Naiset toivovat: ei enää huiveja!

Oikea_feministi

Iranissa naiset protestoivat huivipakkoa, vaatepoliiseja ja heidän sosiaalisen median käyttönsä kyttäämistä vastaan. Eikö ole hienoa?

https://www.vice.com/en_us/article/the-iranian-women-fighting-state-censorship-one-selfie-at-a-time

On kyllä aivan pelleilyä, että täällä feministit vain puolustavat naisten "oikeutta" käyttää huivia. Sehän on jo mahdollista. Kuķa tahansa voi kaavuttaa itsensä kireestä kantapäähän niin halutessaan.

Feministien tulee protestoida huivipakkoa vastaan. Vaikka asiaa kääntelisin miten, on kyseessä patriarkaalinen perinne, jossa naisiin suhtaudutaan alistaen ja väheksyen.

21

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vapaus_kaikille

      Muistan, miten hullulta tuntui, kun "suvaitsevaiset" suomalaisnaiset pitivät huiveja päässään ja pyysivät ohikulkijoitakin kokeilemaan huivia. Sen piti olla mukamas naisten vapautta: heidän täytyy saada käyttää huivia.

      Mitenkään eivät puuttuneet siihen asiaan, että Suomessakin on tyttöjä ja naisia, jotka ovat pakotettuja käyttämään huivia.

      Huivia käyttävien täytyy nyt vain myöntää, ettei se huivi tee heistä parempia kuin muut, eivätkä huivittomat naiset ole automaattisesti millään tavoin epämoraalisia.

      • jgftuj

        Kulturaalinen aivopesu lapsesta asti saa naisen käyttämään rättejä vaatteina.


      • Ex-ope

        Ei se aivopesu aina toimi. Moni pitää huivia vain, koska vanhemmat pakottavat.

        Pienen ytön suomalaiset ystävät ihmettelevät huivia, joka tuntuu olevan hankala leikkiessä ja liikkuessa.

        Teini-iässä suomalaiset kaverit värjäävät ja laittavat hiuksiaan ja räpsivät kuvia kännykän kameralla. Se näyttää olevan hauskaa ja netistä löytyy kuvia myös musliminaisista, jotka eivät käytä huivia.

        Tyttö ei haluaisi käyttää huivia, mutta hänen vanhempiensa mukaan on jollain tavalla kotimaassa olevien sukulaisten takia häpeällistä, jos huivia ei käytetä. Isä sanoo, ettei tytöllä ole mitään asiaa kotiin, jos hänestä löytyy yksikin kuva ilman huivia. On odotettava, että pääsee muuttamaan kotoa pois.

        Tällaisia tuntoja eräs yläkoululainen oppilas kertoi huivistaan.


    • Valinnanvapaus

      Jostain syystä vanhoilliset muslimit ovat saaneet kaiken vallan ja huomion. Islamista luopuneille tai islamiin pakotetuille ei anneta ääntä. Islam on kuitenkin joissain tapauksissa vallankäytön ilmentymä, jossa mies saa useita vaimoja holhottavikseen, eikä näillä naisilla ole niitä vapauksia, jotka heille Suomessa kuuluisivat.

      Minusta riittää jo se, että maassamme on yksikin uskonnolla ahdistettu ihminen. Mutta heitä on satoja, tai jopa tuhansia. Myös vanhoillislestadiolaisten piiristä pyrkii aina välillä ihmisiä pois.

      Vanhoillislestadiolaisuuden ongelmista puhutaan, mutta islamin ei. Tämä on varmasti erityisen ahdistavaa niille, jotka haluaisivat luopua islamista, mutta eivät saa ajatuksiaan julki millään tavoin.

      Suomessa ainakin jokaisella täytyy olla vapaus käyttää huivia tai olla käyttämättä.

      • voivoitätä

        Vapaus-- meillä on vapaus. Pukeudu,niin kuin haluat. Pakko pakko on ihan eri asia. Ei kätellä naista koska se on alempiarvoinen ym leikomista


      • hfhge9393

        Kirjoitin tänne, että suomalaiset naiset ovat niin kauan kuin ainakin minä tiedän pitäneet huivia päässään vapaasta tahdostaan, koska se on lämmin ja kaunis, naisellinen, jopa muodikaskin päähine. Niin teki minunkin mummi ja olenpa nähnyt huivia monilla nuoremmillakin varsinkin maalla. Liiten mukaan vanhoja ja uusia kuvia suomalaisista naisista huivi päässään, mutta jostain syystä se oli sensuroinnin arvoista ja viesti poistettiin. Mikseivät naiset saisi pitää huivia siinä missä miehet pipoa tai karvareuhkaa päässään?


      • hejehhwt43

        Piti kirjoittaa: Liitin mukaan ...


      • Suomiäiti
        hfhge9393 kirjoitti:

        Kirjoitin tänne, että suomalaiset naiset ovat niin kauan kuin ainakin minä tiedän pitäneet huivia päässään vapaasta tahdostaan, koska se on lämmin ja kaunis, naisellinen, jopa muodikaskin päähine. Niin teki minunkin mummi ja olenpa nähnyt huivia monilla nuoremmillakin varsinkin maalla. Liiten mukaan vanhoja ja uusia kuvia suomalaisista naisista huivi päässään, mutta jostain syystä se oli sensuroinnin arvoista ja viesti poistettiin. Mikseivät naiset saisi pitää huivia siinä missä miehet pipoa tai karvareuhkaa päässään?

        Kaikki valheellinen joutaakin pois! Kyllä se on niiiiiiiin harvinaista nykyään huivin käyttö että silkkaa saivartelua moinen huivin kehuminen! Suvakit vain omanarvonsa ja naisten arvon yleisesti alentaen, muslimimiestä miellyttääkseen rättiin itsensä ja tyttärensä pukevat. Oksettavaa asioiden vääristelyä ja törkeän itsemääräämisoikeuden riiston puolustelua!


      • qåaäzm

        Eräs esimerkki islamista luopuneesta henkilöstä on Ruotsissa asuva Mona Walter. Hänen puheitaan islamista ei ikinä ole kuultu valtamediassa. Sensijaan vaihtoehtomedioissa ollaan kuultu.


      • qåaäzm
        qåaäzm kirjoitti:

        Eräs esimerkki islamista luopuneesta henkilöstä on Ruotsissa asuva Mona Walter. Hänen puheitaan islamista ei ikinä ole kuultu valtamediassa. Sensijaan vaihtoehtomedioissa ollaan kuultu.

        En ainakaan ole tietoinen että hänen puheitaan täälläkään olisi kuultu valtamediassa. Kerran sattui vahinko MTV:lle kun kanava haastatteli Hamasin poikaa Mosab Hassan Yousefia. Tämä oli vuosia sitten Karhuvaaran ohjelmassa. Hän (Yousef) on entinen jihadisti joka on nyt Jeesuksen seuraaja. Siinä ohjelmassa hän sanoi kritisoi entistä uskontoaan voimakkaasti. Nykyään ei olisi enää mahdollista tuollaista julkaista valtamediassa. Löytyy Tubesta.


    • suvakkianneli

      Feministit ei naisten tasa-arvosta välitä pätkääkään tai osa heistä.Ainoa asia on heteromiesten mollaaminen ja kaiken maailman sukupuolettomien pervojen hyysääminen.

      • naurattaameitä

        Itseään feministiksi tituleeraava tätiporukka on kiinnostunut vain valkoihoisen, kaikenhauskanmaksavan miehen haukkumisesta ja itsensä korostamisesta kaikin tavoin.


    • fdthdfhghdf

      Suuri kysymys tässä kuuluu: haluaako Iranin kansa loppujen lopuksi maallistua?

      Jotkin tilastot ainakin sen suuntaista sanovat, että eivät välttämättä.

      Vain 11% iranilaisista PEWin tilaston mukaan haluaisi elää kokonaan ilman uskonnon vaikutusta maan lakeihin ja politiikkaan; 19% haluaisi, että uskonto vaikuttaisi "ei liian paljon"; 26% haluaisi "jonkin verran" uskontoa hallintoonsa ja 40% haluaisi, että uskonto olisi vahva vaikuttaja:

      http://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/01/10/5-facts-about-iran/

      Agressiivisin ja vaarallisin päällepäsmärisakki jo vähemmälläkin edustuksella toki saa muut pelkonsa valtaan, mutta mikäli fanaattinen uskonnollisuus saa kansalta noinkin suuren osan kannatuksen niin voiko toivoa olla?

    • Sompanssi

      Yksinkertaisesti, Islam on sairas ahdasmielinen väkivaltainen hengenvaarallinen polittinenuskonto, jota ahdasmieliset sairaat väkivaltaiset fundamentalistiäijät johtaa.

    • Olen ollut Iranissa yli kuukauden ja keskustellut usean henkilön kanssa työssäni ja sen ulkopuolella. Naiset ovat huivin käyttöpakkoa vastaan. Naiset kenen kanssa olen keskustellut ovat hyvin koulutettuja ja työssä. Iranissa on vallassa vallankumouskaarti, mikä syrjäytti shaahin. Shaahi Reza Pahlavi oli länsimaistamassa Irania mutta liian nopeasti ja ääriislamilaiset suuttuivat. Nyt valta on heillä ja kaikkeen tekemiseen tarvitaan suhteita tai rahaa ja yleensä molempia. Ihmiset eivät pidä asiasta koska ei tavallisella ihmisellä ole varaa maksaa extraa kaikesta. Ruuan hinnoissa se ei näy mutta muussa se näkyy. Kyse ei siis ole suoraan islamin uskosta vaan sen nimissä vallan ottaneesta ryhmästä, mikä haluaa osansa kaikesta. Kiina myy tänne kaikkea mahdollista ja ostaa öljyä. Pääsääntöisesti täkäläiset eivät pidä kiinalaisista eivätkä kiinalaisista tavaroista.

      • hyvä.tietää.lisää

        Raportoi lisää jos ehdit.


      • mbkfugjs

        joo odotellaan innolla, jatkoa vaan kiitos!


      • Nämä länsimaiden pakotteet hankaloittavat tavallisen iranilaisen elämää jonkin verran mutta ei mitenkään näkyvästi. Tavallinen ihminen ostaisi mieluummin länsimaisia kuin kiinalaisia tuotteita. Kiina ostaa öljyä ja sillä rahalla Iran ostaa autoja ym. Kiinasta ja näihin on ihmisten tyydyttävä. Toki täälläkin tehdään useita autoja lisenssillä. Myös Venäjän kanssa käydään kauppaa melko paljon. Pakotteiden toimivuus ei siis ole niin suuri kuin USA ja EU virallisesti puhuvat vaikka tietävät tilanteen. Katsotaan mikä on tilanne kuukauden päästä.


    • ihanat.suomen.naiset

      Suomalaisten feministien mielestä islam on paras uskonto naisille. Näin ainakin Sari Näre ja Katju Aro ovat sanoneet.

      • bvcbfcbcvfg

        Vasemmisto kärsii kollektiivisesta psykoosista; eläneet liian teoreettisessa arvopehmeässä kuplassa ja hellineet utopistisia ideaaleja - ja nyt uskovat niihin yhtä kovin kuin taistolaiset omaan paskaansa omana aikanaan, että haluaisivat pakottaa kaikki muutkin elämään niiden mukaisesti. Kovan luokan yllätys noita vain odottaa mikäli suomi islamisoituu sillä vauhdilla kuin miltä näyttää.


    • Tasa-arvoa

      Kaikkien naisten ja tasa-arvoa kannattavien miesten täytyy vastustaa huivipakkoa. Jos pakkoa ei ole, jokainen saa itse valita, pitääkö huivia. Ei nykyään enää miehelle pidä antaa valtaa päättää, mitä hänen siskonsa tai vaimonsa pukee päälleen.

      Koraanissa ei huivipakkoa mainita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe