Presidenttitentit TV.ssä

Somerotar

Presidenttitenteissä on haastateltu tällä hetkellä neljää ehdokasta. Neljä on vielä tenttaamatta.

Paavo Väyrystä tenttaaja häiritsi koko ajan, Väyrynen joutui kysymään ainakin kolme , neljä kertaa: Voinko vastata kysymykseen. Tenttaaja puhui jatkuvasti haastateltavan puheen päälle ja yritti saada vastaajan äänen vaiennettua. Tuntui kuin tenttaaja olisi halunnut talloa veteraanipoliitikon korkokenkäisiin jalkoihinsa silmät ilkeydestä tuikkien. Ei kovinkaan ammattimaista toimittajatyötä.
Laura Huhtasaaren haastattelija pitää luultavasti edellistä, vanhempaa kollegaansa esikuvanaan, sillä hänen haastattelutyylinsä oli samanmoinen kuin Väyrysen haastattelijan. Tuntui, että haastateltavan nujertaminen oli haastattelun päätarkoitus. Kysymykset eivät antaneet Huhtasaarelle mahdollisuutta tuoda omaa poliittista sanomaa esille. Haastattelija veti omaa linjaansa härkäpäisesti. Onneksi Huhtasaaren oma luontainen älykkyys ja omien kannustus tasapainottivat haastattelutilannetta.
Nils Thorsvaldin tentti puolestaan oli löysää jutustelua toimittaja Anderssonin kanssa.

Vanhasen haastattelu noudatti hyvää toimittajatapaa. Toimittaja Heikel oli kai huomannut, että Keskustalla on pääministerin palli hallussaan.

Innolla seuraan ensi viikon haastatteluja. Tähän asti on arvioni se, että mitä suurempaa poliittista ryhmää ehdokas edustaa, sitä asiallisemman kohtelun hän saa TV-tenteissä.

45

4696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nolosti.kävi

      Väyrynen veti itse maton altaan ja nolasi itsensä kun arvosteli toimittajan kysymystä. Työpaikkahaastattelussa ei ole sellaiseen käytökseen varaa koskaan.
      Nytkin on kyse työpaikkahaastattelusta.
      Kukaan ei palkkaa työntekijää joka alkaa arvostelemaan kysymystä.

      • tasapuolisuus

        Edustaako toimittajat työnantajaa ....höpö...höpö nähdään vaalien jälkeen. Miksi ei kysytty mitä tehdään jos Saksa ja Ranska liittoutuu muita vastaan ajamalla liittovaltiota, johon Suomi ei voi liittyä. EU:sta erosta pitää voida keskustella ja laskea kustannukset , joka vuosi maksetaan kaksi miljardia, mitä aikaisempi ero tuleeko halvemmaksi. Toimittajat keskittyivät vain Venäjä uhkaan---sotaan ja Natoon, miksi ei puhuttu rauhasta . Kuka todellisuudessa on sodat synnyttänyt ja tappanut valtioiden päämiehet, valehdeltu maailmalle ja uhkaamalla saatu liittoumat aikaan. Krimin sodan puuhaaja oli EU_ jenkkien juoksupoikana Rehn


      • ylläolevan

        viestin sisältö on niin totta.
        Nää nykyiset napamiehet ovat pahasti kallellaan sinne länteen.


    • dfjskfsöfs
    • dfjskalföa

      pari tuntia sitten sauilla oli 47 % ja Lauralla 36 %

      Hyvä Laura! Ulkomaalaiset loisijat pois Suomesta, suomalaisten veronmaksajien lompsa menee kiinni!

    • Totuuskomissio1

      Aloittajan kanssa samaa mieltä, kahden ehdokkaan kohdalla on ollut haastatelleen toimittajan tärkein tehtävä yrittää nolata haastateltava perusteellisesti "hajoita ja hallitse" periaatteella.

      Voi kuvitella jo ennakkoon, että näin ei tapahdu Niinistön, tämän ympäripyöreän raha-eliitin ykkösen kohdalla.

      Ei kysele toimittaja miksi te aina virnistelette ja tuijotatte ahneilla nappisilmillä ja muuta sen kaltaista kuin esim. Huhtasaarelta jo tivasi.

    • Hymysilmä

      Presidenttitenteissä olisi kandidaattien saatava edes kohtuullisesti tasapuolinen kohtelu, vaikka kunkin haastateltavan persoona vaikuttaakin osaltaan haastattelutilanteessa.
      Laura Huhtasaari ei saanut tasapuolista kohtelua Ylen Kirsi Heikelin eikä MTV:n Vesa Kallionpään ja Antonia Bergin haastateltavana. Vähän samoin kävi Väyrysen kanssa, mutta silmäänpistävästi toisin esim. Vanhasen, Niinistön ja Haaviston kohdalla.
      Toimittajien ammattitaitoa on puolueeton suhtautuminen haastateltaviin; aseenteellisuus, päälle puhuminen ja aliarvioiminen eivät kuulu presidenttitentteihin. Tavoitteena ei ole haastateltavan nujertaminen vaan mielipiteiden ja poliittisen sanoman esiin saaminen.
      Minkä ilmeen ottaa kun ensin moititaan hymyilystä ja sitten tiukkailmeisyydestä?
      Miten tuoda esille omaa sanomaa ja miten vastata asiallisesti, jos hyökätään ja tykitetään ja jopa esitetään asiaankuulumattomia kysymyksiä? Miten miettiä ennen vastaamista hetki, kun ei saa edes tilaisuutta vastata kysymystä loppuun?
      Erot haastattelutyylissä eri presidenttikandidaattien välillä olivat luvattoman suuret.
      Arvioin haastatteluja puhtaasti puolueettomana ja siotumattomana henkilönä.

    • kilkkikalkki

      Paavo haastattelee Lauran ja Laura Paavon. Näin persutkin ovat tyytyväisiä. Kremlin edustajakin saisi ystävälliset kysymykset näille.

    • Tasavertaisetvaalit

      Joo kyllä huomaa miten toimittajat pelaa niinistön piikkiin, on aika räikeitä eroja haastattelu tyyleissä, mutta jos poliitikot ohjaavat valtamediaa niin minkäs teet, Suomiko ei muka ole korruptoitunut?

    • mistänäitätulee

      Huh, huh, olipa rouva Berg todella äimistyneen näköinen ja happamalla tuulella; oli varmaan kateellinen, nuoren valoisan Laura Huhtasaaren nähdessään.
      Noin ala-arvoista toimittajaa en ole koskaan kuullut, koko ajan huusi päälle; hyvä ettei hyökännyt käsiksi.
      Toimittaja on varmaan jo eläkkeellä, kuka tuollaista palkkaisi työhön ? Todellinen TÖRKYMÖYKKY.

    • huhhuhmikäotuksenotus

      Naama oli bergillä kuin petolinnunp..se.

    • kgbboss
    • ggbiikoootas

      Antonia Berg on vailla haastattelijan ammattitaitoa.

    • Muutosvälttämätön

      Miten meille Suomessa onkaan käynyt niin hyvä tuuri, että olemme saaneet upean edustajan äänestettäväksi juuri oikealla hetkellä, kun ehkä vielä voidaan estää haitallinen kehitys. Lauralle äänet täältä.

      • Marjattahil

        Lauralle ääni!
        Paras kaikista..


      • Minä kävin jo äänestämässä Lauraa.


    • KylmäTotuus

      Niin siis median väkihän on väkemämpi kuin yksikään puolue - ja sitä raskaammin se kaatuessaan rysähtää tietty.

    • Channel_5

      Kai sitä Laura Huhtasaarta pitää käydä äänestämässä, kun YLE ja MTV3 häntä niin paljon kiusasivat vaalitenteissä. Minä en suvaitse kiusaamista !

    • hyvähyväon

      Paavo ja Laura parhaita. Voi voi, kun suivakkeja potuttaa sillä Suomen kansa on huomannut vääryydet jota suivakit pakkosyöttää.

    • kunpavoisuskoa

      Se on tuo mamuaihe jonka Huhtasaari älys aseeksi hyvin. Vaan miten kääntyis kun pääsis päättämään? Liian hyviä puheita todeksi.

    • Kukanehommas

      Ihmettelin itsekin että ketä nää haastattelijat on?! Nainen kuin yhden syönyt ja toista havittelee. Ja istua rötkötti ihan törkeesti muka jalat nätisti rinnakkain!

      • käytös

        Lauraa haastatelleet toimittajat voisi laittaa hetkeksi jäähylle. Toivottavasti toimittaja itse katseli jälkikäteen äänitetyn haastattelun. Ilmeet ja tyyli oli erittäin hyökkäävä - täysin ammattitaidotonta, ala-arvoista ja puolueellista. Ihailen Lauraa. Hän on rehellisesti oma itsensä ja uskaltaa kertoa esim. uskovansa luomisoppiin. Nykyaikana moni tiedemies on kyseenalaistanut evoluutioteorian ja silti sitä meille tyrkytetään. Toimittaja parat heidän hyökkäävä käytöksensä ja ammattitaidon puute on tehnyt toisenlaisen vaikutelman äänestäjiin. Juteltiin tässä, että periaatteesta annamme äänemme fiksulle presidenttiehdokkaalle Lauralle, koska media yrittää tyrmätä hänet.


      • JärjettömyyttäVastaan
        käytös kirjoitti:

        Lauraa haastatelleet toimittajat voisi laittaa hetkeksi jäähylle. Toivottavasti toimittaja itse katseli jälkikäteen äänitetyn haastattelun. Ilmeet ja tyyli oli erittäin hyökkäävä - täysin ammattitaidotonta, ala-arvoista ja puolueellista. Ihailen Lauraa. Hän on rehellisesti oma itsensä ja uskaltaa kertoa esim. uskovansa luomisoppiin. Nykyaikana moni tiedemies on kyseenalaistanut evoluutioteorian ja silti sitä meille tyrkytetään. Toimittaja parat heidän hyökkäävä käytöksensä ja ammattitaidon puute on tehnyt toisenlaisen vaikutelman äänestäjiin. Juteltiin tässä, että periaatteesta annamme äänemme fiksulle presidenttiehdokkaalle Lauralle, koska media yrittää tyrmätä hänet.

        Mistäköhån revit tuon että MONI tiedemies on kyseenalaistanut evoluutioteorian? Moni tiedemies varmasti kyseenalaistaa luomisopin täydellsenä huuhaana ja että valtion korkeimpaan virkaan pyrkii ihminen joka uskoo moiseen soopaan on suorastaan uskomatonta, mutta uskomattomampaa on että ihmiset pitää sitä hyvänä asiana. Vaikka evoluutioteoria ei pitäisikään täysin paikkaansa sen vaihtoehto ei ole luomisoppi, jota ei voi näyttää mitenkään toteen, koska se on täysin uskon asia ja siten myös kelvoton koulussa opetettavaksi. Jos kutsutte itseänne sivistyneiksi ihmisiksi: hävetkää!


    • punavihreäkupla666

      MTV3 vaalitenstissä haastateltiin Laura Huhtasaarta. Mun mielestä toimittajat olivat epäasiallisia ja jopa rasistisia Lauraa kohtaan. Antonia Berg oli aivan kamala, huomasi että hän vihasi Lauraa. Katsoin myös muut maikkarin vaalitentit ja jostain syystä muille ehdokkaille lirkuteltiin ja oltiin niin kavereita. Jotenkin kaksinaamaista toimintaa maikkarin uutistoimitukselta. Selvä rimanalitus, jota on totuttu näkemään aikaisemmin vain YLE:llä ja Helsingin sanomissa.

      • hyväHINTA

        jos niille maksettiin


      • LaurastaEiVäliä

        Antonia Berg on ihqu!!


      • maataloustoimittaja
        LaurastaEiVäliä kirjoitti:

        Antonia Berg on ihqu!!

        Ylestä on käytöstavat kateissa, jokaisen pitää saada olla niinMÄ. Taitava haastattelija ei pyri itse esiintymään mielipidevaikuttajana. Taitolaji on osata antaa haastateltavan itse mollata itsensä. Itsensä mollaava haastattelija on tympeä tapaus. Miehet on parempia, pari vanhempaa politiikantoimittajaa on oikein miellyttäviä, paitsi se pitkä itseriittonen mies, Anderssonko sen nimi on. Ylestä lähtee vähän väärät henkilöt veks, ja takana naisten natkutus. Vaan ei se helppoa oo tietenkään olla toimittaja.


    • UusiPresidentti

      Kabinetti ei omiaa lynkkaa,korppi ei toisen silmää noki..Voisi kuvitella,että Niinistö ei hajottanu hallitusta sillä,että on ehdokas ja sai äänet kokoomukselta ja tarvittaessa kepulta.Noloa olisi just hävitä joko paavolle tai Lauralle jotka oli ja on oppositiota,sillon voi kaikki odottaa lähdön olevan lähellä omista suojelluista ministeri ja pressa töistään.Enää ei lentokoneen kurssin kääntö auta vaan on hätälaskun aika. Äänestin itse Paavoa,Laura olisi ollu hyvä,mutta aattelin kokeneemman olevan jatkossa. Viimeksi Niinistöä,mutta nyt se ääni on ainakin pois ja toivottavasti moni muu tekee samoin. Herrojen kabinetti on syytä purkaa suomen edun nimissä:)

    • pikikissa

      Kirjoituksesi on aivan totta.Väyrysen ja Huhtasaaren haastattelijat kuin haaskalinnut.Yrittivät lytätä heti alkuunsa ehdokkaat.Tällainen on epämielyttävää ehdokkaille ja myös katselijoillekkin.

    • PAAVOPRESIDENTIKSI

      Väyrysen kannatus oman gallupimme mukaan 48%.

      Nyt pitää saada maan asiat kuntoon.

      Väyrysen voitto takaa meille uuden hallituksen.

      Kun me äänestämme Paavo Väyrysen voittajaksi presidentinvaalissa, saamme me samalla uuden hallituksen. Kun Väyrynen valitaan presidentiksi, eroaa Sipilän hallitus.

      Välittäkää viestiä

    • tamppikaula

      Paavo saa huonon kohtelun hänellä on vähempi rahaa. Näin se menee

    • P_Vesala

      Yhteiskunnanrauhan kannalta Laura Huhtasaari (numero 5) on paras valinta. Ei Saulissakaan vikaa ole, mutta kun hälle on nyt tulossa vaalivauva, niin ei hän ehdi Suomen asioita hoitamaan kun pitää olla vaihtamassa kakkavaippaa ja syöttämässä vauvaa. Eli Laura Huhtasaari presidentiksi, niin saadaan kerrankin kunnon nainen johtamaan maan asioita.

    • Suomenpelastus

      Median luomat kuplat särkyvät, äänet täältäkin Lauralle !

    • Numero_5

      Toivottavasti tulee kaksi kierrosta, niin saadaan poliittista säpinää myös suomen pakkastalveen.

      • Niin.turhaa

        Miks tarvitaan toista kierrosta kun Niinistö voittaa on vastassa kuka tahansa? Toinen kierros maksaa vähintään seitsemän miljoonaa euroa ja senkin voi laittaa tärkeämpään.
        Myös kansalaisten vaivat säästyis jos ei tule toista kierrosta.


    • PAAVOPRESIDENTIKSI

      EI AKTIIVIMALLILLE.
      EI KANSANEDUSTAJIEN SOPEUTUMISELÄKKEELLE.

      PAAVO PRESIDENTIKSI.
      Väyrysen kannatus oman gallupimme mukaan 48%.

      Nyt pitää saada maan asiat kuntoon.

      Väyrysen voitto takaa meille uuden hallituksen.

      Kun me äänestämme Paavo Väyrysen voittajaksi presidentinvaalissa, saamme me samalla uuden hallituksen. Kun Väyrynen valitaan presidentiksi, eroaa Sipilän hallitus.

      Välittäkää viestiä

    • plösöländuunari

      Työpaikka haastattelussa ehdokkaalla on täysi oikeus tiedustella millasella pohjalla firman taloudenpito on, ja että täyttääkö firma AAA -luokituksen - on olemassa kaikenkarvasia ketkufirmoja, jotka tarvitsevat vaan jokun plösön töihin ,joka ei kysele mitään eikä arvostele ketään eikä mitään ,eikä tiedä yhtään mitään vaan tekee niinku käsketään.

    • 5-LH-ääni

      Äänestin Laura Huhtasaarta. En ala muita ehdokkaita haukkumaan tässä.
      Lauran valitsin, koska on jämäkästi olevansa Suomen ja Suomalaisten puolella.
      Suomi pitää tulla ensin. Laura pitää ulkopolitiikassa ym. Suomen ja suomalaisten puolia.
      Meillä on vammaisia, sairaita, mummuja ja pappoja huonossa kunnossa petipotilaina, koska resurssit ei riitä kunnon hoitoon. Silti annetaan rahaa ulkomaille jne. Suomi velkaantuu ja antaa rahaa muille. Eihän siinä ole mitään järkeä. Suomen tulee hoitaa ensiksi omat kansalaiset ja oma maa kuntoon ja auttaa sitten muita.
      Laura Huhtasaari on nyt hyvä roolimalli kansallemme. Jämäkkä suomineito, joka sanoo suoraan miten asiat on ja missä mättää silläkin uhalla ettei se miellytä kaikkia äänestäjiä. Niin sen pitääkin mennä. Lauraa äänestämällä takaamme sen, että hän on täällä vielä pitkään ottamassa vastuun myös jos jotakin meni pieleen. Valintani on hän ehdottomasti! 90 vuotias mummonikin äänesti häntä ja hänen nuoremmat veljet. Kyllä veteraanit tietävät ketä tulee äänestää!

      Miten 70 vuotiaana isäksi tuleva voi toimia täysipainoisena Suomen presidenttinä?
      Miten toimii, jos hänelle syntyy esim koliikkivauva, jolla on vaikeata ensimmäinen vuosi?
      Ottaako isukki etäisyyttä ja antaa vaimon hoitaa pienokaista, vai onko lastenhoitajat?
      Miten vauva arki luonnistuisi presidentiltä?
      Onko muissa maissa ollut pikkuvauva isiä tai äitejä presidentteinä?
      Yhtälö kuulostaa kovin haasteelliselta.
      Moni pari eroaa ensimmäisen vauvavuoden aikana.
      Toki rahalla saa rikkaat ainakin apua vauvan hoitoon...

    • paavoonsaatava

      Aivan varmasti Paavo Väyrynen presidentiksi,siitä ei ole epäilystäkään enään tämän illan ylen vaalitentin jälkeen,hän oli jalkautunut kansan pariin ja Heikki Hurstin leipäjonoihin ja kauhistui kuinka tämä suomi on tässä tilanteessa.

      Paavo kertoi tv:ssä ,jos hänet valitaan presidentiksi niin hän antaa Heikki Hurstille 50000 euroa heti omistarahoistaan heikin tukemiseen.

    • ladyline10

      Fiksu, asiallinen, sanavalmis Laura edustaisi maatamme presidenttinä erinomaisesti. Hänellä on arvomaailma kunnossa. Laura ei vastusta maahanmuuttoa, Laura vastustaa HAITTAmaahanmuuttoa kaikkine lieveilmiöineen. Sen sijaan Tuula Haatainen ottaisi syli avoinna tänne kaikki tulijat, ilmeisesti hänen laskutaitonsa ei riitä siihen miten ja kuka kaiken maksaa.
      Maan ja kansan etua on PAKKO ajatella, jos ylipäätään haluaa, että Suomi, sen kansa ja kulttuuri säilyy. Esi-isämme eivät ole turhaan tämän maan kamaraa verellään kastelleet ja tätä maata ja sen itsenäisyyttä puolustaneet.
      Mitä tulee haastatteluihin. On aivan uskomatonta miten ammattitaidotonta väkeä kyseiseen tehtävään on valittu. Haastattelijan pitäisi olla puolueeton ja neutraali. Sekä Heikel että Berg osoittivat uskomatonta ammattitaidon puutetta ja antoivat omien mieltymyksien ja ajattelun vaikuttaa haastattelutilanteeseen. Surkeaa katsottavaa, jossa omat sympatiat menivät 100% Lauralle.

    • NukkuvaOnSalenKannattaja

      Aivan samanlaiset havainnot on minullakin. Ja Niinistö on saanut valtavasti enemmän puheaikaa kuin muut, ja hänen toimittajat antavat puhua loppuun, kun taas Huhtasaari ja Väyrynen yleensä keskeytetään, heidän puheittensa päälle huudetaan eikä anneta aina puheenvuoroa, kun heillä olisi tärkeä pointti sanottavana.

      Nämä kaikki lehtien ja TV:n tentithän ovat valtamedian järjestämiä. Valtamedia on samojen tahojen valvonnassa ja ohjauksessa kuin ovat poliitikkommekin ja iso raha, veroparatiisisaarifirmat, vapaamuurarit ym. On asioita, joita saa sanoa ja asioita, jotka ovat kiellettyjen listalla. Ilmiselvää on, että istuvan pressan halutaan jatkavan (veroparatiisifirmojahan hänelle on rahaakin lahjoittaneet ym. rahapiirit yht. vähintään 1,5 miljoonaa, ja sitten kehtaavat toimittajat naureskella ja haukkua Väyrystä, joka koettaa kerätä vaalikassaa myymällä mukejaan).

      Näissä piireissä myös toimittajat joutuvat olemaan puolueellisia, jotta saavat pitää asemansa. Ikävä kyllä meillä on tällaista peliä. Samoin netissä on erityisesti nyt vaalien aikaan nähty tietynlaista sensuuria. Minultakin suljettiin Facebooktili, kun esitin natovastaisia mielipiteitä yhdessä ryhmässä. Monella muullakin on ilmennyt sananvapauden rajoittamista. Youtubessa löytyy muuten Hämis tuubi nimellä kanava, jossa on todella informatiivinen video, jossa kerrotaan Facebooksensuurista Saksassa vaalien aikaan. Tuolla kanavalla kaikki videot on tekstitetty suomeksi. Käykää katsomassa ennen kuin tämä kommenttini poistetaan. - Vai olisiko tämä paikka, jossa sananvapaus toimii. Toivon näin.

    • kari2252

      S/N Suomi natoon Mieti ketä äänestät??

    • f22

      mtv: tenttaajat olivat täysin ala-arvoisia, jo naamasta näkyi, ketkä olivat inhokit, istuvan presidentin edessä nämä maksullisen kanavan toimittajat olivat kuin taivaan keruubit

    • Funlandiankansalainen

      Vieläkö tuo vihaava vihatoimittaja Heikel saa jatkaa ylessä?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe