Häiriötekijät vähentyneet ydinvoiman ympäristöstä

Energiapohtija

Häiriötekijät sähköntuotannossa ydinvoiman osalta on vähentyneet, kuten myös kantaverkon osalta. Siirtoverkolla ja jakeluverkolla on ollut sääoloihin liittyviä ongelmia. Suomen lisäksi myös Euroopassa on ollut rauhallista ja tuotanto vakaata.

14

1690

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Energiapohtija

      EU.n alueella on tehostettu yhteiskuntaan ja sen tärkeitä rakenteita vastaan tapahtuvaa terrorismin ym. haitallisen toiminnan torjuntaa. On myös perustettu tilannekeskus Hollantiin. Myös Suomella on sisäministeriön nimeämä edustaja tilannekeskuksessa. Aiheesta kertoo myös YLE ainakin teksti-tv.ssä.

      • Radonmittaus

        Lieneekö tuo syynä siihen ettei rikollisia aineksia ole näkynyt esim. Fennovoima Oy.n voimalan työmaalla rikollisissa puuhissa. Työntekijät ovat saaneet työrauhan.


    • Mistä.tuollaisia

      Häiriötekijöiksi voisi sanoa myös vihreän valheen levittäjät. Käyttövaiheessa olevan voimalan lähtötehoa ei muka voida säätää.

      • Mutinaa mutinaa. Kuka noin on sanonut?

        "Mistä.tuollaisia

        15.1.2018 17:25
        Häiriötekijöiksi voisi sanoa myös vihreän valheen levittäjät. Käyttövaiheessa olevan voimalan lähtötehoa ei muka voida säätää."
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15144423/hairiotekijat-vahentyneet-ydinvoiman-ymparistosta#comment-92494435

        Olen taipuvainen uskomaan, että olet vain ymmärtänyt jotain väärin. esimerkiksi sen, että ydinreaktorin tehon säätöön verkon kuorman mukaan on olemassa rajoituksia. Viimeksi sitä on käytetty Suomessa tietääkseni joskus 2000-luvun alkupuolella.

        Väärinkäsitys ei olisi yllätys:

        - Vuonna 1958 Atomienergian käytön mielenterveyskysymyksiä käsittelevä tutkimusryhmä suositti WHO:lle antamassaan raportissa, että tyydyttävin ratkaisu atomienergian rauhanomaiseen käyttöön tulevaisuudessa olisi sellaisen uuden sukupolven syntyminen, joka olisi oppinut tyytymään tietämättömyyteen ja epävarmuuteen. (Euroopan unionin virallinen lehti 10.7.2003)
        http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2003:161E:0127:0128:FI:PDF
        (Linkin toiminta tarkistettu 4.2.2018)


    • niinpä.noin

      niinpä niin

    • YksiRehellisistä

      Yhtenä syynä on ensi vuoden vaalit. Hinku hallitusvastuuseen ja ministeriauton takapenkille on kova, eikä sitä auta rettelöinti energialaitosten työmailla. Mm. vihreiden puheenjohtaja on todennut nykyisten ydinvoimatyömaiden kohdalta etteivät he niitä vastusta.

    • K.Late

      Tietyn vainoharhaisuuden pystyy aistimaan sanalööperin takaa. Suomen sähkönjakelu ei ole kuitenkaan ollut koskaan uhattuna, muulloin kuin sotien aikana. Ja jos se rauhan aikana olisi jotenkin uhattuna, niin silloinkin uhkaajana olisi todennäköisesti Fennovoiman rakentaja ja suurin yksittäinen omistaja, Venäjän valtio, rakas naapurimme. Toivotaann kuitenkin, ettei mitään pahempaa ole tulossa.

      • Energiapohtija

        Kyllä alueellisesti sähkönjakelu on ollut uhattuna. Viimeksi alkutalvesta Kainuussa ja Koillismaalla, sekä myös Savon pohjoisosissa. Viikkojen tykkylumisateet tuhosivat siirtoverkkoa laajalti ja katkoksia riitti pitkään. Onneksi pelastusyksiköt armeijan avustamana saivat jopa viikkoja pitkät katkokset korjattua. Myös kesäiset ukkosmyrskyt Asta ym. saivat pitkiä katkoksia aikaan. Luonnonilmiö sai katkokset aikaan, eikä vihreä valhe Fennovoiman tai Venäjän muodossa. Luulisi Laten olevan perehtynyt aiheeseen käytännössä , eikä sortuvan valehteluun.


    • TotuusEsille

      Jopa Arevan myöntyminen viivästys korvaukseen TVO.lle on hiljentänyt metelin pitäjät.Hyvä näin.

    • Anonyymi

      Aila - myrsky syksyllä oli viimeisin uhkatekijä kohdistuen lähinnä verkkoon. Terrorismi on vähentynyt muutaman vuoden aikana kokonaan. Ilmastomuutoksen torjunta on sen poistanut, eikä tukijoita enää ole puolueiden piirissä.

      • Anonyymi

        Tuo on ollut ammattilaisilla tiedossa koko ajan, mutta nyt vasta viimeisetkin poliitikot ovat asian tajunneet. Todellinen ongelma eli korona-pandemia on opettanut missäne todelliset vaarat uhkaavat.


    • Anonyymi

      Huoltovarmmuden kannalta sähkönpuute on suurin uhka kun koko ajan ollaan osin tuontisähkön varassa. Talvet ovat kriittisin ajankohta.

      • Anonyymi

        ... ja tässä on huomioitava myös maailmanpoliittiset näkokulmat. Ei ole erityisen fiksua olla Venäjältä tuotettavan maakaasun (Saksa) varassa tai riippuvainen Venäjältä tuotetusta sähköstä (Suomi) kun Venäjä näyttää yhä epävakaammalta diktatuurilta ja aivan varmasti tulee käyttämään energiariippuvuutta kiristyskeinona sopivan tilaisuuden tullen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... ja tässä on huomioitava myös maailmanpoliittiset näkokulmat. Ei ole erityisen fiksua olla Venäjältä tuotettavan maakaasun (Saksa) varassa tai riippuvainen Venäjältä tuotetusta sähköstä (Suomi) kun Venäjä näyttää yhä epävakaammalta diktatuurilta ja aivan varmasti tulee käyttämään energiariippuvuutta kiristyskeinona sopivan tilaisuuden tullen.

        Ei kukaan lypsävää lehmää tapa, oli vanha sanonta. Venäjä saa tuloja Suomesta myymällä sähköä varsinkin talvisin, Kuten Ruotsi ja Norjakin, johtuen Suomen huonosta sähköntuotannon omavaraisuudesta. Myös maakaasua tuodaan Venäjältä.. Samanlainen tilanne on Hollannilla, Belgialla ja monella muulla maalla suuren naapurina, miksei Meksikollakin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe