Mikä velka?

Velaton_mutta_PA

Olen usein ihmetellyt ns. suvaitsevaiston taholta jatkuvasti kuuluvaan intteeseen, että meidän suomalaisten tulisi vastikkeettomasti auttaa kaikkia maailman sorrettuja kansoja. Ovat kyhänneet kasaan oikein lurituksenkin: Maksamme velkaa. Mitä ihmeen velkaa? Ei kai meistä tee kansojen riistäjää pelkästään se, että olemme ulkonäöltämme brittien, ranskalaisten, belgialaisten, saksalaisten jne. kaltaisia.

Suomalaiset sen sijaan ovat itse eläneet kahden naapurinsa miehityksen ja riiston alaisena, tavallinen kansa on kautta aikain ollut rutiköyhää. Viimeisten sotien aikanakaan apua ei muualta saatu, muutamia vapaaehtoisia taistelijoita lukuun ottamatta. Pakon edessä oli sitten tosin otettava Saksalta apua vastaan, sehän olikin niin suuri synti, että se vainoaa Suomea hamaan maailmanloppuun asti.

Juuri kukaan ei myöskään halua muistaa, että Suomesta vietiin Ison Vihan aikana itänaapuriin orjia niin paljon, että mm. Pohjanmaalta oli väestön sukupuutto lähellä. Siviiliväestön joukkoteurastusten lisäksi. Väkimäärään suhteutettuna Suomesta on viety orjia enemmän kuin mistään muusta maasta uudemman historian ajalta, tämä tapahtui n.100 vuotta Amerikan orjahistorian alun jälkeen. Niin ikään täältä on haettu miehiä eri maailmankolkille sodankäynnin tarpeisiin suurvaltojen toimesta vuosisatojen ajan.

Mielestäni emme ole kenellekään velkaa yhtään mitään, epäoikeudenmukaiset sotakorvauksetkin on maksettu viimeistä ropoa myöten. Nykyiseen valtionvelkaan en ota kantaa, se on lähinnä huonon hallituspolitiikan aikaansaannos.

3

1273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väkivallaton

      Kehitysapu kuuluu entisille siirtomaiden isännille eikä sitä pitäisi siirtää yhteisvastuulliseksi velvoitteeksi. Siirtomaiden pitäjät ryöstivät maat putipuhtaiksi, hallitsivat ja tekivät lainsäädännön omien etujensa mukaisesti. Oikeudet oli siitomaan pitäjällä ja velvollisuudet paikallisella väestöllä. Kun siirtomaista luovuttiin niin maa jäi tyhjän päälle koska ei ollut mitään omaa vakiintunutta valtaa, lainsäädäntöä eikä kykyä omien asioiden hoitamiseen. Väestö oli kouluttamatonta ja lukutaidotonta. Vallan ottivat ne jotka sen väkivalloin sodissa saivat. Kehityksen seurauksena saamme nyt pakolaisia entisistä siirtomaista ja joudumme osallistumaan ongelman hoitamiseen.

    • Moraalinen velka, eettinen velka, kristinuskon kutsumuksellinen ominaisuus välittää sitä hyvää mitä itse on elämässään kokenut myös muille. Suomalainen tyttölapsi on syntynyt normaalisti rakastavien vanhempien käsivarsille, saanut hyvän koulutuksen ja ammattin- verratkaa esim Intian tyttölapsiin, sieltä on löytynyt kautta aikojen tyttölapsia kaatopaikoilta ja nyt on 63 miljoonan naispuolisen henkilön vaje kansassa- - Kiina pinnistelee samoissa ongelmissa surmattuaan niin paljon lapsia - kansahan m,uodostuu hieman synkkämielisistä esikoisista- niinkuin eräs kiinalainen sanoi, että tilanne on todellakin ikävä, aihettaa depressiota. Meillä Suomessa on kristinusko ja se velvoittaa kertomaan hyvästä yhteiskunansta ja ainakin koettamaa vaikuttaa asioitten kohentumista muuallakin kuin vain omasa valtiossa. tietysti- oman perheen, oman kodin, oman kansan hyvä kohtelu on itsestään selvä velvoitus. niinhän pakanatktin tekevät, sanoi apostoli- sehän on yleismaailmallinen periaate- mutta se periaate kristinuskon filtterin kautta on armollisempi, parempi, humaanimpi , moraalisempi, eettisempi, ja velvoittavampi. Suurin osa suomalaisista kuitenkin lukee itsensä lähinnä kristikuntaan kuuluvaksi.

    • ennustelija

      Meillä ei ole velvollisuutta antaa rahaa joutaviin keräyksiin, laittakoon kirkko ylimääräiset rahat minne haluavat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe