovat kunnossa. Eri asia on onko ne tarpeellisia.

      Jos hevosesi syömä heinä tai säilörehu on heikohkoa (useilla talleilla tänä talvena, sateisen kesän jälkeen). Kannattaa käyttää jotain vitamiinilisää esim ADEK-liuosta tai Vitamelliä (tarkoitettu ensisijaissti naudoille, mutta koostumus erittäin sopiva hevoselle ja suhteessa edullista. Esim. ponille 2 kertaa viikossa 50g kerta)

      Laitumella olevalle ponille tarvitaan jokin natriumin lähde (eli suolaa) joko nuolukivenä tai merisuolana tai kivennäisen mukana. Jos poni saa myös kauroja tarvitaan lisäksi kalsiumpitoista kivennäistä, muutoin ruokinnan kalsium:fosforisuhde jää vääräksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe