Olen itse maksanut, et sinä, työttömyydestä

Narisijoille

Olen ollut 40 vuotta hyvä palkkaisissa töissä ja maksanut tähän yhteiskuntaan veroja sekä työttömyysvakuutusmaksuja huomattavasti keskimääräistä veronmaksajaa enemmän, joten eiköhän se työttömyyskorvaus jota tulen saamaan, ole maksettu taholtani moneen kertaan. Joten lopettakaa valittaminen, ja tehkää oma osuuteenne.

48

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halleluujaa

      Olet luuseri Orpon mielestä.
      Kärsi koska olet ihminen.
      Jos et ole Orpon kaveri , et koskaan saa työtä.
      Onnea matkaan , kokoomus tukee sinua.

      • PorvarienVihapuhetehdas

        Kannatasi tehdä rikosilmoitus vihapuheista Vartiaisen, Linströmmin, Mykkäsen ja Sipilän puheista. Se ei maksa mitään ja poliisi päättää jatkotoimenpiteistä, mutta olisi sekin tie sitten kokeiltu mihin johtaa?

        Vihapuhe, syrjintä, leimaaminen ja työttömiin kohdistuva apartheid-politiikka seis!


    • kaikenlaisia

      Ihan hieno homma, mutta luulen että olet myös elämäsi aikana käyttänyt maksamasi verot ja maksut. Esim. peruskoulutukset ja terveydenhoito vievät ison summan rahaa.
      Itsehän et maksa terveyskeskuskäynneistä paljon mitään, mutta kokonaiskustannus on suuri...samoin hammashoidot, lääkekulut...kela (valtio) maksaa paljon korvauksia niistäkin.
      Niitä kertyy vuosien aikaan huomaamatta.

    • PieniPiruVasempaan

      Olet maksanut muiden työttömyyskorvausta, omaasi et ole maksanut penniäkään.
      Työttömyys ei ole vuorotteluvapaa.

      • SinäSenSanoit

        Sinähän sen sanoit, toisin kuin vuorotteluvapaa, työttömäksi joutuminen ei ole oma valintainen, ja siinä ei ole mahdollisuutta arvioida etukäteen taloudellisia mahdollisuuksiaan ja soveltaa sitä elämäntilanteeseensa. Vuorotteluvapaa antoi mahdollisuuden näyttää kykynsä ja osaamisensa jollekin toiselle ja vuorotteluvapaa oli omavalintainen ja väliaikainen ratkaisu jolloin sinulla oli työpaikka palkkoineen odottamassa paluutasi. Vuorotteluvapaata anottiin ja joku työtön sai tilaisuuden, ja se oli hyvä ratkaisu, toisin kuin työttömyys joka on henkilökohtainen katastrofi silloin kun se sattuu omalle tai läheisen kohdalle.


    • MatiasLehtonen

      Vakuutus, vakuutus, vakuutus, (työttömyyden varalta) saman tyyliin kuin jokaisen omakotitalon omistajan on pakko ottaa vakuutus, jossa omaisuus vakuutetaan pahanpäivänvaralle, jotta ihmisellä olisi mahdollisuus selviytyä jos tilanne realisoituu.

    • Omansamaksanut

      Työssä ollessani käytin työterveyspalveluja. Onneksi koulutus on ollut mahdollisuus, joka on maksanut itsensä takaisin.

      • oletkovarma

        Harva ihminen on omilla tuloveroillaan maksanut omat yhteiskunnalle aiheuttamansa kustannukset. Moni ei koko elinikänsä aikana, joku jo 45 vuotiaana muuttuu nettomaksajaksi. Korkeakouluja käyneiden korkeakouluopinnot ovat aiheuttaneet pelkästään jopa 100000 euron laskun yhteiskunnalle.


      • virkaeläkeläisiä
        oletkovarma kirjoitti:

        Harva ihminen on omilla tuloveroillaan maksanut omat yhteiskunnalle aiheuttamansa kustannukset. Moni ei koko elinikänsä aikana, joku jo 45 vuotiaana muuttuu nettomaksajaksi. Korkeakouluja käyneiden korkeakouluopinnot ovat aiheuttaneet pelkästään jopa 100000 euron laskun yhteiskunnalle.

        Pitää paikkansa , harva on itse maksanut kulunsa yhteiskunnalle. Vähiten veroja maksaa maanviljelijät , mutta saavat kummenen kertaa enemmän tukea kun maksavat veroa.
        Pääomatulot lääkäreillä vähentävät veroja.
        Virkamiehet tekevät tappiota valtiolle koko elämänsä ajan , eläkkeelläkin loisivat verovaroilla.


    • yrittäjämaksaaitse

      Minä entisenä työllistävä yrittäjänä olen maksanut yhteiskunnalle enemmän kuin ikinä pystyn etuja käyttämään. Yritystäni rakensin ja johdin 24 vuotta, jonka jälkeen sen myin 54 vuotiaana, noin 10 vuotta sitten. Sen jälkeen olen elänyt sijoitusteni tuotoilla ja maksanut vuosittain osinkoveroja satojatuhansia vuosittain. Eli vieläkin maksan enemmän kuin mitä yhteiskunta minulle tarjoaa. Minulle asia on kuitenkin yhdentekevä, elän aika vaatimatonta elämää, kuntoilen ja matkustelen vaimoni kanssa hieman. Töihin ei ole enää ikävä, itse kustannan elämäni, niin kuin tähänkin asti. Yrittäjänä maksoin myös itse eläkkeeni kokonaan, toki niin kuin yleensä yrittäjien eläke jää aika pieneksi koska, maksoin sen pakollisen maksun mukaisesti. Ajattelin saavani sen "eläkkeen" myymällä yritykseni, ja näin siinä myös kävi.

    • Puheenvuoroni

      Minä kannatan SDP:tä, sillä se ei syrji työläisiä, maanviljeliöitä, ammatinharjoittajia, yrittäjiä eikä työttömiä, vaan pyrkii remokratiaan ja kohtuullistamaan tuloeroja ja antamaan kaikille mahdollisuuden. SDP ei lyö lyötyjä ja antaa työttömillekin parempia työkaluja elämänhallintaan ja pääsemään elämässä eteenpäin ja edelleen sitä kautta parantaa työttömien mahdollisuuksia työllistymiseen. SDP ymmärtää, että maanviljelijät tuottavat kotimaista ruokaa, niin herroille kuin työläisille, joka on merkittävä ja hyvä asia, ja kannatta kotimaista työtä ja lähiruokaa. SDP on huolissaan kun työttömät joutunevat pakosta ostamaan ulkomaista ruokaa, sillä se on edullisempaa, vaikka suurin osa heistä tukisi mielummin Suomalaista työtä ja maanviljelystä. SDP tietää, että työnantajat tarvitsevat työntekijänsä ja työntekijät työpaikkansa, sekä sen että työttömät toivovat työllistyvänsä perheensä ja elämäntilanteensa huomioiden kohtuullisen matkan päähän kotoaan ja lähelle lähipiiriään tai perhettään. SDP tietää, että työtön toivoo löytävänsä työhön joka vastaa hänen edellytyksiään ja taitojaan ja joka antaa edellytykset toimeentuloon ja palauttaa hänen itsetuntonsa.
      Lyhennettynä hyvinvointi parantaa keskinäisiä välejämme, ja lisää kansan ostovoimaa joka edelleen näkyy yrittäjien ja maanviljelijöiden tuoton kasvuna , vähentää luokkajakoja, sekä pienentään etujen saajien määriä ja pienentää terveys-ja sosiaalimenoja.
      Me olemme riippuvaisia toisistamme niin sinä kuin minäkin. Ja jos kaveri jää työtä vaille, niin tuetaan häntä, ja toivotaan että hän löytää työtä, ja yritetään kannustaa, ei lyödä lyötyjä.

    • HurjaaMenoa

      Katsoin tässä videon kun ulkomailla, ehkä Ranskassa tai Hollannissa, lopetettiin tehtaan toiminta ja mikä mellakka siitä syntyikään, työntekijät osoittivat mieltään voimakkaasti ja tästä löytyi video jonka tehtaan johtaja oli laittanut jakeluun, luultavasti oman turvallisuutensa takaakseen oli kuvauttanut tilanteen, jotta olisi säästynyt vieläkin pahemmalta.
      Sitä katsottuani ymmärrän kun meillä kansainvälisissä firmoissa sanotaan Suomesta irti ja lopetetaan yksiköitä, kun me Suomalaiset ainakin vielä olemme niin maltillisia jottemme lähde vastaaviin rajuihin mielenilmauksiin, eikä työntekijät saa vastaavia korvauksia kun muualla.
      Mutta eikös ole kumma, miksi ovat tyytymättömiä, jos se työttömyys sitten onkin kivaa ja pääsisi sohvaperunaksi ja toisten eläteiksi ??????????? *ihan niinkuin täällä useat antavat ymmärtää......

      • kknknknknkn

        Oikeastihan tuilla maksetaan yhteiskuntarauha, kyllä täälläkin mellakoitaisiin jollei ihmisille olisi jonkinlainen perustoimeentulo turvattu. Tuota vain eivät monet tunnu tajuavan.


    • Vvvvvvvvvvvvvv

      Porvarien itsekkyys on huipussaan

    • EEeeetttuuuuu

      Toiset tekee rankat työt, kun toisaalla jotkut nukkuu työpaikoillaan torkkupeitot päällä, työpaikkojen keskusteluryhmät avartaa elämänkatsomusta, ja ettei aika tule työssä liian pitkäksi, niin aina voi surffailla netissä kehittääkseen itseään.

      • Terveisin_edellinen

        Todellakaan ei ollut tarkoitus loukata työntekijöitä, sillä valtaosa tekee varmasti työnsä tunnollisesti ja tuottavasti, mutta tuossa oli hyvä esimerkki, siitä että kyllä noita "luusereita ja lintsareita" on niin työntekijöissä, eduskunnassa kuin työttömissäkin.


    • Helppoakuheinänteko

      Asiahan on niin että kela maksaa työttömyyskorvauksesta sen perusosuuden joka tulee kaikille,on sitten kassan jäsen tai ei.Työntekijä ja työnantaja maksavat ansiosidonnaisen osuuden kelan osuuden päälle kuten myös työttömyysvakuutusmaksutkin.Kepuleille tämä yksinkertainen yhtälö ei aukee.

    • köyhimmätkärsii

      Työttömät vaihtuu koko ajan. Toiset työllistyy ja toiset jää työttömiksi. On pieni ydinjoukko joka notkuu. Nyt halutaan vaan leikata.

    • Oikeusjakohtuus

      Kela maksaa osuuden, kyllä, kyllä!, mutta työttömyyden varalta maksetaan työuran ajalta työttömyysvakuutusmaksuja ja veroja, niin kyllä kait työttömyysraha sitten on moraalinen oikeus jos sinut vastentahtoisesti syrjäytetään työelämästä.

    • Kräähprööt

      Ehhehheheeh, ikävähän olisikin olla aina maksajan puolella hehheh.

    • HuomisestaEmmeTiedä

      Monet julkisuuden henkilöt esim. TV :stä ovat saaneet potkut, huolimatta siitä että ovat olleet pitkäaikaisia työntekijöitä, kuuluttaja, toimittajia jne. ja kuulunut lähes kalustoon, sekä olleet katsojien suosiossa. Edäs oikein miellyttävä toimittaja oli aamulähetyksissä, ja pidetty henkilö työyhteisössään ja katsojien suosiossa, mutta syrjäytettiin tuista noin vaan. Nuo oli vaan esimerkkejä miten tämä yhteiskunta toimii. Ettei toisten kannattaisi täällä pitää niin kovaa meteliä työttömiä herjeten. Ei sitä kukaan enää voi olla työpaikastaan, yritystensä kannata uudesta tai maanviljelijän elinkeinosta jotka voi ajautua konkurssiin, niin siinäpä sitten ihmettelevät ja miettivät sanomisiaan ja kirjoituksiaan ku heitä aktivoidaan reppuhommiin ympärisuomea.

    • OlettekoDemareitaKaikki

      Moni julkisen sektorin iilimato ei ymmärrä, ettei hänen saamansa julkiselta sektorilta maksetut palkat ole mitään nettomaksamista, vaan saamista, jos ajatellaan pelkän rahatalouden kannalta.
      Minä kun olen ollut töissä, niin ei minulla ollut aikaa eikä mielenkiintoa jauhaa ja väitellä yhteiskunnan avustuksista ja esim. työttömien saamista etuisuuksista. Oli itsellä niin paljon tekemistä, ettei tullut riehuttua työttömien kimpussa.
      Mutta julkisen sektorin läpimätä aivopesty iilimato saattaa olla niin viheliäinen, että kuvittelee omien palkkioidensa nousevan sillä konstilla, että muita kyykytetään.

    • PieniPiruVasempaan

      10% maksaa 70% kaikista veroista ja 60% perheistä saa enemmän tukia kuin maksaa veroja.
      On aika selvää, kuka yhteiskuntaa oikeasti pyörittää.

      • Tälläistä

        Tuon sanoit jälleen sinä itse ja paljastit samalla asian ytimen, että nyt jo perheistä valtaosa on alipalkattuja jos 60% kuluttaa enemmän verorahoja kuin maksaa niitä, ja maassamme on vääristynyt asetelma jos van 10% maksaa 70% verotuloista. Siis ongelma on siis liian isot tuloerot ja veropakolaisuus. Jos taas viittaat kuluiksi koulutusta, niin sehän pitkässä juoksussa maksaa moneen kertaan itsensä takaisin ja on yhteiskunnan tärkeimpiä investointeja, sillä se kasvattaa parasta pääomaa jossa on paras tuotto.


    • Kjcjjckfk

      Sopeutumiseläkkeet pois ja näille käyttöön aktiivimalli, niin ja jos toimii, niin sen jälkeen käyttöön kansalle. Tosin aktiivimalli pitää olla just sama kuin nyt on esitetty, ja otettava työ kuin työ matkoista ja elämäntilanteesta riippumatta. Sitten jos hyväksi havaitaan, niin tarkastellaan haitat ja hyödyt ja käytäntöön vasta sitten

    • OlettekoDemareitaKaikki

      Tyhjänpäiväistä kuvitella, että ihmisten hyppyyttäminen ja pompottaminen on jokin itseisarvo, jota täytyy muotoilla aktiivimalliksi. Ei se hötkyily välttämättä hyödytä yhtään mitään, vaan saattaa olla haitallista. Esim. jos julkisen sektorin kyykytyspaja kilpailee yksityisten kanssa niin, ettei kannata yrityksiä perustaa. Siitä ei BKT kasva. Ja jos se sama raha edelleen maksetaan julkiselta sektorilta, niin mitä rahaa siinä säästetään?Hölmöläisten tilkkutäkkiä.

      • PieniPiruVasempaan

        Kyllä se "hyppyyttäminen" auttaa.

        Tilastollisesti voidaan osoittaa, että työpaikka löytyy parhaiten silloin, kun tuet laskevat tai ovat päättymässä.
        On vaikea uskoa, etä kyse olisi sattumasta. Kaikki viittaavat siihen, että kun tuet ovat laskemassa, huolitaan työ, joka olisi voitu ottaa aikaisemminkin vastaan. Se on pelaamista


      • Ystävällisestihän

        Tämä mainitsemasi asia johtuu siitä, että kunnilla on työllistämisvelvoite, mikäli jos työtön on putoamassa tukien piiristä, valitettavasti kaikissa kunnissa ei täytetä sanktioista huolimatta velvoitettaan, joten jotkut putoavat pitkäaikaistyöttömyyteen. Osa työnhakijoista ovat myös pudonneet syystä tai toisesta kokonaan työmarkkinoilta, ja heitä aktiivimallit ei heiluta suuntaan tai toiseen, tuskin tietävätkään niistä mitään ja se on oma lukunsa, ja heitä ei pidä sotkea työttömiin.


      • Alasnazit
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Kyllä se "hyppyyttäminen" auttaa.

        Tilastollisesti voidaan osoittaa, että työpaikka löytyy parhaiten silloin, kun tuet laskevat tai ovat päättymässä.
        On vaikea uskoa, etä kyse olisi sattumasta. Kaikki viittaavat siihen, että kun tuet ovat laskemassa, huolitaan työ, joka olisi voitu ottaa aikaisemminkin vastaan. Se on pelaamista

        Natsi mene oikeisiin töihin!


    • Ihankuin

      Maailmalla on ostovoiman nousun myötä kysyntä ja talous lähtenyt nousuun, joka nyt näkyy pienellä viiveellä myös meillä.

      Viennin nousun myötä työpaikkoja syntyy nyt luonnostaan ja ihmisiä työllistyy työehtosopimusta vastaavin ehdoin ja palkoin.

      En voi välttyä ajatukselta, että näyttäisi siltä, että hallitukselle on tullut hätä ja hoppu pelätessään sitä, ettei heidän edustamiensa, sukulaisten ja ryhmien toivomaan palkka-alea, eikä ilmaistyöläisiä, ja muita työmarkkinoiden heikennyksiä pian onnistuttaisiin saamaan maaliin, niin on nopeasti värvätty vastineena aktiivimalli, joka estäisi terveet työmarkkinat ja mahdollisesti kilpailun työväestä sekä sen myötä palkkojen nousun.

      • PieniPiruVasempaan

        Pieni reality check olisi paikallaan.

        Tähän mennessä nousikaudet eivät ole vaikuttaneet työttömyyden kovaan ytimeen. Aina, kun talous on mennyt ylöspäin, ollaan ajateltu, että kasvu hoitaa velta ja ongelmat. Niin ei ole käynyt enää pariin kymmeneen vuoteen, joten siihen ei voi luottaa edes ne, jotka uskovat joulupukkiin.

        Olemme uudenlaisessa tilanteessa koska huotosuhteemme on huonoin kautta historian ja lainaa on otettu myös hyvinä aikoina. Jos tehdään niin kuin ennenkin, tulos on sama kuin ennenkin. Meillä vaan ei enää ole mahdollisuuksia ottaa lainaa, se vara käytettiin edellisessä noususuhdanteessa.

        Työttömyyden hoidossa ei ole kyse siitä etteikö kaikkia pystyttäisi pitämään hengissä. Kyse on siitä onko työ on/off vai löytyykö siitä välimuotoja. Tähän mennessö ihminen on joko töissä tai työtön, mutta ei ole ollut hyväksyttävää, etä ihminen tekee sen minkä osaa/kykenee ja loput ovat tukia.

        Suurin syy sille ettei ihminen saa elättää itseään edes osittain on AY-liike. Sen mukaan ihmisen pitää olla joko työtön tai töissä, mutta kaikki muu on ollut liian vaikea ymmärtää. Kuitenkin työtömien vaikeimmin työllistettävä 180.000 ihmistä on ryhmä, joissa työkyky vaihtelee 0-100%. Silloin on järkevää, että ihminen, joka voi tehdä 10%, tekee 10% ja loput tulee tukina.

        Toivon ettei AY-liike heitä kaikkia alle 100% työvoimaa kaatopaikalle vain suojellakseen palkkatasoa, Todellisiuudessa elämisen maksaa aina töissäkäyvät ja on loppupeleissä halvempaa, että ihminen itse maksaa edes osan. Nyt meillä on kovat palkat, joista ei jää mitään käteen. Parempi olis, jos palkka on työkyvyn mukaan ja kaikille jää enemmän.

        Ostovoima on tärkeämpi kuin numerot ennen veroja.


      • ontääkans

        Se on kumma tuo huoltosuhde käsitys.Ensteks tehrää vuos kymmenii töitä ja maksetaa vero. Elätetää ja koulutetaan kansalaisii noitil mun maksamil veroil.Sitte ku vierää työt alta huudellaa luuseriks eik ole edes kunno työttömyys turvaa vaa sa kitkuttaa millo miteki.

        Leikata pitäs saada viel tuostaki armopalasta .Ettisyytä huudetaa kovaan ääneen kuink pitäs auttaa kaik maailmaa ja otta elättei kun ei ne pärjää .On se kumma et toi ettisyys ei koske Suomalaist duunarii eiik sen toimeentuloo tai asmaa.Sitä pitäs saada viel kaike päälle pyörittää harjoitteluis ja sen pitä stoditella sosiaalise turva asaitaksee olemassa olonsa oikeus päättäjille osallistumallä millo millasiinki päättömyyksii työllistämistoimien kautta .

        Laittakaa nimiä toho näil suohopolkijoil terveiseks jot tämä ei käy:

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730


    • Rrrrrrrrrrrmmmm

      Nimimerkille pieni piru vasempaan! Onneksi ammattiyhdistysliike on etujamme ajamassa, sillä ilman heitä tekisimme vielä maanorjatyötä ja 12h:n työpäiviä nälkäpalkalla, huonoissa oloissa, ilman lomia ja minkäänlaisia oikeuksia.

      Ongelma on siinä että useisiin avoimiin työpaikkoihin ei löydy riittävästi osaajia ja siten työnantajat eivät palkkaa jos ei löydy sopivaa hakijaa, mutta pitävät varoiksi paikan auki. Koulutusta tulisi lisätä aloilla joissa on pulaa, mutta ei löydy ammattitaitoa omaavia hakijoita. Toisaalta on avoinna paikkoja, jossa on niin mahdottomat vaatimukset, että harva koulutettu ja fiksukaan ei siihen yltäisi. Usein toivotaan pitkää työkokemusta, esimies taitoja, sitä ja tätä osaamista joka sinänsä jo rajaa hakijoita ja nuoret pois.

      • MAKSETTUosuus

        Olemme puolisoni kanssa tehneet ikämme työtä ja nyt jo eläkkeellä. Lähestyttäessä eläkeikää puolisoni työpaikka lopetettiin kokonaan, koska joku muu firma oli voittanut kilpailussa työt itselleen, joka sekin jo muutaman vuoden päästä joutui edelleen jättämään työt seuraavaan firmaan ja tuossa puolisoni joutuneet luulemastaani vakaasta ja varmasta työpaikasta irtisanotuksi, jossa hän oli palvellut nuoresta asti. Mutta onneksi minulla oli työpaikka ja miehellä työttömyyspäivärahoja, joten ei tarvinnut lähteä nöyristelemään lakkikourassa sosiaaliluukuille etuuksia anomaan.
        Oli ma kasvattaneet ja kouluttaneet myös lapsemme hyvin ja he ja kumppaninsa kuuluvat palkkalistojen10% parhaimmistoon. Onneksi meillä oli ollut pitkä työura työläisinä, ja työpaikat lähellä jossa olemme voineet tukea lastemme koulunkäyntiä aikanaan.
        Nyt lapsemme maksavat paljon veroja ja työllistävät useamman muun, joten eiköhän me olla osuuttamme tehneet ja puolisoni ollut oikeutettu työttömyysturvaan, jonka minä, hän ja lapsemme puolisoineen ja heidän firmansa työntekijät ole maksaneet puolisoni työttömyysturvan.


    • MummoniMun

      Ay liike pitää huolta jottei työläisten ja työttömien asemaa heikennetä. Myös eläkeläisillä joilla on alle 1800€eläke /kk brutto, eikä saisi mitään asunto tukia, niin heidän verojaan tulisi pienentää.

    • Tositarinaa

      Työskentelet 40 vuotta uskollisesti ja innokkaasti samassa työpaikassa, maksat verot, ja työttömuusvakuutusmaksut ja kas yks päivä saatkin kuulla että koko toiminta loppuu kokonaan ja kaikki saa lähteä. Kyllä se viiltää syvältä., työ oli perheen ohella koko elämä. Työttömyyteen on vaikea sopeutua ja vielä vaikeampi on ymmärtää ja myöntää itselleen, että et kelpaa enää kenellekään töihin, mutta asia valkenee vähitellen , ja kyllä sen oli lopulta monen yrittämisen jälkeen pakko uskoa. Pienenä lohdutuksena oli se ajatus, että parempi työtön, nyt kuin nuorempana ja toivo, että edes nuorille olisi työtä. Jos ikää on 59 vuotta ja eläkeikä häämöttää, niin kuvittelisin olevan niin, että olisi oikeutettu työttömyysturvaan,ilman aktiivimalleja. Vaikka työttömäksi jäänti edelleen kirpaisee., niin ymmärrän, että nuorille on tehtävä tilaa, vaikka työ olikin lähes koko elämäni.

      • PieniPiruVasempaan

        Kääntöpuolena on, ettei se ole myöskään työssäkäyvien veronmaksajien vika, että olet työtön. Kurjia asioita sattuu ja voi olla samaa mieltä siitä, että ansaitset parempaa, mutta syyttömiä ei voi laittaa maksumiehiksi.

        Työttömyysturva kustannetaan verorahoilla. Sen on tarkoitus antaa kohtuullinen eläminen siihen asti, kunnes löytyy uutta työtä ja se edellyttää omaa aktiivisuutta.
        Veroilla ei ole tarkoitus korvata mielipahaa.
        Se, mikä sinulle voisi olla kohtuullista, ei ole kohtuullista maksajia kohtaan.


      • Samainen
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Kääntöpuolena on, ettei se ole myöskään työssäkäyvien veronmaksajien vika, että olet työtön. Kurjia asioita sattuu ja voi olla samaa mieltä siitä, että ansaitset parempaa, mutta syyttömiä ei voi laittaa maksumiehiksi.

        Työttömyysturva kustannetaan verorahoilla. Sen on tarkoitus antaa kohtuullinen eläminen siihen asti, kunnes löytyy uutta työtä ja se edellyttää omaa aktiivisuutta.
        Veroilla ei ole tarkoitus korvata mielipahaa.
        Se, mikä sinulle voisi olla kohtuullista, ei ole kohtuullista maksajia kohtaan.

        Olen tähän yhteiskuntaan maksanut työssä ollessani, niin paljon veroja kuin moni muu maksaa koko elämänsä aikana. Työttömyyskorvauksesta maksetaan myös veroa, joka itselläni on todella suuri. Mutta Huomautan, että pienimmilläänkin työttömyyskorvauksesta menevä vero on 20%. Älä huoli, et sinä maksa minun työttömyyskorvauksiani, vaan olen itse maksanut sen moneen kertaan veroillani ja työttömyysvakuutusmaksuina, sekä ammattiyhdistysmaksuina. Maksan edelleen myös pääomaveroja, ja en todellakaan ole köyttämässä sinun rahojasi. En myöskään ole syyttämässä sinua aktiivimallista tai työpaikkojen puutteesta, ellet sitten satu olemaan maan Hallituspuolueessa. Mielestäni tuo aktiivimalli kiristää, häpäisee työttömät ja laittaa nurkaan. Onneksi olen parempi onninen kuin monet työttömät, sillä palkkani on ollut iso ja siitä on jäänyt mukavasti käteen ja sukanvarteen. Otan osaa ja tunnen myötätuntoa työttömiä kohtaan, ja suututtaa ihmisten omahyväisyys, itsekkyys ja työttömien parjaaminen, sillä tiedän miten työttömyys koettelee, vaikka se ei olisi edes taloudellinen ongelma, jota se useimmille työttömille on. Onko tosiaan maailma niin kylmä ja kova, ettei tunneta sympatiaa ja yhteisvastuuta, vaan jos itsellään on asiat hyvin, niin ei haittaa. Mutta se työttömyys voi vielä koskea tavalla tai toisella jälkikasvua ne, jota en toivo, mutta usein edestään löytää.


      • Hämmentävää
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Kääntöpuolena on, ettei se ole myöskään työssäkäyvien veronmaksajien vika, että olet työtön. Kurjia asioita sattuu ja voi olla samaa mieltä siitä, että ansaitset parempaa, mutta syyttömiä ei voi laittaa maksumiehiksi.

        Työttömyysturva kustannetaan verorahoilla. Sen on tarkoitus antaa kohtuullinen eläminen siihen asti, kunnes löytyy uutta työtä ja se edellyttää omaa aktiivisuutta.
        Veroilla ei ole tarkoitus korvata mielipahaa.
        Se, mikä sinulle voisi olla kohtuullista, ei ole kohtuullista maksajia kohtaan.

        Nimimerkille, pieni piru vasempaan! Toivottavasti saat joskus läheisesti ja omakohtaisesti tutustua aktiivimalliin ja sen vaatimuksiin, onnea!


      • Ei.natseja.mihinkään
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Kääntöpuolena on, ettei se ole myöskään työssäkäyvien veronmaksajien vika, että olet työtön. Kurjia asioita sattuu ja voi olla samaa mieltä siitä, että ansaitset parempaa, mutta syyttömiä ei voi laittaa maksumiehiksi.

        Työttömyysturva kustannetaan verorahoilla. Sen on tarkoitus antaa kohtuullinen eläminen siihen asti, kunnes löytyy uutta työtä ja se edellyttää omaa aktiivisuutta.
        Veroilla ei ole tarkoitus korvata mielipahaa.
        Se, mikä sinulle voisi olla kohtuullista, ei ole kohtuullista maksajia kohtaan.

        Natsi mene takaisin sinne kestitysleiriisi.


      • PieniPiruVasempaan
        Samainen kirjoitti:

        Olen tähän yhteiskuntaan maksanut työssä ollessani, niin paljon veroja kuin moni muu maksaa koko elämänsä aikana. Työttömyyskorvauksesta maksetaan myös veroa, joka itselläni on todella suuri. Mutta Huomautan, että pienimmilläänkin työttömyyskorvauksesta menevä vero on 20%. Älä huoli, et sinä maksa minun työttömyyskorvauksiani, vaan olen itse maksanut sen moneen kertaan veroillani ja työttömyysvakuutusmaksuina, sekä ammattiyhdistysmaksuina. Maksan edelleen myös pääomaveroja, ja en todellakaan ole köyttämässä sinun rahojasi. En myöskään ole syyttämässä sinua aktiivimallista tai työpaikkojen puutteesta, ellet sitten satu olemaan maan Hallituspuolueessa. Mielestäni tuo aktiivimalli kiristää, häpäisee työttömät ja laittaa nurkaan. Onneksi olen parempi onninen kuin monet työttömät, sillä palkkani on ollut iso ja siitä on jäänyt mukavasti käteen ja sukanvarteen. Otan osaa ja tunnen myötätuntoa työttömiä kohtaan, ja suututtaa ihmisten omahyväisyys, itsekkyys ja työttömien parjaaminen, sillä tiedän miten työttömyys koettelee, vaikka se ei olisi edes taloudellinen ongelma, jota se useimmille työttömille on. Onko tosiaan maailma niin kylmä ja kova, ettei tunneta sympatiaa ja yhteisvastuuta, vaan jos itsellään on asiat hyvin, niin ei haittaa. Mutta se työttömyys voi vielä koskea tavalla tai toisella jälkikasvua ne, jota en toivo, mutta usein edestään löytää.

        Höpö höpö.
        Ei voi olla niin, että joku poruka saa rahaa tekemättä mitään :D

        Ei ole myöskään saavutettua etua, muutenhan jokainen meistä saisi kaksi euroa eläkettä jokaista maksamaamme eläkeeuroa kohden kuten suuret ikäluokat eikä 70 snt kuten nuoremmat.

        Taas kerran muut joutuvat maksamaan suurten ikäluokkien elämisen. Ensin heille maksettiin koulunkäynti, sitten devalvoimalla kuitattiin asuntolainat, nyt maksetaan tuplaeläkkeet ja pikkuhiljaa loppusuoran sairauskulut.

        Nuorempien kuluihin ei ole varaa, kun on 40-50 lukujen apinalauma selässä :D


    • Ideoita

      Yhteisvastuuta hyvät naiset ja herrat. Se on vihdoin tunnustettava tosiasia, ettei työtä yksinkertaisesti riitä keikalle, sillä työttömien määrä on huomattavasti suurempi, kuin avoinna olevien työpaikkojen määrä. Mikään ilmaistyö ei ole ratkaisu, ja uudet köyhät työlliset, jotka tekisivät niin sanottua vastikkeellista työtä työttömyyskorvausta vastaan, olisi uhka palkansaajille, talouskasvulle ja hyvinvointi yhteiskunnalle. Pitäis päinvastoini jakaa tätä olemassa olevaa hyvinvointia ja työtä useammille ja vähentää toisin kuin hallitus työaikaa, jolloin useammat saisivat oikean mahdollisuuden työllistyä. Asia on tahdon kysymys ja mahdollinen, ja noihin taloihin voi osallistua palkansaajat ensin vapaaehtoisesti, sillä tarjolla olisi vastineeksi vapaa aikaa ja satsaus omaan ja läheisten hyvinvointiin, lapsiin, vanheneviin omiin vanhempiin, ystäviin. Ehtisi vapaan kasvaessa myös enemmän shoppailemaan, jolloin kauppa ja palveluyritykset hyötyisivät myös ja sinne tulisi lisää työvoima tarvetta ja työpaikkoja.

    • Marjayrittäjä.Kok

      Nyt heti laiskat työttömät sinne marjametsään hopi hopi! Ottakaa laiskurit marjakin maasta.

      • VääryysValloillaan

        Viemällä niiltä poimijoita viimeinenkin mahdollisuus hankkia lisäelantoa, jotka sitä eniten tarvitsisi. Kyllä minä suon sen heille ja eipä tälläisestä vanhasta työnruntelemasta ukosta taitaisi enää ollakkaan siihen. Nuorille työtä ja mahdollisuuksia ja työttömille suvaitsevaisuutta. Älkää ihmeessä muut kuin työttömät, antako turhaan rasittaa itseänne ja terveyttänne sekä nostattaa verenpainettanne. Kyllä te pärjäätte. Tiedän että marjapoimiayritykset tekisivät kyllä hyvää tiliä aktiivimallin turvin ilmaistyövoimalla aina Lapin hillasoilla asti.


    • SalliikoLaki

      Työttömien hyväksikäyttö ja morkkaaminen on lailla kiellettävä. Mutta sitävastoin hallituksen ja heidän kannattajansa antavat vettä myllyyn.

      • PieniPiruVasempaan

        Joku on joskus sanonut, että organisaatiota johtaa sen suurin marttyyri.
        Mietitäänpä hieman.

        Työtön saa keskimäärin puolet palkasta tekemättä mitään.
        Eli tuntipalkka on ääretön koska raha jaetaan nollalla.
        Veroja ei rahasta käytännässä makseta lainkaan.
        Vapaa-aikaa on 365 päivää vuodessa.

        Töissäkäyvä saa kaksi kertaa sen, minkä työtön, mutta maksaa veroja 35%.
        Käytännössä töissäkäyvä saa siis vain 1,3 kertaa työttömän rahamäärän.
        Töissäkäyvä tekee 220 päivää vuodessa töitä ja vapaata on 145 päivää.

        Tästä huomataan kaksi asiaa.

        Ensinnäkin työttömillä on asiat helvetin hyvin palkansaajiin verrattuna.
        Vapaa-aikaa on 2,5 kertainen määrä ja rahaa vain 30% vähemmän.
        Työttömän ei kannata tehdä 220 päivää töitä ja saada rahaa käteen vain 30% enemmän.

        Toinen asia on, ettei työtön mene töihin houkuteltuna vaan se tarvitsee patistelua.

        En ymmärrä miksi tätä ei saisi sanoa ääneen enkä sitä, miksi näin ilmiselvän asian toteaminen olisi jotenkin loukkaavaa ja leimaavaa. Mitä hävytöntä siinä on, jos toteaa työttömän toimivan ihan järkevästi kun ei mene töihin vapaaehtoisesti.
        Tähän mennessä järjen käyttöä on pidetty hyvänä asiana, en tiedä onko se työttömälle loukkaus :D


      • Pahoittelen
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Joku on joskus sanonut, että organisaatiota johtaa sen suurin marttyyri.
        Mietitäänpä hieman.

        Työtön saa keskimäärin puolet palkasta tekemättä mitään.
        Eli tuntipalkka on ääretön koska raha jaetaan nollalla.
        Veroja ei rahasta käytännässä makseta lainkaan.
        Vapaa-aikaa on 365 päivää vuodessa.

        Töissäkäyvä saa kaksi kertaa sen, minkä työtön, mutta maksaa veroja 35%.
        Käytännössä töissäkäyvä saa siis vain 1,3 kertaa työttömän rahamäärän.
        Töissäkäyvä tekee 220 päivää vuodessa töitä ja vapaata on 145 päivää.

        Tästä huomataan kaksi asiaa.

        Ensinnäkin työttömillä on asiat helvetin hyvin palkansaajiin verrattuna.
        Vapaa-aikaa on 2,5 kertainen määrä ja rahaa vain 30% vähemmän.
        Työttömän ei kannata tehdä 220 päivää töitä ja saada rahaa käteen vain 30% enemmän.

        Toinen asia on, ettei työtön mene töihin houkuteltuna vaan se tarvitsee patistelua.

        En ymmärrä miksi tätä ei saisi sanoa ääneen enkä sitä, miksi näin ilmiselvän asian toteaminen olisi jotenkin loukkaavaa ja leimaavaa. Mitä hävytöntä siinä on, jos toteaa työttömän toimivan ihan järkevästi kun ei mene töihin vapaaehtoisesti.
        Tähän mennessä järjen käyttöä on pidetty hyvänä asiana, en tiedä onko se työttömälle loukkaus :D

        Kirjoituksessasi oli heti alkuunsa niin paljon asiavirheitä, että toivon ettet olisi työelämässä.
        1. Ettei työtön muka maka veroja, käytännössä vähintään 20%,
        2. He ovat menettäneet jos tuon sanomasi 50% palkastaan joutuessaan työttömäksi.
        3.Palkansaajana hän on maksanut työttömyyden varalta työttömyysvakuutusmaksuja, joten eiköhän hänkin työttömäksi joutuessaan ole siihen moraalisesti ja taloudellisesti oikeutettu.
        4.Hän on maksanut palkkaveroa, arvonlisäveroja, ja monia monia välillisiä veroja.
        5. Työttömät myös työllistävät, joten he eivät ole siinäkään mielessä pelkkä kuluerä.

        Nyt kysynkin sinulta:
        1. miten sinä ja kuinka paljon maksat palkastasi minun työttömyyspäivärahastani ?

        Tunnustan, etten viitsinyt lukea kirjoitustasi alkua pidemmälle, noiden asiavirheiden vuoksi, joten kirjoituksesi ei vakuuta.


    • Oijoivoivoi

      Sinä pienipiruäärioikealle, Kuuleppas nyt, huomaa ettei sinulla ole ihan käsitys kohdillaan, taidat olla näitä kultalusikka suussa syntyneitä, joilla on/ollut ihan itsestään selvyytenä 'suojatyöpaikka', sillä kirjoituksestasi saa sen käsityksen, ettet tiedä mitään sen paremmin työttömien elämästä ja siitä kuinka tarpeen työttömälle olisi jokainen ansaittu euro.

      Mutta mitä tässä lähtee kanssasi asiasta väittelemään, ihmisen kanssa jolla on hyvin mustavalkoinen ajatusmaailma ja hatarasti tietoa työttömien elämästä. Kirjoituksesi kertoo kyllä paljon kirjoittajasta, joten en lähde tämän enempää keskustelemaan kanssasi aiheesta, josta et mitään näytä tietävän.
      Ehkä joku päivä sekin sinulle vielä valkenee, se kun mikään ei ole niin itsestään selvää, kuten Nokia-jätinkin kohtalosta saimme oppia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe