Pörssisähkö ja lämminvesivaraajan ajastus

RMT-45

Moi!

Minulla sähkölämmitteisessä omakotitalossa ilmalämpöpumppu jota etänä ohjailen ja ajastan älypuhelimen avulla. Haluaisin myös saada ajastettua lämminvesivaraajan niin että vesi lämpiäisi silloin kun sähkö on halpaa (=yöllä)

Lämminvesivaraaja toimii kolmella vaiheella. Kysyin sähkömieheltä alustavaa hinta-arviota ajastimen asentamisesta. Vastaus: noin 150€ ja tämä kuulostaa kalliilta.

Saatavilla on wifi -valmiudella olevia releitä ja kontaktoreja. Saisiko tällaisen releen tai kontaktorin kytkettyä suoraan esim lämminvesivaraajan virtakytkimen tilalle?

Kiitos vastauksista jo etukäteen.

43

30101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • outo.kysymys

      Osta sähkö niin että yöllä on eri hinta kuin päivällä. Et tarvitse mitään laitteita.

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Minulle tulee yösähkösignaali jakeluyhtiöltä. Vedenlämmitys on sen perässä, vaikka vaihdoinkin yleissähköön. Kulutukseni jakaantuu siten että kaksitariffi ei ollut kannattava.

    • moi_takaisin

      Älkääpä nyt aloittajaa ja hänen provoaloitusta noin aliarvioiko kun olisi saatavilla Wifi- kontaktoreita yms tekniikan ihmeitä huipputekniseen ratkaisuun tarjolla

    • jeesmanni

      Eikö helpointa olisi napsauttaa varaaja päälle kun menee nukkumaan ja sammuttaa se aamulla herätessä?

      Aika halvalla sähkäri tuon kellon laittaisi. Itse kellokin maksaa jo tuon verran. Noiden wifi härpäkkeiden kanssa kannattaa vähän miettiä. Oletko arvioinut kuinka palkon ohjausjärjestelmä säästää. Mitä monimutkaisempi järjetelmä niin sitä helpommin se hajoaa. Yksikin huoltokäynti vie helposti monen vuoden säästöt.

      Minulla on aikasähkö ja maksan 3,85 s/kW. Pääsetkö pörssisähköllä kovinkaan paljon tuon alle?

      • aika.nopee

        3,85 sekuntia/kilowattitunti on ehkä vähän. Tosin en ymmärrä mitä se tarkoittaa.


      • Pieleenmeni
        aika.nopee kirjoitti:

        3,85 sekuntia/kilowattitunti on ehkä vähän. Tosin en ymmärrä mitä se tarkoittaa.

        kW = kilowatti
        kWh = kilowattitunti
        Yritit olla nokkela
        Epäonnistuit


      • aika.nopee
        Pieleenmeni kirjoitti:

        kW = kilowatti
        kWh = kilowattitunti
        Yritit olla nokkela
        Epäonnistuit

        En huomannut että olit kirjoittanut väärin myös energian, käytit tehoa. Kirjoitit sekuntia/kilowatti kun olisi pitänyt kirjoittaa senttiä/kilowattitunti.


      • halvaksi_tulee

        Onhan se aika vähän, jos kulutus on vain 3,85 sekuntia teholla kW (1000 W), ja se riittää.


      • nopääseekövaiei

        No pojat...pääseekö pörssisähköllä keskimäärin tuon 3,85 alle? Kyllähän jokaisen pitäsi tietää miten sähkö hinnoitellaan eikä takertua johonkin virheelliseen kieliasuun.


    • Anonyymi

      No onko asiat muuttuneet 2. 5 vuodessa mihinkään? Eikö markkinoilla ole vieläkään saatavilla wifiohjausta käyttövesivaraajan lämmitykseen.

      Hommahan menisi niin, että otetaan kiinteistöön pörssisähkö, jolloin sähköä saa yöllä klo 00-06 jopa 0,9...4 snt/kWh hintaan. Wifiohjauksella voisi käyttäjä määrittää puhelimellaan aikataulun milloin käyttövesivaraaja saa käytiluvan ja termostaatin mukaan se sitten käynnistyy ja sammuu kun käyntiluva on saatu. Järjestelmä pitäisi olla sellainen, että jos wifi ei toimi, säädin muistaa edelliset asetukset.

      Jos tietää että illaksi on tulossa saunavieraita, voi puhelimella ohittaa aikataulun ja pakottaa varaajan päälle (edelleenkin se käynnistyy tietenkin vain jos veden lämpötila on alle termostaatin asetusarvon).

      Toki vielä parempi olisi jos wifillä voisi säätää suoraan varaajaa (ja esim. lämpötilaa), mutta ei taida olla markkinoilla ratkaisuja.

      Jos wifi härpäkkeen lisähinta olisi vaikka 200 eur. Jos 3 kW varaaja lämmittää käyttöveden tunnissa päivittäin ja pörssisähkön saa vaikka 2 snt/kWh halvemmalla wifiohjauksen ansiosta, säästö on vaivaiset 22 eur vuodessa! Eli takaisinmaksuaika 8 vuotta ilman korkolaskentaa. Jos jos wifivehje vikaantuu 8 vuoden aikana, menee äkkiä 200 eur korjauksiin. EIPÄ TAIDA KANNATTAA. Täytynee tarkistaa omista kulutuksesta pitääkö tuo tunnin vedenlämmitys päivässä kuinka hyvin paikkansa.

      • Anonyymi

        Saahan niitä sarjatuotettuja härpäkkeitä halvalla, mutta työ maksaa. Tässä pitäisi ryhmäkeskuksen yhteyteen vähimmillään asentaa jokin wifiohjattu kytkin, vaikkapa valokatkaisija, jolla ohjataan LVV kontaktoria. Tosin siihen olisi syytä väkästellä myös A (etäohjaus) / 1 (aina päällä) / 0 (pois) käsikytkin vikatilanteita yms. varten. Vaikke palikat maksa montaa kymppiä kpl, niin tuon askarteluunkin kuluu aikaa = tuskin riittää 200 € budjetti.

        Jos lisäksi halutaan älyä, niin pitää vaihtaa tyylilajiksi jokin kotiautomaatiojärjestelmä. Vaan näistäkin osa taitaa pelata pilvipalvelun varassa, jolloin nettiyhteyden puuttuessa ei mitkään ajastukset toimi. Jolloin pitää katsella niitä vaihtoehtoja, missä on tarvittava äly kotiin asennettavassa purkissa. Pelkästään siihen uppoaa jo enemmän kuin 200 € ja edelleen se automaatiojärjestelmä sisältää vain pientä kuormaa kestäviä releitä/ohjauslähtöjä, jioten ryhmäkeskukseen pitää edelleen askarrella kontaktorin ohjaus ja käsikäyttökytkin.

        Ellei systeemiä lähde sitten askartelemaan kokonaan itse, esim. rasperry pi alustalle tai mitä näitä nyt onkaan. Tällöin automaation palikat voi saada kasaan muutamalla kympillä, mutta se LVV ohjaus pitää silti rakentaa tämän päälle.


      • Anonyymi

        Pörssisähkön voi saada yöllä 25 snt/kWh halvemmalla eli erotus on yli 250 euroa vuodessa. Veden lämmitys kestää enemmän kuin tunnin vuorokaudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pörssisähkön voi saada yöllä 25 snt/kWh halvemmalla eli erotus on yli 250 euroa vuodessa. Veden lämmitys kestää enemmän kuin tunnin vuorokaudessa.

        Pörssisähkö on ollut kalleimmillaan n. 100 snt/kWh ja joskus yöllä halvimmillaan jonkun sentin. Veden lämmityksen kesto riippuu millä teholla lämmitetään, yleensä vaihtoehdot ovat 1 tai 3 kW.


      • Anonyymi

        Jos varaajaa tarvitsee lämmittää vain tunti vuorokaudessa niin on vain 1 veden käyttäjä.


    • Anonyymi

      "No onko asiat muuttuneet 2. 5 vuodessa mihinkään? Eikö markkinoilla ole vieläkään saatavilla wifiohjausta käyttövesivaraajan lämmitykseen."

      Ei ole asiat paljon 2,5 vuodessa muuttuneet jos ei edelleenkään löydy muuta paikkaa kuin tämä Suomi24 kysellä wifiohjausta käyttövesivaraajan lämmitykseen.

      • Anonyymi

        Onhan noita WiFi ohjauksia, eivätkä maksa kuin 20 € postitus. Sitten on kyllä pilvipalvelun varassa, ellei investoi hieman lisää.


    • Anonyymi

      Saa tietysti laitettua vaikka minkälaisia ohjauksia, mutta jos et osaa itse tehdä, niin tarvit sen sähköasentajan sitä laittamaan ja kyllähän se työ maksaa, vaikka itse laite (kello, ohjelmoitava rele, wifi rele) ei itsessään maksaisi kuin kymppejä tai satasen.

    • Anonyymi

      Ei ole laillista poistaa laitteen käyttökyktkintä. 'Mutta ei vaadi ihmeellistä osaamista ja tietämistä sähköstä että laittaa jonku lisäreleen ohjaamaan varaajaa.

    • Anonyymi

      Etäohjauksen saaminen sähkötauluun ohjaamaan esim lattialämmitystä ja vesivaraajaa tulee kalliiksi. Ei taida itse vesivaraajassa itsessään olla mahdollisuutta saada ajastinta vaan se ajastus on laitettava nimenomaan sähkötauluun.

      On säätämistä verrattuna ilmalämpöpumppuun jossa etäohjauksella vaikka lomamatkalla ulkomailla voit säätää ILP:n ajastusta kotona ja kuuluu kaikkiin uusiin pumppuihin.

    • Anonyymi

      Jos talossa on kivirakenteita, syntyy enemmän säästöä lämmittämällä ne halpoina tunteina ja antamalla muuna aikana lämpötilan vähän laskea.

      • Anonyymi

        Se toimii vain lämmityskauden aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se toimii vain lämmityskauden aikana.

        Lämmitystä tarvitaan vain lämmityskauden aikana. Toivo tämä auttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämmitystä tarvitaan vain lämmityskauden aikana. Toivo tämä auttaa.

        Toivo ei ole nyt kotona.


    • Anonyymi

      Kyllähän tuo 150euroa veloitus on tosi kohtuullinen. Paitsi itse osa niin kyllä siinä joutuu tutkimaan sähkönsyöttöä yms. Onko yö/päiväsähkökytkentä?

    • Anonyymi

      Hyvä aloitus aloittajalla. Se mikä oli 2018 turhalta optimoinnilta vaikuttavaa niuhotusta onkin nyt tätä päivää. Aihe koskettaa nyt monia eikä ilmalämpöpumppukaan ole enää hintojen noustessa pelkkä porvarin viilennin.

      • Anonyymi

        Hyvä näin on


    • Anonyymi

      Ilmalämpöpumput ja wifi härpäkkeet on turhia silti monissa tapauksissa. Monimutkainen autimaatio syö rahaa ja on vikaherkkä. Keep it simple.

      • Anonyymi

        Minulla on ollut ilmalämpöpumppu vuodesta 2011, ei ole ollut mitään vikoja. Suodattimet pitää huuhtoa kuukausittain ja sillä selvä.


      • Anonyymi

        Ilpissä wiwi ohjaus on erittäin tärkeä laite, jos vehje on laadukas, saat mistä päin Suomea ilpin tekemään juuri sitä Mitä haluat. Se on kuule tätä päivää


    • Anonyymi

      Meillä menee varaaja päälle ilmeisesti jonkinlaisella sähkömittarin(?) yösähkösignaalilla. Nyt kun olen pörssisähkön hintoja tutkaillut, niin edullisempi aika alkaa yleensä vasta puolenyön jälkeen.
      Meidän varaajassa on mahdollisuus säätää tehoa/vastusten määrää(?), joten ajattelin pudottaa sen matalampaan tehoon, jolloin lämmitysaika pitenee halvemman sähkön pikkutunneille. Muutoin varaaja lämmittää veden jo parissa tunnissa.

      • Anonyymi

        Sulakkeita nollille miin se hoituu. 300L varaajassa yleensä 3kpl 1kw vastuksia.
        Yhdellä lämpee 10c kolmessa tunnissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulakkeita nollille miin se hoituu. 300L varaajassa yleensä 3kpl 1kw vastuksia.
        Yhdellä lämpee 10c kolmessa tunnissa

        Varaajassa on kytkin jolla tehon saa täysille (3 kW) tai yhdelle vastukselle (1 kW).


      • Anonyymi

        Carunan verkkoalueella voi applikaatiossa säätää yösähkön aikaa . Itte muutin klo 22.00-> 01.00. Boileri lähtee sillon lämpenee. Pörssisähkö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Carunan verkkoalueella voi applikaatiossa säätää yösähkön aikaa . Itte muutin klo 22.00-> 01.00. Boileri lähtee sillon lämpenee. Pörssisähkö

        Jos haloat halvinta sähköä niin aseta ajaksi klo 2 - 5


    • Anonyymi

      Olen käyttänyt sähkötaulussa wifi-ajastinta (Nedis Smart Divice). Aluksi tuntui että toimi moitteettomasti mutta nyt toistuvasti sähkötaulussa ilman mitään toimintoja kännykästä räpsäyttää kontaktorin kautta varaajan päälle. Olen pettynyt. Syy täytyy olla virtapiikeissä jota tällä verkkoalueellani näyttää eteenkin talvella olevan.

      Tuon laser-toimintaan perustuva härpäke kytketään johdoilla sähkötauluun jossa se ohjaa 3-vaiheista kontaktoria. Yhteys wlan verkkoon on oltava kunnossa. Kännykän sovelluksella ajastetaan kontaktori laukaisemaan sähkötaulusta vesivaraaja päälle. Toimii kun yhteys toimii. Mutta nyt on alkanut kysymättä laukomaan varaajan päälle. Ongelman täytyy liittyä sähkötauluun. Myös sähkökatkon jälkeen pyrkii laukaisemaan automaattisesti vesivaraajan päälle.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti on vanhojen sähkötaulujen ongelma. Kun laitteita ja kuormituspisteitä lisätään voi eteenkin talvella ilmetä näitä ongelmia. Varsinkin kaava-alueiden ulkopuolella.


    • Anonyymi

      Tutustukaa eFeeler älyrele tuotteeseen. On täysin Suomalainen tuote. www.efeeler.fi
      Saa tällä hetkellä Onniselta ja Ahlsell kaupasta.

      • Anonyymi

        Tutustuin ja kalliiksi havaitsin. Toimii valmistajan pilvipalvelun varassa. Aika iso riski.


      • Anonyymi

        Se ohjaa vain kahta vaihetta, varaajissa on yleensä kolme.


      • Anonyymi

        Säädin ohjaa valaistusta päivänvalon mukaan. Ei taida oikein soveltua veden lämmityksen säätöön.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Börs sähkö tullee kaikille pakolliseksi, niin loppuu turha lutraaminen.😝

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe