Aihe

Kokemuksia Espoon (Leppävaaran) psykiatrian polikl

VakavastiTraumatisoitu

Millainen suhtautuminen siellä on potilaisiin? Oletteko saaneet todellista apua? Autetaanko siellä ratkaisemaan ongelmia vaiko kirjoitellaan lähinnä psyykkeä turruttavia lääkkeitä. Uskaltaako sinne ylipäätään mennä? Onko osaamista vai onko seurauksena mielivaltainen M1 pakkohoitolähete?

Itse jouduin mielivallan/osaamattomuuden kohteeksi? M1 lähete kirjoitettiin, koska olin ollut kaksi vuotta aiemmin viisi päivää syvässä depressiossa. Olin pkl:lle mennessä parhaimmassa kunnossa kahteen vuoteen. Juuri palannut urheilulomalta. Lääkäri ja osastonhoitaja eivät uskoneet kertomaani kokemastani henkisestä väkivallasta , vaan naureskelivat sille ja sanoivat psykoottinen. M1:llä suljetulle. Sain hankittua todistajat suljetulle os:lle, jotka todistivat kertomani todeksi ja siten pääsin sieltä pois.

Kokemus oli karmea. Traumatisoiduin vakavasti. En enää uskalla olla missään tekemisissä terveydenhuollon toimijoiden kanssa.

Millaisia kokemuksia teillä on Espoon(Leppävaaran) psykiatrian poliklinikasta lähiaikoina? Pitäisikö kiertää kaukaa?

9

416

  Vastaukset

  • En saanut asiallista kohtelua. Niillä on joku kummallinen ennakkoasenne sinne tulevasta. Eivät kuuntele. Kirjpittelevat paperiin omia kummallisia tulkintojaan. Ei siellä kannata puhua. Lääkepöhnään laittavat ja suuttuvat hirveästi, jos et siihen suostu. Keskusteluapua ei saa, koska ei niillä ole edes psykologia. Joku kokematon lekuri vaan ja oh.

  • Tuota kutsutaan "käyväksi hoidoksi". Ei se ole mikään espoolainen erikoisuus. Joudut pakkohoitolähetteellä sairaalaan, jossa sinut piikitetään tajuttomaksi ja heräät seuraavana aamuna häkeltyneenä, miksi ylipäätänsä olet sairaalassa. Kukaan ei kerro syytä. Hoitajat lähinnä naureskelevat, kun meinaat menettää tajuntasi lääkkeiden sivuvaikutuksesta. Työkseen he selailevat Facebookkia ja istuvat kahvihuoneessa.. Ne luulevat siellä hoitavansa jotain diabeteksen kaltaisia neurokemiallisia tasapainotiloja ja kiltisti he myös kertovat mistään mitään tietämättömälle potilaalle, että tämä nyt sairastaa sellaista mysteeristä "diabetestautia". Potilas joka tietää oikein hyvin mistä kärsii ja mistä ei, ei voi mitään muuta, kuin niellä tarjotut hermomyrkyt päästäkseen pois näiden vajakkien terveyttä vaarantavasta läheisyydestä.. Mitään sen vajaamielisempää toimintaa en ole tavannut missään. Tästä vajaamielisyydestä on kehitetty tiedettä matkiva uskomusjärjestelmä, johon nämä psykiatrian alan ammattilaiset on vuosia kultivoitu uskomaan. Sinä olit siellä todellisuudessa vain siksi, että antaisit elannon näille itsensä tärkeiksi kokeville puoskareille ja tuottaisit voittoa lääkeyhtiöille. Koska he ovat lapsellisen vilpittömiä uskossaan lääkkeiden voimaan ja saavat siitä suuresti rahallista hyötyä mahdollsimman vähällä vaivalla, heillä ei ole mitään intressiä tarjota potilaille apua, joka hoitaisi todellisia ongelmia. Mieluummin keksitään olemattomia ongelmia ja hoidetaan niitä. Siinähän se aika kuluu mukavasti facebookissa chattaillessa ja lääkkeitä lajitellessa. Jos joku potilas häiritsee esim. juttelemalla, niin se voidaan laittaa eristykseen ja jatkaa tärkeämpiä puuhia.

   • Hahaa,osuvasti kirjoitettu.Tuota se juuri on.


  • Ei psykiatria ole auttamassa sinua vaan kontrolloimassa ja/tai rankaisemassa. Olet ymmärtänyt sinäkin psykiatrian yhteiskunnallisen tehtävän väärin. Eivät he mitään hoida. Hoito on psykiatrisessa kontekstissa peitesana, eufemismi, kontrolli- ja/tai rankaisutoimenpiteille. Opi perusasiat ennen kuin vahingoitat itseäsi todella vakavasti. Läheltä jo piti. Älä siis kävele leijonan luolaan, ellet nimenomaisesti halua kärsiä.

   Psykiatrian roolin yhteiskunnassa voit opetella 15 minuutissa sivustolta szasz com. Nettihakuun voit kirjoittaa suoraan hakusanoiksi "Thomas Szasz manifesto" niin pääset ihan suoraan tavaamaan perusasiat haltuun jo tänä iltana. Syventyä aiheeseen voit sivuston muusta kirjallisuudesta.

  • Pupuleikkiä, askartelua ja tarinoita sapelihammastiikeristä siinäpä se. Samaa saa tosin lasten päiväkerhossa

  • En ole saanut riittävästi apua ja olen jäänyt yksin.

  • Olen siellä tällä hetkellä asiakkaana ja harmittaa kun siirrettiin Matinkylän polilta tonne Leppävaaraan.
   Leppävaarassa ei tosiaan sitä keskusteluapua ole tullut saatua, ainoastaan sairaanhoitajan kanssa tulee pulistua pelkästään pintapuoliset asiat sekä käyty miten lääkitysten suhteen mennyt, ja siinä se sitten olikin. Seuraavalla käynnillä sama juttu.
   Itsellä mennyt hermo omaan s-hoitajaan, neuvoo asioista ja lääkityksistä aivan ristiin lääkärin kanssa, ja lähinnä pulisee käynneillä omia juttuja, alkaa vain oikeastaan vituttaa enemmän.
   Matinkylässä sain samantien ajan psykologille, kenen luona kävinkin päälle vuoden, oli oikein ihana ja ihminen joka oikeasti kuunteli eikä tuominnut!
   Leppävaaraan tuli siirto kesällä kun oli kesälomat päällä ja Matinkylässä ruuhkaa, niin ei saanut enää sinne aikoja.

   • "Itsellä mennyt hermo omaan s-hoitajaan, neuvoo asioista ja lääkityksistä aivan ristiin lääkärin kanssa, ja lähinnä pulisee käynneillä omia juttuja, alkaa vain oikeastaan vituttaa enemmän."

    Minulla on tismalleen sama kokemus keväältä 2020. Käsittämätöntä, ettei lääkärille saa laitettua soittopyyntöä vaan ainoastaan sille sooloilevalle omahoitajalle. En tarvinnut pulina-apua vaan pätevää lääketieteellistä hoitoa, minä kun olen jo kymmeniä eri lääkkeitä kokeillut ja tullut vaikeita sivuvaikutuksia. Omahoitaja luulee voivansa yhdellä lauseella vetää potilaan kokemuksen vessasta alas. Onneksi lääkäri ymmärsi minua paremmin, viimeisessä hoitokokouksessa hoitaja olikin ihan hiljaa.


  • Jokunen vuosi sitten mut siirrettiin Leppävaaraan Matinkylästä ja paiskasivat psykoosiosastolle. Hoitaja ei pahemmin tunnu kommunikoivan hoitojen suhteen eikä suostunut auttamaan terapian hakemisessa kun kukaan muu ei osannut auttaa. Vuosi sitten tulin kaapista ulos ja on siitä asti tullut erittäin inhottavia kommentteja jotka saa veren kiehahtamaan. Viime kevään lopussa sain ADHD-diagnoosin ja samainen hoitaja vähättelee ADHD:ta ja puhuu kuin se ei olisi oikea juttu. Vasta kun lääkäri vaihtui yli vuosi sitten alkoi tuntua siltä että joku viimein kuuntelee ja oikeasti pistää asioita liikkeelle

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11232
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5582
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3852
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3293
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1858