Metsolat harvinaisen upea sarja suomalaiseksi

Yötäpäivää_koukutus

En katsonut Metsoloita silloin, kun se lähetettiin 90-luvulla. Olin ulkomailla... kuten Metsoloissa kuvataan ajan henkeä. Olen joskus katsonut uusintoja.

Nyt innostuin katsomaan yle areensata ja herran jestas, sain kamalan addiktion ja katysoin koko viikonloppuna 24 osaa. Piti siis ihan väkisin irroittaa itsensä, ja päättää että katson eteenpäin pari osaa per viikko (mikä nyt edessä).

Olen britti-sarjojen fani, koska britit tekevät loistavia televisiosarjoja. Yleensä suomalaiset tv-sarjat ovat kehnoja. Tämä Metsolat -sarja on huipputyötä, brittisarjojen tasoa. Tarkoittanee sitä, että Suomessakin ON hyviä tekijöistä, mutta eivät saa mahdollisuutta (rahoitusta jne) tehdä, koska kuten Kari Kaukovara Metroloissa, kaverit petaavat mahdollisuudet aina tietyille kavereilleen ja hyvät tekijät eivät pääse tekemään. Siirtyvät muihin hommiin ja suomalaisten TV:ssä on aina samat näyttelijänaamat ja ohjaajat ja käisksien kirjoittajat.

Tämä Metsolat ovat poikkeus. Huippusarja. Ei tullut sellaista hetkeä, että olisi pitkästynyt. Kaikki henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja hyvin näyteltyjä. On vaikeaa asettaa paremmuusjärjestykseen, koska ovat kaikki loistavia. Itselleni yksi mielekkäistä hahmoista on Jaakko Järvilehto. Todella miellyttävä hahmo, ja hyvä näyttelijä tämä hahmoa näyttelevä Esko Raipia. Häntä saisi olla televisiossa enemmänkin mutta kuten sanottu, Kari Kaukovaara -meininki pätee elävässä elämässäkin ja hyvät näyttelijät jäävät sivuun, kun ne yhdet ja samat naamat ovat joka produktiossa. Siksi en katso yleensa tv:tä tai suomalaista tuotantoa. Kari Kaukovaaraa näytellyt Juha Hyppönen oli roolissaan loistava ja tosiuskottava.

Todella loistava suomalainen sarja.

3

117

  Vastaukset

  • Ap:ltä: pahoittelen kirjoitusvirheitä, joita on surkean paljon.

  • Kuka Metsoloissa oli Jaakko Järvilehto? En muista sieltä ketään sellaista.

   • Tarkoittanee Järvenheimoa. Jaana Järvenheimon (os. Metsola) aviomies, pankinjohtaja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   2171