Minne joutuvat ne, jotka eivät tiedä evankeliumia?

Mitä mahtaa tapahtua niille ihmismassoille, jotka eivät koskaan ole kuulleet evankeliumia? Joutuvatko he armotta kadotukseen vai pelastuvatko he jotenkin? Oletteko miettineet asiaa?

5

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laitetaanpa tässä yksi Raamatun paikka tiedoksi palstan enemmistölle, nimittäin jumalattomille.

      Room. 1:19-20
      19 Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille. 20 Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua.

      Voiko jumalaton puolustautua sillä, että hän ei mitään tiedä?

    • Kukaan ei ollut kuullut evankeliumia ennen kuin Jeesus kristus alkoi julistaa sitä ja antoi ennen taivaaseen nousemista opetuslapsille käskyn julistaa sitä kaikille kansoille alkaen Jerusalemista. Evankeliumi oli siihen asti kätketty (ja salattu), mutta se paljastettiin hengen opettamalla tavalla apostoleille ja he ymmärsivät sen jälkeen Vanhan testamentin esikuvat ja muut kuvat, joiden kautta evankeliumia kristuksen kuolleista heräämisestä on kuvattu pyhissä kirjoituksissa. Evankeliumia ei voitu julistaa ennen kuin se oli paljastettu Jumalan edeltä valitsemille palvelijoille...

      Vanhan testamentin patriarkat eivät olleet kuulleet evankeliumia, mutta he olivat "nähneet" siitä ennustuksia (esim. Aabraham, joka "näki herran päivän") ja odottivat kuolleiden ylösnousemusta sekä sitä uutta maata ja uusia taivaita, jotka herra oli valmistava valituille ja pyhille...

      Maailmassa on siis paljon ihmisiä, jotka ovat nukkuneet pois kuulematta koskaan evankeliumia ja osa heistä on pelastuva, osa taas ei. Evankeliumin kuuleminen ja usko tai epäusko eivät ole ainoa peruste Jumalan langettamille tuomioille. Teot ja sydämen asenne painavat vaa'assa jopa enemmän kuin jonkin asian totena pitäminen, arvelen... ja on muistettava myös se, että Jumala ei vaadi keneltäkään enempää kuin antaa.

      Vastuu tulee valon ja vapauden perusteella: mitä vähemmän valoa, sitä vähemmän vapautta valita (ei ole kuullut evankeliumia tai pyhistä kirjoituksista) ja sitä vähemmän vastuuta. Mitä enemmän valoa, sitä enemmän vapautta valita ja sitä enemmän vastuuta (on kuullut pyhistä kirjoituksista ja evankeliumin tai Jumala on puhunut henkilökohtaisesti hyvin selvällä tavalla)...

      Ne ihmiset, jotka eivät ole kuulleet kirjoitetusta "laista", tuomitaan omantunnon (ajatusten) todistuksen mukaan... Room 2:12-16)

      Oman lukunsa muodostavat sikiönä, vauvana ja pienenä lapsena kuolleet. Miten ja millä perusteilla Jumala heidät tuomitsee? Tuomio on varmastikin oikeamielinen ja oikeudenmukainen sikäli kuin Jumala on sellainen kuin millaisena hänet "näen"...

      https://totuutta.wordpress.com/pelastus/

      Näistä asioista on melko hyvää pohdintaa tuolla:

      • Minulla on ollut aina se käsitys, niin kuin oli luterilaisessa kodissanikin vanhemmilla ja isovanhemmilla, että lapset eivät ole syntisiä eivätkä ole tehneet syntiä, vaan pääsevät taivaaseen. Tuossa linkitsemässäni videossa Brown kertoo, että omatunto todistaa (tuo Roomalaiskirjeen kohta). Mutta että Jumala vain tietää sen kuka pelastuu. Me emme voi toisia tuomita.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Minulla on ollut aina se käsitys, niin kuin oli luterilaisessa kodissanikin vanhemmilla ja isovanhemmilla, että lapset eivät ole syntisiä eivätkä ole tehneet syntiä, vaan pääsevät taivaaseen. Tuossa linkitsemässäni videossa Brown kertoo, että omatunto todistaa (tuo Roomalaiskirjeen kohta). Mutta että Jumala vain tietää sen kuka pelastuu. Me emme voi toisia tuomita.

        Luterilaisen opin mukaan lapset sikiävät ja syntyvät läpikotaisin synnin turmelemina perisynnin vuoksi. (Yksimielisyyden ohje, täydellinen selitys) Tämä siitä huolimatta, että pienistä lapsista ei voida nähdä vielä kovin paljon paheita. Kotisi ei ole tuntenut luterilaista perisyntioppia tai sitten he eivät ole pitäneet sitä totena (sikäli hyvä, jos ei pidä sitä totena).

        Sikiönä, vauvana tai pienenä lapsena kuolleiden automaattinen pelastuminen on ongelmallinen sen vuoksi, että heillä ei ole mitään mahdollisuutta joutua kadotukseen. Niin sanottuun "ymmärryksen ikään" ehtineillä mahdollisuus joutua kadotukseen lähenee sataa prosenttia. Jos edellä mainitut pelastuisivat automaattisesti ilman mitään mahdollisuutta joutua kadotukseen, niin he olisivat paremmassa asemassa kuin muut ihmiset, mikä olisi epäoikeudenmukaista ja tuomio olisi sen vuoksi väärämielinen.

        Minä en keksi mitään puolustusta tuollaiselle jumalalle, joka pelastaisi automaattisesti pienet lapset ja sikiöt niin että näillä ei ole mitään mahdollisuutta joutua kadotukseen. Jos Jumala tuomitsee ihmisiä tuolla tavalla, niin silloin hän on kutakuinkin kalvinistien kuvauksen mukainen olevainen (pelastaa vain valitut mutta muut tuomitsee kadotukseen antamatta mitään mahdollisuutta pelastua ja vauvat sekä pienet lapset ovat valittujen joukossa). En voi kuitenkaan omantuntoni vuoksi uskoa kalvinistien jumalaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1785
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1382
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      72
      1382
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      295
      1290
    5. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      25
      1150
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      115
      1122
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1039
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      967
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      889
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      848
    Aihe