Mikä velka?

Velaton_mutta_PA

Olen usein ihmetellyt ns. suvaitsevaiston taholta jatkuvasti kuuluvaan intteeseen, että meidän suomalaisten tulisi vastikkeettomasti auttaa kaikkia maailman sorrettuja kansoja. Ovat kyhänneet kasaan oikein lurituksenkin: Maksamme velkaa. Mitä ihmeen velkaa? Ei kai meistä tee kansojen riistäjää pelkästään se, että olemme ulkonäöltämme brittien, ranskalaisten, belgialaisten, saksalaisten jne. kaltaisia.

Suomalaiset sen sijaan ovat itse eläneet kahden naapurinsa miehityksen ja riiston alaisena, tavallinen kansa on kautta aikain ollut rutiköyhää. Viimeisten sotien aikanakaan apua ei muualta saatu, muutamia vapaaehtoisia taistelijoita lukuun ottamatta. Pakon edessä oli sitten tosin otettava Saksalta apua vastaan, sehän olikin niin suuri synti, että se vainoaa Suomea hamaan maailmanloppuun asti.

Juuri kukaan ei myöskään halua muistaa, että Suomesta vietiin Ison Vihan aikana itänaapuriin orjia niin paljon, että mm. Pohjanmaalta oli väestön sukupuutto lähellä. Siviiliväestön joukkoteurastusten lisäksi. Väkimäärään suhteutettuna Suomesta on viety orjia enemmän kuin mistään muusta maasta uudemman historian ajalta, tämä tapahtui n.100 vuotta Amerikan orjahistorian alun jälkeen. Niin ikään täältä on haettu miehiä eri maailmankolkille sodankäynnin tarpeisiin suurvaltojen toimesta vuosisatojen ajan.

Mielestäni emme ole kenellekään velkaa yhtään mitään, epäoikeudenmukaiset sotakorvauksetkin on maksettu viimeistä ropoa myöten. Nykyiseen valtionvelkaan en ota kantaa, se on lähinnä huonon hallituspolitiikan aikaansaannos.

3

1254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väkivallaton

      Kehitysapu kuuluu entisille siirtomaiden isännille eikä sitä pitäisi siirtää yhteisvastuulliseksi velvoitteeksi. Siirtomaiden pitäjät ryöstivät maat putipuhtaiksi, hallitsivat ja tekivät lainsäädännön omien etujensa mukaisesti. Oikeudet oli siitomaan pitäjällä ja velvollisuudet paikallisella väestöllä. Kun siirtomaista luovuttiin niin maa jäi tyhjän päälle koska ei ollut mitään omaa vakiintunutta valtaa, lainsäädäntöä eikä kykyä omien asioiden hoitamiseen. Väestö oli kouluttamatonta ja lukutaidotonta. Vallan ottivat ne jotka sen väkivalloin sodissa saivat. Kehityksen seurauksena saamme nyt pakolaisia entisistä siirtomaista ja joudumme osallistumaan ongelman hoitamiseen.

    • Moraalinen velka, eettinen velka, kristinuskon kutsumuksellinen ominaisuus välittää sitä hyvää mitä itse on elämässään kokenut myös muille. Suomalainen tyttölapsi on syntynyt normaalisti rakastavien vanhempien käsivarsille, saanut hyvän koulutuksen ja ammattin- verratkaa esim Intian tyttölapsiin, sieltä on löytynyt kautta aikojen tyttölapsia kaatopaikoilta ja nyt on 63 miljoonan naispuolisen henkilön vaje kansassa- - Kiina pinnistelee samoissa ongelmissa surmattuaan niin paljon lapsia - kansahan m,uodostuu hieman synkkämielisistä esikoisista- niinkuin eräs kiinalainen sanoi, että tilanne on todellakin ikävä, aihettaa depressiota. Meillä Suomessa on kristinusko ja se velvoittaa kertomaan hyvästä yhteiskunansta ja ainakin koettamaa vaikuttaa asioitten kohentumista muuallakin kuin vain omasa valtiossa. tietysti- oman perheen, oman kodin, oman kansan hyvä kohtelu on itsestään selvä velvoitus. niinhän pakanatktin tekevät, sanoi apostoli- sehän on yleismaailmallinen periaate- mutta se periaate kristinuskon filtterin kautta on armollisempi, parempi, humaanimpi , moraalisempi, eettisempi, ja velvoittavampi. Suurin osa suomalaisista kuitenkin lukee itsensä lähinnä kristikuntaan kuuluvaksi.

    • ennustelija

      Meillä ei ole velvollisuutta antaa rahaa joutaviin keräyksiin, laittakoon kirkko ylimääräiset rahat minne haluavat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe